Sjuka igen, Vinst i Sverigerankingen

2009-11-30 @ 20:41:37 | Allmänt
Då var det sjukt här hemma igen, Sander kräktes i skolan och har fortsatt sen han kom hem. Signe och Siri mår bra, men Signe och Sander får vara hemma imorgon. Jag är hemma imorgon och jobbar på onsdag.
Spelade satellit till pokerkryssningen den 11:e december igår och vann en biljett. 2 av 22 fick biljett. I Sverigerankingen gick det också bra, vinst och återigen ett bra tillskott till pokerkassan. Vid tre tillfällen hade jag tur som bäddade för vinsten, men hade även en del otur, varvat med bra spel:

1)
Sitter med JJ, och en av mina motståndare som jag gnabbats med en del ("Sluta gnäll" har jag skrivit efter att han förlorade med KQ mot 22 och blev helt rabiat eftersom motståndaren sagt "gg" innan floppen) höjer till 3 ggr BB, Jag ställer och killen efter mig synar  för hela sin stack och även min antagonist synar.
Första killen har QQ och andra killen 99. En J på floppen och potten är min och har helt plötsligt 50k.

2) 2 bord kvar och jag har 88 UTG som jag minraisar (Något jag gjorde konstant hela turren utom slutet på finalbordet). Reraise från spelaren två platser innan knappen. Jag synar och ställer sedan på floppen 442. Han blixtsynar med AA, men mina klonkskillz visar sig vara oövervinneliga, en 8 kommer på rivern. Återigen lite sura miner

3) 3st kvar, jag raisar från lilla mörken med A2 ruter, får syn av en jobbig skrytande typ på stora mörken. Floppen kommer AJ4,  en ruter. Jag betar, han återhöjer, jag ställer. Han har AQ, men jag får springande ruter för en flush. Han blir helt vansinnig. Leder efter den potten 6 mot 1 och vinner enkelt HU.

Vinst i 4K Guarantee

2009-11-24 @ 00:26:16 | Allmänt
Äntligen en vinst, inte stora pengar men $1500. Låg bra till i 500krs men ställde med färgdrag och missade.

Nya tag...

2009-11-23 @ 19:48:13 | Allmänt
Igår var det stor turneringshelg med en satellit(kval) till PAF Sviten Luciakryssning,Donkr Live i januari och SM i 6-manna poker. Tyvärr ingen framgång i någon av dessa turneringar. I början när jag åkte ut så var det på bra spel och med motståndare som hade tur, men i slutet när tilten kommit i kapp var det dåligt spel med hög gamblingfaktor.
Kom hem idag efter jobbet och såg att jag gått upp på 2.a plats i Donkr Live serien, nu gäller det att hålla i bara, tre högsta till finalen.
Nu är det nya tag som gäller, målet är att klonka snart igen, gärna i någon SM-tävling. Spelar egentligen bra nu när jag inte är tiltad så behöver bara hålla i humöret så ska det nog bli nån klonk.
Den 27 ska jag på Yasuragi och spela SM Main Event hur nu det ska gå till. Får väl vara tråkig och dra mig tillbaka på rummet eller kanske hänga i baren med datorn. Åker jag ut kan jag iaf trösta mig.
På onsdag är det SM i Heads-up (2-manna) som jag ska spela, och dessutom Berglusconi Cup som Herr Bergren säger går för sista säsongen. Tråkigt

Signe är frisk igen och gick på dagis idag, får se hur länge det håller i sig.

