Hur står det till med intelligensen hos domarkåren?

2013-09-29 @ 22:21:54 | Allmänt

Ur Aftonbladets artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17559747.ab

Flickan ska ha sagt nej flera gånger, tagit på sig kläderna och varit på väg att gå när hon puttades ned i sängen och kläddes av. Men enligt domen räckte inte det:

– Hon kan mycket väl ha sagt nej, men även om det varit så blir det inte per automatik våldtäkt. Så kallat tjatsex är inte något som faller inom våldtäkt. De samlag som ägt rum kan mycket väl ha skett mot hennes uttryckliga vilja men om det inte varit utnyttjande av ett hjälplöst tillstånd är det inte våldtäkt, säger domaren Sven Jönson

En gammal version av lagen gör det möjligt för 6 pojkar som begått våldtäkt att frias. Eller egentligen har det inte med lagen att göra utan tolkningen av den. Att någon i vuxen ålder kan klassificera det som hände som tjatsex och att det därför inte skulle vara våldtäkt är orimligt. Det är helt uteslutet att en 15-årig flicka har sex med 6 män för att de tjatar sig till det. 

Att vara inlåst i ett rum, utan kläder och mobil, våldtagen av 6 män, anses enligt denna hovrätts tolkning av lagen inte betyda att man befinner sig i ett hjälplöst tillstånd.

http://kajjan.bloggo.nu/Sa-sakrar-du-en-fallande-dom-efter-valdtakt/

Det går naturligtvis att tolka lagen som hovrätten gjorde. Om den är på riktigt inkompetent och sällsynt hänsynslös.

När jag tänker på att något liknande skulle hända något av mina barn fylls mitt sinne av mordiska tankar, och hatet mot dessa pojkar som inte kan vara helt riktiga i huvet flödar. Klart är att staten inte kan utkräva det straff jag som pappa skulle vilja ha för de som skadat mitt barn på detta sätt. Rätt och riktigt, men det hindrar inte mig från att tänka just de tankarna.

Men att en domstol trots den gamla lagens ordalydelse kan döma som den gör är för mig helt obegripligt. Det kan aldrig har varit lagstiftarens mening.

 

 

 

 

Edinburgh

2013-09-28 @ 15:33:07 | Allmänt
Senaste dagarna har jag varit med jobbet på konferens i Edinburgh. Dagen innan min tidiga flight dit hade vi prodsättning hos kunden, den gick ganska smärtfritt tack och lov.
 
När jag kom hem packade jag ner det jag trodde jag behövde, speciellt de £200 som jag vann på tåget till Stanstedt sist jag var i Storbritannien, skrev ut biljetter och räknade ut när jag skulle behöva ge mig iväg hemifrån för att komma fram till Arlanda c:a 90 minuter innan start.
 
Som vanligt hade jag lite svårt att sova dagen innan en flygning,  men somnade till sist och fick tre timmars sömn innan jag gick upp, duschade, stängde väskan och begav mig mot T-banan. Allt gick som planerat, förutom en sak.
 
När vi precis lämnat Arlanda Södra, med en minut kvar till Terminal 5 så kom jag på att jag glömt en liten detalj.
Passet.
 
Smått stressad ringde jag Sofia som var resekoordinater, frågade om det fanns något sätt att klara sig utan pass, men inte en chans. Så när jag kom till Terminal 5 så gick jag till Norwegians information och frågade vad jag kunde göra. Damen bakom disken sa att det var lugnt, att få ut ett provisoriskt pass skulle gå så fort att jag skulle hinna med mitt plan som skulle gå 90 minuter senare. Så jag tog taxi till Polisen på Arlanda, taxin väntandes utanför medan jag på fem minuter fick ett mycket snyggare rosa pass.
 
Det man inte har i huvet får man ha i plånboken, men 1000kr senare hann jag med planet med god marginal, men med en aning högre puls än jag brukar ha.
 
Hade sedan en trevlig och produktiv dag med mina kollegor, en del nya sen sist då vi växer en del just nu. Vi avslutade med en kväll på puben, Steak & Ale pie och Sticky Toffee pudding och en liten whiskey till.
 
Dagen efter körde vi ett konferenspass till på förmiddagen och på eftermiddagen hade jag och sju andra valt att besöka två whiskeydestillerier. Det var riktigt bra,vi hade en bra guide men på andra destilleriet fick jag rejält ont i huvudet och kunde inte riktigt njuta av whiskeyn. Jag hade varit rejält förkyld innan vi åkte till Edinburgh och nu fick jag lite feber och rejäl huvudvärk, så istället för en trevlig pub på kvällen låg jag och tyckte synd om mig själv på hotellrummet.
 
Nu i morse var det lite bättre, men skippade Highland Games och ytterligare ett whiskeydestilleri och tog det lugnt på hotellet istället, hann med att avsluta lite jobb också. Förhoppningsvis orkar jag med middagen ikväll, och kanske till och med spela lite poker på det lokala casinot. men vi får se

Bloggankdammen tystnar

2013-09-21 @ 13:46:58 | Allmänt
När Koivu och Egon använde uttrycket bloggankdammen så fick det mig att tänka. Vilka tillhör denna ankdamm?
 
Superbloggen med sina bloggare, Dan Glimne, Jimmy Jönsson och Lina Olofsson levererar fortfarande inlägg, men det vore fel om man inte kallar den Dan Glimne m.fl istället. För mig är den inte längre en sida jag tittar in på varje dag längre.
 
Ken Lenaards blogg på pokerlistings.se har lyckats, jag går in där minst en gång per dag och kollar. Ett till två inlägg per dag säkrar besöksfrekvensen även om jag på sistone hittar färre inlägg som intresserar då jag inte är intresserad av att spela på amerikansk fotboll.
 
Expressenbloggarna är inte så flitiga, Hellman skriver några inlägg då och då. Ibland är de intressanta, potentialen finns men inte heller expressen är något jag besöker mer än kanske en gång i veckan.
 
Poker.se har ju ett antal bloggare, men väldigt få av dem skriver inlägg.  Fortfarande kollar jag någon gång per dag, men ofta blir jag besviken.
 
Pokerskull trodde jag skulle komma igång igen precis innan sommaren, men trots många namn så är det nästan ingen som skriver något efter sitt första inlägg där de presenterar sig.
 
 

Vitvarujouren, vilket skämt!

2013-09-20 @ 16:50:17 | Allmänt
Ikväll är jag riktigt förbannad!
 
Vår "diskmaskinsreperatör" från vitvarujouren var här idag igen.
 
När jag upptäckte felet för två veckor sedan ringde jag dem och sa att det stod F2 på displayen.
Reperatören kom veckan efter, men hade ingen koll och hade heller ingen lust att vänta tills felet dök upp utan satte igång maskinen och åkte igen.
 
Sen ringde han och frågade vad felet var och undrade varför jag inte sagt det med en gång. MEN DET VAR JU DET JAG GJORDE?!!!!
 
Nåja, konflikträdd svensk som man är fick jag nöja mig med att han skulle beställa en del som han inte trodde skulle behövas och sedan återkomma. Det tog en vecka och då ringde de hem till min son, trots att jag bett dem ringa min mobil. Detta betydde två dagars ytterligare försening. Så äntligen idag skulle jag få min diskmaskin reparerad.
 
Han kommer och tar fram någon sorts sug, suger två gånger kör igång maskinen men orkar inte stanna mer än 5 minuter. "Nu funkar den" sa han, men jag säger att förra gången tog det ett tag innan felet dök upp. Men han skulle iväg. Kommer hem från affären klockan 16.00 och då står det F2 på displayen igen. Idioten kunde uppenbarligen inte reparera diskmaskiner och sket i om han gjort ett bra jobb eller ej.
 
Ringde Vitvarujourens kontor, men de hade stängt kl 12.00 just denna torsdag och fredag. Jour, vilket skämt.
 
Hittade till sist reperatörens nummer och ringde honom men han sa bara ojdå, då får vi höras på måndag. Han måste vara helt jävla hjärndöd om han tror jag tänker kontakta honom igen på måndag om han inte har ork att ta sig hit och rätta till sitt misstag?!! Helt oseriöst. 
 
Så nu skiter jag i Vitvarujouren, de skiter ju i mig. Och om tillfället yppar sig ska jag göra mitt yttersta för att sprida vidare att de är riktigt usla på sitt jobb och varna alla för att anlita dem.
 
Jag kontaktade nu Cylinda igen så får vi se om det tar två veckor till innan maskinen blir fixad.
 
Jag är trött på att diska för hand, så nu blir det bara plastglas, papptallrikar och hämtmat.

Hoppfulla Koivu och Egon

2013-09-20 @ 16:29:00 | Allmänt
Igår kväll kom ett nytt avsnitt av podcasten där det strävsamma paret återigen puttrar om vad som hänt i pokervärlden den senaste veckan
 
http://www.poker.se/proffsbloggar/77963046/avsnitt-18.html
 
Att de då använde uttrycket hoppfulla när de berättade om senaste svenska WCOOP-framgången i ett PLO-event, trots att Koivu hatar det (förklara gärna varför i kommande podcasts) tyder på att det trots det fått ett visst genomslag.
 
Att kommande gäster inte kommer att komma från "bloggankdammen" låter bra, för det har mest sådana hittills. Nu vore det intressant att höra från helt nya namn, eller kanske till och med skippa gäster ett avsnitt. Så länge det finns samtalsämnen så är gäster inget krav.
 
Men när det gäller samtalsämnen så är det viktigt att det är ämnen som båda podcast-värdarna själva blir engagerade av, då blir det bäst, det kändes inte så i riktigt alla ämnen den här gången.
 
 
 
 
 

Lömsk produktplacering

2013-09-19 @ 21:26:21 | Allmänt
Är den här bilden kul, eller är den ett exempel på hur cynisk dagligvaruhandeln är?
 
 Som sockermissbrukare, med återfall med jämna mellanrum, är jag redan övertygad om vad jag tycker. Fler exempel finns i kostdoktorns inlägg nedan.
 http://www.kostdoktorn.se/lomsk-produktplacering
 
Pokerstars blogg nerstängd idag igen, mer stängd än öppen just nu. Tydligen något i hans egen text som någon retade sig på. Kanske dags för andra att börja ta bort sina inlägg också, titta igenom sina kommentarer. Jag vet ett kandidatinlägg som åtminstone borde redigeras om inte hyckleriet ska härska.

Upplyst

2013-09-18 @ 19:45:00 | Allmänt
Fick nys om en intressant debatt artikel angående kritiken av vårt nya statsråd Elisabeth Svantesson.
Vår svenska syn på tro unikt aggressiv av Eli Göndör.
 
Göndör skriver  "Bland annat ifrågasätts om Svantesson kan anses vara lämplig som arbetsmarknadsminister eftersom hon varit medlem i Livets Ord och därmed sannolikt är troende kristen."
 
Om hon är troende kristen eller ej tror jag inte har ett dugg med kritiken att göra:
Att hon har varit med i en sekt och nu är med i en annan sekt, och dessutom är uttalad abortmotståndare är det som upprör. Hon är inte vad jag skulle kalla troende kristen, hon hör till kategorin fundamentalistiska kristna med alla de odemokratiska och ojämlika åsikter som hör där till.
 
Göndör skriver också "Ett upplyst samhälle kan inte avfärda religion som förknippat enbart med outbildade eller svagsinta människor."
Men handlar inte om religion, det är sekterism, något ett upplyst samhälle inte bara ska avfärda utan aktivt bekämpa. Hade jag röstat på moderaterna, vilket jag tack och lov inte gjorde hade jag inte känt mig speciellt glad över att bli representerad av någon som jag tyvärr bara kan karakterisera som en galning.
 
