Semester

2011-02-25 @ 23:39:11 | Allmänt
Eller iaf 1 vecka i en stuga i fjällen med 12 andra personer. Imorgon bär det av tidigt mot fjällen, som vanligt finns det en hel del kvar att packa men min vackra och snälla fru som har koll på allt går upp tidigt och fixar resten av packningen, själv behövde jag bara gå upp dricka kaffe och sätta mig i bilen. Nåja, hade väl tänkt göra lite mer än så, även om jag inte får cred för mer.

Igår somnade jag när jag satt inte bara på ett utan två finalbord......en 5:e och en sjundeplats till slut. Speciellt irriterande i ena fallet då jag hade väldigt bra placering innan jag somnade. Men så är det att jobba heltid och spela poker vid sidan om. Dumt att ligga ner efter midnatt.....

Blev inget bokat igår men idag slog jag till och bokade resan till Vegas, åker den 24:e, på midsommar och kommer hem på kvällen den 2:e. Liv stannar hemma så det blir bara jag som åker. Ska bo på Golden Nugget i Las Vegas DownTown, ganska sunkiga kvarter, men om inte Liv är med så spelar roll. Mycket poker blir det och en del andra som jag känner ska dit samtidigt. Har fått ihop en ganska ok reskassa, men har några månader på mig att se till att den blir tillräckligt stor.

Stackars Sander gjorde sig illa idag, stor fläskläpp, och ett rejält sår på överläppen. En illa riktad bandyklubba på skolgården var boven i dramat. Skolsyster plåstrade om och det ser numera ut som om Sander har en plåstermustaschMissuppfattning 10: Jag är hård för jag tre-bettar massor

2011-02-22 @ 19:18:57 | Allmänt

Så här säger Dusty i sin bok, ungefär:

Att tre-betta agrressivt kopplas ofta samman med att vara macho. Tanken är att du ska bli svårare att spela mot genom att du hela tiden pressar dina motståndare. Men betyder det verkligen att du blir svårare att möta.

Om någon börjar tre-betta dig så betyder det en av två saker:

Antingen så tycker de att du är vek och kan köra över dig,,om du inte lägger dig så har de fått in mer pengar i potten samtidigt som de tycker de har ett övertag efter floppen.

Eller så betyder det att de tycker att de inte har ett övertag mot dig efter floppen och vill vinna potten innan.

Att spela på detta sätt kallar han lazy-edge-syndrome, d.v.s istället för att se en flopp och utnyttja hela sitt övertag mot motståndaren, speciellt i position, så försöker man utnyttja det lilla övertaget man får med detta spelsättet preflop. Det betyder ofta att man utan att tänka sig för trebettar händer som ofta skulle spela bättre om man faktiskt fick se en flopp.

De händer som dusty menar att man ofta trebettar i onödan är t.ex par i tvåor upp till par i tior, Ess-Dam, Kung-Dam, Knekt-Tio och liknande händer. En kompetent motståndare lägger oftast händer som du dominerar med dessa händer, men de slänger inte de händer som har dig slagen.

Dusty menar vidare att man ska syna istället, då det t.ex. med en hand som Ess-Dam är troligt att din motståndare betalar av alla tre gatorna med Ess-Knekt om det kommer en Ess-hög flopp.

Som jag sagt tidigare varje gång Dusty ger råd så passar de bäst i 6-max cashgame, där man spelar fler händer aggressivare. Själv suger jag verkligen när det kommer till cashgame, så jag ska försöka applicera detta på turneringar.

Tidigt i en turnering reraisar jag väldigt sällan om någon höjt preflop. I stort sett gör jag det endast med JJ+ och AK. Jag gillar att få se en flopp med alla andra händer. Potten är ändå inte speciellt stor så varför riskera en massa på att stjäla en liten pott, när jag kan syna, få se tre kort till, och förhoppningsvis floppa ett monster. Jag föredrar faktiskt att någon höjt innan mig, hellre det än att det bara är en massa limpare. Då gillare jag att syna med många spekulativa händer. Det är ju ändå billigt eftersom det fortfarande är låga mörkar.

Ju längre vi kommer i turneringen, desto oftare väljer jag att reraisa. Framförallt mot en som höjt i sen position och gärna mot en höjning och en syn innan. Jag har som tumregel att aldrig syna en raise med en spekulativ hand om höjningen är större än 10% av min stack (eller hans om han har mindre) och ju närmare höjningen är 10%-gränsen desto mindre spekulativa är händerna jag synar med. Om det är någon som är riktigt tight så reraisar jag bara med riktigt bra händer. Om inte så kan jag reraisa med vilka två kort som helst om jag anser att situationen är rätt. Det är vanligare att de situationerna uppstår precis efter man lämnat de jättelåga mörkarna, vanligtvis samtidigt som man börjar betala ante.

Längre fram i turneringar så är stackstorlekarna helt avgörande om en syn ska vara lönsam. I en normal turnering så försvinner oftast detta alternativ. Finns naturligtvis undantag, men inte många. Det betyder inte att jag reraisar med alla de händerna jag tidigare synade med, mitt handurval är betydligt mer begränsat helt enkelt.

Nu har jag beskrivit min normala taktik eller strategi, min spelidé. Det betyder inte att jag aldrig avviker från den, men om jag gör det finns det oftast en väldigt bra orsak, eller en väldigt dålig orsak;)

Blir man inte väldigt lättläst om man spelar så som jag beskriver? Kanske, på de nivåer jag spelar på så spelar det inte någon större roll. Så mitt råd är, krångla inte till det, fall inte för fancy-play-syndrome, spela som man borde, i de allra flesta fallen. Om du avviker så ska du veta varför. Var medveten om att de flesta av dina motståndare är helt omedvetna om hur du spelar och inkapabla att exploatera det.

Bra värde

2011-02-21 @ 18:51:28 | Allmänt

Efter att i lördags sågat och slitit isär den 40 åt gamla sängen och tagit årets lagbild på fotbollslaget, så var det på söndagen dags för pingisturnering för båda de äldsta. Sander fick stryk i alla sina matcher och han var inte glad, men de andra hade spelat mer så det var inte konstigt.
Siri var jag också rädd skulle möta på gör hårt motstånd, men det visade sig att hennes bollsäkerhet var en vinnande taktik mot de andra tjejerna som slog bort sig alldeles för mycket. Vidare till slutspelet i Folksamtalangen som spelas senare i mars. Lite extra träning på lite svårare server och lite hårdare slag så kan det gå riktigt bra.

 
Laget med busiga Sander i mitten därbak.


Trashad säng, inte enkelt, inte IKEA direkt.


Två vinnare - den ena lite mer nöjd än den andra

Sedan bar det iväg till mormor & morfar för stor släktsöndagsmiddag. Missade därför första 20 minuterna av PAF Goldrush men, det spelade ingen roll, det var inte min dag på ongame igår heller. Spelade tre turneringar på svs också, åkte snabbt i två av dem, men gick bra i 500krs. Höll mig kvar tills headsup, men där hade jag inte turen med mig så fick nöja mig med en andra plats.

Den femte turneringen jag spelade var på Everest, deras $50 000 garanti, och som vanligt var det c:a $5000 som Everest fick stå för för det blev 446 spelare. Det började precis som härom veckan att folk i stort sett kastade sina marker på mig.  Startstacken är 5000 och det är väldigt långsam struktur, bästa strukturen jag känner till. Trots detta kan folk skicka iväg hela alla sina marker med topp-paret eller överparet. Jag dubblade först när jag träffade ett set och en motspelare fick för sig att ställa med A7 på bräda 47J, jag satt med 44. Tack så mycket..., satt sedan och foldade och fick sedan ytterligare ett set och min motståndare stoppade in hela markerstapeln på floppen 347, jag hade 77, han hade 88. Tack så mycket igen. Efter ytterligare en stund fick jag AA och återigen stoppar en spelare in hela markerstapeln på en 47J flopp. tror han hade 66. Stora mörken låg nu på 40. Efter två timmar satt jag med 30 000 i marker, och jag hade spelat hur tight som helst. Spelade ingen roll för mina motståndare betalade av fullt ut varenda gång jag hade en hand.  
Efter ytterligare 2 timmars spel hade jag varit uppe på 50K och sedan varit nere och vänt på 12K då jag förlorade med AA och AK mot AJ. Sedan hade jag en riktigt tursam hand där jag tripplade upp, och i fortsättningen gick det av bara farten.
Stabilt hela vägen, fram till 4 spelare kvar. Hade hela tiden marginalerna på min sida och vann de flesta coinflips, men nu var turen slut och förlorade en stor del av min stack med AK mot AJ och sedan resten av stacken med JJ mot A5, han floppade trissen efter att ha synat min allin. Överlag urusla spelare på finalbordet, en kille var så dålig men hade så mycket tur att det var skrattretande. Han gjorde allt han kunde för att förlora. Synade med KT utan träff när en kille stoppade in drygt en halv miljon i potten, men spelade ingen roll att han förlorade den potten, han tog igen det med runner-runner några händer senare.
Inte nöjd direkt efter åt som vanligt, alltid irriterande att inte vinna när man ser att motståndarna är dåliga, men i efterhand får man vara nöjd. Bra pengar igår iaf;) Och man ska spela vääääldigt tight, de märker inte hur du spelar och betalar av iaf.
Tyvärr så hade Siri problem med andningen under natten så det blev en orolig natt med lite sömn, men nu verkar hon må bra igen. Förhoppningsvis blir det en lugn natt med mycket sömn.

Poker igen

2011-02-19 @ 08:59:09 | Allmänt
Ligger just nu på ett snitt på 4 turneringar per kväll, klart under mitt snitt i höstas när jag snittade lite drygt 15 st per dag. Spelar kanske 5 dar i veckan, och några fler på söndagen. De kvällar jag spelar missar jag inte Everests $5000 garanti kl 20.00 och inte 500krs på SvS. Har dessutom en förkärlek för rankingturrar, så det blir några stycken i veckan. Inga stora framgångar i veckan, förutom finalbordet på 500krs där jag ju blev utkastad, men det löste sig till sist. Bad SvS representant att höra av sig, var beredd att argumentera för min sak, men när han väl ringde hade de redan bestämt sig för att göra som jag föreslagit. Ett bra beslut, kanske till och med ett förfarande som borde in i reglerna. Om det är ytterst få spelare som drabbats av driftstörningen och inte kan fortsätta spela, så bör turneringen spelas klart, och de spelare som inte kunde spela klart kompenseras i efterhand enligt reglerna för stoppade turneringar. Det blir lite dyrare för SvS än att stoppa turneringarna, men tror ändå det är en bättre lösning. Risken är annars att det blir alldeles för många stopp, för driftstörningar sker ju ganska ofta.
Blev inte jättemycket pengar till men jag är nöjd med att de löste det på ett bra sätt. Det var viktigare än summan.
Turmässigt på sistone är det verkligen upp och ner. Spelade mina vanliga turrar igår, plus Fredagsfighten och Fredag! som går 21 och kostar en tusenlapp. Kommer inte ihåg hur jag åkte i tre av turrarna, men bluffen med A9 allin mot floppat fyrtal i kungar kändes helt rätt, men det är svårt att få någon att lägga fyrtal;) Men Jag ger inte upp. Man skall egentligen inte spela poker på fredagkvällar då man jobbat en hel vecka och tagit lite öl och vin innan spelandet börjar. Var ganska snabbt ute ur alla turneringar, så det blev Inception istället.

Las Vegas-resan börjar sätta sig, det blir nog som jag planerade innan att vi åker omlott jag och Liv, medan Cattis, Livs syster ska vara där hela tiden. Vi fortsätter att leta fler barnvakter, för att få fler dagar tillsammans, men eftersom både jag och Liv oftast spelar poker när vi är där, så blir det ganska bra ändå. En av oss åker innan midsommar och den andra åker direkt efter. Det är dessutom skönt för ungarna att inte vara utan båda föräldrarna så länge som förra sommarn.

Andy som jag träffat några ggr vid pokerbordet har just nu ett vad om 18kgs viktnedgång innan Vegas i sommar. Jag tror på honom, det är klart möjligt, får se om jag kan få bra odds av dybban, då kanske man ska "put your money where your mouth is".
 Själv hade jag som målsättning att nå ner till 85kg, innan sportlovet, men dit lär jag inte nå. När jag var sjuk fick jag iofs 3kgs nedgång på köpet, men man märker att man är en riktig sockerjunkie, har man väl trillat dit så är det svårt att sluta igen. Värre än rökning och snusning det där. Tar nya tag imorgon söndag, ikväll är Liv borta igen, och då blir det ny filmkväll med ungarna. Inte läge att "go cold turkey".

Dagens grattis!

2011-02-18 @ 17:43:19 | Allmänt
Vi har börjat öva Signe på veckodagarna, inte alldeles lätt för en treåring. Det går ganska bra: " Vad kommer efter måndag?" "Tisdag" blir oftast svaret då. Bestämde mig sen för att öka svårighetsgraden när jag frågat om alla dagar. Frågade då vad som kommer efter söndag. Tänkte att det här nog kunde bli lite svårt. Signe hade dock inga problem, svaret kom direkt och utan tvekan: "Dagens grattis!"  Det tog ett tag innan jag förstod hur hon kom fram till det. 

Placebo

2011-02-17 @ 18:45:27 | Allmänt
Tuff vecka, igår var det prodsättning, där vissa saker inte gick som de skulle. Lämnade jobbet vid midnatt efter att vi backat tillbaka delar av prodsättningen. Ganska trött imorse, så jag och Signe tog en sovmorgon till 07.30. 

En kille jag jobbade med igår gjorde mig uppmärksam på detta:

"It seems the placebo effect isn't just valid on drugs. It's also a fact on elevators, offices and traffic lights. An article by Greg Ross says: 'In most elevators installed since the early 1990s, the 'close door' button has no effect. Otis Elevator engineers confirmed the fact to the Wall Street Journal in 2003. Similarly, many office thermostats are dummies, designed to give workers the illusion of control. "You just get tired of dealing with them and you screw in a cheap thermostat," said Illinois HVAC specialist Richard Dawson. "Guess what? They quit calling you." In 2004 the New York Times reported that more than 2,500 of the 3,250 "walk" buttons in New York intersections do nothing. "The city deactivated most of the pedestrian buttons long ago with the emergence of computer-controlled traffic signals, even as an unwitting public continued to push on."'"Fler än jag som trycker på knapparna vid övergångstället utan att det har någon speciell effekt?

Svenska Spel återkom och gav mig de pengar jag hade rätt till, bilen ombesiktigad och godkänd, ensam med barnen ikväll, "Dumma mig" och rallarfärs framför tv:n. Och sen PAF Goldrush där jag kommer att bli utdragen på något hemskt sätt;)  Ganska bra kväll.

Stallet

2011-02-12 @ 16:14:26 | Allmänt
Min dotter är en hästtjej, fast som tur var inte på det vanliga sättet, d.v.s att hon hänger i stallet hela tiden och hoppas på att få rida och kommer hem och luktar häst.

Och tur är väl det med tanke på att hennes mamma är superallergisk mot hästar.En sommar för några år sen var vi på Hallands väderö. Vi gick en promenad och då var det två hästar som uppenbarligen var vana att bli matade av besökare. De var väldigt närgångna, och även om de inte var så stora, antagligen någon sorts ponny, så blev det lite jobbigt. Tills slut fick Liv nog och puttade till den ena rejält och då gav de sig av. Liv måste sedan av misstag ha rört vid sitt ena öga och det svullnade upp på bara en kvart och det såg ut som om hon hade fått en rejäl smäll. Det såg så konstigt ut att jag liksom småviskade till alla vi mötte att "det var inte jag, hon är allergisk". Alla såg väldigt skeptiska ut när de såg oss iaf.

En gång var Liv på cirkus med Siri här i närheten och de hade ett hästnummer i sitt lilla tält. Följden blev att Livs ögon började klia och tårarna rann. En liten flicka i fyraårsåldern som var där med sin mamma frågade sin mamma flera gånger "varför är hon ledsen?" och släppte aldrig Liv med ögonen och missade hästnumret totalt trots att henns mamma förklarade att det var för att Liv är allergisk mot hästarna.

Så hästar eller pälsdjur är överhuvudtaget inte aktuella hemma hos oss även om vi har en otroligt cool nakenkatt som kommer på besök från grannarna på somrarna. En sommar så bodde den nästan hos oss, och ungarna lekte med den oavbrutet.
Istället har min dotter siktat in sig på Schleichhästar och köpt på sig 30-40 st för veckopengen eller önskat sig i födelsedagspresenter och julklappar. Högst upp på önskelistan till årets jul var ett stall, men stallet som Schleich sålde var plastigt och väldigt litet, men svindyrt.

Mormor erbjöd sig att fixa stallet, men det blev Morfar som är arkitekt och har en hel del erfarenhet av modellbygge som till sist byggde det från scratch. Det blev otroligt bra, och dessutom fanns det plats för alla hästarna, det är rejält stort. Skåda underverket nedan:Svenska spel följer inte sina egna regler

2011-02-11 @ 21:01:55 | Allmänt


Precis som under SM fiaskot 2008 så väljer Svenska Spel att inte följa sina egna regler för hur man ska hantera driftstörningar.
Här är reglerna de ska följa:

"Skulle Svenska Spels spels system upphöra att fungera under pågående flerbordsturnering avbryts allt spel och alla kvarvarande Kunder får tillbaka sina anmälningsavgifter. Därutöver gäller följande:

A) Har ingen Kund ännu blivit utslagen återbetalas alla startavgifter.

B) Har minst en Kund blivit utslagen men återstår fler Kunder än antalet vinster i vinstlistan delas prispotten upp i två lika delar. Den ena delen fördelas lika bland kvarvarande Kunder. Den andra delen fördelas bland kvarvarande Kunder i förhållande till värdet av de marker som respektive Kund har på bordet.

C) Är antalet kvarvarande Kunder färre än eller lika med antalet vinster i vinstlistan får utslagna Kunder den vinst som de i förekommande kvalificerat sig för. Alla kvarvarande Kunder får först den lägsta återstående vinsten i vinstlistan. Därefter fördelas resterande prispott mellan kvarvarande Kunder i förhållande till värdet av de marker som respektive Kund har på bordet."

I strid mot sina egna regler går Svenska Spel ut med informationen att man beslutade att inte stoppa turneringarna och väljer att inte ge sina spelare mer ersättning än inköpet tillbaka. För mig som satt på finalbordet i 500krs så betyder det att jag får ett par tusen mindre i ersättning än vad jag borde fått enligt reglerna.

De påstår att det drabbade endast en mindre del av spelarna och att de kunde logga in igen, vilket gör mig väldigt arg. Ingen aning om hur många det drabbade, men det gick minsann inte att logga in igen och det var deras kundservice väldigt medvetna om. Uppenbarligen tjänar inte Svenska spel tillräckligt mycket på oss utan måste ta vara på varje tillfälle att utnyttja spelarna och lura dem på de pengar de har rätt till enligt SvS egna regler. Att de sedan sprider lögner om vad som verkligen inträffade gör mig verkligen arg. Fick ett mejl av en person på deras pokeravdelning och det var fullt av deras vanliga undanflykter. De beklagar gärna de inträffade, men gör ingenting för att kompensera sina kunder. Dumsnålt, kortsynt och defintivt inte förtroendeingivande.
 det jag som
Jag är utan skuld i denna driftstörning, ändå är det jag som får betala.  En riktig bad beat.

Repris

2011-02-11 @ 09:17:26 | Allmänt
Hemma på förmiddagen idag eftersom vår minsta dotter är hemma för att inte smitta ner sin dagisavdelning, men egentligen är hon ganska frisk. Liv byter förhoppningsvis av mig strax innan lunch om hon kan ta sig hem i snökaoset.

Igår fick vi se en repris av det som hände i Svenska Spels SM2008  online på en betydligt mindre skala.

2008 krashade SvS poker när de sista tre borden slogs ihop till ett. Spelet stoppades dock inte utan fortsatte trots att flera spelare inte kunde komma in på borden. Tog drygt en timme innan spelet till slut stoppades. Svenska Spel skötte hela fiaskot katastrofalt dåligt och det slutade med att jag och 4 andra spelare stämde SvS, vi gjorde efter en 10 månader lång process till slut upp i godo.

Igår så krashade deras system igen, min klient fick "internal error" och la av. Startade om och försökte logga in men gick inte. Jag satt just då på finalbordet på 500krs turneringen, med nio spelare kvar och låg på 5:e plats.
Startade om hela datorn men kunde fortfarande inte logga in. Ringde Svenska Spels support som det stod att man skulle göra, men det var upptaget. Efter 20 minuter hamnade jag iaf i en telefonkö, och efter ytterligare 20 minuter kom jag fram. Supporten förklarade att de hade problem med pokern men att det inte drabbat alla kunder. Jag drog en lättnadens suck, sa att då hade de naturligtvis stoppat alla turneringar. "Nja" lät det då undvikande på andra sidan, "vi har stoppat vissa, vilken var du med i?" "Jaha, 500krs, jaha, jag ser att du åkte på 7:e plats". "URSÄKTA, VAD SA DU?" utbrast jag. "Ni ska ju stoppa alla turneringar när ni får fel i systemen, står ju klart och tydligt i era regler". Det var som att prata med en vägg, de bad mig skicka in ärendet via mejl.''

Här ser vi exempel på någon som inte lärt sig ett dyft av sina egna tidigare misstag. Hade detta varit PAF, eller vilken annan pokersida som helst egentligen,  hade jag inte varit ett dugg orolig, jag hade fått kompensation och en ursäkt utan att behöva anstränga mig. Men SvS......ja man vet aldrig. Det rör sig kanske om ett par-tre tusen som jag fick för lite jmf med om de stoppat turneringen och fördelat ut prissumman enligt sina regler, men vi får se vad som händer. Att få kompensation av SvS brukar vara som att krama vatten ur en sten.

Äntligen:D

2011-02-10 @ 20:41:20 | Allmänt
Ingen Las Vegas resa vunnen på PAF, men det blev en fjärdeplats. Totalt kortdöd på finalbordet, la JJ efter att två stycken gått allin på min stora mörk. De hade AQ båda, och det kom ett A på turn. Så undvek den setupen ända tills jag till sist fick åttor och ställde och sprang in i AA.Standard

Gick långt i Topp100, Svenska spels halvmesyr till ranking, slutade på en 21:a plats.

Lyckades bäst i Lill-lördag där 206 spelare betalade 400kr i inköp. Djupstackat och hyfsat långsam struktur. Gick bra hela vägen till finalbord. Kom dock dit ganska short, åtminstone jmf med de andra. Gick dessutom upp till Signe precis när finalbordet började, bara för att upptäcka att hon var magsjuk, det luktade pyton i rummet, men Signe hade inte vaknat stackarn. Så fick väcka henne, ta in henne i badrummet för att dusha av henne samtidigt som jag med andra handen försökte spela finalbord. Liv tog sen hand om Signe med jag vädrade och bäddade om, tur nya sängen inte kommit än.....


Sen kunde jag koncentrera mig på finalbordet, spelade bra, tog lagom stora risker, vann mina coinflips och när jag synade så dominerade jag ofta min motståndare. Drog ut en gång med 33 mot 66, floppade triss, men då var jag redan chipleader och hade 400k, kostade 100k at syna och jag hoppades på en coinflip. Tji fick jag, men hade tur istället. Hade både tur och otur sedan headsup, ställde in med AJ när min motståndare hade JJ, en riktig setup som gjorde att jag tappade ledningen och låg risigt till, men fick bra betalt med ett Ax med ett A på brädan och  lyckades överleva med K9 mot A2 allin. Min motståndare tappade tålamodet, tiltade lite på att han inte vann med sin A2 och strax efter var det över. Andra vinsten i en lördagsturnering på kort tid, äntligen!

Äntligen har också sängen kommit, 6 veckor sen men iaf. Tyvärr hade säljaren i affären lovat för mycket, så de kunde inte ta med den gamla sängen eftersom den väger bly och inte går att få ner via vår trappa. De får komma tillbaka nästa  vecka och försöka fira ut den genom vår franska balkong. De ville inte såga isär den som jag föreslog. Det var ju väntat att det skulle bli strul, vill ju kunna flytta in Siri i hennes nya rum i helgen, men var gör man av sängen som står i hennes nya rum:(
Sängen i nya rummet med maskroslampan i taket 

Men.....

2011-02-08 @ 22:41:17 | Allmänt
Varning, inlägg skrivet vid extremt tillstånd av TILT.
Sjukt trött på optimisterna som träffar allt i sin väg. Har varit extremt kallt lite väl länge på Ongame/PAF, och när man sen blir utdragen av spelaren som jag utsett till kvällens donator så är det svårt att hålla huvudet kallt.

Det börjar ju bra när en fisk lyckas dra ut Livs floppade triss med en runner-runner. Det tiltar mig mer än när jag själv råkar illa ut eftersom jag vet att Liv sällan har samma tur som jag brukar ha. Trots denna extrema tilt lyckas jag få upp stacken och ligger hela tiden och väntar på att bordets två värsta fiskar ska donera sina marker. Sällan man ser två så uppenbart dåliga spelare med så stora stackar så länge, det vattnas i munnen.

Till slut får jag AA, och har en stor fin stack. Raisar till 3ggr BB till 1500 och får en syn av bordets semifisk, men bordets riktiga fisk (och dessutom storstack efter tre sjuka utdragningar) minreraisar till 3K. YES, dags att ta betalt, raisar till 6K, han ställer, jag synar.  WP! I bästa fall har han en coinflip, i 90% av fallen är han dominerad.
Han har 99 och floppar trissen. 
Liknande har hänt så ofta att jag tvingas konstatera att på denna sajt är jag helt enkelt otursförföljd. Inte lätt att smälta för någon som anser sig själv vara en av de mest tursamma spelarna annars. Spelar just nu bara de turneringar som har extremt värde på Ongame/PAF för jag orkar helt enkelt inte bli utdragen en gång till. Tiltnivån ligger på lur bara jag startar upp klienten. Minsta lilla utdragning och min tiltnivå går upp till max. Finns inga mellanläge just nu.
Jobbigt att vara så kall när stora delar av motståndet är så dåligt, hatar att bli utdragen när jag har så stor edge.

Har gått så långt att jag NÄSTAN önskar att de kunde sluta slänga in detta övervärde som gör att jag måste spela, så jag kunde ta en lång paus från Ongame och få tillbaks lusten igen. Erkänner att det blir spel på Boss/PAF istället, har inte lika dåliga erfarenheter där, så varje hand känns inte förlorad på förhand. Men det får bli rebuy, dyrt när man tiltar, men man får iaf chansen en gång till.

You have entered........

2011-02-07 @ 21:59:14 | Allmänt


Var och spelade Måndagslaxen ikväll, blev en kort sejour tack vare en speciell hand. Precis när jag kom dit träffade jag Johan, som jag vet är en bra livespelare. Han är dessutom den bäste berättaren av händer som jag känner till och man har sällan tråkigt vid bordet när han är med. Trots detta undviker jag helst honom vid bordet, men han fick platsen direkt till höger om mig. Jag spelade ganska tight, mest för att jag fick händer utan potential. Höjde ett par ggr men fick enorma reraises emot mig antingen preflop eller efter att jag c-betat flopp. Ibland undrar man om folk är så rädda att bli utdragna att de inte vågar se ett kort till och maximera sin vinst. Fick efter ett tag AT i klöver, bettade 300 och fick fyra syn. Flopp A29 olika färger, inget klöver. BB checkade, jag checkade men hade bestämt mig att reraisa om någon betade. Mannen efter mig betar 1100, fold, fold, jag reraisar till 3000. Tyvärr höjer han då till 8000 och jag har en trivial läggning som jag åmar mig lite över. 20K i startstack och jag har 16K kvar. Strax efter får jag 97 i spader och höjer igen, får en syn. Flopp QT8, ingen spader. c-betar och blir då reraisad, ganska mycket, men han överbettade hela tiden så jag väljer ändå att syna då jag tror jag får bra betalt om jag träffar stegen. Träffar inte stegen, checkar och han betar ut 8000!!! Snacka om överbet, hollywoodar igen och lägger mig. Sen så utspelar sig följande hand som jag inte är med i själv. Kommer inte ihåg helt vad som hände, men ungefär. Johan och några till ser en flopp och Johan träffar tvåparet med 85 i ruter. Floppen är alltså 85 med ruter T. Efter betande på floppen är det bara Johan och en till kvar, turn kommer ruter K. Killen betar och Johan synar. River kommer ytterligare ett ruter, killen betar, Johan synar. Killen visar upp KT för turnat tvåpar och Johan ser ledsen ut, visar mig 85 i ruter och muckar sen handen. Jag hinner bara tänka att han fick färg, men hinner inte stoppa honom. Kan inte låta bli att påpeka missen och Johan blir en aning irriterad, han var helt inriktad på tvåparet och missade helt färgen. Johan lyckas dock dubbla upp med QQ mot AA efter att ha träffat en dam till på floppen så han hämtade sig snabbt. Nu till det kusliga sammanträffandet...... Plockar upp 85 i ruter UTG och tänker att den handen måste man spela, har inte spelat på ett tag och det är en bra hand att floppa bra med. Höjer till 500, alla lägger sig fram till Johan som sitter på BB och reraisar till 1800. Vad kan han ha då? AK, inte AQ eller AJ, tror inte han höjer med dem. AA-JJ kanske TT, resten av paren tror jag han synar med. Bluff, finns säkert också men inte speciellt ofta. Jag har 13-14K kvar och är täckt av Johan, jag väljer att syna för att floppa färg, tvåpar, eller något annat monster, eller för att bluffa hem potten om det kommer A eller K (under förutsättning att Johan har lägre par). Floppen kommer 467, två klöver. Trevlig flopp med 85;) Johan donkbetar ut 3000, vill behålla initiativet eftersom han reraisade pre. Jag återhöjer till 6400. I detta läge är jag potcommittad, men Johan ställer in och jag synar. Det visar sig att jag floppat bra mot en hand som Johan inte kunde ha kommit undan KK. Tyvärr så har han K i klöver och drar hem färgen, men håller på att missa den också;) Dagens kusliga hand...85 i ruter

Setups

2011-02-07 @ 17:03:45 | Allmänt

Igår var det turneringssöndag och den började otroligt bra (förutom på Ongame då, men det är ju standard).
Söndagssteken tog visserligen aldrig fart men $50K garantin på everest och 500krs på SvS gick som tåget.
Låg runt 10 plats med 6 ggr average på Everest när lilla mörken höjde upp efter att all andra foldat. Han är en av de få som har mer marker än mig.
Hittar då QQ och reraisar, varefter lilla mörken blixtställer. Jag synar, han har AK och det kommer en K på floppen. Slut på Everest:( Hade jag kunnat slinka den? Nej, omöjligt i mörk mot mörksituationen även om jag satt med c:a 200BB.