Ensamma hemma och två finalbord

2009-11-21 @ 09:17:08 | Allmänt
Igår var jag ensam hemma med barnen då Liv var med middag tillsammans med kompisar. Vi gic ifrån Atkinskonceptet ganska rejält, ska man synda ska man synda ordentligt. Chips till drinken, Pizza framför TV:n avslutat med en glassdrink. Vi kollade på "The Princess Bride", jag översatte, och den tyckte de var riktigt bra, ja, inte Signe, hontyckte mest det var jobbigt att jag pratade hela tiden. Hon hade fortfarande lite feber, var trött sedan akutbesöket dagen innan, då vi in te kom hem förrän kl.03.00, men nu på morgonen verkar febern vara borta.
Var själv ganska trött igår och tänkte bara spela lite cashgame. Spelade på Betfriends och gick tre inköp plus. Men klockan var då 21.20 och Signe verkade inte kunna somna så jag anmälde mig till Skalpen och 500Krs på Svs. Skaplen är en sorts utslagningsturnering där man får en bonus för varje spelare man slår ut förutom prispengarna man vinner om man kommer bla de 10% första. Var drygt 300 anmälda och jag slutade på 7:e plats, ganska missnöjd då jag sprang in i KK två händer i rad på finalbordet. Jag hade själv lägre par, och jag tappade från chiplead till shorstack på 2 händer. Höll i ett tag till men räckte inte hela vägen. Samtidigt tog jag mig som chiptrea till finalbordet i 500krs, men väl där blev det inte som jag tänkt mig. Många återhöjde mina höjningar och jag kom ingen vart. Men lyckades ändå hålla mig kvar till en tredjeplats. Men man är aldrig nöjd när man inte vinner..... 10 000 SEK plus igår i allafall. Nice!

Spel i källaren

2009-11-19 @ 21:38:37 | Allmänt
Igår blev det pokerkväll i källaren. Skickade ut inbjudan till en lång rad personer, men trots detta blev det endast nio spelare som kom. Hoppas på bättre utfall nästa gång även om nio spelare är ganska lagom faktiskt. Hög nivå på spelarna denna gång, dock inte alltid på spelet
Suddiga bilder, men det är lite dålig belysning för att ta bilder med iPhone. Tagna precis när andra turneringen dragit igång och Liv var med och spelade efter att ha lagt Signe. Två nya spelare som inte tidgare varit med på källarpokern innan, båda visade sig gå vinnande från bordet.
Click here to see original size

Daniel "dalmore", Christoffer och Ann.
Click here to see original size

Liv, Micke och Daniel
Click here to see original size

Micke (nya) och Pontus (mest tiltad under kvälen)
Click here to see original size

Stefan, Liv Daniel och Christoffer

Kvällen började lugnt med lite sena ankomster men till slut var första turneringen igång. 100kr rebuy första timmen, vilket brukar ge ganska slaskigt spel. Vi var åtta stycken och efter första timmen var det 1200 i potten d.v.s 4 återköp. Ganska lugn första turnering och ingen hade gett sig än. Med reservation för mitt minne av händelseförloppet, p.g.a mycket whiskey och öl så hände sedan följande. Jag hade höjt ganska sparsamt och ännu så länge inte börjat min sedvanliga klonkfest. Ett par händer innan hade jag varit tvungen att lägga mig mot en reraise allin preflopp. Satt på cutoff och hittade AA och höjde tre ggr BB. Alla la sig fram till Daniel som sitter på BB och spelat tight och aggressivt.Daniel ställer och jag blixtsynar, han gjorde vad jag vet kvällens första move vad jag såg och hade otur med timingen, fanns ganska många händer jag lagt mot just hans reraise. Daniel visade 78off(tror jag) och lyckades inte få någon hjälp av brädan. Lär syna hans reraisar lite bredare i framtiden

Sen är det lite svårt med minnet....jag började iaf klonka ganska frekvent. Och eftersom jag fick en ganska stor stack höjde jag lite oftare. Höjde med J6 på knappen mot Pontus på SB, och höjde så mycket att han var allin.

Han instasynade med K2, ingen respekt alls

Jag blev lite förvånad men klonkade naturligtvis, och Pontus var ute och lite småtiltad. Om jag inte missminner mig så vann jag i stort sett alla potter jag gick in i med sämst hand och förlorade ett par med bäst hand. Slog ut i stort sett all med mina klonkskillz (sorry, men jag sa ju att jag springer bra). Vann i stort sett alla 40-60 lägen, men eftersom jag alltid förväntar mig att vinna dessa så blev jag inte förvånad.

Till sist blev det jag och Christoffer HU och han reraisade mig en pott på floppen precis innan den avgörande handen. Jag satt på BB och hade 63 i klöver och Christoffer synade. Floppen kom med steg- och färgdrag för mig. Jag betade, Christoffer gick allin och jag synade. Han visar upp AA med A i klöver.... men med mina klonkskillz var det inga problem och återigen hade jag knäckt AA med 63.

Andra turneringen gick inte lika bra. Där dominerade Daniel totalt och ahn spelade väldigt stabilt samtidigt som han träffade bra. Nyckelhanden var när han knäckte AA med AQ. Ann blev tvåa och Micke(gamla) blev trea. Skulle kunna tänka mig att stejka Daniel, varje gång jag sett honom spela har han varit väldigt solid, bra kandidat för rankingserien nästa år på SvS, fast egentligen inte, jag vill ju vinna den då

Vi som åkte ut smygstartade cashgamet med lite dealers choice, men efter turneringen var vi fem stycken som fortsatte framåt småtimmarna. Pontus som bidragit mest till den 1600kr stora potten i andra turneringen gick ut hårt och det var många bluffar som lyckades och visades. Även Micke (nya) visade sig ha samma talang. Lyckades dock syna ner hans bluff en gång med toppparet, hade nästan bestämt mig redan på floppen att jag hade bäst hand, men han betade rejält hela tiden och framför allt river beten var stor.Tog synen eftersom jag trodde han hade sämre och hade han bättre kända jag mig villig att betala av.
Trevligt med en tidig vinstpott. Därefter( eller var det innan?) synade jag Pontus betar hela vägen med KQ, hade hålstegedrag och trodde han var ute och bluffade. Fick träff på damen på rivern, betade och fick syn av Pontus. Han hade träffat par i knektar på floppen och var ganska irriterad på mina fiskiga syner. Direkt efter fick jag KK och jag och Pontus, som var en aning tiltad hamnade allin. Han visade QQ och fick träff på floppen och jag ingen hjälp på turn eller river. Snopet.

Såg sedan en flopp med par i sexor, nästan en familjepott, floppen kom 754 och Christoffer höjde jag ställde och han synade med 54. Med min vanliga tur satte jag stegen naturligtvis. Sry

Slutade kvällen plus tack vare min sedvanliga tur, men framför allt hade jag kul, och nu har jag råd att slaska ännu mer nästa gång. Det blev sent och ganska blött, men kul var det.

Tyvärr är Signe fortfarande sjuk med 40 graders feber så var hemma med henne idag, Liv tar imorgon. Risken stor att det är Svininfluensan och då lär ju både jag och Liv bli smittade. Vi får se, kan även vara scharlakansfeber för det syns lite misstänkta utslag också.

Uppdatering....

2009-11-17 @ 20:03:12 | Allmänt
Idag svarade jag på frågorna om hur det gått med stämningen mot Svenska Spel. Stämningen som gällde förra årets online SM har vi nu dragit tillbaka eftersom vi förlikats. Jag kan inte berätta något om förlikningen utan måste hänvisa till vår jurist, Eva-Stina Nordell på Langnas Juridik.

Pokermässigt har det blandat bra och dåligt. Två bra placeringar i Sverigerankingen med en tredjeplats som bästa placering är godkänt.  Därmed en åttonde plats sammanlagt, vilket gör det omöjligt att vinna i praktiken, men ska försöka klättra några placeringar till.
Lyckats klättra i rankingen till Donkr Live som går i Stockholm och ligger på en 5:e plats, de tre första vinner en plats till turneringen. Finns också vinstchans i finalen på söndag då det blir två finalplatser, gissningsvis 12-15 deltagare.

Har också bokat resan till Thailand i jul. Åker den 21:a december och kommer hem den 11:e januari. Har hyrt ett schysst hus där och jag hoppas mina kusiner tittar förbi och hjälper mig fira min 40-års dag på julafton.
Länk till bilder och beskrivning på huset:
http://www.manoravillage.com/index.php?id=298