Arnold ett måste....

2010-03-30 @ 23:27:41 | Allmänt
Det finns två böcker som jag gissar att väldigt många har missat totalt, kanske beroende på att de har ett ganska larvigt namn:
Poker Tournament Formula 1 och 2 av Arnold Snyder.
Skulle vilja påstå att det han skriver i denna bok är lika orginellt och insiktsfullt som det Sklansky eller Harrington skrivit.
Första Boken inriktar sig till live- och onlineturneringar med snabb struktur d.v.s inte till djupstackade turneringar med 2 timmars nivåer. Idéerna han framför i boken bygger helt och hållet på att för att lyckas i dessa turneringar så måste man vara mycket aggressivare och lösare än Harrington förespråkar.
De flesta pokerböcker förespråkar att överlevnad är viktigast i början av turneringarna och att man ska vänta på bra händer. Inte denna, tvärtom är det viktigare att skaffa sig en stor stack än att överleva. Att vänta på bra händer är ett stort misstag och man bör istället inrikta sig på att stjäla och spela väldigt aggressivt positionsspel. Han rekommenderar t.ex. att man alltid synar en standardraise om man sitter på knappen (under förutsättning att man har tillräckligt med marker) oavsett kort. Han säger också att i snabba turneringar så blir man kortstackad redan vid 20-30 BB och bör redan då börja spela lösare och aggressivare. Vid 10 BB är man desperat och bör pusha med any two UTG hellre än att betala en stor mörk till.
Många andra inkl. Harrington förespråkar att man väntar ända tills man bara har 5BB kvarinnan man pushar med Any Two Cards UTG, men då spelar det ju ingen roll att man dubblar, man är fortfarande shortstack.
Han påstår att man får en högre ROI även om man åker ut ur fler turneringar tidigare.
När Harrington pratar om minfältet i början av turneringar och om överlevnad,så pratar Snyder om minfältet i mitten av turneringarna, då man måste ha tillräckligt med marker för att kunna överleva att ibland syna allins från småstackarna medan mörkarna ökar. Hans sätt att beskriva de olika faserna i en pokerturnering säger en del om hur han tycker att man ska tänka:

Phase one: stack building – take their chips while they're napping

Phase two: the minefield

Phase three: the bubble – a buffet of chip sandwiches

Phase four: the money – exploiting the mass relief

Phase five: the final table – last chance to screw up

I andra boken är fokus på lite större live turneringar med långsam struktur, men även här förespråkar han att man ska vara mer aggressiv i början av en turnering och utnyttja att de flesta är i "Survival mode".

Intressanta artiklar om böckerna:

Blogg Snyder vs Harrington
Artikel Snyder vs Harrington
Reverse chip value theory
Implied Discount

Jag påstår inte att jag spelar som Snyder beskriver men vissa saker har jag tagit till mig och det har förbättrat mitt spel och min ROI.
Så om det känns som ni redan läst allt om poker och ni missat dessa böcker så slå till. Tillsammans med "Every Hand Revealed" av Gus Hansen och
"Winning Poker Tournaments One Hand at a Time" så är det de mest läsvärda böckerna om man är turneringsspelare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback