Blandat

2012-01-29 @ 18:26:40 | Allmänt
I fredags jobbade jag hemifrån då jag var ganska kass, tog en sovmorgon men hann med några timmars jobb iaf. På kvällen drog Liv till pokerklubben och spelade fredagsturneringen, så jag och ungarna var hemma själva. Som vanligt blev det hamburgare och glassdrink framför en film. Medan jag la lillan kollade ungarna på TV och jag satte igång mina  fredagsturneringar som började bra, men sen åkte jag på en del motgångar bl.a AA mot K2 som drog in en stege så efter ett antal timmar drog de hoppfulla sista strået, jag svor till för sista gången, skrev ett wp i chatten och stängde ner. Under tiden hade jag fått rapporter från Liv som var nere på 4BB ett tag innan det vände uppåt. Tyvärr blev det inget finalbord ändå.

Så igår testade vi i desperation en ny drink jag och Liv, eller grogg kanske är ett bättre ord. Lite Lauders Whiskey och Coca-Cola då det var det enda vi hade att blanda drink på förutom Jubileums Akvavit. Undrar hur den skulle göra sig med Cola? Jag kom hem från jobbet halv fyra på eftermiddagen efter en produktionssättning och var ganska trött. Förkylningen har mig i sitt grepp så jag är inte på topp. Kändes då när jag kom hem som om jag förtjänat en drink, och då får man ta vad man har.
Sen spelade vi lite gurka med ungarna, innan maten. Långlördag för både mig och Liv, den blev längre för henne, men inte tillräckligt, själv tiltade jag ur mig tidigt, men tog hem en plats i Giganten ikväll. I Startstacken såg det också lovande ut men precis som kvällen innan så duggade utdragningarna på slutet och då vinner man inga turneringar. Lite lätt tiltad bara.Skridskor idag medans Sander tränade fotboll, Signes första gång.

Angående ateistdebatten (med risk för att anses trångsynt och osympatisk) så läste jag en intressant debattartikel i DN även om författaren inte är en av mina favoriter är åsikterna i den tankeväckande.

http://www.dn.se/debatt/ar-burka-i-skolan-viktigare-an-ratten-att-rora-sig-fritt

 Man kan bara dra slutsatsen att i Sverige är det viktigare att värna religionsfrihet än att bekämpa kvinnoförtryck. Att låta kvinnor bära burka eller niqab i skolan av religösa skäl är i mitt tycke väldigt tveksamt. Varför är det viktigare att folk ska få tro på något som fortfarande inte bevisats att det finns, än att se till kvinnodiskriminering bekämpas? Ibland blir religon bara så absurt i dagens samhälle.

En känga åt andra troende, ekonomerna, som verkar tro på marknaden, mammon och vackert-väder-kapitalism. Varje år sätter mina föräldrar in 2000kr i en fond åt barnen. men trots detta så är värdet kvar på samma summa som den var för ett år sedan. Var de 2000kr tog vägen, det talar inte årsbeskedet om, inte ett ord om avgifter, så jag antar att de inte tog ut några när de nu gjorde ett så dåligt jobb med förvaltningen. Vad tror ni?Intolerant - ja, ibland

2012-01-25 @ 19:50:16 | Allmänt
Ligger här bredvid min minsta, spelar Lilllördag (inte särskilt bra), snörvlandes eftersom jag smittats av min äldstas förkylning.
Begrundar vad dybban skrev i sitt senaste blogginlägg som ni kan läsa i sin helhet här:
http://dybban.blogg.se/2012/january/utkast-jan-25-2012.html

Dybban har tröttnat på att jag "tror sig[mig]veta att religion enbart är skadligt och borde förbjudas.Eller att religiösa människor är idioter som lika gärna kunde tro på tomten eller ett spaghettimonster. Den inställningen ger sken av ett frånovanperspektiv där man ser ner på liv som man faktiskt inte vet något om. I min värld är det ett trångsynt och osympatiskt ställningstagande"

Jag gissar att han drar de slutsatserna av mitt blogginlägg:
http://rosjon.blogg.se/2012/january/vet-inte-om-jag-ska-skratta-eller-grata.html

Och visst spyr jag galla över konspirationsteoretiker, ekonomer och religösa, upprörd som jag var efter att ha läst artikeln i DN och lite rädd för att snart kanske världens mäktigaste land styrs av personer som har just den världsbilden som beskrivs i den.
Och visst har dybban rätt i att jag tycker att religion är till huvudelen skadligt och borde "förbjudas", religonen har en särställning i vår historia och så mycket ont har kommit av den att det goda försvinner i mängden. Naturligtvis är förbud egentligen inte ett realistiskt sätt att uppnå det jag vill uppnå, att alla ser igenom den bluff som jag anser tron på gud eller gudar är. Dybban har visserligen en poäng i att det kanske är mycket ont som enbart gjorts i "religionens namn" men så måste det i så fall vara även med det goda, inte ska religionen få cred för allt gott som gjorts i dess namn.

För mig håller jämförelsen med tomten ganska bra, men jag tycker för den sakens skull inte att alla troende är idioter, även om tro på en gud är för mig fullkomligt främmande och förbryllande. 
Men bara för att man kritiserar en företeelse och att man faktiskt tar ställning för eller emot något, betyder inte att man har ett frånovanperspektiv och är trångsynt och vad jag vet om andras liv eller ej har väl knappast dybban någon aning om. Jag tar det helt enkelt som ett uttryck för att det här, för dybban, är en helig ko, där han visserligen inte bryr sig om huruvida folk tror på gud eller ej, men man får iallafall inte kritisera dem som gör det. Precis som Stephen Fry nedan i videon säger så är min mening inte att vara otrevlig mot dem som tror, men jag vill varna för något jag tror inte i längden är bra för människan eller mänskligheten. Och jag har inte använt hårdare ord i denna debatt än jag gjort mot andra företeelser jag ogillar typ främlingsfientliga partier i riksdagen, ojämlikhet, vackert-väder-kapitalism m.m.  

 

"It’s just not good enough and you know I have no quarrel with individuals who wish… who are devout and who have faith. I don’t want to mock them. I really don’t, but damned if I’m going to be told by them what to do with my body or damned if I’m going to have the extraordinary battles won by enlightenment over the past 400 years, to have those battles abdicated by a new dark ages. It’s you know. The battle lines must be drawn."

Och om man ser det lite mer från den humoristiska sidan:Nytt år, nytt värde

2012-01-24 @ 20:54:42 | Allmänt
Det ser ut att bli ett bra år med extravärde för turneringsspelare, igår tipsade jag om apokerleague, http://www.apokerleague.com/, turneringsserie med två turneringar i veckan och med en avslutande final för tio om ett paket.

Paf körde dessutom igång med en rankingserie som sträcker sig från 24 januari till den 28 februari med 3 vegasresor i potten, tuesday triathlon, tre turneringar varje tisdag, många turneringar, med många deltagare och bara $2.20 i inköp. Visst svårare att vinna, med många deltagare, men värt ett försök.

Dessutom är succén från förra året tillbaka, från och med 1 februari körs PAF Goldrush och det är definitivt en ranking serie man inte får missa, med månadsfinaler, extra priser i både i års- och månadsfinaler och dessutom brukar man ha månadsranking också där vinnaren får ett bra pris,  afrikaresor och PPC-paket var det  bl.a förra året. Dessutom, inte att förglömma så betyder fler deltagare mer värde åt alla då PAF skjuter till mer extravärde ju fler som spelar. Spelar man inte något annat i år så är det denna serie man bör satsa på. Visserligen springer jag som en fluga på ett flugpapper på PAF och ongame, men måste ju försöka.
 
Spelapoker.se kör sin onsdagsserie och sin SP Mania på söndagarna med bra värde för litet inköp, mellan $5-$10 brukar det vara, serierna är i full gång med bra övervärde i form av en hel del tillägg till prisummorna varje vecka.

Tipsa gärna om andra rankingserier, så tar jag upp dem i bloggen, turneringspelare är inte lika bortskämda som cashgamespelare är vad gäller rakerace.

MrSn0w och kylan

2012-01-23 @ 22:41:17 | Allmänt
Vintern kom till  Stockholm i helgen och det vart kallt även vid pokerborden. Barnen byggde snögubbe ute på trappen och MrSn0w tiltade otålmodigt vid pokerborden. Blev en tredjeplats till sist i 500krs, och jag var skogstokig då jag tyckte att pokergudarna var orättvisa.Idag var det jobb, mycket att göra och sedan en intressant föreläsning på ecrus kontor om javascript och jQuery.
Kom hem strax efter 20.00 och kom på att jag reggat mig till APL#7, en turnering i serien som http://www.apokerleague.com/ arrangerar.


Igår vann jag tydligen Last-longer-bettet, undrar om jag inte gjorde det ikväll igen, men kommer inte ihåg om jag reggade mig dit eller ej. För jag vann min andra deltävling, kul att jag vinner i 6-max, som är mitt sämsta spel. Men inte utan tur naturligtvis. Kolla in APokerleague, värd att spela.

Tyvärr är Siri sjuk med feber, så Liv är hemma imorgon, jag tar en tidig lång jobbdag.Halka

2012-01-21 @ 10:08:51 | Allmänt

Igår när jag gick från dagis efter att ha lämnat Signe halkade jag rejält och översträckte mitt knä, andra gången på en vecka, så fick linda fast ispåsen och jobba hemifrån med benet så högt som möjligt. Inte så mycket snö den här vintern och därför tror de väl att de kan skippa att sanda, men det är halare än nånsin med underkylt regn, och varmt och iskallt om vartannat. Så jag trippar fram som en liten isprinsessa, för min doktor sa att det enda jag inte ska göra de närmaste tre månaderna är att skada knät igen.

 

Nu känns inte knät så mycket, det som gör mer ont är hur dåligt det gått under veckan på nätet. Inte direkt spelat mitt bästa spel. Spelat lite Heads-Up och sprungit på rejäla setups. Floppade t.ex. en stege ur position efter raise-syn preflop. Jag checkar, han bettar 2/3 pott och jag slår om 2,5ggr, han synar.och jag bettar 2/3 pott, han synar. Nästa kort lägger ett andra färgdrag på bordet, jag bettar drygt 3/4 pott, han synar. River ett tredje ruter så han kan ha satt sitt ruterdrag, men känns inte så troligt. Jag bettar igen, han synar med 54 i ruter,på turn hade han träff på femman och färgdrag . Jag tycker det är hoppfullt spelat, men då jag har väldigt lite erfarenhet av HU så får ni gärna komma med kritik, hans spel kanske är standard? Edit: Jag har kollat igenom handen igen och ändrat mig, jag ger honom rätt odds hela vägen. Hur borde jag spelat?Nedan annan hand som jag kanske spelar fel, framförallt kanske jag skulle bromsat på turn redan?Som sagt, jag tycker nog att jag har lite otur i händerna (jag är ju pokerspelare, om jag förlorar är det otur, när jag vinner är det skicklighet), men borde jag ha förlorat mindre än jag gjorde?

"Thank god for making me an atheist"

2012-01-18 @ 21:11:34 | Allmänt
57% av republikanerna i USA avvisar evolutionsläran och tror bokstavligen på Bibelns skapelseberättelse.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/har-ar-guds-ord-lag--och-santorum-kung


Jag jämställer religon och tron på gud, med att tro på jultomten, något de flesta slutar med i femårs åldern. Har därför svårt att förstå varför annars vettiga människor påstår sig tro på gud? Men jag är egentligen inte förvånad över siffrorna, om de skulle visa sig stämma. USA verkar vara ett ganska oupplyst land med ovanligt hög andel hoppfulla, med tanke på hur rikt och "civiliserat" det nu påstås vara. "Land of the free, home of the stupid"
Det är bara synd att det inte är lika harmlöst med religon som att tro på tomten, då hade världen varit en mycket fredligare och bättre plats att leva på.

Vet att det låter hemskt, men folk verkar i allmänhet vara ganska puckade. Läs bara vad konspiationsteoretikerna skriver på svs forum.
https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=6878&entryid=148739

Man kunde man ha skrattat hela vägen till banken om det inte vore för att där sitter ännu fler inkompetenta människor som låtsas att de kan något, men inte lyckas förvalta pengar bättre än att om man gav dem 100 kr för tio år sedan så är det bara 70kr kvar nu, så inte nog med att de är dumma, de är giriga också, för de tar betalt av oss för att förlora våra pengar. Men dummast är nog vi som låter dem hållas. Själv sätter jag in mina pengar i pokerfonden, en betydligt bättre investering än aktiefonder och skattemässigt väldigt förmånlig jämfört med de flesta andra sparformer.
Ekonomi verkar vara ungefär lika vetenskapligt underbyggt som astrologi, och dess utövare ungefär lika träffsäkra som metreologer. Om man har rätt mindre än 50% av gångerna, då besegras man av slumpen och har verkligen inget att vara stolt över.
Veckopotten blev min

2012-01-15 @ 22:39:03 | Allmänt
Vann Veckopotten ikväll, tog lite mindre än 3,5h. Bara tur som vanligt, förlorade inte en enda flip trots att jag fick in det sämst varenda gång. Hade dessutom sjukt kortsnitt som vanligt.

Intressant hand som jag fick kritik för.

Snusaren minhöjer till 1600 UTG , vi är fem kvar, i pengarna. maaattt synar på lilla, jag kompletterar då med 800 till med 45off på handen. 5050 i potten.

Floppen kommer 62Q, maaat checkar, jag checkar, och Snusarn checkar. Turn en trea, maaattt bettar ut 2155, jag slår om till 6835, i efterhand så kanske jag bara ska syna, men tveksamt om jag fått mer betalt då. Snusaren bara synar efter lite betänketid. En 8 på rivern, jag har nöten och bettar ut 10500, snusarn går allin med 15500, jag synar naturligtvis. Vet inte riktigt hur jag skulle kunnat spela handen annorlunda, inte riktigt min stil att lägga BB när jag får ett så bra pris, och sen låter de mig träffa mitt mirakelkort alldeles gratis.

Men spelar roll, jag träffar alltid mitt mirakelkort, jag vinner alla turneringar jag ställer upp i, månen är av ost, det finns en kruka guld vid regnbågens slut och det finns en gud.

Söndagstekens handhistorik i SvS handuppspelare

2012-01-15 @ 21:39:49 | Allmänt
Först lite statistik:

Jag spelade 417 händer i Söndagssteken

Jag fick AA,KK,QQ el AK 1,7% av händerna, 7 ggr, statistiskt sett ska frekvensen vara 2,56%, d.v.s 11 ggr.

Fick utöver dessa händer även mellanpar och låga par 20ggr, normalt sett ska man få 19 st på 417 händer.
http://rosjon.nu/sondagssteken2012/replay.html


Ingen rast, ingen vila

2012-01-14 @ 12:17:41 | Allmänt
Bråda dagar på jobbet, långa dagar, tidiga dagar. Trött på kvällarna, och trots att man försöker leva ett hälsosammare liv finns det just nu inte så mycket tid eller motivation för det på kvällarna.

Inte tid för speciellt mycket nätpoker, blev en till en början lyckad kväll i onsdags, men trots stora stacka i början av Lilllördag, Startstacken och 500krs blev det till sist ingenting. Snopet men så är det ibland. Spelade FredagsFighten plus de två andra igår, men gick inte speciellt bra alls. När man har monsterhänder får motståndarna inte träffa ännu bättre monster för då är det kört. Visst kan man lägga bra händer ibland, MEN, det är oftast ett stort misstag, framför allt i början av turneringar. Som t.ex. hade jag QQ, höjer upp, får en syn, floppen kommer låg och jag fortsätter att betta ut hela vägen med syn, tills rivern som kommer en K. Jag bettar igen eftersom jag i princip var potcommitted på turn och är allin. Eftersom högsta kort tidigare är en tia, så var jag antingen efter hela vägen mot en triss eller KK, AA, men tror inte han spelat de händerna så passivt. så jag hoppas att han betalar av med JJ, eller toppträff på tian. Han synar, men tyvärr visar han KT och drog in sitt tvåpar på rivern. Om man inte har mer flyt än så då vinner man inga turneringar.

Förra fredagen var det fredagsmys med lite poker och drink, Liv vann och Signe roade sig med att sköta hennes marker............innan hon tröttnade och hellre ville måla.Jag kan verkligen inte spela bra live, har inget tålamod och alla turneringar känns som turbo jämfört med nätet, då man får se så få händer per minut. I den andan hann jag faktiskt med att göra mitt första besök i Bromma och spela i 2h innan jag lyckades ge bort min stack, i ett försök att låtsas ha en monsterhand, hjälper ju inte då min motståndare verkligen floppat ett monster. Liv är bättre på det där, jag får söka tröst på nätet.

Igår blev det inget fredagsmys, det blev ett sent uppkommet besök till Eriksdal och äventyrsbadet med kusinerna istället, så Livs besök till Krukan blev inställt och istället så blev det donkenhämtad mat framför TV:n när vi kom hem, vilket är en lyx för ungarna. I vanliga fall sker det bara när Liv är borta och jag och ungarna är ensamma hemma. 

Så efter all onyttig mat igår så blev det ett lite längre träningspass på cykeln för att döva det dåliga samvetet, nu blir det antagligen några timmars jobb via VPN, och imorgon likaså. Dessutom ska det klämmas in en innebandycup med Sander, och lite söndagsturneringar.  

Dybban och dubbelmoralen

2012-01-10 @ 23:56:37 | Allmänt
Har med stort nöje läst inläggen och framförallt kommentarerna om dybbans nya jobb med monopolet som arbetsgivare, där den bild Jens målar upp är en dybban vars dubbelmoral kan liknas vid gollums två personligheter.Andra skribenter försvarar den ädle dybban som någon som bara vill pokerspelarna och pokern väl och bara vill öka intresset och acceptansen för spelet, någon som är lika ädel och uppoffrande som LegolasSanningen ligger väl kanske nånstans mittemellan och själv har jag svårt att uppröras över dybbans "avhopp", har liksom aldrig sett honom som en monopolhatare eller monopolkramare för den delen, mer som en pragmatiker vad gäller att hitta värde. Och visst är det ett litet spetsigt alvöra som tittar fram under rufset.....Själv skulle jag ha svårt att låta en arbetsgivare diktera vad jag får och inte får göra, vilket är någras farhågor vad gäller Svenska Spel och dybban. Men jag tror inte Svenska Spel har några problem med att dybban frekventerar diverse homegames och svartklubbar, så länge han inte skriver om det i sina krönikor, och jag gissar att dybban inte har problem att hitta andra intressanta ämnen. Vore ju kul om dybban gjorde sin gamla resekamrat Mattias sällskap till Åland i juni för att spela PPC:n i juni, inte kan väl SvS ha något emot det. Eller kanske är PAF en konkurrent lite för nära inpå? Men kan Thorsson, Wigg och Tureniec EPT:a med Svenska Spels logga, kan väl dybban PPC:a i densamma, utan att det ska vara några problem.

Läs dessutom kommentarerna till Dödarns senaste inlägg, en av debattörerna är riktigt duktig på att på ett avväpnande sätt få fram sin åsikt, utan att kliva på andras tår, stor konst!
http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2012/01/spela-monopol#comments

För övrigt vill jag tipsa om en pokerrankingserie som jag precis fått nys om, spelade första rankingturneringen igår (vann den, där kan man snacka om riktigt äcklig tur). Rankingturrarna spelas på NordicBet eller TrioBet och man kan ha ett konto där sedan tidigare.

http://www.apokerleague.com/ heter sajten som arrangerar denna serie:

"Besides the money at stake on each individual tournament, the winner of the monthly final receives a "poker weekend package". Every third month the three lucky winners and the APL crew will travel for a weekend of fun and play somewhere in Europe."

En bra koncept verkar det som och jag älskar ju rankingserier, så klart jag måste spela den här. Så fort det gäller placeringar i en serie eller liga vaknar vinnarskallen till liv och det behövs inga stora inköp för att det ska spelas på liv och död... eller nåt liknande.

Bra början

2012-01-09 @ 02:31:35 | Allmänt

Har precis tagit hem Söndagsteken och är otroligt glad. Förra gången jag spelade på SvS så blev jag så otroligt trött på ett par personer i chatten så jag stängde av den helt och hållet idag, och det verkar ju vara ett vinnande koncept. Tog även en tredjeplats i TOPP100 årsfinalen, och en 8:e plats i Söndagsfebern, så året och januari har fått en bra början. Tyvärr gick inte PAF Goldrushfinalen lika bra, åkte på en 28:e plats, och i början av kvällen såg det rätt dystert ut, men sen flöt det på ganska bra. Tur ett par gånger, spran in i AA med KK t.ex men träffade K. Råkade ut för exakt samma scenario 1 timme senare fast åt andra hållet. Pokergudarna ger och tar och eftersom de tagit en del i december, känns det extra skönt när de ger sådana här gåvor.

Dessutom ett stort grattis till Söppärj som tog hem PAF Goldrush rankingfinalen!

Gick direkt efteråt in på facebook och hittade detta klipp som Rickard P lagt ut, coolt uppträdande och en bra låt!


Poker på riktigt

2012-01-07 @ 16:26:16 | Allmänt
Att spela livepoker är hur kul som helst, jag sitter och foldar och njuter trots att jag inte är den som håller låda hela tiden, det sköter andra mycket bättre.

Igår åkte jag och Liv några mil söderut till Jorma och Tessan, där 25-30 pokerentusiaster spelade en rebuy-turnering. Jag hamnade på ett lovande bord med flera slaskare, vilket betyder en stor stack efter rebuyperioden men också stor risk att det krävs en hel del rebuys för att nå dit.

Tyvärr satt mannen som vunnit titeln "Bästa pokerface" vid mitt bord, hädanefter benämnd KB. Han slaskade, spelade bra och hade lite flyt, han hade en bra pokerkväll helt enkelt.


Jag hade tänkt att testa min nya pokerstrategi - "full som en kastrull" - vilket visade sig vara enklare sagt än gjort. Jag har svårt att dra i mig tillräckligt stor mängd alkohol i tillräckligt snabb takt, men jag gjorde så gott jag kunde, men det var långt kvar till full som en kastrull, så jag valde istället att spela lugnt och försiktigt i förhoppning om att få bra betalt med mina få bra händer. Det fanns potential och tror fortfarande att taktiken var rätt, den genomfördes dock en aning halvtaffligt. Det krävs ju antingen bra händer eller billiga floppar och bra träffar och det var väl sisådär med det. Men jag tror de flesta uppfattade mig som ganska tight och jag kunde roffa åt mig lite drygt 20 000 i marker (5000 i startmarker, en rebuy upp till 10K). Tyckte att jag spelade ganska ok fram tills slutet av rebuyperioden.

Jag sitter på stora mörken och KB höjer till 675, 4,5 ggr atora mörken, och får, till bordets vana trogen, flera syn, och jag synar också med J8. Floppen är väldigt trevlig 8-8-5 i olika färger. Jag hoppas få chansen till en checkraise då spelarna som är med i potten i stort sett aldrig checkat runt ett helt varv på flopp hittills. Men nån gång ska var den första, och naturligtvis är det nu. Plan gone horribly wrong..... Nästa kort är ett ruter till, jag inser att vill jag ha betalt alls får jag väl betta själv, och bettar 2/3 pott 2100, får syn av gissa vem. När ett tredje ruter kommer på rivern så blir jag inte glad men inte speciellt orolig heller, jag bettar ut 4000, och efter lite pust, stånk och stön så stoppar KB in resten av sin stack, jag täcker honom knappt.

Jaha, om jag synar och förlorar denna hand kan jag göra 2 rebuy och en addon så kommer jag att ha 15K efter rebuyperioden. Om jag synar och jag  vinner så har jag runt 40K, och om jag lägger så har jag 17K efter addon.
Hmm, det känns ju inte direkt bra och om det inte varit rebuy så hade jag faktiskt foldat, det kändes som runner-runner färg och risken för en 8 med bättre kickar fanns absolut.  Så jag funderar lite till, kommer fram till att jag antagligen är slagen och synar ändå, känn på den logiska kullerbyttan.

I efterhand skulle jag lagt trots rebuy, för inte nog med att jag var slagen av runner-runner färg, om det var någon jag inte ville dubbla upp så var det just honom.Direkt efter rebuyperioden fick jag AA, två st limpar in,  jag höjer till 5ggr BB, men alla foldar.
Lyckas spela ner mig till strax under 10 000 innan jag får 99 och stoppar in på lilla mörken efter en höjning av UTG. Får syn av QJ, en för mig ganska märklig syn som tack och lov straffar sig, för trots två knektar på flopp och turn så kommer den räddande nian på rivern och jag dubblar.

Vinner sedan strax innan finalbordet en flip med AT mot 77 och kommer till finalbordet med runt 10 BB, får position på KB som nu har runt 90K, c:a 30BB. Endast 5 priser, 9 vid finalbordet, och jag väntar bara på möjligheten att gå all-in och dubbla eller åtminstone sno mörkarna.

Tar ett halvt varv, jag sitter på Hijack, KB höjer upp på cutoff och jag går allin med par i tvåor. Stonk och stön, men syn, KB har JT i spader, en aningen lös syn kanske men jag åker på nionde plats. Inte mycket att göra i just den handen, det var min triss i åttor tidigare som var det stora misstaget.
KB (pokerdjävulen reinkarnerad?), som på bilden ovan staplar mina marker tog en välförtjänt andra plats, men vann gjorde till sist Tessans bror, som hade en ännu bättre kväll, han sopade dessutom rent vid cashgameborden efteråt.

Resten av kvällen spenderades vid cashgameborden med lite vinst vid texasbordet som åts upp vid bordet där det spelades dealers choice, Omaha, Texas, Pineapple, Crazy Pinapple, Irish och Sviten Special, jag fick fråga om reglerna hela tiden, och min vana trogen synar jag för mycket.

Skön sömn, vaknade lite lagom bakis, fick en trevlig frukost, , sen var det dags för Liv att köra oss hem, det känns som en söndag men är lördag, härligt! Tack för en riktigt rolig kväll, hoppas kunna bjuda igen snart, vore riktigt kul. 


Röstningsresultat, m.m

2012-01-04 @ 19:57:31 | Allmänt
Ganska många röster har lagts på handen, strax under 800 hittills, trots att handen egentligen kanske inte är så intressant. Inte så många kommentarer om varför man röstat som man gjorde, men jag får väl gissa.

Drygt 5% tycker att jag borde lagt mig. Hade jag vetat från början att han har KK hade jag också gjort det, men utan den förhandsinfon och  med tanke på position och stackstorlekar så vill jag inte lägga mig i det här läget. Lägga AK mot en reraise från SB är lite för vekt i mitt tycke.

Drygt 13% gillar att bara syna. Iofs tycker jag att syn i många lägen är underskattat, men handen blir för svårspelad efter floppen tycker jag.  Jag antar att ni som valt syn väljer att lägga på flopp om ni inte träffar och är beredda att spela för hela stacken om ni får träff.Lite mer än 36% valde att gå allin, vilket jag ju faktiskt också gjorde till slut. Jag tycker att det är ett helt ok alternativ mot hans förmodade handurval, speciellt om han anpassar sig till mitt förmodade handurval.

44% valde istället reraise som alternativ. Jag tar för givet att man inser att en läggning om han går allin efter vår är omöjlig. Jag tror att detta egentligen är det bästa valet då vi får mer värde ur hans svagare händer på det sättet. På detta sätt så ger vi honom lite upplevd men ej verklig chans att vi ska folda som kan få honom att ställa även med den lägre delen av hans urval.
Jag tror alltså att chansen att få in allt mot sämre händer ökar med "bara" en reraise, kanske så liten som en minhöjning.

I övrigt har de som läser min blogg via http://rosjon.blogg.se och inte via andra kanaler där den också publiceras kanske märkt att jag gjort en ny header. Satt och lekte med collagefunktionen i Picasa i helgen:Ska ta tag i resten av designen så småningom när lusten faller på och tiden finns.

Dybban har ju gått över till den "mörka sidan" som Mattias uttryckte det, själv kanske jag inte ser på det lika dramatiskt som JJ på Superbloggen:
http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2012/01/en-fiende-ibland-oss#comments

Don Rollo kom med en intressant kommentar - läs ovan...tror inte att dybban får så stort genomslag som många befarar ,för även om svs forum är förvånansvärt välbesökt så verkar deras redaktionella material ha svårt att hitta ut, men det har jag egentligen inga belägg för, bara en känsla, precis som de flesta har angående riggen. Jag tror inte att dybbans "avhopp" kommer att spela speciellt stor roll för monopolets vara eller icke vara, det finns andra saker som påverkar mycket mer.

Satte igång en het debatt iaf, med intressanta synpunkter. Och måste i det sammanhanget citera ett tänkvärt uttalande om just monopolet från en annan blogg:

"Som gamle Byling försökt att förklara, så existerar inget monopol för den enskilda spelaren. Man kan spela var fan man vill. Monopolet irriterar naturligtvis andra spelföretag och dess högljudda lakejer, men den enskilde kan fortfarande spela där han önskar.
Man gapar om att pokerklubbarna borde legaliseras och tror i sin enfald att då löser sig alla problem...Vad ingen tänker på är hur rejken kommer att se ut på en laglig klubb." Läs i sin helhet på http://lapproffe.blogg.se/2011/december/och-fortsatter.html
Gott nytt hoppfullt 2012!

2012-01-02 @ 13:14:27 | Allmänt
Första turneringssöndagen avklarad med riktigt dåligt resultat, bara att hoppas på bättring och bättre tur.
Testar en ny site för att visa enstaka händer, i slutet på handen får ni rösta på vad jag borde gjort.

Denna hand spelar jag i Giganten mot samma spelare som jag spelade 77 handen mot i 5-manna SM. Hur borde jag spelat denna?