Poker SM i Helsingör dag 1B

2014-10-31 @ 17:15:51 | Allmänt
Börjar med en bild på gänget som sytt ihop årets live-SM (snodde bilden från SvePofs facebooksida)

Sekreterare Anton Löfgren, Ordförande Lina Olofsson, kassör Ulf Engström, SM-General Björn Eriksson, Styrelseledamöterna Robert Sihvonen och Magnus Nilsson. Hittade tyvärr ingen aktuell bild på saknade Mauritz Altikardes i sin snygga ljusblåkostym, ton i ton med resten av styrelsen. 

Spellokalen tom , väldigt fin, med fantastisk utsikt ut över havet från vissa platser.

 Så här såg den ut när den var full av pokerspelare (snodd av Dan Glimne på Superbloggen)

 
Jag och Liv rullade västerut från Ystad på morgonen över bron via Köpenhamn och en liten detour ut på Strandevej (har ni inte åkt den vägen, gör det, väldigt vackert) och kom fram till Marienlyst strax efter 11.00.
Hann precis checka in, registrera oss och ta en öl och lite snacks innan spelet satte igång prick 12.00. Ovanligt att en pokerturnering sätter igång prick och varför inte alla gör det är svårt att förstå. Kanske för att framförhållning inte är pokerspelares starka sida.
 
Hamnade på ett ganska bra bord tyckte jag, tog ett tag innan det blev fullt. Spelade ganska många potter i början då jag fick ovanligt många spelbara händer men låg ganska still på startstack länge. Lyckades dock plocka ett par potter, en med en kåk som jag inte tog tillräckligt betalt för och en med KK där som vanligt ingen trodde att jag hade något. 23K ungefär i första paus.
 
Nivå tre tappade jag ner till 13K med denna hand (med reservation för mitt minne). Jag plockade upp 64s i tredje position och höjde upp till 425, fick syn av lilla och stora mörk. Floppen kom 6J2 , de andra checkar och jag bettar halvpott,stora mörken synar. Turn kommer 4 och jag har tvåpar, men ett lågt sådant. Check av stora mörken, jag bettar ut 2000 och han slår om till 7000. Jag undrar här vad han kan ha, han har visserligen varit ganska aggressiv innan med tveksamma händer, men inte så här. Min magkänsla sa mig att han inte borde göra det spelat med en sämre hand än två par men väljer trots denna känsla att syna. River kommer blank, och han bettar ut 2000 som om han vill ha syn. Inser att jag antagligen kommer att stirra in i en bättre hand men synar. Han har J4, vi träffade två par på turn bägge två. Skulle jag litat på min magkänsla och vikt på turn när han slog om eller är det för vekt?
Återigen bild snodd från Superbloggen
 
Nåja, ingen ko på isen tuffar vidare, känns ganska bekvämt ändå. Ligger och skvalpar runt 13 ett tag, lyckas vinna ett par potter igen och tar mig upp till 17K
 
Femte nivån spelar jag inte en hand, får en walk men annars foldar jag allt eftersom det är skräp eller höjt innan och min hand inte håller måttet. Sista handen innan  middagspausen får jag JJ och höjer upp till 1000. Får en syn av en spelare som gärna synade men sedan ett omslag till 3200 av en annan spelare som spelat ganska många händer men som inte visat så mycket. Jag har nu 13000 kvar i stacken. Vad göra? Syn är för mig uteslutet, finns ingen flopp som är rolig för JJ. Fold möjligtvis, min magkänsla skrek igen att han hade något bra, men jag väljer att ställa in. Fel val, killen hade KK, ytterligare en K på floppen och ingen räddning finns. Borde jag denna gång lyssnat på min mage och lagt mig?
 
 Tog en tröstmiddag på finrestaurangen och gick sedan runt och hörde mig för lite med folk vad de tyckte om poker-SM, samtidigt som jag railade Liv som gick bra, 28K vid middagspaus.Tappade några K under två kommande nivåer och i  åttonde sprang hon in i en shortstack med AK mot AA med ett A på flopp och blev till sist short själv. Ställde  med T8s UTG med knappt 10K kvar i sann rosjon-anda, innan mörkarna drog ner hennes stack i garanterad-syn-träsket, fick en syn av AK, men fick inte dra ut. Lite synd, Liv brukar ofta få in det med bäst hand och bli utdragen, vore kul om hon fick tillbaka ibland.
 
Vi drog oss tillbaka till lobbybaren där vi tog en sen Club Sandwich samtidigt som jag tjuvlyssnade lite på SM-podden som spelades in sidan om.
 
 
SM-podd med enkla medel.
 
Idag hoppas jag på Henrik Hallqvist som bjöd in oss till en turnering i Skåne för ett par år sedan...
 
... och på Björn Gustavsson, båda just nu i pengarna, Björn går bäst med 400K just nu, medan Henrik sitter med 110K. Lycka till.
 
 
Bilderna återigen snodda på pokerförbundets facebooksida:
 
Utvärdering av eventet kommer så småningom.

J-Lo

2014-10-29 @ 18:18:00 | Allmänt
Träffade Andy första gången på en pokerkryssning när han bluffade bort min bästa hand med 77. Vi träffades sedan ett flertal gånger på andra pokerkryssningar och turneringar, och 2011 flög vi samma flight till Vegas och Andy presenterade mig för Pokerstar som han delade rum med. Det var en väldigt rolig vecka och Andy var nog stundtals den mest lös-agrressiva Texas No-Limit spelare jag träffat på. På gränsen till maniac utan att allför ofta gå över gränsen.
 
Det är lätt att förstå varför Andy gillar PLO, när han spelar Texas verkar han gilla att gambla, men det är nog bara mina fördomar om PLO-spelare som kommer fram. För efter andra SM-tecknet i PLO förra året frågade jag Andy vad han tyckte han gjorde annorlunda än de andra. Och när han berättade förstod jag att den på gränsen till galne Texas spelaren, som när han spelar Texas NL förtjänar sitt nickname J-Lo, hade knäckt gåtan med lågvarians PLO. Därför kändes det inte helt osannolikt att han skulle kunna vinna sitt tredje SM-tecken i rad trots att chansen att någon skulle lyckas med det borde var strax över 1 på 150 000 ggr.
 
Nu visar det sig att Andy trotsade alla odds och krossade inte bara allt svenskt motstånd utan även allt danskt motstånd och vann sitt tredje raka mästerskap.
 
 
GRATTIS!
 
 
 

Ideellt

2014-10-29 @ 09:39:21 | Allmänt
Laddar inför SM med familjen i Ystad. Blev tre turneringar på PS.fr igår, spelet funkar väl ok, men behöver lite mer tålamod. Inga framskjutna placeringar, hade varit skönt med någon sorts framgång. 
 
Lyssnade på SM-podden igår, som vanligt kan man som pokernörd inte få nog, och ger en försmak av SM redan innan vi är där. Saknade inget utom möjligen lite lägesrapport om vilka som var kvar i PLO:n. Det otroliga är att Andy "J-Lo" Johansson fortfarande är kvar och ligger bra till med nio spelare kvar, dessutom ITM. Skulle Andy lyckas ta sig till finalbord för tredje gången och få någon sorts framskjuten placering så skulle det inte vara mindre än legendariskt.
Läs Glimnes rapport från dag 1:
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2014/10/sm-veckan-rapport-fran-tavlingsdag-1/
 
Vill ni spela på vem som vinner SM så finns det vadslagning på Unibet:
https://se.unibet.com/betting#/group/2000054290/category/0, än så länge har jag inte hittat något liknande på PAF.
 
Än så länge finns det ingen som har så bra odds att det är läge att spela, jag själv står i 60 ggr pengarna (felstavat efternamn eller kanske en namne), vilket är alldeles för lågt. Låt mig gissa på trehundra deltagare, då borde jag ge 275 ggr pengarna för att det ska finnas minsta värde. 
 
Jag hoppas att antalet spelare ökar i Main Event och att det ger pokerförbundets styrelse och framförallt SM-ansvariga energi att fortsätta ett år till. Det känns som att förbundet är på rätt väg och jobbar långsiktigt. Att deltagarantalet ökar och att det är fler namnkunniga spelare som ställer upp är ett kvitto på ett väl utfört jobb. Tack till alla som gjort och gör det möjligt.
 
 
 

SM-podden avsnitt 1 är släppt

2014-10-29 @ 00:09:00 | Allmänt
Andy J-Lo Johansson är fortfarande med i jakten på sitt tredje raka SM i PLO, samtidigt har ett nytt avsnitt av podden släppts direkt från SM.
 
https://soundcloud.com/koivu-egon/smpodden-avsnitt-1

I södern, höstlov och SM-vecka

2014-10-28 @ 09:56:00 | Allmänt
"Hemma" i Ystad igen. Kallar det fortfarande hemma när jag inte är där och de två-tre första dagarna, sedan blir Stockholm hemma igen.
 
Helgen var lyckad vad gäller cupsammanhang. Trots att det var vår första niomannacup och våra första niomannamatcher gick det riktigt bra, blev seminfinal mot Brommapojkarna där vi tyvärr föll.
 
I kvartsfinalen var det stor straffdramatik, det avgjordes med tre ordinarie omgångar och sedan ytterligare tre straffomgångar innan det kunde avgöras. Att killarna i sin fjärde niomannamatch skulle spela jämnt med ett av Stockholms bästa niomannalag i årskullen, som dessutom spelat ett antal niomannacuper innan och sopat banan med alla, var oväntat och väldigt kul.
 
Lite olika typer av lag också, det andra laget marscherade in på banan på led, våra strosade in pö om pö.
 
Första halvleken var vi dessutom det bättre laget, det andra laget som inte var vana vid motgångar började gnälla på varandra, från bänken, på domaren. 
 
 I andra halvlek var de andra det bättre laget, men vi var inte ofarliga, men sett till hela matchen var det rättvist med oavgjort, sen är det alltid lite lotteri med straffar. Efter senaste tidens framgångar på olika nivåer så blir det lättare att köra vinterträning, nu vet vi att vi är på rätt spår. Hälften av killarna har andra idrotter under vintern, så våra träningar kommer främst att rikta sig till dem som inte har någon annan idrott, vi försöker träna ute så länge som möjligt. 
 
Enskede har svängt om de senaste åren och inriktar sin verksamhet på mer bredd, vilket är smart både sportsligt och ekonomiskt tror jag. Fler spelare och ledare kommer att vara aktiva längre, vilket ger medlemsavgifter och stöd för fler personer under längre tid, samtidigt som underlaget av spelare blir större. Att man inte selekterar, utan istället ser till att kompisgängen håller ihop kommer att vara en framgångsfaktor. Har man kul kommer man att fortsätta att spela.
 
http://www8.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_551128/cf_57129/140912_Enskedemodellen_beskrivning.PDF
 
Bilen är nu inlämnad på service här i Ystad, vi får antagligen ta lånebil till SM i Helsingör på torsdag. Tyvärr har jag inte spelat speciellt mycket mer poker än jag brukar, så får väl vila mig i form om jag inte får ett ryck under de kommande kvällarna. Ser mycket fram mot SM-känsla i och med att Koivu & Egon ska börja sitt SM-poddande ikväll. Tyvärr inte live, vilket de iofs skulle kunna då de sällan klipper i vanliga fall, men det är väl för mycket att hoppas på. Annars vore ju live-sänding kul med möjlighet till interaktion via Twitter. Men jag får väl vänta tills podden läggs upp helt enkelt.
 
 
Läs mer om SM här: http://svenskapokerforbundet.se/poker-sm2014/
 
Här finns bland annat strukturen som Mattias "Pokerstar" Andersson inte hittade
 
Vill ni läsa mer från/om SM läs här:
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2014/10/dags-for-poker-sm/
 
http://vegas2008.blogg.se/
 
Jag är verkligen inte i form pokermässigt, men min fru verkar ha hittat formen så jag får väl lita på att hon håller familjens fana högt.
 
 
 
 
 
 

Äntligen höstlov

2014-10-25 @ 10:18:25 | Allmänt
De senaste veckorna har varit intensiva, både hos min kund, på mitt företag och på helgerna.
Jag hade planerat att spela massor av kval till SM, men det har blivit alltför få kval och det har gått riktigt dåligt. Ibland p.g.a. dåligt spel ibland p.g.a. otur.
 
För bara några månader sen när jag spelade mycket, så var den dag jag såg mest fram emot söndagen, för då var det massor av turneringar och det kändes som om jag hade chans att vinna varenda en. Nu är det inte så längre, den känslan har jag inte just nu, vilket är dålig timing, då årets höjdpunkt live börjar närma sig.
 
SM i Helsingör, inköpet till Main ligger på runt 6800 svenska kronor beroende på vad danska kronan står i. Ganska billigt för att få chans på ett SM-tecken och som jag skrivit innan hoppas jag på ett nytt deltagarrekord. Jag hoppas också att många av våra bästa svenska spelare dyker upp och det lät ju lovande i Koivu & Egons podcast:
https://soundcloud.com/koivu-egon/koivu-egons-podcast-avsnitt-54
 
Jag hoppas verkligen att detta är året då förbundet tar tillbaka initiativet vad gäller SM från statliga Svenska Spel. Svenska Spel laddar inför sitt online-SM, bedrövligt att de anser sig ha rätt att anordna ett sådant. Som vanligt ger sig dybban ut på turné innan, och jag väntar bara på att tre-fyra nya bloggare ska presenteras på en nyuppväckt Svenska Spel-köpt expressen-poker-sajt. Jag kommer som förra året att försöka få till ett vad med dybban om deras deltagarantal, det kommer inte att slås några rekord på den fronten i år. Och som vanligt efter att SvS gjort sin sedvanliga marknadsföring för sitt SM, så kommer det inte att hända ett enda dugg på sajten på ett år. Jag hoppas dybban dyker upp på riktiga SM i år istället.
 
SM-veckan i Helsingör hoppas jag ska skapa mer uppmärksamhet i pokercommunityn. Att Koivu & Egon kommer att sända varje kväll är ett jättebra initiativ. Jag kommer att lyssna och om jag har möjlighet ta chansen och se dem spela in på plats, det ska tydligen göras inför publik, riktigt kul. Kul var också att Unibet, PAF och Pokerstars anordnade kval till SM, jag hoppas de är på plats och hjälper till med sidoaktiviteter och SM-stämning, nu när de skickar kvalare.
 
I år kombinerar jag och Liv SM med höstlov och besök hos mina föräldrar. Vi stannar i Ystad fram tills dag 1B då vi båda går in i turneringen. För att jag ska hitta tillbaka till formen tänker jag försöka hitta tid att spela ganska mycket fram till och med onsdagen, jag spelar bäst om jag spelar mycket, och det har inte blivit tillräckligt mycket på senaste tiden. Allt för att försöka toppa formen.
 
De senaste veckorna har det faktiskt varit fotbollsturneringarna som jag sett fram emot. Det är nu ett helt års träningar ska ge frukt med lite framgångar som gör att killarna orkar sig igenom en vintersäsong med mer fys än fotboll. Vi har tagit oss till någon sorts final i varje cup hittills och jag är mest nöjd hittills med att vi varit med i cuper på rätt nivå för killarna. Roligt med jämna matcher, då spelar det inte så stor roll vad resultatet blir, men det är aldrig kul att spela en match mot ett lag i en cup man trodde var för medel- och breddlag och det visar sig bestå av killar från en akademi. Varken för oss eller dom.
 
Vi lyckades till sist vinna en final förra helgen, och denna helgen är det dags för vår första niomanna-turnering. Ska bli otroligt spännande att se om killarna kan anpassa sig.
 
 
 

Vackra Florens

2014-10-12 @ 16:44:00 | Allmänt
Det var otroligt skönt att resa tillbaka till sommaren förra helgen då jag var med företaget på konferens i Florens. Intensivt program med teambuilding och seminarier i en av världens vackraste städer. Att sedan italienarna envisas med att äta minst trerätters till lunch och aldrig mindre än fem rätter till middag gör att det blir väldigt lite tid att upptäcka staden, men lite hann jag med mellan konferenspassen.
 
 Marknaden utanför stadens barnhem, aktivt från medeltiden till 1800-talet.
 
 
Trånga gränder på väg mot katedralen.
 
Den otroligt vackra katedralen.
 
Frukost på terrassen i sommarvärme.
 
Ponte Vecchio.
 
Kopian av Michelangelos David, där orginalet stod innan man flyttade det inomhus.
 
Saluhallen
 
Konferenssalen
 
David, från en vinkel där man ser hur han måttar med ögonen inför kastet mot Goliat.
 
Pokern har fått ta stå tillbaka för att ge tid åt fotboll och jobb, två cuper denna helg och två finalplatser.
Killarna spelar med hjärtat och jag står sidan om med mitt i halsgropen. Hann ändå med ett SM-kval i veckan som gav mig ett par goda skratt, först då jag fick reda på att jag minsann inte skulle tro att jag kunde hålla på och klickraisa, vilket jag gjorde ändå och fick fold på fold. Och sedan när jag fick kritik för min push allin mot en sen höjning då jag drog ut med 68off mot en oväntad AK.
 
Hemma med familjen är det himmel och helvete, ibland är jag inte alltför populär:
 
....men sen får jag också andra signaler:
 
 
 

Bättre sent än aldrig

2014-10-02 @ 19:19:24 | Allmänt
De två senaste årens huvudsponsor Pokerstars har nu till sist startat kval online till Poker SM Live!
 
 
http://svenskapokerforbundet.se/poker-sm2014/
 
Svenska Pokerförbundet
 
 
Varje kväll kl 21.00 spelar vi om antingen ett garanterat paket eller bara en garanterad plats.
 
 
Jag vill också rätta ett fel som jag skrev för ett tag sedan.
Jag tog för givet att Pokerstars hjälpte Stockholmsklubbarna med paket, men så är inte alls fallet.
 
 
Att Pokerförbundet kan arrangera ett live-SM som har chans att bli det största genom tiderna utan att vara helt i händerna på någon av de två stora sajterna i Sverige ger mig hopp om framtiden för pokerförbundet. Jag hoppas verkligen att jag efter SM kan skriva en hyllningsblogg till förbundet och dess general Bjoelle.
 
 
Jag hoppas också att några som kritiserat Pokerförbundet för att bara arrangera charterresor till värme och sol för det gamla gardet nu "placerar pengarna där deras mun är" för att travestera på ett engelskt uttryck och faktiskt dyker upp och gör upp om titeln. Jag kommer varje fall att vara mycket gladare när jag slagit en del av svensk pokerelit på väg till min titel.
 
 
Om nu bara Koivu kunde få tummarna loss och hjälpa till med innehåll och nyheter till pokerförbundets sajt så vore min lycka gjord. Han har inga barn, bara ett jobb och en sambo som verkar vettig, nog skulle väl han kunna offra ett par timmar i veckan på lite uppdateringar. Och tänk så mycket pengar han skulle spara på att inte spela poker.

Välfärdens uppgång och fall

2014-10-01 @ 21:12:49 | Allmänt
En populär åsikt att uttrycka nu förtiden är att välfärdssamhället rasat samman totalt. Att den svenska välfärden är ett sjunkande skepp på väg till botten, särskilt efter att alliansen fått ha makten i åtta år. Men är detta verkligen sanning? Ja, åtminstone enligt en sensationssökande journalistik, som samma åsiktsmaskiner ofta misstror för att föra det svenska folket bakom ljuset.
 
Men oavsett vilka källor man använder så rimmar det illa med verkligheten. Undersökning efter undersökning placerar Sverige i topp, t.ex. IHDI som mäter livslängd, utbildning, inkomst och jämlikhet. Vi lägger större andel av BNP på vården än vid millennieskiftet, vi ligger i världstoppen vad gäller skolpeng per elev, men enligt en undersökning av Ipsos så upplever 70% av väljarna att välfärden urholkas.
 
