Home again......

2009-10-27 @ 10:42:29 | Allmänt
Varken jag eller Signe är på topp och vi är hemma idag och tar hand om varandra. Signe vill gärna gå på dagis, men hon får vara hemma åtminstone idag också, gissar att vi är hemma imorgon också. Annars blir man bara hemringd i alla fall.

Siri åkte till Öland idag med en kompis för att ha höstlov, kommer hem till på lördag, då svägerskorna har Halloween 40-års fest.
 Signe har upptäckt min bakgrundsbild på iphonen, tagen precis när vi stigit av planet i Vegas, och hon är mycket fascinerad av att mamma är med på bild. Ett evigt tryckande på knapparna för att få fram den.

Igår blev det en 4:e plats i 500krs och 2 ITM på mina små rebuyturrar på Betfriends. Spelade även den större rebuyen, men orkar inte hålla spelkvaliteten uppe så länge, förr eller senare kommer ett misstag, och jag gör inga små larviga misstag utan spelar gärna bort hela stacken då. Blir inte riktigt taggad förrän jag börjar närma mig pengarna och i den större turren med drygt 1000 spelare tar det för lång tid. Att man då inte är helt frisk hjälper inte. Annars är jag inne i en bra pokerperiod just nu med stadiga pengaplaceringar och en allt större bankrulle.

Dåligt spel i Donkr Live finalsatelliten, semibluffade bort halva stacken och synbluffade bort resten. Men det är min stil och jag har iaf lite outs när jag gör mina dåliga spel. Semibluffen var helt ok, skulle dock ställt med hela stacken. När jag inte gjorde det borde jag lagt mig när han/hon återhöjde allin. Att jag inte har några problem med att stoppa in alla marker på en bluff är annars en stor styrka som betalat sig. Oftast lägger sig folk om jag lyckats skapa en bra image, om de synar har jag ofta sjukt övernaturlig tur och vinner trots att jag ligger under. De gånger jag blir synad och är kvar betalar folk ofta tillbaka när jag sedan får bra händer. Hellre för aggressiv än tvärtom.
Nu låter det som om jag spelar väldigt löst, det gör jag verkligen inte när det går bra. Men jag spelar alla händer jag väl spelar ganska aggressivt och det funkar.

Det hjälper att gnälla

2009-10-22 @ 20:10:42 | Allmänt
Det hjälpte att gnälla lite, har nu  vunnit en liten rebuyturre på betfriends och kom på finalbord i 500krs. När jag vann rebuyturren hade jag definitivt fått tillbaka min sjukt övernaturliga tur. Alla händer stod, även om jag ibland var tvungen att åter-dra-ut (re-suck-out).
Rebuyturneringar är rätt trevliga har jag upptäckt sedan i somras. Jag kan spela mycket löst i en timme och sedan så är man rätt djup ganska länge, djup för att vara turnering alltså. Det är man ju inte så ofta när man spelar vanliga turneringar. Borde passa bra cashgamespelare bättre än vanliga turneringar.
I och med att jag skaffat mig en på gränsen till "maniac" tableimage, så får jag sedan bra betalt när jag återgår till "tight-is-right".

Lite tur tack.....

2009-10-20 @ 21:46:12 | Allmänt
Ja, jag inser att det är lite förmätet av mig att be om lite tur. Jag inser att jag har ganska mycket tur och att det inte är för inte jag blev förföljd ett tag av en spelare som kallade mig "den tursammaste spelaren på SvS". Men alla vet också att minnet är kort. Jag hatar verkligen att bli utdragen och det tar all min kraft att uppbåda självbehärskning att inte bli total tiltad. Och det är inte alltid det lyckas. Senaste dagarna har jag känt mig otursförföljd (välkommen till verkligheten kanske vissa tänker). Exempelvis:
Höjer som chipleader med JJ från tredje position. Får syn av BB. Flopp K89. Han checkar, jag ställer. Han har 1500 kvar jag har 17000 när handen börjar. Han synar efter lång betänketid och visar TT. Han får naturligvis runner, runner stege. Hela tiden likadant, går in som stor favorit och blir utdragen. Exempel 2:
Sitter på lilla mörken med J7. Höjer 3ggr bb till 150 stack 800 ungefär. Han synar. Flopp J62, han ställer för 1600 jag synar. Han har 57 inget färgdrag inet ens runner-runner. Han får runner-runner stege.
I söndags åkte jag två gånger med lägre kåk mot högre kåk. Jobbigt. Nu räcker det, nu vill jag ha tillbaks min sjukt övernaturliga tur......

Dubbelkval och VAB

2009-10-14 @ 10:00:21 | Allmänt
Hemma idag igen med Signe som är ganska pigg men har haft ont i öronen. Just nu leker hon själv och bäddar ner sina dockor, en favoritsysselsättning.
Nu har Liv också kvalat in till SvS SM-online och jag har lyckats kvala in till Unibets SM också, två ggr till och med, så jag byter min andra kvalplats till SM i Headsup och SM i Shorthanded. Så många turneringar i  SM i november blir det.
Igår åkte jag i första handen i Sverigerankingen. Fick kåk på rivern, men min motståndare hade turnat en straight flush. Sen verkade det som om det var förgjort resten av kvällen tills dess jag kvalade in på Unibet för andra gången. Spelar dock väldigt bra just nu (när jag inte är tiltad) så om jag bara har lite mindre otur så kommer det nog att trilla in lite mer vinster.

Kvalificerad

2009-10-10 @ 16:02:05 | Allmänt
I torsdags kvalificerade jag mig till SM på Svenska Spel, och nu borde jag väl försöka kvalificera mig till Unibets SM också. Lär fortsätta spela kvalet på SvS p.g.a värdet. Ingen poker igår, fredag eftersom jag och Liv, efter en hård arbetsvecka, båda somnade när vi nattade ungarna. Tidig kväll igår och upp tidigt idag för att baka bullar till klass 3Cs fik. Liv åkte med Siri in till stan för hennes kör ska ha konsert i eftermiddag. Sedan stod Liv i klassens fik mellan 13-14 och nu är hon i stan igen och ska titta på Siri. Själv är jag hemma med Signe och Sander som har en kompis här. Rester till middag ikväll och sen bänkar vi oss framför matchen så antagligen ingen poker ikväll heller. Skönt med lite paus, brukar gå bättre när man väl spelar sen.
I morgon blir det en del turneringar online förhoppningsvis och nästa vecka kanske lite livepoker på krukan.

Hemma med Signe

2009-10-08 @ 09:52:02 | Allmänt
Igår ringde de från dagis att Signe var hostig och hade lite feber, så Liv åkte hem och tog hand om henne. Idag är det jag som är hemma och tar hand om henne. Hon är snorig och hostig, men på gott humör.
 Får försöka jobba lite via mejl.
Inatt så spelade jag två turneringar på SvS och en på PAF.
100krs, där jag åkte på bubblan, precis platsen innan pengarna. Så går det när man siktar på topp tre.
Likadant i 500krs där jag låg väldigt bra till men åkte mot chipleadern på 16:e plats. Han var en riktig fisk och hela bordet satt bara och väntade på att han skulle spela bort sin stora stack, men han krossade alla bra händer som AA, KK, QQ med händer som KQ suited, JT suited, lyckades hela tiden få stegar färger eller trissar. Riktigt mycket tur eftersom han synade preflop för mer än halva sin stack i många lägen med riktigt usla händer. Jag ställde med A5 på lilla mörken, var då chiptrea med ungerfär 23k och han hade 45k. Han synade min allin preflop med Q4, floppen kom AxQ, och när ytterligare en dam kom på turn var det slut. Irriterande eftersom jag är övertygad om att om min hand stått hade jag haft mycket goda chanser att komma topp tre.
Istället blev det finalbord på PAF i deras 7k guarantee drygt 500 deltagare. Åkte som chiptrea på 6:e plats då jag ställde med QQ och fick naturligtvis syn av KK. Gav iaf $400.

Oooooh YEEES!

2009-10-05 @ 00:59:58 | Allmänt
Efter att inte ha spelat 500krs på SvS på ett tag p.g.a att allting känts riggat så gjorde jag idag mitt söndagsförsök. Och klonken kom, precis som det brukar kommer klonkarna i stim. Igår så kom jag nia i långlördag, inte mycket pengar, men bra för självförtroendet. Idag så vann jag 500krs och la till 19350kr till bankrullen. Kändes väldigt bra från det att det var 12 spelare kvar och jag stal ihop halva mängden chips på finalbordsbubblan, hade sen ett par klonkar på finalbordet vilket var snabbt avklarat. Äntligen!

Filmsnuttar från idag

2009-10-04 @ 21:23:19 | Allmänt

Sverigeranking och Krukan

2009-10-03 @ 17:32:46 | Allmänt
Igår var det invigning av den nya pokerklubben Krukan på Söder och jag som mest spelat på Casino Cosmopol tänktre att det vore trevligt med lite annan omgiving och bättre struktur. Och det är defintivt ett betydligt trevligare alternativ än CC. Tyvärr så är det inte denna klubb drar till sig så mycket fisk utan de flesta som är där kan ju spela poker, det är bara frågan om de är på rätt humör eller ej. Själv spelade jag väldigt bra i invigningsturneringen, hade bra tålamod, fick en bra image och lyckades öka upp min stack bra. Bra struktur och mycket poker kunde spelas, det blev inte bara allin hela tiden. Tyvärr bytte jag bord efter 4 timmar och tog mig en öl i pausen. Den måste varit spetsad, för den tog rejält och jag spelade en urusel hand efter kanske 25minuter vid bordet. Mörkarna var 400-800 ante 100. Min stack var c:a 18k. Spelaren innan mig höjer på knappen till 2600. Jag sitter alltså på lilla mörken och reraisar med 66 på handen. Höjer till 8200 Haft ganska dåliga kort hela turneringen inget par över 99 och endast en AK, ingen AQ. Dock vunnit alla potter ändå på att vara aggressiv och inte behövt visa en enda hand. En hel del bluffande, men mest p.g.a min kortdöd.
Killen, som hela tiden klagat på att han inte fått bra kort går efter kort betänktetid allin.  Och jag synar....
Han har KK och jag lyckas inte dra ut. Reraisen var väl inte så dålig, men för hög. Och jag borde nog lagt mig när han gick allin då han nästan täckte mig. men jag fick 3-1 i odds och var frustrerad över mina dåliga kort. Dåligt spelat av mig. Förslag på hur jag borde spelat handen emottages tacksamt. Liten filmsnutt från kvällenKom 2:a i Sverigerankingen i torsdags vilket var dags eftersom jag haft dåliga resultat den senaste månaden. Hade ett grymt kortsnitt med KK 6-7 ggr AA ett par ggr och bra betalt varje gång.
Visserligen kvalificerad till månadsfinal på måndag för september, men annars inte haft ett enda finalbord. Senaste månaden back 700 dollar på ipoker och 9 000 kr back på SvS. Jobbigt men med tanke på hur det gick i augusti så var det väntat. Fortfarande rejält plus i år och oktober har ju börjat bra hittills iaf.