Nästan som en befrielse

2012-11-30 @ 07:26:17 |

Poker-SM borde vara en riktig höjdpunkt, men vaknade med en riktig rejäl huvudvärk som inte ville ge med sig trots massor av tabletter.

Blev lite bättre precis innan start, men efter 1.30 så var jag rejält plågad. Spelade inte direkt dåligt, men var inte så aktiv som jag önskat och fick inte ut maximalt av mina bra händer. Man blir väldigt upptagen av sig själv när man har huvudvärk och kunde inte riktigt koncentrera mig på nåt annat. Tappade från max 37K till 25K till efter middagspausen, 600-1200 i mörkar, 100 ante. Första bra handen på mycket länge, TT UTG, höjer till 3K, får två syn, floppen kommer JJx, stora mörken checkar, jag bettar 5K, en fold, men stora mörken checkraisar. I den spelarens range finns inga bluffar här, jag vet det, men är för trött för att orka folda. Hade haft c:a 13 BB kvar annars. Att åka ut kändes nästan som en befrielse. Gick upp på rummet och somnade nästan omedelbart. Vaknade till när Liv kom in, hon hade åkt nån timme efter mig. Nu i efterhand inser jag att jag nog hade feber och en spräckt trumhinna, örat värker, huvudvärken en aning mindre, men jag är ganska kass just nu, och har svårt att somna om trots att jag behöver det.

Geggigt

2012-11-28 @ 17:28:35 | Allmänt
Upp 03.30 och ge sig iväg till Malta, okristligt tidigt, landade 13.00 på Malta efter att ha mött upp Pokerpappan och Pokerstar, var på hotellet vid 14.00. Snabbt upp på rummet och sedan iväg ut på stan för en lunch. Hann inte så långt innan jag skulle gå förbi ett vägarbete och trampade på vad jag trodde var en grushög, men som visade sig vara ren lervälling.
 
 
 
 
Mattias som var med hjälpte naturligtvis inte till utan hade fullt sjå att filma och ta bilder.
Så det blev att gå tillbka till hotellet och försöka sanera så gott som möjligt, och sen dra ut och käka lunch i shorts istället

Main event på Svenska Spel

2012-11-26 @ 08:42:35 |

Så var Main event avklarat för i år för min del. Fick in det med AA på turn, mot öppet stegdrag. Han spelade handen fel gjorde en reraise som committade honom. Tyvärr för mig satte han stegen på river. Liv gick längre, hon fick in det med KK mot 88,men det kom en 8 på rivern. Alltid lika jobbigt.

Svs hade hoppats på nytt rekord och över 3000 spelare. Det blev istället färre än förra året trots att kampanjen innan varit bättre än förra årets i mitt tycke.

Tyvärr är det en del som fortfarande inte lärt sig vanlig pokeretikett, att håna någon som precis åkt ur är i samma klass som en slowroll. Hände mig själv två ggr igår, och såg det massor med ggr på borden. Kan man inte få ur sig gg, så kan man lika gärna vara tyst.

Helgens projekt var annars ett pepparkakshus av modell mumin. Vi var tidigt ute då vi har en julkalender med muminfigurer så allt måste vara klart för inflyttning den 1 dec.

Stockholmsdemokraterna

2012-11-20 @ 20:26:00 | Allmänt

Borde inte alla lantisar få inflyttningsförbud tills alla riktiga stockholmare fått bostad? För inte kan det väl vara så att Stockholm vinner på all denna inflyttning? Vi borde iallafall göra en bakgrundskoll så att det inte är fel typ av lantisar som flyttar hit. Det byggs ju alldeles för få bostäder och jobben räcker inte till alla, nu räcker det! Det är ju inte ens krig där de kommer ifrån, ekonomiska flyktingar är vad de är. Vi måste se till att alla riktiga stockholmare får jobb och bostad först innan vi kan ta emot fler. 

Egentligen borde vi skicka hem alla lantisar som kommer hit och tar våra bostäder och jobb.

I alla fall skåningarna och gotlänningarna, deras kultur är ju helt annorlunda. Snart är det fan bara Mårten Gås, gutedricka och inte fan kan de snacka svenska heller. De får väl lära sig språket. 

