BAD BEAT STORY

2010-11-30 @ 21:38:14 | Allmänt
http://rosjon.blogg.se/2010/november/klubbpoker-och-dags-for-betyg.html

Typisk bad beat story - med en liten poäng på slutet....jag vet att hälften av mina läsare inte förstår pokerlingo, men spelr man poker måste man berätta "bad beat"-historier, klaga på all sin otur, berätta om den gången man hade absolut bäst hand - the nuts (nötterna) men ändå förlorade när motståndaren hade enorm tur och fick det enda kort som kunde hjälpt honom - udragen när han satte en-outarn.

Klubbpoker och dags för betyg

2010-11-30 @ 21:22:24 | Allmänt
Söndagen blev en besvikelse ur ranking synpunkt, gick riktigt uschligt. Bubblade en riktigt stor turre men kom åtminstone på 5:e plats i veckopotten, ett par små ITM. Inget att hänga i julgran alltså, men man får vara nöjd med det lilla. Torsdag blir det antagligen livepoker på klubben på söder med en pokerpolare som aldrig varit där innan. Han bor just nu i London och lever det glada livet som pokerspelare...d.v.s han lämnar aldrig lägenheten utan spelaronline  i stort sett dygnet runt. En kort visit i Sverige och lite livepoker. Förhoppningsvis har jag tid att dra till London nån gång i vår och besöka en klubb där...

Nu går det att sätta betyg på min blogg på http://www.allinblogs.com/svenska-pokerbloggar/fler-svenska-pokerbloggar/itemlist/category/118-r0sj0n så nu har ni chansen att säga vad ni tycker. Många höga betyg och jag skriver fler och lääääääängre inlägg. Dåligt betyg så slutar jag helt...eller nää, skriver mest för min egen skull faktiskt.

Annars är det just nu betydligt mer fokus på familj och jobb just nu än på poker. Mycket som ska hinnas med innan jul, men väldigt lite tid. Ingen poker alls måndag-tisdag, minimalt imorgon onsdag, live på torsdag, ska köra PAF Goldrushen via min iphone samtidigt om det funkar, har ju gjort det förr.Vad som faktiskt motiverar oss.....

2010-11-28 @ 13:30:16 | Allmänt
Såg precis den här, och insåg hur väl det stämmer överens med mig själv, så jag måste dela med mig. Se den!Pokerfritt

2010-11-28 @ 13:14:07 | Allmänt
Två dagar helt pokerfria, har haft fullt upp iaf. I fredagskväll skulle jag ha sett på skräckfilm, men somnade när jag la Signe och orkade aldrig ta mig upp igen. En nackdel med att inte spela poker medan jag lägger Signe är att jag somnar som en stock då. Så somnade redan 21.30 och jag och Signe sov sedan till 10.20 på förmiddagen. Vi behövde väl detta efter en ansträngande vecka på jobb och dagis. Liv gick upp tidigare och följde med Sander till innebandyn, så jag satte igång och rensa i köket. 1h gick snabbt åt till att röja igenom post och annat skräp som låg framme överallt och sen var det dags för bad för Siri och Signe. Jag tog ett snabbt träningspass på cykeln och sedan blev det lite spackling och fogning i hallen. Ska försöka få det någorlunda fint till jul även om garderoben inte hinner bli klar tyvärr.
Sen på kvällen var det glöggparty hos några kompisar som precis flyttat in i en ny lägenhet. Blev inte så sent då Signe blev mör framåt 21.00. Vi var hemma strax efter 22.00 och då la Liv Signe och eftter det blev det att kolla på Lady Vengeance som gick på Svt2, en sydkoreansk film som var väldigt bra. Rekommenderas, även om den var ganska "rälig"
Sov länge imorse, men hann åka till bauhaus och handla mer fog och lack, hann till och med slipa lite och foga klart innan det blev dags att åka till pingisen.
Kommer väl inte hem förrän strax efter 14 idag och då blir det en snabb macka innan vi ska iväg på födelsekalas.
Men vi är hemma igen till kvällens turneringar.

PAF Goldrush 19.30
SvS Veckopotten 19.30
SvS Söndagsskalpen 20.00
Everest 50k Gtd 20.00
SvS Sverigerankingen 20.30
SvS 500krs 20.30

Det blir antagligen fler turneringar, men det beror på när vi är hemma och på hur jag känner mig. Detta blir minimum iaf.

Jag förtjänar den....varenda gång!

2010-11-25 @ 21:47:11 | Allmänt
Om någon någonsin igen anklagar mig för att ha tur så kommer jag att be dem [censurerat]. Träffar kåken bara för att återigen på mindre än en vecka möta ett fyrtal. Får stryk av Q8 med 77 när han floppar två åttor. 33 mot Ak får aldrig stå. La två par mot visad triss, ett två par mot visad stege. På bubblan på Everest så floppar jag två paret med 34 i hjärter mot en limpnisse med AK som träffat K pengarna går in, River A.  Nästa gång jag drar ut så ska jag njuta och veta hur välförtjänt det är. Aldrig mer känna mig lite skyldig för trissen på rivern. Jag förtjänar den ... varenda gång!

Hur skulle det vara....

2010-11-23 @ 22:49:50 | Allmänt

........om min fru Liv kunde låta bli att öppna fönstret i vårt sovrum hela tiden så jag slipper ligga och huttra? Jag menar, om hon inte ens sover i rummet så kan väl jag själv få avgöra hur varmt/kallt jag vill att det ska vara? Jag upptäcker det ju inte förrän på morgonen då jag undrar hur det kan vara så kallt.  Efter som Signe är som ett plåster på natten på Liv om hon ligger i samma säng så sover Liv hos Sander. Jag stör inte av vårt lilla plåster, tycker till och med att det är lite mysigt att Signe hela tiden vill ha kontakt om än bara med en liten kall fot.Men det vore skönt att slippa frysa......

...om man slapp förlora med bästa handen hela tiden? AA på K hög flopp, pengarna åker in, killen stoppar in med K9?!? En 9:a på turn.... Floppar sedan två par, mjölkar ut 2/3 av motståndarens stack bara för att se honom träffa bättre tvåpar på rivern.... Spelar rätt, tar bra beslut, har en jäkla otur. Var lättare innan när jag spelade lika många turneringar på en dag som jag nu gör på nästan en vecka, då kändes det inte så långt mellan klonkarna, nu känns det oerhört frustrerande.

Diskmaskinen lagad (måndags), bilen lagad (hämtad idag), så det blev hamburgare och film ikväll då Liv var borta på pokerskola med kompisar. "Den långa flykten" eller "Watership Down" som den heter i original. Både Siri och Sander tyckte den var jättebra. Har ni inte sett den är den ett måste......inget för de allra minsta dock, även om den är tecknad.

Aggro - med ett syfte

2010-11-21 @ 13:01:54 | Allmänt

Igår så gick mesta delen av dagen till barnens aktiviteter, framåt 5-tiden på eftermiddagen kom Liv och Siri hem.  Mycket väntan mellan de två grenarna, men 3,06 för Siri i längd får anses bra. Hon har sen tidigare ett personligt rekord på 3,10, och Liv sa att det skiljer en hel del i teknik på de bästa och Siri. Jag är övertygad om att hon skulle ligga bland de absolut främsta om det var längdhopp utan ansats, för hon utnyttjade inte farten alls när hon hoppade. Så en säsongs träning i lite teknik kan nog göra underverk.

Firade iaf framgångarna med lite Champagne och julmust till barnen. Sen beställde vi hem mat, mest för att slippa diska så mycket för hand, tack för det Cylinda Service, u suck.

Maten var ingen höjdare, men sen var det lördagsgodis för barnen och Långlördag för mig och Liv på SvS. Alltid kul att spela samtidigt, blir mer diskussion om händer då. Det är vårt lilla lördagsnöje. Signe la vi innan, Sander kollade Milan-Fiorentina (vi slötittade lite med, snyggt mål av Ibra) och Siri satt och spelade småspel på nätet, jag och Liv körde Långlördag, allihop uppkrupna i sofforna.

Liv har verkligen ingen tur ibland, vinner inga coinflips och splittar när hon är favorit eller blir grymt utdragen. Hon har ett grymt tålamod iaf och hon har inga problem att lägga sig när hon vet att hon är slagen även om hon själv har en monsterhand. Hon betalar inte av i onödan, inte som jag som inte kan låta bli att tvivla på att motståndaren drog in färgen.

Liv åkte efter ett par timmar, ställde med QQ fick syn av AK, A och K på floppen. Diskussionen var om man ska ställa med QQ med det stackdjupet och de mörkarna. Liv sitter i mittenpos, 150-300 är mörkarna, motståndaren sitter UTG och höjer till 1250 , drygt 4ggr BB. Liv har lite drygt 6k motståndaren likaså när handen startar. Liv föreslog att man spelar QQ mer försiktigt, synar och i så fall lägger sig på A eller K hög flopp. Jag menade att han aldrig har AA eller KK när han höjer 4ggr, han är antagligen svag med en OK hand som han inte vill spela efter flopp, typ 77-JJ, AQ. Väldigt sällan är hon inte favorit preflopp där. Jag menar att man ska ställa. Annars är risken för stor att man blir bortbluffad på floppen om det kommer A eller K.


Tog mig själv till 21.a plats, en kille höjde pre, jag reraisade med KK till tre ggr hans bet, han reraisade igen jag ställde han syna. Han hade AK och lyckades tura in ett A på rivern. Synd då det var 430 pers med igår och första pris var 21 000.  21:a plats gav 430:( Bortkastad tid.....

Bättre trafik på SvS senaste veckorna, SM har verkligen dragit fler spelare. Lär inte bli likadant på Unibet då de verkar lagt ner sin satsning på poker överhuvudtaget. Man kan ju undra varför man vill arrangera SM då..... Inget proffsteam längre, knappt någon reklam......

Ska iaf försöka läsa igenom två böcker igen, de två "Winning Poker Tournaments One hand at a Time". Försöka hitta bättre medelväg mellan risk och aggression, och försöka maximera vinsten när jag har bästa handen. Något de beskriver väldigt bra i de böckerna.

Ikväll är det både Sverigeranking och PAF Goldrush, spelar väl dem men inte så mycket mer, jobb imorgon och är inte så sugen på poker som jag bör vara. Ligger bra till i Sverigerankingen , andra plats med mindre än 100 poäng upp, en klonk innan årskiftet kan avgöra till min fördel. Likadant med PAF Goldrush, ligger visserligen på tiondeplats, men en första eller andra placering ändrar på det snabbt. Spelar dock inte så stor roll om man kommer 5:a eller 55:a, inte så stor poängskillnad.

Liv spelar på torsdag sitt sista kval om platsen till pokerfinnkampen. Där är poängberäkningen ännu mer topptung, vinner man så drar man in sjukt mycket mer päng än om man har flertalet finalbordplaceringar så där ska man verkligen spela för vinst.

Imorgon måndag är Liv hemma, då ska det komma en bilmek för att laga bilen och Cylinda Service ska komma och fixa diskmaskinen, Siri ska dessutom allergitestas i Farsta så Liv får jobba hemifrån så gott det går. Är det någon som vågar slå vad om att bilen och diskmaskinen inte blir reparerade imorgon......jag vågar inte sätta emot, man börjar bli luttrad.

Finns ett antal yrkesgrupper som verkar behöva hjälp med planering, hålla tider, höra av sig vid förhinder och med att inte fakturera för saker de inte utför...

1. Hantverkare
2. Reparatörer
3. Budfirmor
4. Bilmekar


Visst finns det undantag - men så ska det ju inte vara - det ska ju vara tvärtom! Det normala ska vara att man planerar sina körningar och jobb  så att man kan hålla de tider man lovat. Det ska inte behövas att man är hemma en hel dag för att kunna ta emot ett paket eller en  reparatör. Om man inte kan komma då ringer man, om delen inte har kommit och är restad då hör man av sig. Faktureringen ska inte behöva ifrågasättas.
Det finns hopp, har träffat några som är "normala", men de hör till undantagen. Men om it-branschen är en omogen bransch jämfört med andra branscher som bygg t.ex så hoppas jag att den aldrig mognar. För en del är så mogna att det möglar.

Nä!

2010-11-20 @ 13:53:59 | Allmänt
I torsdags var planen att jag skulle ta hamburgare med barnen samt se en film, men eftersom bilen var stendöd blev det inget av med det. Istället blev det iskallt letande i mörkret efter en undangömd minuspol. Chevrolet sätter batteriet så att man inte kommer åt minuspolen, vilket omöjliggör laddning. Pluspolen kommer man åt så det går att starta med starkablar, men inte alltså ladda med batteriladdare. Undrar hur de tänkte där, såna kallar jag <censurerat>. Cylinda Service har fortfarande efter två och en halv vecka fortfarande inte lagat diskmaskinen. De är ena riktiga <censurerat>.
Inte mycket poker och när jag åkte i torsdags ur PAF Gold rush var jag nästan tacksam, gick direkt och la mig och somnade 21.30. Ett par penga placeringar och ett finalbord i veckan, men väldigt lite spelat, orkar helt enkelt inte efter jobbiga dagar på jobbet.  
Så utan bil blev det innebandy för Sander idag, 14 mål på första träningen, såg bra ut. Jobbigt att ta sig dit i slasket bara. Liv åkte med Siri till Huddinge för friidrottstävling, Siri missade dock C-final med tre (3!) hundradelar.
Lugn kväll hoppas jag, supertrött. Det blir färre inlägg, trött och har ingen ork så det blir kanske lite statusrapport bara, men det ändras väl så småningom.

LMFAO

2010-11-17 @ 20:41:28 | Allmänt
Inte intelligent men medryckande och en av mina favoritlåtar att sova till vid finalborden. Inte direkt en PK text dock, men fastnade för den innan jag lyssnade så noga.

Ska det vara så här?

2010-11-16 @ 19:19:26 | Allmänt

Vaknar mitt i natten och tittar på klockradion för att kolla vad klockan är. Hon är fyra, vilken tur bara att somna om. Kryper in under täcket som jag delar med Signe, enda sättet att hålla sig varm eftersom hennes mamma envisas med att springa in och öppna fönstret i ett rum hon inte ens sover i, allt för att det ska vara bra ventilation. Vilket betyder att jag får frysa som en hund. Somnar om och för första gången på länge vaknar jag inte av mig själv alldeles för tidigt utan av att mobilen ringer. Fortfarande beckmörkt ute.  Ligger kvar och snoozar en omgång samtidigt som man försiktigt försöker få liv i Signe. Hon är inte lätt att tas med på morgonen , man måste behandla henne med silkesvantar.

Just nu har hon fått för sig att hon vill ligga kvar i sängen, men eftersom jag börjat på nytt uppdrag så finns inte den valmöjligheten. Får upp Signe, väcker de andra två små sömntutorna och går ner med Signe, sätter henne i soffan. Ut i köket, fixa välling och kaffe, samt ta fram frukosten till Siri och Sander som vid det laget börjat vakna till framför tv:n . Har lagt ner alla försök att få dem att sluta titta på tv på morgonen, lugnast så.

Snabb dusch, på med kläderna, hjälp Signe och tjata lite på de äldre barnen, så att de inte glömmer allt de ska ha med. Lämna Signe på dagis, vinka hejdå i vinkfönstret och sedan följa de andra barnen över gatan, de är fem stycken som går till skolan tillsammans.

Snabb promenad till tunnelbanan vid skogskyrkogården, sen får man sitta still i kö på tunnelbanan, signalsystemet krånglar vid Gullmarsplan.

Det är då det slår mig….ska det vara så här? Jag kommer att jobba hela dagen till 17.30, skynda mig hem, kasta i mig mat på tio minuter och sedan åka med Siri till friidrotten, kommer hem igen vid 20.30, då ligger redan Signe antagligen och Sander är dötrött eftersom han var upp sent och kollade på fotbollsgalan igår. Liv lägger Signe så henne lär jag inte träffa förrän vid 21.00 då man är lagom mosig själv, fått de äldre barnen i säng och ligger i ena soffan och sunkar.

Missförstå mig rätt, det är inget fel på jobbet, tvärtom, det är kul, utmanande och bra betalt. Enda nackdelen är att man har noll kontroll över sina arbetstider och man måste jobba minst 40h per vecka.

Men inte vill jag bara träffa Signe bara en timme på morgonen när vi ska stressa till dagis, och 20 minuter på kvällen innan man ska iväg igen. Jag vill kunna träffa barnen på eftermiddagarna inte bara en timme på kvällen. Tänk vad man prioriterar fel, nu borde man vara mer ledig, och jobba mer sen när ungarna är äldre istället, då de har ganska lite intresse av att vara med oss föräldrar.

Nej, det ska inte vara så här, dags att göra något åt det! Nu gäller det bara att lista ut vad.......

Fars dag....

2010-11-14 @ 11:15:43 | Allmänt
Ett barn dök iaf upp när det var frukost på Fars dag, något vi ofs egentligen inte firar i vår familj. Tyvärr mådde Siri inte så bra, och Sander var upptagen av att spela spel.
 

Gick inte så bra i SvS SM-online, åkte efter 2 och en halv timme ungefär.
Satt med 15K på stora mörken och mörkarna var 125-250. Fick upp QQ och en spelare som spelat väldigt underligt och lite fiskigt, med mycket syn höjde till 3ggr BB  i mitten pos med 20K i stacken. Slår om till 2K och får syn.
Floppen kommer 2-7-T.  Eftersom han höjde preflop checkar jag med tanken att checkraisa, vill dock inte beta, för vill inte själv bli checkraisad, men han checkar bakom. Turn kommer 9 och nu ligger det stegdrag och två färgdrag så jag betar halva potten, c:a 2K. Han synar.
River kommer en T till i klöver så han kunde fått in backdoor-färgdraget. Jag är ganska övertygad om att ha bästa handen, vilket jag nu i efterhand undrar hur jag kunde vara.
Han kan ju ha AA,KK, färgen, kåk med set i 7:or, kåk med set i 9:or. Tror inte han spelar par i tvåor så preflop, och par i tior är osannolikt. Ser inte heller en hand med en T ( på tun var TT fortfarande högst aktuell) t.ex AT då jag inte tror han synar min reraise med AT. 
Jag betar 4K och han går allin efter ett kort tag. Har 6K kvar, och borde åtminstone här ha lagt. Men jag synar och han vänder upp T9.
Dålig syn preflopp av honom tycker jag, men om man bortser från det så spelar han handen efter det ganska logiskt. Spelar egentligen ingen roll att han gör en dålig syn pre, jag överspelar min hand oavsett. Hade det varit en annan spelare som jag hade andra anteckningar på hade jag antagligen inte spelat handen så.
Nåja, det går ju att lära sig av sina misstag.

Svenska Spel, fristad för inkompetenta

2010-11-13 @ 17:54:20 | Allmänt

Ikväll tänkte Liv spela SM på SvS. Tydligen så är hennes spelgräns satt på 1000kr vilket gjorde att hon inte kunde anmäla sig, men det är väl bara att ändra tänker man. Men icke, det tar två dagar innan det uppdateras. Bra tänkt SvS, på det sättet stoppar ni mycket spelmissbruk. Det enda som händer är att man sätter spelgränserna löjligt högt för att slippa strulet. Samtidigt måste man kvävas av reklam för spelformer där man "med lite tur" skrapar fram 50 000kr i månaden i 25 år......

 Har ju haft med SvS att göra innan så vet man att de ofta inte tänker så långt, det var därför vi var tvungna att stämma dem för två år sen för att de skulle lyssna. Hoppas inte allting går åt pipan i år igen, vet inte om jag orkar köra samma race igen.

Lugn lördag

2010-11-13 @ 10:38:31 | Allmänt
Efter förra inlägget så lyckades jag komma två i den enda turneringen jag var kvar i, en $5000 garanti på Everest, 6 platser betalda. Låg bra till inför HU, tyckte jag spelade klart bäst men inte alltid bäste man vinner i poker. Går fortfarande tungt både på PAF och SvS, men spelar ju inte så mycket heller så det bör ju gå längre tid mellan klonkarna.
Första veckan på uppdraget klart, det är alltid lite jobbigt att börja på ett nytt uppdrag hos en ny kund, precis som att börja på ett nytt jobb. En del anspänning, mycket nytt folk och otroligt mycket nytt att lära sig, för som konsult så förväntas man komma upp på banan på ganska snabbt. Man är ganska trött på kvällarna och då väntar lite hemarbete för att läsa på om de teknikbitar som man inte är expert på. Lär bli ett par veckor till i samma tempo innan man känner sig "hemma" i uppdraget. Så igår fredag blev det helt ledigt från pokern. Liv hoppade över pokern på klubben då vi inte träffats så mycket och hon också kände sig ganska sliten. Pizza, lite vin och lite lugn och ro. Sen la jag Signe och utan ett pokerbord uppe somnade jag som en stock, men som tur var kom Liv upp och väckte mig. Vi la oss och kollade på "Orphan". Kan definitivt rekommenderas, klart läskig.

Mitt förhållande till skräckfilm är komplicerat, jag gillar dem egentligen inte men kan inte låta bli att se dem. Skrek som en galning när jag såg de tio första minuterna av Scream på bio. Inte ett manligt skrikande, snarare skrek jag som en liten flicka och fick många underliga blickar från resten av publiken. Undviker därför att se fler skräckfilmer på bio. Men hemma går det bra, men aldrig själv.....för mörkrädd.

Liv gick sen upp och la sig för att se Robinson medan jag somnade direkt. Tyvärr för Liv så vaknade Sander precis efter robinson och kräktes. Dusch, sanering och ner i källaren till gästrummet.
Siri var förkyld när hon vaknade så det blev ingen friidrottsträning i Sätrahallen, utan nu sitter vi alla i vardagsrummet. Siri ritar, Sander läser för Signe och nu ska vi se "The Princess Bride", "Bleka dödens minut" är den svenska titeln. Gammal goding, som alla bör se med sina barn och som bl.a Norm i ESPN sändningarna av WSOP refererar till ofta.

Min familj mysandes i vårt röriga vardagsrum.

SM Main Event börjar ikväll, inga större förhoppningar, även om det inte vore mer än rätt om jag hade lite flyt. Får fokusera på att spela bra. PAF har också ett GSOP Live kval med tre garanterade platser för endast $22 i inköp. Ska spela, men vet inte hur jag skulle lösa det om jag vann ett paket. Kan dock inte avstå, för bra värde;)

Så sjukt #€%# tiltad!

2010-11-11 @ 22:12:04 | Allmänt
Hatar när jag redan när floppen kommer vet att river kommer att vara det värsta kortet i leken. Borde verkligen ta lite ledigt, spelar bra, men har ingen tur. Ingen positiv känsla just nu.  Har hittills aldrig slagit sönder något men nu var det nära............€%&€/&%€/%€/%€/%&€#€""€#/&%/&€(/€%€&#% ..så tröööötttttt

Ny favorit - Tack Johan!

2010-11-10 @ 19:11:58 | Allmänt

I skarpt ordalag

2010-11-10 @ 19:01:10 | Allmänt
Det går inte att diskutera med hjälp av text. För att en diskussion ska kunna bli nyanserad och för att alla som diskuterar ska kunna göra sig föstådda krävs att man har interaktivitet, kroppsspråk, möjligheten till snabba och korta motfrågor, med snabba och korta svar.
Man bör inte, i skydd av upplevd anonymitet, skriva saker som man aldrig i hela livet skulle säga till någon ansikte mot ansikte. 
Allt man skriver kommer till att missförstås, uppfattas som mycket värre än det var menat. Det går nämligen inte att få fram allt man menar med text, oavsett hur mycket smilieys man använder.
I pokerchatten kommer en människas värsta sidor fram, vissa har  dock lite värre sidor än andra. Inte oväntat kan bråken i chatten bli blodiga och vilda. Filtret man normalt har när man pratar med andra människor finns inte.
I min "pokerungdom" var jag inte den som skrädde orden, men nu är jag noga med vad jag skriver i chatten. Jag försöker hela tiden censurera det jag skriver och om jag blir utdragen och jag inte tycker det var rättvist, brukar det bara bli ett WP. Man är ju bara människa, men inga hårda ord i chatten numera, om något nån gång tar sig förbi filtret.
Bloggar lider av samma brist som chatten, och det är ju inte helt ovanligt att det blir bittra bloggkrig av några ogenomtänkta inlägg och kommentarer. Vi har sett flera exempel på detta på sistone, bl.a Dilbas inlägg om Linas medverkande i ett etik & moral seminarium, monopoldiskussioner i flera bloggar, bl.a Superbloggen. Vissa har lättare att elda upp sig än andra. Flertalet av de kommentarer som kommer efter inläggen i bloggarna skulle aldrig ha sagts i verkliga livet. Man måste censurerar sig själv hårt annars riskerar man att skaffa sig ovänner.
Man ska dessutom som blogginnehavare jobba på att hitta meningen i kommentarerna och inte stirra sig blind på språkvalet i texten.
När man sedan svarar på bitska kommentarer så bör man vara ödmjukheten själv.

På dagis brukar fröknarna säga att "om ni lovar att bara tro på hälften av vad ungarna berättar hemma, så lovar vi att bara tro på hälften av vad de berättar här på dagis". Gör likadant med kommentarer, gå inte till attack för minsta lilla och missförstå inte med vilje.

Näpp

2010-11-09 @ 21:11:43 | Allmänt

Söndagsspelandet gick inget vidare, blev en 26 plats i Sverigerankingen efter att ha somnat, som vanligt.
Enda turneringen jag var kvar i, men spelade inte så många.Blev 31:a man i Mörkpoker-SM, gick ganska bra att spela med lite enkla regler.
Svårt att avgöra när man skulle bluffa, men spelade superaggressivt och då kan det ju gå bra även om man inte är fena på spelet. Bluffade tyvärr bort en fin stack och hade sen ingen tur när jag fick ont om marker.
Vaknade sedan kl 05.00 på måndag morgon och kunde inte somna om
då för alla tankar på det nya uppdraget. Dagen gick som tur var fort men det var skönt att komma hem igen. Spelade PAFs GSOP satellit, åkte med AA, lottopoker med en massa gröngölingar;) Bluffade bort mig i 500krs, kan fortfarande inte bestämma mig om den var dålig eller om det bara var otur att min motståndare satt på nöten.
Idag blir det HU-SM, men bara med vänstra handen då jag just nu sitter med på Siris friidrottstävling.
Edit:Gick åt pipan, vilken luckbox jag mötte;)

Ligger fortfarande två i Sverigerankingen, har tappat min första placering som SvS mest vinnande turneringsspelare 2010 till Ohlsson57, grattis, får väl hoppas på några klonkar innan nyår;9
Ingen aning vad jag ligger i PAF Goldrush, gick kass sist, när ska jag vinna en slantsingling:(
Senaste månaden gick ganska kass, spelade för lite och vann inte tillräckligt mycket. +-0, så månaden får räknas som en 4:a. Hoppas på lite bättre resultat i november, men det lär bli ännu mindre spelat.

Dan före dan

2010-11-07 @ 12:50:16 | Allmänt
Jaha, så var tre månader som hantverkare/målare/pokerspelare nästan över. Spelar söndagsturneringarna, men spelar inte de som börjar allra senast då jag behöver 6-7 timmars sömn innan imorgon.

Kollade lite på WSOP finalbordet inatt och det var en hel del sjuka händer. Fortsatte kolla i förmiddags men hade lite svårt att hitta liveströmmar online. Blev lite titt på en italiensk och till sist en med otroligt dålig kvalitet. Kul ändå, speciellt när Cheong ställer in med A7 efter ett fembet av Duhamel. Cheong fick 4 miljoner kvar efter att ha förlorat mot Duhamels QQ och åkte ganska strax efter. Så kan det bli efter 15 timmars spel. HU natten mellan måndag-tisdag, borde gå fort då duhamel har 190 mille och racener bara 30.
Men inte avgjort, konstigare saker har ju hänt.

Lär bli betydligt mindre spel nu första veckorna på nya uppdraget, brukar behöva lägga en hel del tid på kvällarna i början av ett uppdrag, men det blir SvS SM Main event nästa helg.

Har även börjat planera nästa års Las Vegas resa. Både jag och Liv vill åka igen men vi vill inte låta ungarna vara utan sina föräldrar så länge som förra sommaren. Vi siktar på 4 dagar så jag och Liv överlappar varandra. Jag åker först, efter tre dagar kommer Liv, ungarna har barnpassning 4 dar och sen kommer jag hem  till dem igen. Alternativet är att åka till Santa Monica i Los Angeles där vi har bekanta som hyrde ett hus och hade det väldigt skönt med cykelutflykter och nära till nöjen. Då blir det en kortare tripp till vegas per man. Det är dock inte gratis att flyga över med barnen och till Vegas tar vi dem nog inte när de fortfarande är så små.
Vi får se hur det blir, ännu bara på planeringstadiet, WSOP schemat är inte släppt än.

Vi har även beställt en ny säng men det var tyvärr 6-8 veckors leveranstid. Vår gamla säng är sen 1966 och det är verkligen dags att byta nu. Billigt? Nej, får hoppas att den håller i 20-25 år iaf.

  

Cruel game.....

2010-11-06 @ 23:45:12 | Allmänt
WSOP finalbord Matt Jarvis mot Mizrachi, 99 mot AQ, allin preflop, Jarvis riskerar att bli utslagen

Flopp: Q8Q , enormt jubel från de som håller på Mizrachi
Turn: 9 , ännu högre jubel från Jarvis fans
River : A , bättre kåk för Mizrachi

Svenska Spels mest överskattade spelare

2010-11-06 @ 10:24:03 | Allmänt

Blev en ytterst kort visit på klubben igår. Inte mycket att orda om inte min bästa insats;)

Satte mig vid bordet, och spelade kanske 20 min, såg lite billiga floppar men missade allt. Sen satte sig en sent anländ äldre herretill vänster om mig. Mörkarna är nu 50-100 startstack 15 000. Nästan direkt så fick jag AK i UTG+1, limp från UTG, jag höjer till 500 får syn av den äldre herren direkt efter och av två till. Lite drygt 2K i potten och floppen kommer K87 olika färger. Jag betar 1500, och då går den äldre herren allin nästan direkt. Alla andra lägger sig och jag får fundera lite. Vad kan han ha? Stegdrag? AK? KQ? Set? Har verkligen inte nån aning om hur han brukar spela eftersom detta är första handen han spelar efter att ha satt sig ner bara nån minut innan. Kommer fram till att jag fortfarande kommer att ha runt 12K om jag lägger mig och att jag inte slår många händer han går allin med i det läget. Hade kanske varit annorlunda om jag visste lite mer om honom....
Fortfarande lätt tiltad efter handen innanplockar jag direkt upp QQ på UTG och höjer upp till 325. Får en reraise av en kille från sen mittposition till 1150. Jag väljer att syna och om floppen kommer utan A eller K så spelar jag handen till slutet. Floppen kommer JTx två klöver, jag har inte klöver dam. Nöjd med floppen checkar jag, för att jag tror han kommer att beta oavsett om han träffat eller ej. Mycket riktigt han betar 1550, jag slår då om till 4500 och är committad. Gick inte allin för att ge sken av att det finns en liten chans att jag lägger mig. Han funderar ett kort tag sen ställer han in, jag synar med en suck och han har KK. Bye,bye.

Dåligt spelat? Kanske, svårt att bestämma mig. Visste ju att killen med KK var en duktig spelare, spelat med honom innan, men vet inte vad han heter. Kanske inte skulle lagt den första handen, men oavsett så har jag svårt att lägga QQ på knekt hög bräda. Om jag istället betat på floppen och han då reraisat kanske jag kunnat komma undan, bättre? Jag vet inte, kommentera gärna, vill gärna ha hjälp med att få ordning på denna hand.

Åkte hem och tog en kaffe med konjak i, och lite vin, för att "dränka sorgerna". Vid niotiden var det dags att lägga lillan så jag gick upp och spelade Fredag och 500krs samtidigt. 500krs hade pågårr i 40 min så mörkarna var redan höga. Efter ett tag så limpar två pers in på nivån 200-400. Jag ställer in med 88, får fold av första och nu räknar jag kallt med att om jag får syn har jag bästa handen.....
Icke sa nicke, första killen som la sig hade TT och killen efter som också limpat hade JJ. Undrar vad han hade för plan med det? Nåja, resultatet blev ju bra för honom, ingen åtta för mig.

I Fredag så börjar man med bara 1500 i stacken och när jag kom in hade jag typ 1470 kvar.   Tappar ganska fort till 600. Då är det bara att börja spela aggressivt vilket jag gör och ställer ett par ggr.  Får sedan 78s på UTG med 700 kvar, enkel allin in med "any two cards" Får syn att AK och Q8 men prickar sjuan;) Tripplar upp lite drygt och tuffar på bra tills jag ställer med 99, får syn av 55 som får femman på floppen.....
Fick lite chatkommentarer på mitt spel...."Pinsamt" av en A.Rivers  efter att jag dragit ut med 78s och "Skönt att svenska spels mest överskattade spelare åkte" av VadVilldu?  och "Håller med" återigen av A.Rivers precis efter jag åkt. Det var dessa två som jag drog ut med min 78s gissar jag. Brukar väl inte bry mig så mycket, men blev irriterad (vinet och konjaken samt tidig bust på klubben?) så jag slog upp dem på sharkscope. Var sen tvungen att skriva att "det är iaf ingen risk att man överskattar er", helt onödigt. Har ju egentligen som regel att bara skriva WP och stänga ner bordet, men inte alltid lätt när man tiltar, speciellt inte när man får dryga kommentarer precis efter att man förlorat. Betydligt lättare att ta när man precis vunnit en pott.....försöker själv undvika strö salt i såren när nån åker ut, men inte alla som tycker att det är ett etikettsbrott att pika de som åkt ut...

Men VadVillDu? och A.Rivers hade kanske rätt? Jag kanske blir överskattad av spelare på Svenska Spel? Men....inte mig emot, det är inte jag som står för överskattningen och om det stämmer så är det bara en fördel för mig. Så, tack!

Lugn och fin

2010-11-05 @ 08:48:07 | Allmänt
Jaha, efter det senaste inlägget som får räknas till kategorin tiltade inlägg så åkte jag med dunder och brak ut ur 40K garantin efter uruselt spel. Tänk att man fortfarande låter tilten spilla över. Något att jobba på....
Blev en 21:a plats i Goldrush, inte bra då jag siktade betydligt högre. Xeroxman som limpat hela kvällen fick för sig att det var en bra ide att syna min allin på 15BB och 2/3 av hans stack med AT. Och det var det ju, för trots att jag hade AQ fick han ju sin tia på floppen. Men det är såna syner jag vill ha i det läget, mera sånt, men mindre av att tura in outsen efter synen.

Samtalet med Servicechefen på Cylinda blev mesigt, men det blir reparation på måndag iaf. Då börjar jag mitt nya uppdrag, så det får Liv ta.

Barnen har höstlov och idag är de hemma från fritids och dagis. Mormor kommer hit och tar hand om lillan, så åker jag och de stora med kusin och tittar på "Dumma mej" i 3D. Efter det ska jag och Liv kolla säng till vårt nya sovrum. Äntligen tar Liv lite ledigt efter en tuff månad på jobbet, mycket övertid har det varit.

Ikväll blir det förhoppningsvis turnering på klubben på söder, lättare att inte tilta live även om tålamodet tryter ibland. Min tur ikväll, nästa fredag ska Liv dit.

WP!

2010-11-04 @ 22:15:05 | Allmänt
Man kan inte göra annat än att ställa in med bästa handen, vara favorit med 80%. Sen är det bara att acceptera att man inte vinner iaf. Men man behöver inte tycka att det är kul:( WP

Multitabling och hemmapoker

2010-11-04 @ 10:19:22 | Allmänt
Fullt upp igår med poker i källaren samtidigt som det var PAF Goldrush månadsfinal. Men det var dags att inviga markerna och dessutom testa den nya turneringsappen på min iPad. Som vanligt fullt upp så jag glömde ta nån bild på sällskapet, det får bli dagen-efter-bilder istället

La upp en ny struktur som skulle öka möjligheten att spela poker i början, men ändå inte ta för lång tid. Blev alldeles för brant på slutet, men då hade jag redan åkt ut som första man trots 2 rebuys. Så jag spelade månadsfinalen i väntan på nästa turnering.
Justerade strukturen, och det blev bättre, den blev till och med inte tillräckligt brant på slutet. Får fundera vidare på det där, gillar början men har inte fått till hur strukturen ska vara på slutet.

Det var ganska lite svårt att fokusera när man spelade både live och på nätet, så det blev ett par dåliga spel, framför allt i liveturren. Men vad gör det när man har hemmariggen med sig och träffar varenda flopp.

Exempel, Gustav, ny bekantskap, höjer upp till 300, Jakob ställer in med runt 1000. Jag får då för mig att jag ska isolera och ta hem potten med Gustavs 300 som döda pengar i potten. Jag ställer in med AT och Gustav blixtsynar naturligtvis med KK. Men visst kommer två tior på brädan. Skäms......lite.....
Fortsatte med 76s då jag satt på knappen och två limpar med 200 innan mig, jag slår om till 1200. Får en syn, av Fredrik. Floppen kommer K66:) Fredrik checkar, jag betar 1200, han synar.  Turn ett A, jag betar 1200 till, han synar igen. River en trea, Fredrik ställer och jag synar. Fredrik visar TT.
Stor stack nu och lyckas till sist komma HU mot Björn. Där får jag bla två par med Q7 mot Björns KQ, tack vare en river 7. Sedan får jag in en kåk på turn med AT mot Björns 88.
En vinst, om än inte helt välförtjänt.

I månadsfinalen låg jag hela tiden på 3-5 plats, men efter jag fått ihop 15K (startstack 5K) så slog kortdöden till. Stal hela tiden för att hålla mig flytande i väntan på bra händer men det blev svårare och svårare och när finalbordet började så fanns det ingen chans att stjäla mörkar då det höjdes flitigt i tidig position. Blev för passiv, och fick inga bra kort, fick folda alla stöldförsök. När vi är 7 kvar och med 8700 i stacken plockar jag upp A5s, vilket känns som ett monster vid det laget. Alla foldar fram till mig, jag höjer upp till 1500, (400-800 i mörkar) och får bara syn av lilla mörken. Flopp A47, och lilla mörken betar 1500. Jag ställer in, men döm av min förvåning när han har AQ. Så tog det slut.

Fick en liten tankeställare av Nelson också, när han kommenterade mitt sätt att spela en floppad triss, bara att ta till sig och spela bättre, det tackar vi för!

Revansch ikväll, dags för en bra placering och en ny månadsfinalplats i PAF Goldrush. Ny månad, nya chanser, hoppas vi ses vid borden.


Sjuk hand

2010-11-04 @ 09:37:56 | AllmäntVad ska man säga, ingen bra syn, men i efterhand så har väl alla gjort misstag och ändå vunnit en hand. Men otroligt tufft sätt att åka på......

Alldeles för snäll

2010-11-03 @ 10:55:08 | Allmänt
Jag är alldeles för snäll. Jag blir ofta fly förbannad över orättvisor (som  jag uppfattar det) men har ofta svårt att ta den ilskan och rätta till problemet. Nu har jag iallafall bestämt mig att vara besvärlig istället för att bara låta dem trampa på mig. Det lär ju inte göra någon skillnad, men jag behöver öva mig i att ta konflikten när den dyker upp.
I detta fall har vår diskmaskin lagt av, knappt ett år gammal, men det är en Cylinda så vi har full garanti i 5 år. Jag ringde Cylinda-service och de sa att de kunde komma tidigast om en vecka vilket jag anser är orimligt lång tid.  Jag är hemma denna vecka, och om de kunde komma senast fredag skulle jag slippa åka hem från jobbet tidigare nästa vecka. Det borde också vara enklare för dem då de med kort varsel skulle kunna komma hit om det visar sig att någon reparation tar kortare tid.

Jag ringde upp dem en gång men det var helt omöjligt med kortare tid än en vecka. Så jag gick in på deras hemsida och läste deras garantivillkor och där står att jag har rätt till ersättning om jag har utgifter och rätt till ersättningsmaskin om det tar oskäligt lång tid att få maskinen reparerad. Tror naturligtvis inte ett dyft på att de kommer att ersätta mig för något alls, men jag kommer att åberopa detta för att vara lite extra jobbig och därigenom kanske få lite snabbare service. Detta kan naturligtvis betyda att det blir precis tvärtom, men det är värt ett försök, eftersom jag precis diskat i en timme, och det lär bli en timme per dag minst i en vecka och det har jag ingen lust med.

Varför bli jag då upprörd? Jo, för förra gången vi ringde fick vi vänta drygt en vecka. Och det är inte ok att man ger garanti på en vara som används flera ggr per dag och sen inte kan utföra reparation inom 2-3 dagar.
Speciellt inte om varan inte fungerar som den ska och det inte är första gången man hör av sig.
Om man har garanti, som jag naturligtvis betalat extra för och inte var direkt billig, så förväntar jag mig att det ska fungera hyfsat smärtfritt när något går sönder.

Nu har jag bett deras Servicechef ringa upp mig, så får vi se om jag kan fortsätta vara jobbig eller om jag återgår till att vara den mes jag egentligen är....

Förvånad....

2010-11-02 @ 09:59:16 | Allmänt
Igår avslutades min kväll snabbt och abrupt. Första tanken jag hade var att skriva ett inlägg, men som tur var gjorde jag det inte, tiltade inlägg blir sällan bra.

Jag spelade först SM-Shorthanded, inte riktigt mitt spel, men det gick ganska bra. Var uppe på 6K ett tag och sedan utspelade sig denna pott. UTG höjer upp 3ggr BB, till 90. Jag återhöjer på knappen till 270 med KQs.
Floppen kommer Qxx och han checkar, jag betar, han synar. Jag har gjort så här flera ggr och jag vet att han synar mig ganska light eftersom jag visat en hel del bluffar. Turn x, han checkar, jag betar återigen rejält och han synar. River kommer en J. Han betar nu ut och sätter mig allin. Jag har svårt att tro att jag är slagen, synar, och det visar sig att han drog in triss i JJ på rivern....tilt.....

Månadsfinalen gick uruselt i början, träffade inget och bluffade  ner mig till halva stacken efter 15 min. Så det blev tight spel. Lyckades ändå ta mig tillbaka till startstack efter att en riktig åsna synat min all in med KT när jag hade AK. WP;)  Floppade dessutom en stege mot Sponi, som var tvåa i SR förra året. Spelade på och förlorade ett par coinflips mot småstackar, vilket är irriterande för då hamnar man snart i ett läge då man måste riskera hela sin stack igen. Mörkarna var till sist uppe i 200-400 då jag ställer med 2,8K kvar med J9s. Spelat tight, inte haft några bra kort, så hoppas på rundfold men J9s funkar ganska bra mot en eventuell syn. Samma åsna zom innan synar med QT, och lyckas naturligtvis vinna. WP igen;) Extra jobbigt att åka när det finns fisk kvar vid bordet....

Spelade även 40K garantin med fick in hela stacken med JJ mot QQ och AA, och gjorde ingen rebuy. Kändes hopplöst helt enkelt, ingen timing inget flyt, då ska man inte kaste mer pengar i sjön.

Gick ganska bra i 18K European daily men där fanns det också en dåre som förstörde kvällen. Jag har AJ och höjer upp, får en syn av en riktig fisk. Floppen kommer J76 i hjärter. Potten är ganska stor och jag ställer in. Får syn och tror då att jag är slagen, men killen visar 55 med hjärter 5?! Hur tänkte han där? Jo, han tänkte nog att han skulle ha jättetur, att jag inte skulle ha hjärter och att det skulle komma ett fjärde, vilket det naturligtvis gör. WP donkeyboy....

De andra utdragningarna kommer jag inte ihåg, men det var dåligt med coinflips som gick min väg.

Känner fortfarande tilten rinna till när jag tänker tillbaka på händerna igår, så det kanske blev ett lite tiltat inlägg iaf, sorry.
Men.....huvudsak nöjd med mitt spel, får oftast in pengarna som favorit. Förvånad över spelarkvaliteten ibland, men man måste komma ihåg att alla gör konstiga spel ibland. Bra att jag slutade tidigt igår, fick sova och gjorde inte av med pengar i onödan.

Nästan....

2010-11-01 @ 09:47:49 | Allmänt
Ingen bra söndag alls, det vill sig inte från början. Spelade ganska många turneringar och det gick neråt i de flesta utom i Everest 50K. Åkte på flips eller fick mina AA eller KK knäckta. I Veckopotten gjorde det särskilt ont där jag förlorade mot en triss med AA. Han satt i sen pos med 55, jag höjde upp i hijack till 575 (100-200). Han hade kanske 3500 kvar och jag lite mer. Han väljer att syna i det läget och han får en trevlig flopp med KQ5. Om jag själv hade haft 55 i det läget hade jag antagligen pushat allin före flopp, eller foldat, inte synat. Finns ju inte någon speciellt bra flopp för 55 förutom den han fick. Ett dåligt beslut av honom som tyvärr lönade sig. Men alla har vi tagit dåliga beslut någon gång;)

Åkte tidigt i Goldrushen och även i Sverigerankingen. Och efter midnatt var jag bara kvar i två turneringar varav en var Everests 50K. Märkligt spel i denna turneringen tycker jag, svårspelat igår. Hade ganska dåliga kort och fick verkligen jobba. Låg tidigt på 10K (5K i startstack)men efter ett par timmar fick jag en utdragning mot mig, en kille drog in trissen på turn. Så fick börja om med 2,5K men egentligen ingen fara då denna turneingen har sjukt långsam struktur. Helt kortdöd på slutet men tripplade upp med QQ när vi var 18 kvar. Sedan gjorde jag ett misstag. Hade dålig koll på bordet och la 88 efter att det höjts och ställts innan mig. Där borde jag varit med och siktat på att få en stor stack, men fegade ur. Mina åttor hade naturligtvis vunnit och handen efter fick jag åttor igen. Och då ställer jag, lite lätt irriterad över förra handen. Då har galningen från förra handen plockat upp QQ. Åkte på 16:e plats, dåligt betalt med $350, enda cashen.


Fick en kommentar av en av mina läsare, P-O:

"Ligger 9:a med elva kvar och sitter på knappen och vi spelar 5 handed på bordet.

Mörkar 2000/4000

Utg limpar in och fold fram till mig på knappen som tittar på JJ. Jag pushar med mina ca 60000 i stacken och fold fram till utg som instant synar med KK och så var man ute.

Stor skillnad på prispengarna då nionde gav 1000$ mot de 425$ man fick nu. Går det att slippa undan denna handen ?
Värdelöst spel att göra 12k och folda eller ?
Är det ett uppenbart spel av han tycker du ?
JJ är ju trubbelhanden nr 1, men spelar man inte den hårt i detta läge så är det ju detsamma som att ge upp chansen till riktig topplacering ?
Vore kul att höra din åsikt, men känner att denna handen egentligen spelar sig själv.... :-("

Precis som du säger så spelar handen sig själv, jag kan inte komma på något sätt att slinka denna om man inte vet med 100% att han bara limpar UTG med AA,KK. Och tror aldrig jag haft den readen på någon. Jag skulle aldrig reraisa och sedan folda, gör nästan aldrig det om jag har mindre än 20BB. Om jag raisar med så lite i stacken så är jag beredd att gå hela vägen. Det betyder ibland att jag måste dra ut för att vinna men lägger väldigt sällan. Så raise-fold finns inte, i så fall raise-syn och då gillar jag allin direkt istället bättre. Jag brukar alltid tänka att om jag ändå inte tänker lägga mig kan jag lika gärna ställa. Ibland kanske jag spelar AA,KK annorlunda, men oftast inte, får oftare syn när jag går allin än om jag höjer lite, då det skriker monster. Men kanske ska mixa upp det lite och göra likadant med lite sämre händer. Tyvärr så är de flesta inte så uppmärksamma att det lönar sig.
Otroligt synd att du åkte precis på elfte plats, pengarna blir ju riktigt stora på finalbordet, men det är bra att du gick långt i turneringen, det bådar gott för framtiden. Ju mindre man bryr sig om att man är nära en bubbla desto bättre, då kan man spela utan rädsla, och det är så man når bra placeringar. Vet man att man kan komma dit om och om igen så försvinner rädslan, för då vet man att förr eller senare så har man lite mer tur och klonkar stort. Övervärdet i denna turnering är ju enormt, att inte fler spelar den är konstigt. Bäst just nu tror jag.
Kan rekommendera även 5000 garantin på vardagar som börjar kl 21.00, även där är det ofta övervärde, men svår att spela om man ska upp och jobba tidigt dagen efter. Men det är ju inte alltid man når finalbord;)