Långhelg

2009-04-30 @ 14:51:58 | Allmänt
Så, då har man jobbat klart för veckan. En halvdag på jobbet för att hinna ifatt och sedan en lugn eftermiddag hemma. Ikväll ska vi bort till några bekanta och grilla. Kanske blir det någon brasa också om barnen orkar.
Sverigeranking ikväll igen, anmäld men lär ju bli en aning sen. Med den strukturen så har man ändå en chans så det är lika bra att anmäla sig. Igår spelade jag bra.......oftast i alla fall. Spelade bara 3 turneringar. Kval till WSOP-Söndagsfinalen på Pokerstars ($80 Freezout och $33 rebuy) och 500krs. Vann en plats till söndagsfinalen($650) så det blir två WSOP-kval på söndag. Låg bra till i kvalet med 22 spelare kvar, sammanlagd på en andraplats, när jag av någon underlig anledning spelar en hand från BB jag borde släppt. Ligger sedan precis på bubbelgränsen innan jag dubblar precis innan bubblan spräcks. Handen jag dubblar med är jag inte stolt över, men var tvungen att försöka stjäla blinds. Ställde med KQ och killen som täckte mig med 400 synade....med AK. Han var också pressad så det var nog en enkel syn. Han hade dock inte räknat med att jag har en otrolig förmåga att dra ut just när jag ligger rejält under. Men nu vet han....damen kom på turn.

Certified Scrum Master och Sverigerankingen

2009-04-29 @ 20:58:39 | Allmänt
Har nu precis avslutat min certifieringskurs i Scrum. För er som inte är insatta i systemutveckling kan jag berätta att det är en process ramverk för hur man utvecklar mjukvara eller egentligen ett ramverk för hur man planerar och genomför precis vad som helst i teamform. Det är ett "agilt" sätt att jobba vilket betyder att man minimerar tid och energi man spenderar utom på det absolut nödvändigaste. En av mina kollegor på mitt företag planerade och genomförde sin flytt  tillsammans med hjälp av denna metod och det fungerade jättebra. Ett bra och strukturerat sätt att jobba utan onödig byråkrati. Förhoppningsvis blir detta ramverk grunden för nästa systemutvecklingsramverk hos min kund. Vore otroligt bra och skulle passa perfekt.
Kom 7:a i Sverigerankingen igår efter en riktig cooler. Jag floppar stege den andra killen tvåpar. Han sätter naturligtvis kåken på turn. Inte mycket att göra där. Borde avancerat i totala sammandraget men eftersom Svenska Spel har tekniska problem(ovanligt) så kan de inte visa upp ställningen. De har jobbat för fullt med detta i snart en vecka. Skulle kanske behöva använda Scrum som systemutvecklingsmetod för att lösa sina problem. I så fall kan mitt företag hjälpa till, känns som det finns ett behov.
I övrigt har det inte gått så lysande i mit WSOP kvalande. Kvalificerat mig till Bodogs kval den 3:e maj,  men spelat dåligt på pokerstars.

Söndag morgon innan Pingisskolan

2009-04-26 @ 10:08:08 | Allmänt
Blev en trevlig kväll i med god mat och gott vin. Avslutades dock alldeles för tidigt, men har man två stycken ett och ett halvtåringar som bryter ihop så är det inte mycket att göra.... Vi la våra barn och jag hann med lite poker och Robinson 2009. Pokern åkte jag på en del folk som spelade uruselt men hade tur. I 500krs åkte jag med topp-par mot en kille som trots min gigantiska överbet synade på floppen. Han fick sin färg på rivern till sist, bta jagat. I midnattsmötet åkte jag med KK mot 88, han fick en 8 på floppen. BB var då 20-40 och han ställde med 3000, dubbla startstacken. Jag synade med 2300 direkt. Well played JFK68. I enbordsturneringarna gjorde jag en minimal vinst till sist. Har ingen tur i SnG längre och med skicklighet kommer man bara så långt. Nu är det pingisskola och en i övrigt fullbokad söndag. Föredrar de söndagar där man hinner med lite, men så kan det vara ibland.

Lördagmorgon, bloggtid.

2009-04-25 @ 09:07:03 | Allmänt
Har precis gått upp med Signe, hon har fått sin välling och nu leker hon och Sander på vardagsrumsgolvet. Siri sover över hos en kompis.Jag har fått min frukost, en dubbel espresso med lite grädde.Tid att blogga.
Poker:
 Var som sagt ganska tiltad i torsdags, men lyckades ta en 4:e plats i 500krs i alla fall. Blev anklagad för att vara den mest riggade spelare in på Svenska spel, d.v.s den mest turlige spelaren. Inte mig emot om det är sant. Det var en railare (åskaådare), steekarn tror jag han hette, som skrev det i chatten. En annan kille hängde på, med nicket BajsMongo(Hur tänkte han när han valde det namnet???!!!!!), men det visade sig att han fick äta upp sina ord med tanke på vilken tur han hade. Han vann med sämst hand in varje gång, han fick AA ett antal ggr och bra betalt varje gång. Till slut tyckte väl t.o.m han att det var lite väl sjukt. Men så är det. Får väl hoppas att steekarn får dra ut någon gång så han vet hur det är, så slutar han kanske vara bitter. Igår blev det ingen poker alls och antagligen ingenting ikväll heller eftersom vi får gäster. Är dock barnfamilj så beroende på uthållighet så blir det kanske ett midnattsmöte och lite enbordsturneringar sent ikväll.
Familj: Stora händelser i veckan var Sanders fotbollsträning och Siris disko på skolan. Signe är lite bättre fast fortfarande förkyld. Hon älskar att vara ute och leka, ibland med Isak, grannpojken som är lite äldre men samma årskull.
Sander gjorde mål på träningen och var mycket nöjd, det var otroligt kul att se 12 ungar springar runt med en boll. Alla sprang efter bollen ingen tänkte på att ställa sig framför mål och vänta på passningar.
Siri hade sitt disko igår, och åkte sedan direkt hem till sin kompis så jag har inte hört något om hur det gick, men höjdpunkterna verkade vara korv- och glassbiljetterna.
Igår blev det som vanligt Wallenbergare från Enskede krog och eftersom det var otroligt fint väder en öl i trädgården innan. Skönt att varava ner efter en stressig vecka.
Atkins: Ligger kvar runt 85kg, dock varit nere på 84,5 under veckan. Äter mindre strikt på helgerna än tidigare men känns inte som om det spelar så stor roll just nu, ganska nöjd med att ligga på 85 just nu. Tänkte fortsätta köra strikt i veckorna, vara lite mindre restriktiv under helgerna så får vi se hur det går. Cyklar varje dag till jobbet, blir 20 minuter dit och 20 minuter hem, c:a 1,2 mil per dag.  Är nöjd om jag håller mig runt 85 under sommaren, lär bli svårare att inte synda, men får väl träna mer.

Men tilta mig lagom.....

2009-04-23 @ 22:42:18 | Allmänt
Jaha, kom tia igår i 500krs, bad beat naturligtvis. Och i sverigerankingen ikväll satt jag i position på totalledaren. Har 4600 i stacken och Ms Lotta höjer till 600 på lilla mörken. Jag ställer me AQ, och hon tänker....länge.....och synar med....................K9s.......WP fisk. Nia på rivern naturligtvis. Två händer senare dubblar hon igen med AJ efter att återigen riskerat hela stacken med sämsta handen. Snacka om att suga...... Detta tiltar mig och får mig att ge bort hela stacken i min pokerstars satellit till söndagens WSOP satellit. Jag blir så trött. Ikväll måste jag bara vinna  500krs, är värd varenda utdragning jag gör.

Dåligt....

2009-04-22 @ 22:23:23 | Allmänt
Jaha så har man spelat så där dåligt igen. Uruselt spel av mig i återköpsturneringen på Svenska Spel. Helt onödigt tappa chiplead, stor sådan dessutom. Uruselt...knappt så man orkar blogga om eländet. Får se till att spela bra och vinna 500krs istället. Skärpning!

Long time no blog...

2009-04-21 @ 19:58:06 | Allmänt
Var ett par dagar sedan jag hade tid och lust att blogga. Var rejält trött i lördags och somnade ganska tidigt. Sedan blev det trädgårdsjobb hela söndagen i kallt men vackert väder. Ungarna var ute och lekte nästan hela dan. Sander kan cykla, förutom start och stopp, men det kommer väl snart det sista också. Jag spelade 100k garantin på Bodog i söndags och kom på 18:e plats, gav $650, tyvärr inget finalbord p.g.a dåligt spel av en hand. Har A5 på knappen, höjer , lilla mörken går all in för sammanlagt 2/3 av min stack och jag synar. Han har AQ och vinner. Otroligt dålig syn, även om han gjort  det ett par ggr innan. Visst var mörkarna höga men man vinner inga turneringar med sånt spel. Man måste kunna lägga den handen enkelt. Superdåligt.
Var på Casinot igårkväll och där var det någon annan som gjorde en dålig syn. Första bordet jag satt på var lugnt, men andra bordet var fullt av fiskar och dåliga spelare. UTG höjer till 3ggBB som var 400 till 1200. Jag ställer med 77 med en mycket tajt image. Får syn av kvinnan efter mig. Som synat en höjning och en reraise all in med AT. Bra spelat, tyvärr fick hon färg. Snacka om fisk.

Kryssningsturnering PAF-Sviten Deepstack forts.....

2009-04-18 @ 20:16:20 | Allmänt
Gick ner till konferensrummet där spelet skulle fortsätta kl 10.00, var otroligt ruggig. Nya spelare vid bordet var Franke, som vann förra kryssningen och några till okända förmågor. Chipleadern hade 151000 medan jag hade 20 600. Hon såg dock en aning trött ut och var inte alls lika aggressiv som tidigare och inte heller lika lyckosam. Fick QQ i första pos och höjde till 2500. Blindsen var 500-1000 100 ante. Fick syn av två spelare och floppen kom QJ9 i klöver. Jag höjde till 6k och de la sig. Blindsen var 600-1200 200 i ante. Jag hade hållt mig flytande genom att stjäla lite blinds och hade c:a 24K. Killen i första position synade och jag också med KJ i spader. Franke som satt 3 positioner efter mig höjde till 6k. Första position stekte men la sig. Min känsla var att han inte hade speciellt bra och bara försökte straffa oss som limpat. Jag bestämde mig för att KJ var en helt OK hand som antagligen inte var jättelångt efter hans hand och gick allin. Han stekte bra länge men la sig. Vann en pott till när jag höjde med AK, men fick bara mörkarna.Sedan fick vi en ny spelare vid bordet en lite rolig och lite jobbig ålänning. Han höll låda hela tiden vilket var kul i början men i längden ganska jobbigt.
 Fick  22 på cutoff dvs 1 plats innan knappen. Ställde trots att det var en massiv översatsning. Hade handen innan höjt till 4k och blivit reraisad. Hade ingen ust med detta och kände att jag inte kunde släppa 22 i den positionen. Alla la sig men BB stekte länge och visade AT. Stal sen ytterligare och hade 27-28k ungefär då jag fick TT på BB. Alla la sig till lilla mörken som höjde till 8k, BB var 2k. Jag ställde och han synade snabbt med A8. Ess på floppen och ingen hjälp på turn eller river och jag var ute på en 16:e plats.
Spelade bra hela turneringen, fokuserad och inga större misstag även om jag kunde varit lite mer aktiv kanske. Men det är svårt när man hela tien ligger under average stack. Jätteirriterad över att TT inte får stå mot A8, orättvis otur, men som sagt......SNART KOMMER STORKLONKEN. Tyvärr inget sidospel eftersom de inte skulle köra igång några nya Sit-n-Goes och jag ville inte spela cashgame tiltad som jag var. Kul att ha fått spela live igen mindre kul att åka så nära pengarna
Hoppas jag kan få tag i lite foton från Paf-representanterna som var där och fotade.

Kryssningsturnering del 1

2009-04-18 @ 17:21:57 | Allmänt

Efter att ha träffat de andra PAFarna gick jag tillbaks till hytten och tog det lugnt. Provade min PAF-tröja, vilken visade sig vara XL.... i dammodell. Visserligen är jag mindre nu men det finns gränser. Bytte till en L model för män vid registreringen och den var ganska tight, men XL var slut. Nåja bild kommer så småningom.

Satte mig ner på bord nr 5 plats 1, det var tyvärr bara 74 startande vilket betydde 8 priser.  Vi startade med 12 000 och jag fick AA ganska tidigt men vann bara blindsen. Mitt emot mig satt en annan PAF-kvalare vid namn Alex på plats 4 som spelade otroligt underligt och uppförde sig ännu märkligare. Han var ganska svår att spela mot men jag var inte med i någon hand mot honom egentligen. Han lyckades dock plocka upp AA två gånger och fick ordentligt betalt också. Han spelade och höjde ganska många potter, men verkade otroligt osäker på hur man spelar live, men var väldigt kaxig.

Själv bluffade jag ganska tidigt på en river med missat färgdrag och blev synad. Låg runt 10 500 i marker nu. Fick lite senare triss i 5:or när jag synade med T5 efter att flera limpat. Dock ingen action. Överlag hade de flesta respekt för mina höjningar och jag hade ne tight image vilket i och för sig var rätt. Men jag lyckades tack vare detta semibluffa till mig en del potter genom att spela färg och stegdrag väldigt aggressivt. Limpade med i flervägspotter och reraisade deras floppbet om jag hade steg eller färgdrag. Trots det spelade jag väldigt få händer för jag fick inga bra kort. Inga par utom låga och de fick fick jag lägga efter raise och reraise innan turen kom till mig. Ganska actionbetonat bord p.g.a av ett par väldigt slaskiga spelare.

Alex limpade in i första position vid blindsen 100-200 ante 25. En annan spelare, Stefan med kepsen, som hade spelat hade en semilös image höjde rejält upp till 1200. Han hade 15k till bakom och vår "vän" Alex ställer och han får insta-syn. Alex har T7 och den andra killen AA. Så spelare man inte en stor stack. Alex fortsatte att slaska men åkte efter ytterligare en timme, kommer inte ihåg hur, men han spelade väldigt dåligt och var överlag väldigt ohyfsad. Satt kvar vid vårt bord fram till 4 på morgonen ungefär då jag fick byta, hade haft lite tur och hade kanske 18k i marker ingen gigantisk stack, jag och Stefan med kepsen kom till samma bord där chipleadern satt, en väldigt full tjej som träffade allt och fick  bra kort hela tiden. Jag satt precis innan henne vilket gjorde att jag var tvungen att spela tight, men jag fick AK en hand och vann blindsen plus lite till och jag gick allin med 77 när alla lagt sig fram till min lilla mörk. Hon stekte skitlänge men la sig, sa hon hade haft AQ, så jag sa att jag önskade att hon hade synat. Spelet avslutade 05.30 då 27 spelare återstod. Vi fick paus fram till 10.00 så jag gick till hytten och somnade omedelbart. Hade otrolig tur som vaknade helt plötsligt och klockan var 9.36. Hade ställt larmet på 9.30 men det hade tydligen inte funkat. Forts. Följer........................

Pokerkryssning

2009-04-17 @ 22:05:56 | Allmänt
Jaha då sitter jag här i hytten och har ätit en god middag på den ryska restaurangen på båten. Saknade Liv, men hade min iPhone igång och hoppades på chatmöjligheter utan lycka. Började blogga där men det gock inte att committa så försöker igen nu i hytten. 21.00 träffades satellitvinnarna och PAF bjöd på en drink. Vi fick otroligt fula tröjor att ha på oss, men de lovade ett jumbopris och ett last longest pris så får ha på den iaf. Bild kommer kanske. Vi skulle även få lite extra service vid borden, så jag hoppas de bjuder på lite irish coffe, vilket var jäkligt gott. Nu gäller det att nyktra till och skärpa till sig till turneringen......eller kanske inte. Brukar bli lite för tajt spel i början så kanske ska testa lite mer lös approach. Vi får se. Vore ju kul att ha haft med någon man känner (helst Liv) men träffade lite trevliga människor som vunnit satelliter så man får väl öva sina "social skills". Återkommer när jag har något att rapportera....

Pokerkväll

2009-04-16 @ 09:41:10 | Allmänt
Idag är jag hemma med Signe på förmiddagen eftersom hon fortfarande inte är bra. Kräktes två gånger igår och har fortfarande hög feber. Men just nu är hon i alla fall nöjd så jag kan skriva inlägget. Igår var det pokerkväll här hemma igen. Var ett tag sedan sist och första gången vi spelade på nya bordet. Vi blev 8 st efter ett par sena avhopp, tråkigt med tanke på att jag hoppats på fler, men ganska skönt eftersom det inte vlev lika rörigt som sist. Men nästa gång hoppas jag vi kan slå rekord och att det blir lite cashgame efteråt.
Vi började först 18.20 efter ett par sena ankomster. Den här gången fick vi riklig tillgång på whiskey eftersom ett par av spelarna hade med sig. Det finns kvar till nästa gång också;-)
Spelet var försiktigt i början trots unlimited rebuy. Tightaste spelaren var nog Stefan som jag tror spelade 4 händer innan han kom headsup mot Micke i första turneringen. Näst tightast var Stefans bror Jörgen som dessutom inte hade någon vidare tur. Mest aktiv, åtminstone på låga blindsnivåer var Christoffer, som har cashgame som specialitet. Han visade dock mestadels bra händer så vem vet, kanske hade han bra kortsnitt.......
Jag själv hade dåliga kort men bra timing. Träffade fint floppen 864 med 86 och fick syn av Jakob som hade A7. Dålig syn av mig innan floppen med tanke på att jag nästan var potcommited, men jag spelar ju hellre än bra. Och det är väl anledningen till att jag får syn i de lägena också.Och sen har jag ju sån tur så dessa spel kan liksom inte gå fel för mig.

Dock försökte jag några händer innan bluffa Anders (obluffbar, vilket jag borde veta vid detta laget), med missat färgdrag. Anders gjorde en mycket bra check på rivern som jag föll för och jag var tvungen att beta. Bra spelat av Anders.

Anders fick dock vara med om en badbeat mot Micke som med 99 fick triss på rivern. Anders hade då träffat tvåpar på floppen. Micke var nog den som hade bäst kortsnitt igår, men han spelade samtidigt mycket bra när han inte hade korten.
Jag ställde med 55 när Christoffer höjt med 66. Tyvärr satt Stefan efter mig och spelade sin andra hand för kvällen, JJ som blev kåk på rivern. Christoffer köpte in igen trots höga mörkar och lyckades så när placera sig ITM.
Till slut vann Stefan första turneringen mot Micke. WP GG tight is right.


Jakob, Jörgen och Christoffer utan marker


Micke med mycket markerStefan med ännu mer marker

Andra turneringen gick riktigt dåligt för mig trots att jag hamnade på tredje plats. Dubblade tidigt med par i kungar men lyckades sedan sakta men säkert krympa ner under startstack.med bra händer utan träff på floppen.  Eftersom jag inte hade lust att ha liten stack när mörkarna blev höga började jag chansa och fick snart göra en rebuy. Tripplade sedan med K2 UTG. Gick allin, och fick syn av Micke och Christoffer Micke hade 76 och Christoffer AT, men jag fick min kung på rivern. Tack var detta kunde jag folda mig in i pengarna.
Christoffer vann mot Micke i sista turneringen och tyvärr blev det inget cashgame denna gång.

Nästa gång blir antagligen i mitten på maj eller början av juni, vi får väl se.....

Hemma på riktigt

2009-04-14 @ 09:47:51 | Allmänt
Jaha, då fick jag vara hemma från jobbet idag eftersom Signe är sjuk. Förkyld, hostig och feber. Rosslade och sov dåligt inatt antagligen p.g.a febern. Hon är inte så pigg men gullig som vanligt. Cattis skulle ha haft henne idag, men jag skickade hem henne eftersom vi absolut inte vill att Cattis ska bli sjuk.
Sådana här dagar försöker man alltid få en massa gjort, men misslyckas eftersom man inte kan röra sig en meter ifrån Signe som är alldeles för trött och sjuk för att vilja vara ensam minsta lilla stund. Men så är det och man kan bara tycka synd om henne.

Spelade Sit-n-goes och 500krs 22.00 på Svenska Spel igår. Gick helt OK för en gångs skull och gick c:a 2k plus på enbordsturneringarna och kom på tionde plats i 500krs. Var värd en bättre placering men man kan ju inte alltid ha tur. Well played killen som synade drygt halva sin stack med A7. Hoppas du spelar fler turneringar.

Hemma igen

2009-04-14 @ 09:38:13 | Allmänt
Hemma i Stockholm igen efter att ha firat påsken hos mina föräldrar i Skåne. Meningen var att vi alla (mina föräldrar, mina tre barn och min sambo och hennes föräldrar) skulle gått ut och ätit sista kvällen, men de gamle orkade inte riktigt och stannade hemma med barnen, Så jag och Liv fick en kväll ute på restaurang själva vilket är en otrolig lyx. Gick på ÖG (Östergatan) ett nyöppnat ställe. Bra mat och bra viner, en aning dyrt kanske, men det får man unna sig när det inte är så ofta.

Kom hem igen vid 21.30, lagom till paus i Sverigerankingen som jag då kunde spela samtidigt som jag la Signe, vår minsting på 1 och ett halvt.
Spelade även en del turneringar på Bodog, bl.a deras påskspecial med 20k added. Det gick inget vidare på Bodog dock, jag spelade otåligt och chansartat, så var ute i alla efter bara ett par timmar.
I Sverigerankingen hade jag 2400 marker kvar när jag satte mig vid bordet efter första pausen. Började med 3k så det var helt ok. Dubblade ganska snart upp med AK. En shortstack med c:a 400 gick allin och fick syn av killen direkt efter. Jag ställde och täckte nästan han som synat. Han tänkte länge innan han synade med ...... AJ suited. Jag klonkade färgen på rivern.
Sedan spelade jag lugnt och försiktigt tills....
jg höjde3bb i mellan position med 33. En kille som hade lite mer än mig ställde på knappen. Jag funderade ett tag, men synade till sist. Han hade 42off. Han satte triss i fyror på turn.. Nu när jag tänker på det kan det ha varit det som gjorde att jag åkte i de andra turneringarna. Jag har en lätt tendens att tilta ibland...

Natten avrundades med att minstingen hostade till hon kräktes. Snabb sanering och somna om. Men vid femtiden på morgonen började hon rossla. Vi ringde sjukvårdspplysningen som lugnade oss och sedan somnade vi till sist om igen.
Upp tidigt och in i bilen för snabb färd upp till Stockholm. Hemma vid fyratiden efter en timmes köande i Södertälje. Hämtmat, indiskt och nu poker, SnG och turrar på Svenska Spel.

Påsk i Ystad

2009-04-11 @ 13:12:36 | Allmänt

Signe vid ankdammen i YstadStranden i Ystad


Liv och Signe vid stranden


Sander och Signe vid stranden

Siri vid stranden

För högt för mig

2009-04-07 @ 22:23:47 | Allmänt
Blev utmanad av KALLEMYDIA på Headsup. Brukar ofta ignorera dessa utmaningar som kommer då och då, ofta efter att man dragit ut någon på ett hemskt sätt. Men den här gången kändes det som om det skulle kunna vara bra värde. Tänkte att om jag kan få honom att spela högre än han var bekväm med så skulle han kanske spela ännu sämre. Så jag sa 75-150kr mörkar. Vi spelade 30 händer sedan kände jag att det inte rätt nivå för mig. Gick plus 4000 men det kändes inte bekvämt och ska man spela med 30 000kr vid bordet så bör man ha en bankrulle på 1 miljon och jag har inte riktigt en miljon än;-) Det visade sig att det jag som inte var bekväm och jag borde valt att spela lägre. Men när någon frågar om jag spelar cashgame kan jag ju numera säga: "Ja, mestadels 75-150kr HU" eftersom det är det enda cashgame jag spelat de senaste två månaderna....

TIIIIIILT!

2009-04-07 @ 21:32:35 | Allmänt
Åkte precis från Sverigerankingen p.g.a en spelare vars nick var KALLEMYDIA. Bara hans nickname säger ju att killen är lite......ovanlig. Jag hade 99 och raisade 3ggr BB, han synade mig med A7ruter. Floppen kommer 6 4 8 jag har över par och betar halvpott, han synar. Turn kommer 9, skönt med triss, men färgdrag ute. betar igen halvpott, han synar,potten nu på 2000. river 5, Han satsar på sin stege jag ställer han synar. Otur, men jag kan fortfarande inte förstå att han är med hela vägen till rivern. Jag vet att han är ganska dålig, har spelat mot honom innan och jag hade anteckning på honom som fisk, överspelar ofta, svårt att lägga marginella händer. Antar att jag hade otur och han lite tur. Men jäklar vad han tiltade mig.....

WSOP och cykling

2009-04-06 @ 18:22:38 | Allmänt
Jaha så har jag börjat försöka kvalificera mig till WSOP. Gick riktigt bra hade 4 ggr average och var chipleader när det var 60 personer kvar. 4 st fick en plats till VM och det kändes riktigt bra, hade kontroll på bordet..........tills jag somnade. Klockan var 01.00 och vaknade 45 min senare, låg då topp tio med 25 spelare kvar. Dock väldigt höga blinds och blev nästan uppäten och sedan hade jag otur med två st allins och åkte på 20:e plats. Biljetten till turneringen kostade 270 dollar, men som tur var så vann jag två biljetter igår i småsatelliter, små turneringer med c:a 20 st spelare och 4 biljetter garanterade. Så jag har en chans kvar till för 100 investerade dollar. Hyfsat resultat i Sverigerankingen men inget finalbord. Hoppas på vinst i månadsfinalen idag och min jakt på förmånliga WSOP satelliter (kvalturneringar) fortsätter.


Köpte cykel i lördags, hade blivit avis på Livs fina födelsedagspresent. Köpte också en raceliknande sak och igår söndag provcyklade jag fram och tillbaka till jobbet. 35min tur och retur i regn och blåst. Idag tog det 15 min dit och 15 min hem.

Så var det helg

2009-04-05 @ 10:46:58 | Allmänt
Det var några dager sedan mitt senaste inlägg, men det har varit fullt upp både hemma och på jobbet och inspirationen har inte riktigt infunnit sig. Min mamma fyllde år i veckan som gick och den här gången glömde vi inte att ringa, tyvärr låg hon på sjukhus då eftersom hennes öroninflammation slagit sig på balansen. Två dagar med antibiotika och taskig pressad fisk till födelsedagsmiddag. Roligare kan man ju ha förstås.

Vi har börjat få planera fortsättningen mot Svenska Spel, någon form av fortsättning blir det. Det finns dock lite olika sätt att göra det på. Ni som läser detta och är berörda, jag behöver få in fler uppgifter från er, hittills har bara hälften hört av sig.

Pokermässigt har det gått OK, inga fantastiska placeringar i Sverigerankingen, men håller kvar 7:e platsen totalt. En toppplacering så är jag uppe bland de tre bästa. Vann återköpet häromdagen men gav bara 6000 SEK. Haft en del "i pengarna placeringar" och gått lite plus på Sit-n-Goes. Tröttare nu när man  jobbar så är inte lika taggad på poker.
Mycket annat på kvällarna, läser på en del för att hålla mig uppdaterad på jobbet.

Har nu börjat på allvar fundera på WSOP och ikväll spelar jag första kvalet, 250 dollars på Bodog, 4 platser garanterade.
Överlag verkar Bodag hittills vara den bästa sajten att kvalificera sig på vad gäller värde.

I veckan som kommer blir det månadsfinal i Sverigerankingen och sedan en resa ner till skåne på skärtorsdag.

Den 15:e april är det pokerkväll hemma hos mig, nytt pokerbord och plats för c:a 25-30 spelare. Vi får se hur många som dyker upp, kanske bara blir strax under tio, fem anmälda hittills, men har bara fått ett direkt nej från en person. Någon som läser bloggen som är intresserad? Kommentera i så fall så kanske vi kan ordna något. Det blir antingen 100kr unlimited rebuy turbo eller 200kr limited rebuy lite mindre turbo och ev. lite cashgame vid sidan om. Dock inget högre än 2-4krs så ni inser att det inte är speciellt högt spel. Bara för att ha kul och vi tar det inte på alltför stort allvar. 

Svar från Svenska Spel

2009-04-01 @ 20:58:08 | Allmänt
Tyvärr samma svar som förra gången. "21.29 slutade systemet fungera, vi tänker inte visa hur vi kom fram till det". Och det tog dem en extra vecka utöver den tid de bad om anstånd. Sorgligt.