De verkar ha en nostalgisk bild av hur välfärden såg ut förr, de har en bild av hur den borde vara, inte hur den egentligen var. Och medierna eldar naturligtvis på.
 
Och det är intressant att se hur de, som sätter sådan stolthet i att misstro journalister, så snabbt lapar i sig vad de skriver, utan misstro, när de bekräftar vad de redan "vet".
 
Jag är den första att kritisera hur ineffektivt och ibland inkompetent pengarna används. Frågan är om vi får den välfärd vi borde ha för de pengarna vi spenderar? Men pengarna finns där. Det är betydligt viktigare att se till att pengarna används rätt än att spara in på invandringen, bara för att kasta nya pengar efter redan bortkastade.
 
I Sveriges största pokerblogg har precis en serie på åtta inlägg om politik avslutats. Sista delen ägnades till stor del åt att kritisera mig för att vara extremt fördomsfull, riktigt korkad och oförskämd mot de som röstar på SD.
 
Trots att skribenten har väldigt lite koll på min bakgrund, så kritiserar hen mig för att min egen begränsade personliga erfarenhet får mig att skära alla SD väljare över en kam, bara för att i nästa andetag poängtera att hen minsann har många vänner som är invandrare och vet vad de tycker. Hens personliga erfarenhet är kanske mer värd än min, trots att det är uppenbart att hen inte vet ett dugg om vem jag är eller vad min bakgrund är och lägger mer vikt på vilka vänner jag har på facebook.
 
Det är märkligt hur många som tror sig veta att jag inte har några personliga erfarenheter av invandrare bara för att jag har de åsikter jag har. En märklig slutsats tycker jag. Så om jag hade fler vänner som var invandrare så skulle jag inte tycka att SD har fel när de vill stoppa all invandring?
 
Efter att ha läst mina senaste inlägg har personen kommit fram till att jag tycker följande, tre enligt hen fördomsfulla och onyanserade åsikter.

1.  Sverigedemokraterna är ett odemokratiskt parti

2.  Sverigedemokraterna tror inte på människors lika värde

3.  Alla som röstar på Sverigedemokraterna är rasister

Dessa åsikter ligger så långt från skribentens egna att de i hens värld inte ens behöver kommenteras för att alla ska förstå att de är befängda.
 
För mig å andra sidan, är de två första punkterna helt självklara. Ett parti som anser att en stor del av väljarkåren inte är lika mycket värd därför att de inte är svenskar anser jag inte vara demokratiskt eller tro på människors lika värde. Ett bra exempel på vad partiet egentligen står för trots sitt finpolerade partiprogram kan man finna i dess partisekreterares uttalande, bl.a. under en debatt i riksdagen eller när dess partiledare uttalar sig om vilken invandring han framförallt vill begränsa.
 
Punkt tre är en felaktig dragen slutsats av personen. Jag har inte påstått att alla som röstar på SD är rasister. Close, but no cigarr. Om man som jag tycker att SD är ett rasistiskt parti, ligger det nära till hands att tro jag tycker att de som röstar på ett sådant parti är rasister. Som generaliseringen att de som röstar på miljöpartiet är miljövänner. Men personen läser och gör ett logiskt felslut.
 
Jag är inte helt övertygad om att skribenten tycker att alla mina åsikter är fel, men det spelar inte så stor roll då jag är styrd av "makten", något som denne föraktar mer än något annat.
 
Sen avslutas inlägget med en lång harang om skribentens egen förträfflighet och hur hen själv skulle varit motståndkämpe som tysk på trettitalet medan jag med all säkerhet varit nazist. Men då skribenten inte ser SD för vad det är efter att ha hört Jimmie Åkesson tala på valvakan till Sverigevännerna och Björn Söder säga "Mitt folk" ett antal gånger under riksdagsdebatterna så är hans förhoppningar på sin egen motståndskraft är ganska orealistiska.