Jag har min alldeles egna åsikt

2012-10-29 @ 22:33:10 | Allmänt

Mattias "Pokerstar" Anderssons är inte tillräckligt informerad. Själv förstår jag inte riktigt vad han syftar på. Med tanke på hur stor skillnad det är nu jämfört med föregående styrelser så är jag mycket nöjd med både information och insats. Jag har inget behov av att styrelsen twittrar om varenda toalettbesök. Man bör ha i åtanke att styrelseuppdraget sköts på ideell basis av personer med jobb och familj som också kräver tid, jag ställer kraven därefter. Vi ska inte glömma att det inte var mer än ett årsmöte sen man knappt kunde hitta folk som ville sitta i en styrelse.

Vad gäller hanteringen av klubbarna verkar det inte fungera som tänkt, vilket ordförande Mauritz redan erkänt i en intervju på Pokerskull:
http://www.pokerskull.com/2012/10/intervju-mauritz-altikardes-ordforande-svepof/

Jag är av åsikten att Svenska Pokerförbundet har ganska lite att erbjuda enskilda klubbar. De kan kanske hjälpa nya klubbar att komma igång och agera kontaktknytare mellan klubb och sajter. Eventuellt hjälpa till med ett upplägg av satelliter till live-SM. Men kritiken i detta avseende kanske är befogad. Ur eget perspektiv är jag inte speciellt intresserad av hur förbundet sköter pokerklubbarna, kanske är det därför jag inte blir så upprörd över att det inte händer så mycket som kanske vissa hade hoppats på.

Men annars vad gäller informationen om vad förbundet sysslar med så är den enligt min mening tillräcklig. Därmed inte sagt att det kan bli bättre, men jag undrar vad andra saknar? Vad gäller både live- och online-SM så har man redan gått ut med att de ska redovisa hur upphandlingen skötts när är evenemangen är genomförda. Jag tror inte de kan redovisa allt med hänsyn till kommande års förhandlingar, men hoppas att de redovisar så mycket det går utan att skjuta framtida evenemang i sank. Om man varit på det extra medlemsmötet hade man redan vetat mer, tyvärr är det svårt att redovisa allt som sägs i ett mötesprotokoll, och tyvärr har alla av förklarliga skäl inte möjlighet att närvara.

Vad gäller skrämmande träffsäkerhet i profetior och fakta, och Mattias hyllning, är jag av en annan åsikt. Jag vet av egen erfarenhet att mycket förvanskats och mörkats.Det är lätt att slänga ut ett påstående med tillräcklig säkerhet, kryddat med lättgooglad fakta och sedan antyda att det finns bevis som det tyvärr inte går att visa av någon obskyr anledning. Nuvarande styrelsen i SvePof har fått ta alldeles för mycket obefogad kritik från detta håll och även jag har fått ta en hel del angrepp. När jag läser hyllningskörerna och att Mattias vill förtydliga att han faktiskt håller med Lapproffe i det mesta som han säger, samtidigt som han citerar dybban, är det inte utan att jag känner en viss besvikelse, då man inte kan tolka det som annat än att skribenterna tycker att det är ok med personangrepp på mig,min familj och flera andra som hade en annan åsikt.

Vad gäller resan till Grekland så har den inte på något sätt mörkats, förvånansvärt att någon ens kunnat undgå att känna till den. OM det redan var bestämt att SM skulle gå någon annanstans, så kan jag förstå att Ken känner sig lurad. Men vad jag vet så var inget bestämt innan resan, var Live-SM slutgiltligen skulle gå bestämdes vad jag vet inte förrän efter sommaren. Ska styrelsen sluta undersöka alternativ bara för att de tror att de redan fått bästa möjliga erbjudande? Har svårt att tro att någon i styrelsen insisterade på bjudresan, det var väl snarare en del av Kens säljpitch, och ibland ger helt enkelt inte säljinsatser utdelning.
Utan att veta detaljerna om Kens erbjudande så kan jag tänka mig att det är svårt att övertrumfa världens största pokersajt om de bestämt sig för att de vill vara med att buda.  Bara det att Pokerstars själva kan garantera nästan dubbla deltagarantalet jämfört med förra SM gör erbjudandet till ett kap med tanke på fiaskot i Riga senast. Jag hoppas vi får veta mer detaljer om de olika alternativ som fanns att välja mellan, då kan vi själva avgöra om styrelsen valde rätt. Jag är övertygad om att styrelsen gjort sitt jobb i detta avseende.

Att sedan styrelsen själva är stolta över sitt jobb är väl inget fel? Möjligtvis tveksamt om det samtidigt varit en medlemsstorm där alla var djupt missnöjda, men något sådant har jag inte sett av. Men jag, som är medlem, är nöjd. Jag hoppas däremot att temperaturen skruvas upp inför stundande online-SM, har själv inte sett så mycket reklam, och det är nog där det kan fallera. Svenska spel har definitivt ett försprång i och med sina tre senaste väldigt lyckade SM. Trots att det inte finns en krona i garanterad prissumma är redan antalet reggade till Main Event på SvS tre ggr högre än på Pokerstars.  Som en pokerspelare som jagar övervärde, ser jag att det finns möjligheter till ett klipp på Pokerstars, men ändå hoppas jag endast på ett minimalt eller inget övervärde alls. Skulle SvePoF lyckas dra 1500 spelare vore det otroligt bra för kommande år, det kan bli ett svenskt WCOOP, ett SWOOP. Lyckas man inte blir det nog svårare att få lika hög garantisumma igen, men hittills verkar det ju väldigt lovande.

På en marknad som ska vara värd c:a 600 miljoner kronor om året, om man ska tro SvS egen senaste årsberättelse, borde fler aktörer vara intresserade av att arrangera online-SM. Det vore det intressant att få veta detaljerna om de andra erbjudandena om det fanns några.

SM dag 1

2012-10-29 @ 17:06:00 | Allmänt
Det gick inget vidare alls. Som bäst 24:e plats 8-game efter att ha somnat igen:( Vet att jag inte borde spela när jag är så trött, men hade inte Signe vaknat och jag varit tvungen att gå upp och lägga mig bredvid hade jag nog kunnat hålla mig vaken. Men eftersom turneringen höll på till 06.00 var det nog tur i oturen att jag somnade, annars hade min kund inte varit så glad idag.
Men SvePof kan iaf vara nöjda:
http://www.svenskapokerforbundet.se/poker-sm-online-dag-1/
 
Hade en riktigt jobbig kväll i övrigt också där jag sprang in i sjuka träffar med monsterhänder. Hade lite tur i början av kvällen, men inte tillräckligt.
 
Här är en hand jag behöver lite hjälp med. Alla synpunkter emottages tacksamt och rösta gärna på vad jag skulle gjort, även om ni inte håller med om hur jag spelade handen fram tills dess. Fi i handen är KungKroon
 
http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/4660223
 
 
Ikväll blir det SM-event nr #03 Deepstack och nr #04 Omaha HiLo.

SM och frirulle

2012-10-27 @ 21:49:00 | Allmänt
Dan före dan. Haft ett par långa dagar på jobbet nu, så imorgon slappnar jag av med firidrottstävling och sedan fotbollscup. Tar jag mig till något finalbord imorgon så kommer jag att sitta upp och hinka i mig kaffe så att jag inte gör som vanligt och somnar.
 
 
http://www.pokerstars.se/poker/promotions/sm-2012/
 
Dessutom så bjuder Pokerstars och SvePoF på en frirulle med dryga $3000 i priser sam ett live-sm paket till den svepofmedlem som når bästa placeringen. kl.17.30 på söndag, tänk på vintertiden.
 
http://www.svenskapokerforbundet.se/poker-sm-online-startar-med-frirulle-sm-17-30-pa-sondag/
 
glöm inte att bli medlem för att ta chansen att vinna ett paket:
 
 
Just nu 139 anmälda till Main Event 4 november, ett gigantiskt övervärde just nu eftersom det är $375 000 i garanterad prissumma. 1744 spelare krävs för att det inte ska bli övervärde. Vad tror ni, når de dit? Om ni inte tror det så in och kvala nu, och ta chansen att spela Main Event lite billigare.
 
Och var f-n blir podcasten av?
 
 
 

Cocosbollar

2012-10-21 @ 11:50:41 | Allmänt
Att sälja cocosbollar till mig är inte svårt. Det får det mig att minnas besök på skurups marknad då man köpte gräddbullar (hette så på skånska då) och de är ju ganska goda. När det sedan är en ung kille som en lördag kväll springer runt i regnet, dyblöt, för att få ihop pengar till basketlagets resa till Frankrike, så tar jag två kartonger. Dörrförsäljare har i vanliga fall inte en suck hos mig, men när det är idrottslag eller klasser som går runt och säljer är jag ett lätt offer, spelar ingen roll om det är salami, tulpaner eller cocosbollar.
 
 
Checkpush.coms senaste avsnitt har släppts och Östensson och Linde är tillbaka i gammal god stil. Kul att höra de båda prata stockholmska. En annan höjdare är när Linde kallar dybban för "nån form av pokerspelare", den kan jag leva på ganska länge;)
Däremot tror jag att enda sättet att få ihop tillräckligt med pengar i insamlingen "Ship it to rosjon" är att investera de hittills insamlade 200 kronorna i cocosbollar och ge sig ut att knacka dörr.
 
http://checkpush.com/2012/10/19/avsnitt-11-arge-parterapeuten/
 
 Resultatet av årets sponsing av P03:6 Enskede IK syns nedan, väl investerade pengar då laget redan tagit sin första cupseger.
 
 
 I brist på ett nytt avsnitt av dybban flyttar in var jag tvungen att leta upp någon annan form av pokerserie, och den här är en av de bättre, med en av mina absoluta favoriter på pokerstars "taknapotin" alias Jason Sommerville och hur han tränar en av WSOP main-finalbordsspelarna. 3 delar hittills, och avsnitten har levererats i snabb följd. Öka takten dybban!
 
 http://www.youtube.com/playlist?list=PLham2Zudq-cblHeq5xCd9EYDidngCCYHB&feature=plcp
 
Ytterligare två bloggare har inte levererat senaste veckan, knappt den senaste månaden.
Lisa Odebäck har enligt facebook funnit kärleken och det inspirerar väl kanske inte till några blogginlägg. Grattis till henne och otur för oss andra.
Mattias "Pokerstar" Andersson håller oss på halster med sina cliffhangers, men nu börjar vi bli rejält vidbrända. Var tog du vägen och när är premiären i Veberöd?
 
Annars är det bara en vecka kvar till starten av Svenska Pokerförbundets SM på Pokerstars. Jag kommer att försöka spela så många events som möjligt, och jag hoppas på ett högt deltagande.  Att det nu finns en leaderboard med priser gör inte värdet sämre.
http://www.svenskapokerforbundet.se/poker-sm-online-leaderboard-vinn-ett-paket-till-sm-live/
 
En annan diskussion är om styrelsemedlemmar i SvePof bör deltaga i SM. Jag tror iofs att risken för att en riktig jävsituation ska uppstå är liten men visst skulle det se bättre ut om de inte deltog. Det är dock inte stor fråga för min del, även om jag håller med Lina i princip.
http://www.svenskapokerforbundet.se/per-capsulam-om-styrelsens-deltagande-i-live-sm-eventen/

The rosjon files

2012-10-20 @ 13:48:08 | Allmänt

Inspirerad av Pokernews har Daily Pokerstar gjort en serie intervjuer med mig och här följer en utskrift av delar av sanna historien om riggen, rosjon och SvS. Intervjun i sin helhet kommer att publiceras på deras nya sajt, så fort Pokerstar listat ut hur man använder wordpress. Jag har även lovat att ställa upp i en minst 4 timmar lång maratonintervju i checkpush.coms podcast. 

Pokerstar: Den senaste tiden har anklagelser om medrigg haglat mot dig på SvS, bl.a har du fått en del pikar från bloggkollegor på poker.se. Du har nu bestämt dig att ställa upp och berätta.Hur började det hela?

rosjon:  Detta är absolut inget jag är stolt över och jag kan tyvärr inte diskutera anledningen, men sommaren 2009 blev jag inbjuden till ett möte i Sundbyberg. På detta möte blev jag helt enkelt erbjuden garanterad medrigg på svenska spels pokerklient mot en viss motprestation som jag inte heller kan avslöja något om. Jag blev naturligtvis väldigt förvånad och ville veta mer om hur det skulle fungera…Jag blev chockerad över hur uppriktiga de var mot mig.

Pokerstar: Hur fungerar det?

rosjon: I botten ligger en statlig utjämningsrigg som har sin grund i Spela Lagom-policyn. Ingen spelare får vinna för mycket eller förlora för mycket, vilket spelarna upplever genom att de efter en vinstperiod drabbas av en förlustperiod. Jag fick veta att denna utjämningsrigg är bäst implementerad på just Boss-plattformen, och det var det största anledningen till att Svenska Spel valde just den leverantören. Sen kryddar man det med lite uttags- och insättningsrigg.

Pokerstar: Men då borde ju den enda vinnaren på Svenska Spel vara Svenska Spel själva?

rosjon: Ja, det skulle naturligtvis vara problematiskt om det kom fram, så för att förvirra den stora massan, så införde man slumpvisa förlustkonton, d.v.s. konton som i förväg var utsedda att förlora nästan varenda krona de satte in.

Pokerstar: Slumpvis utvalda?

rosjon: Ja, men jag förstod snart att det inte var hela sanningen. Det visade sig att en liten anställningsförmån var att man kunde föreslå ett konto som förlorande konto. Det betydde att om en Svenska Spel-anställd hade en granne han retade sig på, så skulle denna granne aldrig kunna vinna en spänn på poker hos Svenska Spel.

Pokerstar: Medriggen då?

rosjon: Jag kan inte förklara tekniskt hur den fungerar, men den innebär helt enkelt att man träffar set oftare, vinner coinflips oftare, drar ut oftare om man får in det med sämst hand.

Pokerstar: Var det bara du eller är det flera som fått samma erbjudande.

rosjon: Jag vet vissa namn som har fått och accepterat samma erbjudande. Du kommer kanske ihåg för några år sedan då Svenska Spel anlitade några krönikörer som skulle skriva krönikor under några månader? De namn som kanske flest känner till av dessa är dybban och DonRollo.

Pokerstar: Så du påstår att även dessa personer har medrigg?

rosjon:Ja, absolut. Eller, hade rigg. Jag vet ju inte om detta är sant men på omvägar fick jag höra att tydligen så lyckades DonRollo skriva något som retade upp Svenska Spels nya pokerambassadör William Thorsson och de skickade då ut Lapproffe som tog ett snack med DonRollo. Efter det har DonRollo aldrig skrivit ett ont ord om SvS, och han har definitivt blivit av med sin medrigg.

Pokerstar: Men dybban?

rosjon: I samband med Sverigerankingen som dybban vann ett år blev det hela uppenbart. Spelade ingen roll hur han fick in markerna, han gick segrande ur handen ändå. Jag klagade då hos Svenska Spel och blev lovad mer medrigg i Sverigerankingen nästa år men fick aldrig så mycket att det räckte till totalvinst. Den eviga tvåan. Suck, jag antar att andra fick bättre erbjudande av någon anledning, men jag vill inte spekulera om varför.  Men det har varit ganska spända möten med dybban de gånger jag träffat honom. Jag missar aldrig ett tillfälle att lägga krokben när han inte är uppmärksam, håller aldrig hissdörrarna på casinot åt honom och de, visserligen få, gånger jag varit i Göteborg på sistone, har jag åkt förbi där han bor och luftat hans cykel.

Pokerstar: Men din blogg då?

rosjon: Den är ju en lögn från början till slut, en fasad Svenska Spel tyckte det var bra att jag visade upp då det uppmärksammades att jag vann en del. För att behålla medriggen blev jag helt enkelt tvungen att hitta på en nätpersonlighet. Jag är inte en lätt vänstervriden trebarnspappa och it-konsult med hus i Enskede. Jag är inte ens skåning, det var någon på Svenska Spel som tyckte att det vore ”en kul grej” om jag var skåning, så jag fick helt enkelt lära mig prata skånska. Jag bor egentligen i en etta i Hammarbyhöjden, och barnen på bilderna är en kompis ungar.

Det är heller inte så konstigt att så få känner igen mig, bilderna på mig är ju så photoshoppade att jag är omöjlig att känna igen. Jag har t.ex. aldrig använt solglasögon, men det var någon på SvS som tyckte det såg "coolare" ut med än utan, det passade helt enkelt bättre in i den bild av poker de vill förmedla.

Ett problem i början var inlägg som handlade om händer jag spelat då jag egentligen är ganska kass utan medriggen. Jag behövde ju inte spela händerna bra för att vinna, och då blev det svårt att hitta händer att skriva om.Därför handlar bloggen till stora delar inte alls om poker. I och med att pokerambassadörerna anlitades har detta dock blivit enklare då jag får hjälp av dem att skriva det mesta som handlar om poker.

Pokerstar: Tureniec och Wigg?

rosjon: De har verkligen hjälpt mig med handanalyserna och de ska dessutom cred för att de tackat nej till den medrigg som SvS erbjöd dem, de sa helt enkelt nej, tyckte inte det var rätt helt enkelt. Eller…undrar om inte Tureniec ändrat sig och har medrigg nu, han drar ju ut ganska ofta.

Pokerstar: Vad får dig att ställa upp på denna intervju?

rosjon: Det är många bidragande faktorer. Nu när Mac-klienten kommer så har den fått inbyggd medrigg och jag vägrar att köra MacOS. Dessutom har det blivit mer och mer uppenbart att vissa har mer medrigg än andra, se bara på dybbans vinster i Lilllördag och nu senast Superwiggen. Det var helt enkelt droppen. Jag kan inte stillatigande sitta bredvid och titta på.

Pokerstar: Det har ingenting att göra med att du själv inte längre har medrigg?

rosjon: Ingen kommentar.

Pokerstar: Är detta verkligen sant?

rosjon: Det måste det ju vara, läs bara vittnesmålen i "Riggat eller inte"-tråden på Svenska Spels sajt, så inser du vad jag talar om, det borde vara ganska lätt att bedöma sanningshalten i det jag precis berätta efter ha läst dessa modiga sanningsägares inlägg, snart uppe i över 1500 stycken. Väl medvetna om att de hamnar på listan över förlustkonton så kämpar de vidare, trotsar riggen och fortsätter trotsigt att spela poker på Svenska Spels-pokerklient. De lever väl på hoppet antar jag....

https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=6878&entryid=245338

Höstrusket

2012-10-15 @ 04:52:50 | Allmänt
Efter Höstgaloppen var det dags för Höstrusket. Upp kl 07.00 för samling kl.08.00. Nitton killar med föräldrar samlades och åkte till Ängby IP för att spela den första sjumannacup för första gången. Hittills har det bara varit femmanna-spel, men från och med nästa säsong så är det sjumanna som gäller och de flesta lagen i ålderskullen har börjat testa att spela sjumanna redan nu.
 
Det började helt klart bedrövligt med förlust med 6-1 mot Ekerö, blev lite bättre med en knapp förlust mot Sollentuna, 3-2 och till sist var det riktigt bra spel mot älta, men ändå förlust med 2-1. Förväntningarna inför B-slutspelet och kvartsfinalen mot Ekerö var inte höga, men nu hade killarna förstått skillnaden mellan liten och stor plan, började springa mer och passningspelet började fungera bättre. Det, och med en fantastisk målvakt, Ferre, så lyckades de ta sig till förlängning, med Golden Goal. Inget mål och kvartsfinalen fick avgöras på straffar.
 
Tack vare två fantastiska räddningar av Ferre, så gick Enskede vidare till semifinal. Väl där så blev det överlägsna promenadsegrar mot Sollentuna och sen Bromma i finalen och vi kunde alla fira pojkarnas första pokal.
 
 
 
 
 

Fredag

2012-10-12 @ 21:10:00 | Allmänt
Upp tidigt idag efter en andraplats (tror jag) i 500krs. Deltagarantalet i turneringarna på SvS har verkligen sjunkit på vardagarna, otroligt trist, men samtidigt är jag för bekväm för att orka spela nån annanstans. Skulle egentligen gått ut och tagit ett par öl, men ingen hade koll och det blev avblåst. Satt kvar lite längre på jobbet, ringde Casinot men, deepstackturneringen var full, fanns inte ens plats på väntelistan. Kanske bäst så ändå, när det gäller livepoker så sitter jag mest och tänker på alla turrar jag missar för att jag inte spelar online. Onlineskadad helt enkelt. Efter pokern, så somnade jag i soffan, vaknade vid tretiden och tog mig upp till sovrummet. Somnade om på väg upp, vaknade när en liten femåring kröp ner i sängen nån timme senare.
 
Svinkallt och frost imorse, vilket gav en perfekt ursäkt för att inte cykla till jobbet, skönt hade verkligen ingen lust. Tunnelbanan och Spotify, med Bose-lurarna på, skönt med bra ljud, tar inte med de lurarna när jag cyklar. Hade tänkt få nått uträttat på jobbet, men hindrades av möten ända fram till lunch. Jag och två andra konsulter tog lunch på Glenn Miller, bra jazzställe på kvällarna, bra musslor på lunchen, men idag hade de dessutom Entrecote, så det blev en plusmeny, d.v.s ett halvt glas rödvin. Supersize me.....
 
Tillbaks på jobbet fick jag äntligen något gjort, lyckades inte nå hela vägen,  men nöjd med resultatet med tanke på tiden. Fredag eftermiddagar har blivit en liten höjdpunkt för oss som gillar att slösurfa poker, så på vägen hem surfa jag in på pokerlistings.se, för att kolla in veckans lista, och den fanns mycket riktigt där. Kollade också in dybbans krönika, och dybbans homage till lapproffe, vi kan väl nöja oss med att vi inte tycker lika om varken lapproffe eller Digestivekex ("tjex"). Norrländskan vet vad hon pratar eller munpruttar om. Norrländskans vars namn, föralltid är förknippat med Signes sång om prinsessan från baksätet på väg hem på strippen i Las Vegas. Ser på Rickard Åbergs intervju med Tom Dwan, vet inte om jag håller med pokerlistings, det var inte Dwan som var dryg, snarare Åberg som var lite dåligt förberedd och inte hittade sitt sedvanliga flyt. En fråga som borde ha ställts är vad Dwan tycker om att bli ombedd av Howard Lederer att bidra med en miljon dollar till Full Tilt samtidigt som Howard själv inte pyntar in en enda krona av sina 44 mille i felaktiga utdelningar.  Se gärna http://youtu.be/x-4AMoytQb0 där flera kommenterar intervjun, och om  i orkar så lyssna på den efterföljande intervjun med twoplustwo som Lederer gjorde http://pokercast.twoplustwo.com/pokercast.php?pokercast=239. Det mest intressanta är när Howard försöker förklara varför han inte hjälper till när Fullt Tilt hade ont om pengar, när han satt på drygt 40 miljoner i felaktiga utdelningar. Han tycker säkert själv att han gjort rätt, men han och resten av ägarna är inte direkt några moraliska förebilder.
 
Framme vid dagis, jag och Signe puttrar lite på vägen hem, hon med sparken och sin coola skinnjacka. Hon älskar att leka själv efter en dag på dagis så hon försvinner upp på sitt rum, medans Sander sticker till IP för att spela fotboll med en kompis. Tar chansen att lägga mig på soffan och fortsätta slösurfen. Nästa höjdpunkt är Dybban flyttar in, den här gången hos Anton Wigg. Undrar för mig själv om dybban verkligen sover över eller om det bara är fejk, Wiggen bor på söder och har ett rum som gjort för söndagsgrind.
Varför så kort, tänker jag medan jag går in på servern och slår på nerladdningen av de nya WSOP Main avsnitten. WTF, vann Hellmuth WSOPE Main!!! Slösurfen fortsätter, ser att PAF och Magda ska lägga ut nån podcast, men somnar i soffan i 20 minuter innan jag hinner leta vidare.
 
Liv kommer hem, jag börjar lyssna på den Osedvanligt Korta Podcasten från checkpush.com:
http://checkpush.com/2012/10/12/avsnitt-10-lag-energi/ inte så mycket energi, satsningen på division 7 verkar rinna ut i sanden, ingen pokerdoushig rosjon på matchtröjan, min dröm om 15 minuters berömmelse tynar bort. Alldeles för mycket rosjon och alldeles för lite av allt annat tänker jag på vägen till Konsum. Insamling till mina glasögon, men har ingen koll på vem Jonathan Little är. Glasögonen känns långt borta, som tur är...
 
Hämtar paket och blir nästan anfallen av en konsumanställd som är så glad över att just jag är där eftersom han skrev påminnelsen??!! Pausar  podcasten i kassan, fortsätter lyssna sen, på väg till pizzerian. Står och väntar, de har missat beställningen men mörkar, funderar över hur äckligt rik man borde kunna bli på pizza, men avundas dem inte. Aldrig pizzabagare, man kanske skulle äga bara. Stockholms största pizzor klara (ljuger de i reklamen?), de är goda, skyndar mig hem till Färöarna-Sverige, hinner få i mig ett par öl och min sista pizzabit innan Färöarna gör 1-0. Meeeen...
Men Zlatte visar klass vi vinner 2-1, fredagskvällen är räddad.
Bannar sjätteklassare från min sons Minecraft-server, reggar mig till Fredagsfighten, Spelarnas val och Startstacken, lär ångra mig när tröttheten kommer vid  tiotiden. Men jag somnade inte igår trots dybbans hypnotiska John Guidettiröst vid finalbordet på 500krs...
-"Dina ögonlock blir tyngre och tyngre rosjon, snart sover du"
Får se om jag kan hålla mig vaken ikväll. Fredagfighten har börjat men, jag sitter ut och tar en Irish Coffe på 2 dubbla espresso istället, hoppas Rickard läser så det, dags för nytt pass;) Paus i turneringarna, ungarna kollar X-Factor, medan Liv gör vaniljsås till morgondagens tjejmiddag. Jag och ungarna är förpassade till en kompis, jag missar en pokerkväll som tydligen ska gå av stapeln på Nelsons pokerkontor, synd när allt krockar. Måste bli nån livepoker innan Malta iaf. 
Kommer ihåg att Tureniec har spelat in en videsession som ska behandla turneringspoker, ligger på facebook. Får kolla sen, Mac-klienten till SvS släpps på onsdag. Känner att jag måste koncentrera mig lite på pokern, men omotiverad, lägger hellre tid på nattning av Signe.Sovmorgon imorgon, skönt
 
 
 

Höstgaloppen

2012-10-11 @ 08:12:27 | Allmänt
Igår var det den årliga Höstgaloppen på Enskede IP, ett sätt för Hammarby Friidrott att öka på de olika årskullarnas lagkassor genom att sponsra löparna med x antal kr per 400 m varv de springer på en timme.
 
