Paf Galaxy Poker Cruise Dag 2

2011-09-06 @ 19:20:56 | Allmänt

Somnade ganska fort båda två så snart vi kommit till hytten, lite kort snack i cafeterian över en macka blev det innan, om hur bordet var och om lite intressanta händer. Jorma som vi känner sen tidigare hade samlat på sig en stor stack och var nog chipleader efter dag 1. Hade varit både bra kort och lite vilda suckouts för att ta sig dit, precis som det ska vara. Jorma har hittat hemligheten bakom en framgångsrik dag 1 på en pokerkyssning på åländska havet. Champagne och Irish Coffe.

"Det kunde väl du bjudit på också, ja champagne alltså", sa Liv, men jag skyllde allt på kryckorna och att man inte kunde beställa vid bordet.

 

Liv längst in i mitten, ni ser också Benny t.v och Leo till t.h

Vaknade vid 10.00, gjorde oss iordning och tog en ny macka i cafeterian då frukostbuffén hade stängt. Liv drog sen iväg till konferensdelen där turneringen skulle fortsätta.Själv satt jag kvar en stund och skrev lite innan även jag begav mig. På vägen dit mötte jag 1640cc som visste att han var vidare till dag 2 men hade inget minne av hur mycket han hade. Sånt gör en ju inte mer glad över att man själv åkt ut. När vi kom dit höll de på att plocka in anmälningar till cashgame och grytor så jag anmälde mig till en gryta. Gick sen bort och tittade till turneringen och kom i samspråk med Rickard och Magda. Efter diskussioner om dagen innan kom vi fram till att ledorden för många som haft en framgångsrik dag 1 var "full som en kastrull", och bestämde att köra den taktiken nästa kryssning. Nåt måste man ju pröva och den typen av doping är ju tillåten inom pokern.

Liv fick först inga kort men tittade efter ett tag ner på KK på stora mörken, Jorma satt i sen position, höjde, Liv ställde och Jorma synade. Kungarna stod och Liv dubblade upp till c:a 50K. Det behövdes.

Själv tog jag min plats i grytan som precis skulle börja, och fick ett par bra händer i början, ökade men åkte snart ner till c:a 2/3 stack då det kom ett tredje överkort turn. Satt sedan och väntade på rätt läge och när en spelare i tidig position limpade in, blev höjd av killen innan mig, så var det dags att gå allin när jag hittade QQ. Limparen la sig, men jag fick syn av AK, som tyvärr träffade och jag var ute som nionde man. Inte mycket att gör då det var turbostruktur.

 
Macess (åkte som 10:a) och d3nniz tilsammans med två proffsiga dealers

Kom tillbaka till turneringen lagom för att se Liv dubbla med A9 mot TT. Liv allin preflopp och syn av en kille som inte täckte henne. Liv fick sitt ess på rivern, precis vad som behövdes. Strax efter kom Pokerpappan lommandes, en aning deprimerad, precis som man känner sig efter att precis ha åkt ut. Ett felaktigt beslut och lite dålig timing, det går snabbt när mörkarna är höga.

Tyvärr tog det inte mer än 20 minuter innan Liv ställde igen, denna gång med AK och fick syn, återigen av TT. Tyvärr kom ingen hjälp och Liv åkte på 15:e plats, utanför pengarna. Nästan samtidigt åkte sista tjejen i turneringen från andra bordet på 14:e plats och nu var det bubbla. Den som åkte på bubblan fick inte vara någon av de som var med på last-longer-vadet, annars skulle Liv missa sin sista chans till pengar. Och hon hade tur, alla de våra klarade sig in i pengarna och Liv fick in 3900kr som tröst för näst-näst-bubblan.

 Leo, Pokerpappans kompis, åkte sen på tolfte plats, en bra prestation. Benny åkte sen på en elfte plats, Jorma och 1640cc tog sig till finalbord där Jorma åkte som nia och 1640cc klarade sig till femteplatsen. Bland de som var kvar fanns Linkan, som var en aning shortstackad och Conny, en duktig ålänning som ofta spelar kryssningarna och gått ganska långt även tidigare. De höll jag som favoriter och till slut blev det faktiskt de som gjorde en deal och Conny fick vinsten. Grattis så in i, Linkan, skönt att veta att jag hade en liten del i din vinst.


Linkan och Conny

Sammanfattningsvis som vanligt en kul kryssning som gick miniplus tack vare Liv och att jag inte satte mig vid cashgameborden. Jag fick inte checken jag fikar efter (Liv har ju en efter vinsten i Ladies Tournament på PPC:n 2010), men trots mina egna skrala resultat skulle jag göra om det direkt om jag fick chansen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback