The Micros Episode 1

2011-01-30 @ 19:51:51 | Allmänt

The Micros Episode 2

2011-01-30 @ 19:48:43 | Allmänt

Missuppfattning 8: Straffa limparna

2011-01-30 @ 12:30:18 | Allmänt

Under denna rubrik för Dusty ett resonemang om hur man för några år sen kunde återhöja en limpare med vilka kort som helst och få vik eller om de synade få vik genom att fortsättningsbeta på floppen. Numera så är det mycket svårare få vik eftersom de flesta spelare vet att man höjer med ett ganska brett handurval.  Bra spelare som sitter bakom dig vet också detta och därför har det blivit vanligare att tre-betta med en bredare range än vanligt. Detta gäller säkert i cashgame men jag tycker inte riktigt resonemanget stämmer avseende turneringspel.
Detta beror helt och hållet på att turneringspel oftast är ganska grunt, i och med att mörkarna hela tiden ökar. Riktigt djupa i turneringar är man oftast bara den första timmen om det inte är jättebra struktur på turneringen.

Jag gillar verkligen att höja när jag sitter på stora mörken eller sen position och det är många limpare innan. Men det är mer en sorts "squeeze-play". Jag gör det väldigt sällan med en svag hand om det bara är en limpare. Får man vik av första limparen följer de andra ofta efter. de lär ju inte ha monster eftersom de själva inte återhöjde. Men man får ta i lite när man höjer, ser vissa som höjer alldeles för lite i dessa läge och då blir limparna nästan tvingade att syna. Jag gör det oftast inte tidigt när mörkarna är låga om jag inte har en riktigt bra hand. Då synar jag hellre och hoppas på rejäl träff.

En extra bonus med detta spel är att när man väl gör detta för tredje gången med en bra hand så har någon fått nog och synar för brett, enkla pengar. I turneringspel är detta ett av de sätt man håller sig flytande på, i väntan på riktigt bra händer.

Konstigt nog så är limpande fortfarande vanligt när man närmar sig finalbordet, och då slår jag gärna om som stöldförsök med suited connectors eller andra marginella händer om de andra spelarnas stackar tillåter det.  Var uppmärksam så att ingen av limparna får för sig att de är bunda till potten bara för att de har så liten stack. Limp med liten stack är ofta ett monster, så se till att limparna fortfarande kan vika mot en återhöjning. Som vanligt är de andras stackstorlek det som styr vika spel du faktiskt kan göra.

Var uppmärksam på de som limpar ofta, och återhöj dem. Om man vet att någon limpar i ofta behöver man inte fler limpare innan man återhöjer. Återhöj så fort de limpar, snart tröttnar de och synar när de inte borde.
Fortsättningsbeta alltid i dessa lägen om du får syn.Missuppfattning 7: Höj alltid lika mycket preflop

2011-01-29 @ 14:18:23 | Allmänt

Under denna punkt tar Dusty upp en del olika fall när man kan och bör variera storleken på höjningen preflop. När jag läste igenom det hela kändes det som att det var bra råd för 6-max cashgame men inte helt klockrena för turneringsspel. Jag höjer nästan alltid lika mycket preflop, oavsett handstyrka och jag openlimpar extremt sällan.
Tidigt i turneringar höjer jag alltid 3ggr bb eftersom det ändå är en ganska liten del av min stack. Finns ingen anledning att höja bara 2,5 BB när BB är så liten, sparar inte speciellt mycket pengar, ger bara bättre odds. Jag brukar dra ner på min satsningsstorlek när mörkarna blir högre, framför allt för att minska risken för att jag blir bunden till potten och måste syna för att jag får oemotståndliga odds. Dessutom så är det mycket enklare att lägga sig när man misslyckas med ett stöldförsök och blir reraisad, gör inte lika ont, varken i stacken eller själen.