Det hade samlats en hel del barn, ungdomar och och det var mellan 100-200 löpare som gav sig av på det första varvet. Siri hade lyckats få sponsring av mormor och  morfar, farmor och farfar, av mamma, samt av mitt företag, det ska ju vara rättvist med sponsringen inom familjen. Sammanlagt var det värt 160kr per varav tll lagkassan, vilket behövs då det planeras läger och tävlingar lite längre bort.
 
Tänkte väl att om hon springer bra så blir det kanske 20 varv på en timme eller strax under, dvs 8 kilometer.
 
Första 5 minuterna såg det ut som om jag gissat rätt, men helt plötsligt slog Siri följe med två tjejer som hade ett betydligt högre tempo än de Siri sprang med först. Varvtiderna sjönk rejält, och efter 40 minuter låg Siri på 18 varv.
Nu skulle man ju kunna tro att hon skulle tappa lite på slutet, men hon ökade och bästa varvtiden hade hon på sitt näst sista varv. Det slutade med 30 varv då det sista påbörjade varvet också skulle räknas in. Så det blev 1,2 mil på 60 minuter, något jag själv aldrig klarat av, men min lilla 11-åring klarade av att pressa sig själv, trots att jag stod sidan om och försökte få henne att ta det lite lugnare, var rädd att det skulle bli för mycket.
 
 
Korv och dricka efteråt, och sedan köpte vi en påse Gott & Blandat på vägen hem. Resten av kvällen spenderade Siri i badet, med en bra bok, ätandes godis, något hon var väl värd. 4800 kr blev den insprungna summan, betydligt mer än jag sprang in igår på pokern, där jag slogs av hur förvånade vissa blir av att jag vinner coinflips, men tar för givet att deras egen tvåoutare ska sitta varje gång de får in det med sämst hand. Being rosjon, antar jag;)
 
 
 
 

Istanbul och sponsring

2012-10-07 @ 22:38:00 | Allmänt
 
 
Jag är i Istanbul med mitt företag på konferens, vi börjar bli ganska många nu, och det är ett sätt för oss att lära känna varandra och lära oss att jobba bätrre ihop då vi som konsulter mest sitter ute hos kund och jobbar. Istanbul är en fantastisk stad och just nu är det dessutom fantastiskt väder. 
 
Igår besökte vi bl.a Hagia Sofia, världens största byggnad fram till 1600-talet då Blå moskén byggdes, som vi också hann förbi.
 
Katterna är kungar på Istanbuls gator.
 
 
Sen blev det ett snabbt besök i bazaren och till sist Hamambad där vi masserades och knådades av väldigt hårdhänta massörer.
 
Däremellan hanns det med grupparbeten som vi redovisade idag medan vi åkte båt på Bosporen. Vi bor väldigt bra, precis i gamla stan, spännande med en helt annan kultur, gammalt blandat med modernt, med tre moskéer i närheten, 5 ggr om dagen hörs böneutroparnas rop över staden.
http://youtu.be/fYq73ogkj9s
 
 
 
Middag och väldigt speciell nattklubb på turkiska igår, men vaknade ändå hyfsat tidigt och hann med ett besök i en underjordisk cistern innan konfererandet på Bosporen.
Basilikacisternen, som romarna byggt på 600-talet, var då vattenfylld ganska högt, nu var vattennivån lägre, men helt fantastisk, måste besökas när man besöker staden.
 
 
Trots dåligt nät i Istanbul har jag hunnit lyssna på Checkpush.coms första podcast sedan sommaren, där jag figurerar dels i början i någon form av jag-mötte-Lassie liknande rosjonspotting, där Per Lindes sambo kände igen min fru och dotter på toaletten på nyköpingsbro, och sedan såg  mig och resten av familjen lämnandes bron med nyinköpta godispåsar på väg till kräftskiva i Linköping, helt ovetandes om att våra vägar korsats.
 
Jag dyker också upp som potentiell lagsponsor av nya division 7-laget som tydligen ska startas av podcastvärdarna. Hur absurt det än vore med bild och namn på matchtröjorna så måste jag tyvärr meddela att min sponsring redan gått till inköp av overaller till min sons lag.
Att jag inte längre ser ut som en "pokerdouche" vid bordet beror på att jag på grund av hög ålder inte kan se vad min motståndare satsar om jag har mörka glasögon på mig,(kan knappt urskilja korten på bordet faktiskt) annars är just "pokerdouche" en look jag satsat hårt på, gymnasistlooken från 1985 har den också kallats. Pengar till matchtröjor lär ändå inte vara ett problem, då flera av spelarna har väldigt stabil privatekonomi. Därför kommer jag istället med ett motförslag, jag önskar mig nämligen också lite sponsring, i form av ett par Linde-Östensson Special Edition från Blue Shark Optics http://www.bluesharkoptics.eu/en/, så att jag, onlinespelare och gammal som jag är, kan gömma mig lite utan att bli totalt blind. Jag kan dessutom inte tänka mig nåt mer pokerdouchigt än just dessa glasögon. Motprestationen blir att posta länken till podcasten varje gång det kommer ett nytt avsnitt.
 
http://checkpush.com/2012/10/04/avsnitt-9-nykopingsbro/

 

Törnrosjon med tur

2012-10-03 @ 19:08:43 | Allmänt
Jag har haft  förbannat svårt att hålla mig vaken den senaste tiden. Det leder ändå ofta till mincashar, men det är ju inte riktigt det som är mitt mål.  Igår var det dags igen, sovandes tog jag mig till finalbord och till slut en sjätteplats i 500krs. Inga stora pengar, men det är en indikator på att den tighta stilen fortfarande är väldigt rätt.
 
Jag blir ofta ansedd som vårdlös i mitt spel, väldigt ofta får jag höra att det kompenseras av att jag har en hög träffprocent. Nu har de flesta selektivt minne, man kommer oftare ihåg de gånger man blev brutalt utdragen eller utfloppad, medans de gånger man vann sin tvåoutare är dolt i en dimma av glömska.
 
Jag blev lite intresserad av att ta reda på om det verkligen var sant, har jag mer tur än andra, eller iaf bättre träffprocent? Jag har en ganska stor databas med handhistorik numera, men jag är inte riktigt vän med HM2 och dess rapporter. Däremot så lagras ju allt i en relationsdatabas, och det går faktiskt att med hjälp av HM2s egna rapporter och lite gissande att räkna ut vad de olika tabellerna innehåller.Det är dessutom ganska kul att skriva egna script för att ta fram den statistik man är ute efter. Jag skrev ett script som tog fram hur många gånger jag träffade triss de gånger jag såg floppen med ett par på hand.
 
Jag har sett floppen med ett par 32334 ggr och träffat en triss på floppen 3408 ggr d.v.s ungefär 10,5 procent av gångerna. Statistiskt sett borde jag ligga på strax över 11 procent, så jag har faktiskt sämre träffprocent än medelsvensson åtminstone när det gäller triss. Nu får jag väl ta detta med en nypa salt, jag kan ju gjort fel, och bara för att jag har lägre träffprocent på trissen betyder ju inte det att jag inte har betydligt högre vad gäller färg och stege och jag kan ju ha en förmåga att träffa triss just när någon har lägre triss eller ett annat monster som är näst bäst. Men jag håller det för osannolikt, tills dess jag får ett nytt ryck och tar fram fler script. Om jag orkar så kanske det kan bli en plugin till HM2 så småningom. Luckbox vore väl ett passande namn.
 
Något mer oerfarna spelare inte inser är hur beroende man är av tur för att vinna en turnering, inte bara måste man dra ut och inte själv dra ut, men man ska helst inte springa in i ett monster när man jag den där stora bluffen. Dold tur i turneringar är underskattat, om man fick se alla andras kort i någon av de turneringar man spelat och vunnit tror jag man skulle inse mer hur mycket tur man faktiskt hade just den turneringen.
 
Det de flesta oerfarna spelare, de hoppfulla, inte heller ser eller lägger märke till, är de otaliga gånger man får in det med bäst hand och får se sig slagen av runner-runner. Därför har jag väldigt sällan dåligt samvete när jag har riktigt mycket tur. Jag vet att jag betalat av så att jag har tur så det räcker och blir över.
 
För övrigt så ser jag återigen att Dan Glimne hoppas att poker ska bli klassat som ett skicklighetsspel i klass med Bridge och Schack. Avdragsgilla resor hägrar tydligen, men jag påminner återigen. Det spelar absolut ingen roll vilka avdrag du får göra, det är alltid bättre ekonomiskt sett för en pokerspelare att inte betala ett öre i skatt än att betala skatt på en vinst oavsett hur många avdrag man kan göra. Och jag hoppas verkligen att Dan G har fel när han skriver att pokervinster i så fall skulle klassas som inkomst av tjänst. Det skulle i värsta fall betyda riktigt höga skattesatser när pokervinsterna läggs ovan på ett vanligt jobb. Nä, låt poker fortsätta vara ett turspel. Och ingen som sett mig spela kan ju tveka en sekund om att det inte bara handlar om tur.