Fler och fler stadsdelar säger nej till lantisar, senast var det Södermalm, som tyckte att nu räcker det, de har redan ett skånskt ghetto runt södra station, vissa kallar det till och med lilla Skåne.

 Och så kommer det hit folk som pluggat i Lund eller Umeå och försöker få jobb. Det är klart att den utbildningen inte håller samma klass som KTH och Universitetet.

Sen kan man ju ifrågasätta om pengar ska tas från Stockholm för att stödja glesbygden. Varför ska vi slava och betala skatt som går till dem, bara för att de inte kan klara sig själva. Robin Hood, nä, ta mig i brasan.

De går ju ändå bara runt och tycker vi är 08-or, de är för fan stockholmsfientliga. Men det går bra och komma hit och utnyttja allt vi har här, då passar det. Lantisar är dessutom klart överrepresenterade bland dem som köper svartkontrakt, vilket gör att en riktig stockholmare inte har en ärlig chans.

Skitsamma om vi alla har rötter nån annanstans från början, nu bor vi ju här, det är ju vårt Stockholm, inte deras. Vi måste ju tänka på oss Stockholmare först och främst. Norrlänningar ska vi inte prata om, de är bara lata och vill ha bidrag. Och finns det nåt jobbigare än Göteborgare och deras "humor". Nej, nu gäller det att stoppa massinflyttningen och bevara vår Stockholmska kultur.

 

 

The rosjon files part 2

2012-11-16 @ 07:35:00 | Allmänt
En kul hand igår, sånt händer när man är riggad, vilket ni kan läsa mer om här:
 
http://rosjon.blogg.se/2012/october/the-rosjon-files.html
 
 
Igår fick jag in det med KK mot QQ preflop, men floppen kom QxQ. Ganska dåliga odds, men K på turn och ytterligare en K på rivern gav mig potten. Hur stor chans var det då att detta skulle inträffa? jo, 1 på 1000, 0,101% enligt pokerstove. Inte så ovanligt som man skulle kunna tro alltså.
 
Något mer skrämmande och men inte oväntat var att expressen fortsatte publicera nya filmsnuttar från Almqvists och Ekeroths utekväll.
 
http://www.expressen.se/tv/nyheter/inrikes/sds-riksdagsman-bevapnar-sig-med-jarnror/
 
 

Sanningen kommer alltid fram

2012-11-14 @ 17:40:11 | Allmänt
 
http://www.expressen.se/tv/nyheter/almqvist-fornekar----men-har-ar-bevisen-1/
 
Precis som han själv sa i sitt youtube-svar till Soran, "Sanningen kommer alltid fram".
 
Jag hoppas att detta får folk att inse att SD har som taktik att låtsas att inte vara rasistiska och trångsynta, de döljer sanningen så om sina verkliga åsikter för när de kommer fram så är de inte något en vettig människa skulle rösta på. De som  röstat på SD i tron att de inte står för helt vidriga och intelligensbefriade åsikter, om det mot förmodan finns sådana människor, kan nu inte längre förneka det ens inför sig själva.
 
Inte nog med att SD har en rasistisk och helt galen syn på människor, de är dessutom inte de skarpaste knivarna i lådan, hissen går inte hela vägen upp, de är helt enkelt pinsamma. Att någon skulle vilja låta sig representeras av sådana neanderthalare är för mig helt obegripligt.
 

Konstigt

2012-11-10 @ 12:06:00 | Allmänt
 
Förra veckan var konstig, tre dagar jobbade jag hemifrån, hade ont i vänstersidan och hade svårt att sitta upp längre stunder, så jag låg ner och programmerade. Frustrerande att inte komma vidare med vissa ärende då man måste invänta besked, men det fanns annat att göra.
 
Fredagen var alltså lite ovanlig från början och på eftermiddagen så ringde de dessutom från dagis och det visade sig att Signe mått illa på utflykten och nu befann sig i en park, nykräkt. Så jag begav mig till dagis, och sen till parken och hämtade hem henne. Hon var redan då lite piggare, och jag ringde sedan till Sanders fritids för att be dem be honom gå hem. När han inte dykt upp på 25 minuter, så kom Siri hem och jag lämnade Signe med henne och begav mig till Fritids. Sander var som tur var kvar, de hade glömt säga till honom bara, skönt då man ju är lite på spänn i och med händelserna i Göteborg.
 
När jag sen kom hem hade checkpush släppt veckans podcast:
http://checkpush.com/2012/11/09/avsnitt-13-naglar-bacon/
 
Ett inte speciellt minnesvärt avsnitt, bäst var det nya introt. Annars var det mest gamla historier vi hört innan om nagelklippning vid bordet, $10k bord i Las Vegas och Östensson hade dessutom glömt att han spelade SM på CC.
 
Bacon spelad en roll i avsnittet och som av en händelse senare på kvällen såg jag det här på twitter:
En kompis till dybban hade tatuerat indetta för 4500 + tatueringskostnad, något jag själv inte gjort för under 12 mille, konstigt. Speciellt om han var nykter, Tree Haves gjorde iaf under inflytande av rusdrycker. Dessutom en ganska kass tatuerare verkar det som.....
 
Kollade sedan in nya "Dybban flyttar in"-avsnittet med Hellman. Godkänt om än inte mer:
http://youtu.be/iNIKUlvNK7s
 
Ikväll är det sjukortsstötpoker, sidoevent i Svenska Spels SM, jag har kvalat men vet inte om det går att spela då det är gåsmiddag hos Livs mamma. Får se om jag kan smita undan de 30 minuter det tar mig att busta den.
 
Läste en i krönika i DN om gamla stockholmskummunalpolitiker som behåller sin pension istället för att räkna ner den genom att starta bolag och bara ge utdelning, ingen lön som då skulle räkna ner pensionen. Annika Billström (S) och Kristina Axén Olin(M) plockar ut 600k i pension, men tycker att det är rätt att samtidigt vinstutdela 300k från sina bolag. Och sådana svin har fått sitta som kommunalråd och leda Sveriges största kommun. Ingen heder och moral  i kroppen uppenbarligen.
 
Pokerlistings hade inte ens lyckats få ut en lista, och la istället ut tecknade serier med lätt pokeranknytning. Så ska väl inte en riktig fredag vara.
 
 
 
 
 

$84965

2012-11-07 @ 10:55:56 | Allmänt

Att Svenska pokerförbundets SM på Pokerstars, pokerspelarnas eget SM, drog 1349 spelare är att fall framåt jämfört med tidigare år, men kan inte riktigt bestämma mig om det är ett misslyckande, eller en framgång.
 
Framgång p.g.a det nästan dubblade deltagandet, ett fiasko eftersom garantin inte fylldes. 
Övervärdet för varje deltagare blev ungefär $60, dagen innan start räknade jag med att det skulle bli ännu mer, upp emot $100.

Det betydde att för varje inköp betalde man $215, men det var värt närmare $300. Ett kap för oss lottköpare.
 
Så jag började leta efter personer som jag kunde stejka med inköpet. La ut en fråga på pokerforum och på Facebook, fick massor av förslag, men en begränsad rulle tillät inte att jag stejkade alla jag ville. Jag är förvånad att inte fler såg övervärdet och spelade, och att inte fler utnyttjat satellitmöjligheterna den senaste månaden.

Samtidigt drog Svenska Spel drygt 1600 spelare till sitt första sidovent. Skulle jag gissa, så kommer Poker-SM ha haft hälften så många spelare i alla event som Svenska Spels SM. 
 
Är det en marknadsföringsmiss eller är Svenska Spel helt enkelt så mycket större än Pokerstars bland de svenska spelarna? Många pokerentusiaster har säkert konto på båda sajterna, men för pokersvensson som inte spelar så mycket kanske det är vanligt att man bara har konto på Svenska Spel? Vad går att förbättra tills nästa års SM?

Det har tagit Svenska Spel flera år att bygga upp deltagarantalet från runt 2000 spelare år 2008 till 2700 spelare år 2011. Jag antar att det kan ta lika lång tid för en annan aktör, och det är ju inte säkert att det är samma sajt som arrangerar SM nästa år.

