Orten som internet glömde

2012-02-29 @ 21:08:47 | Allmänt
Dagens i-lands- och nätpokerproblem. Lite trist att befinna sig i Idre vad gäller internettillgången, idag försökte jag jobba eftersom jag slet sönder ryggen dagen innan på äventyrsbadet, något måste man göra för för att inte bli alldeles galen. PW har ju Telia homerun så det var ju bara att gå över där, men efter 1 timma och mitt i en debuggning så försvinner nätverket. Tack för det Telia!! Testade då med Idrefjälls interna Wifi och det sög ju helt otroligt, hur långsamt får ett nätverk vara på en ort där man har konferenser?!!
Ingen 3G, bara Edge, det känns som om man spelar med i byhåla 2. Fick till sist #G genom att hänga ut telefonen genom fönstret, men det funkade bara i eftermiddags. Ikväll efter middagen så var det dag att spela allsköns kval och finaler för att knipa en vegasresa, men då är det "bara" E på uppkopplingen och Ongames klient funkar inte om man inte har 3G, Boss klient funkar felfritt med samma uppkoppling ( något för de som klagar på SvS klient att känna till, Ongame suger vad gäller bandbreddsbehov och krav på resurser). Visst är Ongames "dåliguppkopplingshantering" bättre, man blir inte utkastad, men å andra sidan så krävs det betydligt bättre  bandbredd för att överhuvudtaget fungera. Kom tillbaks till stugan, fick inte igång 3G, och var tvungen att springa över sydbacken till Pernilla Wibergs hotell där Telia äntligen fått upp  sin hotspot igen. Hade sett fram emot en lugn kväll, nattandes Signe men tvingades ut p.g.a att man bor på ett ställe som halva stockholm  besöker under året men man fortfarande inte lyckats få upp en 3G mast.
Och där försvann nätverket igen. Tacka vet jag stockholm, att vara nätspelare i Idre suuuuger. Typiskt att allt ropligt ska hända vecka 9 (årsmöte, seriefinaler, Nordic Masters)då man utan att kunna åka skidor befinner sig på en skidort som uppenbarligen glömdes bort på täckningskartan.

Glömde förresten, grattis till Snusarn som tog hem både startstacken och veckopotten i söndags!

SvePoF=Pokerklubben

2012-02-27 @ 22:59:52 | Allmänt
Sitter på Pernilla Wibergs hotell just nu och jobbar och skriver detta mellan körningar, så om inlägget verkar lite hoppigt så beror det på att det är just det. PW är enda andningshålet, för vår stuga är annars torrlagd på internet, Idre, orten som Telia glömde, får vara glad att man kan ringa.

Följde årsmötet på twitter och på pokerskull:

http://www.pokerskull.com/svepofs-arsmote-live/


Mer kaosartat än jag trott.
Fab5 blev som väntat invalda, till viss del beroende på att man mobiliserat sina vänner från pokerklubben, vilket en del reagerat över, SvePoF ska väl inte vara en intresseförening för folk som besöker just den pokerklubben.
Fast varför inte? Kanske är inte pokerklubben typisk för de flesta andra klubbar i landet, det säger en del iaf, vad vet jag? Men, även om klubben inte är typisk så är besökarna och medlemmarna i klubben ganska typiska för pokerspelare i hela landet gissar jag. Folk som tycker det är skitroligt att spela poker. Att Stockholm dominerar så i nya styrelsen beror säkert till stor del på att mötet gick av stapeln i Stockholm. Men det beror till minst lika stor del på att de flesta som ställde upp som kandidater bor just i Stockholm. Engagemanget för förbundet är helt enkelt störst där.

Personligen blev jag besviken på att Mattias inte blev vald, till viss del mitt fel för att jag inte var där och röstade. Att Murat gick ut några dagar innan och sa att ombudsröster inte skulle räknas för att det inte fanns stöd för detta i stadgarna berodde antagligen på att Mattias, typiskt honom, skämtade i sin blogg om att han hade över 400 fullmakter. Man skulle kunna säga att han föll på eget grepp.

Sen hade man ju kunnat hävda att det heller inte fanns något i stadgarna som sa att ombudsröster INTE skulle få räknas, men för att argumentera för detta så måste jag ju vara på plats.Moment 22. Jag tror Murats uttalande och sedan uppmaningen till pokerklubbens medlemmar att lämna sofflocket och gå och rösta, helt och hållet berodde på att de inte ville att någon annan styrelsemedlem skulle röstas in på deras bekostnad. Tror inte de hade något emot fler styrelseledamöter, men de ville verkligen hålla ihop Fab5 till varje pris.

Upp till bevis
Nu är styrelsen vald, nu är det upp till bevis, har svårt att se hur de skulle kunna misslyckas om de håller vad de lovat. Visst har jag vissa farhågor, t.ex. om kassör-wannabe Shahin Baharan, att han kandiderade till den posten var lite märkligt? Ett litet misstag, som löste sig till det bästa till sist. Shahin Baharan ska representera internetkidsen, jag hoppas att han tar sitt uppdrag på största allvar, för hittills har inte SvePoF varit ett förbund för nätspelare speciellt inte snorisarna. Ja, jag vet att jag är en gammal gubbe, men jag har hittills aldrig sett en 21-årig nätpokerspelare ta ansvar för något annat än sig själv (ligger i ålderns,yrkets natur och förväntas inte mer heller) och knappt det. Jag hoppas att Baharan är undantaget som bekräftar regeln.

Jag har också farhågor om Lina Olofsson som kommunikationsansvarig, Rickard Pettersson har de senaste månaderna visat att han är en betydligt större talang inom det området (läs t.ex. hans bloggar på pokerskull.com), han har en förmåga att avväpna de flesta med sin vänlighet.
Jag ser också fram emot vad kommunikationen med monopolet kan ge. Gissar att det lär avslöjas ett par välkända sanningar om vad monopolet vill och tycker, vilket kan vara nog så nyttigt, och gör det värt att inte bara lämna därhän. Jag förväntar mig att allt detta sker helt öppet och redovisas på förbundets hemsida.

Jag hoppas också på ett förbundsarrangerat livepoker-SM som inte går i baltstaterna, massor av nätkval och allsköns kampanjer från massor av pokersajter, och betydligt högre deltagarantal. Skippa pokalerna, titeln och prissumman räcker om deltagarantalet blir tillräckligt högt.

Jag hoppas på ett för förbundet inkomst- och medlemsbringande nätpoker-SM, SvS har visat att det är möjligt. Vågar någon annan sajt ta upp kampen?

Finns en del att göra med stadgarna, t.ex. se till att ta fram bra regler för vem som får rösta när, att tillåta ombudsröstning utan att inbjuda till kupper, ett måste om resten av landet ska kunna vara med.

Experimentet
Har inte fått in alla resultat från pokerexperimentet än, och har inte kunnat kolla alla resultat än, men kanske tack vara att jag inte kunde spela p.g.a av dålig uppkoppling så är detta nog den bästa söndagen hittills. Vi gick iaf plus, frågan är med hur mycket, vilket betyder att värdet på fonden ökar. Förhoppningsvis inte många söndagar kvar innan vi visar ett plussresultat.

Nu funkar det, så nu ska jag checka in min kod, gonatt.

På riktigt!!? Helt seriöst!!?? Ofta!!??

2012-02-21 @ 00:50:01 | Allmänt
Hoppar runt bland blogginlägg och kommentarer, helt plötsligt finns det massor med kandidater till att styra SvePoF, nu senast Koivulainen:

http://www.poker.se/proffsbloggar/77961501/kandidatur.html

Snart är det bara jag och dybban som inte kandiderar.

Lapproffe har lusläst och hävdar med bestämdhet att ingen som löser medlemskap innan årsmötet ska få rösta, bara de som var medlemmar 2011 får rösta.  Någon annan säger det motsatta.
"Ordinarie är varje myndig person med svenskt medborgarskap eller som är folkbokförd i Sverige och har erlagt medlemsavgift för innevarande år." Ska man tolka den meningen bokstavligen, så får alla som betalt sin medlemsavgift för år 2012 rösta på årsmötet.  Diskussionen är dock inte speciellt intressant och inte heller speciellt produktivt. Ju fler som kommer på årsmötet och kan rösta desto bättre. Demokrati framför paragrafrytteri.

Andreas Bergman kommenterar just nu för glatta livet om "de fem" i Pokerstars blogg:
"Dryga, oärliga och totalt omotiverat kaxiga människor går fetbort, burr..." och "Dryga, egoistiska idioter som försöker få sig själva att framstå som duktiga, erfarna och kompetenta. Att du till skillnad från dessa as..."
Först trodde jag att han pratade om fondförvaltarna som försnillat allas våra pengar, som jag bär ett alldeles särskilt agg mot. Men allvarligt talat så passerade han just där och då gränsen för vad man bör acceptera.

En annan person som också har lite märklig verklighetsuppfattning är blivande fru Vilse i vegas.
Anna D förfäras just nu  över vad Magda och PAF gör. Magda föreläser med Mona Sahlin och  och hänger med Linda Skugge. "I mina ögon förknippar jag just nu PAF med feminism och socialism." skriver Anna D. Ja, det finns ju värre saker att förknippas....

Sen fortsätter Anna D och konstaterar "Jag tycker personligen att killar är bättre på poker än tjejer". Öh....jaha....du är säker på att könet avgör det? Det kan inte ha att göra med hur länge och hur mycket någon spelat poker?

"I mina ögon är Mona en person som borde sitta i fängelse" och "Allt detta gör att jag blir lite tveksam till om jag skulle vilja närvara vid en pokerkväll med Magdalena" för "jag inte vill riskera att bli förknippad med kvinnor som Mona... Kanske något för PAF att fundera på?" 

Jo du, Anna D, nu fick de verkligen något att fundera på. Tack för dessa guldkorn......


Experimentet: Andra söndagen

2012-02-20 @ 17:33:52 | Allmänt

Lite fler deltagare, och inte samma deltagare, även om några återkom, det var egentligen den största skillnaden. Precis som förra söndagen är det jag som drar ner resultatet, men tack vare ett par fina placeringar av de andra så är värdet hittills per insatt 100kr hela 69kr trots att ingen av spelarna haft en riktigt stor klonk. Ingen plus ROI, men det kunde varit värre.


Dessutom: Läs http://www.pokerskull.com/2012/02/kommunike-fran-mauritz-altikardes/ där Mauritz Altikardes beskriver hur "de fem" som de nu kallas, planerar styra pokerförbundet det kommande året.

Och just det. lyckades klonka en plats i nästa APokerLeague månadsfinal, eller i vart fall är den ganska trolig. Bonusplatsen går till den som har bäst hand och jag drog in en Royal Flush igår under turneringen, visserligen användes bara ett av mina hålkort så om någon får en Royal med bägge sina hålkort så tar jag mig inte till final, men jag hoppas på turen:


Gnaget fick stryk!

2012-02-19 @ 14:28:29 | Allmänt
Debatten om SvePoF och SM fortsätter på bloggar och forum, kommenterar det lite senare, men först: Helgens stora händelse!

Min sons innebandlag Enskededalen IBK krossade AIK under en turneringen ute på Ekerö.
Aldrig har väl ett fadershjärta bultat så stolt:


Sander stod i mål första tre matcherna men.....


....spelade sedan ute i matchen där de besegrade AIK. Sander gjorde bl.a ett snyggt mål med ett skott rakt upp i krysset. Här på bilden ställer lagen upp efter matchen för medaljutdelning. Bäst i stan!

På kvällen var Liv borta och en kompis kom över med sina barn, blev bubbel, pizza och brädspel, kul, men vi var ganska trötta vid midnatt.

Idag är det lite lugnare, lite jobb, lite familjemys och efter söndagsmiddagen blir det fokus på turneringarna. Experimentet fortsätter, anmäl er medverkan via facebook eller via mejl.

Nu lite axplock ur debatten:

Dybban:
"Om Thorson föreslår Per Linde som ordförande så har han en dold agenda, då Linde varit programledare i Pokerstudion. Men om Brandborn i ställer lyfter fram Rosjon, som gör mycket reklam för PAF, så är det inga konstigheter alls. Då beror det på att Rosjon har de rätta kvaliteterna. (Inget ont om Rosjon, han har säkerligen de rätta kvaliteterna, men det har även Linde.)"

Många förslag, få som ställer upp.Tror iofs att varken jag eller Linde har de rätta kvaliteterna, taskig tajming (som att stjäla med 72off när BB hittar AA) av Thorson och ett humoristiskt inlägg av Brandborn bara. Som sagt, "Ingen vettig människa.....".
Men jag känner mig fortfarande mer oberoende än de flesta då jag inte tar betalt för den "reklam" jag gör. Jag gör reklam för de grejer jag gillar, inte för att jag får betalt för det. Men visst tjänar jag på fler deltagare i t.ex. PAF Goldrush, men det gör alla som spelar den. Jag gör heller aldrig inlägg på någon annans bevåg. Jag betalar dessutom just för att slippa ha reklam på min blogg, värt varenda krona.

Roffe:
"Det spelar ingen roll hur mycket ni försöker kuppa. Degade ni inte medlemsavgiften i fjol så har ni inte på mötet att göra. Gå på Donken istället.
Årsstämman är till för medlemmarna och Turken har inte mandat att ge bort gratis medlemsskap vid dörren. Är det så svårt att fatta?
Antingen har du degat eller lirat SM 2011, eller så stannar du utanför dörrarna."

Kollade igenom stadgarna för att se om det låg någon sanning bakom detta, men hittade inte något som hindrar att vem som helst som blivit medlem innan årsmötet får rösta, det fanns till och med en liten paragraf om särskilt medlemskap som skulle kunna användas för att ge gratis medlemskap till alla som dyker upp. Det är iaf långt ifrån glasklart.

Rickard Pettersson:
"En stark styrelse är vad SvePof behöver. En styrelse med handlingskraftiga människor med kunskap om branschen och med en vilja att göra något. Jag har hittat en grupp människor som har just detta och ställer mig därför bakom Mauritz Altikardes som ordförande och med Lina Olofsson, Jens Jadbäck, Andreas Roseborg och mig själv i styrelsen"

Känner egentligen bara Rickard i konstellationen, och aldrig har väl något förslag på styrelse fått så starka reaktioner. Saknar lite motvikt mot branschfolket (Mattias t.ex.), men om det bara gäller att arrangera ett bra SM så har de verkligen bra förutsättningar.

Micke Norinder:
"Jag har läst diverse bloggar och man kan inte annat än att småle mest hela tiden. Några har för avsikt att driva en agenda som verkligen är helt omöjlig. Staten kan INTE på något sätt samarbeta med ett förbund som på något sätt samarbetar med ett annat spelbolag eller pokerklubb. Det får staten inte göra, det kommer staten inte heller att göra. Sjukt vad naiva många är."

Jag tror att många är naiva, men det kommer från att många gärna vill ha ett SM på svensk mark och SvS är enda alternativet just nu, så därför hoppas många på ett samarbete. Jag tror att det är bra att man undersöker möjligheterna om så bara för att få bekräftat återigen att det är omöjligt.

Lina Olofsson:
"Vi har en väl utarbetad plan för att genomföra alla våra mål som vi kommer att presentera efter årsmötet om vi väljs in"

Efter att ha läst flera inlägg och svar på kommentarer så har jag förstått att de stora dragen kommer att avslöjas innan årsmötet samtidigt som Mauritz Altikardes presenterar sig. Jag ser fram emot detta med höga förväntningar.

Enda orosmolnet är väl egentligen risken att om årsmötet inte väljer in alla fem i styrelsen,så har ingen av dem har lust att hjälpa till alls  och faktum är att hittills är de fem, Mattias och en som heter Hogge de enda som jag vet ställer upp.

Pokerstar kommer ut, London kallar och jag blir bitter....

2012-02-16 @ 23:37:45 | Allmänt
Körde mitt vanliga spel igår, fick in det med sämst hand varje gång, men drog ut på det en sättet värre än det andra. Blev back-to-back vinst i Startstacken men med tanke på storleken på startfälten så är det ingen större bedrift. Startstacken har tappat i deltagarantal, vilket är synd, hoppas den tar sig igen.

De andra som råkade ut för min sjuka tur var mina medfinalister i APokerLeague-finalen, de spelade bra men jag fortsatte att dra ut som vanligt. Ett styck pokerweekendpaket blev mitt och helt plötsligt blir det en hel del liveturneringar som uppvärmning inför Poker-VM i Las Vegas. Förhandstipset är att det blir en turnering i London i slutet på mars, kul, jag gillar stan, och jag gillar poker.  Ta chansen ni också att spela om ett weekendpaket och häng med -  http://www.apokerleague.com/

Jag gillar också Mattias Andersson som nu presenterat sig som ordförandekandidat -
http://vegas2008.blogg.se/2012/february/utkast-feb-15-2012.html 

Jag tror att Mattias är ett väldigt bra val som ordförande, och eftersom han nu presenterat sig som en kandidat så känner han säkert att han kan lägga ner så mycket tid att han kan göra sig själv rättvisa.

Ola B har skrivit ett så roligt inlägg att jag måste ha med det här: 

K säger:
Ola du som vet vad som behövs, vem ska bli ordförande? Och du som är insatt. Vem tror du blir? För sannolikt är inte det samma.

Ola Brandborn säger:
Jag tycker att Rosjon eller min joker borde vara det.
och min joker är, håll i hatten (jag är helt seriös): Anna D… trots den extremt starka knytningen till Ken!

K säger:
What jag ramlade av stolen och då sitter jag i soffan
Hur menar du då?

Ola Brandborn säger
Förbundet är så kört så att man behöver vända det både upp och ner och in och ut, bryta med samtliga gamla föreställningar.

K säger
Ja ok, det kan jag köpa. Men då vore det väl bättre med någon klubb spelare? Mao ingen “kändis”?

Ola Brandborn säger
Ja, därav alternativet Rosjon, en man med en fot i SvS och samtidigt hos andra pokersajter, och en fot i klubbpokern, en man som står för det trygga och sunt förnuft.

K säger
Ja möjligen, men jag har inte fått känslan av att han vill genom hans bloggar

Ola Brandborn säger:
Klart han inte vill
Ingen vettig människa vill
Några kanske känner sig tvingade, för att alternativen är ännu sämre

K säger
Ahhh “ingen vettig människa”. Därav Anna D :)

M säger:
Oavsett vem det blir måste det va någon som tror på idén med ett pokerförbund och har driv och skinn på näsan och kan ta lite törnar på vägen utan att bryta ihop

Läs mer av Ola B här:
http://kackalorum.se

Själv kommer jag inte att gå på mötet den 26:e, jag firar sportlov i Idre, men jag hade gått annars för att rösta på Mattias. För jag har inte mött någon som passa bättre in på Ms beskrivning:
"Någon som tror på idén med ett pokerförbund och har driv och skinn på näsan och kan ta lite törnar på vägen utan att bryta ihop"
Sen har han ju humor också.

William Thorsson har varit i farten igen med ett inlägg som retade Rickard och fick honom att skriva ett argt inlägg med följande klatchiga rubrik "William Thorson pissar på mig"
http://www.pokerskull.com/2012/02/william-thorson-pissar-pa-mig/

Om man "inte har råd att dega in ca 25-40 k så har man inget i SM att göra!" skriver Thorson....
Med tanke på startfältet i Swedish Open senast och de icke existerande satelliterna så lär SvS skjuta sig själv i foten om de har ett inköp över 20 000 på sitt SM. 
 

I kommentarerna efter inlägget skrev Ola B en bra motfråga till Shahin89:
Shahin 89:
"Jag måste säga att jag håller med en del av det som William skriver. Visst att Poker är ett kortspel som spelas för nöje, men när det kommer till SM, en turnering som ska vara den mest prestigefyllda i landet, så ska det vara ett större hype kring det än vad det är idag. För mig, och väldigt många av mina vänner (spritt mellan highstakesspelare och nöjesspelare) så är det väldigt oattraktivt att åka till ett annat land för att spela pokerförbundets SM."

Ola B:
"Varför är det oattraktivt att åka utomlands och spela SM men samtidigt attraktivt att åka utomlands och spela EPT eller GSOP?"

Hade inte tänkt på det argumentet tidigare, men har ju rätt. De flesta spelare skulle inte ha ett problem med att åka utomland och spela GSOP och EMOP men bara för att det är SM så är det ett stort problem? Varför är det så? Bottnar det i någon sorts ideologiskt ställningstagande eller har SvePoF helt enkelt inte lyckats arrangera SM på tillräckligt attraktiva resmål? Barcelona, Paris, London istället för Tallinn och Riga kanske vore bättre?

Dessutom verkar många tro att det där med loggor på Cosmopol och inga onlinesatelliter är SvS egna påhitt som de hittat på bara för att reta pokerförbundet och de andra bolagen. Så är det inte och det är inte heller bara en detalj att ändra på som Thorson vill få det att låta som. Högsta ledningen på SvS skulle aldrig drömma om be regeringen att lätta på främjandeförbudet för att låta icke-tillåtna aktörer göra reklam för sina spelare på casinot. Det kanske bolagen kan ha överseende med, men de kan tydligen till och med bli polisanmälda om de kör satelliter till en turnering på Cosmopol, ytterligare ett intressant inlägg från Ola B:
http://pokerforum.nu/forum/1678579-post46.html

Om någon påpekar att det minsann inte är så lätt som vissa tycks tro att t.ex. få tillstånd för SvS att anordna satelliter online till sina turneringar på Casino Cosmopol, så får de snabbt en klubba i huvudet: "Så kan man ju inte tänka, då blir det ju aldrig bättre" som om det vore mycket bättre att förneka verkligheten. Men om det nu så lätt och bara en "liten detalj" så upp till bevis, gör svenska pokerspelare en tjänst och se till att fixa den där detaljen.

Men när jag läser de uttalande SvS ledning gör i spelfrågan så minns jag bara hur totalt befriad från sunt förnuft och kompromissvilja deras jurist var när jag träffade honom ett drygt halvår efter SM-fiaskot 2008. Så jag vet hur de kan behandla sina "kunder" om de sätter den sidan till. Har jag nämnt att jag kan vara långsint.....

Dessutom, finns det något mer patetiskt än snorisar som LauraAngel?

Trötter

2012-02-15 @ 16:52:47 | Allmänt

Trött

Läste William Thorssons blogginlägg där han avfärdade Lina Olofsson som ordförande i SVePoF av flera skäl, att hon jobbar för Pokerstars var ett, men att hon är oerfaren, okunnig och skulle bli en marionett i andras händer var de tyngsta skälen.
Läste i någon kommentar någonstans att William inte tyckte att Lina skulle ta det personligt men jag frågar mig hur ska hon annars ta det? I sina efterföljande inlägg försöker han släta över men lyckas ändå peka ut henne som svensk pokers Blondinbella och anklaga henne för att kasta alltför mycket skit i sina blogginlägg. Han lyckas dessutom föreslå Per Linde som ordförandekandidat strax efter han debuterat som programledare i svenska spels pokerstudion. Jag tror att det är ett rent sammanträffande, men dålig tajming om man vill hävda sitt oberoende från SvS.

Själv har jag ingen åsikt i frågan om vem som ska bli ordförande, jag hoppas att Mattias "Pokerstar" Andersson får en roll i SvePoF, för jag tror att han har det engagemang och driv som saknas.
Jag är dessutom ganska kluven till SvePoF överlag, ibland tycker jag att det bara borde läggas ner och ibland så tycker jag att det är viktigt att det finns som motvikt mot Svenska Spel, så att motvikten inte bara består av utländska pokersajter. Min förhoppning är att  SvePoF ska hålla sig från nätpokern så mycket som möjligt och enbart koncentrera sig på att få det tillåtet att anordna turneringar för klubbar och föreningar. Tror inte att ett licenssystem är bättre än den frihet vi har på nätet idag och jag vill inte stödja ett förbund som jobbar åt det hållet.

Jag vet att Thorsson tycker att SvS ändrat inställning och att det borde gå att få onlinekval till ett SM på Cosmopol som för mig som spelare så är det ett måste. Jag vill kunna kvala in enkelt. Att andra företag än SvS skulle anordna kval till ett SM på Cosmopol utan att få göra reklam för sig själva känns ju inte så troligt, och SVS har ju kört en stenhård linje, senast i november förra året, med att de stödjer främjandeförbudet. Ledningen på SvS Poker kanske "svängt" och tänker nytt,men de har väl aldrig varit problemet egentligen, problemet är SvS ledning och lagstiftningen. De lär iaf motarbetas hela vägen fram av myndigheter och sina egna chefer.

Ett SM på svenska mark är att föredra mot ett som går utomlands, oavsett vilket spelbolag som är med och arrangerar.
Även om jag skulle föredra att det fanns kval på flera olika sajter, så spelar det inte mig någon roll egentligen vilken sajt jag kvalar på. OM SvS kan anordna onlinekval till ett SM på Casino Cosmopol så tror jag att det är ett bättre alternativ för spelarna än att anordna ett SM utomlands. Visst stänger man ute alla andra sajter, men så gör SvePoF med online-SM så det borde egentligen inte vara ett problem. Problemet med att SvePoF skulle stötta ett sådant SM skulle i så fall vara helt och hållet ideologiskt, eftersom SvePoF åtminstone hittills tyckt att pokerspel inte bara bör få bedrivas lagligt på Casinona, men man kan ju undra hur många SM-deltagare som pokerklubbarna kvalat fram de senaste året. Men detta bygger på att man släpper på reglerna och tillåter SvS att ha onlinekval, och trots att Thorsson låter optimistisk tror jag han är en aning naiv. Men han är välkommen att bevisa att jag har fel.

Jag har iaf en förhoppning att vi slipper torskar i Tallinn och strippor i Riga i framtiden, själv gillade jag Malta, kanske bara byta casino, men de flesta verkar tycka att det är för långt bort. Min favorit, om SM ska hållas utomlands är Åland, tror det finns bäst förutsättningar att dra flest spelare dit. Dessutom är inte PAF och Åland så kinkiga med loggor och onlinekval.

Igår blev det Tuesday Triathlon på PAF i jakten på en Vegas-resa och visst finns chansen kvar men då vill det till att det går bättre. Medans jag skjutsade till och från friidrottsträningen så hade jag anmält mig till en del coinflip-satelliter till PAFs Highroller turnering, $525 i inköp och lyckades dra en vinstlott. Så jag drog igång den och startstacken samtidigt. Blev vinst i startstacken och det gick bra i Highrollern också. Tyvärr tog långa arbetsdagar och lite sömn ut sin rätt och jag somnade strax efter 01.30, med 25 spelare kvar, och vaknade inte förrän på morgonen. Jag foldade mig till en elfte plats, och vem vet, det kanske var bättre än om jag faktiskt spelat, men jag tror inte det tyvärr, motståndet var inte direkt fantastiskt. Gissa om jag är lite lätt tiltad.

Ikväll APokerLeague-januari final och kval till BIG VEGAS finalen på PAF. Sen blir det väl lite till som vanligt. På söndag fortsätter experimentet och om det artar sig så kanske det kan bli någon sorts stakningsprojekt längre fram, det är svårt att ha tillräcklig volym själv. Glöm inte att anmäla intresse om ni vill vara med på söndag och är duktiga turneringsspelare.

Experimentet: Första söndagen

2012-02-13 @ 16:26:12 | Allmänt
Inte så många anmälde sig men fler än jag hoppats på med tanke på framförhållningen. Jag var den som gjorde flest och störst inköp och hade jag inte sprungit så dåligt på SvS så hade experimentet antagligen börjat bättre.
Jag drog alltså inte direkt mitt strå till stacken. Men det gjorde flera andra och det gör att om man just nu satt in 100kr i vår imaginära pokerfond, så är den just nu värd 72kr.
Inte jättebra, men heller ingen brakförlust och det är dessutom första söndagen. Det betyder att om någon av spelarna spelat för 100kr så har han nu 72kr kvar trots att han egentligen åkte utanför pengarna.
De som vann skulle fått behålla 50% av vinsten och resten gått in i fonden, som de dessutom hade haft en lika stor andel i som de gjort inköp för. En sorts fördelningspolitik inomgruppen som minskar variansen en aning. Fortsätter med experimentet nästa söndag, om fler vill anmäla sig går det fortfarande bra, det är som sagt bara en räkneövning  Jag finns tillgänglig på facebook eller via mejl, hör av er om ni vill vara med och i så fall vilka turneringar ni tänker spela nästa söndag. Jag avslöjar inga nicks eller resultat för någon annan.

Medan det gick riktigt uselt på SvS gick det bättre på PAF, kom 57:a i deras $250K garanti, och lyckades efter att ha botat min tilt från SvS med en hoppfull utdragning med A7 mot AK i Goldrushen så gick jag till månadsfinal. 


Goldrushen verkar bli en riktig succe i år, många spelare i varje turnering, vilket ökar övervärdet. Fler spelare än Sverigerankingen och Topp100 på SvS har haft tidigare. Spelar ni den inte så missar ni verkligen en bra deal.
 

Delta i experiment

2012-02-11 @ 10:57:19 | Allmänt

Har ju länge gått och funderat på om det inte finns något sätt att minska variansen med turneringsspel, filat lite på olika upplägg men inte lyckats få ihop tillräckligt många spelare för att köra något riktigt bra upplägg.

Men jag tänkte försöka få till ett experiment och se om mitt koncept med "pokerfond" skulle fungera. För att slippa omvandla mellan valutor när jag räknar så tänkte jag utföra experimentet på Svenska Spel. Experimentet blir en liten räkneövning, d.v.s inga riktiga pengar sätts på spel. Detta är min idé:

För att en spelare ska få delta i experimentet så måste man uppnått vissa resultat på Sharkscope. Man måste ha spelat minst 50st MTTs och ha en average ROI på 10%. Detta kollas upp på Sharkscope.com.

Inför turneringssöndagen innan turneringarna så maila eller skicka meddelande på facebook(maillänk finns på rosjon.blogg.se, högst upp i menyn under kollaget) och tala om vilka turneringar och inköp man tänker spela och vilket nick man har på SvS. Minsta inköpsgränsen är på 90kr+9kr. De som deltar i experimentet kommer inte att känna till varandras nick, det är enbart jag som kommer att ha listan på deltagare.

Jag kommer att räkna ihop inköpen på alla deltagare inkl mina egna turneringar på SvS och sedan sammanställa resultaten på måndag då turneringarna spelats klart, så får vi se om alla deltagarna tillsammans lyckats gå med vinst. Ingen aning om vad man kan förvänta sig för resultat men tänkte försöka köra detta experiment under några söndagar fråmåt. Skulle det visa sig vara någerlunda framgångsrikt så får man väl försöka sy ihop något riktigt koncept framåt vårkanten. Just nu nöjer jag mig med en liten räkneövning och hoppas några vill vara med.

Osynkade

2012-02-09 @ 17:16:30 | Allmänt
Konsensus mellan dybban och William Thorsson har aldrig varit större: Det bästa SM:et som spelarna kan få är det som arrangeras på Casino Cosmopol, vi behöver bara låta medarrangerande pokersajter få göra lite reklam i samband med SM, och se till att Svenska Spels nätpoker får arrangera satelliter till turneringen. Då blir det minsann rekord.

Och de har helt rätt, tror jag, ett SM arrangerat på Casino Cosmopol med nätkvalare från alla sajter som vill vara med, med SvePoF som medarrangör vore en jättebra idé.

Tyvärr är det en idé som blir väldigt svår att förverkliga. Det finns lagar och förbud som hindrar, t.ex. främjandeförbudet, som förbjuder spelbolag utan tillstånd att verka i Sverige att göra reklam i tidningar. Så om Svenska Spel via Casino Cosmopol arrangerade ett SM där spelarna tillåts bära andra spelbolags loggor så bryter Svenska Spel mot främjandeförbudet.

Då tänker man kanske: Stackars Svenska Spel, de får inte lov att arrangera det SM de vill arrangera, det bästa SM:et för spelarna.
Men då är man helt fel ute. För även om kanske krönikörerna och pokerambassadörerna som Svenska Spel anställt vill spelarnas bästa så är det helt andra tongångar från de som verkligen styr Svenska Spel.

Tllåt mig citera Johan Tisell, Presschef på Svenska Spel, från hans svar på Carl-Oskar Bohlins debattartikel om att ta bort främjandeförbudet (i vilken han kallade främjandeförbudet en skamfläck):

"EU-domstolen har slagit fast att främjandeförbudet i sig inte utgör hinder för den svenska lagstiftningen, en uppfattning som Svea hovrätt delar. Sittande regering har i ett skriftligt yttrande till EU-domstolen framhållit ”skamfläcken” som en viktig del i skyddet av nuvarande reglering och de spelpolitiska målen. Den senaste spelutredningen konstaterade att behovet av ett skärpt och fungerande främjandeförbud är mycket starkt, inte minst om marknaden öppnas upp för fler aktörer.

Spellagstiftningen syftar inte till att Sverige ska bli ett ”välkomnande land” där spelreklam finansierar tidningar. De spelpolitiska målen handlar om sociala skyddshänsyn med ett regelverk för en socialt acceptabel spelmarknad. Om vi vill värna dessa mål borde vi snarare diskutera ett förstärkt främjandeförbud eller möjligen på vilket annat sätt marknaden kan skyddas."


Ja, men detta måste ju varit några år sedan, Svenska Spel är ju mycket mer öppet och mer på, tänker mer på spelarnas bästa invänder någon.....
Fast Johan Tisell skrev detta för 3 månader sen.......
http://media.svenskaspel.se/sv/2011/11/01/kommentar-till-debattartikel-i-expressen-om-framjandeforbudet/

Strax innan hade Svenska Spel skrivet en debattartikel som DN publicerade:
http://www.dn.se/debatt/vi-maste-varna-om-karnan-i-den-svenska-spelpolitiken

Artikeln slutar så här:
"Vi på Svenska Spel vill ha en ansvarsfull inriktning av spelpolitiken och en långsiktigt hållbar reglering av marknaden. Vi vill att regelverket blir tydligt, att samtliga aktörer på marknaden omfattas av samma villkor och att otillåtna aktörer utestängs.

Anitra Steen, styrelseordförande Svenska Spel
Lennart Käll, vd Svenska Spel
"

Det känns inte direkt som om ledningen på Svenska Spel och deras anställda är synkade.


Svenska Spel tror på främjandeförbudet, vill att det stärks, för det skyddar deras affär.
Man är beredd att gå ganska långt för att skydda sitt varumärke och sin affär,en gång i tiden blev jag vägrad entre till Casino Cosmopol med detta tryck på t-shirten:Jag var inbjuden till Svenska Spels arrangemang Pokerakademien eftersom jag gick långt i SM Online 2008, ett SM som avbröts efter tekniska problem och där Svenska Spel hittade på regler eftersom om hur prispengarna skulle fördelas. Jag tyckte då att det minsta jag kunde göra var att visa mitt missnöje, och trots att jag åberopade tryckfrihetsförordningen fick jag bara komma in på Casinot med kavajen knäppt. Men jag gläntade lite på den när jag tagit mig förbi vakterna.

Svenska Spel ville inte då att man talade illa om dem, jag trodde ett tag att det ändrats, att stämning inte var det enda verktyg man hade. Nya tider, strålande tider. Men inte egentligen, bara lite grann på ytan.

Inte nog med att de helst vill stänga ute alla andra konkurrenter, gärna med ip-blockering, de visar att de dessutom tycker att 300 miljoner kroner i vinst på onlinepokern inte är nog, de har nu börjat ta avgifter på satelliter till flera av sina turneringar, vilket betyder att en insatellitad plats för SvS ger 100% mer i avgift än en som köper in sig direkt. Om de har sub-satelliter som också renderar avgifter kan det bli ännu mer än så. Inte så snyggt mot sina småspelare som gärna spelar satelliter, men spela roll, de har ju monopol, men som tur är ännu så länge bara till namnet.

WPT Marbella

2012-02-07 @ 10:34:53 | Allmänt
"Historiska möten" hålls i Stockholm, men jag sitter hemma med min vattkoppssjuka minsting.  Försöker jobba en del, men det går segt, stordator är kinkig, och uppkopplingen likaså. Signe är en liten ängel dock.

Gick bra igår, i alla fall i några turneringar. Bluffade snabbt ut mig i APL-turneringen, och lite lätt tiltad letade jag efter andra turneringar och gick in på Everest för att se om deras $5K garanti hade late reg, men hittade istället en satellit till WPT Marbella  ( hade ingen koll på vad det var för turnering egentligen, men det var ju 100% övervärde), så hoppade på den och dessutom hoppade jag på Nordic Bets £10K garanti, jag hade ju ändå klienten öppen. Startstacken och 500krs på SvS var ganska snabbt avklarade, tiltade ur mig i Startstacken, men det tuffade på på NB och på Everest. Försökte köra över finalbordet på Nordic Bet, men det gick inget vidare, men som tur var blev det nu HU på Everest och den tog all min uppmärksamhet, så jag satt egentligen bara och väntade på monster på NB. Hade en aning otur på Everest men malde på, han la sig alldeles för ofta och bluffade väldigt sällan så det borde inte vara alltför svårt att ta hem det om jag bara kunde ha lite tålamod. Låg illa till ett par ggr med 20K mot hans 100K på mörkarna 500-1000, men tog det lugnt och malde på. Stor skillnad i pris, antingen ett paket värt $4000 eller ingenting och han verkade känna av stundens allvar. Gick som väntat och jag vann välförtjänt. Dock åkte jag på tredje plats i £10K garantin, hade hoppats på mer men får vara nöjd med £1200. Konstig pristruktur i den turneringen, 18 personer som fick pris varav de 9 första inte ens fick tillbaka inköpet? Stegrades sen rejält på de tre sista platserna.
Förhoppningsvis blir det en liten trevlig start på sommaren i Marbella i slutet av april tillsammans med Liv.

 

Köpte en lott...

2012-02-06 @ 20:17:48 | Allmänt
...och vann en veckopott. Som vanligt gnällde de hoppfulla i chatten, men han som blev utdragen tog det med ro.
Blev själv utdragen och förnedrad i de flesta andra turneringarna igår, men just den handen mot en bra reg var det min tur att göra ett misstag men ha tur:
http://www.pokerhand.org/?6315339P

Goldrush i Lindvallen

2012-02-03 @ 10:53:56 | Allmänt
Nu är hela familjen utom Tarrantino i fjällen. Vi kom hit igår, bor på SKi Lodgen och det är väldigt trevligt, väldigt lyxigt, men vi kan inte riktigt utnyttja allt då Signe fortfarande är sjuk i vattkoppor, så en av oss vuxna är på rummet med henne hela tiden. Jag kan ju ändå inte åka skidor än så jag utnyttjar tiden till att jobba lite via VPN.Ser härligt ut utanför, men det är kallt (-15), man blir en aning sugen på att ta ett


Igårkväll blev det iaf Goldrush, första turneringen på ett nytt år och det lär bli ett sjukt bra år med mycket övvervärde. Vet att jag gör en del reklam för PAF, men det är för att de förtjänar det ( att värdet ökar ju fler som spelar kan ju också ha med det att göra). Igår var det 218 som startade och det ger bra extra värde till kommande årsfinal och månadsfinal. Tyvärr bubblade jag månadsfinalen, blev 12:a, var ganska kortkall hela turneringen, hade tur en gång med 99 mot QQ, med en nia på rivern, vilket gjorde att jag fick så pass mycket stack att jag kunde stjäla mig fram till sista handen. Då drog jag in stegen mot min motståndares kåk, önksar jag lagt den och glidit in i månadsfinalen, men så går det ibland, jag hoppas att Pokerpappa76 blev tacksam iaf. Jag får ta min plats nästa gång......

Kolla in så mycket extravärde som finns i PAF Goldrush:
https://www.paf.com/goldrush