Något annat jag retar mig just nu är när jag återigen ser exempel på bloggare som söker uppmärksamhet och konflikt genom att baktala andra, samtidigt som de har synpunkter på andras bloggar och kommentarer. Jag fick ett mail där jag ombads ta bort en kommentar, jag tänkte att om personen känner sig kränkt av den, så fine, jag tar bort den, man brukar ju ibland säga att sanningen ligger i betraktarens ögon.
 
Idag blev Pokerstars blogg nerstängd igen då någon anmält en kommentar till blogg.se.
http://vegas2008.blogg.se/2013/september/17-september-elefanten-och-tony.html
 
Samtidigt kommer det ett blogginlägg från den kränkte där han inte kan låta bli att baktala igen. Vissa kan inte låta bli.
 
Jag sa det när vi träffades för första gången för några veckor sedan och jag skriver det nu.
 
Det är inte ok att klaga på vad andra skriver och känna sig kränkt om man inte i sin tur slutar hoppa på andra i sina egna texter.
 

Ny taktik

2013-09-17 @ 22:20:00 | Allmänt
Något att testa med sonens lag kanske;) Nytänkande åtminstone
 
 
 
Söndagens värsta vid pokerbordet var nog när jag fick syn av 72off när jag hade AA av en riktigt hoppfull spelare i Pokerallsvenskan. Vet inte hur eller om han tänkte, men det räcker ju att ha lite tur så löser sig det mesta. För mig var det en helt normal backsöndag.
 
P.g.a sjukdom i familjen så har jag inte haft tid eller lust att skriva de senaste dagarna, jag hoppas det ska ändra sig och att det ska bli inlägg lite oftare igen.

KK, sagoläsning och kristdemokrati

2013-09-10 @ 21:51:00 | Allmänt
Det började riktigt bra igår, spelade stabilt och gjorde inte bort mig, låg runt 10:e plats hela tiden, och när det var drygt 50 st kvar var jag chipleader ett tag. Sedan kom det en hand som jag inte riktigt kan bestämma mig för om jag spelade rätt.
 

PokerStars hand #103894397931: Turnering #780691332, €91+€9 EUR Holdem No limit - Nivå XXVI (4000/8000) - 2013-09-09 21:04:36 CET [2013-09-09 15:04:36 ET]

Bord '780691332 19' 9-max Plats #9 har knappen

Plats 1: checkfold666 (413754 i marker) ute ur handen (flyttade från annat bord till small blind)

Plats 2: Zebre**n10 (113135 i marker)

Plats 3: rastaoup57 (494629 i marker)

Plats 4: r0sj0n (625633 i marker)

Plats 5: creepcrêpe (170340 i marker)

Plats 6: gregcm (393381 i marker)

Plats 8: DLABEC87 (74076 i marker)

Plats 9: Neflor888 (640770 i marker)

Zebre**n10: lägger ante 1000

rastaoup57: lägger ante 1000

r0sj0n: lägger ante 1000

creepcrêpe: lägger ante 1000

gregcm: lägger ante 1000

DLABEC87: lägger ante 1000

Neflor888: lägger ante 1000

Zebre**n10: lägger small blind 4000

rastaoup57: lägger big blind 8000

*** HÅLKORT ***

Utdelat till r0sj0n [Kc Ks]

r0sj0n: raise 8000 till 16000

creepcrêpe: fold

gregcm: raise 20000 till 36000

DLABEC87: fold

Neflor888: fold

Zebre**n10: fold

rastaoup57: fold

r0sj0n: raise 52000 till 88000

gregcm: raise 90000 till 178000

 

Jag plockar alltså upp två svarta kungar, höjer upp 16 000, blir då återhöjd av gregcm till 36000. Han har inte varit jätteaktiv, men inte heller jättetight. Jag väljer att slå om igen och höjer till 88 000. När han då återhöjer till 178 000 vilket är nästan hälften av hans stack så tänkte jag väldigt, väldigt länge innan jag bestämde mig för vad jag skulle göra.

 

Jag var nästan helt övertygad om att han satt med AA, och var så nära att kasta kungarna. Ni får jättegärna ha åsikter om denna hand, jag borde kanske ha lagt dem? Jag stoppade istället in allt efter lång betänketid och han hade naturligtvis AA. Hans ess fick stå och det blev till sist en 34:e plats för mig dryga 50 händer senare. Surt.

 

Igår dök även en ny podcast upp, där Pokerstar tog upp mitt sagoläsandes samtidigt som jag spelar, då dybban hade svårt att fokusera när han samtidigt spelade poker.

 

https://itunes.apple.com/se/podcast/dybban-wonderbaums-superpod/id657378374

 

Jo, det är sant att det går att spela söndagsturneringar samtidigt som man läser saga för sin sexåring, men kvaliteten blir lidande både vad gäller läsandet och spelandet. Men Signe tar det med jämnmod och vet att det tar pappa 3-4 minuter längre att ta sig igenom ett Mamma Mu kapitel på söndagarna. Förr om åren när jag läste för de numera större barnen, brukade de till och med uppmärksamma mig på att jag hade bra händer ifall jag missade det när jag var uppe i läsandet. Signe nöjer sig med att sätta fingret i boken när jag helt plötsligt slutar läsa mitt i en mening och koncentrerar mig på poker några sekunder, alltför att jag ska komma igång så fort som möjligt igen när jag spelat klart handen. Om jag är skadad? Ja, kanske, men jag rullar iaf inte in ett skrivbord i sovrummet. Och hade jag fått 25 tusen spänn hade jag rakat av mitt hår direkt.

 

När jag sedan läste Kens senaste blogg om dagis så påmindes jag om hur orutinerade förstagångsföräldrar är och hur säkra de är på att de har rätt. Vi får hoppas att Coco får syskon snart både för henne och hennes föräldrars skull. En kollega till mig förde fram tesen att om man inte skaffat syskon till sitt första barn när det fyllt fyra år var barnet så bortskämt att det inte gick att reparera. Det är helt enkelt inte nyttigt varken för barnet eller föräldrarna.

 

 Inte för att Ken har helt och hållet fel om dagis, men han påminner mig om hur oerfaren man är och hur erfaren man tror att man är när man får sitt första barn.

 

En granne till mig vill träffa lite andra mammor när hon var mammaledig med sitt tredje barn, men efter två träffar med sin mammagrupp, som bestod av nästan bara förstagångsmammor, fick hon nog. Hon orkade inte att bara ha diskussioner om hemlagad barnmat, babysim, babyrytmik och miniform.

 

Jag insåg inte hur lätt det var att ha ett barn förrän jag fick mitt andra, vårt tredje barn ledde inte alls till samma stora förändringar, all tid kanske redan var fulltecknad, nu gällde det bara att använda den effektivare.

 

Som vanligt med Ken är allt svart eller vitt, föräldrar är egoistiska svin som prioriterar fel om de låter sina barn gå på dagis från ett års ålder. Jag hade själv möjlighet att låta mina barn vara hemma i nästan två år, men den sista månaden innan de började på dagis märktes det tydligt att pappa inte var speciellt skoj längre, det var ganska lagom att få börja förskolan då. Men att gå från det till att döma ut alla som låter sina barn börja på dagis vid ett års ålder som egoistiska svin som bara behövde prioritera om lite, är att gå en aning för långt. Självsäkert proklamerar han:

 

"Men jag hade aldrig facit. Nu har jag det. Om du lämnar ditt barn på under 18 månader till dagis så är du ett egoistiskt svin, eller en hjärndöd zombie som aldrig tänkt själv. Kanske är du socialdemokrat om du bor på landet, kanske är du moderat om du bor i Stockholm, men hade du bott i Tyskland på trettiotalet så hade du förmodligen varit nazist."

 

Kanske är Ken kristdemokrat utan att veta om det. Men i Spanien finns det fler hemmafruar och i Sverige bättre möjlighet till föräldraledighet.

Det spiller över

2013-09-09 @ 19:00:20 | Allmänt
Igår hade vi en riktigt bra träning, vi satte två föräldrar i mål, och sedan spelade ena tränaren back  i ena laget och jag i andra. På det sättet kunde vi dirigera spelet och killarna förstod snabbt hur de kunde utnyttja passningspelet.
 
Nu gäller det bara att killarna får till samma spel helt själva och det finns potential. Dessutom fick jag springa mig riktigt trött och vi hade riktigt kul.
 
Sen var det dags för turneringssöndag. Kvalade in till lite olika turneringar, men åkte tidigt i det mesta. Spelade WCOOP-3, som tyvärr var en tvådagars turnering, där man spelade 31 nivåer första dagen. drygt 11 000 deltagare och jag låg bra till framåt morgonkvisten när jag åkte på 409:e plats c:a 05.30. Jobbigt när man ska upp och iväg till jobbet 07.00 och få en så dålig timpenning. Blir nog inga fler sådana events, lite för långa för in smak.
 
Är dessutom kvar i Pokerstars.fr Sunday Special  €150 000 garanti, 1770 startande, jag ligger på tionde plats med 117 spelare kvar, hoppas på fortsatt bra tur där.
 
Cyklade till jobbet, sen hade jag träningstid med min PT Rickard, och han lyckades som vanligt köra slut på mig. När jag gick därifrån kändes det som om mina underarmar var likadana som Karl-Alfreds, även om skuggan jag kastade på Regeringsgatan avslöjade att så inte var fallet. Tog en kvarts microlur på eftermiddagen för att orka hela tiden ut, innan jag cyklade hemåt.
 
Föräldramöte som Liv går på ikväll, själv ska jag försöka trycka in en halvtimmes sömn innan turneringen sätter igång igen.
 
 

Observationer

2013-09-08 @ 09:28:51 | Allmänt
I fredags jobbade jag hemifrån då jag beställt hem en del virke från Byggmax. Enklare än att själv behöva köra några rundor med lånesläp, men det var tur jag kunde jobba hemifrån.
 
Det visade sig att Byggmax lovar leverans mellan 8-19?!! Och man måste vara där och ta emot, det räcker inte att märka ut en plats, även om man betalt med kort. Jag ringde och fick löfte om tidig leverans, så jag tänkte att jag jobbar hemma fram till 09.00 och sedan, när virket kommer så cyklar jag till jobbet.
 
Iofs så stod det att speditören som lämnar alltid ringer 30 minuter innan, vilket skulle betyda att jag faktiskt precis hinner cykla hem, men då jag blivit lovad tidig leverans så kändes det som lite för mycket motion för min smak.
 
Efter längre väntan än jag trott dök lastbilen upp, körde upp på trottoaren bredvid vårt hus. Då ringde chauffören till min mobil. Om jag nu befunnit mig på jobbet hade han väntat där 30 minuter? Hantverkare, budfirmor och reparatörer har på något sätt fått det accepterat att de kan komma mellan 8-12 eller 13-17. Ska börja besvara mötesförfrågningar på jobbet så.
 
"Jag dyker upp mellan 9-12", och sen ska jag vara där 08.30 istället och lämna en lapp att ingen var där.
 
Tur i oturen så satt jag alltså hemma och jobbade, då diskmaskinen gick sönder, F2 på displayen, för mycket vatten i maskinen och pumpen slutade aldrig gå. Ringde Cylinda, vi har 5 år garanti, och i manualen stod bara Ring service.
 
Fick då reda på att detta inte gick på garantin. Nähä, hur fan kan han veta det? De har ju inte varit ute och kollat än. Om enda alternativet till fel F2 är att Ringa service, då är det ett garanti ärende. Annars får de komma på något sätt för mig själv att avhjälpa det. Sista gången jag köper dyrt svensktillverkat, nu blir det bara billigt, så att det inte lönar sig att reparera, bara köpa nytt. Slit och släng
 

Igår var det match igen, denna gång mot Gröndal, och det blev vinst med 7-3, hattrick av Sander. Men det roligaste av allt var att en av de mer tillbakadragna killarna vågade ta för sig mer och hålla i bollen själv, och växte flera storlekar i självförtroende.
Sander lyckades också med något så ovanligt som att få gult kort i en sanktanmatch för tioåringar, men ingen av oss förstod varför. Tänkte fråga domaren efteråt, men då var det fullt upp med tröjåterlämnande och vem som skulle åka med vem hemåt. Det såg inte ens ut som frispark, så jag trodde att Sander sagt något dumt och bytte ut honom direkt när det hände. Men Sander fattade inte ett dugg, han hade inte sagt något och han hade inte rört sin motståndare. Vem vet vad domaren såg, något måste det varit, var en bra domare denna gång som faktiskt blåste för frisparkar och höll ordning.
 
Jag ser fram emot turneringarna ikväll, efter fotbollsträningen, får se om jag kan hålla i mitt spel längre än vanligt. Och kanske kommer det någon podcast snart, börjar bli trött på "No such pipe, or this pipe has been deleted"

Utdragning

2013-09-02 @ 19:54:00 | Allmänt
Igår gick det som det brukar, inga jätteframgångar, ganska mycket back. Turneringarna jag spelar är mycket större än tidigare så får räkna med större varians, men det är lite frustrerande. Märker att jag ibland tappar tålamodet efter 4-5h och det är inte en fördel när de flesta turneringarna tar drygt 10h att spela klart till vinst.
 
Fick inte den vila jag behövde inför sittningen heller och ska jag orka spela bra så måste jag se till att få den. Bättre förberedelser nästa vecka, och kanske ska jag koncentrera mig på lite andra turneringar.
 
Även höstsäsongens andra fotbollsmatch slutade med förlust 3-0, tre skadade spelare och inga vinnarskallar på plan då heller. Imorgon blir det träning på de delar som fungerade sämst. Vi har ett par-tre spelare i laget som nästan verkar rädda för bollen och motståndarna när de är på plan. Någon som har bra tips på hur man hjälper dem komma över det?
 
Jag drog som sagt inte ut speciellt mycket under gårdagens turneringar, utan veckans utdragning stod Isidor, ena av min 6-åring Signes nya klasskamrater för.
 
När Signe vaknade i morse klagade hon på en lös tand längst fram där nere, och det var lite problem att tugga i sig knäckemackan. Tydligen så hade Isidor som vana att dra ut sina egna lösa tänder och när han fick höra talas om Signes lösa tand så erbjöd han sig genast att hugga i, men Signe tackade skräckslaget nej.
 
Men Isidor gav sig inte, han tjatade, lovade Signe att det inte skulle göra ont, övertalade så gott han kunde. Jag vet inte hur det gick till men till slut övertygade han Signe att låta honom testa och ryckte snabbt och bestämt ut tanden med fingarna. Och till vår och Signes förvåning hade Isidor sagt sanningen, det hade inte gjort ett dugg ont.
 
Så nu är det åter igen en lite glugg därnere i Signes leende och en tand i ett vattenglas. Och hennes utdragning kommer garanterat att ge lite återbäring i form av en guldtia.
 

Höstens första dag

2013-09-01 @ 10:36:56 | Allmänt
Så har jag festat ut sommarens sista dag och nu börjar hösten och grindandet på riktigt.
 
Igår var det 40-års fest, som jag tyvärr fick gå själv på då Liv blev sjuk med feber, och jag känner mig lite sliten idag.
 
 Strax innan så hade sonens fotbollslag fått stryk med 8-0, en förhoppningsvis nyttig läxa för de väldigt kaxiga och individualistiska pojkarna, efter en lång rad av segrar. Idag är det en ny match mot Hammarby, får försöka att inte ropa fel som jag gjorde för nåt år sen när vi mötte dem och jag skrek "Kom igen Bajen!" istället för Enskede.
 
Ikväll blir det förhoppningsvis stor söndagsgrind som sätter igång efter fotbollsträningen på eftermiddagen. Om jag inte ska somna innan finalborden så måste jag försöka få tid för en liten middagslur mitt på dagen.