Tiden försvinner inte bara

2014-01-25 @ 16:33:19 | Allmänt
Nu är vardagsrummet i princip klart, och hade jag vetat vad det skulle föra med sig hade jag nog inte hört av mig till målarna. Inte för p.g.a. olägenheten att  halva huset varit inplastat, dammig och golvpapprat, men vad det skulle skapa för begär hos Liv och mig som antagligen kommer att bli betydligt dyrare än ommålningen.
 
 
Liv har gått igång med letandet efter nya möbler på blocket och Lauritz.com och Liv är lite av en designnörd som gillar Carl Malmsten och Josef Frank. Själv har jag börjar kolla in en ny tv som inte skulle väga 30kg och kanske smälta in bättre i vårt nya rum.
 
Valberedningen letar vidare efter styrelseledamoter och jag hoppas kunna träffa mina kollegor för en sista avstämning under veckan. Ibland blir jag väldigt besviken på personer som har en massa åsikter om vad förbundet gör, inte gör och borde göra, men sen när det kommer till kritan inte kan tänka sig att ställa upp när de blir ombedda. Själv har jag en bra ursäkt tack och lov, valberedningen kommer aldrig att föreslå en av sina egna medlemmar.
 
Jag har lyckats få tag i de flesta nominerade i varje fall, men om det är någon som inte fått mejl, meddelande i sin röstbrevlåda eller SMS, och vet med sig att de är nominerade så ber jag dem höra av sig.
 
Hörde Koivus och Egons podcast häromdagen och Koivu är en av dem som jag inte fått klart besked om han står till valberedningens förfogande. Jag hoppas att han gör det och att han dessutom kanske kan hjälpa till att övertala en annan av de som jag hört av mig till.
 
Många som tackat nej till nomineringar har angett som skäl att de inte anser sig ha så mycket tid över att de kan göra ett bra jobb, och alla vill uppenbarligen göra ett bra jobb om de ska sitta i en styrelse. Det påminner mig om när jag själv var nybliven förälder, fått mitt liv upp- och nervänt av min dotter. Inget var sig likt. Jag tänkte att jag aldrig i hela mitt liv igen skulle återgå till mitt lata liv innan (Vad sysselsatte man sig med då egentligen?) och aldrig någonsin skulle få problem med att veta vad jag skulle ägna min tid åt.
 
Jag insåg inte då hur lätt det är att bara ha ett barn. Att tvåan och trean skulle kunna förändra mitt liv ännu mer.
 
Att ha ett barn är en baggis. Som att spela i korpen, först när man har tre barn börjar man närma sig proffslivet.
En av mina kollegor sa när jag beklagade mig över dålig nattsömn i början att fördelen med barn är att man blir mycket effektivare än man varit innan. Tiden försvinner inte bara, utan man tar vara på den. Jag kan bara hålla med nu, men då undrade jag var den tiden skulle komma från.
Det finns tid i de flesta liv till att göra ett tillräckligt bra arbete i en ideell förening. Ni inser det bara inte. Men ju mer man engagerar sig inser man vilket tidsslöseri man sysslade med innan.
 

"...bara att ramla"

2014-01-25 @ 16:02:06 | Allmänt
I söndag blev det mycket riktigt mer flyttjobb än poker. Vilket inte spelade så stor roll då pokern ändå gick ganska uselt. 90% av turneringarna åkte jag ur trots bra spel, men i resterande 10% åkte jag tack vare dåligt spel från min egen sida.
 
En av de jobbigaste förlusterna kom tidigt, jag spelade faktiskt Söndagssteken, som är den enda turneringen just nu på SvS som jag tycker ger tillräckligt bra värde för att jag ska ta risken. Och värdet är bra då jag efter att ha 6-betat allin preflop med AA får syn av QQ med dryga 100BB i stackdjup. Floppen kommer QxQ och även om jag är känd för att kunna dra ut så gick det inte denna gång. Hann iaf se kommentaren av en av mina bordskamrater innan jag försvann,: "Rättvist" 
 
Fick lite draghjälp av Pokerns innelista http://www.pokerlistings.se/pokerns-innelista-vecka-3-galatider-aer-galna-tider-avga-valterego-84239 när det gäller att få in nomineringar. Har fått in en hel del namn nu, de flesta är dock föreslagna utan egen vetskap, så det blir många nekande. Som någon uttryckte det när jag försökte locka med bättre lunch mot ett försök att övertala: "Du drar nog ganska dött". Säkert, men när jag tror att någon kan göra mycket bra för förbundet så måste jag försöka även om utsikterna är små.
 
Så medan dybban springer bra och Ken beskriver sin första vinnande session, sitter jag här i ett hus där det mesta är inplastat och det finns väldigt få utrymmen kvar att leva.
 
Min frus kommentar efter att ha tagit bort trappräcket: " Så! Om ni tappar balansen i trappan nu är det inte lönt att ni famlar efter något att ta tag i, det är bara att ramla."
Skulle jag med min halvtaskiga balans på grund av mitt avdomnade ben nu ramla och slå ihjäl mig så vet ni varför;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oinspirerad korvätare

2014-01-19 @ 14:09:00 | Allmänt
Jag har inte haft någon lust att blogga och är nog allmänt lite deppig just nu. Mina problem med ryggen fortsätter, käkar tabletter vilket gör det möjligt att jobba, men har fortfarande inte fått tillbaks någon känsel eller framförallt styrka i mitt vänstra ben.
 
Inga problem att gå nästan som vanligt, men stel i ryggen och jag kan inte göra något mer än så. Går till kiropraktorn, funkar bra ett par dagar efter ett besök (längre för varje gång åtminstone) men känner mig inte på något sätt redo att börja träna igen. Ska väl inte stressa men jag är lite lätt frustrerad, och visst blir man lite orolig att det inte ska gå över alls.
 
Försöker hjälpa till så gott jag kan ändå med träningen av fotbollslaget, vi hade förlängd träning förra söndagen där vi körde frågeformulär för grabbarna, information om kommande säsongs upplägg och gemensamt framtagande av regler. Vi styrde dem så att de själva föreslog de flesta regler vi tränare tyckte vi ska ha. Samtidigt var det klassaktivitet med yngsta dotterns klass och vi var ansvariga för införskaffande av 240 hotdogs och 48 weinerkorvar till dessa två aktiviteter. Jag räknade lite fel ska jag väl erkänna, så vi har ätit ganska mycket korv senaste veckan, för även när vi fyllt frysen så var en hel del tvunget att ätas upp.
 
Med korv sprutandes ut ur öronen har jag inte haft någon helhjärtad lust att spela poker heller. Körde en minimal söndagsgrind, och en ännu mindre onsdagsgrind, i övrigt har jag väl spelat lite 6-max hyperturbos när andan fallit på.
 
Efter tvåtimmars inomhusträning med grabbarna idag så måste jag dessutom tömma vardagsrummet på de flesta möbler då det kommer målare hit imorgon bitti. Efter dryga tio år i huset är det dags för en inre upprustning och först efter detta så är det dags för söndagens pokerturneringar, så det blir nog även denna söndag en lightvariant.
 
Jag har dessutom jagat nominerade till SvePofs styrelse som en del av mitt uppdrag som en av tre i valberedningen. Jag har frågat en hel del som jag trodde skulle kunna passa, men tyvärr fått alldeles för få ja. Hade höga förväntningar på en del namn som tyvärr inte infriats. Vi har som tur var någon vecka till på oss innan årsmötet, men tiden för nomineringar går ut idag så vet ni någon som skulle passa, skicka in hans eller hennes namn på mejladressen [email protected] med så mycket kontaktuppgifter som möjligt så kontakar vi era föreslagna kandidater.
 
Läs här vad omkandiderande Bjoelle skriver i sin dagbok på pokerforum.nu inför årsmötet:
http://pokerforum.nu/forum/1788317-post97.htm

Konkurrensfördel med ett leende på läpparna

2014-01-12 @ 15:17:37 | Allmänt
Läste ett inlägg av Ken Lennaárd där han utnämner att Svenska Spels klient suger så in i helvete fett till årets skandal.
http://www.pokerlistings.se/arets-smaellkaramell-i-solar-plexus-62582
 
Håller med om mycket även om jag kanske tycker det snarare är en några år gammal skandal. Själv har jag nu lagt ner Svenska Spel som klient, vilket å andra sidan betytt att jag spelar mycket mindre poker. Trivs inte riktigt med nån annan klient, framför allt har jag svårt att hitta lagom stora turneringar för lagom inköp.
 
Men det som Ken utnämner till årets skandal är väl kanske egentligen inte att SvS har pokerbranschens kanske sunkigaste klient. Jag tror att det han retar sig mest på är att den inte förbättrats, trots att Boss Media stoppat åtskilliga miljoner i fickan. Jag tror han stör sig mest på den potential som bara kastas bort.
 
Ska man se på det positivt kan det vara så att en av anledningarna till att inte Svenska Spels nätverk grindats sönder hårdare av nätproffsen, beror på att klienten är så dålig. Den uppför sig verkligen inte väl bland andra klienter.
 
En del av dess brister är saker som nöjespelarna inte bryr sig om ett dugg. De flesta nöjesspelare spelar bara på en klient i taget och kanske bara ett bord i taget. Då spelar det inte så stor roll att fönstren hoppar runt på skärmen när man byter bord i en turnering.  De retar sig säkert inte heller på en massa andra saker som jag stör mig på.
 
Det kan alltså vara så att klienten visar sig vara en konkurrensfördel när det gäller kampen om nöjespelarna. Jag tror ju att dessa hellre spelar med andra nöjesspelare, pengarna räcker längre då, än med tråkiga nätgrinders.
 
Men likväl som att klienten inte är grindvänlig kan vara en fördel, så finns det vissa saker som bara måste funka. Svenska Spel har fortfarande den i särklass sämsta hanteringen av tappad uppkoppling. Jag vet att de gärna skyller ifrån sig på trådlösa nätverk o.s.v. men när alla andra klienter klarar av att hantera dessa problem så är det märkligt att inte Svenska Spels klient gör det. Det är visserligen inte grindvänligt, men inte heller nöjesspelare tycker att förlorad uppkoppling är särskilt kul.
 
Vad värre är så har SvS nätets kanske sämsta hantering av att ersätta sina spelare för de tekniska problem de själva varit med och skapat. Här lyser det statliga arvet igenom, myndighetsfilosofin. Vi är inte kunder, vi är medborgare i Svenska Spels ögon. Kunden har ju alltid rätt, men en medborgare har ju dessutom skyldigheter.
 
Som kund till ett företag vars tjänster jag köper vill jag bli bemött som en kund, jag vill inte ha några skyldigheter. Även om en kund har fel så har han rätt, det är så förtaget skapar goodwill. Tyvärr är det inte så att SvS har en dålig policy för hur de ska bemöta sina kunder som klagar, de saknar policy helt och hållet. IKEA har fattat , flera andra framgångsrika företag har också fattat vad det handlar om. Gör det inte svårt för kunden att byta eller få ersättning för en vara som den inte är nöjd med.
 
Ersätt kunden med ett leende på läpparna. För istället för en missnöjd kund, så har du antagligen fått en kund som kommer att berätta om hur snabbt och enkelt det är att få ersättning, att få hjälp att rätta till. Det är betydligt mer värt än att kortsiktigt spara pengar men samtidigt förlora en kund och få någon som aktivt kommer att motarbeta dig . För den där historien om hur den f.d. kunden blev blåst av dig, rätt eller fel, kommer han att upprepa många gånger, så fort företaget råkar nämnas i något sammanhang.
 

Ovälkommen smällkaramell

2014-01-05 @ 15:42:16 | Allmänt
Istället för att just nu sitta i bilen på väg söderut mot något som nästan blivit en tradition, mellandagspoker i Trosa så ligger jag just nu i sängen och tycker synd om mig själv. Lika bra det, ingen annan som gör det.
 
Mitt ryggont blev igår än värre då jag var och handlade till yngsta dotterns julgransplundring. På väg ut med kassarna till bilen fick jag ytterligare ont i ryggen och blev illamående. Vet inte vad det berodde på men jag var helt utslagen resten av dagen.
 
När jag vaknade idag kändes ryggen ännu stelare och minsta obetänksamma rörelse gör ont. Gick ganska bra så länge jag stod upp kortare stunder eller låg ner med knäna böjda. Testa sedan att ha julgransplundring med 18 st vilda sjuåringar, så inser ni hur det känns just nu.
 
Ska besöka ortopeden på tisdag, förhoppningsvis kan de se om det är ett diskbråck och ge bra behandling.