Grattis Magnus!

2011-05-31 @ 19:00:57 | Allmänt

Min kusin Magnus bosatt i Sidney, Australien fyller 40 idag (igår australiensisk tid). Tänkte ringa men upptäckte att klockan var strax efter 01.00 på natten när jag kom hem så det kanske inte var en bra idé. Får bli en bloggpost istället, grattis Magnus! Får se till att kvala in till Aussie Millions nästa år.

En lugn helg annars, med målfoto-uppdrag i måltornet på Triangelkampen som tog halva lördagen, sen skjutsning till kalas, lördagmiddag med Livs mamma och hennes man Karsten, medans tjejerna  käkade lördagsgodis. Avslutat med Champions League, men bara en halvlek, sen var det läggning av Signe.På söndagen var det fotbollsmatcher och söndagsturneringar. Sander spelade riktigt bra och tappade inte humöret. Fint passningsspel, de har verkligen utvecklats detta året.
 Inget bra spel i söndagsturneringarna och jag kan tyvärr inte skylla alla förluster på att jag mötte floppade eller rivrade fytal, men det hände ett par ggr det också. Men ett tips till LauraAngel, skriv bara "wp" när du förlorat en hand, inte när du vunnit utan showdown, om du inte vill bli beskylld för dåligt bordsskick förstås.

Måndagen blev det livepoker på kvällen på klubben på söder, ingen klonk, åkte när jag ställde in med AQInget SM i poker på Casinot som jag hoppats på, Seinfeld istället, vilket är väl så kul och betydligt billigare.
Får spara mina pengar till Vegas som närmar sig med stormsteg.

Poker Players Alliance

2011-05-29 @ 12:47:13 | Allmänt

Hittat hos hajmat på www.spelapoker.se

PAF Poker Challenge 2011 del 5 (Bilder)

2011-05-29 @ 11:04:43 | Allmänt

Twitter:
20.20 Bra, read! Foldar 99, i rätt läge. Utg allin 2200. Knappen bara synar. Instinkt säger allin men vet att knappen är bättre än så. Jag synar dock, bb går allin, knappen instaställer jag foldar. Knappen AA som väntat.

Ligger fortfarande pyrt till, mörkarna är höga (400-800 ante 100). Väntar på bra läge att återhöja för att sno av någon som höjer för löst. UTG går allin, knappen synar och jag har 99. Jag är på väg att gå allin blixt, när jag börjar fundera på varför han bara synade. Det är verkligen inte likt honom att spela så. Jag väljer att bara syna då varningsklockan ringer. Efter mig går stora mörken allin, perfekt, om knappen nu viker då ställer jag. Men han går istället allin och jag är övertygad om att jag är slagen. Och denna gången har jag rätt då knappen visar AA. Jag klappar mig själv på axel.

Twitter:
20.51 Squeezade med 55, ett under ingen syn. 17k igen

Får 55 i sen pos efter en höjning och en syn. Jag ställer in, men jag vill inte ha syn. Realistiskt sett så borde jag få en syn, med tanke på mörkarnas storlek och deras stackstorlek, men jag har tur, de är tighta och lägger sig.

Twitter:
21.26 Synade mig allin efter raise med AT, motståndaren tyvärr AJ. Drog ut å det grövsta. Sorry

Väntat länge nu på att få en bra hand eller bra lägen, men får till sist AT i sen position. Stora mörken, samma killen som synade med 22 tidigare när jag gick allin, ställer nu in alla sina marker, han har en aning mindre än mig. Jag kan leda i detta läge, troligtvis har jag som bäst 50-50, och i värsta fall är jag dominerad av ett bättre ess. Jag synar, då jag när mörkarna är så höga och min stack så liten i stort sett aldrig openfoldar. Om någon slår om så foldar jag inte utan hoppas helt enkelt på att dra ut. Denna gång har jag värsta möjliga utgångsläge, han har AJ, han får en knekt på floppen. Men på vanligt rosjonmanér drar jag ut med runner-runner stege. Vad ska man säga, otur, defintivt inte rättvist.

Twitter:
22.40 Dubblade med 99 mot 33, 46k

Spelade en pott precis innan pausen mot en ny spelare vid bordet, då han enligt utsago floppade ett set i treor, jag la mig efter han hade återhöjt allin på turn. Så fick jag par i 99, han höjde i tidig position och jag ställde in. Han hade treorna igen och jag dubblade upp till 46K. Sen bröts bordet, vi var 20 kvar, och jag satt och väntade på bra lägen igen, inte så mycket utrymme för annat. Fick då par i åttor, en i tidig position höjde, jag ställde in, men spelaren bakom mig gick också allin, med lite mindre stack än mig. Första höjare stekte i 3-4 minuter innan han la sig, fattar inte riktigt varför. Borde vara en enkel syn eller insta-fold.
Min motståndare har AQ, han träffar både damen och esset och jag är i stort sett ute. Men under har skett förr, får TT redan nästa hand, men får syn av J4 som träffar tvåpar på flopp och turnar kåk. Ridå....

Direkt hem och sova för dagen efter tog vi färjan från Eckerö kl 7.30, skönt att komma hem tidigt till barnen. Som vanligt ett perfekt arrangemang av PAF, om inte SM arrangeras i Sverige hoppas jag att det blir på Åland, men boendesituationen med för få hotellrum ställer antagligen till det. De får väl hyra ett helt kryssningsfartyg och köra SM på det, ankrat i Mariehamn. Man vill ju inte missa nattamaten på Korv-Görans, världens snyggaste korvmoj.


Liv, tidigt dag 1.


Liv senare dag 1


Liv, mycket senare


Liv vid frukosten dag 2


Liv, dag 2


Korv-Göran, perfekt mitt i natten för hungriga pokerspelare

PAF Poker Challenge 2011 del 4

2011-05-27 @ 22:58:07 | Allmänt
Twitter:
18:57 Höjer upp med kq, två syn. Kung på flopp. Allin efter check, alla foldar, 6700 nu

Väntar bara på bra situationer att ställa in, eller på bra kort. Ligger mellan 10-15bb så det är inte så kul att vara först in i en pott med en marginell han då eftersom jag inte då kan lägga mig för en reraise. Om jag open-raisar så spelar jag för hela min stack. Inte så mycket utrymme för finlir, och jag hoppas mer på att någon höjer från cutoff eller hijack så jag kan gå allin och få en fold, än att få fold hela vägen fram i sen position.
Får dock KQ i mellanposition och höjer upp. Får ändå syn av två pers,de borde ha väldigt bra händer med tanke på att jag höjer trots att jag har väldigt lite bakom. Kommer en K på floppen, vilket egentligen är totalt ointressant. Jag kommer att ställa in oavsett flopp. Alla foldar, hoppades på syn av av ett sämre par, men men, man får vara nöjd med tanke på vad som hänt.

Twitter:
19.35 Den hoppfulla tjejen som synade min reraise spelar märkligt. Raise från tidig po. Hon synar på bb. Flopp xxA. Hon ställer in. Massivt
Han foldar, hon slänger upp AA???? wp.....vill inte ha betalt för triss i ess?

Dorten hoppfulla fortsätter att förbluffa, hon kan lägga sig när hon är uppenbart potcommittad men ibland bluffsynar hon. Det fungerar ju sjukt nog, för eftersom hon nästan aldrig lägger sig så är hon ju i princip obluffbar. Och när hon väl får bra händer så spelar hon dem...eh...märkligt. Vi som sitter vid bordet vet inte om vi ska skratta eller gråta så vi bara skrattar. Speciellt den tighta gubben i positionen direkt efter, han kan inte sluta skratta åt alla märkliga spel. "Det ska vara kul att spela poker" säger hon flera ggr, man anar att hon kan spela vad som helst om hon har långtråkigt. Hon har verkligen lyckats tilta mig iaf, jag kommer inte lägga en enda hand om jag väl går in i potten mot henne.

Twitter:
20.09 Den hoppfulla strikes again. Hon försöker höja utg, men string ryst blir bara en syn. Jag synar precis som tre andra.Flopp 68J, alla checkar, jag betar 2500, 5000 bakom. Alla foldar, men hon synar. Turn j, hon vet inte att det är hennes tur, förvirrad. Till slut check, jag ställer in resten som bluff, har AT, hon synar med KT river blank. 17k

Jag är vanligtvis förlåtande mot nybörjare, tycker att de ska få chansen att testa utan att bli beskyllda för dåligt spel, det är mycket att hålla reda på i början. Men det finns ingen anledning till överdrivet firande varje gång man vinner en pott, det gick mig verkligen på nerverna.
Den hoppfull plockar upp c:a 2500 i marker, släpper dem i två omgångar, får backning av dealern som dömer det som syn, och hon hävdar att hon sa det men jag hörde hennes säga "Twothousandfivehundred", och precis som några till känner jag att detta är ett perfekt läge att titta på floppen. Alla andra checkar på floppen, jag bestämmer mig för att försöka ta hem potten då alla andra visat svaghet. Bettar 2500, hon synar. Sitter och väntar på vad hon ska göra efter turn som kommer en J. Jag får vänta ett tag, till slut frågar hon dealern om det är hennes tur. "Yes", svarar han. "Oh, I thought he had raised". Ja, i så fall vore det väl defintivt din tur... Hon checkar till sist, och jag ställer in sista 5000. När jag får syn så är jag inte glad men säger till min del av bordet: " I might very well have the best hand" eftersom jag vet att hon mycket väl kan bluffsyna i det läget. Resten av bordet, varav 3-4 stycken var helt nya, tittade medlidsamt på mig när jag la upp AT, bara för att dra efter andan när hon la upp KT. Turn blank. Resten av bordet förstår inte riktigt vad som hände.

Sista delen snart.....

PAF Poker Challenge 2011 del 3

2011-05-25 @ 19:31:28 | Allmänt
Disclaimer: Vissa av de känslosvall jag kände när händerna utspelade sig återkommer när jag skriver om dem och återupplever dem. Därav en del bitska rader.

Twitter:
12.35 44 spelare kvar, Liv väntar på rätt tillfälle

Om det är något Liv har så är det tålamod, hon har också en otrolig förmåga att (nästan) aldrig tilta. Tror aldrig jag sett henne bara kasta bort marker, oavsett hur brutalt utdragen hon blivit ett par händer innan, eller med endast en larvigt liten stack kvar. Det behövdes verkligen tålamod, hon satt inte speciellt bra till och endast en gång under innanförsta pausen så foldades det fram till henne så att hon hade chansen att ställa in. Och då var hon disciplinerad och la sig.

Twitter:
13.55 Dubblade innan paus, men åkte precis med AK mot AT. Inte rättvist

Liv fick till sist ett tillfälle att ställa och fick en syn med sina JT och hon lyckades dubbla upp. Så det kändes rätt bra i pausen. Strax efter paus kom dråpslaget, Liv satt på stora mörken när lilla mörken höjer, Liv ställer och får syn. Hon har AK och lilla mörken har AT men får en tia. Jag blir sjukt tiltad i dessa lägen, det är betydligt värre att stå sidan om och se. Liv hade varit värd den vinsten och då hade hon haft 20BB, vilket varit en ganska OK stack jämfört med de flesta andra. 1 timme senare brast bubblan......

Vi gick ut en stund på stan, hälsade på Ålands bästa leksaksaffär, Lekplaneten. Jag hade anmält Liv till sidoeventet men hon hade inte lust, vilket är ganska förklarligt. Själv var jag otroligt sugen på att spela.

Twitter:
15.33
Sjuka händer i sidoeventet. AA mot AA och KK trevägs allin preflopp
Började lugnt och fint i sidoeventet, kändes som ett bra bord, bättre än det som jag satt vid under huvudturneringen. En full ålänning på pos 2, en hoppfull på plats 4. På position 5 satt en supertight gubbe.  Jag hade dessutom position på Linus från åland på pos 6 och hans lösa kompis på pos 8. Det blev rejält med action vid bordet. Sjuka händer, först AA mot AA mot KK, AA splittade, sedan handen efter höjdes det, jag synade bara med förhoppningen att KK killen från förra handen skulle ställa så jag kunde ta hem potten med en reraise med mina 99. Mycket riktigt ställde KK killen, men då gick tighta gubben allin igen, han som gått allin med AA handen innan. Jag foldar och det visar sig att han också hade 99.
Lyckades dessutom betta "out-of-turn" med topp-paret, min motståndare fick då möjlighet att raisa minimum och jag får endast syna. Han fick en chans att dra ut men han lyckades inte och la sig på rivern efter min bet.

Twitter
18.06 11k i middagspausen 10 k startstack

Käkade middag med Liv och hennes kompisar från Goodiebagen, träffade även på Kristian Bodingh som nu börjat blogga för pokerskulls. Även den hoppfulla från mitt bord käkade vid samma bord, mer om henne senare. Fick dessutom ett ansikte på V8renne som jag mött på flera ggr på PAF. Ett glas vin och sedan var det dags igen.

Twitter:
18.24 15k efter att ha limpat med i en flervägspott. Roundcheck på flopp, stege på turn. Bet av en kille, jag reraisar. Syn, bet river, men fold

Limpade med och efter att alla checkat på floppen KQx kom guldkkortet A, som gav mig stege med mina JT. Killen på pos 3 (solid) bettade och jag reraisade, han synar. Tyvärr kommer det en T på river vilket i stort sett dödar alla action och jag betar ut utan att ha någon större förhoppning att få syn av något annat än en J. Men man vet ju aldrig. Under hela tiden jag suttit vid bordet, har den hoppfulla på pos 4 gjort det ena märkligare spelet än det andra. Verkar inte van vid att spela live och uppvisar alla andra tecken på nybörjare, synar med ingenting och lägger sig inte vid minsta träff oavsett hur hårt motståndaren bettar.

Twitter:
18.28 Raisar utg med AK, en reraise till 1600, som sedan synas av lös ålänning. Jag reraisar till 5200. Syn av reraisaren. Fold ålänning. Flopp 89x, jag check, reraisaren stoppar in, jag syn, hon på Turn. Hata

Nu utspelar sig följande hand. Jag raisar och den hoppfulla reraisar till 1600, och den lösa ålänningen synar på SB.
Jag bestämmer mig för att försöka ta hem potten direkt och rerasar till 5200. När jag då får syn av den hoppfulla så betyder det egentligen ingenting, men ålänningen stopppar in. Floppen kommer 89x och jag checkar för att ge henne chansen att bluffa med en sämre hand, det finns inte att jag lägger mig oavsett då hon inte har tillräckligt mycket bakom. Hon ställer med JT och får in stegen på turn. Jag tiltar så hårt att det inte går att beskriva. Hennes syn preflop är det som tiltar mig mest eftersom hon har turen att vinna handen trots dåligt spel. Och hon är inte direkt ödmjuk när hon vinner en pott.

Twitter:
18.34 Tar en kort promenad. Tillbaka på sb. Synar knappens höjning med AJ. Flopp 8TJ, jag betar, syn. Turn 9! Fan, check, check. River 9. Bet 1300, hoppas ej stege, syn A7. hata
 
Reser mig omedelbart direkt och går till Liv och beklagar mig. Sedan går jag ut och twittrar om handen vilket tar en stund. Bestämmer mig för att inte ge upp, men är inte på gott humör, har iaf lite drygt 5000 kvar.....
Tillbaka till bordet, lagom till att plocka om AJ på lilla mörken. Synar bara knappens höjning, det är den lösa ålänningen, och om jag träffar bra tror jag att jag kan få bra betalt då han inte gärna lägger sig. Floppen ganska bra även om den är koordinerad 8TJ. Jag tänker spela handen stenhårt och bettar, han synar. Nu är det dags att ta bra betalt med vad jag är nästan säker på är bästa handen....men då kommer 9:an på turn.AAARGH. Jag checkar, konstigt nog bettar han inte och jag får känslan av att jag kan ha bästa handen. en 9:a till. Bestämmer mig för att betta lite på river, antingen är det ett värdebett eller och stoppande bet. Slår han om får jag lägga mig, tror inte det finns några bluffar i hans range. Han har sjuan. Suck, han drog in hålstegen på turn... Nu har jag knappt 3000 kvar, knappt 10BB.

Twitter:
18:36 3k kvar, väntar på att få stoppa in. Bb 300

Twitter:
18.55 Allin osett, syn, kollar, 53off:( synaren har 22, och jag dubblar med stege

Jag sitter nu bara och väntar på första bästa tillfälle att stoppa in, korten spelar ingen roll, de kan bara hindra mig. Så fort jag får en fold fram till mig så fejkar jag att jag kollar på korten och stoppar in allt osett. Kollar sedan direkt på korten och hoppet sjunker när jag ser att det är 53off. Suck, inte ens nu kan man få ha lite tur. Och sen synar killen på stora mörken. Jag är helt övertygad om att jag är slagen och säger att jag stoppade in mörkt, me  han visar upp 22 och hoppet stiger. Lyckas dra in en mirakulös stege men har inte mycket marker ändå, knappt 5000. Nu gäller det att vara sjukt aggressiv och att ha en jäkla tur..........

Fortsättning följer.....
PAF Poker Challenge 2011 del 2

2011-05-24 @ 17:19:11 | Allmänt

Twitter:
18.48 La AJ efter en raise från Mökkö-finnen (står det på hans tröja). Han visade AK

Hände inte så mycket efter första pausen, raisade UTG med 22, fick ett par syn, c-bettade och tog hem potten. Wiseguy fortsatte springa bra med en hel del träffade rivrar, vilket fick flera vid bordet att börja pika honom om att det bara var tut. Det var det inte och de överdrev hur tursam han var. Visst träffade han bra på på turn och river, men han lyckades ju ta sig dit också, varje gång. Ålänningen Simon som jag nog bara spelat mot när han var full eller väldigt bakis spelade också väldigt bra, betydligt tightare än jag var van vid. Av någon underlig anledning så fick jag också mina bästa händer när jag satt UTG, så han började grymta om att jag alltid höjde när han hade BB. Bra tänkte jag, det kan jag nog utnyttja senare.
Spelade lugnt och försiktigt, försökte undvika stora potter om jag inte hade väldigt bra händer. Fick i början på fjärde perioden 150-300, 25 ante, AJ på stora mörken. Mökkö-finnen höjde upp, han hade varit ganska aktiv, och visat både bra och mer marginella händer. Han höjde till 900 och jag hade ingen lust att spela AJ ur position, men jag funderade en liten stund på om jag skulle återhöja till 2500. Jag valde dock att konservativt lägga mig. Han visade AK, vilket genast fick mig på lite bättre humör.

Twitter:
19.38 Inga stora potter, 26500 i middagspausen. Liv ca 24k

Var ganska lagom med lite middagspaus, en öl och lite mat. Diskuterade bordet med Liv, och vi diskuterade lite händer som utspelat sig vid hennes bord. Med tanke på hur spelet varit på mitt bord var jag riktigt nöjd med hur jag låg till, jagh skulle lätt ha kunnat vara ute redan. Liv däremot var missnöjd, kände sig överkörd och otursförföljd på flopparna. Som vanligt spelade hon väldigt solitt och gör nästan inga misstag, men det gör ibland ont att göra rätt.
 Fick även träffa på Bofuret, medlem i Magdas damlag som jag mött flera ggr och dessutom railat flera ggr när hon suttit vid samma bord som Liv på Goodiebagen. En av de bästa spelarna i Goodiebagen och till sist en av två som faktisk placerade sig i pengarna.

Twitter:
20.55 Raisade med kJ men blev reraisad. Lamig

Efter middagspausen så fortsatte jag ungefär samma spel, höjde ett par ggr, fick ibland potterna och fick ibland lägga mig. Var ganska tight. Efter att ha lagt ett tag fick jag KJs och höjde upp men blev reraisad av Leo, jag la mig efter lite lagom hollywoodande. Hade en tanke med att höja på just Leos stora mörk men det fick jag sluta med.

Twitter:
20.56 Raisade utg med AQs, floppade stege, två syner pre, inget betalt efter floppen

Strax efter höjde jag igen UTG, med AQ, och fick två syn. Floppade stegen, men fick inget betalt. Checkade flopp och när jag betade turn så la sig alla. Inte så kul.

Twitter:
21.19:Blev bortbluffad av tight finne nummer 2, han visade 55 efter att ha synat en reraise på flopp och sedan betat hårt på Turn

Satt lugn en stund fick sedan AQ i tidig pos igen och höjde till 1000 med mörkarna 200-400, 50 ante. Fick en syn av den andra tighta finnen som knappt spelat en hand. Floppen kom damhög, jag checkar med planen att checkraisa. Trevligt, han bettar 1350, jag slår genast om till 3500. Det är nu det inte går enligt plan, han synar....
usch då, vad kan han ha? Samma hand? Mellan pocket 88-TT? Slowspelat preflopp-monster? Inga drag på floppen, turn kommer en K. Inte bra...jag checkar med planen att syna. Men vad gör han? Bettar 6000, och lämnar lite drygt det kvar......inte mycket utrymme för en fold. Jag funderar ganska länge och bestämmer mig för att lägga handen då jag inte kan se att jag inte är slagen. Efter att jag lagt mig undrar han om jag vill se.....då annar jag att han vill visa en riktigt bra hand men icke sa nicke. Han vill gnida salt i såren och visar 55....gissa om man känner sig dum och en aning tiltad.

Twitter:
21.22 Tog tillbaka lite med TT, raise utg av mig, en syn. Bet flopp och han la sig

Hoppades att det skulle uppfattas som en tiltad rasie men inte mycket action på knekthög flopp.

Twitter:
21.33 Set-minade med 22. Sista gången. Sen dåligt spel med AK. Bara syn fold på låg flopp. Fegt, lite för djupt för mig.

Nu började jag tappa tålamodet, men spelade fortfarande passivt. Inte nöjd med att setmina med 22, borde lagt pre, och borde återhöjt med AK. Ville dock inte riskera alldeles för stor del av stacken då det började närma sig <20BB läget. Det är då lättare att hitta situationer då man kan återstjäla, speciellt med ett ganska löst bord.
Mökkö-finne dubblade upp Leo med Q4 med QJ på en flopp med två damer. Sen drog Leo in färgen på rivern och fick betalt återigen av Mökkö-finnen som hade turnat stege. Mökkö-finnen var nu så tiltad att det bara var en tidsfråga innan han åkte. Utslagen av Wiseguy naturligtvis. Simon hade ökat antalet spelade händer, men wiseguy verkade köra tre-fyra händer på raken och sen vara tyst långa stunder, lekandes med sin mobil.

Twitter:
22.08 Ute:( Andreas höjde, Simon synade, jag ställde med AJ men killen efter synade med AJ

Upptäckte nu att jag skrivit fel i twitter, killen efter hade AK, inget annat. Jag väntade på bra situationer att återhöja och nu hade jagf väntat ganska länge, hade knappt 19K kvar. 400-800 med 100 i ante, Wiseguy höjer upp från ganska tidig position, Simon synar och jag har AJ. Drygt 6K i potten, och jag tvekar inte en sekund, jag ställer. Tyvärr blixtställer finnen efter mig. Visste att jag låg efter, hoppades på KK, men ingen sådan tur utan istället AK. Fold från de andra och jag åker ut, ingen hjälp på brädan. Ska man gå långt i en turnering är det liknande läge man måste vinne genom fold eller att dra ut. Dålig timing, dåligt betalt när jag träffade och bortbluffad. Inte min bästa turre.

knappt två timmar senare har jag redan spelat och åkt ur två stycken €50+5 SitnGos och bestämmer mig för att lägga ner pokern och ägna mig åt att raila Liv som är otroligt seg när det gäller. Är nästan hela tiden shortstack, men har ett otroligt bra tålamod. Pratar med lite bekanta och är ganska trött, men Liv är väldigt på hugget.

Twitter:
01.40 Liv kvar med fina 55k efter uppdubblingen med KK
03.24 Livan får respekt vid bordet, reraise vinner henne potten.
04.01 50 st kvar, liv kvar, sista minuten, slog hon ut en shortstack

Det är otroligt nervöst att raila någon man håller så mycket på, speciellt när det är all-insituationer. Jag brukar i vanliga fall inte bry mig så mycket (utåt sett) live, men hade svårt att stå still när det var spännande. Liv spelade skitbra med stort tålamod och bra timing. Med tanke på hennes image hade hon säkert kunnat utnyttja den mer än hon gjorde, men det är inte hennes stil, och hennes stil är bättre än min, det har hon visat om och om igen. "Tight is right"

Otroligt trötta ramlade vi tillbaka till rummet, satte klockan på 11.00 och bestämde oss för att då ge oss ut och ta en frukost på stan om frukosten var stängd på hotellet, hellre det än att gå upp tidigt.

Twitter:
12.04 Liv startar dagen med 83 000 i marker, ante 500 och 2500-5000 i mörkar

Fortsättning följer.......

PAF Poker Challenge 2011 del 1

2011-05-22 @ 17:02:10 | Allmänt
Tidigt upp fredag morgon, barnen förberedda på att mamma och pappa ska vara borta hela helgen och spela poker. Vi tar taxi till Värtahamnen, checkar in och går och tar en lyx-frukost med mousserande. Sådär lyx egentligen, man är inte så sugen på mousserande klockan tjugo över sju på morgonen, men det är lugnt och skönt, fin utsikt över skärgården. Äter av det mesta, sen drar vi oss tillbaka till hytten för att försöka få ett par timmars sömn eftersom det lär bli en lång dag, strukturen visar att sista perioden ska vara fram till 03.20 på morgonen. Vaknar, går upp, tar en dusch och går ner till landstigningen fem minuter innan vi ska vara framme. Ganska tomt, konstigt, nåja inte så många som ska av på Åland. Efter ytterligare 10 minuter utan något som helst tecken på att båten ska stanna går vi upp till informationen. Frågar när vi ska vara framme i Mariehamn? " Jo, vi stannar inte i Mariehamn idag" svara hon i informationen. Ett ögonblick ser jag framför mig hur båten går hela vägen till Helsingfors utan stopp, gör mig beredd att skrika "Vänd båten, vi ska av", då hon säger:
" Vi går till Långnäs istället".
"Men vi har en biljett där det står att ni ska angöra Mariehamn 13.35 inte Långnäs 14.45".
"Jo, vi var tvungna att ändra för att klara tidtabellen." Jag blir lite mållös av förvåning, men Liv finner sig och frågar. "Ni har inte funderat på att informera om det?"
"Jo, det borde vi kanske ha gjort"
Tilt! Normalbegåvade människor informerar givetvis sina resenärer när man tvingas göra förändringar, men tänker man inte längre än näsan räcker så känns säkert detta som ett bra sätt att hantera detta på. Vi får ta en sunklunch på båten, medan jag kokar inombords. När vi sen kommer fram till hamnen så har de beställt taxi till Mariehamn, men inte till alla, han vill dessutom ha en biljett. Jag säger att vi inte fått någon biljett att färjan skulle ha lagt till i Mariehamn,  till sist så får vi följa med och kommer till Hotell Arkipelag kvart över tre, 45 minuter innan vi ska börja spela.

Disclaimer: Jag har dåligt minne och kommer ibland ihåg fel, jag har också selektivt minne och minns ibland därför inte alls. Jag försöker dock återberätta så gott jag kan.

Twitter:
16:37 Börjat spela på Åland, förlorade en pott på 5000 till Andreas med K2 i hjärter, kung på flopp men han fick sin tredje sexa på turn.

Jag och Liv registrerar oss får vår PAF-påse och hälsar på några bekanta, bl.a Jerker som vi träffade på Malta, Pokerpappan som jag träffade på en kryssning i somras och deras kompis Leo, innan vi går till våra respektive bord. Liv hamnar vid samma bord som Johan Rheborg och han verkar lite ovan, men det visar sig gå över under turneringens gång.

Vid mitt bord sitter på pos 1 en finne som har en tshirt det står Mökkö på, på pos 2 sitter Leo, pos 3 sitter Andreas "Wiseguy" och fingrar på telefonen, pos 4 en ålänning, pos 5 okänd, pos 6 Simon från Åland (suttit vid hans bord några ggr tidigare men är inte säker på att han vet det), pos 7 rosjon, pos 8 tight finne, pos 9 försenad spelare som aldrig dök upp, pos 10 tight finne som jag träffat på tidigare på en kryssning.

Wiseguy drar igång direkt och är med och vevar i de fem första potterna, och vinner de flesta genom att alla antingen lägger sig eller så träffar han sitt kort på rivern. Första handen spelar jag efter 20 minuter. Jag sitter på stora mörken och Wiseguy höjer upp, och ålänning och Simon synar, jag synar också med K2 i hjärter. Floppen kommer kunghög med 2 hjärter, en sexa. Trevlig flopp, jag checkar eftersom jag är ganska säker på att någon kommer att betta, vilket Wiseguy mycket riktigt gör, jag synar. Turn kommer en sexa till och jag checkar, Wiseguy bettar igen, jag synar. Jag tror jag har bästa handen med antagligen bästa draget, men känns inte som jag behöver betta den själv och har jag inte bästa handen vill jag inte spela en större pott än nödvändigt. Wiseguy bettar igen på rivern och nu känns det inte så roligt men måste syna. Han visar 96off. Ganska nöjd med hur jag spelade handen men inte med resultatet.


Twitter:
16:51 Tog hem en pott med 55 bara för att potten efter förlora med samma hand. Jag floppar triss, han tvåpar. Turn ger honom en bättre kåk...:(

10 minuter senare, period 2, (75-150) höjer jag upp med 55 UTG+1,  Får två syn, floppen kommer A-hög, jag c-bettar och får potten.
Handen direkt efter 55 igen på BB. Jag höjer, Mökkö-finnen synar. Flopp 875, två ruter. Jag bettar ut 700 och Möcköfinnen bara synar. Turn en sjua. Jag bettar ut 1500 och åter igen så synar finnen. River kommer ruter kung. Av någon underlig anledning känner jag mig inte helt komfortabel. Om han precis drog in färgen så kommer han att värdebetta den och det är inte helt omöjligt att jag är slagen. Jag vill inte spela en jättepott när jag inte känner mig säker så här tidigt (glöm inte att jag är lite påverkad av att åka ut som andra man förra året under första perioden), och jag tror bara att han kommer till att syna med bättre händer eller med färgen eller eventuellt slå om, och då måste jag syna iaf. Jag väljer det försiktiga alternativet och checkar, jag vet att jag kommer att gräma mig om han checkar bakom, men han gör mig inte besviken på det planet. Han bettar ut 3200 och jag kvidsynar. Han har 87s och alltså floppat tvåpar, men fick en bättre kåk på turn. Tror jag förlorar minimum, men kanske missar värde i de fall han har en sämre hand i och med mitt sätt att spela.

Twitter:
17:35 Synade raise utg med TT. Floppade kåk med TJJ. Han betade jag synade, Turn 4, han betade jag synade. River Q, han betade jag reraisade, han synade med AJ. Kanske fick för lite betalt....

Precis innan första pausen inträffar handen ovan. Ålänningen höjer UTG, jag synar. Han betar sedan ut ganska lite på floppen och hade jag vetat vad jag vet nu efter att spelat mot honom även i sidoeventet hade jag spelat handen tio ggr hårdare. Nu synar jag istället då jag vill få tillbaka maximum och vill inte skrämma bort honom med floppad kåk. Han betar lite igen på turn och det är här jag verkligen ska slå om för att försöka få bättre betalt om han har en J. Jag synar bara. River kommer, betar igen, lite mer denna gång och jag reraisar, han synar. Han visar AJ och jag blir arg på mig själv för att jag inte tog bättre betalt. Borde förstått att han satt med en knekt när han spelade som han gjorde.

Twitter:
18.01 25600 i första paus, 30 000 i startstack

Fortsättning följer........


20 minuter kvar.....

2011-05-21 @ 10:48:13 | Allmänt
....till dag 2 börjar. Liv har återigen visat vem som är bäst på livepoker och är fortfarande kvar tillsammans med 47 andra spelare. Vi kom till sängs strax efter 04.00 och sov fram till strax efter 10.00. Hotellet hadde förlängd frukost för alla pokerspelare (yeeesss), så vi slapp bege oss ut på stan och leta efter frukost ställe. Jag ska raila Liv och sedan spela sidoeventet kl 14.00 (200+20 euro), inte highroller-eventet för 3000 euro, lite för magstarkt för min bankrulle. Får se hur det går där. Fortsätter att twittra...... http://twitter.com/  under namnet  r0sj0n. En mer fyllig beskrivning kanske kommer sen.

PPC Twitter

2011-05-20 @ 16:09:26 | Allmänt
Spelet har börjat och jag testar att rapportera via Twitter. Följ mig där eller så syns även mina inlägg i högerkolumnen på denna sida under rubriken Twitter.

Gräs

2011-05-15 @ 12:36:30 | Allmänt
I fredags kom gräset, inte så grönt och frodigt eftersom det varit en lång vinter, men betydligt bättre än jag trodde. En pall till oss och en till grannarna. Så efter en halvsen fredag med "gamla" kollegor så gick vi upp tidigt och började lägga gräset, bråttom bråttom, får inte ligga för länge på bar rot.


Signe hjälpte till att rulla ut.

Sander skulle på innebandyturnering och vi skulle ta ett pass i kiosken på turneringen, så det var jag, Signe och Siri. Signe hjälpte till i början, men sen gick hon in och lekte med Siri.
Gick ganska fort att få ut de hela rullarna, sen började pussalandet.


Halvklart

När Liv kom hem med Sander efter några timmar var det mesta gräset lagt, en liten remsa kvar, och jag var helt slut. Inte trodde jag att det skulle vara så jobbigt. Liv tog över, jag gick och cyklade och badade med Signe. När sen Liv rullat in tillräckligt mycket singel till uteplatsen så möblerade jag och drog igång årets första grillning.

 

Risk för regn men det höll sig torrt så vattenspridaren gick för fullt, nu är det bara att hoppas att det tar sig. Liv var dessutom duktig och satte in en annons på blocket så vi fick sålt överblivet gräs.

Efter middagen blev det nattning av Signe och sen körde vi långlördag, då jag upptäckte en ny grej....

 

Ny avatar på Svenska Spel. Vet att att några andra än jag ser den,i motsats till stjärnorna som ibland bara jag ser på min klient. Dyker inte upp när jag kör ett bord, men när jag drar igång fler bord eller byter bord så kan de helt plötsligt dyka upp. Bugg eller feature, vem vet, omöjligt att veta med Boss-klienten.
Spelade ingen vidare poker, så inga framskjutna placeringar. Blev istället Eurovision Song Contest-omröstning. Var ju spännande ända till man insåg att det bara var sydeuropeiska eller östeuropeiska länder kvar att rösta. Synd, hade bra odds på Saade för vinst. Har egentligen ingen aning om rätt låt vann, kom knappt ihåg vinnaren. Den enda låt som egentligen var det minsta bra var finlands, sen håller man ju alltid på sverige i alla fall förstås.

Idag är det aktivitets-söndag igen. Först var det en tripp till tippen med ris och gamla brädor. Sen var det flytt av växter till nya landet så att vi kan få rejäl plats för cyklar (vi har minst tio tio cyklar i alla åldersstorlekar och av all olika slag). Snabbdush och sen till pingisträning, där jag sitter nu och skriver. När vi är klara här ska vi snabbt hem, för en halvtimme senare är det samling inför två nya matcher i St.Eriks-cupen.
Sen blir det yam nua(en sorts thailändsk sallad), med libbsticka innan söndagsturneringarna drar igång. Får se hur mycket det blir i kväll, beror helt på formen. Minimum 10 turneringar lär det bli, SvS, PAF, Everest + några till.

När man springer bra....

2011-05-12 @ 01:57:03 | Allmänt
..., då springer man mycket bra. Två turneringsvinster ikväll/natt, Lilllördag och TOPP100 på SvS, gick långt i ett par andra med men inte lika långt. Bra kort, tur med flopparna och ganska få misstag tror jag, men det får jag kolla på imorgon, nu är det sängen som väntar.

Så sugen!

2011-05-11 @ 18:53:39 | Allmänt

Det närmar sig PAF Poker Challenge på Åland, ska bli otroligt kul att få spela. Ska försöka hinna med lite lajv-spel innan, men inte så troligt då det är otroligt mycket på jobbet nu fram till midsommar. Imorgon är det Goldrush på kvällen, och eftersom jag ska ut på fredag så går torsdagen bort som hemifrån-kväll, max 2 per vecka och igår var jag på årstämma i mitt bolag som avslutades med middag på Häsingborg. Gräset kommer på fredag och på lördagen så rullar jag ut det på den välpreparerade marken. Det betyder att jag är slut på lördagkväll, söndagkväll är det söndagsturneringarna på nätet. Kanske på onsdag då det är en billig turnering, vi får se.
Har ni inte kvalat till PPC:n så finns det chanser kvar, men sista ordinarie kvalet är ikväll, sen blir det några sista chansen satelliter också. Inköpsplatserna är snart också slut så skynda, skynda. PPC:n är en av årets höjdpunkter, inte bara för huvudturneringen utan även för sidospelet. Sen är det också otroligt kul att Liv hänger med. Inget dam-mästerskap i år, men hon får väl slå ut mig HU i huvudturneringen istället.
Ikväll blir det full fart vid pokerborden, Everest, PAF och SvS, samt kanske några till får besök av rosjon.
Spelsugen!

Förolämpande

2011-05-10 @ 23:09:39 | Allmänt
Fick ett mejl idag av SvenskaSpelare.com......

"Det händer en hel del nu på Svenska Spelare. Vi har gjort en skön uppdatering på sidan. Lite bredare, lite bättre. Vi har infört "like buttons" på allt: bloggar, forum, grupp, videos med mera. Nu är det lättare än någonsin att visa exakt hur tiltad man är, vad man tycker om Isildur1, hur det går på finalbordet av den där massiva turneringen och vad man nu vill dela med sig av." 

osv...osv...avslutat av en massa erbjudande om att signa på en massa sajter med deras affe-kod.
Ett mejl inte olikt alla andra hundra mejl man får under en månad med erbjudande eftersom det verkar som om pokersajter säljer mejladresser till högstbjudande. I detta fall så har jag dock reggat mig en gång för länge sen för att kunna läsa de intressanta artiklarna om Blom90, så det var helt ok att de kontaktade mig.
Hade glömt sajten, så gick in för att kolla vad som hänt sen sist.

Blir mött av ett antal artiklar och nyheter illustrerade av ett antal bilder som inte har ett dugg med innehållet att göra:Man blir rätt trött i längden på all skitreklam för poker med halvnakna tjejer. När sedan ett "forum" gör en sån här grej så blir man bara förolämpad. Vad har dessa bilder att göra med Sonelin eller Sumpas? Tror de som ligger bakom sajten att detta attraherar fler pokerspelare att besöka sajten igen? De som blir lockade av sånt där är kanske inte de man helst vill umgås med, inte ens digitalt.
Jag tror jag betackar mig för fler "sköna uppdateringar".

Synd att inte klaga

2011-05-10 @ 00:09:08 | Allmänt


....men ibland går det inte. Eller jo, jag kan nog det, men ska låta bli. Hann med riktigt mycket i helgen, fick levererat 2 m3 kross som underlag och utfyllnad till uteplatsen som jag men mest Liv körde in. Själv grävde jag upp resten av gräsmattan och flyttade 3 m3 matjord. Hann dessutom köpa 20 säckar på Bauhaus och sprida ut. Sen välte vi alltihopa för att få det så plant som möjligt. Dessutom lärde sig Signe att cykla! Tyvärr inga bilder på henne, men jag tackar balanscykeln hon fick i julas för att det gick så lätt. Skaffa en till era barn så slipper ni springa mil efter mil medans de lär sig. De lär sig själva istället.
Halva uteplatsen inkörd.


Mina föräldrar var där och passade barn och byggde räcke till trappen.


Supertrött med jord i ansiktet.

På lördagkvällen var vi borta hos några kompisar på middag, riktigt kul!
Mådde trots all fysisk aktivitet bra på söndagen, då vi fortsatte och slutförde det mesta. Hann med att kolla på Sanders fotbollsmatch som hans lag tyvärr förlorade orättvist. Grymt spel av Sander och hans lagkamrater och de var värda ett bättre öde, men precis som i poker är det inte alltid rättvist.

På söndagskvällen började jag lite lätt med att åka ur de flesta turneringar ganska fort, men trots att jag var rejält trött höll jag mig vaken och vann TOPP100 på SvS. Den jag slog headsup var GoBaLi  och han låg tvåa sammanlagt, så han ligger nu i ledning och jag ligger på andra plats. Godkänd söndag.

På jobbet är det full fart just nu, tiden flyger iväg och snart var det kväll. Såg att det var en extra turneringen anordnad av http://pokerskull.com på PAF Spade där Paf bjöd på ett paket till vinnaren. 65 utslagna spelare senare så var paketet vunnet! Snacka om flyt. Nu har jag redan ett paket så jag får väl försöka sälja detta, inköp + hotell, hör av er om ni är intresserade.  Ser fram emot PPC:n otroligt mycket och denna gång
ska jag försöka vara kvar längre än en en knapp halvtimme.  

Snö

2011-05-03 @ 21:56:08 | Allmänt
Upp tidigt imorse för att kunna vara på jobbet tidigt. Det är nämligen första tisdagen i månaden och då stänger dagis tidigt. Ännu viktigare att hämta i tid eftersom vi missade förra månaden. Dessutom så var det sedan tidig match på Lyckeby BP mot Vendelsömalm. Precis som imorse när jag gick till jobbet började det snöa lagom till matchstart. Inte lite heller, rejäla flingor. Killarna halkade runt i gruset och gjorde en kämpamatch i det iskalla vädret, men de så ut som dränkta råttor efteråt. 5-1, ett mål av Sander och bra spel. Sedan blev det hamburgare på donken för hela laget. 
 

Bitterkalla maj

2011-05-02 @ 21:48:58 | Allmänt

Bittert kallt väder och bitter kallt vid pokerborden. Söndagen började bra men fick 7-8 st rejäla utdragningar mot mig kåk mot kåk, färg mot färg, set mot set, jobbiga händer helt enkelt. Fick in pengarna tre gånger inom 5 minuter som mer än 80-procentig favorit, men de lyckades ändå dra ut. Väldigt mycket hoppfulla vid borden och alltsom oftast lyckades de dra in hålstegen på rivern. Inte mycket att göra åt, men man är inte glad, och med det kommer misstagen. Inte alltför stora, men tillräckligt. Snabbt ute ur allt och inte en enda ITM.  Det fortsatte ikväll, då jag genom att spela bra och träffa bra snabbt gick upp i topp på månadsfinalen. Men blev snabbt nertagen på jorden av en väldigt hoppfull som fiskade in ett bättre tvåpar på rivern och sedan en rejäl setup med kåk mot kåk. Efter det så kokade jag över och ställde in i de flesta turrar jag spelade i. Må det bära eller brista. Det finns bara ett snabbt botemedel mot tilt. Att dra ut mot någon annan.

Seiborg

2011-05-02 @ 18:33:01 | Allmänt
Hittad på www.sillidillen.com

Ny HH från SuperSöndag- Tack P-O

2011-05-01 @ 19:56:37 | Allmänt
Efter att misslyckats med att konvertera min HH från andraplatsen i Supersöndag och inte lyckats få till det så att Holdem Managers format kunde tolkas rätt av olika spelare, så skickade jag ett mejl till HH Converter-programmets upphovsman P-O och bad om källkoden för att eventuellt fixa felet. Trodde att han lagt ner vidarutvecklandet p.g.a att han inte hade tid och ork, men det visade sig att det helt enkelt fungerat fram tills nu och att han trodde ingen använde det fortfarande. Så istället för källkoden så erbjöd han sig att titta på felen som uppstod och nu har han skickat en ny version som fungerar! Därför får ni nu den kompletta handhistoriken som går att köra i Universal Replayer - kommentera gärna - lovar att svara så ärligt jag kan. Intressantaste frågan får samma pris som Marcus och Ray- de två tidigare vinnarna - ett turneringsinköp à 600 sek på kasinot eller klubb i Stockholm, vid första bästa tillfälle. Kontakta mig så gör vi upp om tid och plats, jag är naturligtvis också med.

Alldeles för sällan

2011-05-01 @ 11:24:10 | Allmänt
Hade missat att det kommit ett nytt underhållande blogginlägg på http://turkosh.blogg.se/. För er som klarar av att läsa om den alltför bistra verkligheten.