Hoppfullhet på export

2011-10-29 @ 19:33:49 | Allmänt

Låt oss vara brutalt ärliga. Enda gången vi gillar hoppfulla är när de förlorar mot oss. Det absolut värsta vi vet är när den hoppfulle oförtjänt vinner en pott eller slår ut oss ur en turnering. Visst, vi snackar mycket om att ”det är bara att se glad ut, det är ju de hoppfulla som vi tjänar pengar på i långa loppet”. Hur sant det än är, så kan det krävas ett väldigt långt lopp för att rättvisan ska ta ut sin rätt, och vad gäller liveturneringar är det ofta svårt att få in den volym som krävs för att alla hoppfulla ska hinna donera bort sina pengar, hur mycket de än försöker. Det krävs alltså enorm självbehärskning för att inte vräka ur sig de saker jag gör när jag spelar online och som får min fru Liv att utbrista

– ”Så får man faktiskt inte säga när man har barn.”

Liv började finnkampen dåligt. Inte uruselt, men det hände liksom inte så mycket, låg strax under startstacken 15 000 nästan från start och höll sig där länge innan det släppte lite och hon tog sig upp på respektabla 20 000 strax innan middagspaus. Jag fick rapporter från lite olika håll och hade faktiskt slappnat av och tänkte ta det lugnt under middagspausen när Sms:et kom:

– ”Ute med aa!”

WTF!???

Snart kom förklaringen via sms:

– ”En limpar in med 800 , jag reraisar till 2400 – syn. Floppen 854, jag checkar för att reraisa.”

–”Han bettar 2000 jag slår om till 6500 – syn”

–”rädd för set men kommer en 8 på turn, jag ställer och när jag får syn vet jag ju att jag är slagen…”

–” Och han visar A8”

Spelaren som hon spelar mot måste vara en av de hoppfullaste på länge.
Han openlimpar, det första tecknet på en hoppfull, en klassiker.
Sen tycker han att syn mot en höjning från Liv, som jag vet har en grymt tight image vid de bord hon sitter, är ett bra val. Visst jag hade antagligen återhöjt en aning mer, men 2400 borde vara tillräckligt för att få A8 att lägga sig.
När han sen blir återhöjd på floppen till så mycket som 6500, Liv har alltså halva sin stack i potten, så tycker han att syn är rätt beslut.
Jag vet att Liv är kapabel till helt sjuka läggningar, men man ska vara bra hoppfull för att tro på den läggningen så mycket att man gör en bluffsyn.

Naturligtvis dyker den hoppfulles mirakelkort upp på turn. Kanske borde Liv nu, efter synen på floppen, saktat ner istället för att ställa in, men alternativet vore att få en bett emot sig och lägga sig. Och i efterhand borde hon inte känt sig slagen när hon fick syn, spelaren hade garanterat synat även om han inte träffat sin hoppfulla åtta på turn. Så hoppfull är man om man synar den återhöjningen på flopp. Någon har sagt att gud beskyddar barn och fyllehundar…pokergudarna verkar ha en särskild förkärlek för de hoppfulla också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback