POY-HH för Universal Replayer

2013-01-29 @ 08:06:00 | Allmänt
Hittade en "ny" version av HHConverter http://www.hhconverter.com/ som fortfarande funkade, så jag läste in handhistoriken i Universal Replayer-format. Högerklicka på länken nedan och välj Save target as... eller Spara mål som...
funkar inte det, klicka bara på länken och gå in på Arkiv - Spara eller File-Save, alternativt tryck Ctrl-S, för att spara ner filen lokalt.
http://rosjon.nu/poy.xml
 
Öppnas sedan i handuppspelaren Universal Replayer som ni hittar här: http://universal-replayer.net/
Upplevelsen blir bättre med denna tycker jag, då man kan trycka på play, köra och slipper att välja vilken hand man ska kolla mer noga på.

POY-finalen handhistorik

2013-01-29 @ 02:29:37 | Allmänt
Lyckades till sist komma på något sätt att spela upp handhistoriken utan att kräva att någon har HM2. Lyckades tyvärr inte exportera ut från HM2 på något format som ville spelas av någon annan replayer än deras egen, så jag gör som förra gången och lånar SvS handhistorikuppspelare.
 
Finns vissa begränsningar, den fungerar inte i alla webläsare, men jag fick den att fungera i IE om man har kompatibilitetsläget på (Tryck F12, så får ni välja Browser Mode, jag valde IE9 Compatibility Mode och IE7 Mode) Fick den även att funka i Chrome, men inte i Firefox. Ha inte heller för bråttom det tar en stund ibland att få upp bordet, men om man har rätt webbläsare så kommer det så småningom
 
Är ni intresserade av hur jag spelade så titta igenom handhistoriken och kom jättegärna med frågor och kritik. 
 
http://rosjon.nu/62826/replay.html?player=rosjon&session=327350073

POY-finalen

2013-01-28 @ 23:35:50 | Allmänt
Invägningen på morgonen visade ytterligare 0,7 kg ner och sammanlagt 4,9 kg ner på de tre första veckorna. Båda de äldsta är sjuka i feber och halsont, så jag fick själv åka iväg till fotbollsträningen efter att ha hunnit med en knapp timmes cykling själv.
 
Var en ganska jobbig kväll där jag alltsom ofta fick in allt i mitten som stor favorit men blev utdragen på rivern. Många gjorde riktigt dåliga syner i förhoppningen om att träffa sin triss och igår var kvällen då de gjorde det alltsom oftast. Ibland lönar det sig att vara hoppfull.
Gjorde ett par saker annorlunda efter kursen med Jonathan Little, och det funkade bra, får se om det var en tillfällighet eller om det fungerar så bra i fortsättningen också.
 
Startade Player of the Year-finalen med ArePopke till vänster om mig, inget drömläge kanske, men träffade bra i de flesta potter mot just honom så det var aldrig något problem. Tog mig snabbt fram till dubbel startstack, men låg sedan och harvade där ganska länge. Fick ganska många bra händer, men fick sällan betalt. Förlorade många coinflips mot småstackar. Lyckades till slut få till en ganska bra stack och hade average för finalbord redan när det var 30 stycken kvar.
 
Tog mig till finalbord efter att skuja bubblat, men åkte på ett par smällar precis innan så hade inte en jättestack. Kändes ändå väldigt komfortabelt på finalbordet. riverjack hade position, men ingen stor stack, som min ungefär och jag väntade tålmodigt på en hyfsad hand eller bra lägen. Hade väldigt dåligt kortsnitt på finalbordet, tror A3 var min bästa hand innan jag fick JJ på stora mörken och alla foldade fram till *GABBE* på lilla som jag täckte med kanske 10k. Han ställde med 96 i spader, precis som han ska, men lyckades dra ut, precis som han inte ska. Hatade sedan innerligt hela pausen som kom direkt efter handen.
 
Ska dessutom klargöra en sak. Jag har stängt av all chatt, så jag läser överhuvudtaget inte vad andra skriver, det hjälper mig att fokusera på spelet, även om det kanske inte är så sällskapligt.Men om jag skriver så kan alla läsa. Liv railade hela vägen till jag till sist åkte och sa att det var stora diskussioner om huruvida jag hade chatten igång eller ej. Det har jag alltså inte, ni får kommentera i bloggen om ni verkligen vill mig något. 
 
Efter pausen satt jag på lilla mörken, riverjack ställde och jag synade med Q8off (vilka två kort som helst hade dugt) , men hade nog foldat om jag vetat att stora mörken skulle gå allin direkt efter och slå ut både mig och riverjack. Men man kan tyvärr inte se in i framtiden, och jag var ganska glad över att få chansen att trippla upp. Nu gjorde jag tyvärr inte det och vi åkte samtidigt, jag på åttonde plats. Kan SvS fixa den förbannade avslutningsdialogen nån gång?
 
Var rätt tiltad fortfarande och åkte av bara farten ut på en tredjeplats i 500krs, och sen tog det ett tag att varva ner och smälta förlusten. Men det är små marginaler på alla finalbord. Får se om jag kan få ut handhistoriken för POY-finalen så att de som är intresserade kan köra igenom den.
 
Lång dag på jobbet idag, och sen ikväll har jag bråkat med HM2 för att få ordning på HUD:en så fokus låg inte på spelet ikväll. Irriterande att mina stats nollas med jämna mellanrum, hade föredragit att de beräknades på alla mina händer, men det verkar bli rätt för alla andra vid samma bord åtminstone.
 
Imorgon blir det VOB, jobb hemifrån samtidigt som barnen är sjuka. Brukar funka rätt bra, och låter Signe vara hemma med, enklare än att lämna på dagis.
 
 

Jonathan Littles Biggest Online Win Coaching Program

2013-01-27 @ 09:15:17 | Allmänt
Fick för nån vecka sedan erbjudande om att köra en endags grupp-coaching där Jonathan Little skulle gå igenom  en turnering han spelade precis innan Black Friday. Är alltid lite skeptisk mot sådana erbjudande, men det var ganska billigt förhållandevis och jag har aldrig testat formatet tidigare. Dessutom så är Jonathan Little en av de spelare som jag tycker är riktigt bra både online och live.
 
Han har släppt två böcker som jag läst, Secrets of professional tournament poker 1 och 2 och förutom det ganska dåliga namnet på bokserien så är framförallt den första väldigt läsvärd. Han har dessutom en pokerinstruktionssajt som jag var medlem i tidigare (och nu igen då det ingick i dealen) , då framför allt han själv lägger ut instruktionsfilmer.
http://floattheturn.com/  har kanske inte det grafiska utseendet jag skulle ge en seriös instruktions-sajt, men faktum är att innehållet är ganska bra tycker jag.
Endagars kursen kördes från 17.00 och avslutades inte förrän tidigt i morse klockan 04.00, med endast små korta pauser en gång per timme. Alla deltagare fick chansen att i tur och ordning gå igenom ett 50-tal händer med Jonathan medan de fick lyssna och skriva in sina åsikter och frågor. Jag kan inte undgå att imponeras av hur bra han var på att lära ut och framförallt hur bra han var på att hålla intresset och fokuset på topp hos alla deltagare.
Visserligen var man ganska trött på slutet, men allting spelades in och det materialet får kursdeltagarna exklusivt efter kursen.
Jag anteckade frenetiskt i notepad samtidigt och inser nu att jag antagligen tappat en massa värde på att vara så dålig på att använda HM2, en stor hjälp om man har många bord uppe samtidigt. Det ska jag ändra på. Massor med andra grejer påpekade han när jag fick chansen att vara den som grillades, just de händerna jag fick att jobba med var ganska marginella, jag lyckades dock ta samma beslut som honom i en hand, naturligtvis exakt den handen där han efter vi gått igenom den, sa att han blivit ägd. 
 
En del saker han tog upp var visserligen självklarheter men ofta så var det intressanta beslut som togs upp, och framförallt så fastnade han väldigt sällan för länge vid en enda hand, något jag ibland kan reta mig på hos vissa instruktörer, när de ältar samma hand om och om igen så tappar jag intresset efter ett tag.
 
Klart nöjd med kursen alltså, och förhoppningsvis bra tajming inför POY-finalen ikväll.
 
 
 
 

Pokerlördag

2013-01-26 @ 09:03:38 | Allmänt
Vad har hänt sen sist? En hel del faktiskt, men jag börjar med lite statusrapportering om familjen. Liv och de äldre barnen skulle åkt till Romme idag, men tyvärr blev Siri dålig med feber och ont i halsen så det blev inställt. Sander har också ont i halsen, men ingen feber än så vi hoppas det håller sig så. Signe är fortfarande pigg, och hennes höjdpunkt denna vecka var matsäcken i torsdags. Tanken var att hela förskolan skulle åkt skridskor, men då det kröp neråt minus 20 grader och det trots det är fuktigt och blåsigt(??!!) så tog de en mindre utflykt till raketbacken och käkade matsäcken inne efteråt.
 
Det är kallt nu i stockholm, men jag är het:) Eller så blir jag varje fall "påad" av Rickard Åberg i Pokerstudion. Efter att ha hållit mig undan från skypeintervjuer och andra förfrågningar så ställde jag till sist upp som gäst i ett lite nytt format, där de ska försöka köra en pokerstudio varje eller varannan vecka med gäster från olika delar av pokervärlden. Ovant, jag fick lära mig varför de använder en klappa vid start av filmning, och fick lära mig hur svårt det är att sitta naturligt avslappnat still i en soffa med kameran på sig och att det inte är så enkelt att få fram bra svar på frågor utan att få tänka efter ett tag först.Efter att ha sett mig sitta som en pösmunk i soffan lär det bli ståbord nästa gång gissar jag och jag har iaf fått bra motivation till att cykla som en dåre efter att blivit uppmärksammad om min rondör ytterligare.
Om man tycker det känns konstigt när man hör sin egen röst inspelad, så är det ingenting jämfört med att se sig själv framför kameran.
 
http://youtu.be/zkBTa_PT3eY
 
 
Blev en sen jobbkväll i onsdags, men mellan logggenomgångar och när det var väntan på uppdateringar och batchar hann jag spela rankingturneringarna (om än inte med samma fokus som vanligt)och det gick ganska bra, bättre än i går iaf. Vid ett tillfälle var jag nere på 89 marker i en av turneringarna, stora mörken var 300 och ante 25. Trots det lyckades jag ta mig tillbaka och ta en trettondeplats.Karma? 
 
Dybban skrev en rolig krönika i torsdags, https://svenskaspelspoker.se/inlagg/plikten-framfor-allt/ där han berättar om hur lätt det är att falla till föga och belöna sig själv med godsaker framåt småtimmarna, och det är inte utan att man känner igen sig. Kanske dags att få ihop ett viktvad ändå, känns som jag just nu är mer motiverad än dybban, så jag kanske har en chans. Fick förslaget av en annan läsare via mejl, men kändes som om det var ett svårt vad att vinna då, vi får se.
 
För andra veckan i rad har jag citerats i Pokerlistings innelista, den här gången när jag var upprörd över LI:s inblandning i stoppandet av pokerkryssningen mellan  Norge och Danmark. Nån anmälan till justitiekanslern lär ju inte bli aktuell, de har ju rätten på sin sida, även om jag själv tycker de kunde koncentrera sig på annat än att stoppa pokerturneringar. De verkar ha nån personlig vendetta mot just pokern.
http://www.pokerlistings.se/pokerns-innelista-sjusovande-isildur1-hjaelte-eller-diva-90440
Förra veckans innelista:
http://www.pokerlistings.se/pokerns-innelista-vecka-3-en-episk-svensk-och-det-aer-inte-viktor-blom-32890
 
Jag följde ju checkpush.coms podcast innan, den verkar tyvärr ha gått i graven, men FC Tre Laxar som nämndes där har nu dykt upp på poker.se's systersajt 1x2.se http://1x2.se/bloggare/FC_TreLaxar, kan ju bli kul att följa om de uppdaterar med inte alltför långa mellanrum.
 
Själv tränar jag min sons pojklag och äntligen verkar det som om fler föräldrar tänker ställa upp och hjälpa till med träningarna. Fär väl se om jag kan få någon i FC Tre Laxar att dyka upp som gästtänare någon gång under utomhus säsongen - Anton Vigg har ju spelat ganska högt upp i divisionerna, han kanske kan titta förbi och lära ut lite finter utanför pokerbordet.
 
Dessutom har det dykt upp en ny blogg på poker.se, Team 3000, vars något odefinerade skara medlemmar ska blogga om allt och inget:
http://www.poker.se/proffsbloggar/filter/115123/team-3000.html
 
Första inlägget var intressant, handlade om hur det var att drabbas av Black Tuesday, skribenten verkar sluppit påhälsning hemma av SKV, kanske får vi höra mer av någon annan om hur det gick till. Kan bli bra om det uppdateras någotsånär ofta, nya bloggar fallerar ofta på detta tycker jag, en del av det som drar mig är iaf kontinuiteten hos en blogg. Jag hoppas att det blir fler inlägg än hos avsomnade variansbyrån.
 
Har tidigare gjort lite reklam för Jonathan Little och hans böcker, gillar hans sätt att spela, och hans första bok var riktigt bra även om den andra kändes lite tunn på innehåll. Nu ska han ha ett webinar, en träningssession på nätet, som jag ska vara med på. Lite dyrt, men man fick medlemskap och lite annat på köpet så det är värt att testa  om det kan höja mitt spel något. Även om man bara förbättrar sitt spel på bara en punkt så får man valuta för pengarna, men faran med fel böcker, eller instruktörer är att det kan gå åt fel håll. Jag är visserligen alltid skeptisk, men har höga förhoppningar om vad kvällen kan ge. Var ett tag som jag la lite tid på spelutveckling.
http://floattheturn.com/
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nordiskt samarbete mellan inkvisitionerna

2013-01-23 @ 15:49:40 | Allmänt
Kontaktade Lotteriinspektionen för att få ut handlingarna avseende den inställda kryssningen. Svaret från deras nye kommunkationsansvarige kom faktiskt efter att jag redan fått handlingarna:
 
"Hej Jonas! 

Ledsen att jag dröjt men jag har varit upptagen med annat under hela förmiddagen. Stena Line har fått ett brev från oss rörande det arrangemang du nämner. Stena Lines tid för att svara oss har ännu inte löpt ut vilket sker i slutet av denna vecka.  Vi avvaktar med kommentarer i ärendet till dess att vi fått deras svar.

Hör gärna av dig igen! 

Med vänlig hälsning, 

Joakim Rönngren"

Men jag fick ut handlingarna utan kommentarer, varsågod att läsa om ni är intresserade:

http://rosjon.nu/13Li1094.pdf

Sammanfattningsvis så hade LI hittat annonser på nätet om pokerkryssningen och skickade en förfrågan till sina motsvarigheter i Norge och Danmark om det fanns tillstånd att anordna en turnering där. Det fanns inga sådana tillstånd utfärdade och Norge beklagade sig över dålig lagstiftning som inte gav vägledning om hur de skulle ställa sig till pokerspel på båt, men skickade en varning till Stena för sin annonsering som skett på nätet gentemot norska kunder. Ej tillåtet enligt norsk lag.

Danskarna hade inget emot pokerspel så länge det inte skedde när de låg stilla i hamnen och inte då heller egentligen, men då måste det sökas tillstånd, och så här sent var det försent. Planerna var att pausa spelet i hamn 2 timmar, men eftersom det skulle bli ett längre uppehåll för reparation frågade Stena om dispens, men det skulle de inte hinna få enligt danskarna. Man kollade även om man kunde köra vidare iland då stoppet skulle bli 10h och det annars skulle bli svårt att hinna slutföra turneringen.

Svenska LI valde helt enkelt att hota med ett övervägande om förbudsläggning med tillhörande vite. Lägg märke till att det bara var ett övervägande om förbudsläggning och att det skulle besvaras senast 26 januari av Stena. Stena har inte svarat och har uppenbarligen lagt sig platt på rygg gissningsvis för att de inte tror de kan få rätt.

Problemet uppstår om fartyget är svenskflaggat, då spelar det ingen roll var det går nånstans, internationellt vatten eller ej.

Därför uppstår inte problemet på fartyg flaggade utomlands, då krävs det betydligt mer än LI för att åtal ska kunna väckas. Därav pokerkryssningarna till och från Åland utan förbudsläggning.

Sammantaget så genomsyras handlingarna av ett klart ogillande av poker som företeelse.

Om svensk lagstiftning gäller på svenska båtar och LI kontrollerar att lagarna för spel efterlevs, så betyder det att det är omöjligt att spela pokerturneringar på svenska kryssningsfartyg. Man får helt enkelt hålla dem på utländska rederiers båtar.

Intressant är också att det är Svenska LI som upptäckt lagbrottet, hade de missat denna kryssning hade deras motsvarigheter i Norge och Danmark antagligen inte sagt ett pip.

Idag vart jag intervjuad av Rickard Åberg inför Player of the Year-finalen på söndag, det lär väl dyka upp på Svenska Spel så småning om, det är jag som är fetknoppen i mitten. Missar ett homegame eftersom jag ska jobba ikväll, får se hur det blir med Lillördag och minilördag ikväll, kanske kan multitaska om prodsättningen går bra. Får väl hoppas jag blir inbjuden igen nån annan gång, jag är ju värdet så chansen finns.

 

 

 

 

 

 

 

Lotteri-inkvisitionen

2013-01-22 @ 20:11:28 | Allmänt
Arrangören Stena Line har valt att ställa in eventet efter hårt tryck från den svenska lotteriinspektionen. I utgångsläget skulle Stena Line inte få några problem gällande licenser men väljer nu att ställa in framför att ta en fight mot rättsystemet.
 
http://www.poker.se/nyheter/77962595/stena-line-staller-in-pokerkryssning-efter-krav-fran-lotteriinspektionen.html
http://comeonpokercruise.com/index.php/no/
http://www.pokerlistings.se/lotterinspektionen-stoppar-comeons-pokerkryssning-73474
 
Vad för "tryck" och hot som Svenska lotteriinspektionen kan utöva på någon som arrangerar en kryssning mellan Norge och Danmark?
Det verkar otroligt fegt av Stena Line och jag kan inte riktigt förstå vad som kan ha fått dem att ställa in. Hur kan ett så stort företag vara rädd för en liten obetydlig svensk inspektion med begränsad makt. Jag antar att man har spelautomater på sina fartyg, och det har inte utlöst något "tryck" från Lotteriinspektionen. Väldigt märkligt hur man kan se så allvarligt på pokerspel, men inte bryr sig ett skvatt om annan spelverksamhet.
 
Jag kan bara dra en enda slutsats. Det har gått prestige i det hela. Eftersom Lotteriinspektionen lidit en hel del pinsamma nederlag i sin kamp mot sin värste fiende, pokern, så försöker de med alla medel förhindra spel oavsett var det arrangeras. Även om det antagligen inte leder nånvart så bör man absolut anmäla Lotteriinspektionens agerande till Justitiekanslern.
 
Jag har precis som många andra svenskar en stor och måhända naiv tilltro till att våra myndigheter vill vårt bästa och endast i undantag engagerar sig i vendettor mot sak eller person. När några andra bloggare spytt galla över inspektionens tilltag har jag oftat undrat vad som fått dem att se så rött. Men detta senast tilltag var droppen som fick bägaren att rinna över. Lotteriinspektionen ignorerade totalt vårt skadeståndsanspråk på Svenska Spel efter systemkrashen i online-SM 2008, de hotar etablissemang som ens vågar andas om att arrangera en pokerturnering, hotandes med indragna utskänkningstillstånd, de är byråkratiskt rigida i de allra flesta frågor vad gäller poker, har ingen förståelse eller kunskap om spelet och verkar heller inte vilja lära sig något. De pratar om olagliga spelautomater, men de kanske göra något i det fallat också inte bara snacka.
Mitt förtroende för Lotteriinspektionen och Håkan Hallstedt är härmed förbrukat. Social gaming, my ass. Lotteriinspektionen gör helt enkelt inte sitt jobb, utövar maktmissbruk, silar mygg men sväljer kameler.

Sportlördag

2013-01-19 @ 16:40:00 | Allmänt
Eller egentligen inte...eller jo...
Började dagen med en halvtimme styrketräning som Sander hakade på och sedan körde jag trekvart cykling, innan jag vägde in för veckan. 92,5 kg blev det d.v.s ytterligare ett kilo bort vilket är godkänt, 6 veckor kvar innan alperna, så tills dess hoppas jag på 3-4 kg till och det ska väl inte vara omöjligt.
 
Sen upptäckte vi att Siris tävlingar i Växjö sändes live över nätet på bambuser, inte så bra täckning på hennes bästa gren längdhopp tyvärr, men vi såg henne många gånger om än inte "in action". Nya tävlingar imorgon:
http://bambuser.com/v/3302260
 
Inget personligt rekord i längd, längsta hoppet blev 4,18, hade hon närmat sig sitt personliga så hade det blivit final, men hon var bästa hammarbyare och hon slog dessutom personligt rekord på 60m med 9.17s. Riktigt bra, hade räckt till final i F12 där hon varit om hon varit född två veckor senare.
 
Jag och Sander hann sen precis iväg och handlade innan Norwich-Liverpool-matchen började. Så en sportlördag i betydelsen att vi tittade på mycket sport.
 

Kan jag få lämna bordet?

