Grattis Bisons!

2010-12-30 @ 12:06:41 | Allmänt
Igår gick sista turneringen i årets Sverigeranking, spelade bra, gjorde två läggningar med set (triss) där brädan såg farlig ut och jag kände mig slagen, ena gången höjde en kille, en kille till synade och en tredje återhöjde på turn. La min låga triss och killen efter mig gick allin, med visade det sig, en högre triss. Andra gången hade motståndaren stegen. Oavsett kände jag mig slagen och la mig, men hade nog inte gjort det om det inte var sista turneringen och jag fortfarande hade chans att ta mig till finalbord. Till slut vann iaf Bisons som faktiskt haft ledningen större delen av året klart välförtjänt. Får trösta mig med att jag tjänat mest pengar på SR i år;) Återstår en månadsfinal och årsfinalen.

Lär väl spela SR nästa år också men antagligen inte lika ofta(jag känner iofs mig själv, så vi får väl se). Nästa år blir antagligen PAFs Goldrush viktigare om den fortsätter. Samma upplägg, men mer värde, dumt att missa. Retar mig lite på att om SvS haft samma värde som Goldrushen så hade jag haft två livepaket, en resa till Las Vegas och ännu mer i vinstsumma.

Missuppfattning 4: Håll dig till en spelstil

2010-12-28 @ 20:53:14 | Allmänt

Detta är ett råd jag aldrig tror jag läst eller hört, tvärtom har jag nästan alltid hört och läst tvärtom. Dusty påstår att det är ett vanligt missförstånd. Tror inte att det är ett vanligt missförstånd, men det är något som är lätt att fastna i, speciellt för turneringsspelare. Har man många bord igång samtidigt eller surfar, tittar på tv-serier, så är det alldeles för lätt att man faller in i slentrianmässig spelstil. Jag tror på att ha en grund att stå på när man spelar, att ha en idé om hur man vill spela och hur man vill uppfattas. Men man måste vara beredd att förändra sitt spel om situationen kräver det. Det här är något jag själv är rätt usel på, dålig på att uppfatta tells och mönster hos andra spelare. Jag har egentligen en ganska onyanserad bild av mina motståndare. Mina anteckningar innehåller sällan mycket detaljer, ofta bara "bra, solid, reg" eller "fisk", fisk kan då betyda att det är en bra spelare som dragit ut mig i någon pott, inte bara att spelaren är dålig. Då står det ofta "riktig fisk". På senare tid har jag börjat beskriva lite mer om spelarna, vad de öppnat eller synat med o.s.v. Men att sköta detta bättre så att jag faktiskt har något reellt att ta på när jag ändrar stil är ett nyårslöfte så gott som något. Har funderingar på att aktivt börja använda något verktyg, medan jag spelar, inte bara för analys efteråt. Använde pokeroffice när jag spelade cashgame, kanske dags att använda liknande nu fast i turneringssammanhang. Återkommer med mina erfarenheter i så fall.
Dusty tar iaf upp en del exempel på när man ska byta stil.

Stor  fisk vid bordet - Om någon är superdålig, se till att spela varje pott de är med i. Ett sunt råd även i turneringar. Om någon är så uppenbart dålig, spela mot honom varje gång du får chansen. Men inte bara lite fiskig då, utan en "riktig fisk"

Om det höjts innan dig och den dåliga spelaren sitter på stora mörken - Dags att syna brett, inte återhöja, låt fisken vara med i potten.

Om mörkarna är supertighta - Höj oavsett kort

Du sitter på cutoff och knappen är weak/tight - Som att ha knappen två ggr, utnyttja det

Du har spelat ovanligt tight en längre period - Dags att reraisa med höjningar från tidig position, du lär få mer cred än vanligt, så du kan öppna upp den 3-bet range.

Spelaren i position på dig är bättre - undvik spela potter mot just honom. Tyvärr är det ofta svårt att erkänna för dig själv att spelaren är bättre.

Missuppfattning 3: Starthandslathundar är för nybörjare

2010-12-25 @ 22:39:46 | Allmänt
Här motsäger sig den gode Dusty en del, han tycker inte de är för nybörjare, de är dock bra att för att bygga vidare sitt eget spel på. Men då är man väl nybörjare? Nåja, spela roll, Dusty levererar sin egen lathund som man kan ha att utgå från, jag tycker dock att vill man ha något att utgå från ska man istället läsa det Daniel Negreanu skriver om small ball poker eller helt läsa vad Harrington rekommenderar. Det är en bra start för turneringsspelare. Arnold Snyder har också rekommendationer men då är man ute och experimenterar.
Överlag kan man väl säga att många av de "myter" som Dusty beskriver gäller väldigt mycket 6-max cashgame spel som han uppenbarligen är en mästare på. Men många av råden han dissar gäller ju andra spel och oimständigheter så de är inte alltid 100% träffsäkra. Men jag fortsätter ett tag till med hans påstående som utgångspunkter, och ger mina synpunkter som turneringsspelare.

God Jul!

2010-12-24 @ 13:15:31 | Allmänt
Lite bilder istället för ett pokerinlägg..... det är ju ändå jul....


Figuren som ett av mina pokeralias kommer ifrån, MrSn0wVår julgran, som inte är tillräckligt hög men den är vår, halva klappskörden ligger framme


Signe som Lucia


Siri fyllde 10 år, och tyckte vi var löjligaSigne nybadad med krulligt hår


Julgranskulan som mest symboliserar jul för mig


Sander (och de andra barnen) klädde granen.

Missuppfattning 2: Spelet innan flopp är inte speciellt avgörande

2010-12-23 @ 00:41:11 | Allmänt
Många säger att man inte vinner på att spela bra preflop, spelet efter floppen är mycket mer avgörande. Man ska därför lägga ner mer tid på att lära sig spela bra efter floppen.
Och visst stämmer det till viss del, men mer i cashgame än i turneringar som är min specialitet.  I turneringsspel, när man närmar sig början på slutfasen av turneringen så är preflop spelet det enda som betyder något. När average börjar närma sig 20BB då finns det nästan bara spel innan floppen. Rundan med betting innan flopp är bara en av 4 bettingrundor, men i turneringsspel där stackarna ofta är grunda är det den i särklass viktigaste. Det går att vinna turneringar genom att enbart ha ett bra preflop-spel. Svårt att gå vinnande ur ett cashgame om det är det enda man kan..... Dusty påstår att det finns jättemycket råd om hur man ska spela innan floppen men att många av råden är helt fel. Återkommer till detta i Myt 3: Starthandstabeller är bara för nybörjare

Missuppfattning 1: Undvik svåra beslut

2010-12-21 @ 01:16:07 | Allmänt
Dusty Schmidt har släppt en ny bok "Dont listen to Phil Hellmuth" där han tar upp 50 myter eller missuppfattningar inom poker enligt honom. Har precis börjat läsa och den verkar intressant, så intressant att vissa av myterna är värda ett inlägg.
Ända sedan jag började läsa pokerlitteratur (och jag har läst mycket) så har jag läst att man ska undvika att sätta sig i situationer där man tvingas till svåra beslut på flopp, turn eller river. Det betyder ofta att man ska få in markerna tidigt, vilket är ett enklare spel, men också mer riskabelt. Dusty menar att man inte ska undvika svåra beslut till varje pris, man ska istället lita på sin egen förmåga att ta rätt beslut i ett senare skede av handen. Han menar att trenden just nu med bredare 3-bet ranger, som ger bredare 4-bet ranger leder till att spelet avgörs till alldeles för stor del preflop. Han menar ju mest cashgame spel, men jag känner igen fenomenet från turneringspel också. Jag spelar ibland likadant, strävar efter att få in alla markerna preflop. Enklare beslut för mig, svårare för motståndaren.  En sak som ändrat en hel del för mig är dock Daniel Negreanus beskrivning av Smallball poker. Han reraisar nästan aldrig preflopp och han spelar fler händer, men försöker spela dem billigt. Har min egen variant av det som inte alls är lika genomtänkt antagligen men som funkat bra för mig senaste året. Mycket mer syn, preflopp istället för att bygga en stor pott innan. Synar gärna normala höjningar preflop "med vad som helst" för jag vet att när jag träffar så får jag betalt. Å andra sidan så ställer jag gärna in markerstapeln med vad de flesta skulle kalla "marginella händer" betydligt tidigare än de flesta, då jag verkligen hatar att bli så kort att en uppdubbling ändå inte spelar roll. Så jag vet inte om jag håller med om att detta är en missuppfattning eller en myt, allt blir ju fel om man inte använder det med måtta, lagom är bäst. Tidigt i turneringar överskattas fördelen med aggressivitet innan flopp och  sent i turneringar är folk ofta alldeles för passiva och tighta preflop. Jag felar på båda punkterna ibland, men försöker bättra mig.

Siri 10 år

2010-12-19 @ 00:00:18 | Allmänt
Inte så många inlägg, för fullt upp på jobb- och hemmafronten. Det närmar sig jul, jakten på klappar intensifieras, alla barnen ska få lika många för lika mycket, och sen hade Siri födelsedag idag. Lyckade presenter, och en lyckad dag, Siri verkade helnöjd. Signe bröt ihop imorse när hon fick en bandyklubba som minipresent (Livs påfund för att avunden mellan barnen inte ska bli lika stor), hon ville ha en docka;) Sander fick en fotbollstidning och var glad.
Siri fick ett otroligt stort stall till alla sina Schleich hästar som hennes morfar gjort själv, ska ta ett kort och lägga upp, för det är inte direkt vad ma  väntar sig av ett hemmabygge. Sen blev det finaltittande på Robinson i efterhand, (Survivor är bättre, men inte lika tufft) och sedan bäddande för två extra barn, kusiner som stannade kvar efter födelsedagsfesten.
Imorgon söndag pingisturnering och Sverigeranking och PAF Goldrush. Ingen poker, varken igår eller idag, för mycket annat på gång.
Får se om det kan bli en mellandagspoker i källaren, mejlar ut för att pejla intresse, om någon i stockholm är intresserad så lämna en kommentar så kontaktar jag om detaljer. Inga höga nivåer, bara för att det är kul.
Lite sugen på Christmas Poker Week men 20K för main känns (och är) lite för mycket för min rulle.
Sista veckan innan jul väntar sedan och sen är det ledigt (med mycket poker hoppas jag) fram till den 10:e

Jag spelar....

2010-12-15 @ 22:03:35 | Allmänt
...så kass just nu. Får inte ens tröstäta efteråt, som mest en Cola Zero och två nävar mandlar. 5 turrar 2h....dags att sova

Siris haj, Turkosh blogg och lite godis

2010-12-14 @ 21:39:35 | Allmänt
Min fantastiska dotter Siri vann designtävlingen i skolan med sin haj!Igår blev det annars Måndagslaxen på pokerklubben, få spelare, men kul ändå. Tänka att man kan tycka det är så kul att sitta och folda i 5 timmar;) Bubblade finalbordet, men nöjd med mitt spel.

Träffade på en kille som precis startat en blogg som jag tycker är fantastiskt rolig, kan tänka mig att han lägger ner aaaaningen mer tid än jag på sina inlägg. Alltid kul att ha honom vid bordet, alltid en rolig anekdot eller kommentar. Läs bloggen, ni lär inte ångra er!

http://turkosh.blogg.se/

Ikväll blir det tidig kväll eftersom det blev knappt 3h sömn i söndags, 5 timmar igår. Har dock hunnit vara med Siri på friidrottsträning, de kör stenhårt med dem, och sen har jag inhandlat lite godis till min kund. Eftersom det är Atkins fram till julafton så kommer jag inte att smaka en endaste bit själv.


48 kB

2010-12-12 @ 13:52:48 | Allmänt
Strandsatt hemma just nu i väntan på en diskmaskinsreperatör, så skriver klart ett inlägg jag påbörjade igår.

Jag har så länge jag kommer ihåg varit en datornörd. Fick min första dator vid 11 års ålder, en fransk dator vid namn Oric och den hade 48 kB intern minne och man använde en kassetbandspelare för att lagra program och spel. 48 kB motsvarar ungefär 12 fullskrivna A4-sidor. I detta utrymme skapades det fantastiska spel som jag aldrig glömmer, Harrier Attack, Zorgons Revenge, Mr Wimpy m.fl.Jag började redan då programmera och mitt första textbaserade äventyrsspel "Planeten" gick snabbt i taket på utrymmet mest p.g.a ett "grymt" intro där man i första person fick se en planet närma sig, följt av en kanonad av explosioner för att symbolisera en krasch."Planeten" blev namnet mest p.g.a en bugg som blev en feature, om man gick tillräckligt långt åt ett håll i min spelvärld kom man nämligen tillbaka till där man började. Inte så bra i de flesta fall, men funkade denna gång.

Under årens lopp bytte jag upp mig till en ZX Spectrum, VIC-64, Amiga och till sist en PC med 4MB internminne dvs utrymme för 1 000 A4 sid. Hade spel och program hängt med? Nej, spelen till denna dator var inte 100ggr bättre. Programmerarna hade blivit lite latare, slösade med utrymme och resurser därför att de fanns där. Och gjorde man något som krävde mer så kom det alltid en ny modell med ännu bättre specifikationer.
Man kan ju tycka det är underligt att man kunde göra Way of the Exploding Fist, ett av världens coolaste karatespel på en dator med 48K minne men att Office ska kräva 1GB arbetsminne och 20GB hårddiskutrymme.

När resurserna hela tiden ökas på så förbättrar man oftast inte hur man gör saker, man tar bara mer resurser i anspråk. Ett bra exempel på detta är SJ och SL som just nu misslyckas kapitalt med att klara av vinterstormarna, ja de klarar inte ens av sin uppgift när det är vanlig svensk vinter. De har fått mer resurser men det blir inte bättre. Dags att sluta klaga på resursbrist och lösa uppgiften på ett bättre sätt. För ingen i världen kan övertyga mig att dessa två organisationer är så slimmade och maximalt effektiva som de någonsin kan bli. Uppenbarligen behöver man tänka om.

Inom mjukvarubranchen så har man börjat tänka om lite i och med mer lättrörliga metoder och tankesätt. Gör bara det kunden behöver, inte mer eftersom undersökningar visar att den stora merparten av det som utvecklas aldrig används. Timeboxa, tänk "Good enough" o.s.v det finns en massa sätt att bli mer effektiva och till slut då leverera en bättre produkt.

Svenska Spel är ett företag som skulle behöva tänka om, lyssna mer på sina spelare, vara mindre stelbenta, tänka nytt. De har så smått fått en revival efter SM, nu har de verkligen chansen att hålla kvar spelarna.

PAF är ett annat pokerrum jag spelar på som jag tycker är ovanligt innovativa och gärna testar nya saker, på så sätt tar man reda på vad som funkar, och man försöker ständigt förbättras. Förutom motriggen, som naturligtvis bara sitter i mitt huvud, så är det Ongame och PAF som står för förnyelsen just nu. Fortsätt med det.

Själv behöver jag göra en "retrospective" över mitt spel och se vad jag kan förbättra. Mycket handhistorik att gå igenom och försöka fixa läckor och rena systemfel. Man måste dock nästan alltid vänta ett tag så att handhistoriken hunnit kallna innan man kan analysera den. Detta ska jag syssla med den närmaste tiden för att förbättra mitt spel.

Man önskar ibland att poker var som programmering där man försöker lösa ett problem, kompilerar, testar och sedan direkt efter får chansen att göra en förändring och testa igen. Tyvärr har man inte den möjligheten i poker, man får nöja sig med att göra analyser över stora mängder händer istället.

Dagens suck--- en 28:e plats i 50K garantin på everest, 7h spel, $250 i vinst....

Ingen diskmaskinsreparatör än.......

Lite trött på motriggen just nu

2010-12-11 @ 22:47:13 | Allmänt
jinxad på PAF......triss i nior mot triss i tior.....suck, 3 av tre turneringar ut på äcklig utdragning eller sjuk setup.....nu räcker det.....

Jonnie å Soffan

2010-12-10 @ 14:02:27 | Allmänt

Hemma nu på fredag eftermiddag, var på jobbet fram till 12 sen åkte jag hem och bytte av Liv. Igår när jag kom hem satte jag igång en brasa i vår kakelugn och lämnade ytterluckan öppen, bättre drag i början då. Plötsligt hör jag hur Signe skriker till. Hon har då lyckats sätta foten mot den brännheta luckan.  Gick dock bra lite brännblåsor och idag känner hon ingenting. Bara nån timme senare så tog vi febern på Siri för att hon såg så seg ut, 38,5 och hon och Signe är därför hemma idag.

 

Igår var dessutom Jonnie, vår rörmokare där och bytte en ventil så nu har vi varmt på golvet i hallen, superskönt.
En hyllning till Jonnie från Skåne! Kal P. Dal – Jonnie

Tog ledningen med 1(En!) poäng i söndags i Sverigerankingen, men tappade ledningen i onsdags tack vare Olsson57;( Han satt alltid på stora mörken när jag satt i stöldposition och han slog om hela tiden när jag höjde. Så sista gången hade jag JT i hjärter, höjer till 575, han återhöjer till 1850 och jag funderar på att ställa in mina 10K, men ändrar mig i sista stund och bara synar. Vissa händer kan vara svåra att få spelare att släppa före flopp, enklare efter. Floppen kommer 2 hjärter och alla under tio så när Olsson betar ställer jag in resten. Blixtsyn, Olsson har A5 i hjärter(snyggt move pre, skulle ha ställt) och jag har bara 6 outs. Spader tio kommer på turn men ett äckligt hjärter dyker upp på rivern. Kostade antagligen mig rankingserien, får väl trösta mig med att jag ligger före Olsson57 i "Mest inspelat på SvS 2010"-listan på sharkscope.com. Tappat ledningen till 1,2 och 3:an i SvS-SM, som väntat, men kvar på 4:e plats.

Gått kass i pokern denna veckan, spelar inte bra och får inga bra kort. Totalt kortdöd i Goldrushen efter första halvtimmen, så ställde i sen pos för att plocka hem mörkarna, men pokergudarna spottar mig i ansiktet med två syn av QQ och Ax. Jäklar vilken klonk det kommer att komma sen, om allt ska jämna ut sig;)

Dessutom har det kommit ett nytt avsnitt av "Soffan",se det!

Surmåndag!

2010-12-06 @ 20:04:01 | Allmänt
Åkte direkt, A5 på knappen, mindre än 10BB, ställde syn av SB med AK. SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSUUUUUUUUUUUUUUUR

Supersöndag

2010-12-06 @ 19:35:10 | Allmänt

Den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Igår så blev det SM på Unibet (åkte med QQ mot KK efter att som mest varit uppe på 19K och som minst ha varit nere på 5K) som blev en besvikelse med endast 542 deltagare.
Svenska Spel lyckades samtidigt på knappt en dag dra ihop 423 spelare som betalade 1000kr, halva inköpet jmf med SM, till en deepstack turnering med Thorsson som bounty. Antar att det drar spelare med Thorsson för så många har väl aldrig spelat en 1000kr turre på SvS innan utan 3 månaders reklam innan. Skäms Unibet!

Blev en tredjeplats i Sverigerankingen, och en andra plats i 500krs (sjukt irriterad över att jag inte vann den, men träffade inte en flopp HU, fast kanske rättvist då jag träffade som en gud fram tills dess).
Var på väg att gå långt i Everest också men slutade med en sur utdragning.
Desto bättre gick det i Supersöndag. Var nere på 4K ett tag med 10K som startstack men skam den som ger sig. Tog det lugnt, väntade in fisken och se det gick bra. Kommer inte ihåg så många händer utom en precis innan slutet då min AK förlorade mot KQ som hade reraisat en tidig raise allin. Jag synade då och den tidiga raisaren la sig. Q på turn tyvärr, men jag har ändå en 11:e plats av 17 kvarvarande. Spelas klart ikväll 20.00. 105 000kr till vinnaren, hoppas på det bästa. 3K redan hemma om det blir 17:e, men jag kommer att spela för topp 3.

Grattis till Linkan som kom 4:a i Göteborg, WP! Nästa gång kanske man ska haka på......

Ny favorit är Soffan - ett Knesset för pokernördar, med betoning på pokernördar. Inget för Svensson alltså, men jag gillar det. Per Linde är en ny favorit. Kolla kommentarerna i länken sist också, i en tråd på pf.nu.
http://pokerforum.nu/forum/redaktionellt-pa-poker-se/63452-soffan.html

Unibets SM-fiasko

2010-12-05 @ 14:46:07 | Allmänt
Det lutar åt fiasko för Unibets SM-online, endast 220 anmälda nu kl 14.10. Om man  jämför med SvS och deras antal 6 timmar innan start så hade 2/3 av spelarna då redan anmält sig. Min gissning är att Unibet inte kommer att slå deltagarantalet på SvS. Hade dock aldrig trott att det skulle bli så katastrofalt dåligt deltagarantal. Pinsamt för Unibet, minst sagt.
Hoppas verkligen att de inte ska anordna SM nästa år, de har verkligen gjort bort sig i år. Finns många bortförklaringar men faktum kvartstår att Svenska Spel drog dryg 2000 spelare till sitt huvudevent.
Visst, poker är inte längre lika populärt, boomen är över - men Svenska Spel lyckades ändå dra dit spelare. Efter att SM spelats klart på Svenska Spel så ligger antalet deltagare i turneringar betydligt högre än innan, 10-20% på de flesta.  Turneringarna på SvS har revitaliserats av deras SM.
Unibet gör nästan ingen reklam för SM, SvS gjorde ganska mycket, trots de begränsningar de har på vad de får göra för reklam vad gäller online-poker.
Jag gissar att Unibet inte tjänar tillräckligt mycket på sin poker, vinsterna från denna är säkert ganska små, även om de är säkra. Jag känner inte till den ekonomiska verkligheten, men har man tagit på sig att anordna Svepofs SM online så bör man försöka göra sitt bästa för att det ska bli ett bra evenemang.
Eftersom man nu är medlem i Svepof kanske man ska gå på årsmötet nästa gång och se om man kan få till en förändring, och inte bara gnälla på alla andra.

Unibet missar värsta chansen att ta en större andel av pokermarknaden online, de har en klart nedåtgående trend och de bryr sig uppenbarligen inte om att göra något åt den.Svenska Spel gör något rätt för deras trend är på uppåtgående, lägg även märke till deras vågformade kurva, spela när det är toppar, d.v.s slutet av månaden. Någon som kan utmana dem på den Svenska Spelmarknaden, eller har alla gett upp? Dumt i så fall för det man drar in på pokern spiller över på övrig spelverksamhet som kanske är mer inkomstbringande.
Juletid och lite poker

2010-12-04 @ 12:24:42 | Allmänt

Liv är iväg med Siri och handlar mat, nya skor och presenter till kalas i helgen, så jag tar chansen att skriva ett inlägg och ladda upp lite bilder. Mycket jobb i veckan, ingen tur i pokern, men julstämningen börjar så smått kännas av.Lilla Signe testar mammas glasögon


Signe på glöggparty


Stockholmsväder


Vinter och advent


Febersjuk Sander


Årets årgångsglögg (inget vidare) och årets första bakade pepparkakor)


Siri är skeptisk


Tomt rum utan säng;( Kommer inte förrän januari....


Dagens höjdpunkt - Mormors julkalender med ett nytt paket varje dag till alla barn


Snöööööö

Sander har varit sjuk i feber i veckan, men är nu pigg igen, men vi tar det lugnt. Liv har varit hemma, men ingen rörmokare har dykt upp trots att han sagt det....ovanligt;) SJälv drog jag till klubben igår och spelade fredagsturneringen med Nelson, medan Liv var hemma och myste med barnen. Någon gång kanske vi kan dra dit tillsammans, men det lär dröja. Första gången för Nelson på klubben, han lyckades bra hade 50K efter ett par timmar medan jag snabbt tappat halva startstacken till 7500 med floppat två par mot floppad triss.
Men sen tog det abrupt slut med floppad triss mot en floppad triss med en böättre kicker. Naturligtvis mot en kille som hade nästan lika mycket. Tuff sorti för Nelson som förhoppningsvis istället hade kul ute på krogen igår. 

Själv jobbade jag vidare och fick ta en svår syn. Ny äldre man vid bordet limpar in för 200, en till limpare och jag har TT, med 6200 kvar. Höjer till 1000 och den första limparen går allin för 6K, andra limparen foldar. Usch.....jag funderar ganska länge för det luktar slowspelat högt par, men känns ändå märkligt. Synar och han har AJ:D
Tiorna står.
Jobbar vidare, slår om ofta och får lägg. Mörkarna blir snabbt högre, reraisar allin med AQ, mot TT och vinner, till slut uppe på 60K, när en nybörjartjej ställer in och jag synar med AA. Hon får dock färg på rivern och jag tappar halva stacken. Får dock tillbaks den strax efter då jag får QQ,ställer och får syn av TT. Nya vid bordet och jag får hyfsade händer och fortsätter att reraisa och får betalt av en frustrerad spelare som synar min reraise allin med A3 mot min AK. Trea på floppen, men K på turn:D

Tappar lite på väg mot finalbordet, men ställer flera ggr på bublan och kommer till finalbordet med drygt 110K.
Väntar, fyra allins vinns alla av småstackarna. Nybörjartjejen som haft mycket tur men också spelat bra höjer till 25K, 2,5ggr stora mörken, Jag reraisar allin med 100K, och hon slowrollar med KK. Jag har AT, tycker jag förtjänar dra ut men åker på nionde plats. NO MONEY, men en kul kväll.

Lackat och slipat tröskel men nu är det städning som gäller!!! Ikväll åker Liv till en kompis och ska spa:a och en annan kompis med barn kommer hit.
Hemmagjord pizza och Talisman. Toppen!

 

De hoppfulla

2010-12-01 @ 21:43:57 | Allmänt
Funderar på att ta en paus från PAF eftersom det är så sjuk motrigg där just nu. Alltid varit lite motigt utom i vissa kval, men ikväll så blev först Liv utdragen i Club Pafs turre där hon ställde med triss på floppen och en kille synar med hålstegen (!?) och sätter den i en trevägspott. Så innan jag själv hunnit börja låg tilten på lur. Spelade ett kval till PPC i vår, PAFs egna flaggskepp men det vore väl tusan om det kunde gå min väg. Precis innan jag åkte så bubblade liv i Goodibagfinalen, kom tvåa efter att ha synat med AT mot K7spader Headsup, en headsup som hon dominerade trots skyhöga mörkar och ett stort underläge i början. Floppen kom  tre spader med AT på floppen men inget ess eller T:( Orättvist! Tilten lurar så fort jag spelar på PAF just nu och jag är väldigt, väldigt lätttiltad just nu. När jag lägger mig blir jag hånad av floppen, men om jag någon gång är med träffar jag nada:(
Blir ingen livepoker imorgon, försenade plan p.g.a kylan ställer till det, blir deepstacken på fredag istället. Så nu finns alla chanser att tilta loss rejält i PAF Goldrush.
Uppgiven? Det kan du ge dig på!
Men inte ger jag upp för det, bara att fortsätta att stånga sig blodig.
Problemet är att man KAN INTE LÄGGA SIG!
Det finns alldeles för många som stoppar in med hålstegar eller mellanpar trots två överkort på floppen. Man kan inte lägga sig i början av turneringar för medelspelaren är för dålig. Man missar för många chanser att plocka hem chips om man inte synar, låt oss kalla dem "de hoppfulla" i brist på en snällare benämning. Tyvärr medför detta en sjuk varians eftersom "de hoppfulla" oftast inte drar helt dött, bara väldigt tunt. Ibland måste man bara betala av för det är alldeles för ofta de sitter med något som lika gärna kunde vara luft även om de hoppfulla tror att det är nötterna.

Åkte precis i Sverigerankingen, ställde med A9 efter att en hoppfull minhöjt till 500. Jag hade 3800 och han synade glatt för en tredjedel av sin stack med A5 och fick förstås sin femma på rivern. WP! A5 is da nuts! WP melker__ som just idag gav de hoppfulla ett nickname.

Och nu åkte Liv med AK mot AQ allin preflopp, Q kom som på beställning. Tack för det!