Tuffar vidare i 500krs iaf, ligger 2-3 hela tiden med stor stack. När det är 11 man kvar raisar UTG som är chipleader till lite mindre än 4ggr stora mörken. Alla lägger sig, men jag har KK. Hinner tänka AA, innan jag reraisar, han ställer och jag synar. AA naturligvis och jag bubblar.
Extra irriterande då jag räknade kallt med minst en 3:e plats, men då måste man ju undvika setups.
Rejält tiltad iaf, sitter fortfarande i lite, men ikväll drar jag ändå och spelar Måndagslaxen på klubben.

Missuppfattning 9: Straffa de vek-tighta

2011-02-06 @ 19:45:09 | Allmänt

Om en spelare lägger sig väldigt ofta när man återhöjer honom så är det väldigt frestande att hela tiden återhöja. Och det kan mycket väl vara rätt taktik. Om en spelare foldar 67% av ggr när han blir återhöjd, finns det de som säger att man ska återhöja honom hela tiden med vilka två kort som helst. Jag tror detta är vanligare i cashgame än i turneringar. Man ska definitivt lägga märke till om någon lägger sig väldigt ofta, men man ska vara medveten om att ingen vill bli exploaterad alltför uppenbart och för ofta. Var dessutom medveten om din egen image också.
Att leta efter vid bordet:
En spelare som höjer "för" ofta samtidigt som han ofta får syn av samma en eller två spelare. Går att utnyttja 2-3 ggr i sen position genom återhöjningar. Är de riktigt synbenägna brukar ett c-bet ta hem potten på flopp. Gör inte detta vid för tidiga blindsnivåer, lönar sig inte.

Leta även efter någon som försöker stjäla i sen position, går även detta att utnyttja ett par ggr med en återhöjning. Finns inte heller här någon anledning att utnyttja i början av en turnering. Låt dem stjäla på i början och skapa en tight image.

Som tur var byter man bord ofta och kan börja om från början. Mitt favoritsätt att plocka marker i mellanfasen av en turnering.

Om du vid sena blindsnivåer känner dig exploaterad, så kan det vara så att du faktiskt blir det, men det är inte omöjligt att det slumpar sig så att just när du höjer med en tveksam hand, så har någon annan plockat upp ett monster.


Självförtroende

2011-02-06 @ 10:41:44 | Allmänt

Vet inte hur det är för alla andra, men för mig så känns det som om det ack så viktiga självförtroendet är kopplat till vilken sajt man spelar på. På vissa sajter går det hur bra som helst, man spelar som man brukar, man har tålamod och förväntar sig nästan vinst i varje hand. På andra vet man redan när man startar upp en turnering att det bara kan åt pipan. Kortdöd, får man AA lägger sig alla eller så blir man utdragen, bluffar man får man syn av bordets sämsta spelare som har knekt hög på en bräda med AKQ. Vissa sajter är helt enkelt omöjliga att vinna på. Otroligt frustrerande, finns bara en bot, spela inte där. Så nu tar jag en paus från Ongame, spelar bara de turneringar som har mest övervärde, tills känslan försvinner. Alldeles för frustrerande annars.

Blev en hel del spel igår, tyvärr kunde jag och Liv inte spela samma turnering på PAF eftersom Ongame har en idiotisk regel att man inte kan spela en MTT från samma nätverk. Det är lite synd, inte ofta vi vill spela samma typ av turnering. Lyckades regga mig, men efter 20 händer så blev jag utkastad och kom inte in igen trots att jag bytte till mitt 3G-nät. Så ska man ha grindstuga så kan man inte spela på Ongame. WP:( Ringde supporten och bad dem betala tillbaka insatsen. Spela roll egentligen, men jag tror på att klaga tills det blir bättre, och det ska företag vara tacksamma för. De flesta kunder säger ingenting, de kommer bara inte tillbaka.

På SvS gick det dock bra att spela Långlördag båda två, så det gjorde vi. Jag låg länge bra till, men åkte strax innan pengarna. Långlördag är en bra turnering att spela, de flesta som spelar den vet inte vad de sysslar med, så den kan jag rekommendera, om man har tid förstås. För den är lååååång. Vann den förra lördagen och igår kom Liv fyra. Jag såg bara fram tills det var ungefär 20 kvar sen somnade jag. Själv kom jag trea i 500krs, som vanligt urförbannad när jag åkte. Pratade med Liv imorse vid frukostbordet och det är bara att inse att livet som turneringspelare inte är så glatt. Man är ju aldrig nöjd om man inte vinner hela turneringen. Avundas nästan cashgamesspelare som har en betydligt jämnare tillvaro humörsmässigt.

Spelsuget från igår finns kvar, och ikväll är det turneringssöndag. Spelar mer och högre än vanligt, men eftersom jag jobbar så får jag ta hänsyn till längden på turneringarna också. Det är ju skönt att få åtminstone ett par timmars sömn innan man ska till jobbet. Finns dock ett rätt ok utbud att välja på. SvS, Everest och ett par sajter till blir det spel på ikväll.


Nej, poker är inte en kreativ syssla

2011-02-05 @ 19:06:20 | Allmänt

Läste precis ett blogg inlägg av dödarn där han säger att poker är "i högsta grad en kreativ syssla", läs inlägget här.....
http://blog.comeon.com/stu-ungar/original-och-excentriker


Nej DÖDARN, poker är inte kreativt, du skapar ingenting som lämnas till eftervärlden. Poker är egentligen ganska repetetivt, och visst har det dykt upp en del savants och excentriker, men det som de flesta pokerspelare har gemensamt med varandra är att de är lata. Inte att de är kreativa, det går inte att jämföra med ett yrke som konstnär, möbelsnickare, systemutvecklare där man faktiskt skapar något.
Men det betyder ju inte att poker är enkelt, inte utvecklar logiskt tänkande o.s.v. Det finns en hel del exempel på personer som varit framgångsrika i andra yrken som blivit framgångsrika pokerspelare, det är dock ganska ont om exempel åt andra hållet. Kanske beroende på att om man spelar poker blir man bra på just ...... poker. Man utvecklar inte så många andra egenskaper, som gör att man kan bli framgångsrik i ett annat yrke. Å andra sidan har jag svårt att tänka mig ett bättre yrke om man är bra på det...........

Spelsugen

2011-02-05 @ 11:30:55 | Allmänt
Helg igen och efter en jobbig arbetsvecka med ett stort problem som äntligen löste sig i onsdags, så väntar nu helgen med en full "att-göra"-lista. Barnens aktiviteter, IKEA-besök inför sängens ankomst på torsdag (6 veckor sen, men vi fick iaf 10000kr i rabatt som plåster på såren), där ska vi idag spana ut skrivbord, ny säng till Siri, lampor, m.m. Ska dessutom försöka spela en hel del poker då jag är enormt spelsugen och dessutom har en bra period online med bra spel och en del tur samtidigt. Inte på PAF dock som just nu känns som ett spöke, men får ta igen det på sajter där självförtroendet är intakt;) Hade en pokerkväll hemma i onsdags, vi blev 6 st efter tre sena avhopp. Man blir lite trött på att det är så lätt för vissa att hoppa av i sista sekund, men så är det tydligen när det gäller poker. Blev kul iaf, även om det blev en stor förlustkväll. Spelade helt korrekt i turneringen som vi började med, fick även bra kort men förlorade en coinflip, så är det i turneringar. Men cashgame suger jag på. Gick OK i början , men när jag inte får bra kort eller kanske allra värst inte träffar en enda flopp då tiltar jag. Dyrt, men spela roll, det får det vara värt. Det är fortfarande kul;) Lärorikt, nja, inte med öl och whiskey innanför västen;) WSOP närmar sig, pengarna till resan är intjänade, men vi får se hur vi ska göra i år. Vi hade en ide om att åka omlott, jag och Liv, så barnen bara behöver passning 4 dagar och vi får 4 dagar ihop i Vegas åtminstone, vi får se. PPC är en annan turnering som vore kul att åka på, men eftersom alla kval går på PAF och jag är iskall där så är jag inte helt motiverad att lägga ner tid på att kvala, vi får se när det närmar sig. Dessutom krockar det med en utvecklarkonferens i Atlanta. Läste Isildur1's historia i Pokermagazine som kom ut i veckan. Det som förvånar mig allra mest är att Brian Hastings och gänget fortfarande slapp undan så billigt efter att ha fuskat vid pokerborden. De fick en månads avstängning av Full Tilt, så är det när man är sponsrad. Om någon fuskat sig till 20-30 miljoner kronor av mina pengar hade jag inte tagit det lika lugnt som Viktor Blom, hoppas verkligen att han fick någon sorts kompensation "under bordet". Annars hade jag, om jag varit honom, lagt krokben för Hastings nästa gång jag träffade honom ute på någon turnering.

Min tur

2011-02-01 @ 19:14:22 | Allmänt
Ikväll var det min tur att skjutsa dottern till friidrottsträningen, Liv fick sköta hämtning av Sander som är hemma hos en kompis. Börjar så smått komma igång igen efter lunginflammationen, men har otroligt dålig kondis. Jag som tidigare rusade förbi alla andra på väg till och från tunnelbanan och jobbet, får nu nöja mig med att röra mig framåt i sakta mak omsprungen av alla andra. Jag får ta en paus efter att jag gått uppför trappan till tunnelbanan, men jag hostar inte lika mycket nu iaf. Två dar på jobbet, igår när jag kom hem somnade jag direkt 19.30 och vaknade inte förrän 7 i morse, lika trött ikväll ändå. Det tar ett tag att komma tillbaka, det märks. Imorgon så ska det dock orkas med lite poker här hemma i källaren, proffs och amatörer möts för spel om småpengar. Men det handlar ju inte om pengarna förstås, bara att det är kul att spela. De tre veckorna till sängs spenderades inte med att läsa pokerböcker, var lite för virrig för det. Såg väldigt mycket dåliga tv-serier, men varvade med att somna till Jon "PearlJammer" Turners instruktionsvideor på PokerVT. Gillar ju hans och hans kompisars böcker, och att höra honom kommentera sitt spel är definitivt utvecklande. Om än lite sövande ibland. Januari blev till sist en +5 månad, lyckades riktigt bra i de få turneringar jag spelade i helgen utom en där jag tiltade bort ett solklart finalbord, klarade tyvärr inte av att se spelare efter spelare göra dåliga spel och ändå vinna potterna mot mig....så jag började göra dåliga spel själv. Men så är det ibland, det kunde varit värre, jag kunde kört tio turneringar och råkat ut för tiltdominoeffekten. Ingen pokerkryssning blev det tyvärr, vet inte hur det gick, men de hade antagligen jättekul. Nåja, det går fler båtar.......