Andra raka!

2010-03-31 @ 01:14:26 | Allmänt
Rushen håller i sig, ny vinst i 500krs!

Arnold ett måste....

2010-03-30 @ 23:27:41 | Allmänt
Det finns två böcker som jag gissar att väldigt många har missat totalt, kanske beroende på att de har ett ganska larvigt namn:
Poker Tournament Formula 1 och 2 av Arnold Snyder.
Skulle vilja påstå att det han skriver i denna bok är lika orginellt och insiktsfullt som det Sklansky eller Harrington skrivit.
Första Boken inriktar sig till live- och onlineturneringar med snabb struktur d.v.s inte till djupstackade turneringar med 2 timmars nivåer. Idéerna han framför i boken bygger helt och hållet på att för att lyckas i dessa turneringar så måste man vara mycket aggressivare och lösare än Harrington förespråkar.
De flesta pokerböcker förespråkar att överlevnad är viktigast i början av turneringarna och att man ska vänta på bra händer. Inte denna, tvärtom är det viktigare att skaffa sig en stor stack än att överleva. Att vänta på bra händer är ett stort misstag och man bör istället inrikta sig på att stjäla och spela väldigt aggressivt positionsspel. Han rekommenderar t.ex. att man alltid synar en standardraise om man sitter på knappen (under förutsättning att man har tillräckligt med marker) oavsett kort. Han säger också att i snabba turneringar så blir man kortstackad redan vid 20-30 BB och bör redan då börja spela lösare och aggressivare. Vid 10 BB är man desperat och bör pusha med any two UTG hellre än att betala en stor mörk till.
Många andra inkl. Harrington förespråkar att man väntar ända tills man bara har 5BB kvarinnan man pushar med Any Two Cards UTG, men då spelar det ju ingen roll att man dubblar, man är fortfarande shortstack.
Han påstår att man får en högre ROI även om man åker ut ur fler turneringar tidigare.
När Harrington pratar om minfältet i början av turneringar och om överlevnad,så pratar Snyder om minfältet i mitten av turneringarna, då man måste ha tillräckligt med marker för att kunna överleva att ibland syna allins från småstackarna medan mörkarna ökar. Hans sätt att beskriva de olika faserna i en pokerturnering säger en del om hur han tycker att man ska tänka:

Phase one: stack building – take their chips while they're napping

Phase two: the minefield

Phase three: the bubble – a buffet of chip sandwiches

Phase four: the money – exploiting the mass relief

Phase five: the final table – last chance to screw up

I andra boken är fokus på lite större live turneringar med långsam struktur, men även här förespråkar han att man ska vara mer aggressiv i början av en turnering och utnyttja att de flesta är i "Survival mode".

Intressanta artiklar om böckerna:

Blogg Snyder vs Harrington
Artikel Snyder vs Harrington
Reverse chip value theory
Implied Discount

Jag påstår inte att jag spelar som Snyder beskriver men vissa saker har jag tagit till mig och det har förbättrat mitt spel och min ROI.
Så om det känns som ni redan läst allt om poker och ni missat dessa böcker så slå till. Tillsammans med "Every Hand Revealed" av Gus Hansen och
"Winning Poker Tournaments One Hand at a Time" så är det de mest läsvärda böckerna om man är turneringsspelare.

Supertilt....Not!

2010-03-30 @ 01:42:39 | Allmänt
Alltid trevligt när det går bra och ikväll gick det riktigt bra. Spelade bara två turneringar, 300krs och 500kr på Svenska Spel. Hade egentligen tänkt lägga mig tidigt då jag blev rejält förkyld efter första löppasset igår.Men lyckades ta två finalbord av två möjliga, kom trea i 300krs och vann 500krs.Sammanlagt plus lite drygt 19 000, ganska bra timpeng.Lite jobbigt att klockan ringer om mindre än 5 timmar bara.

Marsianen och stjärnorna

2010-03-28 @ 22:48:47 | Allmänt
Spelade återigen 250K GTD på PAF utan framgång.Inte så oväntat, har kommit fram till att på PAF där vinner jag bara satelliter men inga pengar
Spelade även Betfair frirullen till Tallinn men det gick inget vidare, utslagen av Legato igen, men bara att acceptera, han gjorde en stark syn när jag ställde med öppet stegdrag och han bara träffat andraparet.

Spelade även 12K GTD på Betfair men åkte direkt på dåligt spel. Så om det skulle bli lite plus ikväll fick jag lita på min gamla kassako SvS.
Spelade först Marsianen, SvS månadsturnering med 2000 i inköp. Fick efter ett tag frågan om vad det var för stjärnor man såg på min plats. Jag såg inga stjärnor i min klient men fick denna bild av min fru som gick in och kollade vad som stod på.....Uppenbarligen har SvS återigen gjort en miss, eller så har de till sist insett att jag är en stjärna;)
Marsianen gick bra, dubblade snabbt med en triss mot AA, och låg bra till, när finalbordet började. Fick sedan ett par rejäla kalldushar, bl.a AQ mot AT där han rivrade en färg, och åkte till sist på 6:e plats när jag återhöjde allin med 88 och fick syn av AT, samma kille, och det slutade med att det låg två ess på brädan.
8 500 kr rikare, men jäkligt tiltad. Var övertygad om att få minst det dubbla.

Aldrig nöjd - Spotify

Fredagsmys

2010-03-27 @ 10:19:13 | Allmänt
Igår var det fredag och det var bara jag och barnen hemma eftersom Liv var med sitt företag på konferens. Ganska snabbt blev det klart att Siri skulle sova över hos en kompis så kvar var jag, Sander och Signe. Hade laddat med glass och sen köpte vi hamburgare som åts framför TV:n, något vi aldrig får göra om Liv är hemma, och när hon har annat för sig gäller det att passa på.
Vi såg på Percy Jackson och åsktjuven, med svensk text, så jag satt och läste för Sander som även om han börjat läsa inte är riktigt så snabb än. Signe var inte speciellt intresserad men lekte själv och det var lugnt och skönt. När filmen sen var slut så gick jag och la Signe som var jättetrött, medans Sander satt kvar och kollade på Let's Dance.

I och med detta började kvällens pokerspel. Spelade Sverigerankingen men åkte efter en och en halvtimme då jag floppade topp-par men killen på stora mörken hade floppat färg. Körde istället igång Betfriends 30K GTD rebuy och Betfairs 12K GTD. Kom precis i pengarna innan jag åkte med 55 mot JJ, utslagen av Legato som jag gissar kom topp 3 eftersom han låg bra till när jag åkte. 30K Rebuy gick också ganska bra men jag lyckades göra bort mig och bluffade bort en stor stack. Den turneringen känns lite lång för mig, har svårt att hålla mig i schack när det är så långa turneringar. Skärpning, för det är en riktigt bra turnering som det känns som jag kommer att ta hem när som helst. Kommer ofta i pengarna, men räcker inte riktigt hela vägen.
Avslutade kvällen med en 5000 Eyes Wide Shut på Betfair och Midnattsmötet på SvS. Låg bra till i Eyes Wide shut men åkte innan pengarna, spelade bra, men man måste ha lite tur med.
Kom dock trea i Midnattsmötet och det gav 4,5K SEK så lite plus igår på SvS och miniplus på Betfair. Somnade vid 03.00 så lite trött idag, tur att det är lördag.
På söndag blir det mer turneringsspel, men först kommer First Poker hem till mig för en intervju . Jag vet inte vad de ska fråga om, och vad de ska skriva om, men kan man ge SvS en känga för sitt misskötta SM 2008 så är jag nöjd. Långsint? Nej, inte alls.....
Men det betyder att det måste till en rejäl röjning, med tre barn och ganska slarviga föräldrar så förfaller det ganska snabbt här hemma. Tvätta, plocka undan och dammsuga står på schemat för helgen.

Supertilt

2010-03-23 @ 22:29:39 | Allmänt
Hur kul är det att vara turneringsspelare egentligen? Ständiga besvikelser, långt mellan vinsterna, nästan alltid missnöjd, enda gången man är riktigt nöjd är när man slutar som vinnare. Man är på nästan ständig supertilt. Eftersom många andra som torsdagsgrindar på Donkr har shysst ROI var jag tvungen att kolla min egen och upptäckte då att jag just nu är supertiltad trots att jag ligger på 155% ROI.

Om man sedan då granskar sin graf lite mer noggrant så inser man att man i stort sett jämnt är tiltad som MTT-spelare, t.o.m supertiltad.

Vad jag inte visste men borde förstått.....

2010-03-22 @ 20:13:14 | Allmänt
...är att det inte går att spela poker tidigt en söndagkväll. Har vunnit två stycken $200-turneringsbiljetter på PAF, varav jag använde den ena igår på deras 250K GTD. Spelade uruselt och blev på dåligt humör när jag ganska snart åkte ut. Spelade sen en satellit och hade redan anmält mig till Veckopotten på SvS och barnen skrek och min fru var irriterad. Så till slut ställde jag med en skithand i satelliten, la ner spelet i Veckopotten och gick och la min lilla dotter S och svor på att aldrig mer spela poker så tidigt på kvällen. Tidigast 19.30 i fortsättningen om jag inte får Liv att lova att ta hand om barnen medans. Dålig början på kvällen som iofs slutade med en vinst kl 02.30. Tyvärr var det inte i Veckopotten eller Bodogs 100K GTD utan i Midnattsmötet med 300kr i inköp. Men det var kul att vinna och åtminstone inte backa igår även om vinsten kom i just den turneringen som hade lägst inköp.

Roligt finalbord som kändes ganska enkelt trots att jag sprang in i AA med 26 på handen (för agressiv?) och tappade till shortstack. Fortsatte att höja minimum så fort chansen bjöds och la mig när folk slog om om jag inte hade en hyfsad hand. Om någon höjt och jag hade en hyfsad hand slog jag om eller synade beroende på position. Klart, kan ju tänka mig att min uppfattning om en hyfsad hand skiljer sig från de andras.
Fick dessutom lite beröm för bloggen av en railare vilket alltid är kul.

Söndagar innebär annars ganska mycket aktiviteter för barnen och igår var ingen skillnad. Den enda som inte hade något speciellt planerat var Signe. Sander gick på simskola och Siri på teater. Hon är med Enskedespelet som skall sätta upp Momo eller Kampen om tiden nu i vår/tidig sommar och det är en massa repetitioner. Eftersom Siri dessutom varit på Tekniska museet med Liv på lördagen så fick även Sander göra något kul själv, så han och jag tog t-banan till bowlinghallen och Sander fick bowla för första gången med staket längs rännorna. Mycket kul tyckte vi båda.
Sedan åkte jag hem och sov en timme med Signe innan det var dags att påbörja den alldeles för tidiga söndagsgrinden.

Dåliga odds och Sverigerankingen

2010-03-20 @ 13:38:58 | Allmänt
Tappade igår ledningen i Sverigerankingen till GoBaLi som vann i gårdagens turnering, ställningen är nu:

1 GoBaLi 2271,89
2 rosjon 2250,92
3 bisons 1892,59
4 Kaldur 1820,15
5 annars 1818,13
6 riverjack 1758,53
7 kungen76 1733,29
8 romocola 1714,55
9 $7 1662,51
10 $Hoffa$ 1632,56

Endast 20p upp till ledning igen, nu får det bli ett nytt finalbord snart!
Kan dock inte förstå hur de som planerat Sverigerankingen tänkt när de lagt en av veckans två turneringar på fredagar 19.30? Vet att jag tjatar, men är det bara jag som alltid har annat att göra då? Igår var jag och ungarna borta hos en kompis, då Liv hade tjejmiddag här hemma. Vi lagade middag och käkade fram till strax efter 20.00 då jag medan jag plockade undan kunde börja spela så smått. Och hade jag inte legat topp 10 hade jag inte spelat alls. Det krävs en del för att orka spela efter två öl och en lång arbetsvecka. Första ölen visste var den tog. Åkte ut strax efter 21.00 och sedan kunde jag ägna mig åt att spela Talisman med resten av gänget. Vi har tre barn var så det blev riktigt livat och vi tog taxi hem vid halv tolv, med Signe sovande i famnen.

Sökte efter info om Paf Poker Challenge, för att se vilket schema som gäller men råkade då hitta denna sida:
Bra odds
De ger 65 ggr pengarna på att jag ska vinna PPCn, vilket jag tycker är aaaaning för lite.
Det lär ju vara en del proffs där också, men om oddsen går upp till 100ggr kanske man ska sätta en femhundring.

I torsdags spelade jag +- noll med ett finalbord på Betfairs 3,2K. Synd man ska gå bra i den och inte i 12K. Låg bra till ett tag men AK mot JJ utan hjälp förstörde kvällen och sedan var jag shortstack.

Hjärnsläpp?

2010-03-18 @ 21:01:27 | Allmänt
Man känner att man spelar bra poker och sen plötsligt händer det. Man får hjärnsläpp:(
Varför gör man så? Investerar flera timmar på en turnering och sen gör man värsta dumspelet. Vore kul om man kunde ha en lite högre lägsta nivå. Och som om det inte vore nog så gör man om samma grej ett par timmar senare.
Både i Sverigerankingen och i 500krs gjorde jag stora misstag. Att säga att jag var överaggressiv är årets understatement. Pinsamt dåligt spel som jag förhoppningsvis inte gör om igen. Inget spel jag tänker berätta om, alldeles för genant.

Inga framgångar igår alltså men hade en fortsättning på helgens kortrush på måndagkvällen då jag kom trea i 500krs. Har dock varit dålig på att grinda poäng på betfriends, får se om motivationen kommer igen, då kan det gå fort.

Ställningen innan onsdagens Sverigeranking var:

1 rosjon 2101,25
2 annars 1650,22
3 Kaldur 1610,90
4 $Hoffa$ 1564,42
5 kungen76 1552,20
6 riverjack 1523,56
7 Psykiatern 1517,35
8 L MESSI 1500,11
9 romocola 1492,54
10 Segelfisk 1487,28

Och efteråt såg den ut så här:
1 rosjon 2173,38
2 Kaldur 1724,22
3 annars 1723,63
4 kungen76 1653,34
5 $Hoffa$ 1632,56
6 $7 1590,47
7 romocola 1569,84
8 L MESSI 1562,31
9 bisons 1544,08
10 riverjack 1523,56

Håller avståndet, men vore skönt med en klonk till snart.
Nu är det dags för min variant av tordagsgrind, lite turrar på SvS och lite andra sajter, blir nog 3,2K och 12K Guarantee på Betfair åtminstone. Rapport i grindtråden sen på donkr.com

Paf Sviten Poker Spring Cruise del 4

2010-03-16 @ 21:26:00 | Allmänt

Som jag skrev igår så hade jag anmält mig till Andra Chansen som gick på söndagen.Turneringen var en turboturnering och mörkarna ökades var 15:e minut och det var branta höjningar. Vi startade med 10 000 i marker och mörkarna var 100-200.
Satte mig ner vid bordet på plats 9 och kände direkt igen ett par spelare från cashgamet dagen innan. Hade inte suttit med mitt bord utan slaskat rejält vid andra bord. På plats 2 satt en kille med en cool hatt och lilla ekorren från Ice Age som kortväktare och höll låda tillsammans med några andra lika pratglada runt om och det var väldigt bra stämning.

Det visade sig ganska snabbt att detta bord skulle bli ganska actionfyllt, inte minst tack vare killen med hatten. Han satte nivån redan första handen då han, efter att en spelare innan höjt och en kille synat, tog en godtycklig stapel marker värda hundra styck och stoppade in. Han fick en syn och på floppen gick han sedan allin, och den sista spelaren la sig.
Andra handen likadant, jag är med och limpar in med T9 i spader. Killen med hatten raisar rejält, en syn, jag lägger mig. På floppen går han allin igen och får en fold.
Killen innan mig hade suttit och gnällt hela tiden på hur dåligt folk spelati cashgamet natten innan, något jag har svårt att förstå. Jag menar det är väl toppen om folk spelar dåligt, men den här killen verkade blivit utdragen några gånger och var fortfarande tiltad.
Tredje handen limpar han in, jag tittar ner på 66 och synar. Killen med hatten kör samma move som tidigare, in med en näve marker, dealern räknar till 1200. Killen innan mig synar och då synar jag med. Lite löst kanske men en träff så lär jag ju få någon av deras stack med tanke på hur vilt spelet varit hittills.
Floppen kommer Q hög, ingen 6:a, och killen innan och jag checkar. Killen med hatten höjer och killen innan mig ställer. Jag foldar och killen med hatten synar och visar AQ medan killen innan mig visar KQ. Första man ute.
Spelet fortsätter i samma stil och det reraisas friskt vid bordet. På plats 7 satt vinnaren av Live SM 2007 Carl-Johan Geijer. Plockar upp KK efter att Carl-Johan reraisat en minraise till 1200 och rereaisar till 2700. Fold hela vägen runt till Carl-Johan som tänker 30-40s innan han kastar. "Du måste väl ha nåt" säger han och det får man väl säga.
Bara några händer senare plockar jag upp KK igen och den enda tighta spelaren raisar från tidig pos. Jag reraisar och alla foldar runt till honom igen och han ställer in.
Jag synar, han visar AQ, inget ess kommer och jag nästan dubblar upp. Går ett varv till och sedan plockar jag upp TT och jag reraisar återigen efter att en spelare i mellanposition höjt. Han ställer, jag synar, och han visar 99. Ingen hjälp för honom på bordet och jag ökar min stack med 7000. Får bara några händer senare AA, raisar och får syn av lilla mörken och killen med hatten på stora mörken. Floppen kommer 3 hjärter, varav ett ess, jag betar ut och alla lägger sig.
Har en ganska bra stack nu, får strax efter 99, höjer standard, lilla mörken slår om allin och jag synar. Han har AQ men han får ingen hjälp av de fem korten och är ute. Vilken kortrush! Det är nu två stora stackar vid bordet, jag och killen med hatten.
Spelare slås ut till höger och vänster och ersätts av shortstacks från de andra borden där nästan ingen åkt ut än.
Carl-Johan åker och Andy och Andreas som också spelar, hamnar på platserna direkt innan mig. Ganska snart utspelar sig denna handen:
Killen med hatten limpar in i tidig position, Andy går allin och jag tittar ner på AJ. Mörkarna är höga och min stack är stor, jag är säker på att jag har en bra hand mot Andy, men synar bara för att kunna lägga mig om killen med hatten går allin. Han har gjort liknande spel innan. Han synar dock bara och floppen kommer esshög. Jag betar ut och killen med hatten lägger sig. Kommer tyvärr inte ihåg vad Andy visar upp, gissningsvis lågt par eller suited connectors, typ JT, men jag vinner handen på topp-paret.
Strax därefter limpas det in av flera spelare i en pott. Jag synar också efter att ha plockat upp KJ. Floppen kommer K hög och alla checkar fram till mig. Jag betar 3/4 pott, men killen i hatten går allin. Jag tror jag har bästa handen och synar ganska omgående eftersom han visserligen har en stor stack, men min är ännu större och jag har råd att förlora om jag har fel. Han visar dock upp K6 och efter rivern plockar jag hem en väldigt stor pott.
Innan dess var det ganska kul att ha en så stor stack men nu är den så stor att jag börjar tycka att det är lite jobbigt istället. Jag har när det är 16 spelare kvar drygt 30% av alla marker i turneringen. Denna turneringen kan inte längre vinnas, bara förloras och jag känner att allt annat än en plats topp tre skulle vara ett stort misslyckande. Tänk att man aldrig kan vara nöjd. Jag fortsätter att slå ut folk på löpande band och jag får en sjukt stor stack.
När finalbordet startar med 10 spelare så har jag drygt 50% av alla marker. Det är så mycket marker att jag får hjälp av två personal från PAF att flytta mina marker till nya bordet.


Försöker hålla mig lugn för att inte ge bort marker i onödan, men lyckas förlora en hel del ändå. Eftersom mörkarna är höga och i stort sett alla andra är shortstack så blir jag tvingad att syna en del allins och lyckas dubbla upp bl.a Magdalena in De Betou. Blir också tvingad att syna med K8 och vinner potten med K hög och slår ut två spelare som var rejält shortstackade.
Missar strax efter att en shortstack gått allin i tidig position eftersom jag är så fokuserad på att stjäla blindsen, vilket gör min höjning till 9000 en aning underlig och jag tvingas hålla god min när dealern säger att det bara blir en syn. Killen till höger på bilden är den "tänkande spelare" från igår, tillika shortstacken som gick allin, när jag satt och funderade på att stjäla.

Killen på lilla mörken går också allin direkt efter och jag blir tvingad att syna honom också. UTG visar par i sexor, lilla mörken AK och jag tvingas visa min Q9. En sexa på floppen gör UTG glad, men en dam på rivern gör att jag slår ut lilla mörken.
Bluffar bort 20k till spelaren direkt efter mig i en mörk-mot-mörk duell och känns som om jag håller på att
tappa flytet. Jag bestämmer mig för att tighta till mig och vänta på bra händer eller bra lägen. Strax därefter blir killen som hade par i sexor utslagen efter att ha gått allin med 97 i klöver i ett försök att stjäla mörkarna. Han sprang dock in i QQ hos spelaren på knappen. Bubbeldags med 6 spelare kvar.
Jag hade fortfarande störst stack, och spelaren direkt efter mig var klar tvåa. Jag hade fortfarande drygt 50% av alla marker.
Sitter på lilla mörken med Q9off och alla lägger sig fram till mig. Jag dubblar till 8000 och stora mörken, chiptvåan, synar. Floppen kommer 678 och jag checkar med tanken att checkraisa, men han checkar bakom. Turn kommer T och jag träffar min stege. Jag betar ut 5000 och han funderar och undrar varför jag betar så lite, snackar om att jag nog har 9:an men synar.
Rivern kommer med en knekt och det enda jag är rädd för nu är färgen som kom på turn, men om han inte var en riktigt duktig skådespelare så kändes det inte som han hade färg när han synade. Jag betar 10000 och han tänker tio sekunder innan han säger "Allin".Min första tanke är att han kan ha färgen, men jag känner att jag måste syna. "Har du färgen så vinner du" säger jag innan jag synar. Han har dock ingen färg, bara QT för två par.
Bubblan spricker och jag har nu nästan alla marker. Lyckas ganska snart därefter dubbla upp en kille som går allin med AQ, när jag har TT och för en gångs skull vinner jag inte.Han är dock lite jobbig och tjatar om hur han visste den skulle komma, bla,bla,bla. Två händer senare ställer Magdalena in de Betou och jag synar med 77. Hon har AT och denna gång så står mitt par. Fyra spelare kvar och jag kommer faktiskt inte ihåg hur spelare fyra åkte, gissningsvis synade jag hans allin p.g.a att jag var tvungen och lyckades träffa med min mediokra hand. Men nu var det bara tre spelare kvar och redan när det var fyra kvar började det snackas om en deal.
Jag är inte intresserad av en deal sa jag direkt, men när det var tre kvar och de frågade om en deal sa jag mest på skoj att jag kunde ta första priset om de ville dela på andra och tredje pris. Konstigt nog nappade de på det och vi spelade aldrig klart, gissar att jag hade 80% av markerna när dealen gjordes. Så gick det till när jag vann "Andra chansen" på walk over.

Finalbordet i huvudturneringen började nu och det fanns ett par bekanta ansikten där. Men inte Fagersta även om han just på denna bild sitter med en matta av marker

Gia, som kom tvåa samma kryssning som jag kom trea, hade lyckats ta sig dit igen. Hon har tydligen tagit 5 finalbord av 5 möjliga på de senaste turneringarna hon spelat. Ganska bra utdelning;-) Hon sitter på plats 10 på denna bild, till höger om dealern

Denna gång åkte hon dock redan på sjunde plats. Rolig hand hon åkte med förresten:
Hon har ganska lite kvar och ställer in med 22, får tre syn. Floppen kommer damhög och en efter en går alla allin, och Gia börjar förstå att hon är slagen. Men det roliga är att alla tre har AQ. Eller kanske inte så roligt för Gia förstås.

En annan jag kände igen på finalbordet var Jorma, den evige mörkförsvararen

När det var fyra spelare kvar var jag övertygad att han skulle vinna men tyvärr så ville det sig inte hela vägen. GG, WP, hoppas vi ses på PPC:n.
Jorma och vinnaren

Tack PAF och Sviten för en, som vanligt, grymt bra kryssning! Och tack Rickard för bilderna!

"The sea was angry that day my friends"

Paf Sviten Poker Spring Cruise del 3

2010-03-15 @ 20:27:05 | Allmänt
Satte mig ner vid cashgamet och hade tagit det lugnt med mina drinkbiljetter så jag bestämde mig för att vänta på en bra hand, till skillnad från förra gången jag spelade live cashgame.
Spelet var väldigt slaskigt och det fanns egentligen bara två spelare jag tyckte verkade någorlunda bra, men tror de spelade under sin vanliga nivå, så pengarna inte spelade så stor roll för dem.
De var slaskiga, men inte vårdlösa iaf.
Väntar kanske 5 händer innan jag plockar upp AcQh på lilla mörken och efter att spelaren till höger om mig höjt till 80 så reraisar jag till 240, han synar. Floppen kommer Ts7s5c. Jag betar ut direkt 310, och han synar ganska fort. Turn kommer 9c och jag betar ut direkt igen 760. Han funderar länge innan han viker. Hade aldrig spelat så om jag inte trodde han var en tänkande spelare och jag försökte spelade den som om jag hade riktigt bra eller träffat riktig bra. Gick ju bra denna gång.

Foldade 5 händer och spelade efter det en hand där jag limpade in med 4s4h efter ett antal limpare, vi blev 5 i potten totalt. Träffar 4 på floppen, som tyvärr var helt i klöver. Jag betar ut 200, och får en syn. Turn kommer ruter 7 och jag tittar på vad killen har kvar, 800 kanske. Så jag betar lite mer än vad han har kvar och han lägger sig. Inte speciellt bra spelat, om han hade färgen hade han synat, men nu i efterhand inser jag att det är tveksamt om han synat med något annat som jag slår. Jag hoppades dock att överbetet skulle se lite bluffigt ut och jag skulle få betalt p.g.a det. Tror inte det var rätt spel.

Väntar några händer till och plockar upp QdTd UTG. Höjer upp och får syn av tre st varav en kille som jag anser passa in på alla mina fördomar om någon som är lite för macho för sitt eget bästa. Han jiddrade hela tiden med sina kompisar som eggade på honom att inte lägga sig hela tiden. Mer sånt, det gillar jag!
Kommer en dam på floppen och jag betar. Endast lilla machokillen synar. Jag vet inte riktigt vad han har så jag checkar på turn som är låg för att hålla nere pottstorleken. Han checkar med. Nu tror jag inte att han har bättre än mig iaf. På rivern kommer en K och jag checkar igen, men tänker syna om han betar. Vilket han gör, han betar 400 och jag synar. Han visar AT.TY!

Spelar nu endast en hand till och det är sista handen för kvällen och nästan alla är med och tittar på floppen. Jag har Q6 och på floppen kommer en 6:a. Spelaren innan mig, fortfarande samma kille som jag spelade AQ handen mot, betar ut och jag synar, alla andra lägger sig. Han checkar turn som är blank och jag checkar efter. Rivern kommer en 6:a till, men han skulle kunna ha stege. Han betar ut pott och jag synar. Han visar en bluff och potten är min.
Sammanlagt 2505kr plus på cashgame. Inte så dåligt av en turneringsfisk. Klockan var nu 03.00 och jag hade anmält mig till "Andra Chansen", en turboturnering dagen efter som började kl 12.00 så jag drog mig ner till hytten och somnade ganska omgående. Vaknade kl 10.00 och gick och köpte lite presenter till ungarna på taxfree samt den obligatoriska champagnen. Höll lite lägre prisnivå denna gång, var sugen på en Dom Perignon, men har inte druckit upp Bollinger Grand Année än så det fick bli annat. Två flaskor iaf så vi har till att par fredagar framåt.
Får fylla på igen när vi åker till Åland nästa gång till Paf Poker Challenge, förhoppnings följer Liv med då.

Efter taxfree tog jag lite frukost och tog en runda i turneringslokalen där den vanliga turneringen hade satt igång igen kl 11. Funderade på att spela cashgame men gick upp till hytten och skrev lite blogginlägg istället. Sen ner till lokalen igen och där kom jag bland de sista och fick dra min plats.Killen som höll i korten sa att han visste vilket bord han skulle valt och när jag drog kortet sa han: "Tyvärr, det var inte det jag skulle valt". Undrade lite varför han sa så, men det skulle jag snart bli varse när jag satte mig ner vid bordet......

Läs mer om "Andra chansen" i nästa inlägg ......

Paf Sviten Poker Spring Cruise del 2

2010-03-14 @ 20:32:19 | Allmänt
Checkade in, fick min hytt biljett och träffade på Andy och hans kompis Andreas från Jönköping, som jag lärde känna förra kryssningen. Andy hade kvalat in söndagen efter förra kryssningen och Andreas köpte sen in sig i turren.
De stod och pratade med Magdalena in de Betou om en hand hon spelade i EPTn i Köpenhamn. Magdalena sitter med AK i ruter,höjer upp preflopp och får syn av Peter Eastgate som spelat många händer och är väldigt aggressiv.
Floppen kommer QJX med två ruter, och Magdalena betar pott, 3000. Eastgate synar och turn kommer en lanka. Magdalena betar då 5000 och Eastgate ställer om och är i praktiken commited. Vad göra? Syna? Ställa? Lägga sig?
Om man synar så kommer man att vara ganska short om man inte träffar sina outs och vinner handen, och det är svårt att veta hur många outs man har. Magdalena satte honom inte på en speciellt bra hand, och räknade även med essen och kungarna som outs förutom ruter och tiorna.
Jag hade nog trott att jag var slagen och enbart hade ruter och tiorna som outs, så i det läget i en EPT hade jag nog lagt mig. Det var vad Magdalena gjorde efter åtta minuters betänketid. Vad hade ni gjort?

När vi skulle gå ombord blev det strul med Andy och hans kompis biljetter så jag gick ombord, registrerade mig och kollade sedan på Melodifestivalen medan jag åt en god middag på den ryska restaurangen, Blini till förrätt med forellrom och en kall vodka, och sedan en ankrätt till huvudrätt.
Hade hoppats att få höra Anna Bergendahls låt eftersom jag spelat på den, men aldrig hört den. Jag hade en teori om att svaret på vem som skulle vinna Melodifestivalen fanns på kvälldtidningarnas hemsidor.Alla hade olika omröstningar och där låg hon klart före, så det kändes ganska säkert att hon skulle vinna, men det vore ju kul att ha hört den också. Hann dock inte med det eftersom turneringen började 21.00.
Eller nja, först väntade vi en kvart och sedan skulle Ola Brandborn, nya Poker Managern på PAF, snacka en stund och sedan var det standup av Anton Körberg. Han hade ingen bra kväll och han var klart sämre än komikern Markus förra gången. Man kan lugnt säga att han dog ordentligt på scen.

Startstack 15000, 70 spelare och jag fick naturligtvis Andy tre platser till vänster om mig och jag förväntade mig att han skulle spela ganska aggressivt och lite löst. I övrigt inga fördomar.
Andar jag kände igen på bordet var "Fagersta" från förra kryssningen. Från kryssningen där jag kom trea kände jag även igen Conny, jag har dessutom sett på Pokerstarsbloggen att han spelade senaste EPTn så honom fick man ha lite extra koll på. Kände även igen en kille till från förra kryssningen - "Junior" som han blev kallad vid bordet av den lite äldre skaran. Han var också en av dem som jag visste spelade bra.
Första handen vid bordet blev rejält actionfylld. Andy betar 150, får en syn och sedan slår Conny om till 800 och då slår Andy om igen till 2500. Syn av Conny
Floppen kommer 457. Andy betar lite mer än halva potten och Conny synar. Turn en 6:a. Andy betar igen, Conny synar igen.
River en 8, d.v.s stege på bordet. Andy checkar och Conny betar och får syn av Andy. Andy visar AK och Conny visar QQ och det bli split pott. Samtidigt står turneringledare Andreas och säger i mikrofon att det har börjat lugnt och försiktigt vilket får alla vid mitt bord att skratta högt.

Hur gick mitt spel då. Jag fick inte speciellt bra kort i början, spelade 76 i samma färg, och små par men träffade ingen flopp. Fick AJ i klöver i ganska tidig position höjde upp till 300, fick omslag av killen efter mig till 900, och jag synade i frustration.Jag ansåg honom vara ganska vek, och att han skulle gå att sno av, men det upptäckte jag först senare att han inte var, snarare väldigt bluffbenägen. Floppen kom 369, jag checkade och han betade ut 1300. Jag hade en känsla av att han är svag och jag borde ha en hyfsat tight image, så jag slår om till 3100 och han viker.
Lyckas ändå inte speciellt bra, inne och petar i potter för att se så många floppar så billigt som möjligt men får aldrig träff. Istället blir jag hånad av brädan. Varje gång jag lägger mig så floppar jag kåk färg eller två par, och det händer ideligen! Brukar inte bry mig men vissa av händerna är sådana som jag funderade på att syna med för att se en flopp...irriterande när man haft funderingen och skulle ha träffat monster. Minitilt.
Kändes inte riktigt som att det var min turnering just då. Tappade ner till 12k till första pausen.
Strax efter första pausen så kommer en viktig hand.
Tre personer limpar in bl.a Fagersta och jag sitter på BB med QJ och jag knackar. Floppen kommer damhög med två ruter. Jag checkar med tanken att checkraisa och Fagersta betar in i potten och jag slår om. Alla andra lägger sig men Fagersta synar. Turn ruter ess. Jag vet inte riktigt vad Fagersta kan ha, men jag försöker representera färgen alt. två par genom att beta drygt 3k. Syn.......
River kommer med ett lågt kort och jag checkar och har egentligen gett upp, men kan inte lista ut vad han har.
Han funderar länge men checkar sedan och han har AJ och satte sitt ess på turn, men man kan ju undra hur han hittade syn på min reraise på floppen....
Blev efter detta tight och väntade....och väntade .... till sist AJ på knappen. Två limp, Mörkarna 150-300 ante 25, jag ställer, alla foldar. Håller mig levande ett tag till.
Väntar....väntar.... klockan är nu 01.30 ungefär på natten, mörkarna 200-400 50 i ante.
Jag plockar upp 85 i ruter och tre st limpar in innan mig. Jag ställer på knappen. Fagersta sitter och funderar och synar till sist, alla andra lägger sig. Jag förväntar mig att han har nåt ganska bra, jag hade ändå 6000 i stacken, men han visar upp J9. Han får naturligtvis två knektar på floppen.
Irri, men NH, GL.

Jag börjar nästan direkt leta efter en gryta eller något annat att spela men det verkar inte vara läge för grytor och det är långa köer till cashgame. Tills de öppnar upp ett helt nytt bord och jag hoppar in med 2000kr!

Läs mer i nästa blogg om hur det gick i cashgamet!

Paf Sviten Poker Spring Cruise del 1

2010-03-13 @ 14:04:43 | Allmänt
Igår blev det åter en favoritmiddag, västerbottenröra och löjromstoast och räkmacka med champagne, en av flaskorna från förra kryssningen. Barnen fick också en av sina favoriter, Findus köttfärssås och spaghetti.
Vår egen köttfärssås är inte hälften så populär.

Efter champagnen blev det åter Sverigerankingen på SvS, den som kom på den briljanta idén att lägga den 19.30 en fredag borde få kicken. 190 spelare med mot vanligtvis 250 spelare när den gick förra året på mer normala tider. Gör om, gör rätt!
Gick väl sisådär med spelet, fick inga bra händer och gjorde efter drygt en timme ett dumt spel som lönade sig. Hade As7d på lilla mörken och alla la sig fram till mig och jag höjde upp 3ggr mörken till 450 med sammanlagt 6500 i stacken. Spelaren på stora mörken ställer då och jag funderar men synar. Inte så bra spelat av mig, killen har AQ och jag tvingas i vanlig ordning dra ut å det hemskaste. Slutade till sist på runt 70:e plats efter fortsatt dåligt spel även om jag dessutom träffade noll och inget. Nåja, ett dåligt genrep ska ju betyda lycka så jag får hoppas på att jag spelar bättre ikväll, eller att jag klonkar värre än jag brukar.

Har nu börjat ladda upp inför helgens kryssning. Hur gör man då? Jo, själv så städade jag först köket i en halvtimme, lagade/rensade dammsugare och dammsög lite på nedervåningen.

Sedan gjorde jag iordning minsta dottern för sitt första kalas hos grannen och dagiskompisen Isak. Mycket stort för henne och hon hade mycket kul. Sedan städade jag toaletterna och badrummet och sanerade sofforna i vardagsrummet. Otroligt vad mycket man kan hitta i soffor hos en barnfamilj.

Nu blir det en snabb lunch och sedan veckohandling och en tur till återvinningen. Lagom tillbaka hemma för att packa ihop datorn och lite kläder och sen t-banan till Gärdet.
Håll ögonen öpnna för nästa rapport, spelet börjar c:a 21.15 och vi kör till 03.00 i natt.

Bokat!

2010-03-11 @ 23:37:09 | Allmänt

Nu är resan defintivt bokad, det blir avresa från Köpenhamn den 24 juni och hemresa den 1 juli. Reser via Frankfurt och sedan direkt till Las Vegas. Ville helst undvika mellanlandning i USA, det är ändå inget kul.
Valet av hotell föll till sist på Venetian, gillade läget och atmosfären där sist vi var i Vegas och kanske inte mest prisvärt, men vi fick ett väldigt bra erbjudande. Extra stort rum och inkl. frukost.

Jag gav Liv inköpet till $1000 eventet som börjar lördagen den 26:e i födelsedagspresent och själv tänkte jag spela $1500 som börjar den 25:e. Beroende på hur det går så blir det väl några småturneringar på Venetian också. Circque de Soleil och Grand Canyon står också på listan förutom pokern.

Håller ledningen och avståndet än så länge i Sverigerankingen och grindar på Betfriends. Försöker göra ungefär 1000 poäng per dag och det går ganska bra.

I helgen blir det PAF Sviten Spring Cruise och förhoppningsvis en ny framgång live, men åtminstone garanterat mycket poker lördag och söndag. Någon mer som skall dit, finns platser kvar om jag förstått rätt?

Headsup mot dybban

2010-03-09 @ 21:29:38 | Allmänt
Jag skrev för ett tag sen om pokerbloggar jag följde och en av mina favoriter är Ken Lenaards blogg. Han uppdaterar den otroligt ofta och han blandar bittra inlägg med briljanta beskrivningar av hans turneringsspel i Vegas.
Att han väcker känslor märker man på antalet kommentarer till varje inlägg. Läs den!

En annan favorit är dybban sblogg, fantastiskt bra blogg av vinnaren av förra årets Sverigeranking, som jag faktiskt mötte Headsup igår
i SvS 300krs turnering som började 20.30 och avslutade med ett floppat fyrtal i fyror av mig kl.00.37. Vi hade ganska olika stil, han reraisade gärna allin preflopp och jag minraisade allt för glatta livet. Som vanligt tog jag mig till finalbordet genom att folda så lite som möjligt, vilket passade bra denna turnering.
Minraisen körde jag från c:a 20 spelare kvar, och var väldigt effektiv när mörkarna var höga.
Tredje finalbordet på fem försök då jag annars mest grindat Double-Or-Nothings på Betfriends när jag spelat.
En vinst i 300krs, en fjärde plats i 500krs och en andraplats i Sverigerankingen har förstärkt bankrullen på SvS.
På Betfriends är det plus-minus-noll och 15000 ipokerpoäng intjänade C:a 10% av vad som behövs för WSOP-paketet. På väg även om det är lång väg kvar.

Glada dagar!

2010-03-07 @ 00:25:14 | Allmänt
Om ni aldrig varit i Storhogna har ni missat något! Fantastiska backar för familjer med Klövsjöns liftsystem nära med schyssta backar för de mer avancerade åkarna. Schysst boende och otroliga trerättersmiddagar. Lyxliv med bra frukost och så kunde man plocka med sig matsäck till lunch också. Superbra personal som verkligen vill att man ska trivas!
Det är inte speciellt mycket folk här, vilket man som stockholmare uppskattar extra mycket, inte kö till nånting. Maten är inte att leka med heller och drycken till garanterar en helkväll.Bra vin till förrätt och varmrätt och dessutom ett bra dessertvin också vilket är värt mycket. Maten jättegod och perfekt lagad! Det är inte billigt men det är lyxigt! Ungarna och jag har åkt skidor och vädret har varit fantastiskt!

Efter Ljusdal så har det varit en Sverigeranking till men jag satt och åt en god midddag då och gick bara snabbt till rummet för att hämta välling till lilla S. Hann då spela ett par händer och inte dubbla upp men åtminstone öka stacken med 50%. Sprang sedan ner till desserten och slutade till sist på 72:a plats av drygt 200 startande, så jag behåller min ledning. Vore kul att stämma SvS och sedan vinna deras ranking och få mottaga ett pris från dem som bästa turneringspelare. För mig som är envis och långsint så vore det toppen! Imorgon blir det skidskola för barnen och sedan bilfärd tillbaka till Stockholm med nyladdade batterier.

Ledning i Sverigerankingen

2010-03-04 @ 18:33:43 | Allmänt

Lyckades igår ta en andra plats i Sverigerankingen, trots (eller kanske tack vare) att jag missade starten med drygt en halvtimme då jag satt på restaurangen på Stadshotellet i Ljusdal med familjen och åt middag. Väl uppe på rummet satte jag igång och stacken växte långsamt. Vid 21.30 när jag spelat drygt en timme så lyckades jag somna till vid ett par tillfällen (sov kanske en halvtimme), det kan bli så när man är jätteförkyld och druckit två öl på kvällen.
Vaknade dock till igen och fortsatte växa långsamt. Var rejält shortstackad när jag kom till finalbordet men lyckades hålla mig vid liv och spelade till sist en kort headsup. När den startade hade jag 130k i marker och min motståndare 900k så det var lite ojämt och det gick tyvärr inte hela vägen.
Spelade hela turneringen extremt tight då jag aldrig fick någon rejäl stack att jobba med och det funkar ju det också.

Poker i Storhogna

2010-03-02 @ 15:18:58 | Allmänt
Nja, det kanske inte är pokern som är i fokus under familjens resa till fjällen onsdag-söndag nu på sportlovet.
Vi åker till Storhogna med mitt företag på konferens, och det är ju ett bra ställe att ha den på, så att det blir skidåkning för fruar och barn.
40 personer 26 vuxna och 14 barn blir det som åker med och det ska bli kul.
Vet fortfarande inte hur jag ska kunna klämma in Sverigerankingen onsdag och fredag kväll, vi får se hur det blir med det. Ligger fortfarande på fjärde plats sammanlagt och det krävs inte så mycket för att gå upp i topp. Men lite livepoker nån kväll med kollegorna under resan vore ju kul

Förra veckan fortsatte som vanligt med sjukstuga hemma, jag själv åkte på en rejäl duvning knappt en vecka efter förra och nu är jag dunder förkyld, precis som Signe. Vi får väl ta det lugnt i fjällen, få frisk luft och bygga upp immunförsvaret.

Har inte spelat så mycket cashgame, det är inget kul när man bara åker på utdragningar, så det blir Dubblar istället på betfriends, vilket gör att jag plockar lite poäng hela tiden till WSOP-paketet. Får se om jag hinner klart.
Vi har bestämt tiden vi ska åka - 24/6-1/7 oavsett paket eller ej men inte var vi ska bo. Antingen bor vi dyrare men lyxigare på Venetian eller Bellagio, eller så tar vi snikvarianten med Bills Gamblin Hall. Någon som har ett annat bra centralt hotell i Las Vegas att rekommendera? Vi vill inte bo på Flamingo igen.

Igår var det månadsfinal och lyckades få in 3/4 av min stack på floppen K57 med AK. En kille synade och när jag sedan ställde in sista slatten på turn efter en J så visade han upp JJ. Nice turn.

Har sedan årskiftet haft planer på att starta upp Berglusconi Cup i ny skepnad, vi var ett gäng som körde en privat turnering i månaden på SvS med ranking poäng, mest för skojs skull. Får se om jag kan få till något liknande, lite jobb men vore kul. Lägger ut en inbjudan här på forumet så småningom när det är dags.