Resultat

2010-05-31 @ 22:36:39 | Allmänt
Har den senaste veckan inte fått in några kanonresultat, med tanke på vilka lägen jag haft i turneringarna jag spelat. Kvalat till Ongames 250K GTD, men bust i den ganska omgående liksom i WSOP-kvalet hos PAF. Bägge två hade jag kvalat till för de biljetter jag vann när jag spelade Tuesday Triathlon. Det är tre stycken tävlingar med 2.20 i inköp. Bounty på PAF-Magda och PAF-Ola och för ett par veckor sen slog jag ut bägge, och då hade jag ingen aning om bountyn. Vann iaf turneringsbiljetter både på bountyn och på turneringarna och dessa växte sedan i olika kval till dessa två inköp. Har dessutom kvalat in till WSOP-kvalet den 6:e juni på PAF också. Spelade även ett litet kval till 40K GTD (500+10 i inköp)med övervärde på Betfair, och lyckades komma HU mot SuperLegato. Hade en 4 mot 1 chipledning men lyckades inte vinna en enda gång när jag hade honom allin. Legatoriggen slog till:( Ovan vid motrigg som jag är tog jag detta hårt....;)
Annars har det varit några finalbord på bodog och betfair senaste veckan, tyvärr stannade vinsterna vid strax under 1000 dollar per finalbord. Om någon har bot mot tilten efter en för tidig finalbordsbust så kom gärna med råd....så ska jag tala om vad ni kan göra med dem...... Väntar fortfarande på storklonken....den är på gång. Gäller bara att fortsätta spela bra och kanske en liten aning försiktigare. Samtidigt får man inte glömma att det är bättre att åka på för aggressivt spel än på för passivt spel.

Lotteriinspektionen på besök

2010-05-26 @ 09:04:36 | Allmänt
Inte bara pokerklubben Krukan har fått besök av lotteriinspektionen, även jag har haft besök från deras nät på min blogg.
Installerade en statistiktjänst på bloggen. Jag ville ha reda på hur många det är som sammanlagt läser mina inlägg, men på köpet fick jag reda på lite till. Det visade sig att man får reda på vem som äger IP adresserna som besökt bloggen. Oftast är det ju en operatör, typ telia eller bredbandsbolaget, men två av ipadresserna hade andra, oväntade ägare.
Lotteriinspektionen har varit och läst på bloggen. Bra att de informerar sig tycker jag, och jag har inget att dölja, ju fler som läser desto roligare. Åtminstone så länge de kommer på besök utan polisen i släptåg.
Jag arrangerar ibland poker för vänner och bekanta i källaren, så det kanske är dags för en razzia;)

Varnar bara att det är ganska små fiskar där, inköpet till turneringen rör sig om mellan 100-200kr och när vi spelar cashgame (rött skynke för Lotteriinspektionen!) så är mörkarna blygsamma 1-2kr. Ring innan bara så lämnar jag källardörren öppen.
Att ge sig på pokerklubben Krukan är i min mening dumt och onödigt. Lotteriinspektionen har slösat med mina skattepengar totalt i onödan, något jag inte tolererar. Använd mina pengar till att jaga fortkörare, rattfyllon och andra brottslingar istälet för att försöka rädda spelmonopolet!
Den andra ipadressen ägdes av Svenska Spel, och även de är välkomna att läsa min blogg. Förhoppningsvis tog de åt sig av kritiken jag gett dem i mina tidigare inlägg. Min tidigare erfarenhet av dessa två myndigheter (statligt spelbolag får nog räknas dit) har inte varit så god.
Lotteriinspektionen höll under förberedelserna av stäminingen mot Svenska Spel, sin "partner" bakom ryggen. Jag ville veta om Lotteriinspektionen tittat på loggarna som Svenska spel hänvisade till när vi klagade på tidpunkten för krashen vid SvS SM Online 2008. Svaret jag fick visade klart och tydligt att Lotteriinspektionen inte inspekterade något själv utan nöjde sig helt och fullt med de "förklaringar" Svenska spel gav dem. En myndighet som har som uppgift att kontrollera att statens spelbolag sköter sig borde kanske inte godta deras förklaringar utan undersöka själva. Dåligt!

Nära skjuter ingen hare

2010-05-24 @ 20:47:28 | Allmänt

Turneringssöndag igår och det var  en dag med riktigt dåligt väder här i Enskede. Det öste ner och vi höll oss mest hemma förutom en kort utflykt till simskolan. Städning var på schemat, innan mamma Liv och Siri kom hem.
När familjen sedan var samlad för första gången den här helgen blev det Thaimat från Sockenplans Thai, och sedan började turneringarna.
Det skulle bli en mycket lång natt. Spelade DOPT finalen utan nån som helst framgång, var inte ens nära. Spelade 500krs på SvS, gick snabbt åt pipan det med. Betfairs 12K garanti gick inte heller, kom aldrig över startstack.
I Pafs $1250-added så blev det i alla fall en tredje plats, skönt med lite framgång iaf även om det var en ganska liten summa. Kvällens huvudnummer var Bodogs 100K garanti. Brukar tjata om att det alltid är övervärde i den turneringen och denna gång var inget undantag. 500 spelare betalade $150 var i inköp vilket ger $75000 i prissumma alltså $25000 i extravärde. Att denna turnering inte blir full är för mig en gåta, men jag tackar och tar emot. Speciellt förvånande när satelliterna är många och ger bra värde.

Spelade lugnt och försiktigt, men många potter. Tog inga risker då det är en turnering med väldigt långsam struktur. Fanns gott om tid att samla marker. 
Tog mig snabbt upp till drygt 8000 (startstack 5000) men åkte lite berg-och-dalbana mellan startstack och 10000. La både kåk och triss på riktigt farliga brädor, men fick bra betalt i andra lägen. Fick sedan in hela stacken med en triss mot två mpståndare med AK och AQ och var sedan chipleader........i kanske 10 minuter innan jag lyckades syna bort halva stacken lite väl spekulativt. Dubblade sedan snabbt upp igen och låg återigen i topp. Blev sedan rejält kortkall medans fältet runt mig blev väldigt syn och höjbenäget. Bara att vänta. När bubblan närmade sig var jag rejält shortstackad och fick göra en all in med 5BB och Q8 på hand, men lyckades få in en 8 på rivern mot AK. Sedan rullade det på och folk la sig hela tiden. Fick bättre kortsnitt ett kort tag och när vi 20st kvar hade jag 250K medans tvåan hade knappt 150K.
Klockan var nu 03.00 och man började bli lite trött. En halvtimme senare plockar jag upp AK när vi är15 st kvar och höjde 3ggr BB till 15K, en ovanligt stor höjning. Fick syn av stora mörken och floppen kom 2 spader. Han betar ut, jag reraisar och han ställer in. Jag synar, och han visar A9 i spader. En spader på turn och jag har average stack 150K igen. Åker sedan på 14:e plats då jag ställt med JJ mot AK och han fick sin K på floppen.
Suck! $900 istället för $25000 i första pris. Hade räknat med en topp-tre-placering och som vanligt blir man grymt besviken. Men jag ska vinna den.....nästa gång!

"En av de bästa dagarna i mitt liv"

2010-05-23 @ 14:46:23 | Allmänt

Igår hämtade jag Sander hos en kompis där han lekt halva dagen. Fint väder var det i Stockholm så de hade spelat fotboll, badat och byggt lego. Det var då han sa att detta var "en av de bästa dagarna i mitt liv".

Hans syster och mamma är borta på klassresa så jag, Signe och Sander är hemma ensamma. Vi började med att ta ett bad i vårt badkar och vi hade otroligt kul, och det blev ordentligt blött i hela badrummet. Sedan tog vi lunch, och jag lämnade Sander hos hans kompis, medans jag och Signe cyklade till lekparken och gungade och åt glass. Sedan cyklade vi och hämtade Sander igen. Vi hade innan dess alla tre bestämt att kvällen skulle avslutas med att vi hyrde film och köpte pizza på Tomatis (Stockholms största pizzor!) Det var alltså med tanke på vad dagen hade innehållit dittills och med tanke på vad som komma skulle som Sander sa som han sa. Så nu vet man hur man ska lägga upp dagarna i fortsättningen;-)

Upp och...upp

2010-05-20 @ 10:11:03 | Allmänt
Har nu tagit greppet på Sverigerankingen:

1 rosjon 3952,87
2 annars 3934,67
3 bisons 3886,91
4 GoBaLi 3850,71
5 ROSEKING 3488,38
6 JettRibb 3401,81
7 Fakridas 3321,96
8 Generalen7 3253,84
9 sponi 3243,38
10 octo 3182,22

Näd, då jag bara skojar, det är väldigt jämt i toppen. Mitt nya tighta jag har skördat framgångar och det har blivit en 4:e plats i 12K GTD på Betfair, och en 3:e plats i 5K GTD på Bodog.
Spelar just nu riktigt bra och jag spelar försiktigare än jag brukar göra, vilket säkert ändå uppfattas som väldigt gamblingbenäget av många. I väldigt många turneringar kan man sitta och vänta på bra händer eller spela lovande händer och se floppar billigt. När du väl får ett monster så får du ofta väldigt bra betalt, trots att du inte gett mycket action innan. Väldigt få spelare är uppmärksamma på andra spelare i början, de spelar ofta enbart sina egna kort.

Här hemma är det hektiskt med bygge, teaterföreställningar, musikaler och allsköns utvecklingssamtal och avslutningar, drop-in fikor m.m
Idag är jag hemma med Siri som hostade hela natten och behöver få vila sig. Har varit en tuff vecka med fyra föreställningar av Momo eller Kampen om tiden.
Var och såg premiären och den var helt underbar. Och nejdå, jag är inte alls partiskt.

De har fått bra recensioner:
Svenska dagbladet recenserar
Jag fick naturligtvis stolta faderstårar i ögonen under det fantastiska slutet, med en stämningsfull sång följt av ett Bollywood-inspirerat dansnummer.
Om man inte ser denna uppsättning så missar man något! Man bör också vara medveten om det obetalda slit som ligger bakom denna uppsättning. Budgeten ligger på ungefär 1 miljon kr insamlat av föreningen och till detta kommer all tid alla lagt ner för att göra detta till en underbar föreställning. Denna uppsättning engagerar 100-tals enskedebor. Kul att det blir så bra! Ska gå och kolla fler gånger om det finns möjlighet.

Mitt nya tighta jag

2010-05-13 @ 14:46:50 | Allmänt
Japp, nu är det dags att testa lite nygammal approach. Har kört varierande tight-loose-aggressive-passive senaste tiden och kanske lite för loose-passive och det är nu dags att tighta till spelet lite. Började redan igår, men tog en hel del fel beslut ändå. Skall bli bättre på det.
Spelade en tiltande hand igår på Sverigerankingen. Hade fått en hel del bra händer i början av turneringen (missade dock 40 minuter i början men hade ändå bara förlorat 30 i mörkar) och jag spelade dem väldigt hårt. Fick de ofta i sen position eller i mörkarna så det blev en hel del återhöjningar från dessa positioner med JJ, AK, QQ och AA. Bordet började tröttna en aning och jag bestämde mig för att inte spela någon hand förrän jag hade bra kort. Plockade då upp QQ i tidig position med 8800 i stacken (5000 i startstack), höjde till tre ggr BB (300), och fick en syn av en lite större stack och en kille till. Floppen kom 58T, och jag betar ut drygt halva potten. Syn av den lite större stacken, andra killen lägger sig. Jag fortsätter att beta på turn som är en 5 till. Syn igen. Rivern kommer en J och jag går allin. Killen synade direkt och visade JJ för rivrad triss. Lätt tiltad bad jag honom ta väl hand om mina marker och se till att komma på finalbordet. Han kom på 74:e plats. Skärpning efter att ha så bra stack efter en knapp timmes spel. Jag hade varit nästan garanterade en ITM i del läget
Gick inte något bra i de andra turneringarna heller, men tog en biljett till Ongames Championshipturnering.
Gillar deras satelliter då de garanterar 5 platser ($190+10) med kanske 100 deltagare i 5+0.5 rebuy format. Ett billigt sätt att ta en plats i en för min bankrulle alldeles för dyr turnering annars.
Välkommen att raila mig på mina olika nätverk, Ongame (MrSn0w), Everest (rosjon), SvS (rosjon), Betfair (rosjon). Tala gärna om att ni railar, enklare att skärpa sig då

Helt sjukt.....

2010-05-12 @ 01:16:09 | Allmänt
....att man kan bli så tiltad av två tredjeplatser! Jag vet att Legato tycker jag whinar för mycket när det går bra, men man är %"#€%& aldrig nöjd med att åka på tredjeplats. I $12K GTD på Betfair var jag dessutom chipleader när vi var tre kvar, hade 350K de andra hade vars 90K ungefär. Vann inte en hand efter det. Borde vara van, men det är inte kul att vara turneringsspelare när man inte vinner.
Har börjat så smått att spela på Everest (2ggr hittills) där det går en $50 turnering med $5K GTD. Långsam struktur, mycket långsammare än Betfair. Tog mig till finalbordet och där åkte jag lite berg-o-dal bana och åkte till sist även där som trea. Och inte är jag nöjd inte.
Imorgon blir det förhoppningsvis lite livepoker igen, spelade här hemma i fredags (därav huvudvärken i lördags) med Liv och tre till. Blev sugen på att spela en SM satellit på Casinot också, men eftersom jag vann biljett till kryssningen tar jag den istället, bättre för min bankrulle.
Så, nu har jag skrivit av mig lite och fått gnälla lite och kanske kan lägga mig och få lite sömn innan det är dags för jobb imorgon.... Skönt att man hittat spelet igen iaf

Utdragning

2010-05-11 @ 09:51:42 | Allmänt

Hemma med en hostig Signe nu på förmiddagen, samtidigt som de håller på att lägga markduk i hålet för grunden efter att ha pålat igår. Det går framåt med bygget men istället för 18:e maj som datum för att huskroppen skall vara på plats, blir det den 2:e juni. Spelar inte så stor roll, då dörrar och fönster inte dyker upp förrän runt den 15:e juni. Skönt att bygget är igång igen iallafall.

Spelade 3 turneringar igår.
500krs, började bra och dubblade upp med AQ tidigt, hade nötfärgdrag och stegdrag och par, höjde och fick en snabb allin som jag synade. Killen satt med T6 för lägre färgdrag och drog dött.
Lyckades dock göra av med stacken lika fort när jag ställde med steg- och färgdrag efter att en spelare betat 3/4 pott och ytterligare en synat. De synade bägge min allin och jag träffade ingen stege och ingen färg. Tillbaka till lite mindre än startstack.
Tre händer senare så hamnar jag i samma läge igen och missar återigen mitt färg- och stegdrag. Det gick fort.
I Betfairs 12K garanti så träffade jag mitt tvåpar samtidigt som min motståndare satte sin hålstege, så även där blev det en snabb sorti.
Spelade dessutom en satellit till PAF-Sviten Summer Cruise den 4:e juni. Rebuy, vilket jag gillar, men det gick inget vidare i början. Slaskade ibörjan men träffade inte ett dugg.
Fick till sist in pengarna med 66, beredd att göra en rebuy, fick syn av QQ, men drog ut med en 6:a på floppen.
Hade nu c:a 6000 men var tvungen att hämta Siri på Enskedespelet efter hennes repetition, hann precis tillbaka för att göra en addon 21.20. Spelade sedan betydligt tightare och lyckades hålla mig kvar tills det var fyra spelare kvar. Yourman66 hade nu 35k i marker, medan vi andra tre hade 35k tillsammans. Blev ganska avvaktande spel, då mörkarna inte var så höga, men stal mig upp till 20K. Hade lite tur och slog ut de två andra och var till sist HU med Yourman66.
Priserna bestod av endast ett paket till kryssningen värt $660, tvåan fick nöja sig med $63.
Han började aggressivt och efter ett tag hade jag knappt 20K och han 45K. Träffade inte en flopp. Då kom den avgörande handen:
Får AA på knappen, minraisar, som jag alltid gör, till 2K. Yourman66 synar. Floppen kommer J57, och jag betar halvpott och Yourman66 slår om till 6k, vilket jag bara synar. Turn kommer en 5:a och Yourman66 ställer in och jag synar. Yourman 66 har J5. Typiskt att han ska floppa två par och turna kåk när man har AA. MEN! På rivern.....ett A....högre kåk:(Den måste ha gjort ont.Efter senaste satellitens utdragningar där mina 80-20 överlägen inte fick stå, så var det väl min tur. Efter den potten var rollerna ombytta och nu träffade jag bättre och det blev inte samma aggressiva spel från Yourman66.
Det blev ett kryssningspaket den 4:e juni, och därmed en ny bloggserie att vänta. UL Yourman66, WP GG, vi syns på båten.

I suck at this!

2010-05-10 @ 19:05:19 | Allmänt
Igår gick det bra i nästan varenda turnering, bra stackar, fint med tur, ända tills jag jag gjorde något dumt.
En rosjon-blow-up. En till, en till och så var man ute ur varenda turre. Varför stämmer inte spelet? Vet itche, men det är riktigt irriterande och får fundera ett tag.
 Jag har alltid varit lite av en synfisk, kan liksom inte låta bli att syna på rivern. Det brukar betala sig bra, men nu har jag tagit det ett steg för långt. Dags att bli tightare precis innan bubblan. Det finns gott om tid att göra bort sig sen i alla fall. Inte öka takten för tidigt.
Och sen får jag börja ha lite mer flyt med mina coinflips.
Kollat igenom handhistoriken, nöjd med starten på alla mina turneringar utom en. Där gjorde jag en onödig syn i början. Spelade sedan bra i mitten på turneringarna i alla utom en där jag återigen synade ett par gånger för mycket. Hur åkte jag i resten av turneringarna, jo upptakten var ofta en "hjältesyn" som visade sig vara en riktigt dålig syn. Gemensam nämnare: SYN
Så vad bör jag ta bort ur mitt spel? Tveksamma syner naturligtvis. Och vad bör jag införa? Bättre pottkontroll.
Mer tålamod och mer genomtänkta syner. Bättre att fly än att illa fäkta. Nu gäller det bara att inte gå till överdrift åt andra hållet. Ingen risk för det, eller hur.

Chipstrategi

2010-05-06 @ 20:46:42 | Allmänt


Detta är den rådande paradigmen inom turneringsspel:
1. I början av turneringen handlar allt om överlevnad.
2.Så länge din markerstapel är minst 10 stora mörkar stor så är du inte shortstackad, och du kan fortsätta att vänta på bra kort.

Så här ser Snyder på det (och det är kanske här jag anser att han har mest rätt)

1. Början av turneringar handlar om att samla på sig så mycket marker som möjligt, medans alla andra tänker enbart på överlevnad.
2. Om du har under 30ggr stora mörken så är du shortstackad. Om du har så lite som 10 mörkar eller mindre i stacken är du desperat!

Detta gäller bara turneringar med snabb struktur, vilket passar bra in på de flesta turneringar som går på nätet.

Grunden i Chip strategin bygger på dessa tre delar:

1. Urval av händer
2. Storlek på dina satsningar
3. Tempot på dina satsningar


Ju mindre stack du har desto större är ditt handurval som du spelar. Om du skulle kastat AT i tidig position när du har en stor stack så höjer du med den när du är shortstackad.
Om du börjar bli desperat så kanske du till och med synar en allin med ett ess på handen.

Ju mindre stack du har desto större blir dina satsningar. Har du 10 stora mörkar eller mindre så existerar bara allin eller fold. Om du har mellan 10-20 stora mörkar så lär de allra flesta av dina satsningar också vara allin.

Ju mindre stack du har desto snabbare ska du få in markerna i mitten. Är du shortstackad så söker du efter tillfällen att få in allting i mitten preflopp, medans om du är riktigt desperat så stoppar du gärna in allt UTG med ATC (Any two cards)


Mest intressant att ta upp är hur Snyder tycker man ska spela med 10 mörkar eller mindre. Du måste till varje pris stoppa in alla marker i potten innan mörkarna når dig. Om du inte har en stark hand så är det väldigt viktigt att du är först in i potten.
Med stark hand menar Snyder alla händer med ett ess eller en kung, alla händer med två kort som båda är har värde tio eller högre, alla par och alla suited connectors ner till 7-8.
Har du en sådan hand ska du gå allin oavsett antal motståndare som är före dig in i potten. Om ingen är med innan det är din tur så ska du dessutom gå allin med Q9-Q7, J9, J8 och T9. Om du inte fått en enda spelbar hand innan mörkarna når dig skall du gå allin UTG utan att titta på korten.
Jag tycker han har helt rätt i grunden, att vänta mer än till man har runt 10 mörkar innan man börjar gambla är alldeles för tight. Jag ska villigt erkänna att jag inte spelar så som Snyder rekommenderar, men jag tror jag är bra mycket lösare och chansar mycket mer än de flesta andra redan med 10 mörkar i stacken.
Vinner man då så är åtminstone stacken spelbar efter det, om man väntar till man har 5ggr stora mörken så är man fortfarande i hopplöst läge även om man dubblar upp. Ta en chans tidigare, det betalar sig, åker man ut så slipper man spela shortstackad i flera timmar och ändå antagligen åka innan pengarna.Om man är väldigt shortstackad (10-20 stora mörkar enligt Snyder) så spelar du inga potter om du inte är först in i potten, om du inte har en hand som Snyder definierar som en Allin-hand.
Du skall alltså höja eller återhöja allin med 77-AA,AK,AQ,AJ,KQ,KJ,KT och QJ oavsett position. Om du är först in i sen position, gå allin med ATC.
Inte många som spelar så löst och aggressivt eller?

Någon mer än jag som har en åsikt i frågan?

Svenska spel suger......

2010-05-05 @ 20:57:52 | Allmänt
Svenska spel har förändrat sitt turneringsschema och flyttat runt bland sina turneringar. Som vanligt har de lyckats försämra allting. Jag som enbart spelar på sajten och inte kan sitta 8h per dag med all statistik för att lista ut hur turneringsschemat ska se ut hade lyckats betydligt bättre ändå. I drygt ett år har man haft en 300krs turnering kl 20.30 med mellan 50-70 deltagare och en 500krs kl 22.00 med 100-150 deltagare. Vad gör man då......jo man byter plats på dessa och så gör man om den sena turneringen till en deepstack. MEN HALLÅ!!!???? Inte nog med att man lyckats halvera deltagandet i Sverigerankingen med sina förändringar nu lyckas man förstöra det sista med SvS som fungerade, 500krs turren....
Kan någon tala om för mig var jag kan spela en turneringen med c:a 200 spelare och $50-100 i inköp? Spelar redan på Betfair som är perfekt, men behöver fler turrar istället för SvS. Nu är det uppenbarligen dags att hitta nya jaktmarker......

I måndags var det deklarationsdags och jag lyckades inte deklarera på nätet. Så 23.30 fick jag kasta mig in i bilen och åka till Magnus Ladulåsgatan för att lämna in den manuellt. Kruxet var bara att jag var kvar i 500krs och fick därför låta Liv bevaka mitt bord medans jag var borta. Hon satt som tur var kvar i en 100krs på SvS och fick gäspandes ta över min dator. När jag kom tillbaka så blev det till sist en 7:e plats för mig och en 4:e plats för Liv.
Nästa blogg blir det äntligen dags för mig att förklara Snyders Chipstrategi....den som väntar på något gott......