Det finns också en risk att den garanterade vinstpotten minskar tills nästa år, men jag tror att om Pokerstars får arrangera Poker-SM nästa år och behåller garantierna på samma nivåer så kommer övervärdet att ha försvunnit. Det tar ett par år innan de flesta upptäckt att det går ett Poker-SM på en viss sajt. Och misshandlar man inte möjligheten som jag tycker Unibet gjorde de sista åren, så finns det en möjlighet att får arrangemanget att växa.

Men jag tror att man måste nå ut till fler pokersvenssons. Entusiasterna når man redan i hög grad, men att nå pokersvensson är svårare, han hänger inte på några pokerforum. TV-reklam är ett sätt, kändispoker och frirullar är ett annat om man bara hittar rätt forum att nå ut på.

Svenska spel tror jag till viss del drar så många därför att de har många fler ströspelare som dyker in då och då på sajten, och får en blänkare om nån satellit som drar igång som fångar hans eller hennes intresse. Så för att Poker-SM ska växa krävs lite nytänkande vad gäller marknadsföringen för att nå fram till pokersvensson. TV-reklam om en frirulle till SM vore kanske ett bra sätt att få folk att skapa nya konton,men  vad vet jag. Det är helt enkelt upp till nästa arrangör att förbättra nuvarande upplägg.

Kanske är det så att Poker-SM var ett litet misslyckande för Pokerstars, men en framgång för SvePoF. Att övervärdet blev så stort var kanske ett misstag, men samtidigt behöver ett övervärde inte bara vara till nackdel för sajten. Nån sa någon gång att en pokersajt kan vara beredd att betala upp till $300 för en ny spelare. Så om Poker-SM gjorde att drygt 280 spelare skapade nya konton, eller som jag, återvände till Pokerstars så är det ingen dålig investering. Jag själv lär ju generera betydligt mer än $300 per år i avgifter till sajten. Om sedan Pokerstars räknade med ett visst övervärde eller ej har jag ingen aning om, det är inte omöjligt, och då kanske de ändå är ganska nöjda.


SvePoF satte nytt deltagarrekord med 1349 spelare i Main, vilket jag anser vara godkänt på en marknad där Svenska Spel anser sig ha 30% av marknaden, en marknadsandel som jag tror är högre i verkligheten bland rena nöjesspelare och mindre bland pokerentusiasterna.

SM på Svenska Spel skapar en ökad trafik under en månad eller två, men övriga året är det en aning öde och räcker inte riktigt till. Där har Svenska Spel sin utmaning, att hålla kvar en större del av SM-spelarna under resten av året.Om de jobbar riktigt hårt under denna SM-månaden, och lyckas få spelarna att upptäcka det övriga utbudet, så kanske det kan bli bättre. Och lägg ner de extra avgifterna på satelliterna, de extra pengarna SvSPoker drar in kan omöjligt vara värd den badwill de drar på sig.j Jag gillar deras superkval, en sorts workaround när de inte öppet kan garantera prissummor. Bjud in 25 kändisar så har man plötsligt en garanterad vinstpott. Smart. Stora kval med många säten är mer intressant för nöjespelaren också, de tycker helt enkelt att det känns lättare att ta en av tjugofem platser än att det krävs en vinst för att vinna en plats.

Hur gick det för mina "hästar" i Main då? Vi hade en spännande kväll där vi höll kontakten på Skype, det var otroligt spännande att raila, men de sprang alldeles för dåligt, bra händer stod inte i de ögonblick de måste få stå, men så är det med pokerturneringar Jag var iaf nöjd med deras insats och länge såg det bra ut och med lite mer tur på slutet så hade det nog kunnat bli en liten slant i vinst, men jag var sist kvar och åkte på en 144:e plats, i pengarna, och det täckte inte upp kostnaden.

Jag spelade dessutom Highrollern, en liten present till mig själv efter tredjeplatsen i rebuyeventet, men där var det riktigt kallt och efter att ha väntat på något sånär spelbara kort väldigt länge låg jag på halva startstacken, med 10BB och valde att återhöja allin vid helt fel tillfälle. Jag borde ha väntat en stund till och inte pushat mot just den spelaren och absolut inte med den handen. Men en erfarenhet rikare blev jag då det var ett helt annat spel i highrollern än i Main. Att man inte lyckades fylla garantin i Highrollern är däremot i mina ögen ett större misslyckande än Main. SvS körde Giganten för första gången förra året med 162 spelare som betalade 5000kr, många kvalare. Pokerstars lyckades inte få ihop mer än 88 st spelare trots en garanterad prispott på $100K.

Återkomsten

2012-11-03 @ 14:01:00 | Allmänt

Hade börjat med en liten vana att avsluta arbetsveckan med podcasten från checkpush.com.

Så förra fredagen gick jag med jämna mellanrum in på sajten för att kolla om det hade dykt upp nåt nytt avsnitt. Det kom aldrig men som tur var räddades fredagsmyset av ett nytt avsnitt av "dybban flyttar in". Jag tänkte då att podcasten säkert skulle komma lite senare för att de skulle kunna få med kommentarerna av det nya avsnittet eftersom det var just hos en checkpushmedlem som det flyttades in.

Nähä, då var Linde sjuk, men det lovade ju å andra sidan gott för ett avsnitt denna fredag fyllt av roliga samtal om Bussman och dybban, Liverpoolresan m.m.

Så full av förväntan laddade jag ner veckans avsnitt som dessutom inte fick förgylla fredagsdrinken (Bourboun, Cointreau, pressad citron i lika mängder och sen krossad is toppad med fruktsoda) eftersom de tydligen inte har internet annat än via 56K modem i nacka.

http://checkpush.com/2012/11/02/podcast-avsnitt-12/

Nej, istället blev det lyssning under förmiddagens träningspass och även om avsnittet bitvis kom upp i vanlig standard, så nämdes inte ett ord om dybban flyttar in!!?? Inte ett ord om det nya greppet, hes speakerröst och Liverpoolresan nämndes bara i förbifarten.

Så efter två händelserika veckor så lyckas man skrapa ihop samtalsämnen som October Nine, Dan Smith och hans "mer-än-första-priset"-deal, Louis Nyberg och köpta Cosmotitlar, CC-människor och IRLs, avslöjar att det diskuteras en sponsor deal för deras div-7 lag FC 3 Laxar (Findus?), oförskämda frågor av vanliga människor till pokerspelare, aftonbladets poker-"journalistik", Östensson pratar frisörspråk.

Reflektion: Jag tror nog poliser och många andra yrken får sin beskärda del av märkliga frågor från IRLs, som aldrig skulle ställas till andra.

Reflektion 2: Frisörskan är antagligen tacksam över en paus i kallpratandet.

 

Insamlingen "Ship-it-to-rosjon" går trögt, 150 kronor till har kommit in, och om det stämmer borde totalen vara på 350kr (borde inte pokerspelare vara bättre på matte?), och jag tror det är otåligheten, snarare än Unicef-insamlare som får kreativiteten att vakna till liv hos Linde. Tror fortfarande att Cocosbollar är vägen framåt, men podcast-rail lät ju kul om det inte blir tillräckligt mycket insamlat för ett par Bluesharks med Linde-Ostensson ingraverat i ena skalmen.

 

Men då kan jag klara mig helt utan "glarrer" (pheeew....) och så låter vi hela den osannolika vinsten gå till ett av mig valt välgörande ändamål. Tror inte FC 3 Laxar har en chans om inte detta tryck hamnar på tröjan:

Pokerdouche.....
 

 Nä, det lutar mer åt Läkare utan gränser som jag tror är ett av de mer effektiva sätten att lindra lidande här i världen. Jag har dessutom tillräckligt stabil privatekonomi för att kunna avstå min del av vinsten till fördel för en god sak. Får man sen chansen att bli sågad av Bussman, en av landets bästa och skarpaste pokeranalytiker i en livepodcast, så måste man ju ta chansen. Blir det på stars har jag ju dessutom siffror i namnet, tyvärr bara gemener, men jag är ju en skånespelare så jag borde ha extremt med tur ändå.

 

Att det mest är tur det handlar om bevisade jag återigen då jag igår tog en fjärdeplats i SM Event #11 Sjukorts stötpoker. Detta var den första formen av poker jag lärde mig efter mörkpoker, spelade den rätt mycket för dryga tjugo år sen, men då funderade jag knappt över hur jag spelade, jag bara spelade för skoj skull och turade. Likadant var det väl i början av turneringen, men jag började väl komma bättre underfund om spelet när det var två bord kvar och mörkarna var högre. Kul var det i alla fall och tror att jag kan göra bättre ifrån mig nästa gång jag spelar en sådan turnering.

 

Jag ligger nu delad sjua i leaderboarden och behöver väl bara vinna Main samtidigt som alla andra springer sjukt dåligt så tar jag hem det;) Inget är omöjligt, tänk Tyskland-Sverige.

Ikväll blir det två nya events:

#13: 3 november 19:00 – Omaha PL ($109)
#14: 3 november 20:00 – Heads-Up NLH ($109)

 

 

 

 

 

Amerikansk röd tejp

2012-11-03 @ 02:47:49 | Allmänt
Om det är något jag inte gillar så är det onödig byråkrati.
 
Sommaren 2009 ville jag spela några kval på Pokerstars till WSOP Main. Försökte då sätta in pengar, men det var något problem, försökte ett par gånger under samma kväll med resultatet att de reserverade och låste alla mina pengar på lönekontot.
 
Jag tog kontakt med Pokerstars och de sa att mitt kort flaggats som misstänkt och att jag skulle skicka in uppgifter som visade att jag var kortets ägare. Kortet skulle ha använts för insättningar till ett annat konto som jag aldrig hört talas om. Jag blev naturligtvis orolig och kontaktade min bank, för jag hade aldrig satt in pengar med mitt kort till någon annans konto på Pokerstars. Banken hjälpte mig att gå igenom mina transaktioner och Pokerstars påstående visade sig felaktigt. Jag berättade för Pokerstars om detta, men de ville bara ha in uppgifterna, vilket jag inte hade någon som helst lust med. När man begär uppgifter som jag inte anser att man har rätt att kräva in samtidigt som man inte ber om ursäkt för att man låst alla mina pengar blir jag en aning kinkig, sur och envis.
 
Detta fick till konskevens att jag inte spelade på Pokerstars igen förrän i år, då jag så gärna ville spela SM att jag fick krypa till korset och skicka in uppgifterna.
 
Satte in pengar, spelade lite kval , vann visserligen ett paket men behövde få in mer pengar för att eventuellt kunna  spela Highrollern. Kontaktade då olika instanser för att höja min insättningsgräns. Fick ganska omgående svar från en av avdelningarna att de höjt min limit så att jag kunde få in pengar. Löftet om mer insatta pengar gjorde väl att riggen slogs på eftersom jag sedan blev trea i Sh rebuy eventet och inte behövde sätta in så mycket pengar.
 
Men sen fick jag ett märkligt mejl från PS, där de bad mig fylla i en blankett och skicka uppgifter om mitt kort och pass, samt räkning för att få höja min insättningsgräns. Exakt de saker jag skickat in tidigare. Jag svarade att ni har ju redan höjt min gräns och jag har redan skickat de uppgifter ni vill ha.
 
Fick då detta svar:
 
"Hello Jonas,

Thank you for your email.

Yes you are correct, the documentation that you have mention, has already been processed accordingly in our system. However in order to increase your deposit limits we kindly ask that you print, complete, sign and return the attached verification form.

Please provide documents for the following cards, ensuring that you write the first six and last four digits of the cards on the form, in the space provided:

- - - - - - X X X X - - - -

This information will only be requested once unless your account information changes (ie. you change address or use a new deposit method). If your details do change, we will only ask for updated information in the future.

We look forward to hearing from you.

Regards,

Ricardo M.
PokerStars Security Team"

 Allergisk mot byråkrati som jag är blev jag genast obstinat och bestämde mig för att aldrig nånsin fylla i en meningslös blankett för att blidka ett amerikanskt företags byråkrati. Det finns mycket bra i USA, men just deras stelbenthet och byråkrati är ibland bara för mycket. Land of the Free, my ass.

Så, sorry Ricardo M. och Pokerstars, inte en suck att jag fyller i ett enda dugg till, ni har redan fått för mycket information som det är. Ska det vara så jävla märkvärdigt och krångligt då får det hellre vara. Det enda resultat som kommer att komma av detta mail är detta blogginlägg och att jag blir sur och grinig.

.
 

Poker istället

2012-11-02 @ 01:42:00 | Allmänt
Satt halva kvällen och funderade på om jag skulle skriva ett inlägg om Svenska Spel och SvePoF, men bestämde mig för att spela poker istället. Det var ju det nionde sidoeventet SM #9: Shorthanded Rebuy NLH ($55), och sen blev det i vanlig ordning Goldrushen, Superskalpen, lite SM-kval och Startstacken. Åkte ganska snabbt i alla utom Startstacken och så blev det en SM-biljett också. Värsta sättet jag åkte på var i Superskalpen när jag gick allin med T7 i klöver på en KJ9 med två klöver och fick syn av 45 i klöver. En 4:a på turn ochmin saga var all. Men tack för att du finns, du ger mig hopp, du hoppfulle;)
 
Rebuyeventet gick ganska bra, gjorde två rebuy och en addon men hade gått till c:a 50 000 när rebuyperioden var över från en startstack på 5000. Drog ut så det stod härliga till. Lyckades framför allt träffa trissen mot AA och KK. Det konstiga var att det blev knappt höjt innan flopp, men sen stoppade bägge två gladeligen in pengarna på floppen.
Spelade väldigt tight hela vägen till finalbordet, hade tur med bra kort vid rätt tillfälle och när vi var tre stycken kvar hade jag chipledningen men åkte naturligtvis på tredjeplats. Skulle fortsatt och spela tight. Sista handen ställer jag med c:a 480K med A8 efter att Neblano höjt från lilla, får syn av KQ, men en dam kommer på floppen och ingen hjälp dyker upp sen heller.
Bjoelle lär väl ta hem finalbordet, när man både springer och spelar bra så finns det stora chanser.
Nåja, två tredjeplatser i två shorthanded event som definitivt inte är min forté på två år räknas som godkänt. Nu gäller det att hålla i och rida på samma rush som Bjoelle.
 
Förresten, en sak angående SvS och SvePoF. Jag förstår faktiskt inte varför styrelsen inte kontaktade Svenska Spel. Om jag blivit vald till styrelsen hade det varit det första jag gjort, för jag hade bara varit tvungen att få se deras reaktion. Jag tycker det var ett misstag, mest för att jag är så nyfiken på hur SvS hade ställt sig till en förfrågan.
 
Däremot tror jag i slutändan att det hade blivit samma slutresultat, med SM på Pokerstars, jag tror dessutom att det är det bästa alternativet för pokerspelarna i Sverige, trots att jag tycker att de mästerskap Svenska Spel arrangerat online varit riktigt bra (förutom 2008 då). Under SM-månaden lever Svenska Spel upp, tyvärr är resten av året bara en transportsträcka. Skulle SvePoF ha kommit överens med SvS och tillsammans med dem arrangerat SM i år, skulle SvePoFs förhandlingsläge varit ganska dåligt, och de skulle kanske aldrig tagit sig ur det underläget. Nu visar de att de (visserligen med Pokerstars som partner) kan arrangera och anordna SM och dessutom är medlemsskaran betydligt större nu. Så förbundet är starkare nu tack vare att man valde att inte samarbeta med SvS än de hade varit annars, anser jag. Men ni kunde väl ha frågat dem, det hade varit så spännande att få veta hur de ser på SM och SvePoF, om de ens varit intresserade.
 
Jag har lite mer förståelse varför Svenska Spel inte själva tog kontakt med SvePoF. När man stulit någons mästerskap tar det väl emot att höra av sig och fråga om det finns möjlighet till samarbete. Att sajterna är de som tar första steget är inte ovanligt, det har skett med flera sajter som idag är samarbetspartners med SvePoF. Just att man faktiskt snott mästerskapen kanske egentligen betyder att det är de som ska ta första steget.
 
Men jag tror inte att det det var prestige eller monopolmotstånd som är anledningen till att ingen kontakt togs. Jag tror styrelsen agerade efter vad de tror är för pokerspelarnas bästa, vilket faktiskt var det mandat vi gav styrelsen när vi röstade in den.