Tillfälligt avbrott

2011-09-30 @ 10:22:15 | Allmänt
Nu blir det ett sånt där hoppigt inlägg igen med lite vardag, lite om poker och som grädde på moset lite åsiktsmaskineri.

Fick lite tid över på förmiddagen då jag är hemma med min son som efter förra veckans feber och förkylning nu fått en massautslag och måste till husläkaren för kontroll. Googling på nätet ger att det kan vara allt från scharlakansfeber till höstblåsor, eller, gudförbjude, allergi (tänker på vår ny inskaffade hamster Tarantino).

Så med lite tid över läste jag lite bloggar och på forumen och detta är vad som fångat mitt intresse:

Svenska Spel hade ju ett litet missöde igår, fick stänga ner klienten kl 15.00-21.00. Naturligtvis klantigt att de inte lyckats hitta dessa fel innan releasen, men samtidigt så tycker jag de lyckades helt ok med tillbakarullningen. Visst, det går säkert att få ner tiden från 6h, med lite metodstöd, mer förberedelser och mer planering, men 6h får anses vara godkänt. Det man kan tycka tar lång tid ibland är fattandet av beslutet att faktiskt stänga och till sist backa. Men det handlar om att någon ska våga ta beslutet och dessutom ha ett någorlunda bra underlag att basera beslutet på.
Sett ur systemutvecklingsperspektiv är detta säkert bara intressant för mig och mina lika nördiga kollegor inom IT-branschen, men det var andra som hade åsikter om det hela:
https://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=12582
15 sidor av inlägg i SvS forum, där de informerade om problemen, men framför allt fick mycket kritik av sinka kunder. Inte alla, men många var rejält upprörda över att få sin pokerkväll förstörd.
Har som jag tidigare skrivit varit med om några haverier på andra klienter men aldrig märkt av en sådan användarstorm tidigare. Är det för att Svenska Spel är ett statligt monopol som gör att man känner sig mer berättigad att klaga och därför faktikt bryr sig. Tror faktiskt att det är just så, fler blir mer upprörda för att det är statligt och  gemensamt, än om det skulle röra sig om ett annat godtyckligt spelbolag.

En annan tråd på Svenska Spels forum visar på ett annat fenomen:
https://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=/forum/Poker/lasinlagg&topicID=6878
Riggat eller inte?-tråden med 362 inlägg och över 50 000 visningar är en stor anledning till varför värdet på Svenska Spel är så bra. Inte hittat någon liknande tråd om någon annan sajt, men jag kanske bara letat för dåligt.
Det mest intressanta är att de som hävdar att det är riggat ändå fortsätter och spela trots sin övertygelse. Det antyder att egentligen så tror de inte att det är riggat, men behöver någonstans att ventilera sina "bad beat stories". Ett behov som även jag visat prov på i tidigare blogginlägg, så viss förståelse har jag, även om jag inte drar samma slutsatser.

Pokerförbundets SM på Unibet:
Verkar ju bli en större succé i år, tror att upplägget med pris till bästa spelaren över hela SM och den garanterade miljonen i första pris lär dra fler spelare i år, allt tyder dessutom på det hittills. Precis som andra tycker jag att det är lite synd att det är ett garanterat första pris och inte en garanterad prissumma, det lär bli en rejält topptung prisstruktur som borde leda till en deal på slutet. Trots detta tror jag inte att Unibet  kommer lyckas lika bra som Svenska Spel med sitt SM. Visst har Svenska Spel en större marknadsandel, men det är inte hela förklaringen. De lyckas bättre med sin marknadsföring, trots att just marknadsföringen av poker är så begränsad av regler.
För egen del är SM hittills lite av en katastrof. Jag insåg ganska snabbt att det inte räcker med snabbstudering av reglerna fem minuter inann start för att kunna spela  Omaha Hi/Lo, dessutom lyckades överbelasta mig själv genom att starta alltför många andra turneringar när det var SM i mörkpoker så hälften av händer hann jag inte ens byta kort. Klantigt. Sen i HU-SM så lyckas jag göra en Sit-Out som kostar sjukt mycket marker, 1500 på fyra minuter, och sedan åka i första handen jag faktiskt spelar. Nåja, hoppas på bättre tur och bättre spel i fortsättningen, framför allt kanske man ska fokusera mer på just SM. Men det är ju så otroligt mycket bra turneringar denna vecka.

Monopoldiskussioner:
Spela Lagom och monpolet har debatterats i många bloggar, dels då William Thorson kände sig manad att försvara sitt beslut att jobba med Svenska Spel, dels så är ju pokerförbundets SM-Online igång.
Spela Lagom är ett lika bra initiativ som Spola Kröken var på sjuttitalet. Man är bra tokig om man tror att ett företag som vill maximera sin vinst samtidigt kommer att göra effektiv reklam för att förhindra detsamma.
Svenska Spels filosofi har länge varit att ha många som spelar lite och strunta i de som spelar mycket. Tyvärr är det så att man när man gör så mycket reklam för att få folk att spela, även om man vill att de bara ska spela lite, så ökar man underlaget för att skapa spelberoende.  Det statliga spelmonopolet är inget gott monopol i motsatts till det statliga monpolet på försäljning av alkolhol. Om man menar allvar med att begränsa spelandet så borde reglerna för Svenska Spel mer likna Systembolagets och dit är det långt. Jens Jadbäck gav sig dessutom på mitt favorit uttryck "lagom" i sitt svar på William Thorsons inlägg:
http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2011/09/william-ar-lagom
Jens tycker att lagom är att alldeles för subjektivt uttryck, vilket jag inte alls håller med om. Förvånansvärt ofta så vet alla precis vad lagom betyder, det är något som är inbyggt en svenska folksjälen.  Om Sven Tveskägg dricker en liter och lämnar bara en matsked åt sina kamrater, så vet alla, inklusive Sven att han inte följde den underförstådda regeln att dricka lagom mycket så att det räcker till alla. Om Sven hävdar annat beror det bara på att han är lika ensvis som Jens. Vad jag tror upprör är inte att lagom kan tolkas på olika sätt, det som upprör är att Svenska Spel missbrukar ordet lagom, och det upprör en svensk som genast ser igenom detta försök. Att upplåta 1% av reklamutrymmet till en liten spela-lagom logga när resten av utrymmet trummar ut att du ska spela till du kräks är inte lagom. Och det vet vi alla, även Svenska Spel och William Thorson, även om de envist hävdar något annat.

Full Tilt:
Tills slut drog Alderney Gaming Control Commission (AGCC) in Full Tilts licens och då blev Full Tilt sura och tyckte att de bara försvårade att få investerare att investera i bolaget. No shit,em vill investera i ett företag som är tömt på pengar och är skyldig sina spelare drygt 300 miljoner dollar. De goda nyheterna är dock att Department of Justice (DOJ) i ett uttalande lovar att försöka hjälpa spelare att få tillbaka de pengar de blivit lurade på, genom att beslagta de tillgångar de kan hitta hos bolaget och dess styrelseledamöter. Visserligen lovas bara hjälp till amerikanska spelare, vad händer med europeiska spelare? Såpoperan fortsätter.

Avundsjuka
Pokerstar skrev för ett tag sen ett lite skämtsamt inlägg om att när det går bra för ens vänner så dör man lite grann inuti. Den senaste veckan så har det gått riktigt bra för vissa svenska pokerspelare och de är på inget sätt mina vänner eller ens bekanta, men som svensk pokerspelare så gläds jag med dem att de lyckas............samtidigt som jag dör lite grann inuti mig själv eftersom jag blir så avundsjuk på att det inte är jag själv som dragit in den stora klonken. En inre konflikt som förhoppningsvis sporrar till stordåd, samtidigt som man måste inse att man måste köpa en lott för att ens ha chans att vinna.

Så uppriktigt arg

2011-09-29 @ 21:03:08 | Allmänt
Warning! Ranting!

Nej rubriken syftar faktiskt inte på Svenska Spels poker som är nere sen strax efter kl 15.00 idag, uppdateringen som gjordes natten till tisdagen verkar ha varit full av fel. Då pokern drar in c:a 300 miljoner per år så lär detta kosta en del i intäktsförluster och en del i förlorad goodwill. Om man inte snart vet hur man fixar buggarna så måste man snart börja överväga att backa klienten en version, vilket tyvärr kan vara problematiskt om man samtidigt uppdaterat andra system som man har beroende till, då måste de kanske också backas. Svårt att se att klienten kommer upp igen förrän imorgon förmiddag, men jag förutsätter att det just nu beordras en hel del övertid.

Alla klienter har sina brister och även om Boss Medias klient har en del riktigt stora är det en av de snabbaste jag känner till. Den största bristen som finns med Boss Media är att den inte hanterar korta avbrott i uppkoppling speciellt bra, för att inte säga uruselt. urloggad med omstart, bara för att inte kunna logga in igen på ett par minuter brukar bli resultatet.
Ongame klienten hanterar nätverksproblem bättre, men i gengäld så är den mycket mer känslig för dålig uppkoppling. Dessutom är den sjukt resurskrävande, byggd i Java och alla vet att javaprogrammerar inte kan bygga riktiga windowsklienter, de har varken kunskap, medel eller vilja. Ett enkelt exempel, men väldigt avslöjande, som kan tyckas vara en skitsak är hur man måste klicka i fönstret innan man kan ändra storlek och sedan enbart kan ändra storlek på genom att dra i nedre delen av fönstret eller i högra delen av fönstret. Typisk miss av en javaprogrammerare som oftast inte har koll på hur windows klienter ska fungera. Jobbar man med Microsoftteknik missar man aldrig en sådan grej, men användbarhet är inte i fokus i javavärlden, där är snygg kod viktigare an att det man gjort går att använda.

Everest är också nere just nu, så det lär inte bli så mycket spelande ikväll.

Tar tillbaks det jag skrev om att Boss är den snabbaste klienten, missade precis 4 minuter av HeadsUp-SM och tappade ner till 3500 medan min motståndare hade 6500. På fyra minuter, är det ett skämt eller? Och om jag verkar extra vrång just nu beror det på att jag precis åkte ut ur HeadsUp-SM med TPTK mot min motståndare som drog in stegen på turn efter att alla pengarna åkte in på floppen. Dessutom v ar jag tvungen att skriva om denna mening då de som tillverkar tangentbord till datorer fortfarande envisas med att ha med en caps-lock-tangent. En caps-lock-tangent är lika användbar på en dator som en flis är utomhus i Las Vegas under WSOP. Den första bärbara datorn som kommer utan denna totalt värdelösa antikivitet måste inhandlas för att stödja att det finns folk som tänker.

Men är det pinsamt att Svenska Spels klient är nere? Nej, det är inte det som är pinsamt. Alla pokersajter råkar ut för missöden, det är inte pinsammare på SvS än på Ongame eller Microgaming som också går ner med jämna mellanrum. Nej, det pinsamma är att man drar in sjukt mycket pengar på dessa klienter, samtidigt som man inte lägger ner speciellt mycket resurser och pengar på dem. om man gör det så märks det i varjefall inte, kvaliten är i vissa fall pinsamt nära ett hemmahack. Med tanke på hur mycket stålar de drar in så borde man dubbla storleken på utvecklingsteamen. Jämför med vilken annan onlinespels tillverkare som helst, de lägger ner otroligt mycket mer resurser på sin programvara, och då drar de inte in en bråkdel så mycket pengar. Det finns ingen leverantör av pokerklient som lägger ner tillräckligt mycket tid och pengar på sin klient. Pinsamt, tycker jag, när man vet hur bra det skulle kunna vara.

Något annat som är pinsamt är hur man sköter vården inom landstingen. Ibland undrar man vilka ufon de anställt där för att det ska kunna misskötas så illa. Liv har varit och tagit en del prover, och väl där på provtagningen som ligger på Huddinge sjukhus så fick vi reda på att det skulle ta upp till en vecka innan vi blev kontaktade av den remitterande läkaren. Då ska man veta att provresultaten är klara i och med att vi lämnar provtagningen, utskrivna och klara. Ringer efter en vecka till läkarens mottagning som ligger 300m bort från provtagningen på samma sjukhus.
"Jaha, sa de en vecka, så borde de inte säga, det är inte alltid vi fått provsvaren efter en vecka. Besökstiderna är slut så de kan jag inte boka, men jag kan boka in en telefontid till en början, tidigast den 5 oktober......."
MEN HALLÅ!!!!!!
Klarar ni inte av att förflytta tre papper 300 m på en vecka. Ska det ta två veckor innan man får prata med en läkare på telefon?!!? Vid sådana tillfällen ifrågasätter man verkligen kompetensen hos de människor som arbetar inom landstingen att hushålla med mina skattepengar. Ska det vara så jävla uselt då har man fan inte råd att låta det statliga spel monopolets pokerklient ligga nere en ända sekund, och se för fan till att sluta låtsas att ni vill att folk ska spela lagom. Ska vi kunna göda de hoppfulla inom landstinget med så mycket pengar att vi trots deras hoppfullhet får ut någon nytta ur dem så kan vi inte hyckla längre. Spela poker på Svenska Spel, annars kan ni glömma vård  när ni blir gamla, spela för vartenda öre ni kan skrapa ihop annars lär det bli fattighuset som i gamla tider. Jag blir så arg, för jag vet att för att det ska fungera så dåligt som det gör så måste de ta mig fan anstränga sig. Så här dåligt blir det liksom inte av slöhet, slapphet och likgiltighet, nej, de måste gå inför det med liv och lust för att verkligen sänka kvalteten till dessa rekordlåga nivåer. Aldrig förr har vi lagt så mycket på sjukvård och aldrig förr har vi fått så lite valuta för pengarna. Det finns ett systemfel inbyggt, men ingen verkar speciellt upprörd.

Den längsta dagen

2011-09-27 @ 22:01:56 | Allmänt

Idag är det den absolut längsta dagen i min äldsta dotter Siris liv hittills. Gissar jag i alla fall.

Igår måndag så åkte jag tidigt till jobbet för jag visste vad som väntade på eftermiddagen. För att hinna med allt på min lista så fick jag åka hem tidigt, hämta Signe, och sedan ta med Siri, Siris kompis Alva och Signe för att hämta Sander.

Vi fem åkte sedan till folktandvården, där Sander skulle på kontroll. Fick lite bannor om tandborstning:
"Man ska inte låta sina barn borsta själva förrän de är 13, ni ska borsta på dem morgon och kväll."
I vilken värld lever dom egentligen? Tror vi väljer att lära dem borsta själva ordentligt istället.

Sedan tog vi bilen till Farsta för att handla på djuraffären, lite spån och djurmat, för senare på kvällen var det dags att hämta hem Tarantino, Siris nya guldhamsterunge. Snabbt hem och äta innan Sander skulle på fotbollsträning, och sen blev det ett sista besök på djuraffären innan vi åkte till uppfödaren för att hämta hem det lilla knyttet. Var hemma igen vid 19.30 och sen satt alla barnen vid buren resten av kvällen. De hade fått restriktioner från uppfödaren att inte ta upp honom första kvällen, först dagen efter skulle de få ta upp och vänja honom vid att bli hållen. Visserligen är han redan ganska handtam och rumsren, men det är alltid lite stressande att flytta från syskon och föräldrar till en ny bur i ett nytt hus.

 Siri tvingade oss att väcka henne extra tidigt imorse så att hon kunde sitta en stund vid buren innan hon skulle till skolan. Först när hon kom hem i eftermiddags fick hon ta upp lilla Tarantino, och jag tror aldrig hon längtat så mycket efter något förut, så jag gissar att denna väntan på att skolan skulle ta slut och att hon skulle få gå hem kändes otroligt lång.

Lättretlig

2011-09-25 @ 10:10:13 | Allmänt

En lång vecka är till ända. Lite extrajobb på lördagen för att komma ikapp lite i projektet gjorde veckan längre och att fredagsmyset inte blev upptakten till helgledighet, men det betyder kanske att kommande veckor inte blir så stressiga. Liv har varit hemma de senaste tre vardagarna då Sander varit sjuk med feber och Signe hade dessutom en episod när hon haltade rejält, efter att enligt egen utsago satt ramlat på sin egen fot på dagis. På kvällen såg det ut som det gjorde riktigt ont, men dagen efter fanns inga spår av haltande kvar, men hon fick vara hemma ändå. Tyvärr är Sander fortfarande sjuk och nu börjar även Siri få ont i halsen. Inte bra....

Pokermässigt går det bra, senaste veckan har det blivit finalbord i European Daily $15K, vinst i 500krs på SvS och senast i fredags en vinst i $5K Daily Prime på Everest. I rankingturneringarna går det ganska uselt, framför allt i PAF Gold Rush, tycker jag allt som oftast får in pengarna som stor favorit, men blir utdragen ovanligt ofta. I Topp100 går det bättre, men bara en sjundeplats totalt är jag inte nöjd med. Ett glädjeämne vad gäller ranking är dock Liv som för en gång skull faktiskt vinner sina 80-20 och 70-30 lägen och därför tagit sig till toppen av rankingserien i Magdas Goodiebag som ger de tre bästa ett paket till Pokerfinnkampen i Tallinn. Det är visserligen tre (tror jag) deltävlingar kvar innan det är avgjort, men hon ligger i vinnarhålet i alla fall. Lördagens cashgame slutade back då jag inte kan låta bli att betala av mina motståndares kåkar när jag får triss på rivern. Igår kändes det som om jag hela tiden hade den näst bästa handen, vilket brukar bli dyrt, så ett inköp ner får nog räknas som godkänt. Men måste lära mig att inte betala av så ofta.

Annars går jag just nu mest omkring och är lättretlig vilket inte är bra, då det ibland blossar upp utbrott som drabbar dem som är oskyldiga. Men det finns nästan alltid saker att bli upprörd över och ibland är det faktiskt bra att man bryr sig, om man lyckas vända det till något mer konstruktivt än att bara skrika och gorma. När det lyckas brukar det oftast leda till något bra, jag blir otroligt envis och är beredd att vada genom drivor av byråkrati för att nå mitt mål, visserligen skrikandes och gormandes under tiden, vilket kan upplevas nog så jobbigt av mina närmaste.

Inom pokervärlden finns det nästan alltid något att uppröras över och nu, sedan Black Friday, mer saker än någonsin.

Full Tilt: Att personer som man länge respekterat som pokerspelare visar sig vara bedragare av lika stor dignitet som finansmännen på Wall Street var lite oväntat, definitivt inget jag kunnat föreställa mig innan den 15 april. Man får vara glad att man hållit sig till skattefria pokersajter. Visserligen ska man alltid vara skeptisk till uttalande från DOJ, de har naturligtvis också en egen agenda, men om det stämmer som de påstår att i mars i år så hade Full Tilt bara täckning för 60 miljoner dollar av de 300 miljoner som spelarna har som fodran, och att man senare under juni plockat ut ännu mer och bara lämnat 6 miljoner dollar så är det det största skandalen inom online pokervärlden hittills. Vad som är bra med det senaste uttalandet från DOJ är att det visar på att de inte kommer att låta de ansvariga komma undan om spelarna inte får sina pengar tillbaka.

 Svenska pokerförbundets Poker-SM i Riga:Här finns det ju massor att bli upprörd över. Att man först går ut och säger att man ska vara ute i god tid så att alla pokersajter hinner ordna med kval och sen inte lyckas få klart allting förrän mitten av i augusti. Sen lägger man inte upp någon information om detta på sin egen hemsida förrän den 7 september. Man verkar inte ha gjort några försök alls att skaffa sponsorer i form av de pokersajter som faktiskt verkar i Sverige, vilket fått som konsekvens att endast Betsson just nu erbjuder kval. Att man sedan väljer att förlägga turneringen i en strippklubb tyder på att man inte direkt värnar om varumärket Poker-SM.

Jag tycker inte det är moralpanik att inte gilla valet av spelplats och att därför välja att inte spela SM i förbundets regi. Och det är stor skillnad mellan att spela WSOP på Rio i deras konferenslokaler och på att spela på Casino Royal. Men många rycker bara på axlarna, tycker inte det är så farligt. Och eftersom jag har en fru som antagligen skulle spöa skiten ur stora delar av fältet i SM så tycker jag det är synd att man genom att välja en sådan spelplats som degraderar alla kvinnor inom poker till kuttersmycken som ska ses men helst inte spela. Smart att dessutom på detta sätt faktiskt stänga ute den sajt som förra året skickade flest spelare till SM. WP!

Som lite motvikt, några saker att se fram emot.

Söndagens turneringar – en riktigt intressant söndag idag. Veckopotten med 2000krs inköp har startat igen på SvS, visserligen en lite tidig starttid 18.30, men spela roll, den måste spelas. Sedan är det dessutom Supersöndag med William Thorson med 1000krs inköp, den turneringen drar alltid lite extra spelare. Dessutom startar GSOP Online serien med en turnering med $500 000 i garanterad prisumma ikväll på Ongame/PAF. Som grädde på moset de andra vanliga söndagsturneringarna och dessutom rankingturneringar i form av Topp100 och PAF Gold Rush.

 Veckan som kommer så fortsätter GSOP Online med massor av intressanta turneringar och dessutom är det SM Online på Unibet som börjar den 27:e. Massor med bra värde!

Pokerbloggnytt

2011-09-20 @ 19:30:37 | Allmänt
Senaste nytt säger att Sofia "wellbet" Lövgren tackar för sig i Superbloggen och lämnar JJ, dybban och Dödarn åt sitt öde. http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2011/09/nu-lamnar-jag-over-stafettpinnen

Ny sajt där hon förhoppningsvis är mer aktiv har satts upp: http://sofialovgren.se/

Bra att Sofia lämnar plats för någon annan, visst var det bra inlägg men alldeles för sällan. Hoppas lite på att Pokerstar ska hoppa in istället men då tappar vi å andra sidan hans egen blogg. Peter Eichart kanske kan göra comeback, hans blogg har jag saknat sen den försvann för länge sedan. Dan Glimne kanske kan göra comeback, det vore ju fantastiskt i så fall.

Superbloggen har faktiskt ryckt upp sig på senare tid, alla tre av de aktiva har kommit med bra inlägg, men det absolut bästa på senare tid om poker är http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2011/09/en-mindre-roman-om-dansande-kor-och-sant av dybban.

Bäst just nu:
http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg har ryckt upp sig och är nu aktiv och skapar debatt, riktig bra sista månad.

http://blog.comeon.com/ Dödarn fortsätter sina långa turnerings- och reseberättelser med senaste serien av inlägg från UKIPT Dublin. Bra inlägg och aldrig för långt emellan.

Bubblare:
http://vegas2008.blogg.se/ Långt mellan inläggen men alltid med kvalitet.

http://www.pokerskull.com/ Lisa skriver färre inlägg, men några andra har fyllt i så det inte blivit alldeles för tomt. Jag hoppas dock fortfarande på att Lisa ska återvända till CC, så man får läsa fler inlägg från cashgameborden.

http://www.pokerlistings.se/pokerns-innelista-har-thorson-monopol-pa-foerolaempningar-78273
Inte en blogg i vanlig mening, men ett måste att läsa varje fredag. Fler toppar än dalar.

http://kackalorum.se/ Ola Brandborn, bra blogg, mer om poker nu, och vem kan undgå att fascineras av hur lång omväg man kan flyga för flygmilen skull

Micros Minivid - Act II: Rose

2011-09-19 @ 21:54:26 | Allmänt

Framgångar

2011-09-19 @ 17:06:41 | Allmänt
Det blev poker till sist på lördagkväll, som vanligt gick det väl sådär för mig, har inte rätt tålamod, men vi spelar ju för att det är skoj och inte för att vinna pengar. Lovade tidigt på kvällen att köra så länge alla orkade men klockan 03.00 på natten var jag tvungen att köra ut de sista i kylan då det var friidrottstävlingar, fotbollsmatcher och annat på schemat under söndagen. Jag hade helt klart underskattat uthålligheten, men det var en väldigt kul kväll, ibland vore det skönt om man kunde ta sovmorgon.Dagen efter var det upp tidigt, fram med spikskorna och sedan åka iväg till Hanviken IP då Siri skulle springa 60m och hoppa längdhopp i Hanviken-spelen.Det blev tre uppvärmingar i de nya spikskorna innan det var dags för kvalet i 60m, starten blev uppskjuten gång på gång, men Siri är inte den som tappar humöret, hon har ärvt sin mors tålamod.Till slut blev det kval och Siri lyckades ta sig till final med 5:e bästa tid, och till sist faktiskt förbättra sitt personliga rekord och springa på 9.72 för en fjärdeplats i finalen, tyvärr precis utanför pallen. En snabb nygrillad hamburgare och sen var det dags för längdhoppstävlingen. Stod inte rätt till vid första hoppet och missade en del av de andra tjejernas hopp, men Siri hoppade 3.69 i sitt första hopp vilket är nytt personligt rekord. 4 hopp senare av alla tjejerna hade jag bara sett en tjej som hoppat längre, men det är ju lätt att missa då de inte skötte resultattavlan som de skulle. Men det visade sig att jag inte missat nåt hopp, det blev Siris första "riktiga" medalj.Efter prisutdelningen blev det full fart till Enskede IP för att hämta upp Signe som var trött på att titta på storebror Sanders fotbollsmatcher. Det blev två vinster för Sander, en av dem extra viktig då det var derby mot Gunners United
Snabbt hem om, packa router, Ipad och läxor och sen iväg till mormor och morfar på söndagmiddag. Väl där blev det installation av nytt trådlöst nätverk och en snabbkurs i hur man använder en Ipad.Kom hem strax efter 20.00, strax efter starten på de vanligaste söndagsturneringarna.

På SvS så hamnade jag som vanligt på Laura Angels bord (boring!!!), och som vanligt visade hon hur dåligt "bordskick" hon har. Inget nytt, har blivit van och bryr mig inte när hon gör bort sig. Men trenden att håna motståndare efter att man vunnit en hand har vunnit fler anhängare, vilket visserligen inte borgar för en trevlig stämning vid bordet, men å andra sidan visar att de inte riktigt är i balans. Oftast handlar det ju om småglin som fått hybris efter några små turneringsvinster som aldrig lärt sig hur man uppför sig. Sen är det ju enkelt att gömma sig bakom anonymiteten på nätet. Trist men gissar att det ger mig mer värde. Eftersom jag kom hem sent blev det ovanligt få turneringar, PAF Goldrush som jag satt ut lite mer än en halvtimme innan jag kom hem blev en kort historia i vanlig ordning. Förlorar lika många flips på PAF som jag vinner på SvS.
Gick bra i Topp100, blev till slut finalbord men där spelade jag dåligt och åkte någonstans i mitten. Jag hade istället fokus på Everest $50K garanti då jag sprang bra där. Men ingenting mot Sigurd Eskeland, norrmannen med ett WSOP-bracelet som haft nöjet att slå ut dybban ur en EMOP. På 10 händer hade han 2 AA och en KK, en QQ och en AK. Det kan man kalla rush. Själv åkte jag till sist på fjärde plats med AT mot A7. Jag fick tvåpar men min motståndare drog in kåken med A7. I efterhand nöjd, men inte just då direkt.I Stockholm är det nu höst, ösregn på väg till dagis med Signe.

Hastigt påkommen pokerkväll

2011-09-17 @ 13:09:43 | Allmänt
Ikväll så blir det förhoppningsvis lite "riktig" poker hemma i källaren, har en kompis som driver på lite ibland så det ska bli av, vilket är bra. Själv är jag oftast lite dålig på att ta tag i det. Förhoppningsvis är Liv också med efter att Signe somnat, de "stora" barnen ser man ändå nästan inte av på helgkvällar, de är hos grannkompisarna och om hela barnaskaran hittar till oss är de ofta på sina egna rum ändå.
Insatserna är låga och även om det ibland kan springa iväg en del framåt nattkröken så är det ingen som lämnar spelet barskrapad och får gå från hus och hem. Poker för att det är kul helt enkelt. 

 Fick precis mejl om att Betsson ska börja köra kval till poker-SM i Riga, första pokersidan med det, vad jag vet. Borde ju vara ett måste för dem då regerande mästaren spelade för dem förra året. Dessutom - kors i taket - förbundet har uppdaterat sin hemsida med lite info:
http://svenskapokerforbundet.se/2011/09/valkommen-till-arets-svenska-masterskap-i-livepoker-2/

Jag tycker det är synd att förbundet inte tog chansen, efter kritiken förra året, att utmanade staten och Svenska Spel genom att anordna ett SM i poker på svensk mark. Riga går bort för mig p.g.a bland annat "moralpanik". Jag hoppas dock på stort deltagande i Online SM som anordnas av Unibet, då de faktiskt erbjuder vinnaren en garanterad prisumma på en miljon. Men ska man kunna slå Svenska Spels deltagarantal som jag förutspår blir över 2000 spelare i Main Event så vill det till att de drar igång en marknadsföringspurt nu. Jag gör iaf lite reklam för det:

27 september
20:00
Omaha Hi-Lo
28 september
20:00
Mörkpoker
29 september
20:00
Heads-up
30 september
20:00
Fixed Limit Holdem
1 oktober
20:00
Omaha
2 oktober
20:00
Main Event
3 oktober
20:00
Short Handed
  20:00 Main Event Dag 2
4 oktober
20:00
Deepstack
  20:00 Main Event Dag 3

 

En miljon garanterad och ett inköp i Poker-SM Live till vinnaren!
Du läste rätt! Vinnaren av Main Event i Poker-SM Online 2011 är garanterad en miljon svenska kronor, oavsett hur många som spelar! Det låter inte så dumt, eller hur? Och inte nog med det, vi ger även vinnaren ett inköp i Main Event i Live-SM som spelas i Riga i slutet av November!
Player of the Year till VM!
Vi ger den spelare som placerar sig bäst i alla SM-discipliner en resa till WSOP i Las Vegas 2012! Spela så många event du kan och du har chansen att vinna en resa till Las Vegas, inklusive boende och ett inköp i Main Event i World Series of Poker!
Satelliter
Vi kör satelliter varje halvtimme från klockan 16:00, varje dag! Vi garanterar tre biljetter till våra sido-event och två till Main Event dagligen. Just ja, jag glömde säga att du kan kvala gratis i våra frirullar om du vill! Läs mer här!
Gratis medlemsskap i Svenska Pokerförbundet
SvePoF erbjuder alla spelare i Poker-SM Online ett gratis medlemsskap i förbundet. Läs mer om hur du blir medlem här.

Ett rött skynke

2011-09-15 @ 18:16:28 | Allmänt

Open-limpa. Att öppna upp med en syn. Att man är först att faktiskt frivilligt stoppa pengar i potten och då väljer att bara syna. Utlöser ofta en limpfest d.v.s efter att den som var först att inte lägga sig har synat, så synar fler bara för att de får bra odds att syna med vilka kort som helst.

För mig är detta spel ett rött skynke. Sitter jag i sen position eller på mörkarna så kommer jag antagligen att höja upp bredare än vanligt (med fler händer än jag brukar). Ju tidigare i en turnering det är ju bättre hand behöver jag. När mörkarna börja bli höga och mitt stackdjup i förhållande till mörkarna minskar så kommer kommer jag att göra detta med fler och fler händer tills dess att styrkan på handen är helt orelevant.

En sådan höjning är inte vad som populärt kallas en "squeeze", då krävs det att man har någon som öppnat med en höjning och fått en eller fler syn bakom. Jag kallar det nog hellre "punish the limpers", "straffa limparna", för det bygger på att det är en limpfest, d.v.s fler än två som limpat in före. Jag tar dessutom i så att jag nästan kräks när jag höjer. 3 x stora mörken + 1 stor mörk per limpare + 1-2 stora mörkar till för att fördyra en syn ytterligare och förhoppningsvis gör beslutet svårare.

Om någon gör en "lös" syn så finns det massor med floppar där jag enkelt tar hem potten med en liten fortsättningsbet.

Om någon öppnar med syn i tidig position, vad säger det mig om den spelarens hand? Oftast inte en speciellt stark hand, kanske ett litet par eller två kort i följd i samma färg. Väldigt sällan AA, KK eller AK, även om det blir vanligare ju högre mörkarna blir. Alltså oftast en hand man normalt lägger mot en höjning om man inte får bra implicita odds att syna.

Jag är aldrig först in i potten med en syn, undantaget om jag sitter på lilla mörken. Jag höjer annars 999 ggr av 1000 om jag är först in i potten. Storleken på höjningen kan skifta men inte beroende på kortens styrka. Så länge höjningen är under 10% av effektivt stackdjup så höjer jag med alla ur min synvinkel spelbara händer och positionen spelar mindre roll. När höjningen börjar utgöra mer än 10% då anser jag mig vara kortstackad och tar beslut därefter.

Jag väljer att inte öppna med syn för att det är ett spel som jag inte gillar. När spelare efter dig synar så ger det egentligen ingen information alls om deras handurval. Man kan väl gissa att ju senare de sitter och ju fler som synat före, desto svårare är det att sätta dem på ett begränsat antal händer, men oavsett så är det svårt. Så man stoppar alltså frivilligt pengar i potten utan att få någon särskild fördel, man får ingen information och man har ingen chans att vinna potten om inte spelaren på stora mörken muckar sina kort av misstag. Om någon gör en reraise i detta läge så är det måste man sätta denna spelare på ett brett handurval. Betydligt bredare än om du istället för att öppna med syn väljer att öppna med en höjning. Då är handurvalet för en återhöjning betydligt smalare.

Dessutom ger du en massa information till din motståndare, det är nästan så illa som att ha olika storlek på din satsning om du har en stark hand eller svag hand.

Men inte ska man väl höja med "skräp" i första position. Tja, om man nu ska spela vad jag väljer att kalla marginella händer i första position, så är det att föredra att spela dem med en höjning. Oftast sätter dina motståndare dig på en starkare hand ju tidigare position du höjer ifrån, vilket gör det enklare för dig att representera ett ess med en fortsättningssatsning på floppen när den kommer esshög. Och träffar du med dina låga kort i följd så är handen ganska bra kamouflerad. Försök att representera ett ess på en esshög flopp efter att ha synat i tidig position, ingen lär tro dig och av de 4 andra som limpade med, så sitter antagligen någon av dem på ett ess själva.

Om du verkligen inte kan tänka dig att höja med handen först in i potten så är det en ganska säker indikation på att du inte har något i potten att göra alls.

There is a crack in everything....

2011-09-15 @ 00:53:51 | Allmänt
...That's how the light gets in.

Upphör aldrig att förundras över varför folk envisas med att vara otrevliga när de vinner en hand. Förstår helt och fullt om man blir trött på att hela tiden bli utdragen, men varför är man en tönt när man vinner? Dåliga förlorare är väl de flesta lite till mans, det brukar gå hand i hand med vinnarskalle. Men dåliga vinnare är verkligen svårt att ha överseende med. Om man tycker att någon spelat en hand konstigt eller fel så bör man vara tyst, "Don't tap on the aquarium". Att man sen ibland har fel bör få en att tänka efter både en och två gånger. Finns inget som gör mig så misstänksam som folk som är tvärsäkra på sin sak. Det betyder oftast inte att de har rätt, bara att de inte funderat speciellt länge innan de bestämt sig för vad de tycker, och att de är fast i gamla mönster, för de lär aldrig ändra sig. Till slut går det till och med prestige i det, och då kan de verkligen inte ändra sig. Träffade på en sådan vid bordet ikväll. Istället för att i tysthet tacka för en som han tyckte dålig syn, ville han gärna berätta hur dåligt spelet var - åtminstone ur hans trångsynta, tvärsäkra synvinkel.

Tvärsäkerhet är annars just nu en egenskap som syns hos flera bloggare som tycker till om spelmonopolet. Men sådan tvärsäkerhet får mig bara att fundera på vad de eventuellt kan ha missat. Tvärsäkerhet som gränsar till fanatism är alltid lite läskig.

Turneringstips....

2011-09-13 @ 17:28:41 | Allmänt
för både highrollers och (sl)lowrollers

För den som vill spela en gratisturnering mot bl.a mig, inga jättepriser, men som sagt den är ju gratis:

Spade Poker ikväll klockan 20:00

Namn: Paf Bloggpoker

Gratis för alla som har lösen

Lösenord ikväll: tisdagspoker2


Sen ett tips för den som antingen vill spela smått eller lite större, ett nytt turneringskoncept på SvS, Turbowiggen:

Varje tisdag klockan 20.00 spelas TurboWiggen och MiniWiggen,
båda turneringarna har en superstartstack på 50.000.
Inköpet till turneringarna är 300+30 och 30+3 kr. Satelliter till TurboWiggen spelas varje tisdag

Missnöjd i Måndagsnatten

2011-09-12 @ 17:24:40 | Allmänt

Igår var det friidrott och fotboll för de äldsta, Liv följde med Siri till Tibblevallen och göra bra resultat i 500m och längd, själv var jag hemma med Signe då Sander åkte med en kompis till sin match som tyvärr förlorades.

Lammfile till söndagsmiddag när alla kommit hem igen, visserligen hade $200K garantin dragit igång på Ongame, men det spelade inte så stor roll då jag ändå inte kunde logga in. Så det hanns med en söndagmiddag i ganska mycket lugn och ro. Strax efter 19.00 kunde jag komma in på Ongame och börja spela, funderade ett tag på att inte spela och istället be om pengarna tillbaka, men hade inte tappat så mycket stack ändå, så jag spelade och åkte ut efter ett par timmar, min vana trogen. Kommer inte ihåg hur jag åkte men var säkert inte så dramatiskt. PAF Diamond $50K Headhunter drog igång 19.00, men där spelade jag ganska dåligt så den vill jag helst glömma. 19.30 började sedan PAF Goldrush, åkte lite upp och ner med stacken, fick till sist in det med AQ i ruter mot KToff på floppen 79T, två ruter, som trots alla outs missade. Ganska hoppfull syn efter min återhöjning innan floppen, men vad ska man göra?

Söndagsteken, Everest $50K och lite annat drog sedan igång kl 20.00. Everest dubblade jag snabbt men sen spelade jag bort mig, träffade stege på rivern men drog dött redan på turn mot en färg.

Söndagsteken gick inte heller något vidare, satt direkt efter Laura Angel, som gick som tåget, medan jag själv ....inte gick som tåget. Var nere på 3500 från startstacken 7000 innan jag dubblade med AQ.

I samband med detta startade Topp100, första handen får jag AA, funderar på att gå allin, men höjer bara till 70, får två syn sen höjer en kille till 400, och ytterligare en spelare synar dessa 400. Toppen, jag återhöjer till 1400, fold,fold men återhöjaren går allin och jag blixtsynar. AK, nice....flopp 56J, turn Q, river.....T. Men va fan! Typiskt, nåja, vad ska man göra? Turneringarna fortsätter att dra igång fram till 22.00, åker i den ena efter den andra. Springer in i Flugans AA med AT (kommer inte ihåg i vilken turnering) och får ett wp, "Laura Angel style", i chatten när jag lämnar bordet vilket jag uppskattar.
 Åker i turnering efter turnering, snart är det bara Söndagsteken kvar, och där ligger jag hela tiden mellan 10-20 stora mörkar, men håller mig levande i alla fall.
Laura Angel som hade 30K i början när jag knappt hade kvar startstack, är redan ute och vi börjar närma oss bubblan. Jag har inte så mycket svängrum, men får först AK och tar mig upp till 20BB och strax efter plockar jag upp AA och dubblar upp, men tappar ner igen när jag synar en allin med QQoch han har KK.  Får AA igen efter 20 händer igen och dubblar upp, och ligger ganska bra till när vi närmar oss finalborden, men det känns inte komfortabelt på något sätt. Hinner dessutom slå ut dybban med J9s mot hans TT. När han ställde mot min höjning fick jag 2-1 så jag fick göra en gråtsyn, men hade tur med en J på rivern.
 En spelare som har nästan 3ggr så mycket marker som mig höjer upp i sen position, jag sitter på A9 i ruter på BB och gör en återhöjning allin. Får nästan blixtsyn och han visar upp KQ. Lite lös syn, men sådana vill vi ha, och när all fem korten ligger på bordet så har jag fyrtal i ess. Kommer till finalbordet som delad chiptvåa och kommer undan med en hel del faktiskt, för jag har inte speciellt bra kort. Sedan spelar jag 55 i tidig position mot den som leder,han har kanske 2 ggr så mycket marker som jag. Jag höjer och han gör en liten reraise som jag synar, dels för att jag är en synstation, dels för om jag träffar bra så kan jag få bra betalt och till sist för att jag tror att jag faktiskt kan bluffa till mig en hel del potter på en gynnsam bräda. Men det behövs inte, jag träffar triss på floppen och dubblar upp. Ny chipleader med 7 st kvar. Sedan ångar det på tills vi är fyra kvar då jag gör ett stort misstag. Har JJ och höjer upp, och blir återhöjd av en ganska tight spelare. Jag bestämmer mig då för att slå om igen för att ta reda på om han verkligen har en hand han vill spela om hela sin stack med. Om han då återhöjer är planan att lägga knektarna då jag inte tror han gör så med mindre än en hand som har mig slagen eller möjligtvis AK. Av någon underlig anledning så avviker jag från planen och synar hans allin. Doh! Kvällens miss.
Han har naturligtvis AA och jag har knappt 10BB kvar. Hänger dock i och stjäler ihop en del av de andra två och får dessutom många walks. Men till sist ställer jag med K7off och det är en enkel syn för chipleadern som har AK. En tredjeplats, men jag har bara mig själv att skylla.

QQ

2011-09-11 @ 14:28:48 | Allmänt


Alltid bra att någon ifrågasätter ens spel, man får då anledning att omvärdera hur man spelar en hand som man kanske inte ens funderat på att det går att spela på något annat sätt.
Här är ovan på bilden är alltså förutsättningarna för handen. Allin, bara syn eller fold?
Jag funderade inte speciellt länge innan jag ställde in, den enda jag ens funderad på kunde ha mig slagen var Laura Angel och inte ens det trodde jag var särskilt troligt då jag endast ligger efter om hon/han har AA och KK. Att Laura Angel höjer till 825 där kan mycket väl vara för att isolera GoBaLi. Som jag berättade innan så drog jag sedan ut Laura Angel som var den enda som synade med sina KK. Direkt efter var L.A ganska sur vilket är helt förståeligt och kunde inte förstå varför jag inte lagt. Mycket möjligt att hon/han tänkt om nu i efterhand, man är ju inte så rationell direkt efter en sådan utdragning, speciellt inte när åsnornas kung stått för utdragningen.

Jag har nu funderat och kommit fram till att om jag inte pushar så är det så fel det kan bli.
Fick ett förslag på att bara syna, men vet inte riktigt vad det skulle åstadkomma? Jag kan inte se att det finns några händer jag inte vill ha syn av som lägger sig efter flopp, men skulle möjligtvis vara för att få en spelare till med på flopp och få ett extra bidrag till potten på floppen. Tror dock det skulle vara ett typiskt fall av FPS, Fancy Play Syndrome. Inte fel, men inte speciellt bra heller.

Jag har dessutom räknat lite grann på mina vinstchanser mot de handurval jag misstänker att mina motspelare hade spelat på detta sätt.
Sätter L.A på AQ+ eller 99+ ( Alla ess med damkicker eller bättre och alla par bättre än åttor) och då tror jag faktiskt att det är lite snävt, jag vet att jag skulle spelat så med ännu fler händer.
Advocaat sätter jag på AK eller TT+ (Alla ess med kungkicker och alla par bättre än nior). Ger alltså honom ett snävare urval då jag inte tror han synar med så mycket sämre händer, möjligtvis att han ställer med fler. Är kanske också tveksam till att han bara skulle syna med AA, AK,KK, tror nog han ställer med dessa händer, det beror lite på lurighet. Om jag räknar på dessa urval så vinner jag c:a 40% av potterna och jag tror faktiskt jag ligger bättre till mot deras verkliga handurval.
Oavsett, om jag får in mina marker preflopp med QQ, när jag har en stack på 30BB eller mindre, så är jag nöjd med mitt spel.


Micros Minivid - Act I: Chase

2011-09-11 @ 10:57:34 | Allmänt

Sista vardagen

2011-09-09 @ 22:14:25 | Allmänt

Äntligen fredag - sista dagen för taxiresande - förhoppningsvis så går det bra att hoppa på kryckor till och från tunnelbanan på måndag - för det har varit otroligt tidsödande med taxi. Normalt sett har jag 40 minuter från dörr till dörr, nu har det ibland blivit mellan 60-90 minuter. Men jag har iallafall kunnat ta mig till jobbet.

Senaste veckan har det blivit en hel del poker på kvällarna, men det har inte precis gått speciellt bra. Tycker inte jag spelat dåligt överlag, men ibland kanske lite väl aggressivt. Men det är ju min spelstil, ibland åker jag ut direkt eller ibland går jag långt, allt däremellan är ganska ointressant. Visst kan jag spela tålmodigt, det gör jag ibland, men oftast inte. Spelat två Topp100 turneringar och kommit topp 20% i båda, vilket ger poäng, men det spelar inte så stor roll eftersom det är placering 1-3 som ger riktigt mycket poäng. PAF Goldrush där åker jag oftast ut direkt. Igår hade jag lite otur då min motståndare satte stegen på river efter att ha jagat hela vägen. Svårduckat när jag hade triss och bättre färgdrag.

Vad som är extra kul är att Liv går bra istället, hon vann Magdas Goodiebag i veckan vilket ger en bra chans på ett paket till Pokerfinnkampen, dessutom blev det finalbord i Topp100 i hennes första turnering. Kom till bordet som chipleader men hon förlorade en stor del av stacken med AA mot KQ, allin preflopp, och sen gick ingenting hennes väg. Trist för jag önskar att hon fick lyckas att gå hela vägen någon gång, hon förtjänar det. Men om hon spelar de flesta turneringarna så tror jag hon blir en konkurrent om slutsegern. Grattis Liv till segern och finalbord!

http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman/2011/09/livwin-veckans-pokerhagga

http://www.pokerskull.com/2011/09/liten-upprattelse-i-magdas-goodiebag/


Fått lite kritik i veckan vid borden, och det är alltid kul att höra vad alla tycker. Bl.a. förstod en spelare inte varför jag tycker att spelet som jag beskrev i detta blogginlägg är dåligt. Tyvärr hade killen som försökte kritisera läst blogginlägget själv, bara fått det uppläst, så det blev lite svårt att diskutera när han inte hade koll på förutsättningarna. Men jag tror det framgår av blogginlägget och kommentarerna vad jag tycker är märkligt med spelet.

Laura Angel och jag har haft lite kontroverser vid bordet. Han/hon är en riktigt bra turneringspelare, topp 5 på SvS anser jag, men saknar totalt omdöme vad hon/han skriver i chatten, och har ingen koll på pokeretikett. Igår hade vi en liten kontrovers om denna hand som utspelade sig i 500krs som startar 21.30 på SvS. Vid detta bord satt ett tag några av de allra bästa turneringsspelarna på SvS, GoBaLi, Laura Angel, Advocaat och KungKroon. Vi har inte direkt samma spelstil, utom möjligtvis Advocaat som gjorde ett par riktigt bra spel igår ur min synvinkel sett. Fick mig att lägga AQ genom att pusha UTG, efter att en kortstackad Laura Angel reraisat allin. Men hade jag synat hade Laura dragit ut med sin K6 mot KQ, så i slutändan var det bra att han bluffade bort mig. Han satte ju Laura på rätt handurval. Nåja tillbaka till handen:

GoBaLi höjer kortstackad upp till 300 i tidig position på 50-100 nivån, Laura Angel sitter direkt efter och återhöjer till 825, direkt efter Laura sitter Advocaat som synar. Jag sitter med 2400 i stacken och tittar ner på QQ. Jag går allin och GoBaLi lägger, medan Laura Angel blixtsynar. Advocaat steker ett tag, men lägger sedan enligt egen utsago TT. Laura visar upp KK och blir en aning purken när floppen kommer damhög, vilket jag kan förstå, vem blir glad när man får in det med bästa hand och sen förlorar. Men sen spårar hon/han ut lite efteråt, gissar att det gjorde extra ont att det var en fisk som jag som vann handen. Frågar Laura om hon/han hade lagt QQ i det läget och svaret är "blixt". Vad tycker ni?

Paf Galaxy Poker Cruise 2.5

2011-09-06 @ 20:41:29 | Allmänt

Mitt bord efter första pausen, spoling, Pachanga, Linkan och jagResten av mitt bord, Tessan, Emma och pokerpappan.


Pilen, och adbjso,gammal pokerbekant från donkrtiden som vann grytan jag spelade.

Fler bilder finns på http://www.facebook.com/#!/PafPoker


Paf Galaxy Poker Cruise Dag 2

2011-09-06 @ 19:20:56 | Allmänt

Somnade ganska fort båda två så snart vi kommit till hytten, lite kort snack i cafeterian över en macka blev det innan, om hur bordet var och om lite intressanta händer. Jorma som vi känner sen tidigare hade samlat på sig en stor stack och var nog chipleader efter dag 1. Hade varit både bra kort och lite vilda suckouts för att ta sig dit, precis som det ska vara. Jorma har hittat hemligheten bakom en framgångsrik dag 1 på en pokerkyssning på åländska havet. Champagne och Irish Coffe.

"Det kunde väl du bjudit på också, ja champagne alltså", sa Liv, men jag skyllde allt på kryckorna och att man inte kunde beställa vid bordet.

 

Liv längst in i mitten, ni ser också Benny t.v och Leo till t.h

Vaknade vid 10.00, gjorde oss iordning och tog en ny macka i cafeterian då frukostbuffén hade stängt. Liv drog sen iväg till konferensdelen där turneringen skulle fortsätta.Själv satt jag kvar en stund och skrev lite innan även jag begav mig. På vägen dit mötte jag 1640cc som visste att han var vidare till dag 2 men hade inget minne av hur mycket han hade. Sånt gör en ju inte mer glad över att man själv åkt ut. När vi kom dit höll de på att plocka in anmälningar till cashgame och grytor så jag anmälde mig till en gryta. Gick sen bort och tittade till turneringen och kom i samspråk med Rickard och Magda. Efter diskussioner om dagen innan kom vi fram till att ledorden för många som haft en framgångsrik dag 1 var "full som en kastrull", och bestämde att köra den taktiken nästa kryssning. Nåt måste man ju pröva och den typen av doping är ju tillåten inom pokern.

Liv fick först inga kort men tittade efter ett tag ner på KK på stora mörken, Jorma satt i sen position, höjde, Liv ställde och Jorma synade. Kungarna stod och Liv dubblade upp till c:a 50K. Det behövdes.

Själv tog jag min plats i grytan som precis skulle börja, och fick ett par bra händer i början, ökade men åkte snart ner till c:a 2/3 stack då det kom ett tredje överkort turn. Satt sedan och väntade på rätt läge och när en spelare i tidig position limpade in, blev höjd av killen innan mig, så var det dags att gå allin när jag hittade QQ. Limparen la sig, men jag fick syn av AK, som tyvärr träffade och jag var ute som nionde man. Inte mycket att gör då det var turbostruktur.

 
Macess (åkte som 10:a) och d3nniz tilsammans med två proffsiga dealers

Kom tillbaka till turneringen lagom för att se Liv dubbla med A9 mot TT. Liv allin preflopp och syn av en kille som inte täckte henne. Liv fick sitt ess på rivern, precis vad som behövdes. Strax efter kom Pokerpappan lommandes, en aning deprimerad, precis som man känner sig efter att precis ha åkt ut. Ett felaktigt beslut och lite dålig timing, det går snabbt när mörkarna är höga.

Tyvärr tog det inte mer än 20 minuter innan Liv ställde igen, denna gång med AK och fick syn, återigen av TT. Tyvärr kom ingen hjälp och Liv åkte på 15:e plats, utanför pengarna. Nästan samtidigt åkte sista tjejen i turneringen från andra bordet på 14:e plats och nu var det bubbla. Den som åkte på bubblan fick inte vara någon av de som var med på last-longer-vadet, annars skulle Liv missa sin sista chans till pengar. Och hon hade tur, alla de våra klarade sig in i pengarna och Liv fick in 3900kr som tröst för näst-näst-bubblan.

 Leo, Pokerpappans kompis, åkte sen på tolfte plats, en bra prestation. Benny åkte sen på en elfte plats, Jorma och 1640cc tog sig till finalbord där Jorma åkte som nia och 1640cc klarade sig till femteplatsen. Bland de som var kvar fanns Linkan, som var en aning shortstackad och Conny, en duktig ålänning som ofta spelar kryssningarna och gått ganska långt även tidigare. De höll jag som favoriter och till slut blev det faktiskt de som gjorde en deal och Conny fick vinsten. Grattis så in i, Linkan, skönt att veta att jag hade en liten del i din vinst.


Linkan och Conny

Sammanfattningsvis som vanligt en kul kryssning som gick miniplus tack vare Liv och att jag inte satte mig vid cashgameborden. Jag fick inte checken jag fikar efter (Liv har ju en efter vinsten i Ladies Tournament på PPC:n 2010), men trots mina egna skrala resultat skulle jag göra om det direkt om jag fick chansen.

Paf Galaxy Poker Cruise Dag 1

2011-09-05 @ 18:36:16 | AllmäntMed barnkalas avklarat, hörlurar, dator och ombyte packat så tog vi taxi tidigt till Silja Line Terminalen eftersom det är helt omöjligt att förutse hur lång tid det tar att ta sig genom stan. Fick ut vårt lilla PAF-paket av PAF-Ola och hälsade på gamla bekanta som Pokerpappan, Rickard, Magda, Benny, en riktigt bra spelare som senast var med PAF i Machester på GSOP och Pilen som är tillbaka efter ett antal månaders PAF-bojkott. Efter att ha varit på nästan alla kryssningar känner man igen en hel del, så även denna gång. De flesta vet jag inte vad de heter, men jag har suttit och spelat med dem en hel del. Avesta, alltid på gott humör med en betsizing som är.... annorlunda, varför bara ska man öppna med 2,5BB när man kan öppna för 6BB?

När vi installerat oss i hytten, gick vi (precis som jag brukar göra när jag åker ensam) till den ryska restaurangen. Naturligtvis blev det blinis och vodka till förrätt. Efter ett tag fick vi sällskap av Magda som väntade på sitt sällskap från PAF. Blev lite poker diskussioner om att vara eller inte vara tight. Efter en god middag så blev det språngmarsch på kryckorna ner till konferensdelen, då registreringen stängde en kvart innan start kl.21.00. Det visade sig dock att det blev en aning försenat, men gjorde ingenting, för då hann krampen i armarna efter krycksprinten försvinna.

Till slut var det dags för seating och gissa vem som hamnar på samma bord.Naturligtvis, jag och Liv. Tack och lov sitter jag på seat 9 och hon på seat4 3 så risken för kollisioner är mindre. Min vana trogen höjer jag upp i sen position första handen med A5 suited, men får direkt en reraise mot mig från en ganska lösaggro spelare direkt till vänster om mig. Alla andra foldar och det gör jag med, då jag lovat mig själv att spela tight. Bordet är helt ok, Pachanga32 på PAF sitter på platsen innan mig och jag vet att då kommer det att bli lite krig om mörkarna, men jag gillar ju action så det passar bra, speciellt då jag har position.

Pachanga drar ihop ett gäng som kör ett last longer bet som man vinner om man går längst men inte kommer i pengarna. Ganska bra idé faktiskt, kan bli lite av en bubbelförsäkring, så jag betalar in för både mig och Liv trots Livs protester.

Tar det ganska lugnt de första nivåerna och kollar lite floppar billigt. Får efter ett tag 99 på UTG och höjer upp, men får 4(!?) syn, ingen respekt. Bordet kommer med tre höga ruter, jag har ruter nio, jag bettar och får en syn av en kille som ger ett lite nervöst intryck, men det behöver inte betyda mer än att han spelar mest online. På turn kommer ett 4:e ruter, ger mig nio-hög färg och dessutom har jag nu hålpipa till färgstege, men känns inte som att jag nödvändigtvis har bästa handen. Jag checkar, med planen att syna, han checkar efter. River kommer ett femte lågt ruter och jag bettar ut, tanken är att det är ett blocking bett, inte ett värdebett, och han synar och visar QT med ruter dam.

Spelar sen ett par potter i sen position, ena gången limpar jag med på T2 suited efter tre andra, träffar tian på flopp, bettar och alla lägger. Ligger och skvalpar runt 15 000 som var startstack.

I mitten på tredje nivån (75-150) så plockar jag upp KK UTG, trevligt, trevligt. Jag höjer upp till 425 får en syn och dessutom synar Pachanga32 på stora mörken. Pachanga checkar mörkt och floppen kommer 356 i olika färger. Jag bettar ut 900, andra killen checkar men Pachanga kan inte släppa och återhöjer till 2400, jag funderar på att slå om, men väljer att syna och försöka hålla potten så låg som möjligt. Då bettar Pachanga32 mörkt 3500 på turn, så planen att spela en så liten pott som möjligt far all världens väg och när det dyker upp en dam på turn, så går jag allin. Pachanga steker, han kommer att ha 5000 kvar om han synar. Till sist vinner nyfikenheten och mitt rykte som storbluffare på PAF och jag får syn av 88. Ibland är det bra med lite historik.

27K efter första perioden, Liv har lite drygt startstack.

Direkt efter paus så bryts vårt bord och jag hamnar till väntster om Linkan. Linkan är en känd profil i Stockholmspokern och sitter på sjukt många berättelser om pokerhänder, han har ett otroligt minne, och där vi andra stakar oss när vi kommer ihåg fel så är alltid Linkans berättelser klockrena och roliga att lyssna på.. Dessutom så tror jag att jag har lite koll på hans spel, han gör oftast inga dumheter. Innan honom hamnar Pachanga32 och dessförinnan en lös aggressiv spoling (alla under 30 får betraktas som spolingar när man är i min ålder)som spelar vilka två kort som helst. Till vänster om mig sitter först Jormas fru Tessan och sedan Emma Wikberg. Emma lyckades tydligen förlora allt utom 1000 av sin startstack under första nivån, men har lyckats grinda sig kvar. Hon spelar försiktigt och har grym timing i sitt spel. När jag kommer till bordet har hon tagit igen
lite och hon sitter på kanske 7000.


Tessan och Emma, kort av Magda.

Dessutom sitter pokerpappan vid bordet och efter ett tag ansluter även Jerker, en av hans kompisar som jag mött en hel del på PAF online och som var med på SM på Malta och PPC:n i våras. Jobbig att möta men som tur var så har han väldigt lite marker när han kommer till vårt bord. Nästan bara kända ansikten alltså. Spelar en pott mot spolingen, höjer upp 2,5bb, han tar syn från stora mörken, floppen kommer knekthög, han checkar och jag fortsättningsbettar utan träff, han synar. Han checkar turn, jag checkar efter, men synar hans riverbet med A hög. Han hade tyvärr försvarat med J5off. Halkar långsamt neråt medans mörkarna ökar.
När mörkarna är 200-400 och 100 i ante höjer jag upp med Q9 i ruter, återigen sitter spolingen på stora mörken och försvarar. Flopp kommer skräp med två klöver och ett spader, han checkar, jag bettar, han synar. På turn kommer spader J, Han checkar, jag bettar igen, och han synar. Rivern kommer spader dam, han checkar och jag checkar efter och han visar upp A9 i spader för kompletterad backdoorfärg. Synd, men det blev inte alltför dyrt. Hade det inte kommit en dam, så jag inte hade haft showdownvärde hade jag antaligen skjutit en tredje gång, ingen aning om han synat då. Han hade visat en förkärlek för att syna med marginella händer. Jag låtsas ändå som om jag blev rejäl utdragen på rivern och muckar min hand. Kan ju alltid hjälpa att någon tror man är jättetight.


Linkan och Benny, kort av Pokerpappan76

Spelade fler händer bl.a. spelade jag ett par i treor helt fel, syn preflop utan odds att försöka träffa set. Var med i en del andra potter men fick lägga utan träff och till sist satt jag där med lite drygt 10BB. Satt på cutoff, alla la sig fram till mig, och knappen, Bofuret var på utflykt. Emma satt på lilla mörken och Jerker på stora, så jag pushade efter en liten fejktitt. Jerker la sig efter lite pustande. Och jag kollade vad jag hade innan jag muckade, T2off.

Går ett varv till och Jerker på stora mörken är nu borta från bordet. Alla foldar fram till Linkan som höjer upp till 2K, Jag tänker att jag själv hade höjt upp om jag sett att stora mörken inte var där så jag pushar allin med J8 i ett försk att återstjäla. Tyvärr så var inte Linkan ute och körde utan satt med AK och det kom en kung direkt på flopp. Får en 8 på turn och får lite outs, men icke sa nicke. I stort nöjd med mitt spel men inte med kortsnitt och floppträffar. Klockan är väl c:a 02.00 på natten när jag åker och Liv sitter ungefär på en medelstack runt 25 000. Tanken var egentligen att turneringspelet skulle avbrytas kl 0.300 men eftersom det fortfarande är drygt 50 pers kvar så fortsätter man till kl 04.00.

Och medans liv hankar sig kvar med grymt shortstackspel, så sitter jag och diskuterar pokerankdammen med ett gäng insatta. Får lite kritik för att jag skrev att det var coolt att Svenska Spel rekryterat Wigg och Tureniec, men jag vidhåller att från att vara tråkiga Svenska Spels poker som inte hade en enda profil, och där pokern inte fick så stort utrymme bland triss, lotto och stryktips, så har man svängt runt och börjat marknadsföra sig ganska ordentligt framförallt mot de som redan spelar poker. Jag tror inte att Wigg och Tureniec drar dit nya spelare, de kommer att dra dit folk som redan har ett konto på SvS men spelar företrädelsevis någon annanstans. Allt startade i och med den lyckade marknadsföringen av SM Online förra året, trots miniskandalen att vissa bloggare betalades för att pusha för SM Online utan att göra det tydligt att inlägget var sponsrat. Sm på Svenska Spel förra året blev en riktig framgång och det drog upp turneringspelet på sajten ganska rejält under ett par månader. När man sedan värvade Thorsson så lyckades man i hans första framträdande i en turnering på SvS dra nästan lika mycket folk till den turneringen med en veckas marknadsföring som Unibets och förbundets SM Online, och de hade ändå flera månader på sig. De har lyckats etablera en "riktig" söndagsturnering, Söndagssteken med en månatlig Supersöndag och lyckats få till ett par andra lyckade nyintroduceringar. Tyvärr har de ibland en förmåga att klanta bort sina framgångar som nu för en vecka sen då de i stort sett ändrade på varenda sak i turneringsschemat, tidpunkter, strukturer, namn och inköp, så man knappt kände igen sig längre. Viljan är god men ibland måste de lägga band på sig och ta det liiite lugnare. De har sedan startat pokerstudion som efter några trevande försök under våren med ibland lite ointressanta gäster, under WSOP lyckades riktigt bra och jag tror de hittat sitt format nu. De är bäst när de följer de stora turneringarna på plats som nu senast 5 avsnitt från EPT Barcelona. Nu har de alltså anställt två pokerambassadörer som ska representera Svenska Spel. De är anställda och får en lön som alla andra på SvS, summorna har jag ingen aning om, men de blir iaf inte sponsrade med inköp av Svenska Spel enligt egen utsago. Lite konstigt kan man tycka men man får väl gissa att lönen de får täcker en del av inköpen i alla fall. Sen återstår att se om det bli en ny Thorson-effekt. Problemet är väl lite att de attraherar samma målgrupp som Thorson, men för en sajt som är så liten som Svenska Spel så är allt som kan dra spelare till turneringar på sajten välkommet hos mig. Och jag kanske inte är så där överdrivet rädd för att de ska dra ner värdet för mig bara för att de är med och ska dela på kakan. Jag ser dem snarare som två feta daggmaskar som ska locka ny fisk till Svenska Spel.

Nåja, under tiden så fortsätter Liv att spela väldigt stabilt, men får inga bra kort utan får inrikta sig att med sin tighta image stjäla sig fram. Det räcker ända fram tills det bryts kl. 04.00 med 36 spelare kvar. Nu var det dags för välbehövlig vila några timmar innan spelet satte igång igen kl 12.00 dagen därpå. Medelstacken är 45 000 och Liv har 27 000. Mörkarna kommer att börja på 1000-2000 ante 200.


Glad pokerpappa som också gick vidare till dag 2

Lite länkar till andra bloggare som bloggat om kryssningen:
Pokerpappan76 http://www.firstpoker.se/default.asp?id=5367&sida=1246

Pokermamman http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman/2011/09/alla-ska-med

Jävligt coola

2011-09-03 @ 14:23:58 | Allmänt
Fick precis en kommentar om SvS satsning, där kommentar beskriver hur SvS helt plötsligt blivit jävligt coola p.g.a sin satsning. Kan liksom bara hålla med, tråkiga SvS har tagit steget upp till en helt annan division. Om de nu bara kunde få rätt att köra satelliter till live-event och ha garanterade prissummor så....

Och över till nåt annat coolt.

http://www.pokertube.com/free-poker-videos?movie=18073&title=EPT_07_Berlin_Ep16_2_2


Kolla in handen som börjar 3 minuter in. Klart imponerad av Van Der Bijgaart.

Barnkalas och pokerkryssning

2011-09-03 @ 09:59:23 | Allmänt
Precis som en annan av bloggarna på poker.se så ska även jag på pokerkryssning idag, men först är det barnkalas med minipizza, glasstårta, lekar och fiskdamm för Signe, vår lilla fyraåring. Sander är iväg på träningsmatch, och vi andra har fullt upp med att fixa inför kalaset. Ikväll kommer Livs syrra hit och passar barnen, eftersom Liv också hänger med. Hoppas att jag som vanligt orkar skriva detaljerade rapporter om helgen, men de lär väl inte dyka upp förrän i början på nästa vecka.

wp

2011-09-02 @ 22:15:43 | Allmänt

Svenska spel har gjort ett kap när de knutit Anton Wigg och Michael Tureniec till sig, precis de personer jag hoppades och trodde på. Anton Wigg var jag ganska säker på, han stämde överens med profilen på en av bilderna (kunde förstås varit en luring) och han har gjort väldigt bra ifrån sig de gånger han varit gäst i pokerstudion. Han är dessutom en av sveriges bästa turneringsspelare, både online och live. Läst en del bloggar han skrivit på pokerskull.com och de har varit väldigt intressant om än sällsynta. Mycket bra värvning.

Den andra profilen på fotot såg ut som Tureniec, men det kändes som om det hade varit alldeles för bra för att vara sant. Tureniec har varit en av mina idoler online långt innan jag visste vem som dolde sig bakom nicket. Om jag skulle ranka sveriges turneringspelare online och live så skulle Tureniec utan tvekan komma etta. Dessutom har han en hel del intressant att berätta vilket hans berättelse från vinsten i köpenhamn visade.

Otroligt bra värvningar om man vill dra nya pokerspelare till klienten, kanske inte helt nya spelare, men det kanske kan skapa ett intresse hos de som spelar på ett annat nätverk. Helt rätt målgrupp tror jag, inte så att jag tror de kkommer att flytta till Svenska Spel och sluta spela på andra nätverk, än så länge är Svenska Spel alldeles för litet, men de kanske kan få upp ögonen för SvS och åtminstone spela några turneringar där. Kort sagt, jag tror de har möjlighet att generera mer trafik. Ett ärligt menat wp från mig till Martin Bengtsson, lika bra för Svenska Spels pokervarumärke som Magda in de Betou för PAF. Jag har höga förväntningar på nyförvärven.

wp, well played har för mig en speciell betydelse, tror aldrig jag skrivit wp och menat det, i så fall har jag skrivit mer än bara wp. Jag brukar skriva det i chatten efter att jag åkt ut antingen genom en brutal utdragning eller när jag blivit riktigt sur för att jag sprang in i en (enligt mitt tycke alltid) oförtjänt monster. Det ersätter en hel del andra ord som jag bara tänker högt för mig själv framför datorn.
Jag skriver inte wp efter att jag slagit ut någon, även om de gjort en usel synbluff, det vore alldeles för skadeglatt och helt onödigt. Om jag slår ut någon så får de kanske ett hövligt gg, möjligtvis ett otur om jag drog ut, och om jag riktigt skäms ett sry. Det finns dock vissa som saknar denna hyfs och som inte drar sig för att strö salt i såren efter att de slagit ut någon. Känn dig träffad fröken Laura. Ett wp från någon man slagit ut kan man ju tåla, man vann ju potten och oavsett om den var oförtjänt eller ej så har motståndaren förtjänat rätten att avreagera sig lite genom ett ironiskt wp. Men att göra det efter att man slagit ut någon är liktydigt med hål och totalt onödigt. jag kan köpa det att man gnider in det lite extra om personen ifråga har trashtalkat sönder bordet innan men annars är det bara jävligt dålig stil. Eller på datornördska: PEBKAC

...ibland spelar man bara dåligt

2011-09-01 @ 22:51:44 | Allmänt


Tillbaka på jobbet sen i måndags, åker tidigt på morgonen men trots att klockan är 06.00 så är det köer genom Söderledstunneln, köer som börjar redan i höjd med nya stadion.
Beroende på hur laglydig taxichauffören är så tar det antingen 15 minuter (bussfil som egentligen inte är menad för taxi men är helt tom) eller 30 minuter (ställa sig sist i kön).
Jag betalar inte själv, driekt ur egen ficka, men borde inte en tom bussfil kunna användas av taxibilar? Vill inte ens tänka på hur det blir imorgon, då jag måste åka efter kl 08.00, om taxichaffisen är laglydig.

Det går långsamt framåt med knäet, cyklade i tisdags på träningscykel hos sjukgymnasten, och gjorde en del andra övningar, vilket fick som resultat att igår så var benet väldigt stelt, kändes som det satt en sån där flytpuff (som ungarna har runt armarna när de inte kan simma) runt knät. Svårt att böja och sträcka och gör ont i baksidan av knäet, svårt att avgöra om det är träningsvärk eller något annat.

Senaste dagarna har jag spelat ganska oinspirerat, dålig fokus vilket ofta ger lite mer svängningar då jag gamblar mer. Ofta spelar man dåligt bara för att man inte bryr sig tillräckligt mycket om hur det går, kan bero på att man fått en dåligt start. Det brukar inte vara fallet om jag dubblar tidigt, men annars är tålamodet dåligt just nu.

Min vana trogen så åkte jag alltså snabbt ur alla turneringar och railade sedan Liv medan jag spelade cashgame - fullrings. Mina analyser av mitt cashgame hittills visar att jag vinner många potter men de jag förlorar är ofta stora, men igår var det tvärtom. Roligt var att det fanns lite bord på högre nivåer också, kanske en ny trend på SvS. Nåja, än så länge går projektet på plus, kan jag bara lära mig att lägga näst bästa handen vid rätt tillfällen så ska det nog bli ännu bättre. Men jag kan konstatera att jag igår inte vann för att jag spelade bra, men p.g.a att de flesta av mina händer fick stå.

Två nya pokerambassadörer ska presenteras av Svenska Spel imorgon, mitt tips, Wigg och Tureniec