I väntans tider

2010-08-30 @ 08:27:43 | Allmänt

Har precis fått iväg ungarna till skolan och lämnat Signe på dagis, och sitter nu och väntar på rörmokaren som ska komma hit idag och lägga rör. Blev ganska sent igår natt då jag spelade en hel del turneringar.
På dagen igår spelade Sander fotbollscup och förlorade två matcher och vann en. Första matchen borde de vunnit, spel mot ett mål, men i den åldern är det lättare att göra mål på kontringar och det andra laget satte 100% av sina chanser. Andra matchen vann de stort och sista matchen blev en nagelbitare med mål för andra laget i sista minuten. Jag var domare och önskade att jag kunnat blåsa av matchen en minut tidigare.....
Men Sander gjorde flera mål och spelade bra liksom alla andra i hans lag, väldigt jämnt lag denna gång och alla kämpade hela tiden.
Sen målade jag lister som, efter svordomar värre än efter utdragningar vid pokerborden, äntligen är på plats. Det är inte lätt att få till hörnen på snedtak, speciellt inte när man befinner sig 4m upp på en stege. Nu är de målade en gång iaf, får se om jag hinner en gång till innan rörmokaren dyker upp, sen blir golvet upptaget några dar.

Efter detta så började söndagens turneringar, från kl 18.00 och framåt.
Började med att bli utdragen 2ggr i $200K championship på Ongame. Ak mot A6, trots mina höjningar synade han in färgen. Sedan När jag var en aning kort såg jag floppen från stora mörken med T8, floppen kom Thög och jag tryckte in, men min motståndare lyckades få in sin hålstege.
Kort väntan tills veckopotten började, var med en halvtimme tills mitt överpar i kungar fick stryk av triss i knektar. Inte mycket att göra, vann förra veckan, först ut denna;-)
SM-kvalet på PAF var lite bittert. Blev rejält kort efter att ha börjat bra. Fick nämligen QQ mot Pokerpappa76, och återhöjde honom preflopp. Floppen kom knekthög. Betade igen, och fick syn, en försmädlig J på turn fick mig till sist att trycka in, men pokerpappa76 synade med AJ. Kort tryckte jag sedan in degen med en massa outs men ingen kom, och ute först av 5 spelare. Antagligen sista försöket att kvala till SM.
I Sverigerankingen och 500krs rullade det på, åkte lite för tidigt i Sverigerankingen efter att ha spelat hårt som jag brukar. Lyckades dock vinna 500krs, trevligt, trevligt:-) Åkte sen tidigt i 3 turneringar till med AA, KK, och en låg triss mot en högre triss. Gick däremot bra i Everest $50K men fick till slut ge mig på finalbordsbubblan;-) Irriterande med spel i 7h för att sedan åka innan fiunalbordet och de stora pengarna. Fick ett par andra ITM igår men somnade till sist vid fyratiden. Två dar kvar innan jag samlar ihop resultatet för augusti, vore skönt med någon klonk till.
Ongame är det nätverk där det går sämst, känns som att spela turneringar på det nätverket är en läcka. Ska göra ett nytt ryck där men sen får jag utvärdera vad det är som inte stämmer. Kan ju vara varians, men vi får se.

Fullsmockat

2010-08-27 @ 12:55:30 | Allmänt

Igår blev det som vsnligt spel på everest, ongame och svs. Enda framgången blev en tredjeplats i everests $5K garanteriturnering, vilket var ok, men kom även långt i 500krs. Låg OK till när jag plockade upp AA och höjde 2,5 ggr BB. En spelare med nicket "mardröm" återhöjer till c:a 3ggr min höjning och jag ställer direkt in. Han har definitivt inte odds att syna med vad som helst och han har kvar så mycket att han kan lägga sig, men han klarar inte av att lägga sitt par i nior. Guldläge för mig men tyvärr kommer en nia;-( Men man ska vara glad att det finns såna som gör en sådan syn, det är tack vare dem som jag går plus i långa loppet. Bara att skriva "wp" och köra nästa turnering.  Har inte spelat så hysteriskt på ongame och Betfair som förra veckan då de strulat till sin leaderboard i helgen och att jag inte haft större framgångar på det nätverket. Då känns det som att man ska hitta andra fiskevatten och Everest och SvS fungerar ju super så varför inte hålla sig mest där då tills andan faller på att göra ett nytt ryck. Ska flytta rullen från betfair till nån annan ongame sajt efter leaderboarden, måste ha möjlighet att köra webbklienten då den vanliga klienten suger.
Idag fredag blir det lite ledigt (kan bli en turre eller två om andan faller på, det är ju kul med poker), har använt förmiddagen till att lista ut hur listerna i snedtaket ska sättas dit och nu har jag lyckats få till det ok. Hyvlar en hålkälslist som ska sitta mot snedtaket och sedan sågar jag listerna som ska mötas i hörnet i en vinkel och slipar sedan till vinkeln på andra ledden. Hade jag haft en såg jag kunde tilta åt alla håll hade jag kunnat fixa det utan så mycket slipning men det blir helt ok tycker jag iaf. Återstår att se vad Liv tycker när hon kommer hem.
Fredagsmys med ungarna och Liv, sen imorgon blir det nog lite mer listfixande och vi ska titta ut trägolv på övervåningen, eventuellt blir det mer listinköp, kanske golvlister, som jag kan grundmåla nästa vecka.
På söndag är det sen fotbollscup, Gattcupen på Enskede IP. Sen börjar jobbet igen söndag eftermiddag, en lång turneringsnatt lär det bli då.
Nästa vecka är det dessutom eventuellt intervju till ett uppdrag som verkar intressant, slutet på pokerkarriären?
Vi får se....

Utmattad.....

2010-08-26 @ 14:44:32 | Allmänt
....men på ett bra sätt. Har kommit igång med träningen igen, tredje dagen i rad. Hämtade även hem klinkers till källaren, tunga grejer, så hela kroppen har fått sig en genomkörare. Funderar fortfarande på hur man ska få dit en hålkälslist snygg på ett snedtak, om någon vet så hör av er. Igår var det Livs chans att ta sig in bland de tio som får spela om en kvalplats, 1:a platsen fanns det bara realistisk chans på vid vinst. 1:an i serien får ett SM-paket, sedan gör de tio främsta upp om ett paket och slutligen får alla som spelat 8 turneringar eller fler chansen på det sista paketet. Hon vann inte trots bra spel, men hon tog sig in bland de 10 som får spela om ett paket. Som vanligt railade jag Liv och som vanligt häpnade man över spelet ibland. Limp,limp,limp, minraise. Varje gång jag såg det gjorde det ont i pokersjälen. Liv var också rejält frustrerad. Finns inte mycket att göra i det läget, antingen börjar man spela varenda hand och chansar lite på att träffa monster, eller så tightar man till sig och väntar på en riktig hand. Liv valde det sista för att ha chansen att komma bland de 10. Själv spelade jag Sverigerankingen som vanligt, lite turrar på Ongame (iskallt nätverk för mig, lyckas klart sämst där), lite turrar på Everest, och så några till på SvS. 14:e plats i SR efter att ha blivit brutalt utdragen av AJ mot min QT, jag hade träffat damen och min motståndare träffat knekten när pengarna åkte in på turn. River A, vilket gjorde ont, men jag var stor chiplead vid tillfället så jag hade average kvar iaf. Det var min pokerpolare från donkrtiden Daniel med det hemska nicket "Skinnväst" som lyckades dra ut mig i sann rosjonstil. Han tog sig sedan till en slutlig andraplats, medan jag ställde på lilla mörken med K6 och blev synad av AQ, 6 på floppen, turn A.
Tog mig till finalbordet i midnattsmötet på SvS, men åkte först. Största vinsten igår blev på Everest där jag tog en andraplats. Ytterligare en ITM på Ongame men annars som vanligt kallt där.
En vecka kvar på månaden innan det är dags för resultatberäkningen. Får hoppas på storklonk i helgen;-)

Sent......

2010-08-24 @ 12:28:42 | Allmänt
.....blev det igår, eller tidigt, somnade vid 04.30, upp igen vid 7 för att se till att barnen kom iväg som de skulle. Försökte somna om men inte lyckats. Var och spelade livepoker på en lokal klubb, första gången jag var där, 15 000 i startstack och 20 minuters perioder, ett inträde till Unibet Open i Valencia extra förutom vinstpengarna.
Började inte så lysande, spelade inte så många händer men var lyckades inte komma in rätt i potterna. Rivrade en stege mot en man som tyvärr fått färgen redan på turn. Så när det var dags för en extra lång paus med uppträdande hade jag bara 7K kvar. En paus som bestod av ett uppträdande av Marcus Palm, Anton Körberg och en magiker. För långt och lite malplacerat och det blir inte roligare för att man upprepade gånger ropar " Visst har vi kul!" Efter pausen så bestämde jag mig för att öka takten rejält, så när samma kille som turnade färgen mot mig spelade så försökte jag vara med i potterna. Dessutom beslöt jag mig för att försöka få slut på limpfesten.
Väldigt många limpade in hela tiden så när jag satt i sen position så slog jag om rejält med par i tior. Fick syn av färgkillen, gick allin på floppen som var 9 hög och han la sig. Sen satt  jag på QT på lilla mörken, halva bordet limpade in och jag bara synade. På floppen som var Q57 så checkade jag och färgkillen betade. Jag synade för jag var ganska säker på att jag hade bäst hand. Checkade igen på turn som var en 4. Han betade och nu gick jag allin igen och han vek.
Uppe på startstack igen och fortsatte att reraisa folk som limpade med skräp och om de standardhöjde så reraisade jag med små par. Bytte bord när jag hade runt 20K och fortsatte på samma linje, man var tvungen för att hålla sig flytande. Jag reraisade ett par ggr med små par när jag hade en höjning och en syn innan, vilket var lukrativt. Inget larv utan jag gick allin och behövde inte visa en enda gång. Fick sen TT i tidig pos höjde till 5000, 2,5 ggr stora mörken, fick syn av storstacken, varpå en shortstack går allin för drygt 11K. Jag ställer naturligtvis och storstacken lägger sig med enligt honom själv par i sexor. Ville helst inte spela mot honom om han hade två överkort. Shortstacken visar par i åttor och mina tior står. Bara ett par händer senare på min stora mörk ställer shortstacken på lilla mörken efter att alla foldat till honom. Jag har A5 och synar, han visar K4 och det kommer ett ess direkt på floppen.
Sedan dyker en ny kille upp vid bordet rejält shortstack, han ställer tre ggr och får upp stacken till rund 19K, men när han ställer igen har jag AK, jag synar, han har 99. En kung på river gör att han bankar näven i bordet, och får lämna.
Nu har jag en schysst stack men en timme senare så är den inte så schysst längre då mörkerhöjningarna är brutala. På finalbordet som bestaår av 10 personer, 9 kommer i pengarna är jag rejält short. Tar lång tid innan bubblan spricker och jag hinner ställa 5-6 ggr och plockar hem 20K varje gång. Får bra kort, men en gång är jag illa ute. Ställer med 78suited och stora mörken sitter hur länge som helst innan hon lägger sig. Hon lägger par i tior, vilket låter otroligt, men i så fall får jag tacka min tableimage. Sen har jag bra kortsnitt, plockar hem många potter och slår ut en kille med AA. Ett tag är jag chipleader, men nu börjar jag bli trött. Vi är till sist tre kvar och oim jag lyckas ta mig HU är jag övertygad om att jag kan göra en deal där jag tar valencia paketet eller prispengarna för både första och andra plats. Tyvärr spelar jag dåligt i en kritisk hand.  Har A2 på knappen och höjer upp till 60K, chiptvåan på stora mörken ställer och jag insta synar. Jag var helt övertygad om att jag hade bättre, hur jag nu kunde tro det med A2, klar felläsning och felspel oavsett. Han har par i nior som får stå och jag är nu halvkort igen. Bygger dock upp igen till en bra stack med mycket höjningar. Sen kommer handen mot nya chiptvåan. Jag plockar upp AQ på lilla mörken och raisar till 75K (3 ggr BB), han synar. Jag gillar inte hans spel, hade själv aldrig synat i det läget då han inte har mycket mer bakom, men i detta fall spelar det ingen roll. Jag ställer med AQ på floppen 68J och han  synar direkt med 66. Jag hade aldrig synat med den handen från stora mörken,finns bara push för mig, men spelar roll resultatet hade blivit detsamma. Hade jag inte gjort dumsynen med A2 tidigare så hade jag klarat av att ta denna förlust, men nu var jag ute kl. 03.45 på morgonen. STOR skillnad i prispengarna, men en erfarenhet rikare. Bra för självförtroendet att ta sig till två raka finalbord men har börjat tröttna på tredjeplats. Varit rejält kort båda gångerna vid finalbordets inledning, men något gör jag väl rätt/ har tur för jag kommer rätt långt. Inte nöjd men förhoppningsvis spelar jag bättre nästa gång. Nu blir det nätpoker resten av månaden.

Nyvaken

2010-08-23 @ 13:42:10 | Allmänt
Har precis vaknat efter att ha somnat sent efter söndagens många turneringar. Var iofs uppe mellan 7 och 8 för att se till att barnen kom till skola och dagis men sen somnade jag om direkt helt slut.
Hur gick det då? Ett riktigt lyckat resultat och en grym besvikelse. Besvikelsen kom tidigt på kvällen då jag missade att kvala till SM. Spelade bra och hade tur (något man inte ska bortse från) med bra kort eller kanonträffar. Till sist var vi bara två kvar, och jag spelade fortsatt bra, vi började lika men jag fick snabbt ett övertag. Lyckades få honom allin med A8 mot 55, tyvär kom ingen hjälp. Jobbade mig upp igen men blev sen rivrad när jag fått honom att stoppa in en tredjedel av sin stack med ingenting, till K kom på rivern. Plockar sen upp KK och ber till gudarna att han ska ställa in alla marker in vilket han gör......med AA. A på floppen, vilken setup. Tack för den;-( Ser inte ut som riggen är med mig för SM i år, ett kval kvar får se om jag spelar.
Samtidigt spelade jag veckopotten med 43 andra spelare på SvS och hade lyckats ta mig till finalbord. Låg dock inte fantastiskt till, men fick chansa och dubblade upp. Tog mig till pengaplatserna, och när vi var fyra kvar gjorde jag en dålig´syn, men hade tur och fick en split.Pheeew!
Efter den dåliga synen tog jag mig i kragen och släppte alla andra bord (var tvungen att köra på två bärbara för att få plats med alla bord och kunna köra Ongameklienten som drar 3ggrs så mycket cpu och fyra ggr så mycket minne som de andra klienterna).
Hade lite tur och spelade bra och till sist blev det en vinst, trevligt! Det gör vi om tycker jag!

De andra turneringarna jag spelade var inte mycket att säga om, mer än att jag ofta åker på utdragningar och ibland på sjuka utdragningar. AK mot KT, kommer två tior på floppen, AK mot K6, två kungar på floppen, pengarana åker in, en 6:a på turn. Floppade stege, fick in pengarna, men killen får runner,runner kåk.
De gör ont dessa utdragningar, men måste ändå tyda på att jag gör något rätt och stoppar in pengarana när jag är favorit. 
I sista turneringen låg jag väldigt bra till, första pris drygt $20 000, det börjar närma sig bubblan och jag höjer aggressionsnivån. Blir då lurad upp på läktaren av en annan spelare. Jag höjer upp med A9, han synar från knappen, bara han och jag i potten. Vi har spelat väldigt många potter mot varandra, och han hade spelat ut mig hela kvällen, måste jag tyvärr erkänna. Floppen kommer 9 hög och det är typ första gången jag träffar något alls i en pott mot honom. Jag betar han steksynar. Nästa kort är ett lågt kort och jag checkar för att checkraisa allin. Han betar, jag ställer, han blixtsynar med AA. Dåligt av mig, grattis till honom.
Sista handen är dock lite speciell, man undrar hur vissa tar sig så lång som de gör.
Har 8K kvar nu och mörkarna är 500-1000. UTG limpar in och jag ställer med QQ i mitten pos. Knappen reraisar allin och jag tänker att han har AK,AQ, kanske t.om ett lägre par eftersom han bara vill spela mot mig. Han har stor stack precis som killen som limpade UTG som till slut lägger sig och den andra snubben visar 78suited!!!!
En 8 på floppen och sedan en 8 på rivern och min saga är all. Det är så man vill kr.....
Funderar på att hitta nån annanstans att spela eftersom Liv inte tål mina svordomar och utbrott längre. Förhoppningsvis är rummet i källaren klart snart, så kan jag sitta där med stäng dörr på kvällarna och få utbrott för mig själv utan att störa någon annan.
Ikväll blir det ingen nätpoker, förhoppningsvis iaf, ska iväg till en annan lokal klubb och spela en turnering med ett Unibet Open paket addat. Önska mig lycka till!

Ledig fredag

2010-08-21 @ 21:24:24 | Allmänt
Efter en torsdag som avslutades med ett finalbord och en vinst, så blev det inte mycket sömn innan barnen skulle upp till skolan. Var en aning seg men fixade lite med spackling och målning i den mån Signe kunde underhålla sig själv. Fredagen var tänkt som ledig dag från nätpoker och vad gör man då om inte åker och spelar livepoker på en lokal klubb. Tänkte ta en liten tupplur när Liv kom hem för att orka överhuvudtaget,men blev inte av och begav mig till klubben ganska trött.
Var rejält hungrig men tog mig en Serranoskinka med grillad Halloumi och zucchini på klubben i väntan på att turneringen skulle börja, jäkligt gott och väl värt pengarna (nästan inga kolhydrater, perfekt mat).
Sen satte turneringen igång, hade bestämt mig för att spela tight och framför allt försiktigt. Spelade iofs ganska tight, men har svårt för att spela försiktigt när jag väl ger mig in i en hand.
Med reservation för dåligt minne så ska jag berätta om vad som hände.

Vi har väl suttit kanske 4 perioder (20 min st) när denna hand utspelar sig. Jag sitter i tidig position och har AJoff.
Höjer upp till 3ggr stora mörken  och får syn av en väldigt lös spelare efter mig som spelat lite märkligt och sedan får jag även syn av en  riktigt tight-passiv spelare. Han hade i en tidigare hand spelat AK extremt defensivt med enbart syn efter ett antal limpare innan, och fortsatt passivt ända till rivern då han tryckte till med toppträff.
Efter dessa två syner går bordets shortstack allin med c:a 2200. Jag funderar på att enbart syna, men känns som ett bättre spel att isolera shortstacken och förhoppningsvis få lite döda pengar i potten med en coinflip.
Jag höjer därför upp till 5800 (hade c:a 17K när handen startade). Lösa spelare lägger sig, men den tighta synar!
Det kändes inte bra alls.
Floppen kommer knekt hög, 2 klöver, kändes bra men jag vill inte bygga pott i det läget så jag checkar, med förhoppningen att han kan tänka sig att checka ner. Har redan bestämt mig för att syna om han betar. Han checkar efter. Turn kommer ett ganska lågt klöver, jag checkar igen med checksyn i tanken. Får en check igen. Sista kort som kommer är klöver ess. 4 klöver på brädan, stegrisk, jag checkar. Han tittar mig stint i ögonen och betar 5000. Om jag synar och inte vinner med mitt tvåpar så är jag ner på c:a 7000 kvar.....
Funderar ett kort tag, känns inte bra att syna men känns inte bra att lägga heller. Känner mig inte slagen konstigt nog. Jag synar till sist.
Han visar upp AK för träffat ess på rivern, men han har inget klöver och jag tar hem sidopotten med två par. Shortstacken tripplar upp med par i sjuor, ena klöver sjuan. Gick helt och hållet på känsla där, och jag är verkligen synvillig, vilket både kan vara en fördel och en nackdel.

Spelar några perioder till  och höjer upp till 3800 från utg när blindsen är 800-1600, 100 i ante. kommer inte ihåg vad jag hade, inte så bra, men hade inte spelat på ett tag och kände att det var dags. Fick syn från en spelare, men jag betar ut rejält på floppen och han lägger sig. Respekt.
I handen direkt efter lägger sig alla fram till knappen som synar, inte första gången han limpar in. Det är något jag inte kan vänja mig vid live spel, alla dessa limpare på höga blinds, förstår inte riktigt det spelet. Lilla mörken lägger sig och jag tittar ner på KK. Syn, nej, höja ja.
Höjer till 3800 och han funderar ett kort tag innan han synar.
Har ingen aning om vad han har, kan ju inte vara skräp med en syn i det läget, om han inte är ute och kör. I så fall borde han försökt höje pre tycker man.
Floppen kommer K75 i olika färger. Trevlig flopp! Ingen farlig bräda, jag bestämmer mig för att slowspela och låtsas ge upp efter ett misslyckat stöldförsök preflopp. Jag checkar och han betar 5000. Jag funderar ett tag på omslag, men tror inte det ger mest pengar. Jag synar bara. Turn en Q i sista färgen, jag checkar igen och han betar nu ut igen, jag slår om allin då han har så lite kvar att jag anser honom commitad till potten. Till min förvåning slänger han ganska omgående med knappt 7000 kvar. Han måste varit ute på en riktig bluff.

Ligger runt 35K när jag får byta bord, till ett bord där det sitter en pojke på 19 år med sin mamma i positionen direkt efter:-) Kul med något hela familjen kan göra tillsammans, får hoppas jag och mina barn spelar turneringar ihop om så där en 10 år. Mamman älskade att syna preflop, men fick hela tiden bannor av sin 19-årige son för sina limptendenser. 
Jag sitter lugn vid bordet, eftersom i positionen innan mig sitter chopleadern i turneringen som redan nu fått ihop en femtedel av alla marker.
Spelar en hand där mamman och chipleadern som sitter precis på de två platserna innan mig limpar in och kompletterar min stora mörk. Enkel raise och de foldar båda. Jobbar mig upp till 50K och precis innan en paus när mörkarna är 1500-3000 ante 300 så limpar sonen in utg+2 och jag på knappen tittar ner på monsterhanden A8 spader.
Allvarligt talat känns det bara som om att det finns enkla pengar att hämta, så jag raisar till 12000. Alla lägger sig utom sonen som synar. Floppen kommer T85. Han går allin, och täcker mig med kanske 5K. Jag hade redan preflop bestämt mig för att syna om han gick allin vid minsta träff och en 8 duger bra för mig. Han har dock mycket bättre än jag trodde, 97 för öppet stegdrag. Duckar alla dåliga kort och dubblar upp till strax över 100K.
20 stycken kvar och ett par händer senare ställer sonen, jag har QQ och jag går allin för att isolera. En kortstack till synar och sedan sitter en storstackad kille och steker jättelänge innan han foldar. Han påstår att han foldat damer, vilket är synd. De andra har AJ och J9 och ett ess på floppen ger sonen en upptrippling. Jag är ner på c:a 90K och får nu byta bord med 12 spelare kvar.
Detta bord är fullt av stora stackar och de höjer konstant. Får verkligen inga kort och blindar ner mig till 60K innan bubblan spricker. Finalbord med nio spelare, jag är rejält kortstackad. Får dock en bra placering på final
bordet med position på de största stackarna. Planen är att leta efter läge att resteala om jag nu inte skulle råka få en bra hand. Men först går jag allin på en storstacks höjning från cutoff på min bb med A7, han har A6, trolig split men 7:an kom på turn. Sedan får jag flera bra händer som jag reraisar allin med.  Nyckelhand är när jag med 99 går allin efter att chipleadern höjt på knappen och lilla mörken gått allin. Chipleadern synar och min 99 står.  
Till slut är vi tre kvar och jag har en bra ledning.
Föredetta chipleadern går allin för halva min stack och jag synar med A8, han visar Q8, men tyvärr kommer damen. Bara en hand senare så går chipleadern all in igen jag synar med KQ vilket även den tredje spelaren gör. De har bägge AK, och jag åker till sist på tredjeplats.
Med tanke på hur dåligt läge jag hade när finalbordet började så får jag vara nöjd, jag hade näst minsta stacken då. Tog mig upp till chipleader med tur och åkte ut med lite otur, det jämnade ut sig.
Helt slut idag, blir lite nätpoker men inte mycket.

Första 20 dagarna

2010-08-20 @ 15:34:15 | Allmänt
Gick igenom de senaste 10 dagarna och la in dem också i Hagbards statistik formulär i excel. Tar en timme att göra i efterhand men det är värt det då det inte funkade att göra medan man spelar. Datat till statistiken hämtar jag från sharkscope och sajternas egna statistikfunktioner.
Jag har spelat fler turneringar denna period än första 10 dagars perioden. 63 stycken första perioden mot 129 de senaste 10 dagarna, sammanlagt 192 st. Lite lägre inköp sista dagarna för att optimera mina chanser i leaderboarden på Betfair. Ligger just nu på en 19:e plats, gissar att det kan bli svårt att komma mycket högre utan mer klonkar på just Ongame, men kanske om jag orkar hålla samma volym. Ongame är det nätverk där det går sämst, medan Everest och SvS är där det går bäst. Ongame har större antal spelare i varje turnering, vilket jag försöker trösta mig med när jag ser siffrorna.
Mina inköp uppgår nu till drygt $11 000 totalt och min ROI (Return On Investment) är nere på 60%, saknar möjlighet att studera enbart senaste perioden på ett enkelt sätt så detta får vara nog. Borde kanske ska bygga ett eget program för att hålla reda på statistiken, men det känns som ett jätteprojekt.
Att hoppas på en ROI på 75% över lång tid kanske var att hoppas för mycket, vi får se vart det stabiliserar sig efter ett par tusen turneringar, kanske inte blir högre än 30%. Den som lever får se.
Ska också bli mer nogrann med vilka turneringar jag spelar sen efter mtt leaderboarden är avklarad, tror jag kan optimera mitt spelande där en hel del. Blir lite för mycket slaskande nu och det är något jag vill undvika.
Eftersom jag spelar på olika datorer (p.g.a Ongames resurskrävande klient) men bara har Holdem Manager installerad på en har jag inte importerat hela min handhistorik, ska se om jag på något enkelt sätt kan använda HEM istället för Hagbards statistik program, vore ju skönt, då det finns en del begränsningar.


 

Hinner inte med

2010-08-19 @ 00:53:19 | Allmänt
Ibland undrar man var tiden tar vägen. Idag så började Sander 1:a klass och Siri började på mellanstadiet, så tiden går fort i livet. Men även i vardagen rinner tiden iväg. Efter att ha lämnat Siri och Sander så skyndade jag hem för att möta upp elektrikern. Sen skulle jag till bauhaus och köpa lister m.m, men de hade naturligtvis inte det jag ville ha. Fick köpt en dimmer och en massa olika spackel då de apparater vi sätter på väggarna är ganska små och hålen i väggarna för uttagen för stora, lär ta några timmar att få till. Dimmern visade sig inte passa, fel på ett par mm, och belysningen funkade ändå inte så nåt annat måste vara fel. Elektrikern var tvungen att åka, men lovade komma tillbaka närmaste dagarna.
Eftersom jag inte var klar med pokern förrän vid 04.00 så behövde jag sova, men går ju inte att sova med en hantverkare i huset. Så helt plötsligt hade dan gått, det var dags att hämta barnen och börja fixa middagen. Tiden går fort och man hinner inte med hälften av det man vill få gjort.

Igår blev det ett ynka finalbord trots mycket spel och ikväll är jag ute ur alla turrar, en itm. Spelade inte så många ikväll då jag måste upp och ta hand om Signe imorgon och på fredag då det visade sig att dagis har planeringsdagar. Egentligen konstigt att de kan ta två dagar sådär och tvinga alla föräldrar att ta ledigt. Borde kunna skötas som helgarbete, då det faktiskt påverkar rätt många människor.
Ikväll var en sån kväll när allt började bra bara för att bli riktigt jobbiga utdragningar på slutet istället. Förstår inte hur många tvåoutare och runner-runner man ska behöva stå ut med under en enda kväll.
Så jäkla arg blir man när det haglar utdragningar, lång väg kvar innan jag tar det med ro, även om jag inte låter det påverka mitt spel i andra turneringar. Speciellt surt var det i 500krs och i Sverigerankingen, flera sjuka händer där. Låg bra till i bägge, speciellt 500krs, men man måste ju vinna sina 80%-20% lägen också.
Men värst råkade nog Liv ut. Hon spelade Magdas Goodiebag på PAF för att försöka komma på plats 1-3 i rankingserien. Det ger nämligen en plats i SM på Malta. Satt och railade henne och man får beundra hennes tålamod, speciellt när väldigt många av de andra spelarna är så uppenbart nybörjare och helt oberäkneliga.
Tror det var 72 spelare och när det var 3 kvar så tar Liv en syn på en allin av en TantLarsson med K9off. TantLarsson visar sig också ha K9off men har turen att sätta färgen på rivern

Sen så får Liv AK på stora mörken när Nollis, bästa spelaren vid bordet (förutom Liv då) ställer henne allin och visar upp A5. Helt rätt spelat av Nollis, tyvärr för Liv så får hon se sig utdragen igen av en färg.
Liv hade förtjänat en andraplats minst och jag vet att Nollis hade fått sig en riktig match av Liv heads-up, för det finns väldigt få spelare som är bättre än henne heads-up. Det beror antagligen på att hon är så jäkla tight innan hon hamnar headsup att det är svårt att hänga med när hon slänger i en högre växel.
Brukar tjata på henne att våga mer tidigare i turneringarna, men hon lyssnar aldrig och tur är väl det.
Bra spel av Liv, otur på slutet, hoppas placeringen ger henne ett rejält skutt upp i listan, då lär sista turneringen bli ganska avgörande då hon har ganska dåliga placeringar innan och hon får byta ut den sämsta. De flesta andra som ligger före har fler spelade turneringar, så Liv borde ha en god chans.
Länk till sammanlagda ställningen

Vardag igen, jippi!

2010-08-17 @ 10:32:26 | Allmänt
Full av plikter är denna vecka, det är dags att komma in i gamla vanor med skola och dagis. Just nu hittar vi ingenting av det som behövs eller upptäcker att ungarna växt ur sakerna under sommaren.
Liv har börjat jobba och Signe har redan börjat på dagis, men Siri och Sander har en sista sommarlovsdag kvar innan de börjar skolan igen. Dagarna för mig består av att försöka hinna fixa grejeri tillbyggnaden, igår var det lite spackling till och så målade jag källarväggarna en andra gång. Tog lång tid och vitprickig och med andan i halsen fick jag ge mig iväg till dagis för att hämta Signe hyfsat tidigt. Korta dagar nu i början så att hon vänjer sig.
Sen var Signe slut och vi degade i soffan och kollade Pippi. Var själv ganska trött, blev inte så många timmars sömn efter turneringssöndagen.
Igår måndagkväll/natt fortsatte jag köra så många turneringar jag hann med på Betfair för att om möjligt ta mig upp på topp 10 innan den 28:e augusti. Retar mig att jag inte var uppmärksam och la märke till denna leaderboard förrän den 10:e, volymen på Ongame första tio dagarna är inte vad den borde ha varit.
Det är tyvärr så att Betfair inte stödjer webbklienten, så jag har inte testat den än, men den vanliga klienten suger alldeles för mycket resurser av datorn. Vore jag teknisk projektledare för deras klient så skulle jag prioritera att fixa prestandan. Maxar just nu 6 bord, sen börjar allt att lagga, väldigt irriterande. Samtidigt kör jag tre andra klienter som inte laggar alls, så det verkar som om ongameklientens pokerbord slåss om samma resurspool på datorn, för de andra funkar smärtfritt samtidigt som den hackar.
Dags att köra en kodprofilerare och leta flaskhalsar Ongame!
Blev en vinst igår iaf, vilket var på tiden, blev i deras 7K garanti som startar klockan 22.00.
Hade en del nära-skjuter-ingen-hare turneringar igår, men retar mig mest på deras 12K rebuy garanti där jag bluffade bort hela stacken när jag låg riktigt bra till. Överlag blandar jag fortfarande bra spel med vissa hjärnsläpp. Då menar jag väldigt sällan mina pushar som ibland kan synas väldigt konstiga för mina medspelare utan snarare de händer där jag höjer pre med marginella händer och sedan inte har en plan för vad som ska hända sen. Men ibland måste man ju spela någon hand även om korten inte kommer. Man hoppas ju ibland att när man foldat två varav att man ska få lite respekt för sina höjningar, men det verkar inte gälla mig, jag verkar ha svårt att känna av min egen image, eller så är de andra inte speciellt uppmärksamma. Om någon spelat mot mig så får ni gärna tala om hur ni uppfattar mig vid borden, jag är tacksam för all konstruktiv kritik som jag kan få.

Söndagsredovisningen

2010-08-16 @ 12:33:51 | Allmänt
Jaha så var det dags att redovisa hur det gick på veckans stora turneringsdag. Spelade lite färre turneringar igår då vi hade kalas för både Sander och Signe (7 resp 3 år) och släkten var här. Spelade dock Ongames $200K Championship då jag har en del biljetter till den. P.g.a firandet satt jag ute i en och en halvtimme innan jag började spela och stacken hade krympt till 2000 från 2500. 1085 startande och trots att jag började sent hade jag redan efter 10 min 8000 i stacken efter en AA som synades pre-flop och sedan floppade jag triss i tior och fick fullt ut betalt. Sen var det kallt, förlorade flera coinflips med AK, men lyckades tack vare bra shortstackspel ta mig till 139:e plats så det blev lite pengar iaf.
Spelade även Sverigerankingen där jag blev utköpt, likadant med 500krs. Veckopotten, SvS dyraste turnering, 2000kr i inköp, spelade jag också och det gick riktigt dåligt i början, höll mig bara precis flytande, men lyckades ta mig till en tredjeplats till slut så det blev en del pengar. Dock inte så månag deltagare, bara 40 st. Hade tur med coinflipsen i den turneringen, hade det inte i andra.
Kom itm i två turrar till men bara småpengar.
Gick bra i Cake 100K tills jag fick AA och en lyckost fick AQ och fick två damer, sista kom naturligtvis på rivern. Åkte på 93:e plats efter att ha legat topp ett tag, men förlorade även här flera coinflips AK mot QQ.
Å andra sidan hade jag dubblat tidigare när jag ställde från BB med A3 ( resteal-försök), fick syn av AJ, men satte trean på floppen. Det jämnar ut sig, men jobbigt när alla beats kommer i stim.
Sammantaget en godkänd söndag, framförallt spelmässigt. Hoppas på MVG nästa söndag istället.

Signe 3 år

2010-08-15 @ 14:09:31 | Allmänt
Signe fyllde 3 år igår den 14:e augusti. Vi väckte henne med "Ja må hon leva", ljus och presenter.
Varje present hon öppnades följdes av ett "Ja, en gitarr!!!!!" eller "Ja, Hello Kitty strumpor", ytterst tacksamt att ge presenter när man får såna reaktioner.

Signe gillar att klä ut sig och gärna sminka sig med låtsas läppstift (lypsyl)
Click here to see original size


Signe med dockvagn och docka som hon fått i födelsedagspresent
Click here to see original size


Signe hängandes ut genom fönstret på nya tillbyggnaden, "de bygger ett nytt rum till mig"
Click here to see original size


Signe älskar att åka karusell och när hpn blir större lär hon bli lika modig som sina stora syskon och inte en fegis som sin far.
Click here to see original size


Signe älskar att plocka röda vinbär, även om de flesta spottas ut efter en smakbit
Click here to see original size


Signe älskar att bada, igår på födelsedagen tog vi en tur till Saltis och njöt av det 21 grader varma vattnet
Click here to see original size


Idag var Signe trött, vi kom hem sent efter kräftskiva och hon vaknade tidigt ändå, så hon fick ta sig en middagslur. Jag vyssade henne till sömns till hennes favoritartist att sova till Olle Ljungström.
Favoritlåten är "En apa som liknar dig"
Click here to see original size


Sov gott Signe, i eftermiddag är det kalas!

Megatilt

2010-08-13 @ 22:34:23 | Allmänt
Spelat disciplinerat, tålmodigt och fått in pengarna som favorit gång på gång. Exempel på fiskarnas händer
K2 som floppar triss i tvåor, jag floppar triss, fisken får sin hålstege på rivern.
Alla mina stora par vägrar stå, får in pengarna preflop med t.ex. QQ får syn av 55 som får sin 2 outare på rivern.
Om jag reraisar med AK så kan man ge sig attan på att BB vaknar upp med AA.
Detta är bara ett urval, det verkar som förgjort
Fredag den 13:e, jag är tiltad, jag lägger ner för ikväll så fort jag åkt ur 500krs.

Varför gjorde jag så?

2010-08-13 @ 19:39:32 | Allmänt
I onsdags kan man väl egentligen bara beskriva mitt spel som dåligt, visserligen betyder inte det att alla mina val och beslut är fel när jag spelar dåligt, ofta karaktiseras mitt spel av lite för stor vilja att gambla ständigt och jämnt istället för att ha tålamod. Man kan dra slutsatsen att jag inte var riktigt i balans, ett klart symptom på det vara att jag blev irriterad på en annan spelare. En spelare på Svenska spel tyckte att jag synade lite väl brett ( klassisk situation där jag fick mer än 2-1 i odds). I vanliga fall så brukara jag bara vara tyst men denna gång slog jag upp spelaren på sharkscope. Det visade sig att denna spelare var en rejält stor förlorare på SvS, och det borde ha stannat där men jag skrev att han borde slå upp sig själv på sharkscope i chatten. Hur dum får man lov att vara? Se glad ut och skriv möjligtvis nh, wp när man blir bad beatad. "Jag är livespelare" skrev han i chatten och jag svarade bara med ett ok, då jag redan insett hur urbota korkat det är att chatta med fisken. " Don't tap the aquarium"
Varför var jag i obalans? Vet inte riktigt, men vet att jag just då satt och retade mig på att jag missat en grej. Inte omöjligt att det spelade in, jag vet att jag har en tendens att irritera mig på saker jag inte kan påverka. Jag måste bli bättre på att nollställa mig om jag känner mig irriterad och rastlös, alternativt inte spela då.
Igår var jag tillbaka i gammal god form spelmässigt om än inte resultatmässigt, men jag är nöjd så länge jag känner att jag inte fortsatte spela lika dåligt som dagen innan. Jag tog rätt beslut de flesta gånger, blev bad beatad tre-fyra ggr, men det jämnar ut sig. Nu gäller det att fortsätta spela stabilt och prestera kvalitetstid vid borden, så kommer resultaten obevekligen.

Frustrerande på många sätt

2010-08-12 @ 12:52:43 | Allmänt
Har flera dagar inte varit mycket till hjälp hemma p.g.a min rygg. Ganska frustrerande när det finns så mycket att göra och tiden rinner iväg. Men igår kväll latexfogade jag källartaket och spacklade skruvhål, och imorse så slipade jag och spacklade igen, förhoppningsvis målning sen eftermiddag/kväll.
Liv slipar, spacklar och målar i hallen medan Signe är ganska uttråkad. Skönt att hon börjar dagis igen nästa vecka, för hon har inga roliga föräldrar just nu.
Imorgon blir det inte lika mycket fixande, då det är avslutning på fotbollsskola och friidrottsskola som Siri och Sander gått på denna vecka, så vi ska dit och titta på när de tävlar och spelar match.

Frustrerande var också mitt spel igår, det gick inget bra, ingen timing och dåliga spel. Så här låg nivå får inte spelet ligga på, får ta en halvtimme innan jag börjar ikväll och kolla igenom handhistoriken.
Upptäckte också att Betfair har en exklusiv turneringsleaderboard med stort värde, men tror jag upptäckte det försent, får se om jag orkar ge det en chans eller om jag skippar det. Ska jag upp bland topp tio måste jag spela betydligt fler turneringar på betfair och dessutom se till att få till ett antal fullträffar. Tyvärr är det i stort sett omöjligt att köra mer än tre bord samtidigt av ongames klient på min macbook air. Den tar alldeles för mycket resurser av datorn. Märkligt att den segar medan alla andra klienter jag kör är rappa och snabba.
Kanske får byta dator ikväll och testa om det funkar bättre på nån annan.

Första 10 dagarna

2010-08-11 @ 18:13:23 | Allmänt
Har nu uppdaterat min statistik för de första 10 dagarna. Hämtade info från sharkscope och från de olika sajterna och la in i Hagbards statistikformulär i Excel. Tog en stund men om man gör det löpande så går det nog lättare i fortsättningen. Har haft otroligt bra resultat de första tio dagarna, men får jobba hårt om det ska hålla i sig.
Jag har spelat 63 turneringar med inköp på sammanlagt $4975 och och har en ROI på knappt 100%.
Har dessutom lämnat de två sajter där vinsterna inte är skattefria enligt skatteverkets regler just nu och håller på att flytta bankrullen till skattefria alternativ istället. Som tur var är det inte på de sajterna jag gjort mina vinster.

Jag tror det blir svårt att upprätthålla samma höga ROI under en längre period, men siktar på att försöka hålla den runt 75%.
Ska ge SvS en ny chans och spela lite mer där, och även försöka hitta fler turneringar med värde på Everest.
Är inte så förtjust i Ongame men lär väl bli en del spel där med.
Blir även en hel del spel på Cake när jag hittar nån skattefri sajt och antagligen mer spel på andra sajter.
Pacific verkar vara skattefritt så det ska jag undersöka vidare.
Jag tror och hoppas att nyckeln till framgång är att spela så många turneringar som möjligt så nära mitt maxinköp som möjligt. 63 turneringar på 10 dagar är lite, jag borde kunna spela fler, men jag har inte kunnat fokusera helt och fullt på pokern och jag prövar mig fram för att få fram ett bra arbetssätt. Är lite begränsad av min skärmstorlek, men har ingen lust att skaffa en större dator, och det kanske är bra att jag begränsar mig till 6-7 turneringar samtidigt.
Läst en hel del i "Winning poker tournaments one hand at a time" del 2 och jag har förändrat mitt spel efter att bubblan brustit en del. Intressanta böcker, både del 1 och 2, jag kan definitivt rekommedera dem bägge två. Investera $20 och 5 timmar per bok och du lär tjäna in pengarna snabbt.

Varför på en måndag?

2010-08-10 @ 14:52:20 | Allmänt
I söndags funkade verkligen ingenting överhuvudtaget, sista turren gick precis lika dåligt som de andra, men då mest p.g.a av mitt tiltade spel. Dusty Schmidt anlitade en mental coach för att hjälpa honom att bli bättre på att undvika tilt och kanske t.o.m dra lärdom av den. Tilten förstärker alla de läckor vi har så om man analyserar sitt spel efter en tiltad session så är det lätt att se vad man ska jobba mer på!
Igår måndag tog jag nya tag och valde att spela mer konservativt i början. Tight is right but tighter is righter!
Körde 7 st turrar igår. Bubblade i bodogs 2K garanti, men låg då bra till i flera av de andra turneringarna. Åkte sedan ut ur Guts Hightstakes 1,5K garantin (ofta övervärde då det blir kanske 10-12 spelare) på 6:e plats p.g.a en misslyckad allin med topp-par mot en triss.

Hade redan tidigare på kvällen åkt på en coinflip i daily 4k på Guts.
Låg fortfarande bra till i de andra fyra turneringarna. Först åkte jag ut ur Ongames European Daily 12K garanti på en 17:e plats, gav knappt dubbla pengarna tillbaka. Sen var det dags för finalbord i 500krs på SvS där det gick bra, spelade bra och vann t.o.m när jag var underdog. Gick bra ända tills vi var tre kvar då jag blev helägd av SharkPalle. Tappade chiplead till en knapp andra plats men lyckades slå ut trean på tur (KQ allin mot hans AJ) Det blev inte bättre headsup. Träffade inga floppar och när jag bluffade läste han mig som en öppen bok. Välförtjänt vinst av SharkPalle. Men vi lär mötas fler ggr.
Samtidigt som jag tog min andra plats i 500krs så kom jag till finalbord i Everest 5K garanti. Otroligt långsam struktur i denna turre, lite långsam till och med i min actiontörstande smak, men ofta övervärde.
Från det att vi var 6 kvar låg jag och en kille till i topp med 6-7 ggr mer marker än de andra och det var honom jag slog sedan HU. Vinst och fina pengar på Everest.
Samtidigt med finalbordet på Everest kom jag längre och längre i Ongames 12K Nightly rehab och lyckades även där ta ett finalbord! Blev till slut en 7:e plats av 477 spelare.
7 turrar, 4 ITM, 3 Finalbord, 1 vinst. Om det hade varit söndag hade dock prispengarna varit 10 ggr större vilket retar mig. Jag spelade likadant då och motståndet kändes inte mycket märkvärdigare. Så fick jag till lite gnäll på slutet också.

Mardrömssöndag

2010-08-08 @ 23:50:24 | Allmänt
Just nu bara kvar i en enda turnering vilket inte är så konstigt för den har bara hållt på i knappt 30 minuter!
Snacka om setups ikväll. Några exempel, så jag får gnälla av mig. Har AK på knappen i veckopotten, alla foldar, jag ställer då jag har c:a 12ggr BB kvar. Får syn av lilla mörken som visar AQ, floppen kommer QQx. Retlig K som river
Sverigerankingen, sitter på knappen med AA. UTG höjer till 450 (3ggr BB), får en syn, jag ställer med mina knappt 4000. Syn av UTG som har AK i ruter. Floppen kommer tre ruter, gonatt.
Ikväll har alla floppat triss när jag har haft AA eller KK, om jag har QQ så har det alltid suttit någon efter med AA eller KK. Floppade två trissar där en annan spelare haft högre triss
Lätt tiltad kan man väl konstatera. Får trösta mig att jag satellitade mig in till de tre dyraste turneringarna så att de kostade mig $100 sammanlagt istället för $524.
I Bodogs 100K började jag bra men i takt med att jag åkte i varenda annan turre så spelade jag sämre och sämre. Likadant i Guts 100K.
Mest irriterad är jag över handen där jag synade ner ett fyrtal hela vägen med AK där jag hade topp-paret + toppkicker. En sån hand måste jag kunna lägga.
Sammanfattningsvis, började kvällen bra, spelade bra, utan större fel, men tappade spelet i takt med att setupsen haglade. Nu gäller det att jag skärper mig i den sista turren.

Stolpe ut

2010-08-08 @ 16:12:05 | Allmänt
Körde ett pokerpass efter slipandet och spacklandet, blev tre turrar på SvS, en turnering på everest, tre på betfair och en på Guts. Stolpe ut i flera stycken och inga pengar igår

Idag började jag med att slå upp min gamla ryggskada igen så jag har rejält ont, men lyckades iaf slipa taket i hallen en sista gång så att Liv kunde måla. Våttorkade sedan halva huset eftersom nu är det mesta färdigslipat och får nu lida för detta då ryggen värker, smart Jonas. Tack och lov för Voltaren och diklofenak-krämer, men det ställer till en del för jag hade planer på att få mer gjort, nu får vi se, gör så mycket jag kan.

Ikväll blir det många turneringar, förhoppningsvis följande:

Ongame Championship $200 000 Guarantee kl 18.00 $200
SvS Veckopotten kl 19.30 2170kr
Guts $4000 daily kl 19.30 $55
Everest $50 000 Guarantee kl 20.00 $109
Bodog $10 000 Guarantee kl.20.00 $109
Svs Sverigerankingen kl 20.30 300kr
SvS 500krs kl.20.30 500kr
Guts $30 000 Guarantee kl 21.00 $109
Bodog $100 000 Guarantee kl 22.00 $162
Guts $100 000 Guarantee kl 23.00 $162

Wish me luck!

Hur ska man mäta?

2010-08-07 @ 18:20:11 | Allmänt
Är nu så smått igång med pokern efter semestern, inte fullt så många timmar denna vecka som jag tänkt då det blir mycket spacklande, slipande och målande och det funkar inte att vara vaken hela natten då.
För att kunna mäta hur det går försöker jag hålla reda på hur mycket jag spelar för och hur många timmar. Testade Hold'em Manager och Poker Office och de är iofs bra för att analysera spelet och fungerar utmärkt för cashgame men suger på turneringar då de inte visar inköp och vinster. Gissar att det är brister i historiken som gör att programmen inte visar detta.
Det ställer dock till det för mig då jag antagligen måste föra någon sorts manuell bok över mitt spel, alternativt bara hålla koll på de olika kontona på de olika sajterna samt hur många timmar jag spelar.
Ska fundera lite och leta på nätet vad som finns, någon som har något förslag?
Just att mäta hur det går är viktigt. även om man ska se till att man inte får stirra sig blind på kortsiktiga resultat då det kan skapa onödig prestationsångest.
Söndag blir det dock helt fokus på turneringar så då blir det förhoppningsvis spel framåt tidig måndagmorgon.
Börjar ganska tidigt vid 18.00 och startar turneringar ända fram till 02.30, lite beroende på hur det går i de som startar tidigt. Brukar kunna köra sex stycken samtidigt så jag sätter gränsen där, för att kunna spela med kvalitet.
Dybban snackade i sin senasteblogg om att dra till Las Vegas och turneringsgrinda nån månad, låter väldigt lockande även om en månad är väl lång tid. Två veckor vore nog max och dessutom skulle det vara rätt ansträngande för Liv då hon då måste sköta all hämtning och lämning. Men om jag tar allt sånt i ett par månader så kanske det skulle fungera. Men tror ändå att jag använder min tid effektivast genom att spela på nätet så mycket som möjligt, så jag avvaktar nog till nästa sommar då det är WSOP igen. Kanske blir någon annan liveturnering under året, men målet är att maximera spelandet på nätet.
Måste också försöka öka kvaliten på mitt spel, framför allt ha bättre fokus på just spelandet när jag väl är igång. Eventuellt får jag skaffa en större skärm att spela på för att kunna hålla igång tillräckligt många turneringar.
Det gäller att använda tiden så effektivt som möjligt. Ska försöka sätta upp ett så bra turneringsschema som möjligt och följa det så noggrant som möjligt under veckorna. Får se om jag publicerar det i bloggen så småningom. Men det kommer att bli små pauser ibland då byggandet prioriteras. Nån som känner till en ledig och bra rörmokare i Stockholmsområdet?

Poker som affärsidé

2010-08-03 @ 16:26:34 | Allmänt
Läser just nu "Treat your poker like a business" av Dusty Schmidt. Hans koncept passar bäst in på cashgamespelare eller sitngo spelare, han anser att variansen är för stor för MTT-spelare.
Jag ska ta det som verkar klokt och intressant och applicera på mitt turneringsspelande. Just variansen är det som jag strävar efter att minska på något sätt, ett sätt är att spela fler turneringar, men det är svårt att spela mer än 10-20 st per dag.
Jag vill inte gå ner i nivå och spela ännu fler, det är svårt att spela sitt bästa då, även om nivån på inköpen inte borde spela nån roll. Jag har ingen lust att gå över och spela SitNGo's. Har gjort det tidigare, men känner inte att jag vill gå den vägen igen.
Men man betalar mycket rake om man grindar SnG's och med rakeback kan man tjäna ganska bra. Känner dock ingen glädje när jag tänker på det scenariot, men har inte helt valt bort det.
Även när man spelar cashgame kan rakeback bli en betydande inkomst, känner några stycken som lever på just detta. Vore väl inte helt fel att spela cashgame, men känner inte att jag är tillräckligt bra, och man vet aldrig hur lång tid det tar att komma upp i en hyfsad nivå.
Synd att det inte finns nåt liknande koncept för turneringspelare, men även om man spelar turneringar för kanske $1000 per dag blir raken bara $100 och den bästa deal jag vet ger tillbaka $70. Ska man spela turneringar för $1000 per dag så kan man dock inte hålla sig till en pokersajt utan måste spela på en tre-fyra stycken för att få ut bra värde.
Så man behöver då lika bra avtal med alla sajter vilket är svårt att få när man har så lite volym.
Men skulle man få $70 per dag i rakeback så blir det c:a $1500 per månad (22 dagars spel per månad) vilket är ganska ok som grund att stå på.
Skulle jag lägga ner lika många timmar på cashgame som jag gör på turneringar,skulle jag antagligen rakea betydligt mer och få högre rakeback. Frestande alltså.
Visserligen finns det leaderboards och liknande för turneringspelare, men de ger inga direkt feta priser och man måste spela ganska intensivt på just vissa nätverk för att man ska ha en hyfsad chans att komma tillräckligt högt.
Och återigen, jag tycker inte det finns ett nätverk som har så bra turneringsutbud så att det fungerar att spela bara där.Hörde att Partygaming och Ongame (Bwin) skulle gå ihop men vet inte vad det skulle få för konsekvenser.
Visst finns pokerstars och full tilt med ett fullgott utbud, men de är inte skattefria och jag har ingen lust att betala skatt på mina turneringsvinster.

Har en ide som jag hoppas skulle kunna vara intressant. Jag hoppas få ihop 5-10 stycken solida turneringspelare som satsar mellan $3000 till $5000 per man och under en utvärderingsperiod spelar vissa utvalda söndagsturneringar med övervärde och delar på alla vinster. Insatsen per spelare används för inköp, säg $500 per söndag. En insats på $3000 räcker då 6 veckor, och efter dessa 6 veckor delar man på vinsterna och sen får man se om man vill köra en period till.
Ett sätt att minska variansen och dessutom få alla att spela sitt bästa spel hela tiden, då man har en "gemensam" bankrulle under denna korta tid. Intressant? Det borde iaf minska variansen för spelarna som är med och kanske öka motivationen. Skriv gärna kommentarer om vad ni tycker om idén.

Poker på heltid

2010-08-02 @ 22:14:15 | Allmänt
Jag är fr.o.m den 1 augusti 2010 pokerspelare på heltid. Börjar mitt nya sysselsättning med en liten semester, efter hårt hantverkande i 7 dagar.
Min far åkte hem till Ystad idag efter att ha jobbat nästan 10h per dag med tillbyggnaden tillsammans med mig.
Vi har tack vare min fars tidigare erfarenhet klarat av lika mycket på 7 dagar som den ohederliga och giriga byggfirman EGH ville ha drygt 100 000 kr för. Bra tidsuppskattning......eller försök till bedrägeri. Jag som inte är van vid så mycket kroppsarbete har ont i hela kroppen.
Sliten i axlar och armar så blev det därför idag enbart städning och handling av födelsedagspresenter till min son Sander. Byggdammet låg över allt här hemma och det tog en stund att få bort,
helt gick det inte. Liv fortsatte med målning av tak och "kvackande" (kvistlackerande) så jag kunde vila min arm. Fotbollsbilder, fotbollstidning, ytterligare ett fotbollsmål och Harry Potter Lego till Wii (eftersom Fifa 2010 World Cup var slut) blev det. Ni kan ju gissa vad Sander gillat allra mest;-)

Började min karriär som heltidsspelare med ett ganska digert turneringsschema. Sverigerankingen och 500krs på SvS, $50K garanterade på Everest,
$30K och $100K garanterade på Cake-nätverket (Guts poker), och $10K och $100K garanterade på Bodog.
Kom i pengarna i turneringarna på Cake och i $100K på Bodog och vann Sverigerankingen, så det måste räknas som en hyfsad söndag, dock utan den riktiga storklonken i de stora turneringarna.
Bra plus iaf, vilket är skönt första dagen.
Kommer att spela turneringar, så många som möjligt per dag och antagligen en del som börjar vid 01.30-02.00 som har bra värde.
Får ingen bra rakeback som turneringspelare, vilket är synd, som cashgamespelare behöver man bara gå plus minus noll för att tjäna bra pengar, finns inget liknande för turneringspelare tyvärr.
Får se om det blir cashgamespel så småningom, men det är inte planen just nu iaf, utan snarare att försöka spela så många flerbordsturneringar med så bra värde som möjligt runt $50-$150 inköp, förhoppningsvis upp till 10 st per dag.
Det är MTT's som är min styrka, så börjar med det jag känner mig trygg med, även om jag tror att det är som cashgamespelare man kan tjäna mest pengar.
Åker på onsdag till Öland för en kort minisemester, sen fortsätter jag så fort jag är tillbaka hemma.Blir väl en del poker även på Öland, men inte alls samma mängd som jag hoppas på sen.