Katastrofal syn

2012-08-23 @ 21:23:17 | Allmänt
Igår blev det vinst i Startstacken (bara 8 med så den räknas knappt) och en andraplats i Lilllördag där jag förlorade HU mot skuja, vilket jag inte tar så hårt då han är, om inte den bästa turneringspelaren på SvS, så en av de bästa. Går väldigt sällan bort sig, solid utan att vara en nit, tiltar sällan i spelet även om han ibland kan verka tiltad i chatten.
Kouvalainen railade nån polare som jag slog ut med en "katastrofal syn", och  ni får helt enkelt rösta nedan:
 
 
Dagen efter mitt "Skäms ni inte" inlägg kom uttalandet från Team 5050poker, bra tajming. 
De beklagar, skäms över att ha representerat ett bolag som visade sig vara misskött, men sa sig inte varit inblandade i den dagliga driften.
Visserligen har det stått på 5050pokers hemsida under 2010 att Johan Berg, "lagkapten för Team 5050", skulle vara ansvarig för verksamheten på Malta, men det är något han förnekar genom en vän på pf.nu.
Hans inblandning bestod som mest av att ta med pärmar hem till Sverige, påstår han. Om man ska tro aftonbladets artikel har han kanske varit en aning mer inblandad än bara medlem i Team 5050:
 
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/poker/article11973667.ab
 
Det är bra att de uttalar sig, och eftersom de säger att "Vi har, på samma sätt som andra, blivit hårt drabbade av det inträffade - både som spelare och aktieägare." så är den välvilliga tolkningen att de inte fick förhandsinformation och tog ut pengar innan möjligheten försvann. Den mindre välvilliga tolkningen är att de egentligen inte ger några svar på den frågan alls
 
Som jag tidigare sagt tror jag inte att Team 5050 är anledningen till att 5050poker gick dåligt, teamet bekostade säkert sig själv i form av rake. Men jag ifrågasätter om en pokersajt ska ha så hög rakeback att de måste betala en del av rakebacken i form av resor och inköp i sina försök att dölja detta för det nätverk de tillhör. Det är uppenbarligen så att vinsten på dessa spelare är alldeles för låg och att pokersajterna istället bör koncentrera sig på att dra till sig många nöjespelare istället för några få regulars.
 
Om det är några pokersajter jag skulle undvika är det just dessa som har pokerteam som "bekostar sig själva". Risken är alldeles för stor att sajten har för liten marginal, att vinsten inte räcker till för att täcka kostnaderna och vi har ju redan sett vad som kan hända när pengarna tryter, både vad gäller Full Tilt och nu senast 5050poker.
 
Sommaren känns som den är slut men avslutar inlägget med lite bilder.
 
Signe hamnade på första sidan på poker.se.
 
Signe i sin födelsedagsklänning
 
Kanske sista glassen sista riktiga sommardagen vid Flatenbadet
 
 Påminner alla som vill kommentera och få svar att kommentera på http://rosjon.blogg.se, annars är risken stor att jag missar kommentarerna
 
 

Kommentarer
★ M

vad är det för jävla min3bet han gör från blind? jag spelar förvisso mest 100-300kr turneringar på svenska spel men där har jag i princip aldrig sett någon min3beta med en 10bb stack från blinds, speciellt inte med en hand som AK. vad tycker du om hans raise där? tycker snarare det är det mest intressanta i handen, din syn på flop ser jag som självklar.

Svar: Han kan ha missat att jag höjde och klickat fel, det är enda förklaringen jag kan tänka mig. Han borde veta att väldigt få foldar pre i det läget, och just jag aldrig gör det. Antingen missklick eller så försöker han reppa AA? Har iofs sett spelet med AK innan i en anna hand som jag också tror jag redovisat i bloggen. Inget jag sysslar med i vanliga fall själv, oavsett hand så ställer jag i det läget. Då hade han dessutom vunnit handen....
Rosjon

2012-08-24 kl. 00:09:27
★ dybban

Eftersom han misshandlar en så fin hand som AK och inte ställer direkt pre flopp så känns det rättvist att du får vinna. Du kan ju inte folda en hand mot trebeten och med den floppen känns synen given med så mkt i potten. Chansen att ditt färgdrag lever är ju ändå hyfsat god. =)

Svar: Jag hade själv aldrig spelat AK så där, och i efterhand så var väl kanske man inte ska räkna med färgdraget lika hårt som jag gjorde. Satt och tänkte länge innan jag synade men det kändes som om även om han hade de händer jag fruktade mest så hade jag ändå outs.
Rosjon

2012-08-24 kl. 00:31:17
★ KD

Allt annat än ställ preflop med AK i det läget är snudd på kriminellt dålig poker. Efter floppen är ju din syn helt given (inte minst med tanke på stackstorlekarna). Det fattar säkert Koivu också när han nyktrat i.

Svar: Det tror jag med
Rosjon

2012-08-26 kl. 12:48:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback