Att nynna

2011-08-30 @ 21:34:26 | Allmänt

Innan jag började spela poker på allvar så spelade jag en hel del andra kortspel. Chicago på rasterna i högstadiet byttes mot "Bonna-tjugoett", en variant av Black Jack, eller 7-korts stötpoker, under för- och efterfester på helgerna. Alltid varit lite tråkig på det sättet, jag tyckte alltid förfesten och efterfesten med kortspelet var betydligt roligare än själva "festen" som ofta i och för sig bara var "disko" på Starshine, ryser fortfarande vid tanken på det stället. Efter gymnasiet så blev det inte så mycket kortspel förrän jag träffade Liv vid 22 års ålder. Då blev mycket spel med hennes syskon, men då ofta stick-spel som, Bismarck, Whist, Bridge, Hjärter, eller en Plump.
Jag hade då en ganska tydlig "tell" som jag fortfarande har kvar när jag spelar just den typen av spel, jag börjar nynna för mig själv då jag har bra kort. Jag gör det för jag blir på gott humör när det går bra, och kan liksom inte låta bli.

Jag ska vara helt ärlig, jag hatar verkligen att förlora, och när jag gör det så anser jag mig nästan alltid förlora orättvist och blir verkligen arg och känner mig orättvist behandlad av pokergudarna. Jag kan i efterhand analysera handen och komma fram till om det var han eller jag som spelade mest rätt eller fel, men just i det tillfället när jag förlorar existerar ingen sådan klarsyn. Jag har blivit utdragen av en hoppfull oavsett hur fel jag spelat eller hur bra den andra spelat handen. Liv vet att det oftast är helt meningslöst att föra någon som helst diskussion direkt efter.
Mot slutet av kvällen så blir borden färre, utdragningarna gör mer ont än tidigare och glädjen över att draget sitter är större. Anspänningen är lite olika stor beroende på turnering, hur stor beror till viss del på prissummorna, men ibland så har det med helt andra saker att göra, finalbord är alltid roliga oavsett inköp. Ju mer en turnering betyder desto mer ont gör utslagningen. Det är sällan en kväll slutar med att jag är nöjd, det är jag nästan bara när jag vinner hela turneringen, men det tar olika lång tid innan jag förlikar mig med resultatet och till sist kanske till och med är lite nöjd så där i efterhand.
Så en pokerkväll med 5-10 turneringar är verkligen en kamp för att bemästra sina känslor, att inte låta dem spilla över åt det ena eller andra hållet och att inte spela dåligt bara för att man är irriterad på en hand i en annan turnering. Ibland känns det som att jag faktiskt inte bryr mig om jag åker ut eller inte. En fördel ibland och men ofta en nackdel om man blir alltför vårdslös. Ibland slutar jag att bry mig om hur det går då det inte går bra från första början, ibland lyckas jag hålla fokus trots att jag har knappt 10BB kvar efter första nivån. Ibland är timingen rätt och korten faller ens väg, men ibland så är det som förgjort, och då spelar det ingen roll om man gör allt rätt. Jag önskar jag kunde nynna mig genom kvällen oavsett.

Nej!! Inte en sån söndag till

2011-08-28 @ 21:04:25 | Allmänt
Lyxleppe hoppfullast hittills ikväll. Fem personer limpar (BB är 100) in i Söndagssteken, jag återhöjer på lilla mörken till 800. Sitter nu med 3800 kvar, med AQ på handen. Floppen kommer AQx, ett ruter. Jag checkar eftersom två stycken synade innan flopp, någon borde försöka ta hem potten, men nej då, de checkar efter. Nu kommer ytterligare ett ruter, en knekt. Jag bettar ut drygt halva potten, får en syn. Rivern ett tredje ruter, jag bettar och vi är allin. Lyxleppe vinner med 86 i ruter. WP, din hoppfulla %/&%/&€/&€"""#

Forsättning följde med HoLe som som passande nog drog in hålpipan i 500krs och S-Mattsson som i Shoot-Outen, jaga färg hela vägen  trots bet pre, bet flopp, reraise s-mattsson, re-re-raise av mig, syn av herr mattsson. Bettar sedan ut på turn halva potten och han synar igen. Och drar in färgen på rivern. WP

IrGlisk lyckas sedan hitta syn för 20% av sin stack efter min reraise med JTs. Han floppar stegen när jag floppar tvåpar.......

Dåliga beslut

2011-08-28 @ 10:58:03 | Allmänt
Inte bara i poker det tas dåliga beslut. De hoppfulla finns överallt i samhället, faktum är att de är i majoritet.

Den som kom på att det var en bra idé att reparera Söderledstunneln fram till och med den 28 november och inte sluta direkt efter semestrarna som de andra åren (jo, de har hållit på i ett antal år, under sommartid mest) är en person som man uppenbarligen vill möta vid pokerbordet.
Istället för att reperera treskift dygnet runt så gör man att tusentals Stockholmare får 30-60 minuter längre restid till jobbet i tre månader. Samhällsekonomiskt idiotiskt, men så blir det när man bara ser till sin egen budget. WP!

Giriga bankirer som vartannat år ska hjälpas av bankakuten och sedan ett nästa år öser ut pengar istället för att planera för framtida eventuella kriser är några andra jag gärna skulle möta vid pokerbordet. Och jag skulle njuta av att ta deras pengar, på ett helt annat sätt än vanligtvis. Att som Swedbank vara "vackert-väder"-kapitalister är bland det värsta jag vet. Branscher där leverantören tjänar på att priset blir högre är aldrig riktigt friska (som banker, elbolag och bensinbolag) då det inte finns något som driver leverantören till att göra varan bättre och billigare tvärtom. I dessa branscher visar det sig dessutom vara vanligt med hemliga priskarteller. Swedbank har återigen visat att de tar dåliga beslut, oavsett om det är bra eller dåliga tider.WP!

Sen ett litet exempel av det det lite mindre slaget. Igår var de övriga i familjen på Grönan, av förklarliga skäl var inte jag med, men historierna om 40-60 minuters köer till alla attraktioner och matställe gör mig lite sur. Om man inte kan ha skäliga kötider så får man antingen halvera priset på åkbanden ELLER hör och häpna: Begränsa antalet besökare. För det är inte acceptabelt med så långa köer att man på 10 timmar bara kan åka sju åk. Men Giriga Lund bryr sig inte, de är nöjda bara de kan pressa in så många besökare som möjligt. Men det resultatet av denna kortsiktiga strategi är att nästa år blir det inget Giriga Lund, då väljer vi någon annan, bättre, nöjespark. Missnöjda kunder klagar väldigt sällan, de går bara någon annanstans. Man skulle kunna kalla det en läcka i spelet. WP!

Stockholms läns landsting har långa köer till specialister. Ont om läkare, påstår de skulle vara en anledning. Vårdgarantin är ett skämt men samtidigt utnyttjar man inte de resurser som finns inom de mest drabbade områden utan låter kötiden vara 12 månader till en neurolog, eftersom man inte vill slanta upp vad det kostar att låta de privata specialister som finns ta emot så många patienter som de faktiskt kan. Det är inte dyrare än att låta landstingsanställda läkare göra jobbet, det ser bara annorlunda ut i budgeten. Fel kostnadställe belastas. Men man ska inte låta dem komma undan med detta ostraffat. Ring, kräv hjälp, var jobbig (men aldrig otrevlig). Var beredd att åka land och rike runt, det finns inget värre för landstingen än patienter som kräver vård i andra landsting. Då blir det dyrt och belastar "rätt" kostnadställe, åtminstone ur patientens synvinkel. WP!

De hoppfullas afton

2011-08-28 @ 00:34:08 | Allmänt
EPT i Barcelona är i full gång, Malmö Open spelas , Unibet Open har dragit en massa spelare, amerikanerna får inte spela online mer och kvar på nätet blev jag och de hoppfulla.....känns det som ikväll iaf.
Man förundras över hur man kan hoppas så mycket att man nästan med tillförsikt ser fram emot att hålpipan eller fyrfärgflushen ska sitta. Klart den kommer, knappt så att det finns tvekan.
Började med att floppa färg i min första turnering, betta pott på flopp, turn och sen på rivern kom det fjärde klöverkortet. Ridå1. Sen var det mina tre KK inom 20 händer i samma turnering, vann mörkarna med första, drogs ut av j9 i andra och mötte AA med tredje. Ridå2.
Och så fortsatte det, mötte AA med KK en gång till, blev utdragen av en kille som hoppades på ett fjärde hjärter, en spelare hoppades på sin hålpipa och satte den. Ikväll hade helt enkelt de hoppfulla tur. Jag hoppas på bättre tur imorgon och att de hoppfulla då gjort slut på sin.

Kollar på pokerstudion från EPT i Barcelona istället och railar liv i Långlördag.
http://svenskaspel.se/img/poker/vegas_tv.html

....H.U.D åt alla!

2011-08-26 @ 14:37:29 | Allmänt
Ropen skalla, H.U.D åt alla......

Ett av argumenten för Microgamings nya "feature" i sin klient, Pocket Card Manager, d.v.s Autofold är att fiskarna nu kommer att göra av med sina pengar långsammare. Det är så klart en fördel för sajtägarna då deras andel av fiskarnas pengar blir större i och med att det hinner tas ut mer i avgifter. 

Men istället för att botifiera spelet så borde man istället skapa mer lika villkor för alla spelare. Väldigt många stamgäster, hajarna, använder sig av Heads-Up Displays som visar upp statistik om spelaren från de händer som hajen spelat. En del äldre spelare anser att även detta är på gränsen till fusk, och att det leder till alldeles för snabb utfiskning.

Det verkar som om de flesta pokersajter tycker att detta är ok, så varför inte bygga in denna funktionalitet i klienten i så fall? Själv använder jag aldrig detta verktyg då jag tycker det är mer störande än hjälpande, men så är jag också turneringsspelare, har fått för mig att det är mer nytta när man spelar cashgames.

Låt fisken och nöjesspelaren åtminstone få tillgång till samma lättillgängliga information som "proffsen" eller den avancerade spelaren använder.

Om pokersajterna tvunget måste lägga till en massa "nya features" så kan de väl, istället för att implementera en feature som de flesta sajter klassar som fusk, lägga till något som de själva anser ok.

Fk, PAF, och SvS

2011-08-26 @ 11:37:10 | Allmänt

Igår var det tänkt att jag skulle börja jobba igen, men har fortfarande inte fått OK från försäkringskassan att det går att byta sjukpenningen mot arbetsresor. Ringde och försökte skynda på, men kvarnarna mal långsamt. Senast så var det att de inte kunde läsa vad min läkare skrivit på intyget, så nu har ytterligare en fördom bekräftats, läkare borde inte få skriva för hand helt enkelt.

Sista kvalet till PAF Poker Cruise den 3:e september var igår. Spelat tre kval innan till en kostnad av $108, mellan 10-25 spelare i de olika kvalen så det blir oftast två paket och ett antal nya kvalbiljetter. Vann bara nya kvalbiljetter de två första kvalen, förra gången åkte jag tidigt så igår investerade jag ytterligare $108 och den här gången gick det hela vägen och jag vann till slut ett kryssningspaket. Tidigare har jag haft lite motrigg i kvalen med KK mot AA, eller KK mot TT som dragits ut, den här gången så var det min tur att dra ut ett par gånger istället. Så nu blir det definitivt kryssning på kryckor nästa helg.

Spelade även 500krs på SvS och lyckades ta mig till finalbord med en hyfsad stack, svängde lite upp och ner tills jag träffade triss i tvåor. Fick kommentaren "being rosjon....." av min motståndare som gick all in på den kunghöga floppen med sin KQ. Ja, igår var det roligt att vara vara rosjon. Blev till sist en ganska lång duell mot min sista motståndare som hade en lite annan spelstil än jag, la sig mycket, framförallt i början, på slutet spelade han mindre vekt och då blev det betydligt svårare. Svängde fram och tillbaka, han drog in bättre stegar ett par ggr när jag hade honom mot repen, men till sist vann jag med 77 mot AJ.

Sen blev det Sons of Anarchy och isinpackning av knäet som svullnar rejält på kvällarna. Övningarna ger resultat, även om de får konsekvenser,  så förhoppningsvis så blir det träningscykel nästa vecka hos sjukgymnasten. Mina muskler på mitt opererade ben ser för ynkliga ut, helt otroligt vad fort det går att tappa muskelmassan. Men det går framåt iaf.

Fold'em Holdem på Microgaming

2011-08-25 @ 00:07:32 | Allmänt
Någon som kommer ihåg en programvara från 2006 som hette Fold'em? När jag började spela poker började jag på Party Poker för de hade otroligt generösa bonusar för nya spelare, och sedan kom det nya insättningsbonusar varje månad. Jag jobbade med .NET-programmering och kom i min iver fram till att man borde ha en programvara som foldade dåliga kort så att man kunde koncentrera sig på de bra händerna och spela fler bord samtidigt.
Jag experimenterade ganska länge med Win32 api:et men till sist hade jag lyckats lägga en lyssnare på ett bord och läsa in de kort jag själv hade. Var ganska stolt, men lyckades inte riktigt få ordning på den automatiska folden. Och precis som vanligt upptäckte jag då att någon annan redan kläckt idén och knäckt problemet, vilket fick mig att omgående lägga ner projektet. Lärde mig en hel del om anrop mot Win32 api iaf.

Nu, 5 år senare, efter att produkten självdött, har man på Microgaming (Unibet, Nordic Bet, Ladbrokes m.fl.) tagit fram ett tillägg till sin klient som gör just detta, slänger dåliga kort automatiskt, man kan till och med ställa in sitt handurval beroende på position. Antar att det är något sorts missriktat försök att öka raken, eftersom det borde vara möjligt att snabba upp spelet. Jag gissar att man inte kommer att tjäna speciellt mycket på det här, tror det kommer att bli fler potter som avgörs utan flopp,  och de potter som går till flopp och längre kommer att bli mindre. Dessutom så ogillas det ganska ordentligt på forum och liknande så man skapar ganska mycket badwill. Väldigt många, inklusive mig, anser att det faktiskt gränsar till fusk.

Tror att detta kommer att visa sig vara ett stort misstag av Microgaming, sämsta "förbättringen" av en pokerklient hittills.

Ingen uppdatering

2011-08-24 @ 18:31:34 | Allmänt

Fortsätter att gå bra på PAF och Ongame, finalbord och till sist en tredjeplats i deras dagliga European $12K garanti. Spelar ganska tight, men väldigt aggressivt om jag väl är med i en hand. Sprang in i AA två ggr igår när jag vägrade lägga mig, men det fungerar ju ibland och då blir det ganska höga placeringar.

Idag var tanken att det var sista dagen i vila, var hos sjukgymnasten, och det såg ganska bra ut även om hon tycker jag ska gå mindre på benet. 15 grader bättre än i fredags, så övningarna gör nytta även om knät svullnar rejält. Har dock inte fått klarttecken av försäkringskassan för arbetsresor så minst en dag till hemma antagligen.

Live-SM ska, som jag befarade, spelas på stripp-casinot, så inget SM för mig, får önska dybban, J2 och Pokerstar lycka till istället. Men det lär bli pokerkryssning om den inte hinner bli fulltecknad, och Liv hänger nog med och spelar också, och kanske någon kompis också.

Fortfarande ingen uppdatering av Svenska pokerförbundets hemsida.

Oj,oj, så dåligt

2011-08-22 @ 11:53:19 | Allmänt
Åkte ur alla turneringar igår inte fort men utanför pengarna i alla. Och har bara mig själv att skylla, spelade inte på topp och fick dåliga starter i nästan alla turneringarna. I ChampionChip $200K fick jag lägga KK två gånger under första timmen, då det var sjuk action på både flopp och turn. Slagen, tja, vem vet, men borde ha varit det.

I Söndagsteken fick jag tidigt AK mot ziz, en reg på SvS. Höjer upp till 70 från mittenposition, alla lägger utom ziz som synar från lilla mörken. Tror han synar ganska brett i det läget då vi har vars 350BB. Floppen kommer A24, två spader, ziz checkar och jag bettar 120 och han synar. Tror han synar ganska brett där men tror han återhöjt med ett inte allt för svagt  A på hand. På turn kommer klöver 8, han checkar igen och jag bettar 200. Han återhöjer då till 800. Nu blir jag lite konfunderad, men synar eftersom jag har position. Två par, triss, kanske färgdrag eller AQ+, men svårt att tro det. Bluff? Ja, kanske men tror inte det alltför ofta. River kommer en blank 6, och han bettar ut 1500 direkt, känns som ett värdebett, kan kanske ibland vara en bluff med missat färgdrag, men jag tror inte det och väljer att folda med 6K av min 7K startstack kvar. Hade inte foldat mot en okänd, finns för mycket fisk på SvS.

Tio händer senare, reraisar jag en limpande okänd spelare fishergirl till 135 med KJ i spader, ziz synar från lilla mörken, precis som fishergirl. Floppen kommer med två spader, 7J2. Båda de andra checkar, jag bettar halvpott, syn av ziz och fishergirl. Turn kommer ruter 8 och nu ligger dubbla färgdrag ute, check, check och jag väljer att checka också för att inte bygga potten och dessutom få ett gratis kort till färgen. Här borde jag kanske bettat, i så fall minst 2/3 pott. River kommer spader 5 och jag får min kunghöga färg. ziz checkar, men fishergirl bettar 800, jag reraisar till 1600, men då återhöjer hon igen till 2742. Kan inte låte bli att syna och hon har AQ i spader för en bättre färg. Lurad av en limp pre och spelade antagligen turn fel, vilket gör att jag inte borde höjt rivern. Suck!

Fortsatte på inslagen väg och det slutade oftast med att jag kortstackad försökte stjäla och sprang rätt in i stål. Ibland skulle jag ha haft mer tålamod, men ibland så är det faktiskt inte mycket att göra.
Man ska ju helst undvika att tidigt satsa sitt turneringsliv med bara ett överpar eller TPTK (Topp-Par-Topp-Kicker) men även om strukturen på många av söndagsturneringarna har långsam struktur så måste man ibland vinna en sån hand också. Kanske inte första timmen men andra timmen måste något hända. Väntar man för länge slutar det ändå bara med en coinflip situation, och så kanske man dubblar upp till knappt spelbar stack ändå. Men lagom är bäst, gäller att använda sitt goda omdöme. Och springa bra just den turneringen....

Funderingar om Söndags-Kibbutz

2011-08-21 @ 15:04:12 | Allmänt
Har alltid funderat på något sätt att minska variansen i turneringsspelet samtidigt som jag ökar mina chanser till en större vinst. Ungefär i de här banorna har jag tänkt: 

Vi går ihop ett antal turneringspelare som spelar samma förutbestämda turneringar 5 söndagar i rad.

De turneringar jag tänkt mig är: 

Söndagssteken på SvS (750kr)
ChampionChip $200K Gtd på Ongame ($200)
$50K Gtd på Everest ($109)
$50K Gtd på IPN (€85)
 
Alltså runt med $500 per spelare och vecka  i inköp som varje spelare står för själv.
Efter varje söndag sammanställs resultaten och vinsterna fördelas enligt följande: 50% av vinsten till den vinnande spelaren, resterande 50% fördelas ut på övriga deltagare. Ingen överföring av pengar sker förrän hela perioden spelats klart. Ingen mer än de andra deltagarna vet vilka som är med i kibbutzen.


Skulle det fungera? Är det mot någon av sajternas regler? Det handlar naturligtvis inte om collusion enbart om vinstdelning. Finns det någon som är intresserad? Något annat man bör tänka på?

Märklig hand

2011-08-21 @ 01:04:14 | Allmänt
OBS! Tiltad! Sitter med c:a 70K i långlördag på BB (3000) när en kille minhöjer till  6000 med kanske 16K bakom. Han får sedan syn av en till som täcker mig precis.. Jag tittar ner på T9, konstigt spel tycker jag men det lämpar sig för en squeeze, så jag slår om till 16500. Killen med 16K bakom lägger sig, men spelaren efter synar?? Floppen kommer 78K, så jag bettar ut 21K och han mittemot mig ställer. Jag måste syna och han har AK???? Den handen fanns inte med i handurvalet jag satte honom på. Bara syn innan floppen trots två möjligheter att slå om. Vad hade han för plan med det spelet? Visst, jag blev verkligen lurad, men spelade han handen bra? Själv hade jag slagit om efter första höjningen och om jag av någon outgrundlig anledning bara synade så hade jag slagit om den andra gången. Men det är hans pengar och han spelar hur han vill. Men det finns en klar anledning till att han inte går plus.

Edit: Så här dagen efter så tycker jag inte att någon av oss spelar handen speciellt bra. Normalt sätt ska jag inte squeeza i det läget då jag borde få syn av första spelaren. Men jag var till 99% säker på att han skulle folda när jag squeezade. Och den andra spelaren gjorde ett ganska bra spel som bara synade, OM planen var att inducera en squeeze och då trycka allin. Att inte trycka allin när jag squeezar tyder på att antingen så var det inte planen, eller så fick han kalla fötter (har hänt mig ett par ggr, senast i WSOP). Inte speciellt svårt att rätta till dock, bara att trycka på knappen nästa gång. Och jag ska lära mig att INTE trycka på knappen. Och första spelaren borde lära sig att antingen inte raisa alls eller inte lägga sig vid en reraise.

Bra och dåligt

2011-08-20 @ 11:34:23 | Allmänt

Var hos sjukgymnasten igår och fick rådet att gå mindre och att öva rörlighet mer. Problemet med det är att det känns så obehagligt att sträcka ut/ böja knät. Men ska koncentrera mig på rörligheten nu för innan det blir rörligt är det svårt att träna upp musklerna igen på ett bra sätt. OM jag inte lyckas så hotade hon med att manuellt pressa ut och in benet vilket känns som en ganska effektiv piska.

Ett annat orosmoln är att snart är morfintabletterna slut, och med tanke på hur det känns på morgnarna så behövs de fortfarande. Tar ett tag innan det börjar verka, men sen tar jag det med jämna mellanrum så smärtan är inte så stor om man sitter still och har benet i högläge. Känns som ett måste om man ska orka göra övningar, men vi får väl se på måndag vad ett par alvedon och lite voltaren kan göra. Förhoppningsvis räcker det.

Pokermässigt så tror jag att jag knäckt PAF-riggspöket nu. Jag går inte längre in i 80-20 situationer med vissheten om att jag ska förlora. Och självförtroende är A och O i turneringspel. Gick inte så bra igår, spelade ganska ok, men gjorde ett par dyrbara misstag. Som alltid så är det svårt att direkt efteråt vara objektiv om huruvida man spelade handen OK eller som en hoppfull.

Efterhand som PAF-spöket släppt sitt isiga tag om min hals har Everest-spöket dragit åt snaran. Det krävs mer tålamod där och att man inte överskattar motståndet som ibland är riktigt miserabelt. Men igår blev det en klonk i $5K garantin och lite drygt $2K in på kontot.

Svenska Spel är alltid pålitligt, igår blev det en andra plats i Fredag!, 1000kr i inköp men inte så många med kanske lite drygt 40 personer. Hade tur ett par ggr under finalbordet, med bra händer och syner som stod. Tog en marginell syn med Ax och min motståndare hade AQ men jag lyckades dra ut. Han spelade bra, och var ganska aktiv, vilket gjorde att han fick synen då hans handurval borde varit ganska brett, men den här gången hade han en hand från den övre delen av urvalet. Heads-up stämde ingenting, timngen var fel, dåliga starthänder och inga träffar. Borde spelat mycket passivare tror jag, väntat in bättre lägen.

Hur står det då till på pokerbloggsfronten?

Bäst just nu:

http://dybban.blogg.se, klockrena inlägg senaste vecka, till och med lite poker!  Och du har fått mig att faktiskt hålla med Anna Dabrowski, jag vill precis som hon att hon hellre  dör än röstar på sossarna. Nej, det är inte sant, det var ett dåligt och osmakligt skämt, skyller på morfinet. Jag vill faktiskt hellre att hon röstar på sossarna.

http://vegas2008.blogg.se, vår Pokerstar har skrivit inlägg i en rasande takt, både han och dybban har kommenterat Anna Dabrowski och hennes blogg och den gratisunderhållning jag och Anna bjudit på. Pokerstar som är en öppen och vidsynt människa gissar att Anna är ironisk och egentligen driver med oss alla. Man kan lita på att Pokerstar ser det goda i alla människor. Jag är inte lika öppen och snäll. Min åsikt är att Anna Dabrowski bara är djupt okunnig om sin omvärld, inte tänker efter före och sedan reagerar som en fyraåring när hon blir emotsagd. " Du är dum!". Men kan också jag som tar hennes retorik på för stort allvar. När hon skriver "Hata" så kanske hon menar "gillar inte så mycket".

Bubblare:

http://blog.comeon.com/, Dödarn tar paus i sin berättelse om WSOP Main Event, vi hinner glömma, hur gick det egentligen? Hur djupt i turneringen kom han?

http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman på Åland, alltid kul att läsa, bloggmys skulle jag vilja karaktisera det som.

http://www.goranheintz.se/, bra blir bättre

http://mickenorinder.com/ tillbaka igen med regelbundna inlägg, kan bli intressant att läsa om Malmö Open. Och hittills har vi sluppit påhopp, vilket jag är tacksam för, tycker bloggen är bättre utan. Men så är jag konflikträdd också.

http://variansbyran.se tar paus, men samtidigt sprutar det ut inlägg.


http://www.sillidillen.com/ ibland långt mellan inläggen, men denna blogg är en klassisk pokerblogg med snygg handhistorik, hur gör han, vad är hemligheten?

Playboy-SM?

2011-08-19 @ 16:51:48 | Allmänt

Läste om Live Poker-SM på spelapoker.se, och det som står där stämmer så ska SM arrangeras på Casino Royale a.k.a Playboy Casino som Ola Brandborn skriver om i detta blogginlägg:

http://kackalorum.se/2011/06/20/danskdjavlar/

Inte nog med att PAF inte skulle skicka ett damlag dit, helt förståeligt, de lär isåfall inte arrangera andra kval dit heller. Och Riga är inget som direkt lockar mig heller, speciellt inte efter att ha läst om casinot. Nu fanns det kanske en mikroskopisk chans att de inte förlägger det dit, men det verkar råda delade meningar om det verkligen finns något annat casino i Riga.

Dessutom verkar Nordic Bet ha förlagt sin Superweekend till samma helg, vilket kan betyda att de inte sponsrar.

Och om man gör en pressrelease om Live Poker-SM så bör man kanske lägga ut den på sin egen hemsida, eller?
http://svenskapokerforbundet.se/ blev faktiskt uppdaterat dagen efter.....med uppgifter om Online SM på Unibet.

Nä, jag tror jag spar mina pengar till PAF Poker Challenge istället, den ligger dessutom bättre i tiden.

Pokerlistings.se kom med sin nya lista och de skrev bl.a att om man vågar ha Nordnorska Mästerskapen i Sverige, så borde man kanske ta risken att arrangera SM i Sverige, även om risken finns för att turneringen avbryts så skulle det i alla fall skapa lite debatt.

Vattenpistoler borde förbjudas

2011-08-18 @ 09:23:15 | Allmänt
Ibland blir man förvånad, trots att man borde lärt sig vid det här laget. Skrev ju om Anna Dabrowskis inlägg igår om den svenska mamman som anmäldes för vanvård i USA. SKrev en kommentar till Anna för att om möjligt få henne att tänka längre än vad kvällspressen gör, speciellt som den svenska polisen inte tyckte att det var någon som föranlett någon undersökning ens:

"Istället för att förfasas över att man lämnar sitt barn utanför en restaurang under uppsikt så kanske man borde reflektera över hur ett samhälle fungerar om det dagligen kidnappas barn, kanske dags att ändra på något, och jag tror inte att arrestera mammor är lösningen. Låter som klassikern där två pojkar blev nerskjutna på en bensinstation av en man som de skjutit med vattenpistoler på. I amerika höjdes genast röster för att förbjuda.....vattenpistoler....."

Nu tror jag inte att det dagligen kidnappas barn från barnvagnar i USA av folk som sen säljer barnen vidare. OM det varit fallet hade vi nog hört om det tidigare än i Anna Dabrowskis blogg.

Det mest intressanta var svaret jag fick av Anna, inte direkt vad jag väntade mig:

"Nu försöker du vara smart igen men du har helt fel! Så som du tänker, tänker bara en Sosse som har blivit uppfostrad till att inte tänka själv, att inte ta eget ansvar och att staten ska ta hand om allt. Ungar ska inte skjuta vatten på folk som de inte känner för det kan sluta illa. Föräldrar ska ta ansvar för sina barn och se till att inget ont händer dom. Att lämna ett barn i en barnvagn är oansvarigt med uppsikt eller inte. Vad tror du att du ska kunna ändra på? Finns folk som betalar stora pengar för en bebis."

Man kan ju undra vad socialdemokraterna har att göra med det här, och man kan ju förundras över hatet mot dessa, som lyser igenom. Det som gjorde mig än mer förvånad var hennes föreslagna lösning för att förhindra dödskjutningar av barn med vattenpistoler. "Ungar ska inte skjuta vatten på folk som de inte känner för det kan sluta illa" .......

Min spontana reaktion på detta var att jag måste ha missuppfattat hennes svar. Hon kan väl inte mena att man helt enkelt får räkna med att bli ihjälskjuten om man som barn skjuter med vattenpistol på någon? Men läste om och om igen och kunde inte komma till någon annan slutsats.

Fick liksom känslan av att Anna är en sådan som helst inte har med barn att göra, en sån som tycker det är jobbigt med barnfamiljer på samma restaurang, och gärna betalar extra för att flyga "barnfritt". En sådan som tycker att föräldrar minsann ska ha pli på sina barn som ska ses men inte höras.

Satt och funderade på vad jag skulle svara på detta, när nästa kommentar dök in av en person som verkade ha förstått vad jag menade och dessutom höll med mig:

"Men det sjuka är att folk betalar stora pengar för en bebis, tycker Rosjon tänker rätt. Man ska kunna lämna sitt barn/hund en snabbis utan att nån klåfingrig jävel ska stjäla. Självklart ingen lång tid."

på vilken Anna snabbt replikerar:
"Tror inte att så många människor som är friska i huvudet håller med dig och Rosjon."

Wow!  Jens Jadbäck, släng dig i väggen, här finns någon som verkligen tar i från första början.

Efter att ha självcensurerat ett tiotal svar så skrev jag detta svar:

"Så otroligt trångsynt att kalla någon för "inte frisk i huvudet" bara för att den inte delar dina åsikter.
Att sedan det enda du tar med dig från historien om vattenpistolerna är att föräldrar bör tala om för sina barn att det är farligt att spruta vatten på främlingar, får mig att inse att det är lönlöst att fortsätta nån som helst sorts diskussion med dig"

Svaret blev "Detsamma! ;D"

Men direkt efter hade W-Baum, skrivit:
"Det är möjligt att ingen frisk människa håller med Rosjon och Sebbs. Frågan är hur du skulle veta det..:)"

Anna svarade:"Jag ser ju vad folk skriver på Facebook..."

Då kunde jag inte längre hålla mig, utan brast ut i ett gapskratt;D

Poker-SM, kidnappningar och dyrt i Las Vegas

2011-08-17 @ 19:23:24 | Allmänt
Som enda sajt hittills kan pokerlistings.se rapportera att SM i poker kommer att gå av stapeln i Riga 21-26 november i år. OM SvePoF nu förberett detta så borde pokersajterna kunna dra igång satelliter till SM ganska snart, hoppas väl på att de första dyker upp i september. Risken är väl att det inte alls är förberett utan precis beslutat.
http://www.pokerlistings.se/poker-sm-i-riga-norska-maesterskap-i-sverige-24949

Det märkliga är att man fortfarande inte uppdaterat sin egen hemsida, inte ens med lite nyheter om vad som hände vid årsmötet den 15 maj. http://svenskapokerforbundet.se/
Hoppas verkligen att Mattias "Pokerstar" Andersson lyckas lösgöra sig från sina jobbplikter och kan satsa som ordförande i SvePoF. Då skulle det hända något iaf.

En svensk mamma lämnade sitt barn tio minuter utanför en restaurang, enligt egna uppgifter hade hon koll genom fönstret, men har blivit anmäld för vanvård av barn.
Det här är vanligt i Sverige och inget konstigt alls, sa hon enligt Reuters när polisen kom fram till restaurangen.
http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article13479425.ab
Nej det är inget konstigt alls i Sverige att man lämnar sitt barn i barnvagnen en kort stund medan man går in och gör ett ärende om man kan se sitt barn genom fönstret. De flesta har säkert gjort det nån gång, Men i USA så gör man inte så för enligt Anna Dabrowski kidnappas barn dagligen, så man borde veta bättre.
http://blogg.aftonbladet.se/annadabrowski/2011/08/att-lamna-sitt-barn-oavsett-var-ar-riktigt-illa
Att det finns ett samhälle där man inte vågar lämna sitt barn utanför en affär eller restaurang en kort stund, under uppsikt, av rädsla för kidnappning, verkar hon tycka vara helt normalt.
Nej, det är inte normalt, det är USA och det är svårt för mig att avgöra om det rör sig om den vanliga amerikanska överdrivna rädslan för brott eller om det faktiskt är så illa att det kidnappas barn kors och tvärs i USA. Oavsett så är det något sjukt med det samhället.

Såg att Sebastian Blom återvänt till bloggosfären och till Sverige antagligen:
http://bloggar.expressen.se/blom/. Slutsatsen av senaste blogginlägget är att det är dyrt i Las Vegas. man förlorar en massa pengar på spel, men framför allt skriver han:  "så sjukt dyrt är det där. Allt är löjligt dyrt. Tror inte jag och han ja åkte dit med hade en enda måltid, frukost som middag under 100 dollar på hela resan. Ganska sjukt att man får betala mellan 100 o 200 dollar för att käka frukost för två pers."
Ja, det är ganska sjukt och löjligt att man inte lyckas hitta frukost för under $100 per man. Jag kan inte ens komma på var jag skulle äta frukost för att kunna komma upp i så mycket. En billig frukostbuffe kostar mellan $5-$15, en dyr sådan mellan $25-$45. Går man på klassika caféer så kan man beställa mat för $100 men då lär man bara kunna äta upp 1 fjärdedel. Det fanns ett larvigt flott franskt café på Venetian där man fick betala $50 för en frukost, men då var den också väldigt bra om än lite pretentiös.
Den dyraste restaurangen jag varit på i LV hade en stjärna i Guide Michelin och där fick jag också betala 170 dollar per person, men annars har jag varit på en massa andra restauranger och ska man komma upp i 100 dollar då måste man ta i både vad gäller förrätt, varmrätt och efterrätt och se till att ta in dyra viner.  Vi käkade jättebra högst upp Voodoo, över 50 våningar med utsikt, för under $100 var.
Så om Sebastian betalat $100 för frukost så behöver han defintivt ta en kurs av Las Vegas Ove Sundberg.

Nä, häng med mig och Mattias nästa sommar till Las Vegas och WSOP, en resa som då defintivt blir en resa för både Highrollers och (s)lowrollers. Det blir en sjukt bra upplevelse och dessutom löjligt prisvärt.

SrslySirius och Jose Macedo-skandalen

2011-08-17 @ 18:01:37 | Allmänt

Signe 4 år

2011-08-16 @ 00:21:52 | Allmänt
Choklad med vispgrädde som vanligt på morgonen i söndags när Signe fyllde 4 år. Pannkakor önskades sen till middag av födelsedagsbarnet, vilket hon fick. Under dagen lektes det med de nya presenterna, vi tog två varv runt kvarteret på sparkcykeln, något jag verkligen fått betala för idag då det känns som om morfinet inte funkar som det borde. Men Signe tyckte det var kul även om jag tog väldigt lång tid på mig
,


Vi träffade även på "nakis", en grannkatt som är av rasen Rex och egentligen heter Casper. Det var ett kärt återseende då han slutat besöka oss, något han gjorde nästan varje dag för nåt år sedan, men nuförtiden ser vi honom bara ett par ggr per sommar om ens det.


Signe gjorde sig "vacker" (hennes egna ord) med sin nya leksakshårfön, hårspännen och snoddar.


På kvällen hade jag glömt bort att det var årsfinalen i Topp100, men kom på det i sista stund. Spelade lite fler söndagsturneringar men blev inga framgångar. Lyckades bluffa bort mina ganska stora stackar mot fel personer. Om man vet att någon är synbenägen ska man bara betta med bra händer. Dybban gjorde en fin syn med tptk när brädan låg med möjlig stege och färg när rivern kom. Men jag borde vetat bättre, dybban brukar ju syna, på gott och ont. Får väl hoppas det kan komma lite välgörenhet ur honom efter hans 3:e plats.

Blev ett finalbord och lite pengar iaf, men annars var besvikelsen stor då jag i ett par andra turneringar inte heller lyckades förvalta fina markerstaplar.

Idag blev det betydligt färre turneringar, men det är bra att ha något att göra som tar bort fokus på smärtan, men ändå inte är alltför krävande. Men man märker att man påverkas av det ändå.

Blev t.ex väldigt irriterad på en spelare som först drog ut med runner-runner efter ett dåligt ställ (förstår inte varför folk ställer i tidig pos med Ess-lamka, bättre att trycka med JT eller 98 eller liknande då man ska stjäla, eller vänta på bättre position) och sedan byggde en stor stack samtidigt som han kommenterade hur de han slagit ut spelat. Själv synade jag hans ställ på BB med KT, efter att jag höjt från knappen. Han hade A7 och kunde sen inte låta bli att skriva "kt?" i chatten. På ren svenska, håll käften när ni vunnit handen, om ni inte skriver "gg" eller "otur", möjligtvis "sry". Men annars, låt bli, om ni inte vill vara väldigt oartiga.
Just nu är jag inne i en period där jag mestadels spelar riktigt bra och disciplinerat (tyvärr gör man ändå bort sig då och då) och jag förväntar mig att det ska gå bra, vilket det gjort iofs, men inte så bra som jag förtjänar tycker jag själv. Men som pokerspelare har man ibland en väldigt skev bild av verkligheten. Men kan inte mina KK få stå mot JJ, eller mina AA mot QQ. Och kan jag slippa springa in i AA med mina KK varannan gång.....

Idiot Savant

2011-08-13 @ 13:27:18 | Allmänt
De senaste dagarna har det rullats upp en fuskhistoria där en ung portugisisk "Viktor-Blom-wannabee" först hyllats på 2+2 forumet och sedan har det visat sig att han antagligen fabricerat alla sina resultat och dessutom lurat en hel del vänner på forumet på pengar genom att låtsas ge dem lektioner. Han har sett på när de spelat mot en spelare som antagligen var en kompanjon eller till och med han själv. inte så svårt att vinna om man ser motståndarens kort.

I början när han skrevs om som ett ungt pokergeni blev han bl.a hyllad av Daniel "Jungleman" Cates, som är en känd highstakes-spelare. Nu visar det sig att Jungleman antagligen använt en del av portugisens konton för att spela och ljugit om det. Att spela på flera på samma nätverkkonton är ju inte tillåtet och det är inte heller tillåtet att spela på andras konton. Frågan är om portugisen någonsin spelat på sina egna konton eller om han bara är en klassisk målvakt.
Nedan är iallafall en länk till de intervjuer som gjorts med Jungleman där han försöker förklara sitt beteende. Han verkar onekligen en aning världsfrånvänd och naiv och får mig att tänka på Idiot Savants. Ett pokergeni kanske men som människa i övrigt inte den vassaste kniven i lådan. Highstakes-världen inom poker får onekligen dåligt rykte av dessa ständiga skandaler: Full Tilt och Black Friday, fuskandet av Hastings, South och Townsend mot Isildur1, Jungleman och Girah-skandalen och nu senast Chino Reems som lånar pengar av alla men inte betalar tillbaks.

http://www.subjectpoker.com/2011/08/interview-with-jungleman-about-girah/

Tror aldrig jag hört som många "like" förr, de lyckas få in 4-5 stycken i varje mening. "Like, you know, I, like, never meant, like, to, like, scam anyone". Nästan som att lyssna på svenska tonåringar på t-banan i Stockholm: " Hon ba, och han ba och då ba.....". Man inser att highstakes'världen befolkas till stor del av omogna 18-åringar som knappt är torra bakom öronen innan de tjänar sina första miljoner. Och det är rätt många av dem som blir av med sina pengar lika fort.

Klonk!

2011-08-13 @ 10:47:38 | Allmänt
Inte spelat så mycket på PAF på sistone, då det gått ganska dåligt där tidigare och efter ett tag så blir man lätt frustrerad över sina resultat. Men nu efter operationen så har jag svårt att sova på nätterna så jag började spela där igen och dessutom så har de börjat testa ett nytt bonussystem som jag hoppas kan bli bra. Efter denna nystart verkar det ha vänt lite, jag spelar lite annorlunda eftersom strukturen är annorlunda på Ongame och det fungerar helt enkelt bättre, varians spelar stor roll naturligtvis och det kanske bara är min tur nu. Varit några småklonkar, men igår så lossnade det till slut ordentligt då jag vann Ongames $35K Rebuy.
Vad är då annorlunda? Jo, visst, jag vinner de viktiga flipparna oftare än tidigare, men jag spelar också betydligt tightare i början av turneringarna och betydligt lösare längre in i turneringarna och det har verkligen gjort stor skillnad på resultaten. Nu får vi bara hoppas att det håller i sig.

Bloggar 12:e Augusti

2011-08-12 @ 11:20:08 | Allmänt
Denna vecka har det inte hänt så mycket nytt på bloggfronten, semestern är över och vissa är äntligen tillbaka.
Om det känns som om jag spewar inlägg just nu så beror det på att jag försöker avleda min uppmärksamhet från smärtan i knät och annat mindre trevligt.
Igår gick jag upp i dubbel dos morfin jämfört med natten innan och det märktes. Tyvärr tror jag att jag tog i lite mycket med gång och övningar, för imorse när jag vaknade och morfinet gått ur kroppen så var jag inte lika kaxig. Sjukgymnasten sa att jag skulle vara försiktig eftersom man ofta inte märkte att man överansträngt knät samma dag, man får betala en dag senare istället. Det är det jag gör nu.

Bästa pokerbloggaren just nu:
http://blog.comeon.com/ Robert "Dödarn" Lux fortsätter sin berättelse från WSOP

Bubblare:
Pokerpappan76 http://www.firstpoker.se/default.asp?id=5343&sida=1246, tillbaka efter semestern, hoppas på många långa inlägg.
Kouvalainen http://www.poker.se/proffsbloggar/filter/6854/koivulainen.html har fått lite luft under vingarna efter sina "back-to-back" vinster i en turnering på SvS
http://mickenorinder.com/, första inlägget på ett antal veckor, med löften om fler inlägg och nya sponsorer.
http://www.pokerskull.com/, mindre frekventa inlägg från Lisa, men Linda Godhe stöttar.
http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman, intressant från GSOP och hemkomsten.
http://bloggar.expressen.se/thorson/ Första deltävlingen i Epic Poker League avklarad


Ladbrokes svarar

2011-08-11 @ 18:54:37 | Allmänt

"Att spelbolag tar ut en avgift för konton som är inaktiva är något som stora delar av branschen redan gör. Vi på Ladbrokes har i det längsta valt att inte göra det. Vårt beslut att nu införa denna regel är grundat i att spelpengar inte kan ligga inaktiva i all evighet då det varken gynnar kunden eller oss som bolag. Kunden har bättre nytta av sina pengar utanför Ladbrokes där de exempelvis kan förränta värdet av pengarna och vi som bolag behöver effektivisera vår ekonomiska administration med tusentals inaktiva konton där spelpengarna aldrig aktiveras eller tas ut."

Bara för att alla andra gör det behöver inte Ladbrokes göra det. Spelpengar kan visst ligga inaktiva i all evighet, men visst, det gynnar inte kunden eller spelbolaget. Men för det behöver man inte ta ut en avgift. Påminn spelaren om att de har pengar kvar att spela för istället och om de inte vill spela för dem ge dem rådet att ta ut dem istället. Jättebra om jag kan få ränta på pengarna men jag kan inte direkt förstå vad som skulle effektivisera deras administration bara för att konton försvinner. Det känns mer som om det stör deras ordningsinne och att de ser ett enkelt sätt att dra in en massa pengar som ingen bryr sig om.

Kom till sist in på mitt konto, ser att jag har -6.68 dollar på mitt spelkonto och 39.61 dollar på mitt pokerkonto. bestämmer mig för att ta ut dem men tji fick jag, då drogs de 6.68 direkt och uttaget gick i stöpet. Inte 39.61 att ta ut längre. Eftersom jag aldrig godkände att de får ta ut en avgift på mitt konto när jag registrerade mig så har jag krävt mina 6.68 tillbaka. Visst, inte mycket pengar, men jag har fortfarande ingen lust att ge dem till Ladbrokes. Då ger jag dem hellre till Läkare utan gränser.

Fortsättning följer........

Post-op

2011-08-11 @ 12:58:53 | Allmänt
När vi var på Veras land sist var det lite mulet sista dagen så vi tog chansen och metade aborre från bryggan. Vi hade haft med oss mask ifrån trädgården för mask är det inte gott om på ön. Det svåraste visade sig vara att hålla masken vid liv, då den uppenbarligen inte tål att ligga i en burk med fuktig jord och lufthål speciellt länge. Endast 2 exemplar levde när det väl var dags och våra aborrar nappar inte på död mask.

Blev till sist en aborre som vi slängde tillbaka i vattnet sen då vi inte ville äta upp den.

Igår var det då dags för knäoperationen och detta är en bild på knäet direkt efter. Kylelement på, men eftersom jag var så tjockt lindad så tror jag inte att den gjorde så stor nytta, jag kände iaf inget av nån kyla.Bra utsikt från rummet, gamla fina söderstadion, de skulle kunna sälja biljetter till matcherna, väldigt bra platserVisade sig att sköterskan nog gav mig lite lite morfintabletter med hem. Läkaren ordinerade 100mg 3ggr om dagen, men jag fick bara med mig 2 st 50 mg som skulle räcka igår och idag förmiddag innan vi hann hämta ut receptet på ett apotek. Ser därför fram emot min nästa dos som jag hoppas ska funka lite bättre för jag har haft ganska ont inatt. Lite bättre på morgonen men får ligga med datorn på magen så jag knappt ser tangentbordet för att ligga någorlunda bekvämt. Grymt bra service på Ortopediska Huset, fina lokaler och de tog verkligen hand om en. Hoppas att resultatet av operationen blir bra, läkaren var nöjd och sa att om jag sköter rehabiliteringen och tränar lagom och rätt så borde jag kunna stå på en badmintonplan inom 10 månader. Det vore ju helt fantastiskt i så fall, för just nu känner jag mig ganska trasig.

"Det bidde en full galauniform"

2011-08-10 @ 15:56:53 | Allmänt
Ni kommer säkert ihåg sketchen/sagan om skräddaren som till slut levererade en tummetott, trots utlovad kostym. Trodde jag skulle in och ta bort en del av menisken, men de valde att göra den stora operationen direkt. Så nu ligger jag här lite morfingroggy (" the good stuff") med benet i stort paket. Har testat att gå några steg och det känns en del, men morfinet funkar ändå ganska bra. Just gör det faktiskt mest ont därbak där det tog senan till mitt nya korsband. Har inte riktigt kunna tänka på eller oroa mig för operationen nu innan då det finns annat betydligt värre som upptar mina tankar. Nu håller jag på att somna mitt i skrivandet, så det får räcka för nu.

Giriga och korkade?

2011-08-07 @ 15:59:44 | Allmänt
Kollat lite på Terms & Conditions på lite olika pokersajter, verkar som om det finns en hel del sajter som gärna tar ut avgifter för inaktiva konton.
PartyPoker tror jag var först ut om jag läst rätt i forumen, så det blir inte mer spel där, synd då jag på sistone börjat spela fler och fler turneringar där. Men man vill ju inte stödja girigbukar och om det är så att de bara är korkade så vill man ju inte låta sådana människor ha hand om mina pengar.

I ett par forum har anställda på pokersajterna försökt förklara/försvara införandet av en sådan avgift, men lyckats ganska dåligt.
Argument 1: "Vi är inte en bank"
Nähä, varför uppför man sig då som en sådan? Om det är några som är experter på oskäliga, giriga avgifter så är det väl bankerna. Nej, ingen har misstagit er för att vara banker, men inte heller trodde vi att ni skulle efterapa dem.
Argument 2: "Alla andra gör det"
Nej, det är inte sant. Svenska Spel, PAF, Everest, 24hpoker,Unibet, NordicBet gör det inte vad jag kan utröna. Men många andra gör det. Bwin, WinnerPoker, PartyPoker, Betfair, Ladbrokes, PacificPoker/888 är några vars ordningssinne störs av inaktiva konton och helst vill sopa rent.

Argument 3: "Det finns administrativa kostnader för inaktiva konton"
OM, och jag säger OM, man verkligen har administrativa kostnader för inaktiva konton.....då gör man något fel vad avser administration, eller så har man missuppfattat vad administration innebär.

Argument 4: " Vi vill ju bara få kunderna att börja spela hos oss igen, och många blir glada att vi påminner dem om att de har pengar på vår sajt"
Om man vill få kunderna att börja spela igen kan man skicka ut ett mejl där man säger att man sätter in 5% av aktuellt saldo i bonus om man börjar igen. Och skicka gärna ut små påminnelser om att man har pengar på kontot sådana mejl har fått mig att börja spela igen. Men om man samtidigt säger att man tar ut avgifter om man inte börjar spela, då har man missat något vad gäller kundvård.

Argument 5: "Det står i våra avtalsvillkor och de ska läsas igenom och godkännas innan man skapar ett konto"
Absolut och alla vet att T&Cs som ska läsas igenom vid kontoskapande är ett skämt, ingen läser igenom dessa villkor tillfulla, lika lite som man läser igenom EULA's innan man installerar ny programvara. Man förutsätter att dessa Terms & Conditions ska på det stora hela vara ganska vettiga. Uppenbarligen är de inte det vad gäller Bwin, WinnerPoker, PartyPoker, Betfair, Ladbrokes, PacificPoker/888 

Jag tror att sajterna ser detta som ett sätt att krama ur de sista pengarna ur kunder som lämnat dem och inte orkat tömma sina konton då det ofta kräver någon sorts inskickande av identitetsbekräftande papper. Jag antar att det går dåligt för dessa sajter eftersom de tar till alla medel för att pungslå sina kunder. Men det finns bara en sätt att råda bot på detta oseriösa tilltag från giriga och korkade pokersajter. Ta ut pengarna och spela någon annanstans. Om det inte finns ett skin på samma nätverk med bättre policy så finns det garanterat lika bra nätverk med lika bra utbud och med ett vettigare förhållande till kunderna nån annanstans.

Hur dumsnål får man vara?

2011-08-06 @ 03:01:41 | Allmänt
Det finns inte en chans i helvetet att en pokersajt kan förlora pengar på att en kund har pengar innestående hos dem. Ändå finns det ett antal sajter som envisas med att ta ut en administrativ avgift om man inte kontinuerligt spelar hos dem, men ändå har pengar innestående. Ladbrokes är en, Betfair är en annan. Partypoker har jag för mig kör med samma sak, men det har jag inte fått bekräftat.

Istället för att locka kunden tillbaka med bra erbjudande och kampanjer försöker de med utpressning. Spela hos oss annars tar vi dina pengar i alla fall. Det är inte ok och är det något jag hatar så är det när man försöker låtsas att det är en kostnad man måste täcka. Skitsnack, skurkaktigt och IQ-befriat. Dra dit pepparn växer, hoppas ni förlorar varenda kund ni försöker ta en administrativ avgift av.

Sista semesterdagarna

2011-08-06 @ 02:49:30 | Allmänt
Vi är nu ute i skärgården och tillbringar de sista semesterdagarna på Liv styvmammas lantställe. Världens lugnaste ö, dit man bara kan ta sig med båt. Det blir en hel del bad, mycket sällskapsspel och lite lugn och ro också hoppas jag. Här kan man njuta av silllunch, hembakt bröd, sockerkaka och världens godaste kolapinnar.

Har börjat spela cashgame på SvS 2.5/5 och 5/10, fullring. Gick bra i början men de senaste sessionerna har varit riktiga mardrömmar. Det måste ju gå att vinna pengar för de hoppfulla verkar ibland stå på rad för att ge bort pengar, men då vill det ju till att man inte har otur med sista kortet. Har haft en hel del näst bästa händer som blivit demolerade på rivern. Min triss i damer blev överkörd när en motståndare med AQ fick sitt andra A på rivern. Färg mot bättre färg, kåk mot bättre kåk o.s.v. Kör väl ett tag till men just nu springer jag inte bra och då är det inte speciellt kul.

Ladbrokes - beviset på att evolutionen kan gå baklänges

2011-08-04 @ 15:40:35 | Allmänt
Inactivity Administrative Fee Charged

Människors dumhet upphör aldrig att förvåna mig. Det finns uppenbarligen någon på Ladbrokes som tycker det är jobbigt att jag har pengar hos dem, så jobbigt att de tar ut en avgift för att de står kvar hos dem. Genom att skicka ett mejl till mig som berättar att de tagit ut denna avgift så tror de att de ska få mig att börja spela där igen. Bara jag gör det lovar de att sluta. Det fanns en liten chans att jag skulle börja spela där igen, men efter att återigen blivit påmind om deras oförmåga att hantera sina kunder på ett någorlunda respektabelt sätt så är chansen noll. Faktum är att jag tack vare deras mejl blev irriterad och sur och hädanefter ska baktala dem så fort jag får chansen. Ladbrokes - företaget som tycker att kunder är jobbiga, vore skönt om vi tog ut pengarna och försvann"

"Hej Jonas Rosqvist,

Viktig information angående ditt Ladbrokeskonto.
Denna e-post har sänts till alla våra inaktiva kunder och innehåller viktig information angående ditt konto.

Vi kontaktade nyligen dig angående den administrativa avgift som införts för inaktiva konton med innestående pengar hos Ladbrokes. Kom ihåg att du inte får någon ränta på innestående pengar hos Ladbrokes och att du mycket lätt kan undvika debiteringen.

Den administrativa avgiften har nu debiterats ditt Ladbrokeskonto och baseras antingen på minimibeloppet £2 (cirka 22 svenska kronor) eller utgörs av 5 % av det saldo som fanns på ditt Ladbrokeskonto sedan det blev inaktivt. Avgiften baseras på ditt sammantagna inaktiva saldo för poker, casino, games och odds. Den administrativa avgiften dras från ditt saldo på odds-plånboken, och om ditt konto förblir inaktivt kommer ditt Ladbrokeskonto att debiteras varje månad till dess att saldot är nollställt.

Du har flera möjligheter att slippa den administrativa kostnaden på ditt Ladbrokeskonto:

1) Om du väljer att aktivera ditt konto behöver du bara logga in på kontot och lägga ett spel, testa casinot, köpa en skraplott eller varför inte spela några händer poker?

2) Om du väljer att inte använda ditt konto rekommenderar vi att du loggar in och tar ut ditt innestående saldo. Notera att din betalningsmetod kan vara inaktuell, så du kan behöva uppdatera dina kontouppgifter innan du kan göra ett uttag.

3) Du kan också välja att avsluta ditt konto efter att ha tagit ut ditt innestående saldo. Kontakta oss på [email protected] med ditt önskemål om att avsluta ditt konto. Glöm inte att inkludera ditt användarnamn i ditt meddelande när du kontaktar oss.

Om du vid något tillfälle väljer att agera enligt ovan val så kommer debiteringen för den administrativa avgiften att avbrytas.

Med vänlig hälsning

Ladbrokes.com"

Studs

2011-08-02 @ 12:20:43 | Allmänt
Åkte ut till Livs brors land igår och spelade månadsfinalen med 3g uppkoppling. Inga större probelm förutom att jag började en halvtimme försent och hade hunnit dricka en del vin innan. Då vill det till att det går bra i början, liksom lite av sig själv, annars går det lätt åt pipan, vilket det gjorde.

Hittade lite bilder på mobilen från flygresan hem från Kreta. Så här rolig är tecknade filmerna på flyget om man ska tro Signe. Att Liv ser så glad ut också beror nog mer på Signes smittande skratt.


Liv framför lillstugan där vi soverSmåtjejerna Signe och Idun på studsmattan som alla barnen älskar.


Bra väder i Roslagen, och när vi sen kommer hem är vi nog bara hemma nån dag innan vi åker och hälsar på ute i skärgården hos Vera, Livs styvmamma.
Börjar jobba på måndag men antagligen blir det bara två dagar första veckan då jag ska opereras i knät på onsdagen. Sen får vi se hur snabbt jag kan ta mig upp på benen igen. Ska bli skönt att slippa instabiliteten (hoppas verkligen det), igår så flexade knät lite när jag lekte med ungarna i vattnet, som tur var så lägger man ingen större vikt på benet då.

Grattis GoBaLi!

2011-08-01 @ 01:46:04 | Allmänt
Trots att GoBaLi var ner på 793 knappt 1,8 BB så lyckades han hänga kvar, och trots att jag åkte på 6:e plats av 162 räckte det inte. Kändes som både de hoppfulla och turen var på hans sida ikväll. Skickligheten har han ju alltid haft.
Det var en speciell turnering att spela, med speciella omständigheter, jag spelade betydligt mindre händer än jag brukar och höll koll på GoBaLi vilket jag aldrig gör annars.
Det var ganska frustrerande att se vissa hoppfulla spel. T.ex. så la lilla mörken sig när Gobali satt på BB allin. Då blir man ju lite lätt förvånad ända till jag såg vem det var. Samma hoppfulla gav bort resten av sin stack strax efter. WP, som vanligt. 
Ett annat tungt slag var när GoBaLi tripplade upp mot två stycken varav den ena slowspelade en triss och den andre fick sin triss på rivern, samtidigt som GoBaLi fick sin stege. Då kändes det som förgjort.
Jag lyckades dock hålla jämna steg genom att stjäla och dessutom dra in 3 bra händer, 2st AA och 1 st QQ.
Irriterande förlust, men spelade bra så jag får vara nöjd.  Dessutom börjar jag bli van vid att bli tvåa.

Nu får vi hoppas att SvS tar tag i Sverigerankingen i höst och ser till att den blir bättre och kanske dessutom ger lite pengar till åtminstone den som vinner rankingen eller kanske ett bättre utgångsläge i årsfinalen.