Påsklov i London part two

2015-04-12 @ 18:21:55 | Allmänt
Ingen dricks till Jamie Oliver och vi drog vidare till Leicester Square. Eftersom vi åkte tåget in från Stanstedt fick vi en del erbjudande om att gå på attraktioner "2 for 1" och en sak vi aldrig varit på (mest för att jag varit säker på att det är en turistfälla) är Ripley´s Believe it or not. Och det är nog en turistfälla, men en ganska kul sådan med barn och helt ok om man inte behöver betala fullt pris.
 
Signe och världens längsta man

Fanns en del roliga saker på de 5 våningarna, bl.a blev elektriska stolen en rejäl chock. Barnen som rockstars.

 
Vi hade kul, och jag var smidig som en valross när jag ålade mig fram under laserstrålarna i Laser Race på slutet av besöket. Skönt med ett "museum" som har öppet till midnatt, när man är i en stad med så mycket att göra.
Klockan var sent och yngsta dottern var trött så Sander, Signe och Liv tog cykeltaxi från Leicester Square till hotellet, jag och Siri gick. Tydligen kämpade han som ett djur och ändå kom jag och Sir fram innan de andra eftersom han inte ville cykla mot enkelriktat
 
Vi kom i säng sent, så dagen efter tog vi vår engelska frukost lite senare. Älskar verkligen ägg, bacon, bangers och härligt bönor i tomatsås tillsammans med hela tomater på burk. Äkta engelskt och konserverat.
 
Ny dubbeldäckare till Old Bond Street, vi åkte fel, men fick då besöka kvarteren med de lite dyrare affärerna, bl.a. fanns det en Rolex i skyltfönstret för £75 000, har jag aldrig sett förr, inte ens på armen på nåt proffs vid pokerbordet. T.o.m. utanför deras pricerange skulle jag gissa på. 
 
 
FDR, Signe och Churchill
 
Målet med resan var Victoria's Secret på New Bond Street, men efter att ha lämnat större delen av den kvinnliga delen av sällskapet där gick vi andra vidare mot Carnaby Street, där det skulle finnas en Soccer Scene, en butik med massor av supporterprylar. Hade försökt att få tag i biljetter till Tottenhams White Hart Lane Stadium Tour till mig och Sander (Sander älskar Tottenham, jag är ManU fan), men de var slut så tänkte att han åtminstone skulle få handla en tröja. Men efter att ha letat i 30 minuter gav vi upp, det visade sig att den kedjan var nerlagd.
Men vi hade tur, på Oxford Street fanns det en ny sportaffär, där gamla Soccer Scene hade legat, som reade ut just Tottenhamtröjor. Annars var det mest Arsenal, Chelsea och ManU prylar som gick att få tag på i butikerna.
 
Efter en indisk lunch blev det för mig avslutning på Charing Cross Road och Foyles. När jag förr om åren åkte till London fanns där flera boklådor, det var bokhandlarnas gata och Foyles var kungen. Sex våningar med ett otroligt utbud har bytts ut mot knappt tre våningar  i huset bredvid och alla andra boklådor är borta. Att internet tagit över är blir otroligt tydligt här. Finns bättre bokhandlare i Tucson, Arizona.
 
På kvällen delade vi upp oss, Liv, Siri och Signe gick på The Lion King, tydligen superbra, trots att Signe inte kan engelska. Rekommenderas, går ju även i Vegas.
 
 
Jag och Sander gick istället på Fulham - Wigan på Craven Cottage.  Inte en jättestor stadium, tror de tar 20 000, denna kväll var det 15 000 där. Inte direkt en klack och Sander, som är van vid nya Söderstadion blev nog lite förvånad. Men gräsdoften som slog emot oss och närheten till den upphöjda planen skapade en speciell atmosfär. Så här nära var vi spelet.
 

Dessutom kunde man få en Guiness innan match under förutsättning att man inte stod så att man kunde se planen medan man drack:)
 
Vi hade hoppats på att Alexander Kačaniklić skulle spela från start, men vi fick bara se honom värma, inte ens ett inhopp blev det.

Vi är ju vana vid fantastisk stämning på nya Söderstadion och det var inte samma grej här. Däremot var publiken betydligt aggressivare än vi är vana vid. Både mot motståndare, domare och till och med det egna laget. Det var en bra match som slutade 2-2, varav tre stycken riktigt coola konstmål, men fotbollen i Allsvenskan håller högre klass än så här så vad Kačaniklić gör som spelare här, när han inte ens platser i startelvan, kan jag inte förstå? Antar att det är mer pengar att hämta, men jag tror han gör sig själv en björntjänst. Stannar han kvar i Fulham lär han aldrig ta klivet vidare, något han kanske skulle kunna göra via Allsvenskan. 
 
Matchen startade 20.00 och det tog en stund att ta sig hem efteråt, så det blev en sent, men vi tog lite sovmorgon. Nu var det normalt Londonväder, ösregn, men spelade inte så stor roll då vi skulle på British Museum på förmiddagen, en kort promenad från hotellet.
 

Var väl sådär populärt istället för att shoppa, men det var riktigt bra tyckte jag. Vi fick dessutom se ett par av figurerna som syns i "Natt på museét"-filmerna, vilket funkade för den yngsta
 
 
Men de var rätt möra efter ett par timmar, och då gick vi hemåt igen mot Covent Garden. Tredje publunchen, jag älskar min Guiness och Fish & Chips, och dessutom var det ju fotboll på TV, vilket tog upp all uppmärksamhet från Sander
 
 
Trodde vi vare ute i god tid när vi åkte vid 15-tiden mot Stanstedt men långa köer vid Bagage Drop och Security gjorde att vi inte hade en minut till godo när vi väl bordade planet för en lite, i min smak,väl skakig flygning hem. Får nog ta ett par-tre extra Guiness till nästa gång jag flyger. 
 

Påsklov i London part one

2015-04-12 @ 16:42:33 | Allmänt
Förra året fyllde min pappa 70 år, och vi hade tänkt åka till London, men det blev av olika skäl inte av, så vi planerade in det nu när barnen hade påsklov. Letade flyg länge men till sist var det bara Ryan Air som hade hyfsade avgångstider till ok pris.
Men för att få en extra dag i London betydde det att vi fick gå upp i ottan och ta bilen till Skavsta. Tog 60 minuter så bara 15 minuter längre än till Arlanda. Det betydde att vi efter flyg, tåg och tunnelbana var i London kl. 10.30
 
 
Vi bodde på Seven Dials B&B, ett hotell mitt i smeten till hyggligt pris. 4 minuters gångväg till Leicester Square, 4 minuter till Covent Garden, 6 minuter till British Museum. Perfekt för oss helt enkelt. Vi fick direkt ett rum, lämnade bagaget och gav oss ut på stan.
 
 
Vi hade tur med vädret alla dagar, 19-20 grader varmt och soligt, och inte speciellt kallt ens på kvällarna. Sightseeing med våra barn är inte helt friktionsfritt, efter att ha suttit still i plan och tåg några timmar fanns det mycket syskonbråk att ta igen, men det blev en hyfsat lugn publunch. Fish & Chips och Guiness är min personliga favorit, att hitta mat som de två yngre gillar är svårare. Som tur var hittade vi till Trafalgar Square och kunde täcka in det mesta av London snabbt, då man därifrån ser Lord Nelson, London Eye och faktiskt också Big Ben om man står på rätt ställe.
 
 
När vi märkte att barnen började krokna, och retandet tilltog gick vi tillbaka hem och tog ett par timmars paus på hotellet. Mina föräldrar anlände lite senare och på kvällen blev det först Happy Hour på en spansk restaurang, fanns inga platser på en vanlig pub, de var knökfulla vid 18-tiden och vi ville sitta ner. Efter ett par drinkar gick vi vidare och följde Frankes råd om hur man väljer restaurang i Chinatown. Funkade denna gång också och det var en riktig höjdare.
 
Dagen efter tog vi dubbeldäckarbuss till Camden Market, där inte allt var öppet på torsdagen, men tillräckligt mycket, ganska lagom faktiskt.
 
Även en här dagen blev det sedan en publunch, men denna gång blev det Steak and Stilton Pie, och naturligtvis, en Guiness, och priset på denna lunch blev lika mycket som dagen innan, trots att vi var två vuxna till. Pubarna längre ut är billigare, till och med de som ligger i ett turisttätt Camden.
 
Ny buss in till stan igen, denna gång till Regent Street och världens bästa och största leksaksaffär, Hamleys. Det roliga med Hamleys är att det har lite annorlunda leksaker och att det dessutom på varje våning finns butikspersonal som demonstrerar de olika leksakerna. Minst lika roligt för oss som för barnen. Blev en del handlat där som framtida födelsedagspresenter. Hamleys finns tydligen även i Nacka Forum nuförtiden, men har aldrig varit där.
 
Efter Hamleys var vår yngsta trött i fötterna så efter en fika gick jag och hon hem till hotellet på en kvart, medan de andra barnen och deras ömma moder fortsatte mot Hollister och Abercrombie & Fitch. Deras vana trogen är deras butiker inte så lätta att hitta och ser definitivt inte ut som om de vore butiker, eller vad sägs om butiken på bilden nedan. En liten skylt sidan om dörren dör namnet står, det är allt.
 
 
På kvällen var det tänkt att vi skulle gå på en indisk restaurang, Dishoom, som fått bra recensioner, men vi valde fel tid, vid 19-tiden var det smockfullt, 40 meter lång kö ut på gatan och det gick inte att reservera bord. Vi tog istället och gick på Jamie Oliver´s Italian som låg i närheten, men den restaurangen var ett riktigt nerköp, precis som recensionerna på dess motsvarighet i Stockholm. Tog lång tid, när vi klagade på maten tog de ut den, kom tillbaka med något lika dåligt och ville sedan ta extra betalt för det.  Fanns vissa rätter som var riktigt bra, t.ex. Italienska nachos, men resten var under all kritik.
 
Dessutom, i London verkar alla gå ut runt 18.00-19.00 så kan man hålla sig till 20.00 så är det betydligt enklare att få plats på restaurangerna, tvärtemot många andra europeiska städer längre söderut.

SM 2015 - Schema

2015-04-06 @ 18:11:36 | Allmänt
Schemat för SM 2015 på Malta är släppt, föredömligt tidigt, mer framförhållning än inför WSOP i Las Vegas faktiskt.  Disciplinerna verkar var de gamla vanliga, men lagpoker är ett nytt inslag, även om det inte verkar vara ett SM-event.
 
 
 

Vårpremiär

2015-04-05 @ 10:43:51 | Allmänt
Det var så länge sedan jag bloggade att jag var tvungen att gå in och kolla datum på bloggen för att veta var jag skulle börja.
 
Var ett bra tag sedan jag hade lust att skriva, men ska lite snabbt redogöra för vad som hänt sedan sist.
 
Jag börjar bli gammal så jag börjar med krämporna. Har på senaste tiden fått ont i bägge knäna, vilket har gjort att jag inte kunnat röra mig som jag vill. Framför allt är det när jag går nerför i trappor och i nedförslut, gör ont på baksidan av knät, om jag skulle gissa så precis där vadmuskelfästet är. Nån som har några idéer om vad det är får gärna höra av sig! Kan ju ha med mina ryggproblem att göra, känns som jag tappat styrka i bägge benen.
 
Det har fått som konsekvens att det är riktigt jobbigt att träna grabbarna i fotboll, men fortfarande lika kul.
Stod i mål en träning och då gjorde det riktigt ont i bakre delen av knät så det fick bli kryckor och ortopeden, men nu är jag tillbaka ungefär där det började. Det gör ont men funkar ok på plan mark.
 
Det funkade helt ok när vi åkte med laget till Torshälla på träningsläger. Mycket träning och 4 st träningshalvlekar mot det lokala p03-laget à 35 minuter stycket. Flera stycken av de nya grabbarna fick ta steget fram och gjorde riktigt bra ifrån sig. Temat för lägret var niomannafotboll och jag tror vi lyckades riktigt bra med att få grabbarna att förstå vad som krävs.
 

Blev mycket teori och förklarande både på och utanför plan
 
Men framför allt byggde vi lagkänslan och killarna hade riktigt kul. Vi kamperade ihop med Torshällalaget på ett vandrarhem och jag glömmer aldrig Torshällatränarnas tappade hakor och bekymrade miner när våra grabbar tågade in i matsalen till middagen. Killarna från Torshälla hade kommit några minuter tidigare lugnt och stilla och satt relativt tysta och väntade på att maten skulle börja serveras.
 
Då hör man skrålet från hallen när våra spelare kommer in från paviljongen där de bor. Tjugoen stycken stockholmsgrabbar som gillar att ta plats möblerade snart om och vi gjorde vårat bästa för att de inte skulle välta matsalen. De var lite stökiga kan man säga. Men deras stökighet och vilja att synas utanför plan medför att de vill synas och tar för sig också på plan, så man får ta det onda med det goda. Det är bra fart i dem både på och utanför plan.
Men man måste också komma ihåg att de är fortfarande inte så stora som de vill verka och vi tränare hade fullt upp på kvällen sen när oroliga grabbar hade svårt att somna p.g.a. hemlängtan.
 
Under veckan som gått efteråt har min yngsta varit sjuk, så jobbat hemifrån några dagar, men till långfredagen var hon så frisk att hon med en kompis kunde gå ut och ge bort påskkort mot godis

Innan påskmiddagen igår kväll var det dags för den allsvenska premiären och efter brunch på söder vid Nytorget, så tågade jag och några andra pappor tillsammans med våra söner över bron till ny Söderstadion. För killarna var det riktigt stort och det är ganska mäktigt när trettiotusen bajare sjunger och tågar över Johanneshovsbron.

Och ganska rökigt.
Våra nya platser på Nya Söderstadion var riktigt bra, tog en bild precis innan Kennedy gjorde 1-0 på straff.
Härlig stämning som väntat och det ska bli riktigt kul att gå på derbyt mot djurgården om åtta dagar.
 
Jobbmässigt har det också varit fullt upp senaste veckorna, särskilt p.g.a. att vi vann pris som bästa arbetsplats i kategorin småföretag på GreatPlaceToWork-galan. Jag känner lite stolthet över att varit med att bygga upp ett företag som är så omtyckt av de som jobbar där och våra kunder.

När jag jämför oss med andra konsultbolag så är jag förvånad över att fler inte jobbar hos oss. Att så många väljer inbillad trygghet hos en arbetsgivare mot eget bestämmande och oftast dubbla lönen hos oss. Tror många inte inser vad de avstår till sina arbetsgivare utan att egentligen få något mer tillbaka. Sen har vi ju mycket roligare tillsammans än alla andra bolag. Två nya "ecryter" har börjat hos oss sen vi vann, jag hoppas på fler, för efterfrågan på våra konsulter är stor.
 
 
Pokern då? Jo, det blir mest spel på söndagarna och det räcker inte för att jag ska spela mitt bästa spel och det märks. Kan gå riktigt bra länge, men sen gör jag ett enkelt misstag, ofta beroende på bristande tålamod. Och när man spelar så sällan och så få turneringar så är variansen riktigt jobbig, det är volymen som är A och O för att det inte ska kännas tungt långa perioder. Jag lyckas väl egentligen bara underhålla mitt spel, men lägger inte ner tillräckligt mycket tid för att spela riktigt bra eller för att kunna bli bättre.
 
Kul att se att kampanjen för live-SM 2015 startat!
 

Saknar en liten SvePoF-logga på sajten också, men annars verkar det lilla man får veta hittills lovande. Eventet går av stapeln samtidigt som Battle of Malta, vilket kanske kan dra lite extra spelare, kanske lite fler från toppen av turneringseliten. Nackdelen är att det är offseason på Malta vilket gör flygbiljetterna lite dyrare och framför allt så är det inte många direktflyg vilket är lite jobbigt för någon som är flygrädd som jag.
 
Ser nu fram emot att online-kvalen ska börja och hoppas att det inte ska bli lika dyrt att spela som förra året. Än så länge är planen att försöka ta mig dit, men man vet aldrig.
 
Nu är frågan bara, hur blir det med online-SM?