Vi ska göra köttfärs av dem!

2015-07-31 @ 15:38:21 | Allmänt

Sitter på landet, ute på framsidan under parasol och lyssnar på (o)ljudet från spelande barn och vuxna inne i huset. Samtidigt som det är blå himmel på många ställen kommer små stänk från himlen.

 

Har aldrig haft så bra uppkoppling på landet förut, det har alltid varit en kamp att hålla mobilen långt ut på bryggkanten för att dra ner senaste nytt från WSOP eller liknande.

 

Inte så att man kan streama något men ändå, en plupp 4G, vilket ger nästan omedelbar kontakt med omvärlden.

 

Tyvärr är ju omvärlden inte särskilt sofistikerad. Kollar twitter och fastnar för artikeln som toppar SocialaNyheters lista. ”Rasism och köttätande går hand i hand”. Med en sådan titel är det svårt att ta på allvar.

 

http://www.metro.se/nyheter/rasism-och-kottatande-gar-hand-i-hand/EVHogv!zSAZCZ5yRVRnk/

 

I artikeln är det en genusforskare och djurskyddsaktivist som vurmar för djuren och anser att vi inte ska äta dem. Att svenskarna anser att alla asiater är onda för att de äter hundar. Ett märkligt resonemang, tycker jag, tror väldigt få köttätande svenskar missunnar asiater att äta hundar eller ens anser dem speciellt onda p.g.a. av det. Tror att de flesta svenskar däremot skulle tycka att alla som behandlar djur illa i onödan är onda, oavsett ras.

 

Om hunden vore hållen och slaktad enligt svenska djurhållningsregler och jag själv inte har en personlig relation till hunden, skulle jag själv inte ha några problem med att testa, även om jag nog helst håller mig till gris, ko, eller lamm. Har också full förståelse för att inte alla hundägare har samma inställning och jag skulle nog själv inte göra det till en vana om det fanns alternativ.

 

Men författaren av artikeln anser att det är fasansfullt att vi kan slakta djur som mat. De har rättigheter som borde tillgodoses. Kanske är sant, men jag vill ändå ha hamburgare till lunch. Jag gillar kött och är ett rovdjur.

 

Påmindes idag av en släkting här på landet, om Joakim Pirinens tecknade serie ”Gas” där en dam ber gästen att ta lite mer köttfärs och att skona de stackars växterna, hon är nämligen växtälskare. När andra försöker påtvinga mig deras värderingar och regler, och försöker få mig att må dåligt på grund av hur jag lever så blir jag först lite bångstyrig. Vem tror han att han är? Få mig att få dåligt samvete när jag sitter här med min hamburgare (hundburgare)!?!

 

 

Men när jag tänker på att djurhållning i stor skala är det enda bevisade sättet att förhindra att öken breder ut sig, utan att ta till konstbevattning, så mår jag lite bättre. Och när jag tänker på alternativet, att odla mer grödor, som enligt senaste rön inte alls är speciellt nyttiga och kanske till stor del ligger bakom den fetmaepidemi som västvärlden drabbats av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback