Las Vegas 2011 29 juni

2011-06-30 @ 18:22:30 | Allmänt
Vaknade som vanligt på lite dåligt humör efter att ha åkt ut ur turneringen. Sover dessutom otroligt dåligt här, borde ha vant mig vid tidsomställningen men vaknar ideligen och har svårt att somna om, och sen blir jag trött på dagarna istället.
Blev en lat dag vid poolen, spelade lite nätpoker utan någon större framgång, och läste. Tog en Meatball Slider till lunch på Grotto som var jättegod, och sen upp på rummet för att vila lite innan kvällen.

Vi drog till Rio och hämtade biljetterna till Penn & Teller. Sedan gick vi till Amazon Room och kollade på de events som var på dag 2 eller 3, William Thorsson hade redan åkt ut ur 10K 6-max men det var ganska spännande namn kvar, bl.a Elky.

Kollade in lite pokerkändisar som spelade 5K Triple Chance, så Tom Dwan, Vanessa Rousso, Erick Lindgren, Vanessa Selbst, etc, etc. Inte många "sporter" där man kommer så nära "stjärnorna" under ett VM.

Vi drog upp på 50:e våningen och käkade middag på Voodoo med en grym utsikt, fortfarande ljust då. Sen ner igen till showen, som väl ärligt talat var sådär. Ett par otroliga tricks, men inget speciellt i övrigt. Tacka vet jag Cirque de Soleil.

Sen var det dags att åka upp igen till Voodoo Lounge på 51:a våningen med en otroligt utsikt utomhus över Las Vegas och The Strip. Testade även en av deras specialdrinkar, tack för den Mattias.

Efter att ha kollat utsikten så hade partybromsen och 3-barnspappan rosjon fått nog av dunka-dunka musik och vi drog hem igen till Downtown, vi gick på någon sorts Redneck bar med knappt något folk innan jag fick sätta mig på cashgamet på Golden Nugget, lite rund under fötterna och spela bort ett inköp. Satte sen stopp och gick och la mig.

Hittills har pokern inte funkat så bra här i Las Vegas, men sista chansen idag här på Golden Nugget då de kör ett $230 event i deras The Grand Series. Ska spela så bra jag kan, men variansen är ju stor i turneringspoker så vad som helst kan hända.Utsikt från Voodo Lounge på RioEn gigantisk Long Island Ice Tea typ på Voodoo Lounge

Las Vegas 28 juni - Dead Money

2011-06-29 @ 17:45:29 | Allmänt


Igår spelade jag, Mattias och Andy event 48. Det började bra vid bordet, plockade hem några småpotter. Sen kom handen som jag fortfarande inte vet hur jag borde spelat.

Mörkarna är 25-25, första nivån. Jag sitter på BB och UTG+1 höjer upp till 75, han får sen av två till och jag reraisar till 425 med damer. Nästan direkt så reraisar UTG+1 mig till 1275. Nu borde jag haft en plan för detta, men blev en anning förvånad. Han har inte varit speciellt aktiv, men heller inte jättetyst.
Jag tror att jag redan nu preflop borde bestämma mig för om jag tänker spela handen hela vägen ut eller så borde jag lägga mig direkt i och med att vi inte är superdjupa med startstackar på 4500 och att potten redan preflop är så stor.
Jag väljer dock att syna och har nästan bestämt mig för att ställa in om floppen kommer utan A eller K. Vilket den gör, men jag checkar.....fegar ur helt enkelt. Han ställer däremot in. Och jag sitter som en åsna mellan två hötappar. Efter en minut så foldar jag, och nu är jag klart tiltad och har 3500 kvar.

Andy Black sitter vid mitt bord, först kände jag inte igen honom när han kom ganska sent, för han hade en ful full tilt basebollmössa på sig, som han dock tog av efter ett tag. Innan första pausen var han ganska tyst, han lyckades dock sno åt sig 500 av mig med floppad färg, kunde blivit dyrare, men ändå.

Sen lyckades jag tappa ända ner till 1800 på potter där jag hade övertaget hela vägen till rivern men blev utdragen, hände två gånger och nu var jag inte så glad. Plockade sen upp JJ och slog om allin mot en knapp höjning till 175. Han funderade bra länge. Sen fick jag AK efter en höjning och två syn, ställde igen.
Var nu uppe på 2500, och fick nu KK UTG som jag höjde upp till 300. Fick en syna av en annan med lite drygt 2K i stacken. Träffade trissen på floppen och checkade bara, han chekar bakom. Turn blank, checkar igen, han bettar ut och jag ställer in då jag tror han omöjligt lägger sig med så lite kvar, men det gör han efter lång fundering. Inte glad.....

Andy Black lyckas sedan precis innan paus bli nästan utslagen med KK då han blir utdragen av AK, men han hade en stor stack innan och hamnar till sist på 3,5K i paus precis som jag.

Träffar mina kollegor i pausen, Andy var ute och Mattias tillbaka på startstack efter en kort sejour uppe på 6000.
Träffade även på en bloggkollega från pokerskull, Kristan B som var kvar.

Tillbaka vid bordet så hade Andy Black slagit på charmen och han tog snabbt tillbaka vad han förlorat av samma kille. Han underhöll bordet med historier om hur han träffade sin fru, om sina cashgames, om Irland. Sällan man blivit så underhållen vid ett pokerbord. Den enda som jag kan likna honom vid är Nalle Hedlund. När man fick skithänder så var det en enkel fold, man fick ju iaf lyssna på Andy. Tyvärr, så åkte han i en stor pott med AQ mot AK mot samma kille som tog huvuddelen av mina pengar. Hade varit bättre med Andy vid bordet, tror jag hade kunnat ta en del marker av honom samtidigt som jag hade haft kul.

En och en halv timme senare.Mörkarna är nu 75-150 och jag har 87 suited på BB. Ett onlineproffs som jag känner igen men inte vet vad han heter höjer upp till 350, jag synar med 3500 i stacken. Floppen kommer KT9 med två spader. Jag checkar med planen att om han bettar så ska jag ställa in. Han checkar dock också. Turn kommer blank, jag checkar med samma plan och  han bettar 475. Jag tror han är helt tom, ställer in, han blixtsynar med KJ, ingen hjälp på rivern. Ute. Tomt.

Vad skulle jag göra så för........

Andy och Mattias övertalar mig att spela en Deepstack på Rio som tröst, men jag är allt annat än sugen på att spela. Åker till sist efter 6 timmars spel i den turnering på kanske 200 plats med AK mot QQ. Dead Money.

Under tiden jag spelar den deepstacken så utspelas headsup i event 43 som jag spelade i lördags.
Pokerstar proffset jag satt med vid bordet som dubblade tio minuter jag åkte, som satt och vårdade en liten stack lika ömt som jag ( han hette inte Gomez utan Andre Akkari, de är sjukt lika och från brasilien båda två), han vann till sist armbandet. Han hade en stor hejarklack och det vrålades från läktarna. Samtidigt ute i Rios korridorer ser jag fransyskan sittandes på golvet, lutandes huvudet mot väggen med helt tom blick samtidigt som två kompisar verkar försöka trösta henne för något. Vet inte vad, förskte se om hon bubblat i event 43, men det borde varit dagen innan i så fall och där fanns hon inte med i listorna vad jag kunde se.Lite bilder från Mattias blogg iaf:
http://vegas2008.blogg.se/2011/june/27-juni-bilder.html

Las Vegas 27 juni - Räddaren i nöden

2011-06-28 @ 09:11:01 | Allmänt
Nu är det snart dags att gå och lägga sig och ladda inför WSOP Event #48, bord nr Black 28 i Pavillion. Spelsugen och ser fram emot dagen imorgon.

Idag åkte vi och handlade på förmiddagen på Premium Outlets North och jag fick tag i det viktigaste (hoppas jag). Efter ett antal timmar åkte vi hem till Golden Nugget och jag tog en frappucino vid poolen, innan det blev en kort vila inför kvällens middag. Vi tog en middag på Grotto, och registrerade oss till kvällens turboturnering, inköp $65 med ett och endast ett återköp på $40.

Sen var det dags efter lite lätt kalabalik då jag inte hade lust att sitta vid samma bord som de andra svenskarna, men det löste sig. Kom till ett bra bord med dåliga spelare och hade snabbt ökat på mina 8000 till 12000, sen åt tightheten upp mig, det var verkligen en turbo och efter 1 och en halvtimme var mina 12K knappt 10BB, och skulle bli 6 BB inom 2 minuter. Ställde med A7 och fick en syn av AQ, men hade 2,5K kvar på BB. Alla foldar till SB som plockar upp AA. Inte meningen att det skulle gå den här gången.
Mattias gick dock på som tåget och vann trevägspotter genom att dra in sina runner-runner färgdrag på rivern. Tre gånger räddade 4 klöver på brädan honom. Men samtidigt blev han utdragen ett par gånger själv och det var verkligen klasskillnad på honom och övriga finalbordet.
Tack vare en deal mellan oss alla innan, så hölls både jag och Andy skadeslösa från våra turneringsmissar genom att vi fick våra inköp tillbaka. Vi måste dock köpa en finpizza till Mattias eftersom han vann vårt last-longer vad, men det är han väl värd. Kanske till och med kan slänga med lite vin åt Las Vegas Ove Sundberg.

  

Las Vegas 26 juni

2011-06-28 @ 02:07:08 | Allmänt
Dagen efter man åkt ur en turnering som man sett fram emot länge är inte kul. Man vaknar och det första man tänker på är den sista handen. FAN! Skulle man väntat, skulle man spelat annorlunda, varför spelade jag inte sådär den handen på nivå 4......mycket ältande inombords om händer och vad som kunde varit. Jag försökte trösta mig med att om jag min-cashade så kommer jag efter skatt knappt ha tjänat på att spela turneringen, men en wsop-cash är en wsop-cash. Det är imponerande att lyckas ta sig till dag två i ett live-event, framförallt är det ansträngande så jag måste ge en ny eloge till Liv för sitt spel i PPC:n.

Efter att ha surat på rummet ett tag efter att ha vaknat alldeles för tidigt (svårt med dygnsrytmen), så skrev jag lite blogg som terapi, och sen fick jag ett mess från Andy och Mattias att det var dags för frukost.
Gick ner på Grille istället för buffén och tog en kaffe med mjölk, apelsinjuice och en riktig flottig Grilled Ham & Cheddar with pastrami. Supergott, men väldigt mättande och kändes onyttigt flottigt. Men höll mig bra länge på den mackan. Blev lite poolhäng och sen upp på rummet för vila och nätpoker. Sen blev det delad taxi till Rio med de andra för att registrera mig för event 48 på tisdagen. Jag som slukar pokerböcker köpte dessutom på mig en ny bok av bl.a Elky och Bond18, "The Raiser's Edge", det finns alltid något nytt att lära, återkommer med lite rescensioner när jag läst den.
Vi bestämde oss, efter att ha kollat in kvarvarande spelarna i mitt event, att dra till The Strip och ta lite mat, och vi hamnade efter ett tag på O´Sheas. Vi satte oss ner vid cashgameborden efter en liten matbit och jag satt i stekande sol nästan ute på trottoaren. Blev dessutom ganska hett vid bordet, tog hem ett par bra potter i början, men förlorade sedan en pott på strax under $600 dollar då jag gick all in med AQ i spader på floppen K6x, K6 i spader. Fick efter lång stekning syn av JJ, så jag var knapp favorit med 53% mot 47% men inga av mina miljoner outs trillade in.
Så det blev till att köpa in för $200 till och börja om. Som tur var så var nivån på spelarna väldigt dålig så det tog inte mer än en timme till att vara uppe på $400 igen och när vi slutade spela vid 21.30 så gav jag bort knappt $20 i dricks till dealer och växlade in för precis +-0.
Sen blev det taxi hem och en snabb middag på den asiatiska restaurangen innan det blev sängdags för mig, medans de andra två försvann vidare ut i vegasnatten. Skönt att få sova.

Las Vegas 2011 25 juni del 2

2011-06-27 @ 18:55:31 | Allmänt

Efter andra pausen börjar det verkligen märkas att man är trött efter resan, jag får inte heller speciellt många spelbara händer och bordet blir betydligt aggressivare än det varit innan. Efter en stund så dyker Michael ”The Grinder” Mizrachi upp vid bordet, men det är inte han som är så aggressiv, det är ett par av de andra som nu vaknat till. På dessa nivåer har jag bara antecknat ett par händer, det var ganska kortdött faktiskt. Jag vet att jag spelade några händer till men antingen vann jag dem enkelt eller så synade jag någon höjning men fick ingen träff och rotade inte vidare i potterna. Första handen jag antecknade var att jag med KK slog ut en shortstack som hade A4. En sak som jag märkt är att standardhöjningen inte längre är 2,5-3 BB längre på låga nivåer, det höjs kanske 2-2,5 BB som standard istället. Gör att man måste syna lite mer ur position.

Nåja till sist bryts mitt bord och jag hamnar på ett nytt bord med Alex Gomez, brasilianskt poker pro och Sofia ”Wellbet” Lövgren, pro från Sverige. Direkt när jag kommer till bordet plockar jag upp KK och raisar 2,5BB. Får en syn av Gomez. Flopp kommer QJx och jag bettar ut 1000, han synar efter lite fundering.  På turn kommer ytterligare ett blankt kort, jag bettar ut 2500, men då lägger han sig.

Strax därefter är det middagspaus och jag är ganska trött märker jag nu, kanske inte så smart att spela direkt efter en lång resa och när man precis har vänt på dygnet. Men om jag nu är här utan min familj så tänker jag spela så mycket i WSOP som jag orkar.

Bestämmer mig för att gå till American Bar & Grill för att käka middag, kommer dit och det är nästan tomt vid disken där bordsplaceringen sker. De ropar ut ”Table for one anyone?” och jag anmäler mig och får snabbt ett bord. Jag upptäcker då att jag gått förbi en kö på kanske 60 pers som stod på andra sidan disken. Oops…..

Nåja, får en god burgare med chili, skippar potatisen för man får så grymt stora portioner, och skulle man äta allt så skulle man gå in i väggen och må ganska dåligt.Efter pausen så drar det igång direkt i första handen när jag får 33 och höjer upp 2,5 BB till 1000 och Wellbet ställer, visar 55 och jag får betala ytterligare 1800 när jag förlorar potten. Det tar dock inte så lång tid innan jag får tillbaks markerna då jag plockar upp QQ, wellbet ställer igen, jag synar. Hon har 22, ingen hjälp och jag har slagit ut ett av de stora svenska hoppen i årets WSOP. Kul för mig, otur för henne. När hon gått slår det mig hur sjukt ung hon ser ut, hade jag gissat utan att veta vem hon var så hade jag gissat på 16-17. Snacka om ulv i fårakläder. Kanske Siri om några år.

Sen börjar torkan. Efter denna hand får jag inte många spelbara händer och när jag väl får nån så är någon annan redan igång. Händer ingenting och nu är jag verkligen supertrött, somnar ibland till mellan händerna. Pausen kommer som en räddande ängel. Går ut för att ta en nypa frisk luft, men det är inte så friskt, det är snarare supervarmt trots att klockan är c:a 22, men det spelar ingen roll då jag sitter vid det i särklass kallaste bordet på hela Rio. Vid vårt bord vajar lampan av luftdraget, ALLA andra bord så hänger lampan bomstill.

En fransyska gör efter paus en del märkliga spel, inte direkt dåliga, men oortodoxa. Hon är väldigt aggressiv och min korttorka fortsätter. Tar en pott efter en höjning, men  men annars inget spel alls. Har nu bara 11K kvar, men nu får jag AA UTG. Bettar, alla foldar fram till lilla mörken som synar. Han är ganska tight och solid. Floppen kommer Axx, två hjärter, han checkar, och jag, mitt dumhuvud bettar, visserligen inte så mycket men tillräckligt för att han ska lägga sig om han inte har något, vilket han gör. Dumt spel, och jag är nu ganska irriterad på mig själv.

Gomez, som precis som jag suttit och vårdat en tynande stack dubblar upp mot fransyskan som nu  tvingas till flera allins. Hon är en aning tiltad, det märks. Jag plockar upp KJ och efter att inte ha spelat en hand på länge så väljer jag att höja till 2000, 2,5 ggr BB. Jag har sedan c:a 11K kvar bakom och jag vet redan att jag inte kommer att lägga mig om någon reraisar, openfoldar inte med så liten stack. Antingen är det en flipp eller så får jag väl dra ut. Fransyskan som har liite mer än jag ställer in och jag synar. Hon tror inte sina ögon när hon ser mina kort, men hon har AQ och jag har 37%. J i dörren men det kommer även ett A på floppen. Adieu. Tilt. 10 timmar poker till ingen nytta. Den handen är det första jag tänker på när jag vaknar dan efter. Skulle jag väntat? Vet inte, men jag vet att när jag väljer att spela den har jag inte mycket val.

 Stay tuned for more after this.....

 

 

 

Las Vegas 2011 25 juni del 1

2011-06-26 @ 22:36:43 | Allmänt
Blev frukost på buffén tillsammans med Andy och Mattias, som var ganska slitna efter cashgamet. Sen poolen en liten och sen iväg till Rio

Precis innan starten av turneringen hann jag till bordet, ganska väl tajmat faktiskt. Inser att detta bord är ett av de som kommer att brytas först, vilket är skönt då Gavin Smith sitter vid bordet.

Första timmen så får jag bra spelbara händer hela tiden känns det som. Först AQ som blir en split då brädan är bara spader, vi är tre med, inte ett enda spader. Sen AK, bett, låg flopp, fold. Sen efter knappt 15 minuter var det dags att byta bord.På nya bordet får jag i snabb följd AK, 22, T9, klöver. Vinner liten pott med AK, de andra träffar jag ingenting med. Sen får jag T9 i spader och spelar den passivt, men det är ganska billigt då han som bettar , bettar lite och ökar inte bettet på turn. Drar in färg och får betalt av honom. Egg-Whites kallar jag honom då han har reklam för nån proteindrink gjord på äggvita på keps och tröja. Sen spelar jag en liten pott med QT, då jag efter lite bettande fram och tillbaka splittar med en annan som också har QT, och vi delar på en galet aggressiv tysks pengar. Sen kommer en roligare hand när jag på BB har AT, alla foldar till SB som höjer upp, jag synar bara. Flopp AA3. Han bettar, jag bara synar, vill inte skrämma iväg honom. Turn en J, jag synar igen när han betar lite drygt halvpott. På river kommer ytterligare en J och han betar nu ut 1000. Jag slår om till 3000, men han foldar. Handen direkt efter får jag AT i ruter och synar en höjning, som tredje man, BB synar med. Får färgdrag, synar ett litet bett, tre med, reraisar sedan när färgen dyker upp på turn och alla foldar. Sen spelar jag AQ, får två syn, och de viker när jag c-bettar. Sista handen innan pausen så synar jag en raise från en tight gubbe, 1 till syn av någon av mörkarna. Träffar set på floppen, som innehåller två ruter. Han bettar, jag synar, turn kommer en knekt, han bettar igen jag rerasar nu men han synar ganska snabbt. Tyvärr kommer ett ruter på rivern, så jag synar bara hans bett. Han visar upp AJ off. Tack så mycket. Allt som allt spelade jag väldigt mycket händer de första två nivåerna, och hade väl c:a 11K i första pausen. Det berodde ju främst på att jag fick många bra händer, men också på att det var läge att se lite floppar med mer marginella händer då det nästan aldrig blev så dyrt. Var dessutom ganska disciplinerad och höll potterna nere. Inte anade jag att det skulle bli en riktig berg och dalbana nästa nivå.Får 44 efter 20 minuter in på nivå tre, raisar, får syn, cbettar och får potten. Känns som om jag har bra kontroll på bordet. Men jag lyckas ändå ställa till det för mig. Får AT i ruter i sen position, och synar en höjning från en av de unga amerikanska aggressiva spelarna. Floppen kommer med låg med ett ruter, han bettar ut, jag synar för att se vad han gör på turn. På turn kommer ett ruter till vilket ger mig nötfärgdraget, så när han betar igen så bestämmer jag mig för att syna även denna bet. River blankar dock och när han skjuter en tredje gång så måste jag lägga. Kostade nästan 1,5K att spela den potten, trots att nivån bara är 50-100.

Bara ett varv senare synar jag en allin från en shortstack med AQ mot AT, men tyvärr så träffar han inte bara en utan två tio vilket kostar 3K till. Så var man nere på 6000 och det känns inte så bra. Visst, 40 ggr BB men det känns inte så bra längre och varje pott man spelar blir väldigt stor.

Får sedan TT, raisar, men alla foldar. Ett varv senare får jag 77, träffar set på floppen, men dessutom så är det tre klöver på brädan så när jag bettar lägger sig alla.
Sen kommer en väldigt märklig hans som jag spelar mot främst Egg-White. Jag plockar upp KK i tidig position, höjer till 425, som var min standardhöjning. Får syn av Egg-White på SB. Han checkar och jag bettar 600 på floppen som känns ganska okoordinerad och ofarlig. Han synar. Börjar fundera på vad han kan syna med där, finns inga uppenbara drag, kan han träffat set? Han checkar igen på turn och jag bettar 2000, och han synar. Nu är jag ganska säker på att jag är slagen, river parar brädan och han ställer in med sina sista 1500. Jag suck synar och får se att han missat steg och färgdrag som han inte plockade upp förrän på turn. Jag är så förvånad när han visar sina kort att jag glömmer slänga upp mina egna. A6 i hjärter??!! "I made a mistake, it happens" säger han när han lämnar bordet. Sen några händer senare slår jag ut en kille med TT mot 33.
Äntligen paus 2.Forts följer....

Så var man här

2011-06-25 @ 17:53:06 | Allmänt

Alla plan gick som planerat ungefär, vi landade c:a 1 timme senare. Andy som jag flög med från Heathrow hade bestämt sig för att försöka hålla sig vaken hela resan mha film och tidningar för att snabbt kunna ställa om till Las Vegas tid, jag försökte med men inte lika lyckat för mig. Jag somnade till då och då, hade varit uppe tidigt och vi landade ju ändå 03.30 på natten svensk tid.

Det gick hyfsat snabbt genom gränskontrollen, och kom snabbt till Golden Nugget. Andy bor med Mattias som redan varit på plats ett par dagar, men jag skulle checka in. Försökte med det berömda sandwich-tricket, la $50 i passet och frågade när jag sköt fram det om det fanns några "complimentary upgrades". "No sir, I am sorry, we're fully booked" blev svaret medan han skakade ut $50-sedeln ur passet. Nåja, jag försökte och jag fick pengarna tillbaka. Ska tydligen bara vara 64% successrate på detta trick på just Golden Nugget medan det på de flesta av Harrah´s hotell ligger nära 90%.

Efter att ha installerat mig på rummet gick jag ner för att käka lite med Andy och Mattias, först tänkte vi ta en Thai-restaurang på en sidogata till Fremont Street, men den var stäng så det blev istället en burgare på Finnz. Hade lite huvudvärk efter flygningen men den gick över efter maten så när de andra satte sig vid cashgamebordet så gjorde jag detsamma.
Jag hamnade på samma bord som Mattias, och det var ett ganska bra bord i övrigt där det efter ett tag kändes som att jag (ja, till och med jag i cashgame)hade ett övertag. En man speciellt var väldigt slaskig och spelade väldigt aggressivt. Satte efter att ha synat en höjning, set i sjuor, och han betade både flopp och river när jag bara synade, skulle lagt in ett värdebett på rivern kanske, men tror bara jag fått syn av en bättre hand. Lillpluss, tills följande hand utspelar sig. Jag höjer i tidig position till $6, Mattias som sitter efter mig reraisar till $18, galningen synar, och jag med. Sitter på 55 och hoppas träffa ett set igen. Floppen kommer 458 bara svarta kort. Jag checkar, Mattias c-bettar $18, galningen slår om till $50, jag reraisar till $160, har han ett högre set eller stege så får jag betala av. Mattias lägger sig och galningen går allin med resten och det kostar mig $50 dollar till att syna. Han har J6 i hjärter för en hålpipa, men redan på turn sätter jag kåken så jag slipper bli brutalt utdragen. Hoppfull kille....

Turnar efter ett tag en färg mot en annan hoppfull spelare, som trots att jag reraisar på turn betalar och på rivern kommer fyrfärgen och han kan ta hem potten. Jag checksynar, så förlorar minimum, men det blev dyrt. Slutar vid midnatt plus c:a $150 och det är jag glad för. Cashgame är ju inte direkt min grej.

Nu är jag nyvaken, kunde sova 7,5h, ska äta frukost, gå till poolen och sen åka till Rio för dagens $1500 event som startar 12.00 lokal tid, dvs 21.00 svensk tid.

LAAAS Vegas

2011-06-24 @ 08:48:35 | Allmänt
Sitter nu här några timmar innan planet lyfter mot London för vidare färd mot LAAAS Vegas. Var uppe tidigt i morse och skjutsade Liv och barnen till Arlanda då de ska ner och hälsa på mina föräldrar några dagar. Som vanligt har resfebern satt in och kanske kunde jag lika gärna stannat på Arlanda istället för att åka hem om, men det är skönt att packa det sista i lugn och ro och ta det lugnt en timme innan det är dags att åka tillbaka igen.

Eftersom det är midsommmar och risken stor att det inte kommer någon lista från pokerlistings så får jag knåpa ihop en egen.

Inne:
1. Liv, min fru, och mina barn Siri, Sander och Signe
Egentligen alltid högst upp på listan, men just nu kommer jag att sakna dem extra mycket, men efter den här veckan så väntar en lång semester tillsammans.

2. LAAAS Vegas
Las Vegas är där det händer just nu när det gäller poker. Anledningen till att jag skriver LAAAS Vegas är att många amerikaner uttalar namnet på ett lite otippat sätt. LAS som i Lagen om anställningsskydd istället för Lass(som i glass) som vi svenskar gör. De drar dessutom ofta ut en aning på första stavelsen. Pokerstudion kör dessutom program från Las Vegas, programmen är bra även om sponsorn Svenska Spel känns lite malplacé. De får ju inte ens kvalificera någon till Main Event, även om de börjat sockra sina turneringar lite mer nu, hur står det till med tillståndet från LI egentligen. testar de gränserna?
Och trots att han ibland missuppfattar saker så är det just nu som Pokerstar-Mattias är som hetast. Han befinner sig i detta nu i Downtown Las Vegas, spelar cashgame, turneringar och upplever, samtidigt som han bloggar. Roliga, spännande bloggar med lite annat perspektiv. Viktigast vid pokerbordet är inte händerna som spelas utan upplevelsen, får hoppas han orkar leverera hela vägen ända in i kaklet.

3. Dam VM i fotboll
Ska bli extra kul att se matcherna i USA då det borde vara en större sport där än herrfotbollen. Blir förhoppningsvis ett besök till världens bästa sportsbar på Palazzo, Lagasse Stadium.

Ute:
1. Midsommar
Dagen lär bjuda på klassiskt midsommar väder, dvs kyla och regn. Inte heller riktigt min grej att dansa runt midsommarstången, även om jag har tre barn. Var aldrig så förtjust i det själv som barn, mina egna är det inte heller, möjligtvis Signe. Att dansa små grodorna nykter funkar inte för en svensk, därför uppfanns midsommarlunchen med sill och nubbe så att alla föräldrar ska hjälpligt klara av att dansa med de av sina barn som vill det.

2. Online-poker
Med på listan inte bara för att jag just nu springer dåligt och spelar därefter utan för att det inte lär bli så mycket sådant på en vecka. Har öppnat upp brandväggen så jag kan köra rdp med pokerklienterna lokalt om det skulle behövas, får se om det finns lite tid till Topp100.

3. Knäskador
Min dröm har alltid varit att få jogga längs The strip klocka 05.00, lär inte bli av denna gång heller. Ska försöka ta en riktigt lång promenad längs den istället, men inte riiiktigt samma grej.


"Life sucks, everybody's life sucks, your life sucks, my life sucks. Granted, my life doesn't suck quite as much as yours, but it still sucks."
Jerry Seinfeld

Ljuset i tunneln

2011-06-23 @ 01:25:05 | Allmänt
Fick ett besked idag som fick framtiden att ljusna en aning. Hoppas det håller i sig.

Pokermässigt så känns det ganska motigt. I Topp100 låg jag väldigt länge bra till men ett par setups och en förlorad QQ mot GoBaLis AK avgjorde antagligen Topp100. Hade jag vunnit den handen hade jag haft stor chans att ta hem totalsegern, men efter att ha förlorat nästan hela stacken till min värste konkurrent så är det antagligen kört.
Åker till Las Vegas på fredag och lär missa de två sista turneringarna. Blev dessutom finalbord i Lill-Lördag, men åkte på 4:e plats, mest p.g.a av att en spelare gjorde ett väldigt hoppfullt spel som mot all förmodan lyckades. Ibland är det bättre att ha tur än att vara bra. Det var annars en sjukt tiltande kväll då allt kändes som förgjort, GoBaLi slank gång på gång, och när jag var favorit förlorade jag. En hand fick jag dock dra ut rejält. 5 st limpar in, jag ställer allin på BB med T6 och får blixtsyn av UTG som limpat in med AA. Eftersom jag tycker det är ett spel som förtjänar att straffas ibland så var det extra skönt att dra ut.

Har börjat kolla på turneringsutbudet i Vegas just nu och det ser ut som jag kommer att spela några av dessa:

kl 12.00 $340 Venetian Deepstack (26/6,28/6,30/6)
kl 12.00 $120 Ceasars Megastack (25/6,27/6,29/6)
kl 12.00 $230 Ceasars Megastack (26/6,28/6,30/6)

kl 14.00 $200 Rio
kl 18.00 $185 Rio
kl 22.00 $135 Rio

Event #43 $1500 kl 12.00 25 juni lör
Event #45 $1000 kl 12.00 26 juni sön
Event #48 $1500 kl 12.00 28 juni tis

Skottet i mörkret

2011-06-19 @ 10:04:48 | Allmänt

Senaste veckan har varit mycket jobb, och mycket läkarbesök. Magnetröntgen nästa vecka, sedan blir det nattsamtal med doktorn den 29:e från Vegas då han fått resultatet. Kanske direkt från pokerbordet, vem vet.
Knäet är ganska dåligt, gör inte så ont om jag inte trampar fel, sträcker det eller böjer det för mycket, men framförallt är det svårt att lita på att det inte ska vika sig. Går runt som om jag vore bambi på hal is, tar inga risker för det gör så ont när skenbenet lämnar sin ursprungliga placering och vandrar ut på högersidan av knäskålen.

Pokerstar-Mattias hade ett "scoop" igår, PAF "värvar" Kissie: http://vegas2008.blogg.se/2011/june/18-juni-kissie-goes-paf.html#comment. Gissa om jag blev förvånad, inte riktigt den uppfattningen jag har av PAF att de skulle värva nån Blondin-Bella-Wannabee. Efter att nästan satt Voltarentabletten i halsen och lite googlande så upptäckte jag att det inte var någon "värvning", det var nån sorts blogg-fest på PAF-kontoret och det lär ju få fart på alla bloggdiner. Pokerstar kanske var lite purken för att han inte var bjuden, men oavsett så får han sluta att skrämma slag på oss feminister.

Lördagen vigdes i övrigt åt att åka till Globen och handla fotbollskläder till Siri och Sander. Siri har även hon börjat spela och ska precis som Sander gå på fotbollsskola nästa vecka. Nya skor, shorts, och tröjor. Sen, efter ett snabbt besök på donken (jag avstod), gick vi allihop på Hammarby-Värnamo.


"Alla från Värnamo, dom har en ko!"


"Heja, heja,heja bajen!" Hammarby vann med 1-0!


Min och (mest) Livs bild av matchen, Signe var lagom road och när hon inte gick att muta med godis blev det utflykter nerför trappan på familjeläktaren. Väl hemma igen blev det test av  de nya kläderna i trädgården/fotbollsplanen och Sander övade precisionsskytte.


I trädgården har även rosorna börjat blomma, resterna av mitt överdrivna rosintresse för några år sen, en liten mini-rosengård med gatsten, buxbom och en Stanwell Perpetual (evighetsmaskin) som höjdpunkt just nu.

Efter en kort framgångstorka så blev det sen äntligen en vinst i SvS 1000kr turnering på lördagar, Skottet. Trevligt med lite tillskott i kassan inför Vegas och skönt med lite pokersjälvförtroende igen. Hittade dessutom $800 liggandes i ett forexkuvert sen förra året, resterna av cashen i Venetian Deepstack, de kommer väl till pass just nu.

Ingen ork...

2011-06-15 @ 21:41:03 | Allmänt
...att blogga. Just nu är jag inte på topp vare sig det gäller poker eller annat. Jag spelar inte min bästa poker just nu och dessutom har jag inte turen med mig vilket inte är en bra kombination. De hoppfulla drar däremot ut som om de aldrig gjort annat. Tappade ledningen i Topp100 och åkte på en äcklig setup i dagens ranking. 
Dessutom är knäet rikigt dåligt, fortfarande dålig stabilitet, ska på magnetröntgen för att kolla ligament och menisk. Ser knappt framemot Las Vegas, riktigt jobbigt att behöva ha ortos i 45 graders värme. Även andra omständigheter gör att det just nu är svårt att hålla humöret på topp.

Redondo-kvällens hoppfulla

2011-06-12 @ 23:32:58 | Allmänt

Ikväll så får Redondo iklä sig rollen som hoppfull. Hoppas man riktigt mycket så kan man vinna med vad man än synbluffar med.....

Luxation

2011-06-12 @ 13:12:40 | Allmänt
Hade jättekul igår, vi körde först brännbollsmatch, sedan åts det picknick på det nya gräset i trädgården. Många barn och en hel del vuxna också. Varm och skönt, men vi hade vätskekontroller för att vi skulle hålla oss på topp.


Efter picknicken gick jag och Siri ut och värmde upp, tyvärr trampade jag rejält fel samtidigt som jag la vikten på benet och det blev en lätt luxation i det knät där jag inte har korsband. Skulle haft skyddet på. Det känds ungefär som om underbenet hoppar ur led eller när man bryter loss leden på en kycklingklubba. Så det blev bandage och sitta vid sidlinjen för mig. Värktabletter och vin så orkade jag igenom kvällen utan alltför stora problem och det var väldigt trevligt.
Rejält ont idag och inte helt stabilt. Får ta mig till en läkare imorgon för att kolla att inte fler ligament tagit stryk.

Så istället för att följa med Sander och kolla på hans sista fotbollsmatcher så ligger jag i soffan med benet i högläge.
Ikväll blir det säkert några turneringar, men vi får se hur många, allt beror på hur jag känner mig. Typiskt att en sån här sak ska hända precis innan Vegas....

Skolavslutning

2011-06-10 @ 22:12:26 | Allmänt
Inte haft någon större tur vid pokerborden senaste veckan, tvärtom så har setups och utdragningar haglat, två ggr AA för några minuters sen i en turnering, båda gångerna floppade motståndarna otroligt bra och drog till sist ut. Så är det bara ibland. Var på pokerklubben på söder i går och var med i nästan 40 minuter. Floppade triss i damer, samtidigt som en annan floppade kåk, och hade ändå nästan 3000 kvar att förlora med AQ på Q hög flopp med mot KK. Bara att betala av.
Idag var det sedan skolavslutning och Sanders klass hade litet uppträdande i klassrummet på morgonen, jag var där, medan Liv gick på Siris avslutning. Sen snabbt till jobbet för en kort arbetsdag innan det skulle hämtas barn kl 16.
Jag och barnen cyklade då till den lokala butiken och köpte glass, som de sedan åt i trädgården, jag tog en öl istället. När Liv kom hem blev det ny cykeltur till en thairestaurang i närheten med riktigt bra mat för att fira sista dagen på terminen.
Imorgon blir det lite hektiskt fixande, innan 12 barn och 10 vuxna kommer hit för brännboll, fotboll, vin, läsk, mat och skoj. Hoppas vädret håller sig! På söndag är det sedan sista matcherna i St:Eriks-cupen innan sommaren.

TILT

2011-06-08 @ 22:41:10 | Allmänt
Utdragen och förnedrad av hoppfulla som sätter fyrtalet på rivern och hålstegen när jag träffar min triss. Må alla hoppfulla med tur...........

Mina döttrar är glada över att jag kan mms...

2011-06-08 @ 20:00:14 | Allmänt

img_8608 (MMS)

Mina döttrar är glada över att jag kan mms blogga

Seinfeld och nationaldagscup

2011-06-07 @ 19:14:50 | Allmänt
Seinfeld var naturligtvis väldigt bra - och det funkade på Globen. Det som inte var så bra var hans "förband", George Wallace, otroligt amerikansk lismande komiker. De hade tydligen engagerat Magnus Betner som uppvärmare, men sen fick Jerry Seinfeld divalater och ville att hans kompis skulle uppträda istället. Inte speciellt smart.Spelade sedan lite homegame också, efter drygt 4 timmar var jag 28kr plus, men jag var nöjd, det var ju cashgame och alla plussessioner är uppskattade. Som jag alltid sagt, ser ni mig vid ett cashgamebord, så ställ er i kö för nästa lediga plats.

Igår var det Nationaldagscupen, en heldag i brännhet sol på Järfällavallen, och på en fotbollsplan finns ingen skugga. Så fort det var paus uppsökte vi skugga, men trots att jag smörjde in mig så fick jag rejält med färg.
Sander hade nästan heltäckande kläder, långa strumpor, långa shorts, långärmad tröja. Själv hade jag flipflops, kortärmat och shorts. Och det syns idag....Och när man som jag börjar få en liten kal fläck högst upp så är det smart att ha en liten mössa, men inte jag inte.
Bra spel av Sander, superspännande matcher, ingen vinst men två oavgjorda och bara en välförtjänt förlust. Annars var det mycket ribb och virkesträffar som hindrade Enskedes bästa 03-lag från  tre segrar. Lika rättvist som poker kan vara ibland.


Sander flamsig i cafeterian.

Natten till söndagen fick Liv sin Kronan-cykel stulen, och tro det eller ej, efter att vi tittat på Seinfeld och kom ut så var Jakob, Livs brors cykel stulen, den satt fast tillsammans med min, men de hade klippt låset. Som vanligt lämnar de alltid min cykel. Ska man få behålla sin cykel så ska man ha en 90-tals Crescent med mycket rost.

3:e plats i månadsfinalen och det närmar sig halvmiljonen, snart blir det stort firande i Enskede.

Monopol-SM utan rosjon

2011-06-05 @ 10:37:37 | Allmänt
Inget SM på Cosmopol för mig, inte p.g.a några principer som måste följas utan av ett så enkelt skäl att jag ska gå på Seinfeld ikväll vilket inte får missas. Kanske aldrig kommit så långt som till dag 2, men med den inställningen ska man inte spela. Kanske kan bli ett till bracelet-event i Vegas istället.


Så här ser man ut om man får in allt i mitten med AA mot 33 och det kommer en trea på floppen.Och så här ser man ut om man gått vidare till dag 2 med hygglig stack.

http://spelvandel.se/ hittade jag detta:
American Gambling Association har kommit med förslag på hur man ska reglera online spel, och det är inte en alldeles ljus framtid som beskrivs.
Statligt drivna eller licensierade aktörer, med ipspärrar mot alla yttre konkurrenter som inte är licencierade. Dessutom med begränsningen att endast låta spelare från USA spela där.

http://www.americangaming.org/assets/files/uploads/FINAL_Online_Gambling_White_Paper_5-18-11.PDF


Dessutom en länk till denna intressanta artikel:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vill-vi-oka-utbudet-av-spel-och-alkohol_6197645.svd#article-comments

I den står bl.a:

"EU-domstolen har slagit fast att den grundläggande principen i den svenska spellagstiftningen – nämligen uteslutandet av privata vinstintressen – är förenlig med EU-rätten. Det är med andra ord fullt möjligt att upprätthålla förbudet mot reklam för spel anordnade i andra medlemsstater i vinstsyfte, som riktar sig till personer bosatta i Sverige."

Kan detta vara första steget mot en kommande lag om ipspärrar mot utländska spelbolag? Och intressant att grundprincipen är att utesluta privata vinstintressen.

Jag är övertygad om att Sverige snart kommer att inför liknande spärrar som Norge och Italien, enda sättet att bibehålla en inre marknad. Hemska tanke. Lite tveggat detta, gillar tanken på att vi i Sverige själva tar om hand om de stora vinsterna på spel istället för att allt går ner i fickan på privata affärsmän, men gillar inte tanken på ett litet utbud av spel med en 500krs turnering kl. 20.30 som höjdpunkt. Jag är övertygad att jag lyckas ta mig förbi alla de spärrar som sätts upp av ISP:erna, men lär resten av fisktimmet göra det? Knappast.

Jag jämför Svenska Spel med Systembolaget, två svenska monopol som fungerar olika bra.
Systembolaget fungerar bra, begränsar skadeverkningarna samtidigt som det är en tillräckligt praktisk lösning för de flesta. Men Systembolaget gör aldrig reklam för senste vinsorten i dagstidningar, tunnelbanan eller på billboards runt om i stan.
Svenska Spel däremot får göra i stort sett hur mycket reklam som helst vad gäller sina spel, finns lite begränsningar vad gäller det extremt farliga spelet poker bara. Bara man har med en liten "Spola kröken"-logga i ena hörnet, förlåt jag menade "Spela lagom".

Menar man allvar med att begränsa spelberoende så skall naturligtvis all reklam för spel förbjudas inte bara den från utländska eller privata vinstintressen. 
Full Tilt skandaler avslöjas på löpande band

2011-06-01 @ 10:14:00 | Allmänt
http://www.quadjacks.com/radio/

Phil Ivey kommer inte att spela WSOP, och fler oegentligheter avslöjas just nu online, Nick Rainey avslöjar allt.

Hemma med Sander

2011-06-01 @ 09:41:27 | Allmänt
Hemma några timmar på förmiddagen med Sander som har lite feber och ont i halsen. Blir till att ligga i soffan, ta det lugnt och kolla film.
Sen blir jag avbytt av min fru och jag åker till jobbet.

.

Har dumt nog gett mig in i debatten på Superbloggen(http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2011/05/ny-boss), kunde inte låta bli. Jag som alltid hävdat att det inte är produktivt att debattera på nätet. Inte alltid man lever som man lär.
Pokern går sådär, tredjeplats i 500krs igår, trodde dock jag skulle vinna, så ganska missnöjd. Men så länge man plussar ska man vara nöjd. Bubblade dock i flera andra turneringar, spelade helt ok, vilket var skönt. Hade också den där extra lilla turen man behöver, att vinna sina coinflips och att någon gång dra ut när man ligger riktigt illa till. Jagar ledningen i pengaligan på SvS på sharkscope.com, men för att hålla den året ut måste man få en bra placering i SM, det är för få turneringar med tillräckligt höga prissummor på SvS för att inte SM ska dominera listan. Det blir bättre och bättre, men en 1000-2000kr turnering i veckan borde det finnas iaf för att det skulle kunna upppväga SM.