2013-01-18 @ 23:02:53 | Allmänt
Alltid lika roligt att spela poker på Svenska Spel. Gick bra i början. 38k med 150-300 i mörkar. Sen gick det inget vidare, utdragen ett par gånger. Dubblade Björne61=) när han drog in sin enoutare på rivern. Förlorade en stor pott med 8 hög kåk mot nio hög kåk. Par i åttor på handen, åttan kom på rivern. Men, sånt händer, irriterande. Men inte så irriterande som att med QQ i stora mörken springa in i AA på lilla. Inte att man förlorar handen, sånt händer ju, men att man inte får lämna bordet direkt. Då kommer rutan upp. Den idiotiska rutan. Som inte frågar om jag är säker på om jag vill lämna bordet, utan talar om för mig att jag inte FÅR lämna bordet. Mitt under ett spel, utropstecken. Nåja, efter att ha blivit behandlad som någon som inte klarar av att ta egna beslut, så får jag åtminstone en kryssruta. Jag kan väl vänta ett par sekunder tills klienten fattar att rundan var över för länge sen.
 
Och så väntar man. Och inget händer. Och man blir så tiltad. Av en liten sketen dialog som någon inte kunnat fixa trots att man vetat om felet i några månader.
Låt mig säga så här, någon är skyldig mig, För alla gånger jag tiltat bort en turnering till efter att ha åkt på SvS. Jag skulle inte skryta om att jag var systemutvecklare på Boss om jag var er. Skyldig. Mig. Ett tårfyllt erkännande av skuld och dåligt hantverk. När dybban hälsar på.
Eller så kunde man ju bara fixa felet, för är man så dålig att man har tre månader mellan releaserna, så bör man åtminstone kunna fixa de mest uppenbara fel till nästa släpp. Eller så kanske man ska fundera på att göra något annat än att syssla med systemutveckling. Halvfigurer.
.

Gissa korten

2013-01-16 @ 20:47:48 | Allmänt
 
"Man kan ju flytta pausrutan" läste jag i Svenska Spels tråd på pokerforum.nu.
Men varför ska jag behöva fälla ihop och flytta på pausrutan, det är väl inte jag som placerat den där? Kan inte den ryggradlöse programmeraren som la den där se till att få bort den illa kvickt?
Som systemutvecklare har man ett ansvar mot sin arbetsgivare, mot sin kund, mot sitt skrå!
Att stillatigande implementera idiotiska krav passar för kodapor, inte för folk som kan sitt yrke. De hade kunnat placera den i stort sett precis var som helst och det hade varit bättre. I japan går bankdirektören ut och begår känslomässigt harakiri genom att storgråtande erkänna sina misstag. Skulle kanske vara en idé för dybban att flytta in hos Boss och få en av de ansvariga att gråtande be om ursäkt för sina värsta buggar.

Bra söndag

2013-01-13 @ 14:33:49 | Allmänt

Visste ni om att svenskarna föredrar fredagen framför söndagen, trots att man faktiskt jobbar hela fredagen? Det visar sig i flera undersökningar.

Jag kan förstå hur man tänker, för det är skönt att på fredagkvällen veta att man har hela helgen framför sig. Söndagkväll är oftast ingen höjdare. Om man inte spelar poker förstås.

Men idag är det en bra söndag av fler skäl. Vi var ute och åkte skridskor nu på förmiddagen, kallt men kul. Signe var inte så förtjust i början, men efter 20 minuter släppte det och hon tog sig fram för egen hand, och det blev inte bara att hon gick skridskor utan hon började åka. Nu gäller det att se till att vi kommer ut igen ganska snart, hoppas kylan håller i sig.

Sen blev det danska pölser, och nu är det dags för nästa höjdare, Manchester United mot Liverpool.

Sen blir det inomhusträning med Sanders fotbollslag innan det är dags för söndagens lottköp. Får se hur mycket jag hinner med och har lust med idag, men känner mig lite sugen på att köra mycket just nu iaf, vi får se

 

Det funkar

2013-01-12 @ 11:26:59 | Allmänt
Det nya levnadsättet, inte pokern.
När det var ett tag sen man lyckats så tappar man lusten och motivationen. Men samtidigt måste jag komma ihåg att jag spelar kanske en tiondel så  mycket som jag spelade innan. Färre turrar betyder längre tid mellan framgångar och ibland tappar man skärpan i spelet. Brukar ofta gå bättre för mig när jag spelar mycket och regelbundet, antar att det påverkar formen, eller vad man nu ska kalla det. Gårdagens pokersession var inget undantag, man måste vinna sina flips och när man är short måste man ha lite tur. Uthållighet är nyckeln.
 
Därför är det skönt motivationshöjande när nånting funkar. Vägde in idag och vågen stannade på 93,5 kg. Visst är säkerligen en stor del av det vatten, man brukar tappa mycket vätska första veckan, men ändå är det över förväntan och gör att det blir enklare att fortsätta lika strikt. 5 träningspass har det blivit under veckan, ett rent cykelpass och resten kör jag tabatha 4x4 minuter för att få högintensitet, och sedan c:a 30 minuter på cykeln. Lagom jobbigt för att jag ska orka köra ofta och man mår alltid lite bättre efteråt. Har kört strikt enligt LCHF med så lite kolhydrater som möjligt, men i övrigt ätit så mycket som jag velat. Jag tror att träningen hjälper mig må bättre men har mycket lite med viktminskningen att göra, så det gäller att hitta nya sätt att variera maten, framförallt nu innan sötsuget släpper. Kommer ihåg förra gången då jag helt tappade intresset för godis och ingenting frestade mig. Alla runt omkring mig kunde frossa men det rörde mig inte i ryggen. Låt mig säga så här, jag är inte där än nu.
 
 

Matrevolutionen

2013-01-11 @ 17:16:28 | Allmänt
 
 
September 2008 ställde jag mig på vågen efter att länge känt mig alldeles för tjock, byxorna satt trångt, trots större och större storlekar. Vikten på vågen chockade mig, 102 kg. Jag är visserligen 186 cm lång men 102 kg är c:a 20kg för mycket. Jag bestämde mig för att göra ett allvarligt försök att gå ner på riktigt redan innan jag klivit av vågen, jag kände inte att jag hade nåt annat val.
 
Jag bestämde mig för att testa Atkins, främst därför att det är ganska lätt att börja med utan att man måste avslöja nåt för sin omgivning, och jag hade ingen lust att testa och sedan misslyckas igen som så många gånger förr.
Den här gången gick det bra, jag följde kostråden till punkt och pricka, det var ganska enkelt då jag var föräldraledig och hade gott om tid på morgonen att göra frukost, oftast omelett med ost, tomater och nån annan grönsak, och till det drack jag en vitamintablett upplöst i vatten. En annan standardfrukost var turkisk yoghurt, kanel och krossade linfrö och kokt ägg.
Jag slutade med latte och mjölk i kaffe, och började istället med grädde i kaffet.
 
Jag åt gott varje lunch och middag, kycklinggrytor, Wallenbergare, biff och bea, bara sallad, rostade grönsaker (ej rotfrukter), stekt vitkål, blomkåls eller broccolipure med riven paremsan i. Jag var sällan hungrig även om jag försökte undvika äta på kvällarna när jag ibland blev sugen. Isåfall fick det bli nån liten ostbit, brie eller kanske Philadelphiaost inrullad i parmaskinka. Jag undvek alkohol och lightläsk då det ökade sötsuget.
Efter ett par veckor unnade jag mig nån liten efterrätt då och då, blåbär eller hallon med vispad grädde. Vågade också ibland göra eget godis med sötningsmedel, men hellre tog jag mörk choklad (>90% kakao).
 
Det funkade, och jag gick ner i vikt fort i början och långsammare sedan och i mars 2009 var matchvikten 85 kg. I början tränade jag väldigt lite men efter jul började jag träna mer för att fortsätta gå ner i vikt.
 
I 18 månader höll jag vikten bra, sen började jag slarva ännu mer, jag började äta potatis, pasta och ris igen, bröd blev allt vanligare. I dess spår följde godis,glass och chips i alldeles för stora mängder. 
Först gick jag upp ett par kilo och låg där ett halvår, sen ytterligare 2 o.s.v.
 
Innan jul vägde jag in på 93kg, och som alla andra tänkte väl att jag skulle sätta igång att äta rätt igen efter jul, men för en vecka sedan fick jag en chock då jag under julen lyckats uppnå hela 96,7 kg. Det märks verkligen i byxlinningen och är inte acceptabelt. Så jag drog i nödbromsen.
 
Jag valde att sätta igång träningen igen regelbundet, mest för att må bättre och bli starkare i benen inför resan till aplerna, men framförallt startade jag min kolhydratfria kost igen. Jag äter helt enkelt så lite kolhydrater som möjligt, men äter mig mätt på annat. Jag skippar alkoholen nu i början för att snabbt komma över mitt sötsug. Det tog ett par veckor förra gången, jag hoppas på samma sak denna gång. Redan efter en vecka så reagerar jag nu kraftigt om jag får i mig något som smakar sött, något jag tidigare inte reagerat på. Imorgon är det invägning, jag väger mig inte alltför ofta, det är mer motiverande om det faktiskt hänt nåt, får se om mitt nya liv gett resultat.
 
De senaste dagarna har jag läst boken Matrevolutionen och har ni inte läst den så kan jag rekommendera den då den öppnat mina ögon rejält. Jag fattade inte riktigt varför Atkins fungerade så bra, men tack vare den boken förstår jag. Jag förstår också varför mitt slarvande fick de konsekvenser det fick.
 
Efter att ha läst boken slutar man inte med socker och stärkelse för att man vill gå ner i vikt, man slutar med socker och vitt mjöl för att det är riktigt farligt för hälsan. Köp den, läs den, motiveras av den! Det är inte en receptbok, det är en bok för att man ska förstå. Jag kör inte LCHF en kort tid för att att gå ner i vikt, detta är en förändring som måste vara resten av mitt liv. Dags att sluta vara rädd för fett helt enkelt.
 
Här är en länk till kostdoktorn för de som vill komma igång precis som jag och högst upp på sidan finns en länk till boken.
http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt/
 
Dessutom, se denna korta föreläsning på 45 minuter, den kan ändra hur du ser på som faktiskt är nyttig mat:
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=9Hy737EuL-o&feature=share&list=UUyxv-Kecjm1eH83nmDmVlvA
 
 

Smällkarameller och karma

2013-01-05 @ 12:36:04 | Allmänt
 
Skaffat en ny htpc då den gamlas grafikkort lagt av och det inte går att få tag i ett nytt, irriterande att grafikkort till laptops inte säljs i lösvikt. Det blev en billig variant med windows 8 installerat.
Jag som jobbar dagligen med datorer borde ju inte ha svårt att vänja mig, men det har jag. Microsoft borde inse att deras nya startsida, som ersätter startmenyn inte funkar på skärmar över 40 tum, möjligtvis på plattor eller laptops med touchscreen. Att dessutom visa applikationer man startar i helskärmsläge utan möjlighet att minimera (typ Internet Explorer) ger mig en känsla över att sitta vid en mobiltelefon med 40 tums skärm. Och jag som trodde jag satt vid en dator. En undersökning visar att det tar 6 veckor att vänja sig vid det nya användargränssnittet och hitta alla nya funktioner - 5 veckor och 6 dagar för mycket enligt min mening. Ersättare till startmenyn lär bli väldigt vanliga - och moddande av hur applikationerna körs lär också bli vanligt. En helt ny produktflora bara för att slippa ett nytt helt misslyckat användargränsnitt. Allt för att Microsoft vill konkurrera med Apple och iOS. De verkar ha missupppfattat varför Apple varit så framgångsrikt.
 
Årets nya Player of Year har satt igång i och med Lillördag den 2:e jan. Nytt för i år är att det finns en miniranking också, samt att storlekan på markerstapeln i årsfinalen bestäms av den poäng man lyckats samla på sig under året. Kul att Svenska Spel tagit till sig två av mina förslag. Nu ska de bara sluta lägga på extra avgifter på satelliter och sänka avgiften på Sit-n-Gos så det blir lite fart på de delarna också så börjar det likna nåt. Och fixa pausmenyn. Och fixa Tilt-dialogen när man åkt ut ur en turnering - ta helst bort den helt om man åkt ur.
 
Lillördagen gick dåligt - och missade att minirankingen hade börjat ( man kan börja med teasers lite tidigare) - men igår var jag på banan och fick en 8:e plats i Fredagsfighten och vann Minifighten. Trodde ett tag jag skulle ta hem dubbeln, alla drag satt, bra kortsnitt, få misstag, blev inte för passiv, la mig vid rätt tillfällen och gjorde få misstag. De gånger jag gjorde bort mig blev jag räddad av rivern - standard när man vinner en turnering.
Inte så stora prispengar, men känslan av att ta hem en turnering är värt mer, men en andraplats är aldrig
 
värd mer än sin vikt i pengar.
 
Har nu dessutom gått All-in och stängt av alla chattfunktioner, så nu blir jag inte störd av missunsamma hoppfulla, samtidigt så missar man de glada tillrop man ibland får. Man får ta det onda med det goda - och jag tror det är bättre att skippa chatten - åtminstone när man har sån tur som jag har, läs bara ur dybbans smällkarameller:
 
 
Årets sjukaste hand: Rosjon blir typ utdragen…
- Jag satt bredvid rosjon under en nät-turre på Svenska Spel när min vän får in alla marker med KK mot QQ. Rosjon som sägs ha mest tur på hela klienten blev nog mäkta förvånad när två damer dök upp på floppen. Turn kung. River kung. Inte ens när han blir utdragen av ett fyrtal vägrar han förlora den gode rosjon. Jag önskar honom alla lycka under pokeråret 2013. Inte för att han behöver mer…
 
Jag vet att många tycker jag bara har tur hela tiden - att jag aldrig kan förlora en flip och så vidare. Till dem kan jag bara säga:
- Det är inte tur, det är karma.
 
 
 
Vill ni läsa fler karameller så gå hit:
https://svenskaspelspoker.se/inlagg/arets-smallkarameller/
 
Var på badhuset med ungarna igår, blev förfärad över min vikt (buddhan får symbolisera två saker i detta inlägg)och bestämde mig för att ta i ordentligt inför aplresan i mars. Ingen alkohol förrän i mars (ett undantag i februari) - strikt atkinsdiet - och mer träning, helst 30 minuter varje dag, men får kanske kompensera med längre pass på helgerna. Nu är det officiellt - så blir svårt att slingra sig ur detta - vilket är meningen.
 

The rosjon files - Årskrönikan del 7

2013-01-02 @ 15:51:02 | Allmänt
November:
Denna månad domineras för mig av två händelser - jag skrev ett antal texter som reaktion på SD-skandalen, där höga SD-politiker gör bort sig på film och sedan blånekar och försöker slingra sig. De inläggen måste varit något nytt rekord i antal kommentarer på poker.se, slutsatsen man kan dra är att det finns gott om SD:are på nätet. En del kommentarer var av typen -"Om vi inte kan ta emot flyktingar på ett bra sätt ska vi inte ta emot dem alls", vilket jag tror är en vanlig åsikt som jag inte håller med om. Istället för att ta emot flyktingar dåligt satsa mer på att ta emot dem bra, till syvende och sist handlar det om pengar och resurser. Ju mer alliansen sparar på flyktingpolitiken desto mer spelar de SD i händerna. Islamisering är en myt, och jag är betydligt mer rädd för att SD:are tar över Sverige än att muslimer skulle göra det. Jag skäms över att bo i ett land där 10% är så rädda för sina muslimska grannar (2-4% av befolkningen enligt olika källor) att de helst vill kasta ut dem.
http://rosjon.blogg.se/2012/november/stockholmsdemokraterna.html
 
Den andra händelsen är live-SM på Malta som var en höjdare förutom att jag var ganska eländig när jag var där, men skönt med en minisemester med Liv även om pokern gick sisådär.
Kul var det också att umgås med Mattias igen, en liten mancrush har jag allt på den mannen. Får väl försöka våga vara mer öppen för hans galna upptåg, även om det kanske inte är riktigt rosjon style.
 
December:
Tog inte upp svarta tisdagen på novembers lista över händelser, för det var först efter ett tag jag kunde sätta mig in i vad som hänt. Detta lär bli en följetong som vi tyvärr knappast ser en upplösning på under 2013.
http://rosjon.blogg.se/2012/december/svarta-tisdagen.html
 
För mig var annars december en stressig månad där lusten till poker eller bloggande inte riktigt fanns - Lucia, Julafton, avslutning på jobbet allt det där fick prioriteras. Nu har jag spelat lite poker igen och jag hoppas det blir lite mer livepoker i år än det varit i år, undantaget pokerresorna. De blir nog färre i år, men förhoppningsvis hinner jag spela lite nån vardagskväll då och då istället.
Vi ses vid pokerborden 2013.

The rosjon files - Årskrönikan del 6

2013-01-02 @ 15:07:06 | Allmänt
September:
Pokermässigt var det en ok månad, vann mitt första SM-paket till Malta, och gick hyfsat på nätet i övrigt.
 
På den internationella pokerscenen så trädde Howard Lederer fram med sin 7 delar långa intervju för att försvara sin inblandning i 2011 års stora skandal Full Tilt. Han tog mycket cred för att hållit ihop företaget - men de flesta ansåg att det var mycket skitsnack - och jag är böjd att hålla med. Har man 40 mijloner dollar som man fått på grund av felaktiga och olagliga utdelningar bör man vara villig att betala en del av detta för att hålla företaget flytande.
http://www.youtube.com/playlist?list=PLGfKPmviroRv6NA5huQQnR2ir2Mi-SK6k&feature=plcp
 
Här i Sverige hade Svenska pokerforbundet sitt extra medlemsmöte för att redovisa vad de kommit fram i sin genomlysning av tidigare styrelsers förehavande. Vi var inte så många där, men det vi fick veta på mötet visar att det nya förbundet sköts av en styrelse som är seriös och verkligen vill göra upp med det förflutna. Fortsättning följer 2013 hoppas jag.
http://rosjon.blogg.se/2012/september/papper-eller-pengar.html
 
I bloggosfären la lapproffe i frustration ner sin blogg då den enligt honom blivit hackad för tredje gången, och lovade dyrt och heligt att aldrig mer blogga om poker. Än så länge håller han sitt löfte och levererar betydligt mer läsvärda texter på sin nya blogg http://lapproffe.com
 
dybban tog bladet från mun och kommenterade även han gamla svepofstyrelser och 5050-skandalen i ett av månadens få inlägg som stack ut från mängden.
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/09/peder-mansson/
 
Oktober:
Svenska pokerförbundet körde sitt online-SM tillsammans med Pokerstars sista veckan i oktober och det gick väl hyfsat tycker jag. Lyckades ta två finalbord och en sammanlagd femteplats i totala rankingen. Tyvärr uppnåddes inte målet med antal spelare i Main event, men det var första året under ny styrelse och det kan bara bli bättre.
 
Mattias Andersson rörde om i pokerbloggosfären och fick tillbaka en annars desillusionerad Jens Jadbäck till Superbloggen:
http://vegas2008.blogg.se/2012/october/27-oktober-att-ha-en-asikt.html
 
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/10/gnall-gnall-gnall/
 
Även dybban fick lite att säga:
http://dybban.blogg.se/2012/october/nagra-tankar-om-forbundet.html
 
Själv blev jag en aning irriterad av olika orsaker men skulle tvunget blanda mig i:
http://rosjon.blogg.se/2012/october/jag-har-min-alldeles-egna-asikt.html
 
Dessutom var det månaden då The Rosjon Files såg ljuset för första gången, och faktum är att jag gjorde en 30 minuter lång video-"intervju", som jag editerade ner till knappa 15 minuter, men min fru skakade bara på huvet, så jag valde att köra det i textform istället. Om ni bara visste hur många som hört av sig och varit upprörda över hur det riggas.
http://rosjon.blogg.se/2012/october/the-rosjon-files.html
 
Men höjdpunkten måste ändå vara då min sons fotbollslag gick och vann b-finalen i Höstrusket, något jag kommer att minnas länge.
http://rosjon.blogg.se/2012/october/hostrusket.html
 
 
 
 
 
 
 

The rosjon files - Årskrönikan del 5

2013-01-02 @ 14:08:09 | Allmänt
Juli:
Mitt livs semester fortsatte http://rosjon.blogg.se/2012/july/, alla utom ett av mina inlägg handlar om resan - otroligt kul resa - dyrt blev det, trots att vi bodde på riktiga sunkmotell ibland, men värt varenda krona. Skulle gärna åka dit igen, men får nog vänta med Californien ett par år iaf.
 
