Nya bloggare, Pokerskull, och breddsatsning i Enskede IK

2014-05-31 @ 11:34:35 | Allmänt
Det var länge sedan poker var så roligt som just nu, det har att göra med att jag ökat volymen och dessutom att det går bra just nu. Fortfarande inte lyckats spela in en $1050 biljett till kvalet på söndag, men dragit in ett par €500 biljetter till PS.fr kvalet. Dessutom fortsätter det att gå hyfsat i de "vanliga" turneringarna.
 
Jag spelar satelliter och kollar på repriser från WSOP Main, just nu ser jag på år 2012, bra att ha i bakgrunden när borden blir färre, allt för att inte bli för aktiv och spela händer jag inte borde spela.
 
Ryggen är ganska kass dessutom, så jag är rätt stillasittande, och då passar det att spela poker. Dessutom har det dykt upp lite nya bloggare bl.a på pokerskull:
http://www.pokerskull.com/
 
Har försökt få deras rss-feed att fungera men det funkar inte tyvärr, ni får gå in direkt och kolla.
En av de som börjat blogga där är Jojje Bretti, inte helt okänd på live-scenen i Stockholm och en av dem som drev A Poker League innan. Han var bl.a. med i London när jag var där, en trevlig kille som är en riktig gambler vid borden, han gillar att sätta press på motståndaren.
http://www.pokerskull.com/2014/05/jojje-bretti-presenterar-sig/
Just nu spelar han Eureka Rozvadov ME 2014, följ honom där via hans blogg. Han lär även dyka upp på PPC:n
http://www.pokerskull.com/2014/05/livekronika-eureka-rozvadov-me-2014-dag-1/
 
Dessutom började Peter Kvisthammar blogga på pokerskull för en månad sedan, bara tre inlägg så långt, men hoppas han kommer igång igen, frekvens är A och O när det gäller bloggande
http://www.pokerskull.com/2014/04/peter-kvisthammar-presenterar-sig/
 
Sajten är lite seg just nu så vänta innan ni ger upp om ni inte får upp sidorna direkt.
 
På Poker.se är det just nu hög frekvens på bloggsidan:
http://www.poker.se/proffsbloggar/filter/58464/katt3n-lv.html, katt3n lovar att blogga från Las Vegas resan, och det finns några dagar kvar.
 
Om ni läser DN så har ni kanske sett denna artikel:
http://www.dn.se/sport/lat-10-aringar-forlora-med-320-for-att-statuera-exempel-1/?brs=m
 
Enskede IK sätter ner foten mot elitsatsande klubbar, rätt eller fel. Tanken var god och 04-orna visste vad det handlade om. Målet med fotbollsverksamheten får inte vara att ta fram elitspelare, det ska vara att få så många som möjligt att vara med, elitspelarna kommer som en bonus om vi lyckas få fler spela längre. Alla ni som har unga spelare i Hammarby, AIK, Bromma eller Djurgården, tänk på att ni inte gör era killar eller tjejer en tjänst, risken är stor att ni tack vare tidigt elitsatsande knäcker viljan och lusten, redan innan det faktiskt spelar någon roll.
 
Målet måste vara att ha så jämna matcher som möjligt på alla nivåer, det är roligast och mest utvecklande för alla. Att sedan få chansen att spela med sina kompisar och inte med ett hopplockat talanglag gör att fler fortsätter spela längre, så länge att man hinner upptäcka de talanger som utvecklas sent. Risken är annars att många slutar spela när de kanske tillfälligt inte längre platsar i talanglaget. Det händer ju en del med kroppen under tonårstiden och spelarna måste få chansen att utvecklas i sin egen takt.
 
 
 

Hot €100, pass och hack, Koivu hälsar

2014-05-29 @ 11:13:24 | Allmänt
Satt och fortsatte och klickade igår på polisens bokningssida för passtider. Jag tänkte ut en plan för hur jag skulle visa mitt missnöje, förutom att jag kontaktat de ansvariga. När jag satt där så insåg jag att säkerheten på polisens sajt var extremt dålig.
 
Det finns ett programpaket som heter WatiN som används för att automatisera tester av webbsajter och med hjälp av detta paket så krävs det inte många timmar av utveckling för att automatiskt boka upp varenda ledig tid i hela systemet flera månader framåt, det skulle inte finnas något sätt för dem att urskilja mellan riktiga bokningar och fejkbokningar. Det skulle förhoppningsvis resultera i att de fick återinföra dropin-tider, för att undvika det kaos som skulle uppstå.
 
Det känns ju som en ganska extrem haveristisk åtgärd, så jag tror jag ska försöka få respons på något annat sätt först. Klickandet gav åtminstone utdelning, hittade en tid 08.40 morgonen därpå i Täby, ett återbud.
 
Det finns ett problem med detta och det är att ta sig igenom stan på morgonen. Kollade Google Maps, 26 minuter skulle det ta utan trafik. För säkerhets skull startade vi redan 07.20, och kom ungefär 500m innan första bilköerna satte in. När klockan var 07.50 insåg jag att det skulle bli tight. GPS:en förutspådde att jag skulle vara fram 08.30, men det hoppade lite fram och tillbaka. I SMS:et som svar på bokningen hade jag fått reda på att man måste var där senast 5 minuter innan annars avbokades tiden. Varför vet jag inte för det finns ju ingen dropin längre, så vad ska den tiden användas till då?
 
 
 
 
Så jag ringde till polisen och fick prata med en trevlig kvinna som uppenbarligen suttit i bilköer själv. Han sa att jag skulle försöka ringa direkt via växeln tio minuter senare när Täby skulle ha öppnat. Jag gjorde som hon sa åt mig, men i växeln satt en kvinna som inte hade en lika bra dag. Först vägrade hon att koppla mig till Täby, men efter lite lirkande så gjorde hon ett försök, men ingen svarade. "Du får försöka prata med dem när du kommer fram" var hennes förslag. Jo, det skulle ju säkert funka på ett ställe där man automatiskt avbokas om man inte är 5 minuter tidig...not.
 
Kom till Täby Centrum med 3 minuters marginal och rusade med min son genom centrum letandes efter Polisen, vi kom fram precis en minut innan på bekostnad av att min rygg totalt pajade ihop efter språngmarschen. Kunde knappt ta mig fram till kassan.
 
Den bokade tiden visade sig vara en ungefärlig tid (inte kravet på ankomsttid dock, var en man som fick vända då han kom försent, ingen flexibilitet där inte). Vi fick vänta, vilket tydligen var målet för bokningssystemet att minska väntetiden på plats. Att sedan Stockholmare måste åka i timmar för att komma till en passexpedition med en ledig tid, det räknas inte in i kalkylerna.
 

Fyra kassor "öppna", där en kille satt och surfade, en annan handläggare satt och gjorde någonting som inte hade med kunder att göra, men ingen tryckte fram folk. Kontrasten mot den stress och hets jag och min son känt på vägen dit var slående. Tempot var minst sagt lågt.
 
Vi fick, trots bokad tid och lediga handläggare vänta 20 minuter innan det blev vår tur, själva hanteringen tog 5 minuter (bokningssystemet bokar upp 15 minuter per besök för säkerhets skull). Efter vi var klara sa jag till handläggaren att det nya bokningssystemet är en katastrof, men hon höll inte med. "Det gäller bara att ha lite framförhållning" Hon höll inte med om att det var ett problem att man får vänta en dryg vecka på en tid i Norrtälje, eller tre veckor på en tid i Flemingsberg, när man innan kunde gå till passexpeditionen i City samma dag och med samma väntetid som med bokningssystemet innan man fick träffa en handläggare. Men det är säkert skönt att få handlägga hälften så många ansökningar per dag med samma lön. Fick  senare ett svar av projektledaren för projektet som gärna vill att jag hör av mig direkt till henne. I-landsproblem som spårar ur, känns som om jag befinner mig i en bok av galningen Ayn Rand, "....Och världen skälvde"
 
På kvällen fortsatte grinden mot Vegas med dåligt resultat av kvalandet, men drog in en seger i Hot €100 vilket var kul, andra gången på ett par veckor på tre försök. Kanske bättre att försöka spela in pengarna än att vinna ett paket. $6 800 plus de senaste två veckorna, men frågan är om turen kan hålla i sig ett par veckor till. Har ökat mängden spelande och det ger resultat i på min lägsta nivå, så det kanske inte är omöjligt, får se. Har ändå svårt för tanken att slanta upp $10 000 även om det är inspelade pengar, känns inte som sund bankroll management.
 
I slutet på Hot €100 så lyssnade jag på det nya avsnittet av Koivu och Egons podcast (featuring Viktor Serra):
http://www.poker.se/proffsbloggar/77963295/avsnitt-43.html
 
Fick en hälsning på slutet av den Bittra himself. Han hoppades på att få dra ut mig under PPC:n, och han kanske har större chans live, på nätet är det ju alltid tvärtom. Vore ju kul om vi fick chansen att spela mot varandra där, det har ju gått bra förut.
 
Nu är det en dryg vecka kvar innan PAF Poker Challenge sätter igång, och i samband med det kommer det även att köras ett cashgame för välgörenhet av PAF och Svenska Pokerförbundet. Kul att så många kända namn ställer upp för välgörenhet och förbundet. Kan bli väldigt underhållande med namn som  Robin Ylitaly, Jimmy "MrJimmy" Jönsson, Shahin Baharan, Philip Klaessson, Adam Martinsson och sist men inte minst Anton "MORTIIIIII" Hermansson. Kanske vore på sin plats att Valterego drar direkt från Casino Cosmopols mästerskap till Åland och fortsätter sin rapportering därifrån. Jag är glad att dessa herrar ska spela cashgame, för då lär de inte spela i Main Event.
 
Och hör och häpna, nu när de flesta bloggare tystnat på poker.se har de hittat en ny bloggare som producerat två inlägg på två dagar.
http://www.poker.se/proffsbloggar/filter/58464/katt3n-lv.html
Roligt och jag hoppas han fortsätter att hålla samma kvalité och frekvens.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helt galet

2014-05-26 @ 21:25:16 | Allmänt
Jag förfäras över SDs framfart i EU-valet, nästan så jagtappar tron på demokratin. Otroligt att vissa tror att bara för att man har tur att födas i ett av världens rikaste länder så har man automatiskt mer rätt till lycka och välstånd än andra.
Undersökningar visar att de kommuner där flest röstar på SD har lägre utbildningsnivå och större andel arbetslösa än riksgenomsnittet, men inte nödvändigtvis högre andel innevånare med utländsk härkomst. Svaga grupper som ger sig på ännu svagare grupper. Om deras ideologi fick råda skulle de själva vara i riskzonen för att bli utkastade.
 
Men en helt annan sak har gjort mig upprörd idag. En skitsak visserligen, men också ett symptom på att något är fel, folk har slutat tänka.
 
Polismyndigheten har börjat spara på passexpeditionerna. Det finns inte längre några drop-in tider för att skaffa pass i Stockholms län. Allt måste bokas via webben. Naiv som jag är tror jag att det i Stockholm handlar om max en till två dagar innan jag kan få en tid för att skaffa pass till min son inför USA-resan om en dryg månad. Men nej, nej. Tidigaste tiden i Stockholms län är 13.40 den 4:e juni....i Norrtälje. Det finns inga tider i city förrän den 18:e juni, Flemingsberg den 17:e juni. Det skulle tydligen ha öppnat en ny polisstation med passexpedition i Globen under hösten, men den lyser med sin frånvaro.
Hade jag varit en vecka senare ute hade det varit helt kört. Jag fick börja leta på andra håll i landet och hittade till sist en strötid i Strängnäs imorgon kl 11.40. Så jag och Sander tvingas att ta ledigt imorgon för att fixa pass. Den som tycker att det här är smart och sparar pengar åt samhället är nästan en lika stor idiot som de som röstar på SD. Kanske heter han Håkan Thor och är projektledare för införandet av det nya bokningssystemet.
 
Jag ringde till Polisen och försökte prata med den ansvarige, men passenheten var typiskt nog stängd, jag gör ett nytt försök imorgon. 
 
Tydligen har passenhetens handläggare inte hunnit ta lunch tidigare när det fanns drop-in tider fick jag höra när jag ringde. Det är naturligtvis inte sant och ett svepskäl, fanns inte något som hindrade handläggarna att stänga ner sin kassa och gå på lunch, i värsta fall får väl passenheten införa lunchstängt, men inte fan inför man ett idiotiskt och ineffektivt bokningssystem, hur många nya handläggare har inte detta tre år långa införande kostat. Mycket sämre service, väldigt missnöjda medborgare, till ett högre pris. Och sen måste jag åka till Strängnäs för att hämta passet också. Men det finns ju handsfree och jag kan ju alltid ringa och skälla på idioten en hel timme dit och en hel timme hem. Undrar om han fattar då.
 
 

Morgonen efter....

2014-05-26 @ 06:27:50 | Allmänt
....har jag accepterat resultatet för vad det är. Nu är det nya tag och grind under veckan för att få ihop nya biljetter. Men att 5% av svenska folket röstade på SD igår, det kommer jag nog aldrig över. 

Ingen tur....

2014-05-26 @ 00:30:16 | Allmänt
...och just nu hatar jag ALLA! Verkar som om alla idioter som röstade på SD dessutom spelade WSOP-kval idag, och de hade en bra dag. Lika mycket äcklig tur som hjärndöda politiska åsikter. Jag önskar dem inget gott.

Så surt

2014-05-25 @ 21:01:00 | Allmänt
Är stor chipleader i kvalet till Winamax, lyckas göra ett par riktigt dåliga spel, bl.a mot Le Snuseur men klarar mig ändå vidare, och får en 750 Euro biljett till det stora kvalet med 5 garanterade paket.
 
Samtidigt spelar jag ett $700 kval på Pokerstars, återhöjer till 1200 med KK, får ett fyrbett emot mig och jag tar synen. Floppar trissen, får in resten på flopp, vi spelar 150BB djupa. Han synar, AA och han får sin tvåoutare på river.  Irri. 3 kval kvar idag med chans på ett paket till WSOP Main Event.

Vad är väl Champions League finalen....

2014-05-25 @ 14:37:35 | Allmänt
....mot att få följa sin egna Enskede grabbar i St. Eriks-cupen.
 
Inte ens en hundradel så spännande. Dybban åkte till Lissabon med monopolets lottvinnare (Ni vet väl om att man på Svenska Spels pokerklient inte får spela om adderat värde, det lottas ut under täckmanteln "frågesport" med motivering, för att kunna kringgå lotteriinspektionens tillstånd) medan jag själv fick se matchen på TV (om än i HD).
 
Men istället kunde jag se mina killar slå Hammarby med 4-3 och sedan krossa nästa motståndare med 6-0, båda matcherna på svåra nivån. Jag ångrar mig inte. Dessa matcherna gav mig mer spänning och lyckokänslor under de första minuterna än alla 120 minuterna igår kväll.
 
Nu ska jag försöka fixa lite i trädgården, förhoppningsvis grillar vi ikväll om jag hinner få ordning på allt, innan det är dags att göra ett nytt försök på att kvala in till WSOP Main Event. Har grindat ihop en till $1050 biljett och hoppas på tur ikväll. Det är många andra kval också, fokus blir på dem men beroende på antal bord så stoppar jag nog in ett par andra turneringar också.

Sorry

2014-05-21 @ 21:14:56 | Allmänt
Tagit längre tid än jag tänkt mig att skriva ett inlägg, detta blir kort.
 
Fortsätter att försöka kvala till WSOP Main Event, låg bra till i ett kval som jag vunnit en biljett till värd $1050, fick in det preflop med AA mot 66 som drog in trissen. Kommer att fortsätta försöka, men har just nu lite svårt med för låg lägsta nivå.
 
Skulle egentligen sett premiären på min dotters pjäs, Enskedespelets uppsättning av Oliver Twist, men min fru lyckades boka fel datum, vilket jag inte upptäckte förrän hon skickade mig biljetterna på mejl från Tallinn där hon spelade Nordic Aces, en partävling.
 
 
Hon kom tillbaks sugen på mer poker till en sur rosjon som helst hade velat se premiären, men nu själv fick lomma iväg på söndagen dagen efter
 
 
Föreställningen var bra, riktigt mäktiga masscener med fantastisk musik, läs rescensionen i Svenska Dagbladet  här:
http://www.svd.se/kultur/scen/enskedespelet-gor-en-vild-och-lekfull-oliver-twist_3572862.svd
 
Köp biljetter här:
 
Har fått tillbaka problemen med ryggen, eller egentligen vänsterbenet, tappar känsel, domningar, dålig styrka, så jag har jobbat hemifrån en del. I dag var jag på Spine-center men kirurgen rekommenderade inte operation. Risken för att man inte lyckas återge känsel och styrka samtidigt som man dessutom får mer smärta är för stor. Prognosen för tillfrisknande är ändå god, men det sa de för ett halvår sedan också.
 
Fotbollen tar fortfarande mycket tid, mycket att rådda med men väldigt kul. Spännande och jämna matcher varje helg och ihelgen blir det extra många matcher, samtidigt som det är företagskonferens och driftsättning och en liten middagsbjudning på lördagkväll. Fattar inte hur jag ska hinna med allt.

Det finns mycket

2014-05-11 @ 12:01:00 | Allmänt
Mycket händer just nu, och det har varit ovanligt långt mellan inläggen. Har fokuserat lite mer på jobbet, och inte haft något speciellt att skriva om.
 
Men nu finns det egentligen ganska mycket att nämna. Jag börjar på hemmafronten, där det närmar sig premiär på Oliver Twist för min äldsta dotter, och Liv har haft en del syjobb härhemma i form av kostymer till ensemblen.
 

Bor ni i Stockholmsområdet och har barn i 8 till 12 års åldern så är detta en perfekt föreställning. Det brukar funka även för mindre barn, men ibland kan de tycka att det blir lite läskigt. Enskedespelet brukar alltid få bra rescensioner och i år lär det inte bli annorlunda. Läs mer här:
http://www.enskedespelet.se/just_nu/oliver_twist/
 
Vårt företags jakt på ny VD har fortsatt och nu har vi hittat vad vi tror är rätt person, avtal är påskrivet och jag känner att jag drar ner lite på mitt engagemang nu och låter vår nya VD ta mer plats. Skönt, då jag i grund och botten är en utvecklare som gillar att lösa programmeringsproblem, nu kan jag fokusera mer på konsultrollen igen.
 
Fotbollen tar fortsatt mycket tid, men det är oftast kul. Vi hade en sisådär träning i tisdags, nya övningar som inte riktigt funkade, bättre på onsdagen då vi körde lite mer gamla beprövade övningar. Matcherna har i stort sett gått bra, oftast jämna matcher, men måste nog vara mer restriktiv med hur många som får testa att kliva upp i nivå per match. Vi jobbar en hel del med att få grabbarna att koncentrera sig på fotbollen inför matcherna, vi är inte riktigt där än, men det tar sig. Idag var det bortamatch mot Hanviken som vi vet är bra, vi fick återbud och var bara åtta spelare, blev en riktigt tuff match som vi förlorade med 6-2. De första tre målen kom för att grabbarna inte riktigt var vakna de första 10 minuterna, då blir det rätt mycket uppförsbacke. Annars var det bra spel och killarna hängde inte med huvet efteråt.
 
De gamla sofforna försvann förra helgen, kom en liten bil, lastade upp bägge två på taket och körde iväg. Trodde den skulle kantra på vägen, men det gick förhoppningsvis bra. Ett par dagar senare kom den nya soffan, vi flyttar just nu runt den för att hitta den bästa placeringen och har insett att det behövs ett nytt soffbord.

Jag var också väldigt optimistisk inför att göra klar hallen i helgen, men la det på is, fotboll, rygg och att vi lånade ut huset för födelsedagsfest satt stopp för det, men det är nog inte alltför många timmar bort.
 
Spelat lite satelliter till Main Event i Las Vegas i sommar, och har börjat klättra på stegen upp mot ett paket. Svårt att få volym, det går inte alltför många satelliter per dag. Lyckades ta hem en $100 turbo turnering på Pokerstars, skönt, behövdes lite påfyllning på rullen.
 
Lyssnade på veckans avsnitt av Koivu & Egons podcast http://www.poker.se/proffsbloggar/77963282/avsnitt-41.html. Där diskuterades bl.a Koivus försvar av SvePof bland bloggkommentarerna. Andra bloggare har dragit paralleller till vårt grannland Norge och deras framgångsrika Norska mästerskap och tycker att det inte borde vara så svårt att kopiera.De underskattar det engagemang som funnits där på många håll under många år, SvePof har gjort en uppryckning de senaste två åren, men vi ska vara ärliga. Det finns inte samma engagemang i Sverige. Det behövs någon som prioriterar förbundet och pokern framför allt annat för att orka vända trenden uppåt när det går så tungt som det gör just nu. Det tar mycket tid i anspråk och antingen har man turen som man har i Norge där de har en eldsjäl med enormt kontaktnät och som lägger massor av tid på detta, eller så måste fler än styrelsen engagera sig.
Jag har inga problem med att de som sitter i styrelsen inte alltid prioriterar sitt uppdrag, de gör det ideellt och arbete och familj går före. För att det ska funka behövs mer struktur och tydligare mål att jobba mot, så att de enklare kan lägga ut mer på andra än bara styrelsemedlemmarna. Det räcker inte till och det märks. Jag tror och hoppas att live-SM fortsätter att växa som det gjort hittills sedan förbundet "rebootade", så att det inte går samma väg som online-SM. Fokus för SvePof har alltid varit livepokern, det finns större engagemang när det gäller detta.
 
Därför blev jag extra glad när jag fick höra om samarbetet mellan PAF och förbundet.
Planen är ett livestreamat cashgame i samband med Paf Poker Challenge antar jag, €10-€20 i mörkar. Låter riktigt spännande, många har önskat att Ken Lennaard ställer upp och spelar, men jag skulle hellre se att han kommenterar. Raken går till välgörande ändamål inom cancerforskningen. Kul att fler bolag kan se en fördel att samarbeta med pokerförbundet.
 
Detta borde naturligtvis lyftas fram på förbundets hemsida, som efter uppgraderingen och SM tyvärr blivit lite eftersatt. Finns kanske inte så mycket att säga än, men en teaser är värd en del också.
 
Idag läste jag också en riktigt bra intervju på poker.se: http://www.poker.se/artiklar/77961963/i-huvudet-pa-bigmeech99.html, spännande läsning. Intressant att läsa spekulationer om framtiden och farhågorna om det skadliga livet som pokerproffs. Man kan väl jämföra det med hur idrottsmän har det, det gäller att tjäna pengarna nu, för om man ägnar sig helhjärtat åt poker i unga år så är risken stor att det blir svårt att få något att sysselsätta sig med i framtiden om man inte vill eller kan fortsätta som pokerproffs. Colbin säger " Vi lever ett så väldigt slappt liv, och det kan nog bli en rejäl chock när man kommer ut i arbetslivet i den riktiga världen.”
Det kan nog bli det, jag kommer själv ihåg chocken då jag flyttade till Göteborg efter mitt bortskämda liv hemma.
 
Inte riktigt koll på vad det blir för spel ikväll, skulle behöva börja runt 17.00 då de flesta WSOP-kvalen börjar då, men det brukar vara svårt att komma loss så tidigt. Men det finns mycket annat att spela annars.
 
 
 
 
 

Jag är inte en gambler

2014-05-04 @ 09:44:52 | Allmänt
Jag har bara en enda gång spelat på något annat än poker i Las Vegas. Maskinen var en stor blinkande apparat, temat var Deal or No Deal, så det kändes inte som om vi spelade enarmad bandit. Naturligtvis var det riggat till vår nackdel, precis som alla andra casinospel förutom poker.
 
Vi var ett ganska stort gäng för två år sedan, dybban och Pokerstar med respektive, Pokerstars pappa och J-Lo, toppat med Dan Glimne. Om jag kommer ihåg rätt gick vi med lite vinst och bestämde oss för att avsluta med att spela på riktigt enarmad bandit, med megavinster. Då gick det som det brukar, vilket var målet, vinna eller försvinna. Ingen av de andra jag var med då skulle jag heller kategorisera som gambler.
 
Den kvällen var vi samma typ av spelare som det finns så gott om i Las Vegas, den som spelar för underhållnings skull. Den som sätter sig ner med ett par hundra dollar vid $1-2 bordet och spelar tills pengarna är slut, och får en drink eller två på köpet.
 
Jag har efter att jag började spela poker aldrig förstått varför man skulle vilja spela något annat spel med motrigg. Dessförinnan, när man var runt 20 spelade jag någon enstaka gång på krogen, Black Jack eller Roulette, men tyckte inte det var så kul, det gjorde mer ont att förlora, än det kändes bra att vinna. Risken var för stor. Det var betydligt roligare med Bonna-Tjugoett eller sjukorts stötpoker på förfesten. Dessutom kändes risken betydligt mindre och i värsta fall hamnade pengarna i nån kompis ficka.
 
Pokerstar gillar att spela på de enarmade banditerna med lägst insats, speciellt om han är i Ove Sundberg-mode i Downtown, då han antagligen fått en kupong eller två med ett erbjudande han inte kan säga nej till.
 
I sommar är det dags igen för Vegas, landar på kvällen den 2:a juli i Los Angeles, hyr en bil och börjar åka mot Vegas. Tror inte vi åker hela vägen direkt, beror på vad klockan blir, men sedan, väl på plats, ska jag ta ett par skott på att kvala in till Main Event. Det känns lite som gambling, även om oddsen borde vara på min sida.
 
Skulle jag misslyckas så drar vi vidare till Tucson, Arizona där våra grannar har hyrt hus några veckor. Skulle jag lyckas blir det några dagar till i Vegas. Finns ju inte överdrivet mycket för mina barn att göra mer än att bada i poolen och kanske shoppa lite, så jag hoppas det inte blir långtråkigt. Jag har fått löften av dybban och Pokerstar att de ska ställa upp som lekfarbröder, men de vet inte vad de ger sig in på.
 
Jag ska göra ett försök att kvala in till Main hemifrån också, skulle jag lyckas så kan vi stanna ett par dagar extra i Los Angeles-området, när jag tänker efter kanske det är en bra idé oavsett. Köra sista startdagen på Main, med bara ett eller ett par kvalförsök dagen innan.