Storbråk i Svenska Pokerförbundets styrelse - SvePof läggs ner

2015-01-28 @ 22:04:02 | Allmänt
Rubriken är hämtad från Poker Magazines sajt, gissningsvis för att vara så klickvänlig som möjligt. Verkar nästan som man hämtat inspiration från minimedia.
 
 
 
Allt denna rubrik döljer är en länk till Svenska pokerförbundets avgående ordförande Lina Olofsson, samma länk jag la upp igår, till en artikel hon skrev till Poker Magazine. Och där är det Linas rekommendation att förbundets styrelsearbete läggs på is samtidigt som Poker Event arrangerar SM. Det finns enligt henne ingen ny styrelse som skulle klara att ta över.
 
Men ingen annan har vad jag vet officiellt uttalat sig.
 
Styrelsen är delad i två delar, hälften av styrelsen vill lägga ut SM till Poker Event, andra halvan vill det inte.
Det finns flera olika anledningar, någon tyckte inte att det var rätt av styrelsen att ta beslutet då det var risk för jäv, en annan anledning till att rösta emot var att man ansåg att en ny styrelse bör ta beslutet, eller kanske till och med låta årsmötet bestämma. Längden på avtalet var en annan anledning.
 
Risken finns naturligtvis att årsmötet röstar nej till att Poker Event får uppdraget, och att vi då helt plötsligt står utan alternativ. Valberedningens enda medlem har avgått enligt ett inlägg på pokerförbundets Facebooksida
https://www.facebook.com/svepof/posts_to_page vilket betyder att ett förslag på ny styrelse inte lär komma därifrån.
 
Som det låter är beslutet redan taget, men jag får lite olika signaler från olika personer. Jag tog en snabb kontakt med Lina Olofsson och beskedet från henne är att Poker Event påbörjar arbetet och sedan lägger fram resultatet och planerna på årsmötet för omröstning.
 
Sen jag skrev mitt inlägg igår har jag varit i kontakt med personer som tvärtemot säger att det finns ett styrelsealternativ som känner att de kan klara av att göra minst ett lika bra arbete som styrelserna gjort de senaste tre åren. Jag tar för givet att de kommer att deklarera sin önskan att kandidera och vilka planer de har i god tid innan årsmötet, på samma sätt som den nya styrelsen gjorde för tre år sedan.
 
Samtidigt kvarstår frågan hur stor förlust förbundet gjorde på senaste SM i Helsingör. Det blev inte den succé de hoppats på, men ett godkänt evenemang enligt min mening. Nu i efterhand så tycker jag nog ändå att de två tidigare mästerskapen på Malta varit bättre, men inte beroende på arrangemanget i sig utan snarare beroende på att Malta var en bättre plats för det som inte gäller själva pokern. Om det nu visar sig att förbundet dessutom gjort en stor förlust så är det mycket illa och det kan förstås få konsekvenser för den eventuella nya styrelsen. Det är lite svårare att driva ett förbund med tomma kassakistor.
 
I transparensens namn bör den sittande styrelsen därför också i god tid före årsmötet redovisa årets ekonomiska resultat och balansräkning, även om de kanske ännu är preliminära.
 
Planerna att lägga förbundet på is tycker jag är överilade. Återigen, det var bara SvePof som lyckades arrangera både ett live-SM och ett online-SM något staten misslyckades med. När jag pratar med andra uppfattar jag inte dem alls lika negativ som Lina Olofsson verkar vara i sin artikel. Det kan vara så att artikeln var ett sätt att skapa debatt och att få folk att agera, men den målade verkligen ingen ljus bild av styrelsearbetet. Av de gamla och nuvarande styrelsemedlemmar jag talat med så är inte alla överens om att bilden som målas upp är sann.
 
Av några av de som vill engagera sig för förbundet får jag tvärtom en känsla av att det finns mycket vilja och idéer från alla håll.
 
Ryktet om förbundets död är starkt överdrivet.
 
 

Rätt beslut på fel sätt?

2015-01-28 @ 00:13:00 | Allmänt
Så kom då första numret av nya digitala Poker Magazine.
Och med den en bomb som hette duga.
 
http://pokermagazine.se/2015/01/27/premiar-nya-digitala-poker-magazine-2/
 
 
I innehållsförteckningen stod det: "70 Lina Olofsson om varför förbundet läggs ner".
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=pgqmzqn6&gInitPage=68
 
Allra sist i tidningen, en artikel författad av Svenska Pokerförbundets ordförande där hon förordar att förbundet läggs på is om ingen vill ta ansvaret.
 
Det visar sig att Pokerförbundets SM i Danmark blivit en dyr historia, hur dyr, varför eller hur vet jag inte, men kanske inte det viktigaste.
Det har åtminstone fått ordförande att fundera på alternativ till att förbundet inte arrangerar själv för att slippa den ekonomiska risken.
Och i en omröstning förra veckan, där ordförandens utslagsröst fällde avgörandet, gick uppdraget att arrangera SM de närmaste tre åren, live och online, till Poker Event, ett bolag som drivs av en av de nuvarande styrelseledamöterna.
 
Det kommer att bli diskussioner om jäv, om att en avgående styrelse inte borde ta sådana beslut för så lång tid, om varför detta inte vädrades mer offentligt innan beslutet togs. Alla rimliga frågor.
 
Beslutet borde tas på årsmötet. Förutom att årsmötet förra året hade elva deltagare. Kanske inte så stor skillnad jämfört med ett per capsulam-beslut.
 
Jag köper många av argumenten som Lina framför. Tre års avtal för att hinna bygga upp något, få kontinuitet. Garanterat inga förluster för förbundet, garanterat att SM kommer att genomföras i tre år. Det borde ha gått att vinna gehör för hos medlemmarna. Men nu riskerar det handla mer om hur beslutet togs än om det var rätt beslut.
 
Valberedningen hoppade av efter beslutet tagits och efter att en del kandidater tydligen inte var beredda att sitta i styrelsen under de förutsättningarna. Lätt kaosartat och efter artikeln måste ännu fler tveka inför att ta ett förtroendeuppdrag inom förbundet.
 
 Nu står hoppet till att någon gruppering trots detta ändå känner att de vill gå vidare och lägger fram en programförklaring. Annars känns det som att de senaste tre årens uppryckning riskerar att gå om intet.
 
 
 
 
 
 

Lagt av....

2015-01-25 @ 10:12:42 | Allmänt
...har jag inte gjort men samtidigt inte känt något behov av att blogga på sistone mer än i korta stötar då jag upprörts över något jag läst eller hört talas om. Annars har det varken funnits tid eller lust, vilket är synd då denna blogg ofta får tjäna som en sorts påminnelse till mig om vad vi gjort.
 
Till nyår var vi och hälsade på kompisar några dagar, åkte lite skidor i Järvsö. Sista skiddagen var det tveksamt om viskulle kunna ta oss till backen. Skogsvägarna från stugan i Hälsingland blev som en isbana när packad snö rann bort och allt som var kvar var is när det blev plusgrader och regn. Men prognosen sa att det skulle bli sol kl. 11.00 så vi gav oss iväg i knappt 20km/h. Det gick bra, även om det fanns tillfällen då jag önskade att vi hade dubbdäck och inte våra friktionsdäck.
 
Väl i backen blev det ett par timmars bra åkning, men sedan på väg upp i liften igen efter den sena lunchen åkte jag ankarlift. När jag kommer upp över krönet där man ska släppa liften ser jag att ett barn står med ryggen mot mig, precis där de orange käpparna står. Jag inser snabbt att om jag släpper ankaret nu så är risken stor att den träffar barnet och försöker därför glida åt sidan samtidigt som jag håller kvar i ankaret, planen är att släppa så sent som möjligt så att ankaret far förbi sidan om barnet. Planen funkar, men innebär samtidigt att jag sekunden efter jag släppt liften åker ut sidan om på blankisen samtidigt som ena skidan fastnar i en käpp. Vred knät, tog mig nerför backen men sen var det slutåkt. Som tur var hade jag på mig mina donjoy-robocop-skydd, ett måste efter två korsbandsoperationer, så efter ett par dagar märkte jag inte av vridningen längre.
 
Väl hemma igen åkte jag och hämtade Livs och min julklapp till varandra, ett skåp/sekretär till köket som Liv hittade på Blocket. Fram och tillbaks till Flen och jag och Liv lyckades faktiskt baxa in det trots att det var rejält tungt. Blev riktigt bra faktiskt.
 
Dagen efter var det dags för den årliga mellandagspokern i Vagnhärad, en hel del dök upp, färre gamla bekanta än tidigare, men kul som vanligt. Ingen framgång som vanligt, men ganska nöjd med mitt spel. Fick se en av de konstigaste dealer jag någonsin sett när chipleadern 10-1 gladeligen delade prisumman häften-hälften när han kom headsup framåt småtimmarna.
 
Sen var julledigheten slut, men av någon underlig anledning så betyder det inte att barnen går i skolan, det är studiedagar, stängda fritids och utvecklingssamtal om vartannat så det blir väldigt upphackat.
Efter jobbet var det dags att inhandla en kostym för tyvärr hade en nära släkting gått bort precis innan jul, och jag skulle åka ner till Skåne på begravningen måndag kväll.
 
Det är ganska mycket på gång nu, dels ute hos kunden, dels på mitt företag, och sedan alla aktiviteter som ska samordnas. Så får se hur mycket poker det blir mellan ägarmöten, styrelsemöten, driftsättningar, simskolor och fotbollsträningar. Hittills har jag åtminstone kunna reservera söndagkvällar, men det räcker inte riktigt om man inte vill börja på de höga nivåerna av kval till PPC:n.
 
Vill gärna åka igen i år, 14-17 maj går den av stapeln och kvalen är redan igång.
https://www.paf.com/ppc
Tyvärr känns det som om PAF inte satsar lika mycket på denna turnering längre, men det är fortfarande kul att åka dit, gillar dessutom Åland och Mariehamn så förhoppningsvis lyckas jag. Vore ju kul om Koivu och Pokerstar dök upp där med, kanske till och med dybban om SvS släpper honom ur sitt garn.
 
Det närmar sig också årsmöte i Svenska Pokerförbundet och jag är tacksam för att slippa uppgiften som valberedning i år. Är en aning orolig för att engagemanget bland svenska pokerspelare tryter.
http://svenskapokerforbundet.se/2014/11/27/vill-du-vara-med-och-gora-skillnad/
 
Förra året var det bara ett SM-online då Svenska Spel fick lägga ner sitt stulna SM efter DDOS-attacker. I år finns risken att det inte blir något alls om inte pokerförbundet arrangerar. Hoppas det finns någon som känner sig manad.