Upplyst

2013-09-18 @ 19:45:00 | Allmänt
Fick nys om en intressant debatt artikel angående kritiken av vårt nya statsråd Elisabeth Svantesson.
Vår svenska syn på tro unikt aggressiv av Eli Göndör.
 
Göndör skriver  "Bland annat ifrågasätts om Svantesson kan anses vara lämplig som arbetsmarknadsminister eftersom hon varit medlem i Livets Ord och därmed sannolikt är troende kristen."
 
Om hon är troende kristen eller ej tror jag inte har ett dugg med kritiken att göra:
Att hon har varit med i en sekt och nu är med i en annan sekt, och dessutom är uttalad abortmotståndare är det som upprör. Hon är inte vad jag skulle kalla troende kristen, hon hör till kategorin fundamentalistiska kristna med alla de odemokratiska och ojämlika åsikter som hör där till.
 
Göndör skriver också "Ett upplyst samhälle kan inte avfärda religion som förknippat enbart med outbildade eller svagsinta människor."
Men handlar inte om religion, det är sekterism, något ett upplyst samhälle inte bara ska avfärda utan aktivt bekämpa. Hade jag röstat på moderaterna, vilket jag tack och lov inte gjorde hade jag inte känt mig speciellt glad över att bli representerad av någon som jag tyvärr bara kan karakterisera som en galning.
 
Något annat jag retar mig just nu är när jag återigen ser exempel på bloggare som söker uppmärksamhet och konflikt genom att baktala andra, samtidigt som de har synpunkter på andras bloggar och kommentarer. Jag fick ett mail där jag ombads ta bort en kommentar, jag tänkte att om personen känner sig kränkt av den, så fine, jag tar bort den, man brukar ju ibland säga att sanningen ligger i betraktarens ögon.
 
Idag blev Pokerstars blogg nerstängd igen då någon anmält en kommentar till blogg.se.
http://vegas2008.blogg.se/2013/september/17-september-elefanten-och-tony.html
 
Samtidigt kommer det ett blogginlägg från den kränkte där han inte kan låta bli att baktala igen. Vissa kan inte låta bli.
 
Jag sa det när vi träffades för första gången för några veckor sedan och jag skriver det nu.
 
Det är inte ok att klaga på vad andra skriver och känna sig kränkt om man inte i sin tur slutar hoppa på andra i sina egna texter.
 

Kommentarer
★ Mr Losec

Mr Looser som härjar runt på bloggarna igen? Varför tar du bort elaka inlägg om Mr Looser, när denne själv inte gör det.

2013-09-18 kl. 23:05:49
★ rosjon

Jag är av uppfattningen att om någon klagar på någon kommentar, och jag inte är helt övertygad om att det inte är över gränsen, så ska jag ta bort kommentaren. Det tycker jag är fair, så länge det inte utnyttjas

2013-09-19 kl. 15:10:08
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback