En timme extra....

2011-10-30 @ 09:20:30 | Allmänt
....låter ju skönt för de allra flesta. För barnfamiljer betyder det bara att man går upp klockan 07.00 istället för 08.00. Nu låter jag kanske lite anti, och visst det är inget kul att gå upp tidigt om man som jag är nattmänniska och helst är uppe till det ljusnar och sedan sover. Men det är samtidigt mysigt att väckas av barn som är glada och pigga och bara vill gå upp och leka. Har man lite tur kan man dessutom komma undan med att få ligga i soffan under en varm filt och bli ompysslad av minstingen som leker dagis.

Igår kväll följde jag rapporterna från finnkampen och som vanligt är det lilla man får intressant, men man önskar man kunde få så mycket mer. Jag är av den typen att jag gärna ser på livesändningar från EPT och WSOP utan att man ser hålkorten, vilket många anser vara tråkigare att titta på än att titta på när färg torkar.
Tyvärr åkte det svenska hoppet Benny Hagberg ut alldeles för tidigt på en riktigt cooler, vissa händer spelar sig själv och då vill man inte springa in i AA.

Lite länkar till rapporteringen där man kan följa finalbordet som startar kl 12.00 lokal tid idag:

http://www.pokerfinnkampen.com/blog/, riktigt bra sajt förresten en sådan borde alla turneringar ha, perfekt att följa chipcounten där, förstår att det inte kan vara lätt att hålla allt uppdaterat i realtid, men det är en bra idé som är ganska bra implementerad. Där finns en affärsidé där nånstans med så många olika småturneringar som behöver uppföljning ute i europa.

http://blog.paf.com/poker/sv/ Pafs blogg om turneringen.

http://sv.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=10965 Pokerstrategy's Live Ticker (coolare namn på tråd dedikerad till pokerfinnkampen)

Och här är lite bloggar från finnkampen:

http://www.firstpoker.se/default.asp?id=5453&sida=1246 Pokerpappan76

http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman Pokermammans blogg

Där kan man hitta en bild på en glad Liv, hon tog säkerligen sitt uttåg ur turneringen mycket bättre än jag gjorde, jag gissar för att mina förväntningar är så höga, att det gör extra ont när de krossas. Jag höll faktiskt Liv som en av favoriterna i turneringen. Jag vet att jag inte är objektiv, men jag vet också vad som döljs bakom hennes till synes tighta image.Dan Glimne som är på finalbordet lär även han komma med lite bloggar på något eller några av de ställen han bloggar på:

http://pin.pokerstrategy.com/categories/dan-glimne

http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg

http://se.unibet.com/poker/blog/dan-glimnes-pokerblogg-1.16424Benny Hagberg, gick som vanligt djupt, en 11:e plats igår, förr eller senare lär han klonka hem något, han är ju med nästan överallt. En intervju är  utlovad på http://pokerskull.com

Igår så bestämde sig mina barn för att köra Halloween, en dag tidigt, men är det någon gång det finns godis i svenska hem så är det på lördagar. Sander fick stanna hemma eftersom han hade en aning feber, men de två tjejerna drog runt med ett helt gäng i kvarteren till långt in på kvällen.Själv tog jag ett par oinspirerade skott på SvS turneringingsutbud. Det gick precis som jag förtjänade, inte ens min legendariska tur kunde hjälpa mig i längden, så ska man inte göra om man vill behålla första platsen i Total Profit. Ikväll blir det förhoppningsvis annat fokus, och då har vi dessutom hunnit med en tur med hela släkten till biografen i Sickla, 10 biljetter till smurfarna inhandlade.

Hoppfullhet på export

2011-10-29 @ 19:33:49 | Allmänt

Låt oss vara brutalt ärliga. Enda gången vi gillar hoppfulla är när de förlorar mot oss. Det absolut värsta vi vet är när den hoppfulle oförtjänt vinner en pott eller slår ut oss ur en turnering. Visst, vi snackar mycket om att ”det är bara att se glad ut, det är ju de hoppfulla som vi tjänar pengar på i långa loppet”. Hur sant det än är, så kan det krävas ett väldigt långt lopp för att rättvisan ska ta ut sin rätt, och vad gäller liveturneringar är det ofta svårt att få in den volym som krävs för att alla hoppfulla ska hinna donera bort sina pengar, hur mycket de än försöker. Det krävs alltså enorm självbehärskning för att inte vräka ur sig de saker jag gör när jag spelar online och som får min fru Liv att utbrista

– ”Så får man faktiskt inte säga när man har barn.”

Liv började finnkampen dåligt. Inte uruselt, men det hände liksom inte så mycket, låg strax under startstacken 15 000 nästan från start och höll sig där länge innan det släppte lite och hon tog sig upp på respektabla 20 000 strax innan middagspaus. Jag fick rapporter från lite olika håll och hade faktiskt slappnat av och tänkte ta det lugnt under middagspausen när Sms:et kom:

– ”Ute med aa!”

WTF!???

Snart kom förklaringen via sms:

– ”En limpar in med 800 , jag reraisar till 2400 – syn. Floppen 854, jag checkar för att reraisa.”

–”Han bettar 2000 jag slår om till 6500 – syn”

–”rädd för set men kommer en 8 på turn, jag ställer och när jag får syn vet jag ju att jag är slagen…”

–” Och han visar A8”

Spelaren som hon spelar mot måste vara en av de hoppfullaste på länge.
Han openlimpar, det första tecknet på en hoppfull, en klassiker.
Sen tycker han att syn mot en höjning från Liv, som jag vet har en grymt tight image vid de bord hon sitter, är ett bra val. Visst jag hade antagligen återhöjt en aning mer, men 2400 borde vara tillräckligt för att få A8 att lägga sig.
När han sen blir återhöjd på floppen till så mycket som 6500, Liv har alltså halva sin stack i potten, så tycker han att syn är rätt beslut.
Jag vet att Liv är kapabel till helt sjuka läggningar, men man ska vara bra hoppfull för att tro på den läggningen så mycket att man gör en bluffsyn.

Naturligtvis dyker den hoppfulles mirakelkort upp på turn. Kanske borde Liv nu, efter synen på floppen, saktat ner istället för att ställa in, men alternativet vore att få en bett emot sig och lägga sig. Och i efterhand borde hon inte känt sig slagen när hon fick syn, spelaren hade garanterat synat även om han inte träffat sin hoppfulla åtta på turn. Så hoppfull är man om man synar den återhöjningen på flopp. Någon har sagt att gud beskyddar barn och fyllehundar…pokergudarna verkar ha en särskild förkärlek för de hoppfulla också.

Pokerfinnkampen

2011-10-29 @ 12:40:40 | Allmänt


Liv i farten och försvarar de svenska färgerna.....läs mer på:

http://blog.paf.com/poker/sv/

Pokeränkling

2011-10-29 @ 10:55:42 | Allmänt


Full fart på jobbet nu, men som ni såg i förra inlägget, som blev förkortat av blogg.se's dåliga iphone-app, så har veckan varit full av andra aktiviteter, som syntest och hörseltest för Signe, och ett tandläkarbesök för mig. På jobbet har det varit mycket jobb med certifikat, inloggningar och tjänsteanrop, frustrerande och iriterande jobb där det sällan finns någon logisk förklaring till varför det inte funkar. Då är det skönt att bara minimera allt och tänka lite på ungarna.På fredag blev det en kort dag. Jag lämnade på dagis, eftersom Liv tog flyget till Tallinn på morgonen, och sen fick jag bege mig hemåt tidigare då Sander skulle ha laserforce-kalas för klassen. Att få med sig 22 vilda åttaåringar på t-banan och sen få med sig dem av också är inte lätt, det är lite som att valla får. Och inte blir det lättare av ouppmärksamma t-baneförare som inte har koll på vad som händer utan stänger dörrarna alldeles för fort. Men vi fick med oss alla 22 både dit och hem.Hemma igen och det blev kinamat som mormor och morfar köpt hem, glassdrinkar och lite lek på köksbordet med Tarantino, som bajsar överallt, men är så sjukt gullig att man inte bryr sig.Sen blev det idol-tittande och en caipirinha, jag gör verkligen sjukt goda sådana om jag får säga det själv och det får jag. SMS:ade till Liv och fick rapport från första turneringen i Tallinn. Utslagen av PAF-Ola när hon synade allin med KK.  Magdalena in de Betou hade AQ och ställde in shortstackad, Ola gick allin med 44 och Liv synade med sina KK. Tyvärr drog Ola in fyrtalet. Jag hoppas det betyder att Liv sparat all sin tur till huvudturneringen som startar idag. Liv tvivlar lite på sin egen förmåga, men jag påstår att hon bara behöver lite tur också förutom skickligheten. Utan tvekan är hon en betydligt bättre live-spelare än jag. GL älskling!Sen blev det två pokerturneringar medan jag la Signe, snabbt ute, KK mot AA, allin preflop i första och två ggr 77 i andra turneringen blev händerna som gjorde turneringskvällen kort. Känner mig verkligen inte i form just nu, men är ändå till största delen nöjd med mitt spel. Visst blir det fel ibland, men det löser sig med lite mer volym.  Somnade sedan ifrån senaste avsnittet från WSOP 2011.Vaknade upp till en härlig höstdag, lämnade Sander på innebandyträningen och köpte frallor på Gamla Enskede bageri på vägen hem. DN, lite  frukost och biobiljettsbeställning till imorgon, sen var det dags att cykla och hämta Sander igen. Nu är det färdigbloggat för den här gången, träningscykeln och WSOP 2011 väntar....

Enögd

2011-10-25 @ 18:41:45 | Allmänt

Grönvit ångest

2011-10-23 @ 10:07:45 | Allmänt
Igår säkrade Hammarby kontraktet i Superettan, på övertid i matchens sista minuten. All kritik försvann i lyckan över nytt kontrakt, men ska vi vara helt ärliga så var det knappt de förtjänade att hänga kvar. Återstår att se om det blir bättring och om Sveriges bäst betalda superettanlag kan få ordning på ekonomin och spelet. Borde ju finnas utrymme för en del lönesänkningar och byte av spelare i spelartruppen.

I fredags blev det lite live poker med Nelson, nybliven medlem i Goalwins Pro Team:
https://www.goalwin.com/Poker/GoalwinProTeam/TheTeam/Avicii2/tabid/544/Default.aspx

Som vanligt gick jag back, för trots att min K7 drog ut Nelsons AA, så höll inte mitt tvåpar mot värdens färgstegedrag i kvällens största pott. Och trots att jag och Nelson är de enda som spelar poker mer regelbundet så var vi först ut i turneringen som startade kvällen. Men kul ändå, trots back och ganska mediokert spel från min sida.

Igår så var det Livs tur att vara borta, så då blev det filmkväll med barnen. Först gjorde vi egen pizza, som åts framför filmen, sen blev det lördagsgodis, innan det var dags att natta lilltjejen. Körde långlördag och 500krs efter filmen, blev en 3:e plats i 500krs, egentligen första bra placeringen på ett tag, men jag håller förstaplatsen i Total Profit 2011 på SvS, så jag klagar inte, och tanke på hur få turneringar det finns att spela på SvS så är summan förvånansvärt stor

Höst

2011-10-18 @ 13:08:40 | Allmänt
Hemma idag med Sander som drömde om fotbollskort inatt, men som vaknade av att han mådde så illa att hans dröm trängdes bort. Hann ut till handfatet på toaletten innan allt kom. Vi tvättade av honom och han fick lägga sig igen, men sen visade det sig att det var stopp i handfatets avlopp. Not so nice kl 02.30 på morgonen, men inte så mycket val mer än att ta isär rören och rensa så gott det gick. Man kan väl säga att sen man fått barn har man vant sig vid en del saker som man innan undvek in i det längsta. Men ett par decilter rengöringsmedel och en halvflaska alkogel senare kändes det som om det var sanerat och klart.

Vi håller oss inne i värmen och kollar film och tar det lugnt. 
Sanders första måltid på förmiddagen, rostat brod med smör.Signe på väg till dagis och en dag i skogen.

Att gnälla med stil

2011-10-17 @ 19:34:21 | Allmänt
Jag avundas vissa pokerbloggares förmåga att gnälla med stil, läs t.ex. dybbans inlägg:
http://dybban.blogg.se/2011/october/utkast-okt-12-2011-2.html

Även Dödarn har en förmåga att gnälla så att man nästan inte märker det, han är nu i full gång och gnäller med stil från Estrella Poker Tour efter att ha gnällt färdigt om UKIPT:

http://blog.comeon.com/

Nu senast är dock dybban på krigstigen mot expressens pokersidor, eller snarare Svenska Spels pokersidor på expressen.se.
http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2011/10/ackleri

Vad ska man säga, han har ju helt rätt, i och med att expressen sålde sig till SvS så sålde de även sin trovärdighet och dessutom slutade de att objektivt rapportera om spelmarknaden överhuvudtaget. Riksdagsmannen Hoffstedts nya förslag hamnade passande nog på Dejtingsidorna....Artikeln kan ni läsa här http://www.expressen.se/dejting/1.2593569/gustaf-hoffstedt-sverige-behover-en-ny-spelpolitik

och här är en liten kommentar av Ola B:

http://kackalorum.se/2011/10/17/svenska-spel-ska-inte-laggas-ned-tvartom/

Jag ska försöka sluta gnälla eller iaf gnälla med stil (vilket jag antagligen inte klarar av, så bäst är det väl att inte ens försöka). Jag ska istället göra mer av det jag gjorde i söndags när jag försökte kurera mig från min dunderförkylning:En föreläsningsserie i fyra delar om hur man ökar på sin stack utan att ha monsterhänder av AJKHoosier på pokerxfactor plöjdes, men till ingen nytta, jag fortsatte att spela bort mig själv i söndagsturneringarna. Som tur är så blev det inte så många turneringar, då tröttheten var för stor.

Nytt avsnitt av soffan:


Girah-special och Per Linde är den enda som, likt en svensk pokers Karl-Bertil Jonsson, rakryggat yppar sanningen att multi-accounting är fel, oavsett hur mycket highstakes det är, med något lätt religöst i blicken.

Själv hamnade jag som nummer två på pokerlistings inne-lista, efter att (förhoppningsvis) ha lanserat uttrycket "hoppfull",http://www.pokerlistings.se/pokerns-innelista-goem-dig-inte-foer-hastings-isildur1-54809. Trevligt sällskap av Johan Berg och Ramzi Jelassi, de kan spela poker, jag kan blogga, synd att det inte är tvärtom....

Någon som aldrig gnäller är Mattias "Pokerstar" Andersson vars alster fortfarande roar, om än alldeles för sällan:
http://vegas2008.blogg.se/ 

Liv och pokerfinnkampen

2011-10-16 @ 12:07:06 | Allmänt

517x150_magdasdamlag_finnkampen2011

Under de senaste 8 veckorna har PAF kört en rankingserie för damer. De tre bästa i kvalserien skulle vinna en plats i pokerfinnkampen.  Liv var klar redan efter sju turneringar, så länge som antalet spelare i sista turneringen inte blev större än vanligt. Och Liv lyckades hålla undan, det blev inte fler spelare än att sista turneringen var en formalitet, dock fick hon släppa första platsen till Nollisen. Nollisen har jag spelat mot på en pokerkryssning där festandet nog hägrade mer än spelandet, efter två perioder hade hon 3 ggr startstack, men sen dubblade hon upp bl.a mig och var ute efter 4 perioder.  

Liv åker utan mig den här gången och tar med sig sin syster istället, vilket är bäst då jag inte kan spela live om jag så får betalt för det. Liv däremot har tålamodet och uthålligheten och den här gången kanske hon inte blir utdragen nära slutet, denna gång hoppas jag att bästa handen får stå hela vägen.

Magdas Damlag

Damlaget-LivwinDamlaget-ChanelDamlaget-NollisenKvalare
Pokerfinnkampen är, förutom en individuell turnering med personliga priser, en traditionell och prestigefull kamp mellan Sverige och Finland. Paf har en historia med väldigt många finalbordsspelare i denna turnering, men än har Sverige inte tagit hem vinsten något av åren.

Nu gäller det att vässa klorna mot lejonen och visa att vi svenskar är bäst när det gäller! Pokerfinnkampen spelas på Reval Park Casino i Tallinn den 28-30 oktober.

Magdalena in de Betou, som själv vann Pokerfinnkampen 2008, tar i år med sig 4 tjejer från Goodiebagen som har kvalat in i det svenska damlaget.

Slutlig ranking hittar du här.

De som landade på 4-13:e plats på rankingen gör upp i en separat sit 'n go den 17 oktober, då den fjärde och sista platsen i laget går till vinnaren.

Detta ingår i paketet
  • Inköp i sidoeventet den 28 oktober (€70+10)
  • Inköp i Main Event 29-30 oktober (€320+30)
  • 2 nätter i Dubbelrum
  • €400 i rese- och omkostnadspengar
  • Pafs välkomstpaket

Totalt värde ca 1000 euro.

 

Ynk

2011-10-16 @ 08:58:38 | Allmänt
Fullt upp har det varit hela veckan med dagisföräldramöte, styrelsemöte,landskamp och fotbollscuper.
Dagismötet i måndags var verkligen ett besök i kvinnornas värld, antagligen lika främmande och konstigt som för en kvinna som besöker en extremt mansdominerad miljö. Jag har svårt att engagera mig i många av frågorna då jag oftast inte tycker att de har någon relevans till verkligheten. Som tur är så har vi tre personal på min dotters avdelning som är vettiga och som vi litar på. Naturligtvis ska inte dagis vara förvaring (även om det är det ur statens synvinkel) men det är det inte heller, Signe älskar sitt dagis och har jättekul där, och får göra en massa grejor hon inte fått testa om hon varit hemma med oss. Läroplan och liknande är säkert bra för att stärka yrket förskollärares status, men har oftast ingen påverkan på den dagliga verksamheten. Ändå, bra att den finns då det finns dagis som startats av scientologerna i närheten och då är man glad att det finns någon kontroll av myndigheterna, så att galningarna inte får helt fria tyglar.

Dagen efter var det styrelsemöte en kort stund innan jag åkte hem och hämtade Sander. Vann ju biljetter på SvS till Sverige - Holland matchen och efter en tur på donken, och en inköpt halsduk så kollade vi matchen som var otrolig som ni redan vet. En perfekt första landskamp för Sander, synd att inte Siri var med, hon hade första tjing, men var snäll mot sin lillebror.Hela familjen är förkyld nu, även om barnen börjar bli bättre. Själv var jag helt slut efter matchen som inte direkt var bra för halsen. Har blivit tidiga kvällar, somnat innan 21.30 och knappt någon poker. De gånger jag spelat har det varit skönt att åka ur tidigt då jag haft svårt att hålla mig vaken.
Trots att man varit ganska seg på jobbet har jag lyckats lösa två stora problem som gäckat oss några månader, ett vad gällde Kerberos-delegering och ett annat som gällde lastbalansering. Inte mina huvudområden, jobbar ju mest med systemutveckling men ibland krånglar serverplattformarna och då får man lösa problemen iallafall. Otroligt skönt att få löst dessa problem, känns som man gjort nytta denna vecka iaf.

Så igår var det dags för fotbollscup, tre förluster och en oavgjord, men bra spel och inte riktigt rättvisa resultat. Bl.a blev det förlust mot Hammarby trots spel mot ett mål större delen av matchen. Sander grämde sig lite över brända målchanser, men alla kände ändå att de spelat bra och var nöjda med säsongsavslutningen.

Idag är det fullt upp med planeringar för klassaktiviteter och första mötet om Enskedespelet, och sen är det ju veckans pokerhöjdpunkt, söndagsturneringarna. Lär bli färre denna söndagen, har inte ork att sitta upp till tidig morgon, så tar nog bara de som startar tidigt med lagom stora startfält.

Att fagbetta är hoppfullt

2011-10-13 @ 09:46:51 | Allmänt

Denna diskussion dök upp när jag uttalade mig i ett blogginlägg om att jag tyckte att en en återhöjning som var väldigt liten (fagbet-liten) på tidiga nivåer visar på en hoppfull spelare.

Hoppfulla är min benämning på vad de flesta kallar fiskar i pokervärlden, och då jag hittills inte lyckats använda Holdem Manager eller något annat verktyg utan att känna mig överhopad av så mycket information att jag inte kan ta den till mig, så letar jag efter indikatorer som gör det enkelt för mig att snabbt kategorisera spelare som hoppfulla i de fall jag inte känner igen dem eller har tidigare anteckningar. Mina anteckningar är inte alltid så detaljerade, den absolut vanligaste är 'fisk' med varianten 'FISK' eller 'Fisk på riktigt'. Att skriva hoppfull tar för lång tid och ännu längre anteckningar är reserverat för de som inte har fått epitetet fisk, men som spelar oortodoxt ibland. Väldigt sällan så har anteckningarna betydelse under just den turneringen de görs, de är till för kommande möten, inte ens jag har så kort minne att jag glömmer vad folk har för sig medans turneringen pågår. En fördel med korta anteckningar, förutom att det går snabbt att skriva dem, är att det går snabbt att ta dem till sig. Om man då fått anteckningen fisk, men inte anser sig vara en sådan så ska man inte bli sur utan istället glädjas åt att jag uppenbarligen inte har koll på er.

Jag har som sagt vissa saker som får mig att göra en anteckning, openlimp är en, minåterhöjning efter flera har limpat in är en annan. Och åter till diskussionen om en fagbet-återhöjning preflop är hoppfull eller ej.

Jag höjer alltså till pott,70, i tidig position och en spelare i mittenpos återhöjer till 120 på första nivån med mörkarna 10-20 med startstack 5000. Vi sitter alltså med 250 stora mörkar, vilket är ovanligt djup för turnmeringspel och ganska djup även för cashgame-spel åtminstone om man tittar på effektivt stackdjup.

Varför anser jag att detta visar på en hoppfull spelare? Förutom att jag aldrig sett en bra spelare göra ett sådant spel? Jag anser inte att en syn är hoppfullt, och jag anser inte att en raise till runt 200 är hoppfullt heller?
Eftersom en sådan återhöjning aldrig kan vinna handen preflop är den likvärdig en syn ur det perspektivet. Vad skulle då fördelen vara med en så liten återhöjning jämfört med en syn? Att jag får reda på om motståndaren har en bra hand?
TJa, om motståndaren inte slår om kan man antagligen utesluta att han han har AA och KK. Men om han slår om, är det de enda händerna han kan ha? Jag hävdar att informationsmässigt så ger en så liten återhöjning lika mycket information om min motståndarens hand, som en större återhöjning.

Men det låter ju jättebra, samma sak som syn och en höjning fast på samma gång….Hur kan jag då tycka detta är hoppfullt?
Jo, det finns vissa nackdelar också. Precis som en syn så kommer ju ingen att lägga sina allra sämsta händer som de höjt upp med. Du stoppar frivilligt mer in potten utan att få en enda procents chans att motståndaren lägger sig. Potten ökar i storlek och du kan bara med hyfsad säkerhet utesluta mindre än en procent av din motståndares möjliga handurval. Dessutom så kommer flopp, turn och river att bli mycket dyrare jämfört med bara en syn. Man kan räkna med att om handen går till showdown så kommer potten att ha ökat i storlek 8-10 ggr. Så istället för att handen kanske kostar dig runt 40 stora mörkar så kan den istället komma att kosta 75 stora mörkar. Det är inte pottkontroll som var ett av argumenten som framförts för att spela händer så innan flopp.

Men det är ju billigare än en vanlig återhöjning?
Jo, men fördelen med en större höjning är att man begränsar sin motståndares handurval mer. Istället för att bara utesluta AA eller KK, så kan man utesluta en del av sin moståndares allra sämsta händer. Om man har en bra hand så borde man dessutom vilja få in så mycket pengar som möjligt i potten, och inte sitta och fagbetta, det enda man då gör är att öppna upp sig för att förlora en stor pott och vinna en liten. Har man ett monster är till och med syn bättre än fagbet tycker jag då det åtminstone döljer handstyrkan och kan inducera en squeeze från någon spelare i sen position eller från mörkarna. Inget jag brukar syssla med, men det faller vissa i smaken.

Jag tycker inte att pottkontrollargumentet håller, men ett annat argument var att man tar initiativet i handen och kanske kan stoppa ett fortsättningsbett?
Jag har väldigt svårt att se när man vill göra detta om man inte bara har luft. Nån sorts avancerad bluff där du vill ta initiativet och stjäla potten på floppen? Känns som ett ganska hoppfullt spel så tidigt i en turnering.

Nej, för mig är och förblir detta spel innan flopp tidigt i en turnering en tydlig indikator på hoppfullhet. Min motspelare lider antingen av Fancy Play Syndrome, eller har inte tänkt speciellt mycket utan tryckte på första bästa knapp i sin pokerklient.

Äntligen söndag!

2011-10-10 @ 17:49:03 | Allmänt

Söndagar är för mig en dag där man måste tvinga sig till  att att få något gjort. Det är alldeles för lätt om det inte är något speciellt på gång att hamna i soffan. Den här söndagen fick jag ändå lite gjort, plockade undan lite inför torsdagens städning, skrev klart ett blogginlägg som legat ett tag, cyklade en halvtimme, tvättade och veckohandlade. Sen blev det matlagning och middag. Förr i tiden var det nu ångesten började över att snart inte längre få vara ledig, skola eller jobb väntade runt hörnet. Men inte nu längre.....

Hade biljetter till en rebuy-satellit så jag hoppade på en Last Chance-satellit med över över tusen spelare som till slut som prissumma hade 33 biljetter i till kvällens GSOP event 17 som började kl.20.00. Inte så stor chans kanske men det var ju nästan gratis.

Kvalet började 17.45 och det var en turbo-rebuy som inte var färdigsåpelade förrän 10 minuter innan eventet skulle börja, men då hade jag klonkat hem min biljett värde $525, ett inköp som annars är på gränsen stort för min rulle om jag ska hålla mig till mina egna bankrulleregler. Samtidigt som slutstriden i satelliten pågick startade resten av kvällens turneringar. Hade bestämt mig för att INTE spela varenda marginell hand som dök upp, utan istället ta det lite försiktigare och inte blöda marker i början. Tack vare detta löfte till mig själv lyckades jag välja fold-knappen oftare än vanligt. Nu spelar det ju inte alltid någon roll i poker hur bra man spelar eller hur bra man får in det, men jag lyckades faktiskt ganska bra i början.
Veckopotten började 18.30, men tyvärr bubblade jag den på sjätteplats efter några timmar, då jag återhöjde med AK rakt in i AA. Skulle kanske kunnat undvika den handen och lägga mig när han återhöjde mig allin, men det är helt beroende på motståndaren, hur mycket jag tror han bryr sig om bubblan.  Lite irriterande, speciellt eftersom jag strax efter åkte ur Paf Goldrush med dunder och brak, ska ärligt säga att jag inte kommer ihåg hur, bara att jag svor när jag gjorde det. Vad det betyder det vet man inte förrän  man kollat handhistoriken, men jag gissar att jag blev brutalt utdragen à la PAF.

Åkte även ur Everest $50K garanti efter ett par timmar, coinflip där jag var på fel sida. Några andra turneringar passerade också revy, men till slut utkristalliserade sig Söndagssteken, 500krs, Topp100 och GSOP event 17 som de turneringarna där det fanns bra chans att gå långt.
Just det, spelade en Jaga Magda (in de Betou) på PAF eftersom både jag och liv numera kan spela samma turneringarpå Ongame, trots att vi är på samma nätverk. Den turneringen gick också bra och när Magda till sist gick all in så var det bara att syna oavsett kort då det var bounty på henne. Och tro det eller ej, trots att vi var tre (elelr till och med fyra?) stycken som var allin vann min A2 när den träffade tvåan på turn, och jag fick äran att slå ut Magda. Tyvärr gjorde CaWa processen kort med mig på finalbordet, tre snabba händer där det kändes som om det var omöjligt att vinna, och det var det också.
Nåja, övriga turneringar tuffade på, kändes som om jag mest foldade, men känslor ska man ju inte lita på. Lyckades till sist bubbla även i Söndagsteken, och svor lite till, lite tystare nu då resten av familjen nu lagt sig. Låg runt 20BB hela tiden i GSOP Event 17 när vi närmade oss pengarna, 220 betalda platser, lite drygt 1200 startande med $500K garanterad prissumma. Finalborden närmade sig samtidigt i 500krs och Topp100 och det blev till sist en 7:e plats i 500krs, i pengarna men bara knappt.

I Topp100 så finns det en hel del bubblor, det gäller bara att veta om folk är medvetna om dem. Det finns en bubbla när det är 20% kvar då det är bara topp 20% som får poäng överhuvudtaget. Sedan finns det en pengabubbla, brukar komma strax efter. Sen finns det en 5% bubbla,  då endast 5% tar sig till månadsfinal, och sen till sist men inte minst en finalbordsbubbla som bara är en mental bubbla, även om stegringen i vinstpengarna ofta börjar öka då. På vägen till detta finalbordet så verkade inte någon ha koll på några bubblor, men på mina bord var det ganska avvaktande spel och ganska enkelt att stjäla. Jag hade dessutom turen att bara behöva visa de bra händerna och kunde behålla min image ganska länge.

Ofta på finalbordet i Topp100 så är det ett par väldigt tighta spelare, ett par stolpskott som helt och hållet turat sig dit, men nu saknades dock de "regulars" som också brukar ta sig dit, nästan bara nya namn för mig i alla fall, men jag reserverar mig för att fokus ibland var på GSOP eventet långa stunder. Plockade upp QQ ett par gånger vid rätt tillfällen, och när vi var tre kvar så såg det ut som om jagh skulle kunna paradera in i mål. Slog till och med ut trean så hade ett massivt övertag när Heads-Up började, men min motspelare skötte sig bra och lyckades dessutom få nötfärgen samtidigt som jag fick Q-hög färg när tredje klvövret kom på rivern. Så ett tag lyckades han ta sig upp till ledning från ett 10 mot 1 underläge. Men tack och lov så hade jag sen tajming med bluffarna, och träffa lite bättre och lyckades till sist ta hem vinsten. Nöjd....

Nu var det bara fokus på GSOP, som tyvärr slutade tvärt runt 40:e plats. Ställde med A5 på lilla mörken, efter att knappen höjt som vanligt. Tyvärr ställde även stora mörken in med AK, knappen foldade som väntat, han hade varit min egen lilla bankomat under den senaste timmen. Ingen hjälp av brädan och jag åkte ut, trist, men kände mig ändå nöjd med spelet och det blev lite pengar iaf. Känns bra att för en gångs skull gå långt även i turneringar med stora fält, nu ska jag bara vinna en också.

Svenska Spel och Boss Media, B.F.F

2011-10-09 @ 13:29:32 | Allmänt


2006-01-12 13:05 STOCKHOLM (Direkt) Överåklagare Christer van der Kwast inleder en förundersökning mot Meg Tivéus, konsult och styrelseledamot i Boss Media och tidigare vd för Svenska Spel. Orsaken är misstänkt korruption i samband med Svenska Spels upphandling av olika tekniska lösningar och programvara för internetspel från Boss Media. Upphandlingen ska inte ha skett enligt lagen om offentlig upphandling. "Jag välkomnar en förundersökning. Den kommer att visa att jag inte har gjort något klandervärt", sade Meg Tivéus till SVT:s Rapport./PHE

När man söker på Meg Tiveus och Svenska Spel så dyker frågan om korruption inom organsiationen ganska tidigt i träfflistan.

Meg Tiveus kom till Svenska Spel AB som deras första VD 1997 efter att ha varit vice VD på posten. Man kan inte säga annat än att hon var väldigt framgångsrik i sitt uppdrag som hon hade fram till 2004 då hon valde att lämna.
Bl.a. Så hade Jack Vegas blivit en succe som ökat sin omsättning från 500 miljoner 1997 till 7 miljarder 2003.
Samtidigt ökade det statliga idrottsstödet från c:a 535 miljoner till 1,8 miljarder, enbart på grund av svenska spels ökade bidrag under samma tidsperiod.

När jag tittar på siffrorna så inser jag att detta verkligen är Big Business för både staten och idrottsrörelsen. För hela överskottet går ju inte till idrottsrörelsen, ett grundbelopp avsätts först till statskassan (3,2 miljarder kronor 2003) och sedan går resten till idrottsrörelsen. Senaste gången 2009 var bidraget från Svenska Spel runt 500 miljoner kronor, och Svenska Spel bidrog med 4766 miljoner kronor till statskassan. Visserligen sjönk nettointäkterna från nätpoker från 305 miljoner till 231 miljoner kronor, men det borde man vara nöjd med ändå tycker jag.

Det som föranledde förundersökningen var alltså att Meg Tiveus som VD för Svenska Spel upphandlade pokerspel på internet och valde Boss Media som leverantör, bara för att några månader efter att hon slutat hoppa på styrelseuppdrag hos just Boss Media. "Man kan fundera över om man får en befattning som tack för gamla tjänster" sa  van der Kwast i samband med att förundersökningen inleddes. Mutbrott misstänktes alltså men kunde aldrig styrkas och förundersökningen lades ner på sommaren 2006. Meg Tiveus "ställde sin plats till förfogande" men lämnade aldrig sitt uppdrag, utan blev så småningom styrelseordförande. Enligt Tiveus hade Svenska Spel redan innan hon tillträdde som VD på SvS samarbetat med Boss Media, men med henne som VD blev Boss Media hovleverantör och det är svårt att se styrelseuppdraget som annat än just "tack för gamla tjänster" även om inget straffbart kunde bevisas. Men efter att ha läst på en del om ämnet så tillåt mig tvivla på Meg Tiveus rena samvete.

Något annat som blev aktuellt i samband med avtalet om internetpoker var diskussionerna om Svenska Spel skulle lyda under lagen om offentlig upphandling vilket tre år senare fastslogs i i länsrätten att de faktiskt skulle göra.

Innan uppdraget som Svenska Spels pokerleverantör offentliggjordes i slutet på 2005, så hade redan Boss Media och SvS gjort gemensam sak för att försöka kränga sin tekniska lösning tillformat till spelbolag i andra länder med reglerade spelmarknader. Och vem valde man då som ansvarig för detta nya affärsområde? Jo, Jan Stocklassa, gammal styrelseordförande för Boss Media.  Den internationella satsningen var väl inte speciellt lyckad, jag har tyvärr inte lyckats utröna vad som hände med den, sista spåren av den är en ansökan om turkisk spellicens som aldrig blev av.
Jan Stocklassa skrev på senare tid, en debattartikel i Svd:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/utan-ny-reglering-av-internet-sprids-spelmissbruket_5882767.svd
Här lutar han sig mot en undersökning av "SWELOGS-projektet, den största befolkningsstudien om spel och hälsa i Sverige på tio år. Den visar bland annat att det finns 31 000 problemspelare bara på internetpoker", en siffra man kanske ska ta med en nypa salt, speciellt när det leder till kvällspressartiklar med rubrikerna: "Över 30000 pokerslavar i Sverige". Med tanke på alla dessa pokerslavar så borde trafiken på Svenska Spel var betydligt bättre. Syftet med artikeln är egentligen att lobba för att man stänger spelmarknaden på internet, mha av ip-spärrar för att säkra statens inkomster, d.v.s införa monopol på riktigt. Om man inte reglerar kommer antalet spelberoende att öka, men om mann reglerar så ökar inkomsterna ( vilket också leder till ökat spelberoende). En förvirrad debattartikel som känns som ett beställningsjobb.

Var vill jag då med detta inlägg? Jo, med tanke på strulet med pokerklienten och den otroligt långsamma utvecklingstakten, så börjar man ju undra över varför Svenska Spel inte sätter ner foten som stor kund åt Boss Media. De borde ha otroligt stort inflytande över vad (och när) Boss Media gör med sin pokerklient. Men bilden man får när man googlar på nätet är att dessa två företag från 1997 suttit ihop vid höften och att de har så nära band och samarbeten, åtminstone emellan högsta ledningarna, att relationen inte liknar leverantör och kund utan snarare två polare som går ut och tar en öl ihop ibland. Och det är inte den relation jag vill att en statlig myndighet ska ha med en leverantör.

Hur tänker man....

2011-10-07 @ 20:34:16 | Allmänt

....när man återhöjer till 120 när jag höjt till 70 (pott på nivån 10-20)? Antagligen tänker man inte alls, är en riktigt hoppfull spelare. Vad hoppas man uppnå?  Säg att man har ett monster, varför vill man då inte få betalt, utan istället bjuda in vilken hand som helst? Man ber om att förlora en stor pott och vinna en liten. Men en sådan betsizing gör det enkelt för mig att kategorisera mitt motstånd iaf;)
Tyvärr träffade jag triss, samtidigt som min motståndare träffade sin högre triss med JJ. Men han är för alltid antecknad som fisk på SvS.;)

Sverige vann till sist med 2-1 så Sverige-Holland blir väldigt spännande. Jag och Sander ska gå eftersom jag vann två biljetter på SvS, ska bli riktigt kul. Finns en del likheter med poker där domaren står för det slumpmässiga avgörandet. Ibland verkar det vara helt random när de tar sina beslut. Domaren i matchen Sverige-Finland delade ut lite gula kort lite slumpartat kändes det som, ibland blev det gult och ibland inte. Så tyvärr är Zlatan avstängd.

Hemma är både Signe och Siri sjuka, Siri har andnöd, men allergiproven visar inget, och en nedflyttning av Tarantino till källaren har inte gjort någon skillnad. Spirometriprov på onsdag ska visa om det är luftrören eller lungorna som är problemet. Otäckt är det, och det värsta är att man inte litar på läkarna, jag tror det är en infektion, men de har inte ens tagit en snabbsänka. Samma symptom som när jag hade lunginflammation, men utan febern. Signe däremot har feber och är klassikt förkyld, lagom efter att Sander precis tillfrisknat. Hösten har börjat, som småbarnsförälder vet man vad som väntar.

Steve Jobs

2011-10-06 @ 18:24:06 | Allmänt


Steve Jobs, en av mina hjältar dog inatt, han blev 56 år gammal. Han var en av de mest kreativa människorna jag kände till och han slutade aldrig förverkliga sina visioner så länge han var vid liv.
Man ska uppmuntra kreativitet och inte bekämpa den, läs detta inlägg på Underbara Clara och fundera lite extra
http://www.underbaraclaras.com/clara-ryter-ifran/javla-froken-och/ 

JAGERMEISTA3, kvällens hoppfullaste?

2011-10-04 @ 22:33:45 | Allmänt
Tiltvarning:
Det sitter en liten hoppfull på Livs bord i SM Deepstacken. Min fru spelar lugnt och försiktigt medan den hoppfulle höjer i stort sett alla potter. Min fru fick en liten rush och återhöjde flera ggr, till sist med AA. Den hoppfulla tycker då att det är en bra idé att reraisa allin med drygt 50BB med J7. Och är man hoppfull så är det oftast en utmärkt idé, för då träffar man J7 på floppen. Äckligt oförtjänt och jag tror jag utnämner honom till kvällens hoppfulla maniac.....om han inte fortsätter att ha sjuk tur, så lär Liv plocka honom så småningom. Som vanligt blir jag tiltad av hans spel, medans min fru tar det med jämnmod.

Rapport från söndagen och måndagen

2011-10-04 @ 17:39:25 | Allmänt

I söndags och igår blev det en hel del turneringar, men ingen framgång alls. De tre som gick bra till en början var Söndagssteken,SM på Unibet och Everest $75K garantin (de har höjt både garanti och inköp, ekonomiskt sunt av dem, tyvärr försvann lite av övervärdet).

Spelade lugnt och försiktigt, alla turneringarnas struktur är långsam så man har ganska gott om tid på sig.Dubblade tidigt på Everest men lyckades sedan spela riktigt hoppfullt och åkte till sist rättvist utanför pengarna.
Gick lite trögt i början i SM, men efter att ha luskat ut vem som inte var så bra vid bordet gick det bättre och jag lyckades faktiskt slå ut Norinder med en triss mot hans AK som träffat topp-par, vilket gav mig drygt 20 000 med medel c:a 13 000.
Sen gick det bara utför och Dan Glimne hann precis sätta sig vid bordet, komplementera mig för min blogg, (Tack Dan) innan jag gjorde processen kort med mig själv. Ställde in med A2 på floppen 87x, och var övertygad om att det var en ren bluff, men döm av min förvåning när jag ledde mot min synande motståndares öppna stegdrag. Tyvärr satt stegen redan på turn och min SM saga var all.
Samma minut så lyckades jag göra bort mig gång nummer två i Söndagsteken. Hade ett tag varit uppe i topp när det var runt 40 spelare kvar, men dåligt tajmade bluffar, kort- och floppträffstorka gjorde att jag nu satt med lite drygt 30K och tynade bort. Kommer faktiskt inte ihåg vad jag gjorde, säkert uselt spelat och ut åkte jag rättvist. I månadsfinalen i Topp100 blev ett finalbord, men åkte innan pengarna. SH SM gick inget vidare, spelade helt ok, så snart blir det en vinst igen.

 

Nymålat

2011-10-02 @ 15:05:19 | Allmänt
Helgens aktiviteter blev lite ändrade då barnen inte är jättekrya, Sander har tydligen fått något som kallas Femte sjukan, därav utslagen och Siri är snuvig och hostig. Hon har dessutom varit lite tungandad på kvällarna och vi är lite oroliga för allergi. Hon har ju umgåtts väldigt mycket med grannens hamster Blåbär, och vi lånade dessutom Blåbär några dagar och var hamstervakter just för att kolla om det fanns tendenser till allergi. Nu har Siri iofs haft lite problem ibland med att hon tyckt det varit jobbigt med andningen när hon varit förkyld och liknande, vi får avvakta ett par dagar till och blir det inte bättre så måste vi allergitesta.... Har verkligen ingen lust att krossa hennes hjärta, men är hon allergisk så måste lilla Tarantino få ett nytt hem. Någon nytta har man iaf gjort i helgen, målat staketet runt infarten och källaringången och lagat grinden.


Före


Efter

Målade med mina Bose AE2i hörlurar, grymt ljud, vilket till grannarnas och min familjs förfäran ibland får mig att glömma att jag har hörlurar på mig och brista ut i sång när jag sjunger med. Kaizers Orchestras "Hjerteknuser" låter bättre i mitt huvud än utanför mina lurar. Körde samtidigt mina balansövningar för benet i källartrappan, så jag kan tänka mig att det såg lite underligt ut.

Åkt på bubblan i ganska många turneringar på sistone, ett litet finalbord med en sjätteplats i Lillördag som bästa placering denna vecka. Igår spelade jag SM i PL Omaha på Unibet och trots att jag har ganska dålig koll på Omaha så gick det helt ok, åkte till sist på en 12:e plats.

En av mina motspelare ville att jag skulle skriva om min "muppsyn" jag gjorde när vi var mellan 20-30 kvar.

Jag sitter på stora mörken (400-800) med en stack på c:a 48K och Bank_Exit sitter på UTG+1(lika stor stack ungefär) och höjer till 1755, två stycken synar och så gör även jag med 2k, 3r, Er, Knr.
Floppen kommer Eh, 9r, 3h, jag träffar tvåparet med backdoor färgdrag, jag checkar, tänker att den som höjde innan flopp säkert bettar nu också, men alla checkar efter mig. Turn kommer 5r, ger mig nötfärgdrag, öppet stegdrag och tvåpar. Nu väntar jag inte längre utan jag bettar 3600, och blir genast återhöjd av Bank_Exit till 9575.  De andra lägger sig och jag synar. På rivern kommer klöver knekt och jag förbättrar mitt stegdrag, men jag checkar och hoppas få en billig showdown. Bank_Exit bettar då 17500 och jag steksynar. Kände att det var väldigt många drag som missat och som han spelat handen trodde jag inte han hade en bättre hand än mitt tvåpar. Fanns dock ingen anledning att riskera mer än en syn. Bank_Exit tyckte jag gjorde en riktig muppsyn, men jag håller inte med, om något var det en hjältesyn. Han satt med 9k, Dr, Ks, 7r och jag vann potten på lite drygt 60 000. Någon Omahaexpert som kan analysera handen så vore jag tacksam, jag är som sagt nybörjare på detta.

Jag blev ändå nöjd över min 12:e plats även om jag tyckte jag hade lite otur på slutet.  Hoppas jag på ännu bättre placering i Main Event.

Ikväll är det som vanligt fullt upp, rankingturneringar, SM Main Event på Unibet kl 20.00, veckopotten, söndagssteken, 50K garantin på Everest, GSOP Event 9 och jag lär trycka in tre-fyra till beroende på vad jag hittar som inte startar alltför sent. 

Svenska Spel är en statlig myndighet

2011-10-01 @ 09:44:02 | Allmänt
Svenska Spel är en ulv i fårakläder, åtminstone om man som Anna Dabrowski hatar allt som är statligt och svenskt.
Svenska Spel låtsas vara ett helt vanligt företag, ett företag som alla andra, förutom att det verkar på en marknad som är reglerad av staten. Ja, och just det, de ägs till 100% av staten.

Jag har köpt dessa argument och tänkt på Svenska Spel som vilket företag som helst. Men när diskussionen dök upp på ett forum var jag tvungen att forska lite och det tog inte speciellt lång stund att inse att även om Svenska Spel formellt är ett aktiebolag, så är det inte likt andra aktiebolag. Läste en dom från kammarrätten i Stockholm där man fastslår att Svenska Spel måste följa lagen om upphandling då de i den lagens mening är att anse som en upphandlande myndighet. Och argumenten för att Svenska Spel är att anses som en myndighet, ett statligt styrt organ är ganska bra argument.

Referat från konkurrensverket:

Eftersom staten som bolagets ägare genom lag kan påverka konkurrensen kan man inte anse att Svenska Spel är utsatt för någon egentlig konkurrens. Och eftersom staten försäkrat dem en gynnsam position på marknaden kan dess verksamhet inte heller anses innebära ett reellt ekonomiskt risktagande

Svenska Spels kan inte anses ha som huvudsakliga syfte att ge vinst, då regleringen bärs upp av samhällsintressen och bolaget tillgodoser ett behov i det allmännas intresse.

Så eftersom regeringen och finansministern hävdar att man har ett statligt spelmonopol, inte p.g.a vinstintresse, utan för samhällets bästa så är Svenska Spel att jämställa med en statlig myndighet, åtminstone vad gäller upphandlingar.

Från det är ju inte steget långt till att helt enkelt betrakta dem som en myndighet. Förändrar då detta något egentligen?

Ja, det tycker jag, man bör kunna ställa helt andra krav på en myndighet än ett företag. Ägardirektiven får en helt annan betydelse och man kan på ett helt annat sätt ifrågasätta hur de efterlevs. Man borde faktiskt kunna JO-anmäla Svenska Spels annonsering för att den strider mot ägardirektiven.

I ägardirektiven står bland annat att deras reklam ska vara socialt ansvarstagande och en liten "Spela lagom"-logga i ena hörnet på en helsidesannons i DN kan inte anses vara socialt ansvarstagande. 

Svenska Spel som företag betraktat är ur min synvinkel ganska ok, jag gillar deras tjänster på nätet och jag gillar pokern på casinot.

Som myndighet betraktat så är de en fullkomlig katastrof, de sköter sina myndighetsplikter uruselt, i motsats till Systembolaget som också bör betraktas som en myndighet. Och myndigheter har en tendens att hålla andra myndigheter om ryggen vilket jag märkt när jag varit i kontakt med LI i samband med stämningen av SvS efter deras online-SM 2008.

Man kan i vilket fall som helst inte hävda att Svenska Spel sköter sitt ansvar för spelmissbruk bättre än de andra bolagen som verkar på svenska spelmarknaden. Så om man bara tar hänsyn till spelansvar finns det ingen anledning till att man inte som Danmark har spellicenser istället för monopol. Då återstår bara vinstintresset och jag fattar inte varför staten inte tar chansen att tjäna pengar på de spel som görs hos andra bolag än Svenska Spel. Spelansvaret finns inte som argument för ett monopol och vinstintresset finns inte heller. Jag är övertygad om att staten skulle tjäna mer pengar på att licensiera ut spelet, och så slipper jag se alla pengar gå ner i de feta kapitalisternas fickor. Jag är övertygad om att Svenska Spel nu är redo som företag utsättas för riktig, jämställd konkurrens på lika villkor. För om man har en fördel vad gäller andra spel, så har man definitivt en nackdel vad gäller pokern.