Så uppriktigt arg

2011-09-29 @ 21:03:08 | Allmänt
Warning! Ranting!

Nej rubriken syftar faktiskt inte på Svenska Spels poker som är nere sen strax efter kl 15.00 idag, uppdateringen som gjordes natten till tisdagen verkar ha varit full av fel. Då pokern drar in c:a 300 miljoner per år så lär detta kosta en del i intäktsförluster och en del i förlorad goodwill. Om man inte snart vet hur man fixar buggarna så måste man snart börja överväga att backa klienten en version, vilket tyvärr kan vara problematiskt om man samtidigt uppdaterat andra system som man har beroende till, då måste de kanske också backas. Svårt att se att klienten kommer upp igen förrän imorgon förmiddag, men jag förutsätter att det just nu beordras en hel del övertid.

Alla klienter har sina brister och även om Boss Medias klient har en del riktigt stora är det en av de snabbaste jag känner till. Den största bristen som finns med Boss Media är att den inte hanterar korta avbrott i uppkoppling speciellt bra, för att inte säga uruselt. urloggad med omstart, bara för att inte kunna logga in igen på ett par minuter brukar bli resultatet.
Ongame klienten hanterar nätverksproblem bättre, men i gengäld så är den mycket mer känslig för dålig uppkoppling. Dessutom är den sjukt resurskrävande, byggd i Java och alla vet att javaprogrammerar inte kan bygga riktiga windowsklienter, de har varken kunskap, medel eller vilja. Ett enkelt exempel, men väldigt avslöjande, som kan tyckas vara en skitsak är hur man måste klicka i fönstret innan man kan ändra storlek och sedan enbart kan ändra storlek på genom att dra i nedre delen av fönstret eller i högra delen av fönstret. Typisk miss av en javaprogrammerare som oftast inte har koll på hur windows klienter ska fungera. Jobbar man med Microsoftteknik missar man aldrig en sådan grej, men användbarhet är inte i fokus i javavärlden, där är snygg kod viktigare an att det man gjort går att använda.

Everest är också nere just nu, så det lär inte bli så mycket spelande ikväll.

Tar tillbaks det jag skrev om att Boss är den snabbaste klienten, missade precis 4 minuter av HeadsUp-SM och tappade ner till 3500 medan min motståndare hade 6500. På fyra minuter, är det ett skämt eller? Och om jag verkar extra vrång just nu beror det på att jag precis åkte ut ur HeadsUp-SM med TPTK mot min motståndare som drog in stegen på turn efter att alla pengarna åkte in på floppen. Dessutom v ar jag tvungen att skriva om denna mening då de som tillverkar tangentbord till datorer fortfarande envisas med att ha med en caps-lock-tangent. En caps-lock-tangent är lika användbar på en dator som en flis är utomhus i Las Vegas under WSOP. Den första bärbara datorn som kommer utan denna totalt värdelösa antikivitet måste inhandlas för att stödja att det finns folk som tänker.

Men är det pinsamt att Svenska Spels klient är nere? Nej, det är inte det som är pinsamt. Alla pokersajter råkar ut för missöden, det är inte pinsammare på SvS än på Ongame eller Microgaming som också går ner med jämna mellanrum. Nej, det pinsamma är att man drar in sjukt mycket pengar på dessa klienter, samtidigt som man inte lägger ner speciellt mycket resurser och pengar på dem. om man gör det så märks det i varjefall inte, kvaliten är i vissa fall pinsamt nära ett hemmahack. Med tanke på hur mycket stålar de drar in så borde man dubbla storleken på utvecklingsteamen. Jämför med vilken annan onlinespels tillverkare som helst, de lägger ner otroligt mycket mer resurser på sin programvara, och då drar de inte in en bråkdel så mycket pengar. Det finns ingen leverantör av pokerklient som lägger ner tillräckligt mycket tid och pengar på sin klient. Pinsamt, tycker jag, när man vet hur bra det skulle kunna vara.

Något annat som är pinsamt är hur man sköter vården inom landstingen. Ibland undrar man vilka ufon de anställt där för att det ska kunna misskötas så illa. Liv har varit och tagit en del prover, och väl där på provtagningen som ligger på Huddinge sjukhus så fick vi reda på att det skulle ta upp till en vecka innan vi blev kontaktade av den remitterande läkaren. Då ska man veta att provresultaten är klara i och med att vi lämnar provtagningen, utskrivna och klara. Ringer efter en vecka till läkarens mottagning som ligger 300m bort från provtagningen på samma sjukhus.
"Jaha, sa de en vecka, så borde de inte säga, det är inte alltid vi fått provsvaren efter en vecka. Besökstiderna är slut så de kan jag inte boka, men jag kan boka in en telefontid till en början, tidigast den 5 oktober......."
MEN HALLÅ!!!!!!
Klarar ni inte av att förflytta tre papper 300 m på en vecka. Ska det ta två veckor innan man får prata med en läkare på telefon?!!? Vid sådana tillfällen ifrågasätter man verkligen kompetensen hos de människor som arbetar inom landstingen att hushålla med mina skattepengar. Ska det vara så jävla uselt då har man fan inte råd att låta det statliga spel monopolets pokerklient ligga nere en ända sekund, och se för fan till att sluta låtsas att ni vill att folk ska spela lagom. Ska vi kunna göda de hoppfulla inom landstinget med så mycket pengar att vi trots deras hoppfullhet får ut någon nytta ur dem så kan vi inte hyckla längre. Spela poker på Svenska Spel, annars kan ni glömma vård  när ni blir gamla, spela för vartenda öre ni kan skrapa ihop annars lär det bli fattighuset som i gamla tider. Jag blir så arg, för jag vet att för att det ska fungera så dåligt som det gör så måste de ta mig fan anstränga sig. Så här dåligt blir det liksom inte av slöhet, slapphet och likgiltighet, nej, de måste gå inför det med liv och lust för att verkligen sänka kvalteten till dessa rekordlåga nivåer. Aldrig förr har vi lagt så mycket på sjukvård och aldrig förr har vi fått så lite valuta för pengarna. Det finns ett systemfel inbyggt, men ingen verkar speciellt upprörd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback