Biarritz 7 juli

2015-07-10 @ 22:43:34 | Allmänt
Använder tripadvisors app hela tiden och den är perfekt för att välja vilken restaurang man ska äta på och har sällan fel. Det blev bra även denna gång, men det är svårt att ta sig fram på bara engelska och skolfranska som legat i träda är inte alltid tillräcklig. Man får helt enkelt chansa ibland men det gör det ju lite mer spännande och man får testa rätter man normalt kanske aldrig testat t.ex Boudin de Basque Grillé.
 
 
Väljer man restaurang från tripadvisor så ökar dessutom chansen att träffa på trevliga franska servitörer som gör sitt bästa för att alla ska trivas.

 

För att kompensera för det lite misslyckade badet dagen innan på Plage d'Erromardie tog vi en ny tur till Biarritz och Grande Plage dagen efter. Rejäla vågor men till skillnad från Kalifornien får man bara bada på en minimal remsa på stranden, går man utanför så viftas det och visslas. Tänk er en stor strand där man bara får utnyttja en knapp fjärdedel att bada på. Det blev ganska trångt och lite farligt sent på eftermiddagen. De har sitt eget lilla sätt att arrangera det hela fransmännen.

 

Å andra sidan undrade man ibland om det var värt vad det måste ha kostat att ha bevakning på flera mil sandstrand där det ibland inte var en människa, som de gör i USA. Två extremer på skalan.

 
När vi inte badade begravde vi Sander, som höll på att bli nertrampad av en hord fransmän som inte insåg vad syskonen höll på med. De hejdade sig precis i steget innan de trampade på Sander. 
 
En annan skillnad mellan Frankrike och USA är vilka fåglar som springer runt på stranden. I Kalifornien är det fiskmåsar man måste ha koll på, här är det duvor. På bilden syns de franska livräddarna i sitt flyttbara torn.
 
Hemmakväll i huset efter en mastig dag på stranden och en aningen billigare lunch än förra gången. Fick lära oss att Taloa i Baskien är ungefär samma sak som Crêpe i resten av Frankrike.
 
Försöker följa WSOP härifrån franska landsbygden, går sådär, nätet är ibland obefintligt och oftast opålitligt, väldigt nyttigt.

 

Tar mina promenader på morgonen och gör mina ryggövningar, det verkar funka, det känns bättre. Samtidigt lyssnar jag på allsköns podcasts från WSOP och ljudböcker vilket ökar suget. Ser redan fram emot nästa år.

 

Igår lyssnade jag också på Koivu och Egons senaste podcast, lite svårt då den lagts ut på någon ny ström, men det gick till sist.

Håller inte med om flera saker, att de t.ex. verkar ta så lätt på Brian Hastings och vad han gjort, både denna gång och förra gången, de verkar ha missförstått lite.

 

En annan sak jag inte håller ned om är att man inte kan dra några slutsatser om huruvida Andy Johansson står sig väl mot världseliten efter sin 27:e plats i $10000 Omaha och sina tre raka svenska mästerskap, samt otaliga andra Omahaframgångar. Klart man kan, betydligt mer än man kan dra av en topptio placering på pocketfives åtminstone.

Kommentarer
★ Ari

Böjd att hålla med dig. Andreas har skördat fina resultat och man kan absolut dra slutsater om Andreas omaha skills. Märkligt att en normalt insatt Erik kan fälla en sådan kommentar. Kouivo är lite mer ursäktad då han inte är lika insatt. Att vinna tre år på rad och komma 27:a i WSOP är ingen slump.

2015-07-11 kl. 17:17:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback