Gott nytt 2014!

2013-12-31 @ 10:00:39 | Allmänt
Det kommer antagligen en årskrönika eller åtminstone en mindre sammanfattning av 2013 så småningom, men just nu är det annat som kommer före.
 
Annandagspokern gick som den brukar, började bra, slutade sämre, men det var kul och det var det viktigaste. Jag som är långt ifrån innerstadstrenderna ute i förorten fick också möjlighet att testa Fireball, som tydligen varit den hetaste drycken i barerna i höst. Kanelwhiskey kallades den, men jag skulle möjligtvis kunna kalla den en whiskeylikör, den smakade ungefär som det kanelgodis vi köpte åt barnen när vi var i Las Vegas, ett väldigt misslyckat lördagsgodisinköp.
 
Tyvärr var det jobb dagen efter och jag har dessutom fått problem med ryggen/benet. Tappade ytkänseln på stora delar och styrkan i vänsterbenet samtidigt som jag blev stel i ryggen. Inte ett bra tecken precis. Kan väl leva med ytkänselbortfall, jag är ju van sedan mina korsbandsoperationer som oundvikligen får det som konsekvens, men styrkan är jobbig att vara utan. Väldigt frustrerande också då jag precis kommit igång med träningen som jag tänkt mig.
 
Trots detta åkte jag med laget på fotbollscup i Hjorthagen, Johan Björkmanspokal, med några av Stockholms bästa lag som motstånd.
Första matchen var mot Djurgårdens akademilag, det var naturligtvis inget snack om vilket lag som var bäst, men trots förlust med 5-0 så hade vårt lag bra spel och flera målchanser, Hade de fortsatt att spela så hade de garanterat gått vidare.
 
 
Men efter en tät match mot Brommapojkarna, med sämre spel tyvärr, så förlorade de med 3-2 då BP gjorde mål med matchens sista spark. Sista matchen klappade laget igenom, förlorade stort mot Jarlaberg, som spelat lika mot BP. Viljan att löpa och vara spelbar försvann, och då går det inte att spela jämnt mot ett så skickligt lag. 
 
Men det var en rolig dag och det var kul att få spela inomhus mitt i vintern på stor plan, dessutom nyttigt för killarna att möta bra motstånd.
 
Tyvärr gjorde denna dag inte underverk för ryggen, åkte till akuten när känseln inte återkom, inte för att jag trodde att det skulle ge något, men ringer man sjukvårdsupplysningen tar de ju inga chanser. Så det blev några timmar där, men gick väldigt fort med tanke på deras belastning. Magnetröntgen av diskarna i ländryggen väntar efter nyår då det antagligen är en förskjutningen eller utbuktning som är anledningen. Förhoppningsvis något som rättar till sig själv med sjukgymnastik utan operation, men vem vet.
 
Jag testade ändå att gå till http://kankliniken.se/, för även om de kanske inte kan rätta till en disk, så brukar de kunna få ordning på smärtan och rörligheten vilket skulle ge snabbare återhämtning.
Väl där fick jag reda på att det var min kiropraktor som slog ut mig i SvS Main med QQ mot 66, tack för den:)
 
Fick tillbaka lite rörlighet och ska dit idag också innan nyårsfirandet. Nu finns det massor att fixa innan ikväll!
 
 

Annandagspoker

2013-12-26 @ 14:55:00 | Allmänt
Idag blir det livepoker igen, länge sedan sist. Blir en favorit i repris på ett av Stockholms mest exklusiva pokerrum med anor från 1800-talet. Spelet har hållits på lite olika ställen, alltid i närliggande lokaler, men just detta rum är nog det med mest historia och bäst stämning.
 
Man kan ana historiens vingslag samtidigt som jag förhoppningsvis går med vinst också. Huvudelen av de som spelar är antagligen ganska oerfarna, vilket brukar ställa till det för mig. Tvärtom mot vad man skulle kunna tro kan det betyda att det blir svårare än annars och som vanligt när det handlar om turneringspoker är det alltid lite lotteri.
 
Annars har det varit en ganska traditionell jul med födelsedagsfirande på julaftons förmiddag och sedan julfirande på kvällen, 17 gäster, och många barn.
 
 
Från tomten till er alla, Hoppfull jul!
 

Drygt

2013-12-21 @ 15:08:59 | Allmänt
Drygt en vecka sen senaste inlägget, det var länge sedan jag skrev med så långt uppehåll.
 
Sitter och funderat på vad som hänt sen sist men det är knappt jag kommer ihåg.
Det har varit mycket som handlat om julen, förberedelser inför denna, bakning, fixa godis till kunderna, fixa med träningstider under julhelgerna.
 
Min kund får man inte ge julklappar, men man får av dem, inte alltid direkt av tomten, även om min chef hos kunden går runt på våningsplanen och delar ut klappar med hjälp av sin tomtenisse. Däremot har jag lyckats göda dem med julgodis, dryga 10 kg har det blivit. Jag tog helt enkelt ordspråket "God, if you can't make me thin, please make my friends fat" i mina egna händer.
 
 
Signe har haft julavslutning, vi är klassföräldrar så vi fick äran att köpa och dela ut julklappar till hennes lärare. Det blev också en hel del julsånger, där inte alla barn startade samtidigt, en sorts oförberedd kanon, men som förälder tycker man allt sånt är gulligt och man får en liten tår i ögat.
 
 
Min äldsta dotter har fyllt tonåring, och hon är en stor fan av kinamat. Vi bestämde oss efter mycket letande att ha födelsedagsmiddag på Ho's vid Hornstull, en av Stockholms bästa kinarestauranger. Under dagen glömde min dotter bort detta medan hon åkte till stan med sina kompisar. Så innan middagen kunde bli av fick jag använda min Hitta din iPhone-app för att leta mig fram till henne vid Sergelstorg eftersom hon inte hörde när jag ringde. Ibland är det bra att hela familjen har samma ituneskonto. Hon och jag hann först till Ho's ändå, så jag hann med en öl och hon en cola innan resten av familjen dök upp. Samtidigt hann hon läsa mail från min kusin som skickade födelsedagshälsningar från Hong Kong.
 
 
 
En annan stor tidslukare har varit vårt pepparkakshus, Muminhuset. I år uppgraderade Liv huset med fönsterrutor i gelatin. Det tog sina modiga tre kvällar att få allting klart.
 
 
Signe har tagit alla tillfällen i akt att ha på sina luciakläder. Här precis innan jag skulle få besök av målaren som ska måla om nästan hela huset inomhus. Så vi jular så mycket som möjligt för direkt efter trettonhelgen ska allt få sig en ansiktslyftning, och då får det vara slutjulat så att de kommer åt överallt.
 
 
Den lilla fritid som jag haft har gått till fotbollsträningar, lite poker på nätet, börjat kolla på gamla avsnitt av The Wire.
 
För några dagar sen avslutade jag en oerhört tröttsam dialog med en känd pokerbloggare som jag tycker missuppfattat det här med lögner. Han tycker att alla ljuger så fort de inte håller med honom, inte att de har fel eller en har annan åsikt, utan att de just ljuger.
Det blir lätt barnsligt när trådar får leva så länge som den här, jag inkluderar mig själv bland de skyldiga, och om ni inte tycker det hänger ihop så bra så beror det dels på att pokerlistings haft tekniska problem, dels att bloggen, som påstås ha högst i tak bland alla bloggar, börjat censurera lite godtyckligt bland kommentarerna.
 
Denna bloggare drar sig alltså heller inte för hot om smutskastningskampanjer när det blir lite för hett om öronen vilket ni kanske kan läsa ovan, om det inte rensats bort.
I denna anda har bloggaren ifråga har också börjat med en egen kalender av "gästbloggar", en sent påkommen sådan,där han tecknar nidbilder av andra under skydd av humorns fana eller ska jag kanske snarare säga humorns täckmantel. De han skriver om är de som han har ett horn i sidan på och det kan ju bli roligt om man gör det med hjärta, om det finns någon sorts respekt bakom, men den lyser med sin frånvaro hittills.
 
Eftersom jag själv så många gånger anklagats av just denna bloggare för att inte ha någon humor så förutsätter jag att jag inte är bland hans offer, men med tanke på att konsekvens inte är hans starka sida så vet man aldrig.
 
Dybban, som säkert också finns på listan  valde att förekomma i superbloggen:
 
 
 

Störningar

2013-12-13 @ 13:54:35 | Allmänt
På väg till jobbet, tidigt eftersom det var min tur att hämta lilltjejen på eftermiddagen. Möts av meddelanden när jag ska gå in på tunnelbanestationen - Ersättningsbussar från Enskede gård och Skärmarbrink.
 
Frågar biljettkontrollanten om det gäller tåg på linje 18.
-Nej, det ska gå bra
 
Slutar med att jag får stiga av i Skärmarbrink där det är så mycket folk att jag får vänta 20 minuter för att komma ut till de obefintliga ersättningsbussarna. Att folk kan gå så långsamt är för mig en gåta, väldigt nära ett Falling Down-moment där.
 
Visar sig att all trafik står still så jag får gå hem, tur det går att koppla upp sig och jobba på distans.
 
Inte bara Stockholms Lokaltrafik som har störningar. Svenska Spel gjorde en uppdatering häromdagen. De tog spela lagom till en ny nivå. Satte man sig vid ett bord så tog det dryga 20 sekunder innan man blev utkastad om inget spel satte igång. Bra feature för HU-bord. Det var tydligen en ny feature som släppts lite för tidigt.
 
Som en kommentator skrev så finns det ett rykte som säger att GTECH kommer att säga upp avtalen med icke-reglerade sajter under Q2:
http://pokerfuse.com/news/industry/gtech-expected-to-close-to-dot-com-online-poker-network-06-12-pfcom/
 
Håller de på att avveckla sin pokeraffär? Vi får väl se. Färre intressenter kan betyda färre att slåss med om vilka uppdateringar som är viktiga, men samtidigt betyder det antagligen färre som delar på utvecklingskostnad och därmed färre utvecklare. Frågan är förstås om överhuvudtaget är möjligt att det kan gå långsammare än det gör nu.
 

Flooshenflopp

2013-12-10 @ 20:14:00 | Allmänt
Samtidigt med söndagsgrinden så höll jag lite koll på finalbordet i SvS-mästerskapen. Det gick inte att raila via klienten, enda möjligheten var via webben, med c:a 5 minuters fördröjning.
 
Då jag samtidigt spelade Söndagsteken i klienten dök det upp en spoiler i form av ett grattis till vinnaren Flooshen, samtidigt som heads-upen pågick för fullt på webben. Något att tänka på kommande år kanske.
 
Gissningen i studion var c:a 2 timmar vilket jag spontant tyckte var väldigt lite och det tog också nästan tre och en halv timme innan det var avgjort. Pkrmon gick in med chiplead, spelade klokt och tog inga risker. Trodde nog att råttfällan skulle vara mer aktiv, men ibland så är korten och situationerna inte de rätta.
 
Någon som hade rätt kort och verkade hitta rätt bland situationerna var Flooshen. Ken och jag hade olika uppfattning om minbet för ett tag sedan, Ken förutspådde att den minskade betsizen var på väg bort och att den snart skulle ersättas av öppningar upp till tre gånger mörken eller till och med mer.
 
Ken kanske får rätt nu om Flooshen startar en ny trend,som när Fosbury introducerade Fosburyfloppen i höjd, så körde Flooshen sin egen stil, en sorts Flooshenflopp.  Han körde med stora öppningar preflopp, så mycket som 4 ggr mörken och han varierade sin öppningsbetsize ordentligt. När han väl continuationbettade blev det gärna 3/4 pott eller ännu mer och hans trebett var tre och en halv till fyra ggr motståndarens bett. Stora potter blev det när han var med, jag satt egentligen bara och väntade på att han skulle springa in i ett monster men det gjorde han inte, och när han gjorde det så vann han iaf. Så vinner man turneringar. Råttfällans analys var att Flooshen var helt galen och den verkade stämma när man satt och tittade på från sidan.
 
Det var många som försökte stå emot, men den enda som var riktigt kylig var Pkrmon, som verkligen väntade in en enda bra hand. Tyvärr blev han uppäten under tiden.
 
Oortodoxt spel av vinnaren, ett spel som inte passar mig speciellt bra, väldigt hög varians skulle jag tro, men han spelade sin stil väldigt bra och dominerade bordet genom att skrämma slag på motståndarna med sina många omslag på flopp och turn. Hade varit sjukt kul att få se hans handhistorik, för att se om han verkligen var så aggro som man kunde tro eller om han hade så bra kort som han reppade.
 
Kunde inte riktigt se vad som skrevs i chatten via livesändningen, tyckte mig ana en viss skepsis mot kommentatorerna i pokerstudion, men jag tyckte de gjorde ett bra jobb, det är inte lätt att hålla låda hela tiden, det blir lätt lite klyschor, men det kan jag köpa. Per Lindes var där som expertkommentator och gjorde det bra även om det ibland kändes som om han censurerade sina kommentarer. Hade det varit som i den avsomnade serien Soffan eller hans och Östenssons podcast så hade det nog svingats lite mer, men det hade å andra sidan inte varit speciellt respektfullt mot de som spelade, och det är de faktiskt värd för sin finalbordsplats.

Unibet in Need

2013-12-08 @ 16:24:00 | Allmänt
Senaste veckan har pokerreklam varit på tapeten, vad som är ok eller inte. Ordföranden i Svenska pokerförbundet Lina Olofsson tog först upp ämnet i detta inlägg på Superbloggen, efter att Danske Spil hade dragit igång en i mina svenska ögon en märklig reklamkampanj:
 
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2013/12/smaklost-ar-bara-fornamnet/
 
Detta togs sedan upp i en klickvänlig minimedia-artikel av Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/poker/article17956177.ab
 
Artikeln och inlägget resulterade i en debatt på Linas facebook:
https://www.facebook.com/unixangel/posts/10151773735487097?comment_id=29156588&notif_t=like
 
Till sist hade Ken också några tankar om ämnet:
http://www.pokerlistings.se/pattar-och-poker-42542
 
Han tar bl.a. upp Purple Lounges sponsring av SM i Tallinn något år, men det jag kommer ihåg av det enda år jag var där, var att 5050poker hade hyrt in och tagit med ett antal unga tjejer från Sverige för att helt omotiverat gå runt och krystat umgås med pokerspelarna som reklamaffischer för 5050poker. Hela SM i Tallinn var för mig det året en ganska märklig upplevelse, tyckte att stämningen överlag på casinot var väldigt deprimerande, och hela upplevelsen slutade med att jag bokade om och tog ett tidigare plan hem.
http://rosjon.blogg.se/2008/april/
 
2011 var ju sedan ett lågvattenmärke för Svenska Pokerförbundets live-SM. Man lyckades inte dra några spelare till Riga, där man förlagt turneringen på Royal Casino som låg vägg i vägg med en strippklubb, och hade dessa bilder på toaletten:
 
Jag bojkottade och blev som vanligt kallad moraltant:
http://vegas2008.blogg.se/2011/november/utkast-nov-21-2011-1.html
 
Detta casino verkar även vara en återkommande spelplats för Unibet Open i Riga. Vill man anordna en turnering där så kanske det är enda alternativet men kunde man inte skippat bodypaint på Unibet-festen?
 
Hade Unibet haft lite klass hade de bett Dan Glimne ställa upp i jämställdhetens tecken, eller varför inte en Brollan med spelkortstanga och symbolen för klöver- och spaderfärgerna på vardera tutten. Nu blev det bara ett lågvattenmärke i klass med Friends in Need och deras video. Sen spelar det ingen roll hur fin isskulpturen var.
 
 
 EDIT: Veckans mest ironiska eller mest okänsliga?  I Pokerlistings rubrik på en artikel där de tar upp feminism och poker kan de inte låta bli att använda ordet pokerbabe. Och  de översätter sedan ordet compliment (komplimang) till komplement:
Pokerbabe om kvinnliga spelare: ”jag har utforskat några nya talanger”  http://www.pokerlistings.se/pokerbabe-om-kvinnliga-spelare-har-utforskat-nagra-nya-talanger-60653
 
 

Små saker är också viktiga

2013-12-07 @ 11:04:04 | Allmänt
Igår var vi på Teater Reflexen och såg min äldsta dotter i en pjäs som Enskedespelets teatergrupper jobbat fram senaste året. Enskedespelets signum är en stor ensemble där de flesta är barn. Vartannat år är det en månads föreställningar i ett cirkustält i Margaretaparken här i Enskede och till sommaren är det dags att sätta upp Oliver Twist. Det är ambitiösa och proffsiga familjeföreställningar som blivit succéer de senaste åren. I år måste man dessutom få in pengar till ett nytt tält, så de föreställningar de har på Teater Reflexen i helgen är viktiga som sätt att dra in pengar. Smart, för har man över 100 barn i ensemblen så finns det gott om föräldrar som ställer upp som publik.
 
 Så här ser det ut på morgonen nu när julkalendern ska tittas på. Alla äter frukost framför tv:n, det är mysigt om än lite kaosartat med alla täcken och filtar ibland.
 
För minstingen Signe har annars det största varit att vänta på sin tur att få öppna luckan i sin klass julkalender. De lottar varje dag och barnet som dras den dagen får leta rätt på en kula med rätt nummer och ta med sig hem.
 
 

Jullov hos monoplet

2013-12-07 @ 10:43:12 | Allmänt

Som de flesta redan förstått av mina uteblivna blogginlägg så blev det ingen framgång dag 2 av SvS-mästerskapen.

Spelade som jag skulle enligt mig, men sprang in i damer, då jag reraisade allin med par i sexor.   Inför dag 2 bytte jag ändå procent med en annan spelare MrsLabero som tog sig in i pengarna och lindrade min turneringsångest lite.  Synd om MrsLabero som bytte med mig bara.

Dybban gick ut med att han vunnit vadet med mig, och jag som försökte hålla honom anonym enligt hans önskan. Gick bra att gå ut med sin identitet när han vunnit:) Nåja, man måste förlorar lite i början och sen slå till och vinna stort, enda sättet att få ta del av dybbans tipsvinster.

En annan anledning till att jag inte skrivit något är att jag haft fullt upp på jobbet. Vi har haft fyra nya produktionssättningar den senaste veckan, åtta ärenden rättade, varav hälften är saker som funnits ett ganska bra tag men inte rapporterats in, en del av sakerna var småsaker som var lika bra att ta när vi ändå skulle produktionssätta. Min kund ansåg det ändå så viktigt att fixa att de avsatte extra tid för dessa rättningar.

På Svenska Spel och Boss Media tog man julledigt redan för någon månad sen vad gäller utvecklingen av pokerklienten.

Får man hos min kund in rapporter om att några kunder har stora problem så blir det nästa alltid vad vi kallar en brandgata. Vi släpper allt annat och slutar inte jobba förrän vi har en plan för när och hur vi ska fixa problemet. Som mest väntar vi med svårtestad funktionalitet till nästa produktionssättning, för det mesta har vi en lösning på plats inom ett par dagar.

Svenska Spel har haft en urusel disconnect-hantering i åratal. Det är den klient som är känsligast för störningar i nätverkstrafiken. Hade vi haft ett system med sådana problem hade det prioriterats väldigt högt och garanterat hade vi haft en lösning till senast nästa release, särskilt när det kostar slutkunden pengar och ger så mycket badwill. Folk klagar i forum och på bloggar, ringer och skriver in till kundtjänst, och de har fortfarande inte ens en plan för hur man hanterar kompensation till de utsatta kunderna.

Eftersom det är tänkt att Svenska Spel ska ha monopol på onlinepoker i Sverige har vi rätt att ställa högre krav på hur tjänsten fungerar. Om staten begränsar vår frihet så är det minsta man kan begära att de låter ett företag med lite handlingskraft sköta det. Tack och lov är det än så länge bara ett monopol på pappret, för Svenska Spel skiter i att fixa ens de minsta problem som finns. De har fullt upp med att ge möjligheten till sina kunder att använda avatarer.

I och för sig ska man kanske tacka för detta, för om man träffar på en spelare som heter pokerfisen som har en ninja som avatar då vet man var man har honom.

 

Enkelt spel

2013-12-02 @ 12:46:32 | Allmänt

Det höll på att ta en ände med förskräckelse.

 

Liv hade kvalat in, så hon satte igång att spela direkt kl 18.00, ingen möjlighet till late reg för inkvalade.

 

Själv väntade jag några minuter tills jag hunnit plocka undan efter middagen innan jag körde igång. Ganska tidigt stod det klart att mitt vad om max 2752 spelare skulle bli jäkligt tight, det visade sig bli ännu tightare än jag trodde faktiskt.

 

Första timmen hade jag mer koll på hur många som reggade sig än på turneringarna, vilket är en riktigt dålig strategi.

 

Till slut fanns bara hoppet kvar, hoppet att Svenska Spels urusla klient skulle krasha när det var en kvart kvar av late reggen. Men inte, det sker bara när man är chipleader i en turnering, och då är man garanterad att bara få sitt inköp tillbaka, trots alla långa och många paragrafer i Svenska Spels regler. Regler är ju inte till för att följas.

 

Så det var bara att bita i det sura, för jag unnar verkligen inte Svenska Spel en ökning av sitt deltagarantal.

 

Trots att temperaturen skruvades ner sista veckorna innan räckte det inte för att jag skulle få vinna. En del kritiker tycker det är fel att jag kallar Svenska Spels mästerskap för fusk-SM. "Fler spelare har ju valt att spela det än det som arrangeras av pokerförbundet"

 

Visst, men bara för att flest spelare väljer en turnering betyder inte det att det är den riktiga. En bra kopia är fortfarande en kopia och en stulen kopia är fortfarande en piratkopia. Att Svenska Spel stulit konceptet Poker-SM för att tjäna pengar på det och sedan lyckas göra det stort är fortfarande inget de ska ha beröm för.

 

När jag nu förlorat ville jag göra rätt för mig så fort som möjligt för att lämna det irritationsmomentet bakom mig och bli av med den begynnande tilt jag kände.

 

Så jag tar fram mobilen och börjar fippla med swish samtidigt som jag är i en hand i Main.

Överföringen misslyckas p.g.a att jag har nått någon sorts limit, samtidigt som jag bettar missad flopp i pos med AQ, övertygad om att de andra checkade. Alldeles försent upptäcker jag att jag stoppat in nästan hela stacken och fått blixt syn av KK. Otroligt klantigt och jag försonar mig snabbt med tanken att hela skiten blev ett fiasko.

 

Men då slår blixten ner. Runner-runner ger mig split pott med stege på brädan. Tack!! Ber om ursäkt till den stackars motspelaren, inte för att jag drog ut, utan för mitt misscklick som gav honom så höga förhoppningar.

"Poker är ett enkelt spel. Man spelar i 10 timmar och sen vinner rosjon."

Håkan B

 

Kvar mitt i fältet till dag 2.