APokerLeague.com - I elfte timmen

2012-03-31 @ 11:05:27 | Allmänt

Upp tidigt - dags för pokerhelg i London med APokerLeague.com som jag vann ett paket med i januari. Jag tog tuben till T-Centralen och träffade gänget på Cityterminalen. Ett par nya bekantskaper och en väldigt kort sådan - en av paketvinnarna valde att precis innan avfärd hoppa av då han blev akut illamående. En lite ovanlig start, och dessutom så fick vi inte plats i bussen till Skavsta. Så lite smått stressade hoppade vi på en extrabuss och kom fram precis i tid.....då det visar sig att Ryan Air som skryter om att vara det punktligaste flygbolaget faktiskt var sena. Men ingen fara, knappt fyrtio minuter sena lyfter vi till London.

Jag, som är lite flygrädd, uppskattade den lugna starten och landningen och väl nere på marken började resan mot pokerklubben, lite tåg, lite tunnelbana och lite taxi och vi kom till sist fram 40 minuter in på första perioden. Klubben ligger nära Charing Cross Road, Leicester Square och Chinatown, och det doftar fantastisk kinamat över allt, en härligt god doft av mat som gör att det vattnas i munnen. Pubarna ligger tätt, verkligen ett favoritområde i London.Livepoker är verkligen fruktansvärt kul. Visst är det mycket väntan mellan händer, väntan på spelbara händer, väntan. Men som tur är så är oftast pokerspelare trevliga sociala varelser, så sitter man några timmar tillsammans så lär man känna sina bordsgrannar ganska väl, men man hinner även titta ut på stadslivet utanför.
Jag har som sagt svårt att anpassa mig till att spela livepoker, antingen spelar jag för slaskigt eller så blir det alldeles för tight, men efter en halvtimme vid bordet kändes det som om att det inte skulle vara helt fel att spela tight. Strukturen var långsam, entimmes perioder, 25000 i startstack och mörkarna började på 25-50. Vi skulle spela 11 nivåer dag 1, och detta var den tredje startdagen, sammanlagt blev det mellan 500-600 deltagare under de tre dagarna, strax under 200 skulle klara sig vidare till dag två.

Första handen jag spelar är en AJs. Jag sitter på knappen och en man med asiatiskt utseende höjer upp i tidig pos till 3BB (300), jag och och två till tar syn. Floppen kommer AT3 och jag träffar topp-paret, han bettar ut och jag synar bara, alla andra lägger sig. Turn kommer ytterligare en tia, han checkar och jag väljer då att betta 1000, och han funderar ett tag sen höjer han till 2500 som jag motvilligt synar. River är blank och han checkar och jag checkar bakom. Naturligtvis har han T9s och drog in sitt mirakelkort på turn, lurig check där som gav honom lite extra betalt, men han missade ett riverbett. 21K kvar av stacken och lite stukat självförtroende.

Bodingh spelar bra poker och sitter naturligtvis på mitt bord (han fick byta plats med vinnaren som droppade av innan flygbussen) och satt direkt höger om mig, men jag spelade inte många potter mot honom. Han har det dock lite motigt i början, Han får QQ men floppen är AKx och han måste folda. Sen foldar han KK öppet mot en stor bett och motståndaren visar tvåpar. "Good laydown!". Men det värsta är när han gör en hjältesyn för nästan hela sin stack med mellanparet på en riktigt läskig bräda mot samma asiat som jag förlorade första handen mot. Jag bestämmer mig för att ha nöten när jag spelar mot honom, då han just vid detta tillfälle verkar obluffbar.

 Det känns som om jag bara foldar hand efter hand, får inget spelbar mer än AJ och 22, båda två gånger, den ena AJ berättade jag om den andra var jag tvungen att lägga efter en 5BB höjning UTG trots att jag satt på knappen, likadant blir det med en 22. En gång får jag se en billig flopp men ingen träff. 

Så i första paus blir det en snabb macka, lite peptalk och sen igång igen. Direkt efter paus så är det en familjepott som obettad går till river, där jag får in färgen. Jag checkar eftersom jag jag vet att minst ett bett kommer och killen direkt efter mig bettar 300, får en syn och därefter är det en kille som höjer upp och jag synar bara med min låga färg som får stå och nu är jag helt plötsligt uppe över startstack igen. 

Vi har en riktig slaskpelle vid bordet som ibland höjer upp UTG utan att ens kolla korten ( ibland gör han det, men låtsas som om han inte gjort det) och jag bara sitter och väntar på en någerlunda bra hand att fånga in honom med. Strax efter i period 3 (75-150) jag får QQ i sen pos och och en kille höjer men får omslag av slaskpellen till 1200 är det dags. Höjer till 2800 och endast slaskpellen synar. Floppen kommer låg 349, två hjärter, han checkar och jag bettar 5000, han synar. Turn hjärter ess, suck...Han checkar, jag checkar. River blank, och han bettar ut 11 000. Jag funderar ett tag, han är ju väldigt slaskig, men foldar och han visar 68 hjärter. Dumt av honom att visa, det tröstar lite att det var rätt att lägga sig, mildrar tilten.

Sitter i stort sett och foldar allt fram till nästa paus, extremt kortkall, så nytt peptalk och två half pints med Guiness ger nytt mod, jäklar vad Guiness är gott när den är riktigt färskFortfarande är all kvar i turneringen och Bodingh har precis trebettat topppar på turn för nästan halva sin stack och fick fold. Han ligger klart bäst till.

Stärkt av ölen så kör jag igång med mitt foldande igen efter paus, slaskpellen ger bort mina marker och är ganska short. Han höjer, jag reraisar med KK, han går allin med AQ men drar in A på rivern, nere på 14K.

Nu sitter jag återigen och foldar, och för en gång skull så hånar inte brädan mig. När jag tvekar innan jag lägger 84s efter att det höjts i tidig pos så kommer inte floppen 844, ja ni vet hur det brukar vara, man gör en korrekt fold, men floppen kommer med mirakelträff. "Om jag bara spelat 49off". När jag någon gång faktiskt har en marginell hand så har det höjts rejält innan eller så bestämmer jag mig för att vänta och då är det flera gånger det slås om direkt efter mig. Finns mycket dold tur i turneringar.

Strax innan middagspausen får jag JJ och jag ska i-n-g-e-n-s-t-a-n-s, tror aldrig jag foldat så länge och för mig är JJ stål i detta läge. Dessutom är det slaskpellen som nu har lite drygt 35K som är inne och vevar när jag slår om. Jag säger "Just double me up", och han börjar snacka, "Do you really want me to call? You have aces" med lite indisk-engels accent. Jag står på mig: "Just call and double me up". Han synar och döm av min förvåning när han visar upp 43off? Men tror ni inte att han plockar upp ett stegdrag till river!!!!! Aldrig enkelt, men den här gången missar han.

Skönt att ha dubblat innan middagspausen! På ganska gott humör ger jag mig ut med resten av gänget utom Frisk som tyvärr åkte strax efter ölpausen. Franke letar reda på en i hans tycke genuin restaurang, mycket asiater som kunder, det är ingen glassig turistreklam och menyn står på kinesiska först.
Vi överlåter åt Franke att beställa in (alla utom Bodingh som är lite kinking) och detta blev resultatet:Citronankan och Seszhuan-biffen var godast, men intressantast var jellyfish, d.v.s manet, syns på bilden på tallriken med gurkstrimlor. God mat och gott sällskap och roade kineser som tyckte vi var roliga som ville ha allting så snabbt eftersom vi skulle vara tillbaka 45 minuter senare. Jag ville absolut inte missa chansen att dubbla upp igen mot den indiska slaskpellen.
 Ser kanske inte lika gott ut efter att fyra hunriga pokerspelare dragit fram, men sjukt gott var det.

Back to business, 6 perioder avklarade, klockan är 20.30, 5 perioder kvar, gissningsvis klara vid 03.00 med lite pauser. Dag ett är lite av en transportsträcka, det måste jag lära mig. Det går ju bra på nätet, men då har man kanske tio bord uppe samtidigt, det finns inte så mycket utrymme att vara kreativ, men dessutom, det är inte så avgörande om man bustar, det finns alltid en annan turnering. Så är det inte live, men jag måste börja spela som om det vore så. Känns inte som jag spelar mitt vanliga spel live.

Efter middagspausen kommer den, kortrushen, 5 händer, nästan på raken och jag är uppe på 45K, AQ två ggr, AK två ggr, AA en gång.
Mest betalt, och ända gången det går till showdown är när Bodingh höjer till 3BB, jag bara synar med AQ,  en syn till av killen direkt efter mig, och sen ställer en shortstack med kanske 15-20BB. Bodingh kvidfoldar och jag ställer, och killen efter mig kvidfoldar också. Shortstacken har AJ och min hand får stå.


Har nu suttit vid samma bor i drygt 8h, Londons nattliv har kommit igång utanför fönstret.

Efter det här så händer inte mycket, bordet bryts och Boding hamnar på tv-bordet. Jag kommer till ett nytt bord där jag plockar hem första potten när jag försvarar min stora mörk med QToff. 55 000 i marker inför sitsta timmen, mörkarna 1600-800 100 ante. Försvarar mina mörkar ibland och håller mig flytande först men långsamt kryper jag ner mot 45K. Turneringsledaren annonserar "Now we are playing the last 6 hands of the day". SKönt tänker jag, nu kan jag ta det lugnt och koncentrera mig på dag två. 

"Hand three" annonserar dealern. Alla foldar fram till knappen som är ny vid bordet och han höjer upp till 4000.
Jag synar med A3. Floppen kommer A3Q, bingo! Jag checkar, jag kan inte se att det finns nån flopp som han inte continuationbettar på som knapphöjare, speciellt en sådan flopp, men han checkar bakom och fällan slår inte igen. Istället kommer en Q på turn, men jag tror fortfarande att jag har bästa handen så jag bettar 7000. Han tänker en stund och slår sedan om till 15K. Har gör jag ett stort misstag och ställer in, han funderar faktiskt en liten stund innan han synar med KQ. Fan, helvetes, jävla ****. Hur dum får man vara!!! Ett idiotiskt misstag tre händer från slutet. Borde stannat upp, tänkt! Orsaken, kanske trötthet, kanske tilt över att superfloppen bara försvann i och med turn. Dåligt spel, ett misstag, och ska man vinna turneringar ska man inte göra stora misstag eller åtminstone ska man lyckas tura sig ur dom i så fall. Man kan väl säga att jag är lite lätt tiltad på mig själv just nu. Vilken idiot man kan vara ibland!  10h och 55 minuters spel bortkastat.

Sätter upp ytterligare en erfarenhet på kontot flerdagars liveturneringar. "Se för fan till att överleva dag 1"

Ni som är intresserade av att spela en turneringsserie med roliga livepaket adderade anmäl er till APokerleague.com på http://www.apokerleague.com/. Spelar ingen roll om ni redan har ett konto på någon av sajterna eller inte, bara att anmäla er och ange rosjon som referens, så ses vi vid borden och kanske på nästa resa.

Nu ska jag till pokerklubben och kolla in Bodingh, sen blir det kanske lite shopping och förhoppningsvis lite mer turneringspel någonstans.

Dag 1A Leg 2 Genting Poker Series

2012-03-28 @ 19:57:34 | Allmänt
Dag 1A i den pokerturnering jag ska spela Dag 1C i på fredag är i full gång och live streaming pågår för fullt, dags att kolla in motståndet:
http://www.gentingpokerseries.com/live/live-coverage/


Nej, så blir det inte, det blir till att lägga Signe och sedan försöka hinna kolla in andra halvlek i Milan-Barcelona, naturligtvis blir det lite nätpoker samtidigt.

Resultat

2012-03-27 @ 17:37:20 | Allmänt

Efter söndagen ligger experimentet på plus, mest tack vare mina egna resultat, då jag missade att påminna alla att anmäla sina inköp. Just nu så ger varje satsad låtsashundring 105 kr tillbaka. Jag hoppas på en fortsatt positiv trend, men tar paus nästa söndag då jag antagligen inte kan spela själv. Den kommande helgen blir det nämligen resa till London och spel på Fox Poker Club i http://www.gentingpokerseries.com/schedule/leg-2/.

Resan arrangeras av http://www.apokerleague.com/ (http://www.facebook.com/#!/groups/264995706910359/) och vi blir 6 stycken som åker varav två vinnare av paket. Ska bli riktigt kul även om livepoker inte är min starka sida, får väl titta ner i bordet, kolla film på min iPhone och låtsas jag sitter online. Sen finns bara problemet med att hantera markerna och saknaden av halvpottsknappen.

Kom trea i Giganten i söndags och Tureniec visade att även han kan göra en "rosjon" och få in det sämst som shortstackad men ändå mirakulöst komma ut med en monsterstack.Helt rätt taktik och han drog ju inte ut mig. Sista handen slår jag med A7 mot KungKroons höjning från knappen och förlorar mot hans AJ, fattar fortfarande inte hur det gick till. Brukar ju komma både en och två sjuor om det behövs i vanliga fall. Tyvärr är Giganten inte riktigt lika populär innan, räknade till två kvalare (varav jag en) av 24 spelare. Kanske dags att dra ner på frekvensen till varannan månad istället?
Tog dessutom en sjundeplats i PAF Diamonds €50K Headhunter och det gav ganska ok utdelning med alla bounties. På fredagen innan spelade jag katastrofalt dålig poker men kanske bra för jag skärpte till mig (läs tightade till mig) i söndagsturneringarna.

Igår turade jag in en vinst i Månadens APokerLeague deltävling, till ingen nytta då det inte räckte till månadsfinal, men det finns fortfarande en chans i Last Chance den 3:e april.

Hunnit med en liten kontrovers med "Arge bloggaren" Andreas Bergman på poker.se också:
http://www.poker.se/proffsbloggar/77961720/reklam-och-peta-in-en-pinne-i-brasan.html

Andreas Bergman verkar tro att ju fler invektiv och könsord desto intressantare blir det, strunt samma om hans kommentarer saknar nån mening. Lapproffe verkar tycka att Bergman är "frän" och tycker att man inte ska vara så lättstött vad gäller svordomar och könsord, men jag har lite svårt att se vad de tillför, det gör det ju bara svårare att övertyga någon om att man har vettiga synpunkter. Men om man bara vill bråka för bråkandets skull så........

Sista chansen

2012-03-25 @ 18:28:08 | Allmänt


Vi drog till Romme i helgen, tog en gjutjärnspannefilé på lördagkväll på Scandic Hotel Borlänge och hade kul i varandras sällskap i backarna och vid middagen. Sol och varmt hela helgen, lite för varmt för att vara i backarna egentligen enligt mitt tycke.

Jag åkte inte skidor jag sprang uppför barnbacken ikapp med liften för att Signe skulle känna sig säker, det betalade sig, hon gjorde stora framsteg i helgen, nu kan hon själv åka lift, och åka ner vilket hon gjorde, om och om igen ända tills smörsnön satte stopp för glidet. De stora kidsen beslagtog tydligen toppstugans enda två solstolar när de fick chansen, jag var inte där, jag joggade upp och ner för barnbacken.På söndagseftermiddagen var Signe en fullfjädrad åkare som jagade mig i pisten.


 
Eftersom det var ganska smörigt i backarna gick jag och Signe in och tog en paus, jag satt och läste inlägg då jag upptäckte att hon i smyg satt och sörplade i sig sked efter sked av min latte.

Supertrötta tog vi sen bilen hem till Enskede, i vanliga fall brukar ett par timmars bilfärd betyda att jag och Liv kan sitta och prata, inte så ofta man bara sitter utan annat att göra, så bäst att ta chansen när man väl får den tiden, men vi orkade inte, hela bilen sov medans jag gasade söderut. Träningsvärk i vaderna, blev avbytt i Enköping, men trots att jag var trött och slut och skulle behöva lite vila inför turneringarna ikväll så gjorde det jag läste på olika bloggar upprörd och det blev bara en kort lur. Jag lär återkomma om detta, men behöver fundera lite över vad som skrivits först.

Resultat av röstning

2012-03-21 @ 09:47:52 | Allmänt


Resultatet hittills av rösterna, 819 röstande
Lite förvånande resultat faktiskt, trodde nog att allin skulle få flest röster, men att väldigt få röster skulle läggas på syn och raise.
Jag vet inte vad man hoppas uppnå med en syn, a.wigg är committad preflop och lär inte folda mot en push på flopp, hoppas man på att en push ifrån slaskbub skulle få A.Wigg att lägga sig?

Jag foldade som sagt, a.wigg hade inte trebetat speciellt mycket och dessutom aldrig i den storleken, så jag blev misstänksam och levlade antagligen mig själv. I normala fall hade det varit en enkel push, men i detta fall så var det något som inte kändes rätt.

Antagligen är push det rätta alternativet på det stora hela, frågan är om min "read" var korrekt. Endast A.Wigg vet.......

Svårt läge...

2012-03-18 @ 23:25:09 | Allmänt
Vi är 4 kvar i Veckopotten , 1850kr i inköp, med 4 platser i pengarna. Vad göra här?Till slut slog Wigg ut både mig och han som kom på tredje med denna hand:

Surt, men så är det ibland. Hade en rolig spelare vid bordet, han som till slut kom fyra. Han hade väldigt höga tankar om sig själv, men var lite märklig. Bra spelare brukar oftast spela poker inte chatta, men han ansåg sig bäst på SvS och lovade att han vid Showdown aldrig skulle visa upp sämst hand. Han verkar ha missförstått vad det hela går ut på. Men jag tackar och tar emot. Vann en plats i nästa veckas Giganten också, skönt då mår rullen bättre. Kvar i Championchip på PAF, går helt ok, men blir som vanligt utdragen i 500krs. Annars railar jag G Mabbut i Startstacken som jag hoppas tar en fin cash inatt.

Reklam och peta in en pinne i brasan

2012-03-18 @ 15:55:10 | Allmänt
Kunde inte låta bli, gick in och eldade på lite i https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=6878&entityPage=66 

Någon annan än jag som ser skillnaden mellan det goda monopolet och det "onda" monopolet lite tydligare efter att ha sett denna reklamfilm? Nästan som en reklamfilm för varför man ska ha statliga monopol för vissa saker, därför att staten ska ta ansvar för medborgarnas välbefinnande. Och varför man inte ska ha statliga monopol bara för att öka statens inkomster utan att ta ansvar och istället riskera sina medborgares välbefinnandeJämför med denna reklamfilm....

Söndag - Experiment och snickarefterlysning

2012-03-18 @ 12:47:00 | Allmänt
Så var det helg och faktiskt söndag igen. Fredagkvällen blev det korvgryta då Siri upptäckt att det är kul att laga mat i och med att hon nu börjat med hemkunskap. Korvgryta kanske inte är en klassisk fredagsrätt, men vi åkte iväg och handlade det som behövdes direkt efter skolan, och Siri skötte allt matlagande själv, medans jag och Signe koncentrerade oss på dukning och att lyssna på musik.
Spelade Fredagsfighten medan jag la Signe, spelade väl godkänt tills jag med 15BB plockade upp JJ......Hoppades att de två andra skulle ha AK bägge två, men sån tur hade jag inte.Strax efter åkte jag ut i Startstacken mot Snusarn, har inte vunnit många coinflips mot honom på sistone.Spelade inte mer efter det då jag dessutom hade svårt att hålla mig vaken under ens dessa två turneringar vilket kanske några märkte då jag satt ut med jämna mellanrum. Finns det nåt skönare än att halvsova sig igenom lite nätpoker efter en ansträngande arbetsvecka.

Lördagen gick bl.a. åt till att sätta ihop min nyinskaffade Cross-Trainer, ett köp som visade sig vara fel, dålig kvalitet och direkt första träningspasset pajade två grejer. Gissa om det blir ett lite lätt irriterat samtal till Tretti.se imorgon. Fick lite träning i varje fall. Ungarna tycker dessutom det är kul när pappa glömmer att han har hörlurar på när han tränar och vrålsjunger ikapp med musiken medans han ökar takten. Får väl spela in mig själv nån gång. Flyttade även in förra helgens inköp från blocket från bilen, fick plocka undan en del i källaren först så slog två flugor i en smäll:Liv köpte dessa på blocket och jag spenderade därför 6 timmar i bilen fram och tillbaka till Örebro förra söndagen.

Så småningom ska detta bli slutresultatet..........men just nu ser det ut så här....


Får vi tag i en bra snickare som platsbygger garderoben i vår hall med våra nyinförskaffade dörrar så kan detta bli rikitgt bra till sist hoppas vi. Tips på duktiga, noggranna snickare uppskattas, har ju haft tur förr med tipsen här.

Hann dessutom jobba en del igår, rättade buggar och fortsatte idag under Siris friidrottsträning i Sätrahallen, lär få ihop en dryg extra arbetsdag i helgen, vilket behövs då vi har en del kvar att fixa innan produktionsättning i påsk. Och för första gången på ett tag blev det en ITM också igår, tredjeplats i startstacken, kunde blivit mer om jag inte förlorat större delen av mina coinflips (50%-50%-lägen).Jag och Liv spelade långlördag också, men jag borde veta att folk inte släpper hålpipa och backdoor färgdrag på floppen.


Idag blir det som sagt en del jobb, men också fortsättning på experimentet, anmäl era inköp, det kostar inget, men det ger kanske extra motivation att göra bra resultat. Efter förra helgen så är fonden värd hela 93kr per insatt hundralapp, och detta trots att jag faktiskt kan ha missat en del ITM-placeringar då jag var sent ute när jag kollade resultatlistorna, så för att underlätta får ni gärna meddela mig om ni kommer ITM, för att vara säkra på att det blir helt rätt. Som vanligt krävs bara att man måste ha spelat minst 50st MTTs och ha en average ROI på 10%, minsta inköp 100kr och endast SvS-MTTs då jag vill slippa hålla reda på olika valutor och leta resultat i en massa klienter.

Ikväll blir det en del spelande för mig hoppas jag:

Söndagsfebern, Veckopotten, Söndagssteken, Startstacken, 500krs på SvS,
$50K garantin på Everest ($50 rebuy),
$250K Championchip och GSOP $100K Mini Grand Slam och naturligtvis Goldrush på PAF. Blev bara Mini Grandslam då jag inte tycker min rulle har råd med $5000 i inköp i stora GSOP Grand Slamfinalen.
På NordicBet blir det Super Sunday (en fotbollsresa adderad) och APokerLeague (vill gärna vinna ett kryssningspaket, två står på spel till PAF Poker Cruise den 12 maj )

Sen får vi se om det blir fler turneringar, det beror på hur tidigt jag åker i de jag kör först.

Nä, tillbaks till jobbandet, vi ses vid borden ikväll.


De hoppfulla hoppas på riggen

2012-03-14 @ 20:02:15 | Allmänt
Tråden på SvS fylls med fler och fler hoppfulla inlägg, själv är jag inne ibland och eldar på lite.
https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=6878&entryid=173620


I det ena efter det andra inlägget kommer den ena konspirationsteorin mer hårresande än den andra. Jag blir ibland förbluffad över logiken, eller snarare de logiska felsluten. Egentligen är det väl en "bad-beat"-tråd som urartat.

En av de senaste riggteorin är att Svenska Spel har riggat så att ingen ska vinna för mycket eller förlora för mycket.
Samma personer svär, på sitt eget liv, bara några inlägg tidigare, på att de alltid förlorar med AA mot 72off. och att alla allin-situationer avgörs på rivern. Insättningsriggen är också väldigt populär, några har fått för sig att om man precis satt in vinner man oftare än annars. Jag för min del anser att trådskribenterna ger Svenska Spel för mycket cred, att de med vilje skulle lyckats få till en "Spela lagom"-rigg måste vara bland det dummaste jag hört.

Med risk för att kallas trångsynt och osympatisk igen, får man väl ge konspirationsteoretikerna utmärkelsen "Veckans hoppfullaste", att tro på riggen är precis lika klokt som att tro på tomten eller ett liv efter detta hos gubben i himlen med skägg.

Sanningen är att dessa skribenter har selektivt minne, de har aldrig det minsta bevis för sina påståenden. Inte för att de ens försöker, för det är ju så självklart att det är riggat, att det inte behövs. Lotteriinspektionen sköter inte sina kontroller och slumpgeneratorn har aldrig kollats, och framför allt har aldrig koden i klienten kollats.
Naturligtvis är dessa påstående inte på någotvis understödda och dessutom i slumpgeneratorns fall motbevisat.

Trots denna rigg fortsätter de alla att spela, tror de inte ens själva på sina teorier? Nej, inte ens de hoppfulla tror egentligen på riggen, men den är skön att skylla på när man spelar dåligt eller har otur. Men egentligen är de inte motriggade....de är bara hoppfulla.

Riggat eller inte riggat?

2012-03-10 @ 14:15:29 | Allmänt
Trots dålig framförhållning fick vi ihop ett gäng som ville spela lite "riktig" poker hemma hos mig i källaren. Flera regulars bl.a. "Skinnväst"och  "HarryPokr",  men också några rookies "Jimmy98" och "MAD". Som vanligt så var jag en god värd och lät alla andra vinna, men var ändå rätt nöjd med mitt spel, alltid ett par händer man önskar man spelat annorlunda.Mitt lilla inlägg i "riggat eller inte riggat"-debatten som enligt de argument konspirationsteoretikerna för fram i den diskussionstråden borde bevisa att mitt lilla "homegame" i källaren är mer riggat än SvS.
Läs tråden som bara växer här: https://svenskaspel.se/?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=6878&entryid=172003

Annars håller jag just nu på att läsa den senaste av 15 volymer i serien "The Walking Dead" med hjälp av en jättebra app till iPhone, Comixology. Väldigt bra lösning på hur man läser digitala serier i litet format. Ladda ner och testa, första numret av "The Walking Dead" är gratis. Walking Dead går ju just nu även som tv-serie, inne på säsong två, men orginalet är bättre, och för er som följer tv-serien kan jag avslöja att storyn är helt annorlunda i orginalet. Läs den!Experimentet fortsätter imorgon, jag kommer iofs att vara på resande fot flera timmar av dagen, men mejla eller skicka meddelande på fb om ni vill bidra med era insatser.Min lilla mincash och flera andras insatser fick värdet på insatt 100-lapp att öka återigen, 92kr är den värd, vilket faktiskt är 20kr mer än värdet jag har på varje insatt hundralapp i min tjänstepensionsfond. "Pokerfonden - bättre än Skandia"

Tillbaka och sugen

2012-03-04 @ 15:44:22 | Allmänt
Nu är jag tillbaka i Stockholm och sjukt sugen på att spela. Har gjort några halvhjärtade försök i fjällvärlden, men inte spelat på topp känns det som. Tålamodet har saknats helt enkelt. Men nu tar vi nya tag, missade helt förra söndagen med Giganten och allt, dessutom har jag missat halva GSOP Online som går nu på PAF. Men det finns massor att spela ikväll, GSOP går vidare, dessutom PAF Goldrush och APokerLeague som startar nya månader. Everest kör sin $75K garanti ikväll, och det finns en hel del att spela på SvS. Tyvärr blir det ingen Omaha Giganten ikväll, eftersom jag inte har lust att ge bort pengar, och det har inte gått att kvala in, inte ett enda kval har startat eftersom Svenska Spel inte får ge ut garanterade säten. Det gör att Omaha Giganten inte kommer att ha en enda kvalare som startar ikväll, och visar på nackdelen med SvS. Men det blir iaf de vanliga turneringarna, Söndagsfebern (kanske lite tidigt, jag har ju en familj också), Veckopotten, Söndagsteken, Startstacken, och 500krs.

Experimentet fortsätter och nu börjar det bli ganska många deltagare vilket är en forutsättning för att det ska ge något. Fondens värde är nu 89% på insatt kapital. Inga stora klonkar men bra resultat av flera förra veckan höjde värdet. Medelspelaren som deltagit i experimentet som spelat alla veckor har satt in c:a 2000kr i experimentet och deras andel skulle därmed vara värd c:a 1800kr. Lite "rakeback" på turneringsinköpen men å andra sidan har de som vunnit avstått 50% av sina vinster till fonden. Hade en förhoppning om ett resultat på 110%, men det är än så länge alldeles för tidigt. De som har lust att vara med i experimentet hör av er så tar jag med era inköp och resultat i räkneövningen, där jag hoppas kunna bevisa att ett stort team som delar vinster och förluster kan besegra varianser och gör det värt för den enskilda att inte få samma toppar, men inte heller samma dalar.

Sportlov och nätjagande

2012-03-02 @ 11:34:40 | Allmänt
Har denna vecka jagat bra uppkoppling i Idre och nu igår så för första gången så har vi 3G i stugan.Någon på Telia förbarmade sig och lagade felet, så nu kan man hjälpligt surfa och spela poker (på egen risk). Att jobba funkar inte om man måste remota in på sin egen dator. Har till slut lyckats få upp lite bilder iaf. Signe går på skidskola, inte för att det är speciellt mycket skidåkning i den, om hon ite går en svårare grupp nästa gång skippar vi nog, ganska dyrt och jag lär henne än så länge bättre själv.


Rullbandet där vi spenderade de två första dagarna innan vi gick över till knappliften


Ett avbrott med lite pulka åkning vid lekplatsen bredvid Västbacken.


Gungor och kanonväder, jag är avundsjuk på alla som får åka.....


Skidskoletjejerna SIgne och Idun


Ibland blir det chokladpaus på skinnet medan vi studerar alla andra som åker.

Inga bilder på de andra eftersom jag spenderat mina dagar mest med Signe, de andra åker i andra delar av liftsystemet. Snart, snart får jag det också.

Igår gav nätjagandet lite resultat i alla fall, lyckades knipa en biljett till Goldrushens månadsfinal, där det mesta värdet finns. Tyvärr gamblade jag aldeles för mycket i de andra turneringarna mest efersom jag aldrig visste hur länge uppkopplingen skulle vara. Missade dessutom en Vegas-resa, 2 paket, 53 spelare, jag åkte på sjundeplats med en PAF Goldrush biljett som tröstpris