Äntligen SM!

2014-03-31 @ 17:10:00 | Allmänt
Det blev ingen titel, men det blev åtminstone spel i de två första turneringarna ni SM-veckan.
 
I mörkpoker blev det ganska fort ridå, 49:e plats, trots att jag kände mig som värsta turproffset. Jag köpte in hej vilt, spelade ingen roll vad jag bytte. I början förstås, sen var det precis tvärtom med många händer som var näst bäst.
 
I 6-max gick det inte så jättebra i början, men hankade mig kvar hela tiden. Strax innan pengarna, med fyrtiofyra spelare kvar och fyrtiotvå prisplatser kom min dag ifatt mig. En dag som började med supertidigt uppvaknande, spätt på med förlorad timme till sommartiden. Hann med skjutsningar och hämtningar, träningar och lagaktivitetet i form av Bajenmatch på Tele2. Så jag gjorde en rosjon och somnade.
 
Som tur var vaknade jag när bubblan spruckit, tror det var 38 stycken kvar då. Kunde säkerligen gått illa om jag hållit mig vaken hela tiden, ett säkert framgångskoncept är att sova.
 
I vårt hushåll vandrar vi fortfarande på nätterna, vilket denna natt betydde att den säng som var ledig var min dotters säng, hon hade helt enkelt tagit min plats i mitt sovrum. Jag la därför min mobil på golvet i brist på mitt nattduksbord. När jag sedan somnade med laptopen på magen, och vände på mig i sömnen ramlade laptopen ner. Som tur var dämpades fallet av...min iPhone. Det var inte mycket kvar av skärmen efter att ha träffats av den knivskarpa kanten på en Macbook Air. Men jag vaknade.
 
Tog mig sedan till en tjugonde plats när jag fick för mig att reraisa all-in med 44 och tjugo mörkar kvar. Tyvärr hade min motståndare en hand och jag drog inte ut.
 
Läs mer på pokerförbundet hemsida där jag tycker de borde ha med de 20 främsta i resultatlistan åtminstone;)
http://svenskapokerforbundet.se/2014/03/31/morkpoker-och-6-max-avgjorda/
 
Ikväll finns det nya chanser till en SM-titel, först 19.00 är det 8-game, där jag min vana trogen kommer att googla fram reglerna varje gång det är dags att byta spelform. Följs sedan upp 20.00 av NLHE Turbo, där jag mycket väl kan bli farlig.
 
Efter förra bloggen fick jag kritik eller cred för att jag orkade whina över en freeroll.
Men så är det. När Proffsbloggare bloggar så whinar de om frirullar, när pokerproffs bloggar whinar de om bloggare som aldrig fått ett öre betalt.
 
Och ni vet väl om att ValterEgo gjorde SM-debut igår? Hoppas på en blogg om upplevelsen och om vi alla tjatar riktigt mycket kanske en kort podd med betraktelser. Speciellt sugen på att höra hur bitter Koivu är efter en självklar syn:) Önskar det varit jag!
 

De hoppfulla finns överallt

2014-03-29 @ 19:45:27 | Allmänt
Jag antar att inte någon som inte betalat medlemsavgiften spelar frirullen ikväll. En bra turnering med mycket övervärde, 228 spelare, både jag och min fru senreggade. Plockar efter ett tags foldande upp TT, fold fram till mig i mitten pos, jag höjer till 250, 2,5 ggr stora mörken. Spelaren efter slår om allin, med stor stack, jag gissar och hoppas på AK, men vi får dessutom syn av en spelare till. Aj, Aj tänker jag minst JJ, hoppas på en AK till.
 
Men icke sa nicke. Min hoppfulle vän har KJ i ruter och tyckte att det var ett begåvat spel att syna sig allin i det läget. Som alltid när sådant händer är naturligtvis pokergudarna på de hoppfullas sida. Killen floppar stege mot min motspelares AK. Jag floppar triss men brädan parar sig inte.RLRL2 WP!! Kvällens hoppsfullaste dittills.
 
Medan jag nu skriver det ropar Liv upp. Hon gick tydligen all in med QQ, fick syn av A2 och floppen kom 345. Tack för det pokergudarna.
 
Summa summarum. Man behöver inte vara bra på poker för att vara med i pokerförbundet, tveksamt om man ens behöver kunna reglerna. Rekryteringsbasen är därför stor, och framtiden är ljus.

Äntligen dags!

2014-03-29 @ 13:47:54 | Allmänt
Ikväll startar det, åtminstone för oss som är medlemmar. Om någon missat det så är det alltså Frirulle-SM ikväll med massor av värde för de som skyndar sig och blir medlemmar. En ynka hundralapp, betalas via plusgiro eller ännu enklare med kort direkt via paypal.
 
Mer info om frirullen finns här på Pokerförbundets hemsida:
http://svenskapokerforbundet.se/2014/03/28/frirulle-sm/
 
Jag och min fru var egentligen bjudna på middag ikväll, så jag skulle ha missat turneringen, men det blev inställt, så nu blir det poker istället.
 
Nästan all planering är förgäves, efter årskullens tränarmötet onsdags så var det nya direktiv och jag fick ändra om i vårt lags schema för Sanktan.  Hur kul som helst ska det bli i år, ser fram emot alla spännande jämna matcher.
 
Avslutningen för sonens fotbollslag gick hyfsat som planerat, när killarna inte kunde svara på frågorna i frågesporten, blev det att sitta med benen i nittio grader mot väggen så länge de orkade. Då jag blandade in lite frågor om fotbollshistoria så fick jag det att bli hyfsat jämnt. Vi körde också inomhussäsongens sista beeptest och blev sjukt imponerad av min egen son som orkade till nivå 11, endast slagen av en av tränarna som brukar springa halvmaror runt om i världen. Nästan alla i laget slog dessutom sina egna personliga rekord vilket var riktigt kul.
 
Själv har jag löpförbud av läkaren just nu, målet är att inte reta ischiasnerven för mycket, så jag förhoppningsvis får tillbaka mer och mer av känseln och styrkan efterhand. Ibland känns det ganska ok, ibland inte, får ha tålamod helt enkelt.
 
Förutom alla möten, planerande så är det en del som ska fixas med den nya garderoben, jag hoppas den kommer på plats inom ett par veckor. På samma sätt närmar det sig upplösningen vad gäller rekryteringen av vår nya VD, vi ska börja träffa kandidater nästa vecka, och inom ytterligare några veckor hoppas vi ha ett påskrivet anställningsavtal. Framförallt hoppas jag på lite mindre att göra då som styrelseordförande.
 
Extra kul var det också i veckan då mitt företag Ecru Consulting för andra året i rad fick pris som en av Sveriges bästa arbetsplatser. I år förbättrade vi dessutom vår placering och tog nu en andraplats i klassen småbolag. Jag gissar att vi har ett år kvar i den klassen, innan vi växt till oss, så nästa år siktar vi på vinst. Allting som vi gör bra går ju att förbättra ännu mer.
 
 
Igår kväll spelade jag ingen poker, men klickade ändå på nätet. Min fru hade hittat en Carl Malmstensfåtölj på Lauritz.com som vi krigade med andra köpsugna om och vi vann. Eller jag tror det åtminstone. Vi fick i alla fall fåtöljen.
 
 
 
Mellan allting har jag också tagit 5 minuter här och där och slipat ner en av våra bänkskivor i köket. Klar idag och lagt på två omgångar olja med lätt slipning emellan. Hinner väl med ett par gånger till innan kväll.
 
 
Hittade samtidigt en bild på när vi valde tyg till den nya soffan, på den syns det tyg vi valde och soffan också faktiskt, men vi skippade divanen och körde med en lös fotpall istället, lite mer lätt möblerat. Gissa vilket tyg vi valde
 
 

Frirulle med massor av värde

2014-03-24 @ 23:24:00 | Allmänt
Det kom ett mejl:
 

Nytt år med Svenska Pokerförbundet

Poker-SM Online knackar på dörren
Du får det här mailet eftersom du är medlem i Svenska Pokerförbundet (eller nyligen varit det). Vi har ett nytt spännande år framför oss, med Poker-SM Online, Poker-SM Live och vår reklamkampan för en förbättrad spellagstiftning. Vi behöver dig som medlem! Om du ännu inte förnyat ditt medlemsskap gör du det snabbt och enkelt via vår hemsida. Via Paypal, med Visa (via Paypal) eller via bankgiro överför du smidigt medlemsavgiften på blott 100 kronor. För att förnya ditt medlemskap, klicka här.

Frågor angående medlemskap skickas till: [email protected] 

Den 30e Mars börjar årets Poker-SM Online. Hela schemat för Poker-SM Online hittar du här. Vi kommer precis som föregående år tjuvstarta med Frirulle-SM för våra medlemmar som går den lördagen den 29e mars kl 19.00. Vinnaren tar hem ett paket till Poker-SM Live. Utöver det adderar Pokerstars 10x$215 biljetter, 10x$109 biljetter och 10x$22 biljetter för att spela SM-event.* 


/*För rätt till de adderade värdena i Frirulle-SM krävs att betalningen för
ditt medlemskap är registrerat innan spelstart, dvs 19.00 lördagen den 29e
mars. Förnya ditt medlemskap i god tid./

En vecka kvar

2014-03-22 @ 10:11:15 | Allmänt
Det är väldigt mycket planerande nu, vi har beställt vår nya hallmöbel, en platsbyggd garderob. Många val har det blivit. Jag hoppas vi valt rätt möbelsnickare, dyrt blir det åtminstone.
 
Dessutom planerar vi inför sommaren, där jag lobbar för tre veckor i USA dit våra grannar också ska. De ska mest vara i Tucson, Arizona och jag hoppas vi kan besöka dem där ett par dagar. Andra platser vi vill besöka är Palm Springs, Las Vegas och Bombay Beach (Salt-on-Sea). Det blir en roadtrip igen alltså, men vi skippar San Franscisco, det var så sjukt kallt sist vi var där i juli. Jag betvivlar att det någonsin är särskilt varmt där.
 
Sonens fotbollslag har dessutom fått sina matchschema i Sanktan. Så i helgen ska jag försöka fördela ut spelare och flytta matcher som riskerar krocka för våra två anmälda lag, samtidigt som jag tar hänsyn till våra två lag i åldersgruppen som är anmälda i svår grupp. Det blir ett pussel.
 
Sen är det ju avslutning inomhus nästa vecka för laget, tänkte köra en wildkidsinspirerad frågesport om fotboll med en hel del inslag av träning, det måste också planeras. Hoppas det blir lyckat.
 
Fick ju ett litet bakslag vad gäller väderleken i veckan, hur kul är det att vakna upp till det här, när man börjat se fram emot våren.

Men trots bakslaget så har mycket gått rätt denna vecka! Vår snabbaste driftsättning hittills på jobbet med kortats möjliga nertid (vi måste ju tyvärr anpassa oss till stordatorn och den är inte lastbalanserad som våra miljöer). Manchester United vann en fantastiskt underhållande match mot Olympiakos och är vidare i Champions League. Men säg den lycka som varar, lottningen igår gav Bayern München som motståndare i nästa omgång.
 
Då är det skönt att ha något i närtid att se fram emot. Svenska Mästerskapen i online poker börjar nästa vecka.
Jag har fortfarande inte kvalat, gör nya försök under veckan. Dessutom är det ju en freeroll för medlemmarna den 29:e mars. Mer detaljer om denna kommer, planera in nästa lördag helt enkelt.
 

Får se om jag kan streama någon av de turneringar jag kör under SM-veckan,på http://www.twitch.tv/rosjon, med fördröjning så klart.
 

JCarver Run It UP!

2014-03-20 @ 18:27:46 | Allmänt
Ett snabbt inlägg innan det bär iväg till kvällens träning med sonens fotbollslag. Sedan snabbt hem och lateregga mig till Pokerallsvenskan. Rastapoker heter laget, inget anat även om All-inne-listan satte mig i fel lag för att få till en liten ordvits. Liv är borta ikväll, så det är lite extra stressigt att hinna med allt.
 
Men hinner med ett snabbt tips, glöm inte bort att Jason Somerville kör en serie som heter Run it UP! på Youtube där han ska få $50 att bli $10 000. Han släpper en video om dagen med blandat cashgame, sit'n goes och turneringar och det har hittills blivit mer än 100 avsnitt 10-30 minuter per avsnitt.
 
http://youtu.be/5cB15SkqeSE
 
 
Kolla in hans kanal här:
https://www.youtube.com/user/JCarverPoker
 
eller på hans hemsida:
http://www.jasonsomerville.com/

Gröt och en ny följetong om dybban

2014-03-17 @ 18:52:09 | Allmänt
Det blev en gröt av allting till sist stört omöjligt att följa om man inte hade fullskärmsläget kan jag tänka mig. Efter c:a två och en halv kraschade mitt broadcasting program, men inte märkte jag det inte. Jag hade fullt upp med att klicka och betta. Nu var det inte speciellt många som kollade i ärlighetens namn, inte jämfört med tidigare sändnings tillfälle men jag gick från runt 590 views innan jag började till nästan 640 views när det kraschade. Om det blir någon mer gång får det bli färre bord.
 
Bägge kvalen till PAF Poker Challenge gick åt pipan, blev inte ens en liten biljett i tröstpris. Championship gick bra ... i början i alla fall, satt en spelare vid samma bord som var bland de sämre jag varit med om.
Först gav han bort en hel del till mig, men sen lyckades han dra ut mina AA. När pengarna åkte in drog han nästan dött, men blev räddad av runner, runner
 
Efter det hade jag en ganska dålig period med flera riktigt tveksamma spel i olika turneringar, bl.a. en syn i ett av PAF kvalen. Var otroligt svårt att sätta honom på den handen, han satte sin hålstege på rivern, och jag kunde inte förstå hur han tagit sig dit med den handen. Gick som sagt inte speciellt bra, men det vände på slutet med två mincashar  på Pokerstars.fr och vinst i Sunday Showdown. Inga 105 000 kr som dybban i Nordic Masters, men jag hade betydligt mindre investerat i varje turnering.
 
På tal om dybban så körde pokerlistings en ny följetong om dybban idag:
 http://www.pokerlistings.se/pokerns-innelista-vecka-11-howard-lederer-wannabe-skaemmer-ut-isildur1-36717
 
Mycket underhållande!
 
Men nu blir det till att börja om igen och snabbt försöka klättra upp till nya kvalbiljetter till PPC:n. Kanske skulle ta och köpa mig ett paket för säkerhets skull, PAF hart åtminstone förr i världen betalat tillbaka inköpen om man senare kvalar.
 
 

Hektiskt

2014-03-16 @ 09:18:27 | Allmänt
Nu är det en kvart kvar innan jag ska börja söndagens aktiviteter med att skjutsa min äldsta dotter till sin träning.
Lämnar henne lite tidigare för att sedan hinna till min sons fotbollsträning där jag blev ensam tränare idag.
 
Hinner precis hem om innan jag ska iväg igen, den här gången till Järla där det ska beställas en soffa och lämnas tillbaka provtyger. Tillbaks hem igen för nästa skjuts till badminton, får en timmes lugn innan det ska hämtas för att min dotter ska hinna hem innan sin sista aktivitet för dagen, Enskedespelets teater. Tror vi gör det enkelt för oss och kör färdiggrillad kyckling till middag.
 
Har inte hunnit få riktig ordning på ljudet till ikväll, så lär ha det avstängt för att minimera bruset, har ändå oftast inte tid att prata om jag ska spela samtidigt, men hoppas kunna leverera bild från 18.30. Finns en chat på Twitch.tv, men den tar ju upp skärmutrymme så jag kommer inte att kunna kolla den jätteofta, ska se om jag kanske kan låna en till dator lite senare på kvällen om min fru åker ut ur Pokerallsvenskan. Nu iväg!

Min turneringsöndag 2014-03-16 Start c:a 18.30

2014-03-15 @ 11:49:00 | Allmänt
Jag gör ett försök imorgon, hade lite problem med ljudet så vi får se om jag har ljudet på.
http://www.twitch.tv/rosjon ligger kanalen, välkomna att kolla. Som vanligt lovar jag inget, allt beror på teknikens välvillighet och antalet tittare.
 
Men har ni tur så kommer ni imorgon att få höra och se något liknande det här:
http://youtu.be/zAQd9nFoRYk 
 

Fråga inte....

2014-03-15 @ 09:50:46 | Allmänt
vad Svenska pokerförbundet kan göra för dig, fråga dig vad du kan göra för förbundet.
 
Det finns många fördomar mot förbundet, de flesta har sina rötter i hur det sköttes 2007-2011. Det är dags att släppa det nu, oavsett hur mycket vissa fortfarande vill associera förbundet med dåligt skött ekonomi och SM som förlagt vägg i vägg med strippklubbar. Har sagt det förr, och lär få återupprepa det, det stämmer inte längre.
 
Styrelsen är seriös, förbundet är seriöst, jag önskar att alla belackare vore lika seriösa, då skulle vi ha en konstruktiv debatt.
 
Efter att i flera veckor hållit på med samma trams som han avskyr så hos sin ärkefiende, skrev Ken Lennáard ett väldigt bra inlägg om Svenska pokerförbundet. Så pass bra att jag på eget bevåg tog bort mitt senaste inlägg om hans trams och dessutom länkar till inlägget trots att jag anser att en sajt med en redaktör värd namnet inte borde tillåta sådant beteende.
http://www.pokerlistings.se/vad-aer-felet-med-svenska-pokerfoerbundet-65857
 
Och när jag ändå håller på att länka, länkar jag till Svenska pokerförbundet nya sajt där de bland annat går i svaromål med de som klagat på djurplågeri i deras reklamfirmor.
http://svenskapokerforbundet.se/
 
Sista länken går till den debattartikel av pokerförbundet som publicerats i veckan:
 
Sanslös statlig dubbelmoral i spelfrågan
 
Gå till aftonbladet och läs artikeln, dela den sedan på de sociala medier ni är aktiva på, målet med en sådan artikel är att nå ut och ju fler som delar, ju högre upp hamnar artikeln på socialanyheter.se och liknande sajter, och ju högre upp den hamnar där, ju fler kommer att läsa och dela, ja ni fattar.
 
Om ni inte redan kvalat till Sveriges enda riktiga SM i nätpoker, ta chansen imorgon söndag på Pokerstars, själv funderar jag på att köra en ny livesändning, för det kommer att bli en fullspäckade kväll imorgon med bl.a. två kval till PAF Poker Challenge, och mycket annat. Senast jag körde en sådan livesändning kraschade Svenska Spels plattform, vilket blev upprinnelsen och droppen som fick bägaren att rinna över vad gäller mitt spel på den sajten.
http://rosjon.blogg.se/2013/june/livestream-fran-min-turneringssondag.html
http://rosjon.blogg.se/2013/june/livestream-start-ca-1830.html
http://rosjon.blogg.se/2013/june/strul-pa-svenska-spel.html
http://rosjon.blogg.se/2013/june/kontrovers.html
http://rosjon.blogg.se/2013/june/podcast-och-slutet-pa-dispyten.html
 
 

Debattartikel signerat Svenska Pokerförbundet

2014-03-14 @ 01:09:40 | Allmänt
Sanslös statlig dubbelmoral i spelfrågan

Plus Minus Noll

2014-03-12 @ 16:55:37 | Allmänt
Söndagen blev ett par cashar och det gav ett resultat på plus minus noll, vilket ur en turneringsspelares synvinkel är bättre än en normal söndag. Ikväll blir det nog inte så mycket poker, eventuellt ett kval till PPC:n på PAF Spade, men vi får se.
 
Barnen blir äldre, imorse såg min minsting ut så här:
 
Men när hon kom hem från skolan såg det ut så här:
 
 
 

Söndagens turneringar

2014-03-09 @ 15:51:00 | Allmänt
För två veckor sedan lyssnade jag på en intervju av Robin Colbin i Koivus och Egons podcast. Han gissade att han köpte in för runt $6K en normal söndag, då inget speciellt var på gång.
 
Själv ligger jag betydligt lägre, kanske köper in för $1500 om det är en speciell söndag. Idag har jag redan kvalat in till en hel del turneringar så det blir nog en ovanligt proppfylld söndag idag. Dessutom blir det en hel del specialare idag. Någonstans ska jag också hinna göra Italienska köttbullar, tack och lov är det Liv som handlar idag.
 
Kommer att spela lite kval på PAF, brukar vara bra värde, och kommer även att spela deras Championship som börjar 18.00. Samtidigt drar Pokerstars.fr igång sin Warmup, den kommer jag också att spela. Vann en $33-biljett på PAF så den ska jag försöka förvalta till något större strax efteråt.
 
Pokerallsvenskans fjärde omgång drar igång kl 19.30 på Nordic Bet, lite kul omväxling även om jag vid det laget börjar få ont om tid till chatten. Det får bli som det blir.
 
Klockan 20.00 sätter  det igång på riktigt, lite Pokerstars.fr, Winamax och sedan PAF Spade med kval till PPC och en $7440 added turnering med en resa till New York som första pris. Hoppar kvalet till GRAND Live Marbella på PAF trots mina biljetter, ska till Riksgränsen och Kiruna då, sparar biljetterna till andra livekval. Det vill till att jag lyckas kvala in till PAF Poker Challenge då jag gav min fru inköpet i födelsedagspresent, så det blir svårt att backa ur nu.
 
På Pokerstars.eu blir det sedan att kvala till SM-Online, bara några veckor kvar. Fullt upp med andra ord, förhoppningsvis till sent in på söndagmorgonen.
 

Varför skulle man INTE vara medlem!?

2014-03-08 @ 10:39:04 | Allmänt

Det är nu bara några veckor till dess att online-SM avgörs på Pokerstars, arrangerat i förbundets regi precis som alla andra mästerskap inom spel och sport. Startskottet går den 30 mars.

Men redan den 29 mars körs en frirulle för medlemmar i Svenska Pokerförbundet med en massa adderat värde. Bara den är värd hundralappen det kostar att gå med i pokerförbundet.

 

Många frågar varför de ska gå med i Svenska Pokerförbundet. Jag tycker det är en lite märklig frågeställning, men jag tror det är ett symptom många pokerspelares inställning. ”What’s in it for me?”

 

Att många inte har förtroende för förbundet har mest att göra med tiden fram till 2011, då det inte alltid sköttes seriöst. Men så är det inte längre. Sedan 2012 har vi en ny styrelse och det hela sköts mycket mer seriöst på helt ideell basis.

 

Det tar naturligtvis tid att skapa nytt förtroende, men förbundet är på god väg.

 

Jag anser därför att frågan man bör ställa sig är varför man INTE ska vara med?

 

Trots att det är tydligt på hemsidan och ännu mer tydligt nu i och med kampanjen ”Korten på bordet” så kommer fortfarande frågor om vad förbundet står och jobbar för. En fråga väldigt få ställer sig när det gäller att gå med i andra föreningar, men som tydligen är väldigt viktigt för just pokerspelare. Men väldigt få gör sig omaket att försöka besvara sina frågor, trots att det är så enkelt som att gå in på hemsidan.

 

Att vara med i pokerförbundet handlar inte om ”What’s in it for me?”.  Det handlar om att stödja en god sak.

 

Att vara medlem i Svenska Pokerförbundet betyder att du stöder anordnandet av ett online-SM, ett live-SM som inte arrangeras av staten utan av pokerspelarna själva, att du stödjer svenska pokerspelares rätt att spela poker utanför casinona, att du inte tycker att svenska spels pokerklient ska vara det enda alternativet för den svensk som vill spela poker på nätet. Det är inte svårare eller mer komplicerat än så.

 

http://svenskapokerforbundet.se/korten-pa-bordet/

Klart som fan....

2014-03-07 @ 00:18:17 | Allmänt
...att de är osmakliga.
 
Fått lite kritik för att jag delar de reklamfilmer som Svenska Pokerförbundet gjort. Osmakliga och dåliga är vad jag får höra. Av andra pokerspelare och av min egen fru. Helt plötsligt har alla blivit experter på bra reklamfilm.
 
En fråga bara, var höll ni hus när något skulle göras? Bryggseglare och baksätesförare är en ganska bra benämning.
 
En del gillar inte Schulman, och stör sig på filmerna därför, andra är djurvänner, en tredje kategori går inte att göra nöjda. De som tycker de är osmakliga, tycker ofta att den om pizzerian är bäst av dem. Jag tror den är alldeles för tam i budskapet och ägaren är lite väl mycket karikatyr. Skotten som blir skjuten har en intressant knorr, men är för svår att förstå.
 
Grisen och fisken är, trots djurvännernas protester de som går hem bäst. De upprör, vilket är dit man måste sträva. Ska man nå ut utanför pokerkretsar, där alla redan känner till lagstiftningen, så måste man ta i, skapa en reaktion.
 
Jag lite trött på de som klagar på allt, jämt. Ibland känns det som att det inte spelar någon roll vad pokerförbundet gör så är det skit. Antingen får de kritik för att de inte gör något, eller så får de kritik för att det de gör är dåligt.
 
Nej, filmerna är inte så osmakliga att de motverkar syftet, de flesta vet inte om att Svenska Pokerförbundet finns eller att det ens finns någon som tycker att man borde få spela poker utanför casinot. De flesta vet inte ens om att det är olagligt att spela poker i Sverige utanför casinot. Om de får se filmerna är chansen större att de blir mer upplysta.
 
Men det skulle inte ha funkat med några små informationssnuttar à la Anslagstavlan.
 
Så jag kommer att fortsätta att dela länkar och retweeta tweets, har vi riktig tur så kan vi hamna högt på listan av de mest delade nyheterna i Sverige, det krävs inte alltför många delningar.
 
 

Korten på bordet - SvePofs bannlysta reklamfilmer

2014-03-05 @ 10:00:00 | Allmänt
Hade hoppats att dessa skulle visas  ikväll under halvtidsvilan i Champions League på TV3 eller Viasat, men p.g.a. deras kontroversiella politiska budskap har dessa blivit bannlysta från marksänd television.
 
Svenska pokerförbundet hade hoppats få fullt genomslag med dessa filmer, men de blev alltså stoppade. Hoppet om att de ska gå på tv är väl inte ute, men just nu så blir det inte så. Så dela dessa filmer till alla ni känner! På facebook, på twitter ( #kortenpabordet), sprid dem via mejl. Och läs mer om budskapet efter de inbäddade filmerna. Filmerna finns även på pokerförbundets nya webbsajt http://www.svenskapokerforbundet.se
 
 
 
 

 
 

"Korten på bordet. Vi kräver en rättvis spellagstiftning Nu är det dags att politikerna tänker på oss spelare och inte på sina egna vinster

Pokern i Sverige står inför en brytpunkt i år. EU är i en process där man arbetar på att dra Sverige inför EU-domstolen för att regeringen vägrar reformera spellagstiftningen. Sverige är idag ett av de sista länderna i Europa som fortfarande har ett spelmonopol.

Nu är det dags att skapa en modern spellagstiftning i Sverige. EU har nämligen rätt i att spelmonopolen skyddar inte spelarnas intressen även om man utger sig för det. I land efter land i Europa har det införts lagstiftning som tillåter fler spelaktörer under statlig kontroll. Resultatet? Ökade statsintäkter. Ökad sponsring till sport och kultur. Fler arbetstillfällen.  Färre oseriösa aktörer. Ökat stöd till forskning om spelberoende. Och, det viktigaste för oss - bättre villkor för spelarna.

Att inte anpassa den Svenska spellagstiftningen till den verklighet som råder är direkt kontraproduktivt mot de syften man säger sig vilja värna; man har sämre möjlighet att hjälpa spelberoende när de flesta spelarna spelar på sajter eller klubbar helt utan statligt kontroll eller inflytande.

Vad gäller livepokern är dubbelmoralen närmast sanslös. i praktiken har vi idag ett totalförbud mot livepoker i Sverige samtidigt som staten driver casinon där livepoker är en huvudattraktion. Dessutom med insatsnivåer som är så pass höga att de allra flesta av oss inte kan vara med och spela.

Om man tillät livepoker i Sverige skulle man kunna reglera det, dagens förbud innebär nämligen inte att poker inte spelas utan bara att det spelas på nätet eller på olagliga spelklubbar. Förbudet bidrar till att ge spelet ett oförtjänt dåligt rykte. Nu måste regeringen agera. Det är dags att modernisera spellagstiftningen"

Allvarligt talat

2014-03-02 @ 12:03:02 | Allmänt
Trodde vi kommit längre än så här. Är det så dåliga tider att "Skandinaviens största pokersida" måste sälja annonsplats till en pokersajt som Playboy Poker? Jag har förståelse att man vill skapa värde för sina besökare, pokersajten erbjuder adderat värde, men just denna sajt hade jag hoppat över om jag var annonssäljare på poker.se.
 
Förutom att varumärket marknadsför en otidsenlig syn på kvinnor så skulle jag vara orolig för att andra pokersajter inte längre skulle vilja marknadsföra sig i detta sammanhang.
 
Sånt här gör att jag bara blir trött på allt.

Vårt viktigaste år någonsin!

2014-03-02 @ 10:07:00 | Allmänt
Svenska pokerförbundets ordförande Lina Olofsson skrev häromdagen följande inlägg:
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2014/02/vart-viktigaste-ar-någonsin
 
I inlägget berättas om hur man i Norge arrangerat norska mästerskapen i Freeroll, något som verkligen vore något att satsa på även här i Sverige. Vet inte hur lagstiftningen ser ut i Norge, men i Sverige, om jag tolkat det rätt så skulle det vara svårt att helt lagligt arrangera ens ett freeroll-mästerskap.
 
Dessa frågor och svar har jag hämtat från Lotteriinspektionens hemsida:
 
Får vem som helst arrangera en pokerturnering?

Nej, den som arrangerar pokerturneringar för allmänheten begår ett brott mot lotterilagen, oavsett om syftet är att tjäna pengar eller inte.

Får man spela poker privat i hemmet?

Ja, så länge som spelet inte anordnas i syfte att tjäna pengar på något sätt.

 

Poker är alltså inte ens jämställt med lotteri, för ett lotteri kan vem som helst anordna i samband med offentlig tillställning. En skolklass får till exempel ha ett lotteri på en julmarknad utan tillstånd och utan att bryta mot lotterilagen, men skulle samma skolklass arrangera en pokerturnering så skulle de få skaka galler.

 

Det är knappt jag får spela poker hemma med kompisar. För även om mitt huvudsakliga syfte inte är att tjäna pengar på mina kompisar så är det oundvikligen en liten del av syftet, då jag inte spelar för att förlora.

Tyvärr så verkar alltså möjligheten att arrangera ett lagligt freeroll-mästerskap i Sverige inte finnas. Kanske något att dubbelkolla med Lotteriinspektionen under Svenska Pokerförbundets samtal med dem?

För att lyfta fram det orimliga i detta och skapa opinion har Svenska Pokerförbundet kostnadsfritt för sina medlemmar producerat fyra reklamvideor. Vi som var på årsmötet fick se tidiga versioner av dessa och de kommer förhoppningsvis att skapa uppmärksamhet och debatt.

 

Från och med onsdag nästa vecka kommer dessa reklamfilmer att visas på TV3 och på Sexan. Skulle ni missa dem, så finns de då att se på Svenska Pokerförbundets hemsida.

 

Men inte nog med det. Poker-SM online närmar sig och det är hög tid att kvala in. Själv har jag redan donerat till prispotten då jag spelat en del kval, men fortfarande inte kvalat in. Ikväll gör jag nya försök. Se dessutom till att bli medlem i Svenska Pokerförbundet innan den 29 mars då det anordnas en frirulle för medlemmar.

http://www.svenskapokerforbundet.se/poker-sm-2/online-sm/

 

Jag tror tyvärr inte vi har en chans att slå deltagarantalet i det statligt subventionerade Svenska Spels online-mästerskap, men jag hoppas på ett högre deltagarantal än förra året.

Jag hoppas dessutom att i år är året då SM i poker live går om sin konkurrent Casino Cosmopols mästerskap, både i prestige och deltagarantal. Jag hoppas på en ännu bättre spelplats än Malta, min dröm om ett mästerskap arrangerat i Köpenhamn lever fortfarande.

Det är egentligen inget fel på Malta som spelplats, de har vana av att arrangera stora turneringar, och Svenska Pokerförbundet har goda erfarenheter av att arrangera mästerskapen där. Det ligger hyfsat nära, framför allt går det att ta sig dit billigt och enkelt med direktflyg.

Några av mer kända Tour-spelarna har luftat sitt missnöje med Malta som spelplats, de verkar ha uppfattningen  om att SM bara är en semesterresa för gamla pokerrävar från forntiden. Samtidigt är det väldigt få av dessa som varit där. Men det är milsvid skillnad mellan det SM som arrangerades 2011 i Riga och det som arrangerades på Malta 2013. Nu gäller det bara att fler av våra bästa spelare kommer till SM och spelar på samma sätt som de kommer att spela i SM online.

Detta är Svenska pokerförbundets viktigaste år någonsin. Det är valår och chansen finns att vi kommer att arrangera de mest lyckades Svenska mästerskapen någonsin. Men då krävs det att vi alla deltar!

Balanserat

2014-03-01 @ 16:22:36 | Allmänt
Jag vore väl inte Sveriges mest Svenska Spel-kritiska bloggare om jag inte balanserade förra inlägget  med lite välförtjänt avlivning av en myt som finns om Svenska Spel.
 
Jag får ofta höra att Svenska Spel är neutrala vad avser monopolet och att de bara utför sitt uppdrag i vår svenska spelpolitiks tjänst.
 
Det är naturligtvis inte sant, Svenska Spel är inte neutralt och har en egen agenda som blir extra tydlig då man läser några blogginlägg av Johan Tisell, Presschef på Svenska Spel. Han är ju anställd av företaget så naturligtvis försvarar han hur de utför det uppdrag de fått. Men om han fick bestämma hade vi garanterat haft ip-spärrar. Det är synd om SvS som inte har samma förutsättningar som de utländska spelbolagen. De gör dessutom mycket gott för pengarna som de drar i vinst, det är därför de har så låg återbetalningsprocent. Eller nåt.
 
http://blogg.svenskaspel.se/spelrum/author/johant/

Lördag med dybban

2014-03-01 @ 14:45:49 | Allmänt
Ja, en liten stund i alla fall. Intressant för oss som följt Thorsons karriär, och också spännande att höra om någon som tagit sig ur en livsituation som inte varit så nyttig.
 
 
Religion är ju inte min grej, men det är ju upp till var och en. Men ibland undrar jag om det inte finns ett alternativ utan religion, men med en mer filosofisk approach. Mänskligheten borde ha kommit längre vid det här laget, det borde inte behövas inblandning av tro för att vilja ställa och besvara existentiella frågor.
 

Full Tilt Poker skattefritt och nettobeskattning per år, inte per sajt

2014-03-01 @ 00:10:00 | Allmänt
Som en tidigare teaser avslöjat så kom det en dom i kammarätten som affe2000 på pokerforum.nu beskriver nedan. Har fortfarande inte läst domen själv.
 
Ur tråden http://pokerforum.nu/forum/ekonomi-skatt-och-juridik/69667-uppdatering-i-skatte-renden-hfd-inget-pt-kammarr-tt-ftp-skattefritt.html:
 
"Kammarrätten i Jönköping säger nettobeskattning per år (men inte anordnare) och att vinster från FTP inte ska beskattas
Jag fick idag en dom från Kammarrätten i Jönköping. Det gäller ett ärende där jag varit involverad sedan länge och där Skatteverket vill beskatta en pokerspelare för vinster på Pokerstars, FTP, UltimateBet, Absolute Poker och från livevinster i WSOP och PCA. Vi förlorade helt i förvaltningsrätten men fick igenom det mesta i Kammarrätten.
Kortfattat framkom följande i Kammarrättens dom:
  • Pokerstars skattepliktigt,
  • UB, AP, WSOP och PCA också skattepliktigt (vilket vi inte invänt emot),
  • Vinster från FTP inte skattepliktiga,
  • Beskattningsunderlaget består av den totala nettovinsten per år avbeskattningsbara spel minskat med den totala nettoförlusten av beskattningsbara spel och
  • Skattetillägg påfördes på den beskattningsbara nettovinsten.
Att Pokerstars var skattepliktigt är inte så konstigt om man tittar på vad som framkommit de senaste åren. Vi drev det filialargument som Cyntax kommit på men utan framgång (vilket var förväntat).
Mer intressant är att Kammarrätten kom fram till att FTP var skattefritt. Kammarrätten för ett resonemang om att Skatteverket måste visa att FTP sannolikt (normal beskattning) eller mycket sannolikt (efterbeskattning) huvudsakligen bedrevs utanför EES. Kammarrätten anser Skatteverket, mot bakgrund av vår bevisning, inte gjort nått något av dessa beviskrav.
Minst lika roligt är det att Kammarrätten köper det orättvisa i att, som Skatteverket vill, beskattat spelare för nettovinster per anordnare. Detta medför ju att någon som spelar hos fler än en anordnare riskerar att bli beskattad på ett klart högre beskattningsunderlag än den totala nettovinsten. Vilket var fallet i detta mål för vissa år. Enligt Kammarrätten ska därför begreppet vinst i IL 42:25, precis som vi yrkat, tolkas på så sätt att det utgörs av den totala nettovinsten av beskattningsbara spel med avdrag för den totala nettoförlusten för sådana spel. Spelaren får helt enkelt göra avdrag förluster på skatepliktiga sidor.
Jag vill påpeka att Skatteverket kan komma att överklaga denna dom och att HFD i så fall kan komma att ändra den, även om jag såklart tycker att Kammarrätten har rätt i det mesta."
 
Detta har även kommenterats av Lotteriinspektionen:
 
"Kvittning sänker beskattningsbar pokervinst
Publicerad: 2014-02-27

Tvärtemot Skatteverket anser Kammarrätten i Jönköping i dom den 18 februari 2014 (mål nr. 597-602-13) att vinster från beskattningsbart pokerspel kan kvittas mot förluster avseende sådant spel, oavsett hos vilken spelanordnare dessa uppstått. Därmed sänks den beskattningsbara vinsten från pokerspel."