Om jag höjer i sen position så brukar jag höja  ett högre belopp (3ggr BB) om jag sitter på lilla mörken eller knappen, för att inte ge mörkarna för bra odds. Dessutom brukar folk syna för brett från mörkarna så oftast skadar det inte att få in lite mer pengar i potten vid dessa tillfällen. Om mörkarna är aggressiva brukar jag dock höja ett mindre belopp eftersom det är enklare att raisefolda då vid stöldförsök och om jag har en bra hand brukar det inbjuda till en reraise. Det beror lite på vad det är för spelare som sitter vid mörkarna.

Om jag märker att en spelare gärna synar innan flopp och sedan lägger sig efter floppen så försöker jag höja mer i de potter han är med i/kan tänkas vara med i. Räcker oftast med en sådan spelare vid bordet för att jag ska börja höja lite mer , c:a 3 ggr BB, istället för min standard 2,5ggr.

Något som är mycket viktigt vid turneringspel är att alltid hålla koll på storleken på de andras stackar i förhållande till mörkarna. Om det är väldigt små stackar efter mig så påverkar det min höjning, lägre belopp för att inte bli pottbunden. Ibland, om de som sitter efter är väldigt tighta och om din höjning ändå kommer att tvinga dig att syna om du har höjt kan det vara en god idé att höja lite mer, kanske så mycket att den lilla stacken i praktiken måste gå allin för att syna. Av någon anledning så synar folk mer sällan än de borde i de situationerna.

Det viktiga att komma ihåg tycker jag är att man aldrig ska variera sin satsningstorlek beroende på handens styrka, enbart beroende på position, de andra spelarnas spelstil och deras storlek på stacken.

Om någon limpat in innan du vill höja, höj då din standardhöjning+ (antalet limpare * BB). Minraisa aldrig efter att en eller fler limpat in, fiskvarning på den.

Nyheter i pokervärlden

2011-01-27 @ 12:08:38 | Allmänt
Fortfarande inte frisk, men hoppas kunna börja jobba igen på måndag. Fortfrarande problem att vara utomhus, men det får väl lösa sig på något sätt.
Har inte bloggat så mycket, har varit ganska virrig faktiskt, tydligen inte helt ovanligt när man har feber och lunginflammation. Varit orkeslös och trött så har egentligen bara lyssnat på ljudböcker och kollat tv-serier när jag inte sovit. Inte blivit så mycket onlinepoker heller, men så länge jag håller mig från PAF så går det bra;)

PAF har kört igång med sin PAF Goldrush ranking igen, med bra adderat värde, alla borde kasta sig över dessa turneringar, speciellt de som tidigare spelat SvS Sverigerankingen. Detta är för bra att missa.

Samtidigt så lägger Svenska spel ner sin ranking eftersom de "inte hunnit med". Imponerande arbetskapacitet, hur svårt kan det vara att få till en schysst formel, regler m.m för en ranking? Man kan ju börja innnan 2010 års ranking är färdigspelad. Det går att göra saker i förväg, kallas planering, något man på SvS älskar att kräva av sina spelare men uppenbarligen inte klarar av själva. Det blir någon modifierad variant fram till sommaren, sen "kanske, om det är klart" de ska köra igång den nya Sverigerankingen. Så SvS har återigen lyckas paja något som fungerade, en av de få turneringar i veckan med inköp över 100kr där deltagarantalet är över 200. Återigen, spela PAFs Goldrush ranking istället, bättre värde och en bättre sajt. Vågar knappt tänka på hur mycket övervärde det skulle bli med 200 spelare i den turneringen, nu ligger det deltagarantalet på mellan 50-100, så bara man spelar så är man nästan garanterad någon sorts final.

Svenska spel har förresten köpt expressens pokersida på nätet, den var nerlagd under några månader men nu har de startat upp den igen med Svenska Spels pengar, och med "Pokerstudion" som dragplåster, ett tv-program om poker som bara sänds på nätet. Såg första avsnittet och det var inte direkt ett toppenprogram. Thorsson har börjat blogga där nu och de har Sebastian Blom som bloggare också. Så där lagom hett, men vi får väl se. Men nu vet ni var en del av pengarna vi betalar till SvS tar vägen, kolla in här:
http://www.expressen.se/poker

Aftonbladets pokersida som betalas av Pokerstars och Unibet fortsätter vara lika dålig som vanligt, bara "nyheter" från pokerstars eller om Isildur1. Deras dragplåster "Superbloggen" och Lina O är inte så intressanta längre, färre och färre inlägg, och endast ett fåtal är intressanta även om dybban som vanligt håller hög kvalitet.

Unibet har ju ett bra tag varit på väg att lägga ner sin satsning på poker (åtminstone i Sverige) och nu har turen kommit till Micke Norinder att få sparken. Inte förvånad med tanke på hur lite Unibet satsar på pokern nu, antar att intäkterna är för små. Får se hur länge Dan Glimne blir kvar, kanske dags för SvS att göra ett nytt kap. Färre och färre "pokerproffs" blir sponsrade av sajterna (undantaget Pokerstars och Full Tilt) och fler och fler kändisar får sponsring istället. Antagligen bättre valuta för reklampengarna än om man sponsrar "pokerproffs" som varken syns eller gör bra resultat. Det drar inte nya spelare och pokernördarna är inte lika rörliga längre och blir inte fler i tillräckligt stor takt. Kolla bara på hur dålig trafik,  det är på pokerforum.nu nuförtiden.

En annan snackis har varit ryktet om ett "hostile takeover" av Svenska Pokerförbundet, något som kraftigt dementeras av en av de anklagade, Lina O. Skrev om detta för ett par månader sen om hur lätt det skulle vara att ta över om man bara ville. Om jag hört rätt så var det knappt tio personer på förra årsmötet, så fick man med sig tio personer dit skulle man kunna ta över och bestämma allt själv sedan. Kanske "sälja" SM till Svenska Spel.
Otroligt sårbart att låta ett förbund med så få aktiva medlemmar "äga " rättigheterna till SM. En enkel match att slå ihop Monpolets SM och förbundets SM, och SvS har ju visat att de inte drar sig för något. Frågan  är väl bara om de "hinner med"......

Lite andra bloggtips:
Missa inte http://turkosh.blogg.se/, jag läser om flera av inläggen med jämna mellanrum eftersom de är så bra och har en helt egen stil.

Missa inte http://dybban.blogg.se, alltid intressanta inlägg

Missa inte Pokerpappan76s pokerblogg, tyvärr ingen direktlänk, finns på Firstpoker.se

Missa inte Pokermamman Magdas blogg, http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman, inte så mycket för pokern, men det finns andra mycket intressanta inlägg att läsa.

Missa inte http://variansbyran.se/, lite GTO-varning, men roliga inlägg iaf, lite insyn i internetkidsens vardag.

Missa inte http://mvt.se/asikter/perlindesblogg, programledare för "Soffan", onlinepokerproffs och "ny pokerstjärna"

Missa inte http://checkpush.com/, Team 3000s pokerblogg (nåja, delar av)
På bättringsvägen....

2011-01-24 @ 20:30:41 | Allmänt
Fick ny (tredje) sorts antibiotika i fredags och den verkar fungera. Har inte längre feber iaf även om jag fortfarande blir enormt andfådd och jag nästan hostade upp lungorna när jag gick ut för att hämta Signe idag på dagis. Lunginflammation orsakad av mykoplasmabakterier. Aldrig varit sjuk på det sättet innan med feber i två veckor. Fick en jourläkare på min husläkarmottagning som var riktigt bra, enda riktig dåliga rådet jag fick av henne var att åka in till SÖS akuten i måndags. 
Dit råder jag ingen att åka om man inte är nära döden. Trots detta så skickar sjukvårdsrådgivningen dit folk i mängder. Totalt kaos, inget vet vad de håller på med och de springer mest runt som yra höns. Berättade min sjukdomshistoria tre gånger för tre olika sköterskor, men när läkaren kom hade han ingen koll på vem jag var eller vad som var fel på mig. Proverna de tog när jag kom in hade de inte fått resultaten på efter fyra timmar, och jag hade tre gånger sagt att det fanns röntgenbilder länkade i min akt, men de hade inte tittat. Och sen slutar det hela med att läkaren frågar mig om jag vill bli inlagd. MEN HALLÅ! Vem är det som ska veta det? SÖS Akuten har tydligen fått något pris som bästa akutmottagning, men de som sköter den har INGEN koll på hur man sköter den effektivt. Man blir mörkrädd. Om nu en massa patienter kommer dit som inte ska dit så flytta resurser dit eller starta en närakut sidan om som kan ta de mindre allvarliga fallen. Det finns tusen saker man kan göra bättre. Har letat efter en artikel om hur man förändrat akuten på ett sjukhus i Göteborg där man minskade antalet steg på en sköterskas stegräknare med 90% för att man jobbade annorlunda och effektivare. Tror fan att det känns stressigt om man bara springer runt hela tiden utan att få något gjort. Det behövs antagligen inte mer resurser till sjukvården, enbart omfördelning och bättre arbetssätt. Så ett råd om någon ber er åka till en stor akut, be dem rekommendera något annat.

Inget nytt...

2011-01-19 @ 23:27:41 | Allmänt
Fortfarande samma läge som tidigare, känns ibland som att andas genom ett sugrör vilket är lätt panikframkallande. Orkar helt enkelt inte skriva något, men återkommer så fort jag är på bättringsvägen....

Ursäkta.....

2011-01-15 @ 10:49:30 | Allmänt
...tystnaden, men har inte orkat skriva överhuvudtaget. Dubbelsidig lunginflammation i samband med influensa gör att jag inte orkar göra mer än det allra nödvändigaste. Lilla Signe är också sjuk men ingen lunginflammation vad vi kan märka, men vi är väldigt uppmärksamma på minsta tecken. Sjukskriven en vecka, hoppas antibiotikan hjälper annars vet i hundan vad man gör......

Missuppfattning 6: Supertight är bättre än tight

2011-01-09 @ 19:02:32 | Allmänt
Under denna rubrik så hackar Dusty på Phil Hellmuths bok "Play poker like the pros" där han rekommenderar alla att spela endast topp tio av alla händer. En aning tight men, det är en bok som riktar sig till nybörjare och säger man till en sådan att enbart spela de händerna så blir det kanske topp 40. Jag anser att det är bättre att spela riktigt tight, man bara spelar de händer man spelar riktigt aggressivt, än att spela för många händer. Det brukar nästan aldrig vara ett problem att man spelar för få händer, snarare tvärtom. Jag tror man vinner för sällan om man spelar riktigt tight, men man har en bra chans om man får en kortrush iaf. 
Jag tror faktiskt Greg Raymers råd " Play fewer hands and bluff less often and you will immediately be a better poker player" stämmer ganska bra. Klart att löst och aggressivt spel blir så poppis och inne, när det är så mycket roligare än tight, försiktigt, tålmodigt spel. Mest vinnande stil? Det beror på vem som spelar, jag tror de flesta skulle vinna på den tighta stilen.
En annan sak som Dusty tar upp under denna punkt är att vara försiktig vem man tar råd från. Om man spelar turneringar så ska man ta råd från spelare som under längre tid visat sig framgångrika inom just turneringar, inte "one-hit-wonders" eller cashgame spelare. Så egentligen är Dusty inte rätt person att ge mig råd, men jag tror jag är tillräckligt erfaren för att kunna välja ut godbitarna.

Sjuk

2011-01-09 @ 14:34:37 | Allmänt

Lagom till Sanders försenade födelsedagskalas blev jag sjuk, kände mig riktigt dålig, men tog ett par tabletter och klarade av 2,5h med 13st 7-åringar i full fart. På kvällen när effekten avtog fick jag feber igen och den har hållit i sig tills nu. Svårt att sova inatt då man omvartannat frös och om vartannat blev alldeles för varm och hade rejält ont i huvudet. Vilar idag, hoppas det blir bra tills imorgon, men inte alltför hoppfull. Dags att försöka sova igen.

Poker med familjen

2011-01-07 @ 12:00:56 | Allmänt

Igår i snövädret så kom barnens kusin Simon på besök till stan på sin väg till Frankrike för att hälsa på en kompis.
Morfar hämtade på station och sedan kom de till oss för lite middag och poker. Middagen blev en chili à la Las Vegas, vi fick den på Flamingo när vi bodde där hela familjen 2009, och efter några gångers experimenterande så gör vi nu en förbättrad variant.

Enkelt recept:
Högrev av nöt 2kg
en burk mörk öl
4-10 skivor inlagda jalapenos (ju fler desto starkare),
Passerade tomater,
barbequesås, rökig, ju rökigare desto bättre
Kidneybönor,
chilipulver,
coloritsoja,
köttbuljongtärning

Skär köttet i bitar, stek, salta,peppra
I med allt i grytan utom bönorna.
Låt koka lugnt 4-8h, fyll på med vatten om det blir för lite vätska.
När köttet total fallit i bitar och det ser ut lite som köttet lappskojs så lägg i bönorna också.
Chilin ska nu vara ganska "torr", en gryta med ytterst lite sås.
Serveras i portionsformar som gratineras i ugn 10 min med ost och gul lök ovanpå.

Efter maten blev det poker, med alla barn lekandes vid sidan om, pokerbordet var även pusselbord, pärlplattebord och på slutet även dagis för grisar.


 


Simon ger, Siri studerar, Signe pusslar


Livs bror Jakob var också med, Simon funderar på om han ska syna Livs bluffbet med pocketpar på esshög bräda.


Morfar Karsten funderar, kom tvåa efter en snabb pokerskola. Svårt med vad man ska betta, men lärde sig snabbt vilka händer som var värda något och inte.


Mer och mer leksaker och gossedjur på pokerbordet

Liv vann, Karsten kom tvåa efter att ha dragit ut ett par ggr, men sen haft otur på slutet istället. Siri lärde sig sitt första chiptrick vilket betyder att hon kan ett mer än jag.
"Om du har tid att lära dig chiptricks spelar du alldeles för få händer" skyller jag på, inte på att jag är fumlig och bara kan göra en sak samtidigt.

Nyår, skidåkning, poker

2011-01-06 @ 12:44:49 | Allmänt
Nyår avlöpte bra, inga olyckor med raketer, trevligt sällskap, bra middag, bra vin, och jag fick vara med i laget som vann i tävlingarna. Jag och barnen vek servetter och de förberedde tävlingarna inför kvällen, resultat syns nedan


Dukningen


Hård innebandymatch i överfyllt förråd, en sport jag tror har framtiden för sig.


Skydd krävdes då fula kapningar tillhör sporten

Kvällen/natten/morgonen avslutades med ett nytt brädspel som tyvärr inte höll vad det lovade. "Plugget" skulle vara en nostalgitripp till 80-talet, åter till skolan. Tyvärr var frågorna lite för lätta så spelet var ett sorts frågesportens Snooker där det handlade om att "rensa bordet" och aldrig låta motståndarna komma in och få svara. Spotify var på hela tiden och alla turades om att välja låtar, Spotify är genialiskt. 03.00 la jag mig och försökte få Signe att somna om efter att ha sovit från strax efter tolvslaget.

Gästernas barn sov över och vi vaknade inte förrän vid elva, skönt att få sova ut. Sen var det Ivanhoe på tv och Ivanhoe på SvS. Utprovning av pjäxor och famtagande av skidklädor blev det också, för dagen efter bar det av till Romme.

Hade tänkt bo på hotellet vid backen men de hyrde inte ut enstaka nätter så det fick bli boende inne i Borlänge på hotell Scandic som är ett jättebra hotell, men det ligger helt fel, i Borlänge. Har inte gillat stan sedan jag hade uppdrag för Vägverket där för många år sedan och fick bo på Hotel Trend i kupolen med utsikt (insikt) INNÅT kupolens övergivna idrottshall. Klaustrofobiskt samtidigt som vi precis fått Sander och jag ville vara hemma så mycket som möjligt.


Signe och jag körde barnbacken


På väg in efter ett hårt pass.


Jag mutar Signe med bilar för att få sitta vid brasan i hotellet och dricka min kaffe i värmen.


Signe och mamma Liv på väg till liften i stora backen för att åka ner med Signe i sele.


Åket avklarat med bravur, bilar som belöning


Sander, grannarnas Alva och Siri. Bara svarta backar gäller nu, så fegpappa får åka själv i de röda backarna nästa sportlov.

Två skiddagar blev det och sedan bar det hem igen.
Slut festerna nu, jag har börjat jaga matchvikten igen runt 85kg, ligger alldeles för mycket över, bara julhelgen och nyår kostade 3kg, så nu är jag tillbaka i Atkinsspåret och tränar minst en halvtimme varje dag. Öka förbränningen och ät smartare, målet ska vara nått v.9 så att det blir mindre jobbigt att åka skidor för knäna.

Pokern har gått lysande i helgerna, flera vinster, flera pengaplaceringar, inte på Ongame dock där klonken uteblir. Skulle spela på Casino Monopol med en kompis igår, men det var fullt och jag fick en 14:e plats på reservlistan. INte öppnar man upp ett bord till när intresset är så stort. "Vi kan men vi vill inte". Som tur är finns det konkurrens i storstan så jag SMS:ade en klubb och reserverade en plats i deras turnering kl. 19. Terminator turnering, 700 i inköp, varav 200kr var bounty. Inte så många med men bl.a adbjso, donkrmedlem som jag träffade när jag spelade DonkrLive, var där. Två händer var lite intressanta.
Jag sitter på stora mörken och knappen höjer till 2200 , jag har c:a 30k, han c:a 15K. Lilla mörkjen synar och jag har AQ och bestämmer mig för att höja till 6100. Knappen synar (ohhohh), lilla mörken lägger sig. Floppen kommer Ess, Kung, och Tio, jag donkbetar ut 6000 och får syn. Han har bara 3K kvar, och jag kan inte förstå varför han sparade dessa. Känner mig slagen, men ställer honom allin på turn 4, han synar och visar AJ. Ett ess till som sista kort och jag har 45K. Typiskt konstigt livespel, massa syn. Folk kan dessutom lägga sig när de har stoppat in 2/3 av stacken i potten och bara har typ 3BB kvar.....svårt att vänja mig.

På finalbordet är vi nu 5 st kvar, jag har 68K, killen efter mig på BB har 73K efter att precis vunnit en stor pott. De två andra har betydligt mindre. Alla lägger sig fram till mig på lilla mörken, jag synar med 89 i olika färg. Stora mörken checkar. Glad över att få se en flopp får jag se 874 på bordet. Jag bettar 4K, halva potten, stora mörken synar. Turn kommer en 4:a, jag checkar, och stora mörken bettar 16K. Wot? Jag har sett honom vika innan och nu sitter vi på bubblan, om han åker nu blir det inga pengar. Kan han ha en 4:a? Jo, visst kan han det, men han kan också vara trött på att jag är och petar i många potter. Jag bestämmer mig för att om han har något annat än en 4:a så lägger han sig om jag stoppar in alla markerna. "All-in" efter ganska lång betänketid. Blixtsyn, fan också. "Då har du fyran" hinner jag säga innan han visar upp K7 i ruter, han har träffat 7:an och har färgdrag. "Hur kan du syna" säger han när han får se mina kort. "Jag synade inte, jag ställde" sa jag. Ingen hjälp och jag är massiv chipleader. Har sen otrolig tur i korten och slår snabbt ut de två andra, där jag mötte just adbjso headsup. Inte mycket att göra när jag floppar stegar och får AK i parti och minut. Kul med en vinst och får väl tacka Johan får att det blev Terminatorn istället för Partinöten på andra klubben.

GTO (Game Theory Optimal) -nä, skulle inte tro det

2011-01-05 @ 11:06:04 | Allmänt
Har senaste veckorna studerat boken "The mathematics of poker" av Bill Chen och Jerrod Ankenman. De skriver om spelteori för poker, och att spela GTO är ett sätt att spela poker som är så oförutsägbart så att det inte går att exploatera. Det är själva definitionen, strategien ska inte vara exploaterbar, d.v.s oavsett hur motståndaren anpassar sig så får de ingen fördel.
GTO har blivit ett modeord inom pokern på sistone, många pokerspelare svänger sig gärna med detta, men ibland undrar jag om de faktiskt vet vad det innebär.
Redan i början tar författarna själva upp en invändning mot GTO, en invänding som jag anser är så fundamental att GTO blir extremt ointressant som koncept efter detta. Det går inte att ta fram en optimal spelstrategi för ett så komplext spel som poker, det finns inte nog med beräkningskraft för detta, och kommer inte att finnas inom den närmaste framtiden heller.
De påstår då att man kan ta fram strategier som ligger väldigt nära GTO och att detta är något man bör sträva efter. Boken består därefter av mer eller mindre komplexa matematiska utläggningar där man tar fram optimala strategier för slantsignling, sten-sax-påse och extremt förenklade varianter av poker. Avslutar sedan med råd om hur man spelar nära GTO innan flopp,på flopp, turn och river, strategier inte skiljer sig nämnvärt från någon annan pokerbok just nu.
Det verkar helt enkelt som om någon av författarna blivit förtjust i formelverktyget i word och tycker det är coolt att försöka förklara enkla saker så komplext som möjligt för att försöka verka smartare än de egentligen är.
Helt otroligt att boken fått ett sådant genomslag, den är bara pretentiös och kan inte påstå att den tillför speciellt mycket för erfarna spelare och i stort sett ingenting för icke erfarna spelare.

GTO är hajpat, har inget egentligt innehåll, och de som säger att de spelar "GTO" har missuppfattat begreppet.
När jag läser vad många sagt i intervjuer och skrivit så verkar det som om de flesta som gått från att spela vad man kallar "Exploativt" till "GTO" egentligen bara tightat till sitt spel och tar mindre risker än tidigare. OM det är GTO? Tja, det lär vi inte veta inom de närmaste åren. 

Missuppfattning 5: Spela löst, få betalt

2011-01-01 @ 14:06:44 | Allmänt
Här får jag väl citera Dusty: "Great players often play loose because they’re great. They’re not great because they’re loose"
Han menar att många, i sina försök att emulera sina hjältar och proffs, spelar alldeles för löst i tron att det ska göra dem till bättre spelare. Nu ska man vara väl medveten om att Dusty är 6-max cashgameexpert, inte turneringsproffs. De flesta turneringsproffs som finns på instruktionssajter lär ut en ganska enkel poker där tålamod är minst lika viktigt som förmågan att våga trycka på avtryckaren när det behövs.
Inom turneringspokern är fortfarande Harringtons filosofi dominerande, och med tanke på motståndet inom turneringspoker så är det en klart vinnande stil fortfarande. Men Turneringspokern har även Gus Hansen och Daniel Negreanu som spelar en lösare sorts poker, där Gus ofta är väldigt aggressiv medan Negreanu är passivare. Sen har vi min lilla favorit Arnold Snyder som förordar en väldigt aggressiv poker. 
Jag är dock väldigt övertygad om att i turneringspel (flerbordsturneringar") så gäller defintivt "Tight is right" dock inte "Tighter is Righter". Tricket är att spela lagom tight, lagom aggressivt. I en onlineturnering med normal startstack,normal struktur och normalt motstånd så är den "gamla" goda spelstilen fortfarande bäst.