Det var mycket om resor i de andra bloggarna:
Pokerstar var också i Vegas, kunde inte hänga så mycket med honom tyvärr
http://vegas2008.blogg.se/2012/july/
 
Dybban träffade jag i Vegas för andra gången IRL, första gång blev en kort hälsning på Casino Cosmopol under deras SM.
http://dybban.blogg.se/2012/july/
 
Augusti:
Familjen drog till Skåne och fick riktigt varma bad och en härlig vecka där nere.
http://rosjon.blogg.se/2012/august/mellanlandning.html
 
I pokerbranschen uppdagades den andra skandalen på kort tid:
http://rosjon.blogg.se/2012/august/im-such-an-awesome-guy.html
 
Jag kommenterade också 5050 skandalen för första gången:
http://rosjon.blogg.se/2012/august/skams-ni-inte.html
http://rosjon.blogg.se/2012/august/katastrofal-syn.html (inte bara 5050, en riktig blandning)
 
Att det nu visat sig att åklagaren lagt ner förundersökning mot de som ligger bakom 5050 betyder inte att de är oskyldiga, det betyder bara att de inte begått något som kan anses brottsligt i Sverige. Jag är inte jurist, men konstigt att det tydligen är helt lagligt att blåsa folk som bor i Sverige på en massa pengar, så länge man har sitt säte i Malta, huvudbolag i Luxemburg och ett dotterbolag emellan som ligger i Sverige.
Ska också höja ett varningens finger för sajter som har stora proffsteam som rakear ihop till sina resor, det har visat sig tidigare att dessa sajter oftast inte sköts helt och hållet seriöst. Skulle förvåna mig om det inte dyker upp ytterligare liknande fall i år. Hoppas nu att någon drabbad orkar ta tag i en polisanmälan på Malta och att de ser till att hänvisa dem till den svenska åklagaren. Det vore för jävligt om de som skodde sig på andra kommer undan.
 

The rosjon files - Årskrönikan del 4

2013-01-02 @ 12:56:21 | Allmänt
Maj:
Svenska Spel envisades med att lägga på extra avgifter på sina satelliter, något de fortsätter med under 2013 trots massiv kritik. Hade hoppats att ambassadörerna och dybban skulle kunna säga ifrån, men antingen ville de inte, eller så brydde de sig inte, eller så brydde sig inte Svenska Spel.
 
http://rosjon.blogg.se/2012/may/dumsnikna-svenska-spel.html
 
Jag fortsatte även att trakassera folk som envisades med att påstå att riggen existerade:
http://rosjon.blogg.se/2012/may/utkast-maj-4-2012.html
 
Det som påverkade familjen mest denna månad var ändå Siris teater, många långa och sena kvällar för henne
http://rosjon.blogg.se/2012/may/premiar-ikvall.html
 
Juni:
En av årets höjdpunkter gick i år ganska sent , PAF Poker Challenge på Åland, jag hade vunnit ett paket dit och jag och Liv var där för tredje året. Gick inget vidare i Main (som vanligt) men vann ett sidoevent, men trots att alla andra sidoevent gav vinnarna en check så blev jag utan:
http://rosjon.blogg.se/2012/june/jag-vill-ha-en-stor-check.html#comment
 
Bara några dagar senare var det dags för Svenska Spels Casino-SM:
http://rosjon.blogg.se/2012/june/aaaaaaaaaaaaahhhhhhh.html
 
Detta var dessutom månaden då jag lyckades reta gallfeber på en annan bloggare vilket renderade mig fem blogginlägg tillägnat bara mig:
http://rosjon.blogg.se/2012/june/som-man-kanner-sig-sjalv.html
 
Månaden avslutades med att hela familjen begav sig till det stora landet i väster, på en semester som visade sig bli en av de bästa i mitt liv.
http://rosjon.blogg.se/2012/june/san-diego-27-28-juni.html

The rosjon files - Årskrönikan del 3

2013-01-02 @ 12:31:32 | Allmänt
Mars:
Ytterligare en bra månad, inte så mycket för pokerresultaten men för resorna:
 
Idre:
http://rosjon.blogg.se/2012/march/sportlov-och-natjagande.html
 
Romme:
http://rosjon.blogg.se/2012/march/sista-chansen.html
 
London:
http://rosjon.blogg.se/2012/march/apokerleaguecom-i-elfte-timmen.html
http://rosjon.blogg.se/2012/april/apokerleaguecom-ffs.html
http://rosjon.blogg.se/2012/april/chicago-och-kryssningskval.html
 
Annars var det ganska lugnt i bloggosfären denna månad, lugnet före stormen kanske, det började dock blåsa en del. Mikael Westerlund släppte en DVD-serie om poker och dybban skrev månadens mest kommenterade inlägg på superbloggen:
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/03/om-granser-och-westerlund/
 
Mattias Andersson lyckades också hamna på kant med nya styrelsen redan några dagar efter valet:
http://vegas2008.blogg.se/2012/march/1-mars-nar-turken-blev-grek.html
http://vegas2008.blogg.se/2012/march/utkast-mars-2-2012.html
 
April:
 
http://rosjon.blogg.se/2012/april/
Fick en del kritik för att min blogg handlade för mycket om vad jag och min familj gör utanför pokerborden, vilket jag inte direkt bryr mig om då detta är min blogg där jag skriver vad jag vill. Många tror att denna blogg skrivs för poker.se enbart, men i verkligheten, där jag bor, där skrivs den på http://rosjon.blogg.se och min RSS-feed plockas sedan upp av poker.se. Tror det funkar likadant för alla andra bloggare också. Ganska många inlägg jag vill länka till denna månad, men länkar istället till hela månaden och skriver kommentarer istället.
 
Fick en hel del kritik från ett visst håll om att jag är knastertorr (yup, geek and proud) vilket inspirerade mig till ännu knastertorrare inlägg. Ni fattar nog vilket om ni tittar igenom rubrikerna för april.
 
För mig själv dominerade annars resan till Marbella och WPT:n även om det var i Everest Cup som jag gick bäst. Föll på målsnöret trots att jag var bäst vid finalbordet (tror man ju alltid)
 
I bloggarna dominerade det faktum att Superbloggen till slut införde hårdare regler för vad man fick skriva i kommentarsfälten efter att det under några veckor blivit för mycket personangrepp.
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/04/superbloggen-2-0/
 
De gjorde rätt, men delvis av fel anledning:
http://rosjon.blogg.se/2012/april/rattigheter.html
 
Detta fick andra bloggar att svämma över av kommentarer som censurerats i Superbloggen, och en del raljerade över hur lättstötta alla är, lite svordomar ska man väl tåla. Mellan personer som känner varandra väl är det väl inget konstigt om tonen är rå men hjärtlig, men vissa glömde att de som de skrev till faktiskt inte var deras nära vänner och därför inte skulle inse att det inte var så allvarligt menat, att tonen bara uppfattades som rå och inte alls hjärtlig.
 
 
 
 
 

The rosjon files - Årskrönikan del 2

2013-01-02 @ 11:40:57 | Allmänt
Februari:
Pokern gick fortsatt bra- en Veckopott till, ett paket till WPT Marbella och ett paket till UKIPT i London, just resorna visade sig bli riktiga höjdare.
 
Jag körde även igång ett experiment för att se om det skulle löna sig att köra poker som ett kollektiv, något jag fortfarande tror på för att minska variansen i MTTs. Får se om jag drar igång nån variant i år.
http://rosjon.blogg.se/2012/february/delta-i-experiment.html
http://rosjon.blogg.se/2012/february/experimentet-forsta-sondagen.html
http://rosjon.blogg.se/2012/february/experimentet-andra-sondagen.html
 
Men det riktigt stora denna månad var Svenska Pokerförbundets årsmöte.
Det började med att ett hemligt möte hölls mellan en grupp pokerprofiler, ett hemligt möte sammankallat av Ken Lenaard. 
 
Alla berättade om mötet - men man var inte lika snabb på att berätta om varför det sammankallats.
Som jag uppfattade det när detaljerna till sist avslöjades så försökte Ken sälja in ett live-SM som skulle hållas någonstans i Grekland.
 
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/02/motet/
 
Samtidigt blev detta startskottet för något som fick en massa namn - Drömfemman -Fab5 och andra betydligt värre. Hemlighetsmakeriet gav en del skribenter den anledning de väntat på att få gå i taket. En diskussion om var det bästa live-SM:et skulle spelas startade också här med hjälp av dybban och Thorsson.
 
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/02/vassego-stena-mig/
Min kommentar till detta:
http://rosjon.blogg.se/2012/february/osynkade.html
 
 
Förslagen på vilka som skulle bli ordförande var många dessa dagar:
 
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/02/vad-vill-dromfemman/
http://rosjon.blogg.se/2012/february/trotter.html
http://rosjon.blogg.se/2012/february/london-calling.html
http://rosjon.blogg.se/2012/february/gnaget-fick-stryk.html
http://rosjon.blogg.se/2012/february/pa-riktigt.html
 
 
Jag kunde själv tyvärr inte delta på årsmötet - var på sportlov med familjen i Idre, hade jag varit där kanske Mattias kommit med i styrelsen. Sammanfattning av hur det gick:
 
http://rosjon.blogg.se/2012/february/svepofkrukan.html
 
 
 
 
 
 
 

The rosjon files - Årskrönikan del 1

2013-01-02 @ 10:55:53 | Allmänt
Jag gillar att göra saker strukturerat och systematiskt, åtminstone vad gäller mitt arbetsliv och pokern, hemma, med städning och ordning kan det vara sisådär. Ibland när jag är som mest irriterad på mig själv att jag är en slashas, så har jag Liv som påminner mig om vad som faktiskt är viktigt. Men nu ska jag vara lite systematiskt - det blir lättare på det sättet helt enkelt:
 
Årskrönika 2012
 
Januari:
Det började väldigt bra för mig pokermässigt - tog hem Söndagsteken och en av de större Veckopotterna på SvS under januari månad.
De som vill kolla in HH'n från dess hittar den här:
http://rosjon.nu/sondagssteken2012/replay.html
 
I januari blossade det också upp en monopoldebatt, vilket inte är så ovanligt, det ovanliga var anledningen.
Dybban fick kontrakt med SvS, och det var flera som tyckte att han svek pokern genom att gå över till den mörka sidan. Jag kommenterade det nedan och var själv aldrig inblandad - men känslorna gick höga på superbloggen (länkar nedan)
 
http://rosjon.blogg.se/2012/january/dybban-och-dubbelmoralen.html
 
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/01/en-fiende-ibland-oss/
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/01/vad-ar-dubbelmoral/
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2012/01/svaret-pa-fragan-och-lite-till/
 
Det blev också lite tjafs mellan mig och Dybban angående religon - jag är ju en uttalad ateist, tycker väl oftast att man inte ska trycka ner sin åsikt i halsen på andra, men just i fallet religon så gör jag ett undantag - varje människa som man kan rädda från religonen gör världen till ett bättre ställe att leva för alla. Visst kan man argumentera att religonen för med sig mycket gott - men motargumentet - Se vad den ställt till med och vad den ställer till med - är så mycket bättre. Om man kunde ta bort religonen kan jag leva med att det lilla goda den gör försvinner - om bara allt det elände den ställer till med försvinner samtidigt.
http://rosjon.blogg.se/2012/january/vet-inte-om-jag-ska-skratta-eller-grata.html
http://rosjon.blogg.se/2012/january/att-kampa.html
 
I slutet av månaden hördes det första mumlet om årsmöte i Svenska Pokerförbundet, något som skulle skapa en debatt kommande månader.
 

Mycket livepoker

2013-01-01 @ 17:40:43 | Allmänt
Ibland inser man att man har blivit gammal, eller så övar man kanske bara alltför sällan. Den 29:e var det mellandagspoker i Trosa hos J&T, andra gången för mig och Liv. Livs syster passade barnen och vi begav oss söderut i skymningen. Det bjöd på smörgåstårta (otroligt god) från 16.00 och eftersom Boding och PT-Rickard redan passerat Södertälje var det bråttom om det skulle finnas något kvar, men jag hade inte behövt oroa mig. Bodingh är numera mager som en sticka och är inte längre kapabel att äta fem varmrätter själv som han gjorde i London. Rickard är dock fortfarande duktig på att hetsa.
 
Fick mig en (eller två) välbehövliga bitar och sen satte pokern igång. 23 spelare genrerade drygt 30 000 i prissumma efter rebuyperioderna var avslutade. Standard potten vid mitt bord var att Rebuy-Rogga limpade in, fick ett par syn, någon höjde och Rebuy-Rogga gick all in med 100BB. Inte så svårspelat, men bluff var ju uteslutet. Jag satt med 35 000 efter addon, vi startade med 5000.
 
Tog mig till finalbordet men hade väl bara ungefär 20BB när vi var åtta kvar och jag höjde upp med AT 2,5 BB dvs 10k.
En spelare som gjorde väldigt märkliga spel ibland synade från lilla mörken, stora la sig.
Floppen kommer KQx och han donkbettar 10K. Jag väljer då att ställa då en donkbett oftast betyder att han inte har speciellt bra hand, oftast Q eller K med dålig kicker, tror dock det väldigt sällan är en ren bluff. Om han synar och förlorar skulle han förlora 2/3 av sin stack, så jag tror han lägger ganska många händer. Han funderar, men väljer att syna med AQ. Fel kille att försöka bluffa eller bara en dålig bluff helt enkelt, har inte helt bestämt mig än.
Så sen blev det cashgame där jag tog igen till +-0 bl.a genom att jag lyckades skopa en pott med stege på handen och på brädan i Sviten Special och ta Bodinghs sista femhundring - utdragningh.
Kom till sängs vid fyratiden, och inte så många timmars sömn innan vi skulle upp och hem igen.
 
Är inte helt hundra just nu, har ofta huvudvärk och en förkylning som aldrig verkar ge upp, men det var dags för livepoker igen direkt på kvällen, start 19.30 på en nattklubb i stan och var hemma igen kl 06.00 på nyårsafton. Det var kul om än kvällen till sist slutade en hundring back trots att vinsten varit väldigt stor ett tag. Trots att vi spelade 1-2kr,vann kvällens största vinnare, tack vare vilt spel, strax över 5000kr. Spelet hade helt enkelt för bra värde för att jag skulle ge upp tidigare, tyvärr fick mina händer inte stå på slutet.
 
Det betydde ju att upptakten på nyårsafton blev extra jobbig, att ge sig ut att handla mat är inte så kul dagen efter, speciellt med långa köer till allt. Fick ett par timmars sömn innan festen startade, tog lite huvudvärkstabletter, var en lugn kväll tack och lov.God mat, god champagne, och kul aktiviteter och sedan
fyrverkeriet som var  enkelt, köpte en låda med 55 seriekopplade skott som blev riktigt bra, kunde skippat de extra små raketerna, men de ingick i paketet. Med tolvslaget avklarat gick jag och la Signe och somnade själv ganska omgående. En lugn och skön nyårsdag ska nu avslutas med lite rester och onlinepoker, Ivanhoe på Svs.
Gott nytt år helt enkelt!