Back in business......

2008-08-31 @ 21:44:34 | Poker
Igår kom vi hem vid 21.30 från Eskilstuna, en dag som var ganska krävande och man var en aning trött. Anmälde mig dock till 500krs och spelade extremt tight till en början, mest eftersom jag satt och nickade till emellanåt. Var en anig trött. Fick sedan en kortrush med väldigt bra kort och när det var 70 spelare kvar var jag stor chipleader. Det är det sista jag kommer ihåg. Nästa gång jag vaknar har jag 1700 i marker och är på 15:e plats av 16 st spelare kvar. 15 st platser ger pengar. Stora mörken är 3000 och lilla 1500. Jag väntar en hand och då åker killen på 16:e plats och jag är "In the money". Var ganska irriterad på mig själv när jag vaknade, men tänkte att är man så klnatig ska man vara nöjd med att komma på prisplats i alla fall. Men inte nog med det. Jag har otrolig tur igen och tripplar upp med 99 och AA och tar mig upp till c:a 15000 marker. Spelar sedan försiktigt och lyckas ta mig till finalbordet. Spelar även där avvaktande tills det vi är 7 st kvar. Då ökar jag tempot och börjar höja mer. Lyckas dubbla och tar mig ända till tredje plats och kasserar i 9500 kr. Det tillsammans med några andra ITM placeringar den senaste veckan gör att jag har tagit tillbaka den senste tidens förluster. Skönt med lite tur ibland.

Parken Zoo

2008-08-31 @ 11:30:48 | Allmänt
Igår var vi i Eskilstuna med mina jobbarkompisar från uppdraget på HM. Blev lite av en babyboom eftersom hälften av alla i projekten fick barn under tiden vi hade uppdrag där. Så igår hade Jonas P tagit initiativet till en IPS-pappadag på Parken Zoo i Eskilstuna. Mycket kul!

Nyklippta barn....

2008-08-31 @ 11:21:55 | Allmänt
I torsdags så var jag och hos frisören med Siri och Sander, och dokumenterade detta med en bild på barnen direkt efteråt.

Kräftskiva i Tälleberg

2008-08-31 @ 11:19:35 | Allmänt
Vi har också hunnit med en kräftskiva med släkten i Linköping där alla fick äta Vätternkräftor och tillverka sina egna hattar.


Vinnaren i bästa hattkategorin, Ditte


LIte andra bilder på Malte, Sander, Signe, Morfar Karsten m.fl.

Västkusten

2008-08-31 @ 11:09:13 | Allmänt
Under den varmaste veckan i augusti så var vi på västkusten. Hela tiden minst 25-30 grader, och vi besökte bl.a  Katteviksbadet i Mollesund. Helt otroligt bad, men Mollesund kändes lite brackigt. Bästa badet var i Bovallsstrand, häftigt klippbad och härligt varmt i vattnet, men tyvärr tog jag inga bilder där, för upptagen med att bada.Vi hann även med en utflykt till det okända silverfallet nära Ljungskile:


Vi avslutade veckan med en dag på Liseberg, där jag och SIri blev genomsura när vi åkte Kållerado(typiskt dålig Göteborgshumor):

Carl Larsson-gården i Sundborn

2008-08-31 @ 10:55:38 | Allmänt

När vi hälsade på bekanta i dalarna på deras sommarställe så åkte vi på utflykt till Sundborn, en riktigt bra utflykt och gården var riktigt intressant. Tyvärr fick jag inte se ovanvåningen eftersom Signe hellre vile leka med gruset på gården, så jag gick ut med henne. Här är några bilder från då:

Finalbord men inga stora pengar

2008-08-14 @ 23:29:02 | Poker
Kom trea i Bodogs $2000 Guarantee men inga stora pengar. Men eftersom det var en av de första framgångarna jag haft i augusti är jag glad.Hade inte spelat på den siten på ett tag men kände att jag behövde ombyte från Svenska Spel. Snart kommer storklonken, det måste den eftersom jag haft otrolig otur senaste två veckorna. Men det jämnar snart ut sig. Gäller bara att ha lite tålamod. Kom i alla fall ITM i 21.00 igår.

Fixa långsam filhantering i Vista

2008-08-14 @ 23:22:45 | Programmering
Efter att i över ett år ha retat mig på den urusla filhanteringen i Vista (speciellt filer på andra datorer och nätverksdiskar) så har jag äntligen hittat en lösning. STäng av RDC(Remote Diffrential Compression). När det står calculating time eller en grön stapel växer långsamt i fältet där sökvägen står då är det detta den håller på med och den gör det lååååååånngggggsammmmmmt. För att återigen få tillbaka en del av snabba XP stäng av detta via Kontrollpanelen (Control Panel) - Program och funktioner(Programs and Features) - Aktivera/Inaktivera Windows funktioner( Activate or Deactivate windows features).ÄNTLIGEN!

Macbook Air....

2008-08-12 @ 00:08:09 | Prylar
Har nu beställt en Macbook Air, en tjej sålde den billgt på eniro, ny i låda, oanvänd. Den var så billig att jag är lite orolig att det är en bluff faktiskt, men vi får väl se. Jag har ju hennes uppgifter, så jag får väl polisanmäla i så fall. Om det inte är en bluff så är det ett mycket bra pris. Återkommer med rapporter om hur det slutar. Ser i all fall fram emot att få lära mig ett nytt OS och framför allt att få börja programmera mot min iPhone. Lämna Darth Bill för Steve Yoda och gå över till rebellerna. Får väl se om den mörka sidan kan fånga in mig igen eller om jag är för evigt förlorad. "May the force be with me"

iPhones 3G-täckning ett problem?

2008-08-12 @ 00:00:26 | Prylar
Har nu använt min iPhone några veckor och är fortfarande frälst. Har testat den i olika delar av landet och inte haft några problem med 3G-täckningen som några tidningar skrivit om och väldigt många klagat på. Två samtal har brutits under dessa veckor och det är ungefär som med mina tidigare telefoner. Testade faktiskt om jag skulle få bättre mottagning med min LG Viewty och min Sony W810 men de fick inte ens in 3g bara Edge hemma hos mig. Spelar i och för sig ingen roll här hemma eftersom jag har trådlöst nätverk, men om samtalen bryts så är det inget vidare. När jag är ute och går med min dotter Signe brukar jag surfa ibland och då funkar ju 3G perfekt så jag antar att jag har haft tur eller så har de andra orimliga förväntningar. Jag kommer fortsätta att hålla koll på detta och vara mer uppmärksam på hur ofta jag inte har 3G.

Otur igen.....

2008-08-08 @ 23:52:06 | Allmänt
Spelade för ovanlighetens skulle 500kr turneringen ikväll och det gick helt ok från början. Åkte i 23.00 turneringen (100krs) efter att ha träffat på två tomtar med otrolig tur. Fortsatte spela bra i 500krs. Blev shortstackad när jag försvarade min BB och var tvungen att lägga på turn , men fick sedan triss i damer på floppen när jag satt på BB två rundor senare, gick all in och fick syn av en idiot som träffade runner-runner stege. Trevligt med dåliga spelare men jobbigt när de har tur. Nöjd med spelet, missnöjd med turen....

Sjukt....

2008-08-07 @ 00:54:21 | Poker
Spelade midnattsmötet just nu och åkte på två sjuka händer. TT mot 88, 8 på rivern och sedan AQ mot A9 som fick färg. Båda gångerna allin innan flopp mot två muppar som bara hade tur. När jag slutar ha otur mot sådana tomtar kommer jag att klonka stenhårt. Svårt att slå dumtur dock.

Back in business....

2008-08-05 @ 20:22:56 | Allmänt
Tilbaka efter en pokerfri semester på västkusten. 25-30 grader varmt och härliga bad. Uddevalla är dock en stad som jag inte skulle besöka igen för dess egen skull, men den var bra att använda som bas för våra olika utflykter. iPhonen har varit nyttig, med GPS, kartor och möjligheten att kunna surfa på de olika utflyktsmål vi varit på väg till. Avslutade veckan med en dag i Göteborg och Liseberg där jag åkte flumride och kållerado, slapp berg- och dalbanorna, Livan åkte dock Balder. Det har gått ganska OK med pokern. Åkte på 25:e plats på Casinot, men hamnade på två finalbord kvällen efter och drog in 7000kr. Sammanlagt ligger jag ungefär +-0 den senaste månaden. Väntar på en ny fullträff snart, får fortsätta att spela mestadels bra bara.