San Diego 27-28 Juni

2012-06-29 @ 16:21:37 | Allmänt
Flygningen skulle bli gansa lång och tråkig var vi förberedda på. Det är ju lite annorlunda att flyga med tre barn än att flyga själv, speciellt när det är en så lång resa som 11,5h som sista flygningen var. Vi laddade upp med en ryggsäck med godis, mest som nödproviant när tålamodet tröt hos barnen.
 
 
Men flygningen gick ganska bra, vi fick till och med oss bagaget när vi bytte på en timme i London, där vi fick gå förbi alla köer vid passkontroll och säkerhetskontroller, något som annars tagit lätt 1h, det var sjuka köer framför allt till passkontrollen.
Det var inte lätt att sova, framförallt för barnen, men till sist kom de till ro och fick några timmar sömn innan vi landade i San Diego på kvällen. En märklig känsla att landa med skyskrapor på ena sidan och en fantastisk bukt med marinor och stränder på andra, verkligen mitt i staden.
 
Som vanligt förundras man över nationalismen i USA, de är mer än hälsosamt stolta över sitt land, det märks att det är ett land som har en aktiv krigsmakt.
Säkerhetstänket är något annat man slås av när man landat. Det var en klar fördel att vara Visitor för oss, eftersom planet var fyllt av amerikaner som var på väg hem, och deras kö blev jääätttelång, medans vi, trots att vi var sist ute ur planet, fick en kort väntan på kanske tjugo minuter till passkontrollen. Fick en riktigt trevlig passkontrollant, men det gick inte fort. Trodde de bara skulle låta amerikaner passera, men de genom gick en annan procedur som tog lika lång tid som vårt fingertryckstagande.
 
Sen var det tullen, där man vanligtvis bara får stå i kö ett slag, men denna gång skulle allting röntgas, gissar att man inte litar på den europeiska säkerheten.
 
Till slut var vi iaf hos hyrbilsfirman, blev bara pålurad road assistance ( stod emot ganska bra mot alla extra försäkringar hon tyckte vi skulle ha), och sen fick vi välja ut bil. Vi tog en Chevrolet med gigantiskt bagageutrymme, så stort att jag inte når in hela vägen.
Hade sen en vadslägning med barnen att pappa inte skulle svära eller förbanna skyltning och medtrafikanter innan vi var framme vid hotellet, och tack vare GPS:en så var det inga problem att hitta till vårt hotell vid Mission Bay. Vi mötte upp grannarna, tog en öl på balkongen och somnade sedan som klubbade sälar.
 
.Vaknade tidigt, vid 05.30, låg kvar en timme innan jag gav mig ut och joggade för att utforska omgivningarna. Sprang längs bukten och den yttre strandpromenaden och det var skönt att jogga för första gången på ett är, särskilt som man hade så mycket att se på att man inte märkte att man blev trött.
Väl tillbaka blev det frukost och sedan blev det poolhäng och strand på förmiddagen.
 
Stranden är verkligen helt otrolig, vågorna riktigt höga och en hel del surfare håller till där, men det var inte så värst varmt i vattnet. Gissar på 18 grader och då är jag snäll i min bedömning. 22-23 i skuggan, men varmare i solen gjorde att det ändå gick ok att bada, och det var riktigt kul. Men man undrar om det någonsin blir varmt i vattnet, det är ju sommar nu. Californier kanske är lika mycket vikingar som vi.
Badvakter a la Baywatch överallt, och vi såg dem göra ett ingripande där de räddade två som var för långt ut, tur att de finns för vågorna och strömmarna är enorma. Vi höll oss lagom långt ut, försökte ta en bild men blev väl så där.
 
 
Efter att ha handlat på en amerikansk supermarket ( allting 0% fat, och gigantiska förpackningar av allt) så kollade vi in andra halvlek av EM-semifinalen.
Sen var det dags att ta bilen in till staden och Balboa Park.
 
 
Glass, botaniska trädgården och ett allmänt spatserande i något som så ut som arkitektur från spanskt 1700-tal, Balboa Park är gigantiskt och barnen hade inte riktigt lust att promenera lika långt som vi.
Istället blev det vidare färd ner till Gaslamp Quarters där det blev mexikansk middag efter att ha spatserat runt lite.
Men dagen var inte slut, det blev kvällsdopp i poolen och jag han med ett pass på gymmet mest för att försöka hålla mig vaken när alla ungarna somnat, gäller att försöka vända på dygnet.
 
På torsdagen hängde vi sedan på låset till Sea World, det gäller att komma tidigt och på vardagar för att undvika köer, och det var tur att vi kom tidigt, det blev betydligt mer folk på eftermiddagen, men då hade vi redan hunnit med många av attraktionerna vi ville åka.
 
Vi såg hajar, en späckhuggarshow (otrolig och blöt), och en sjölejonsshow och hann med en massa olika åk. Mantan var värst ( jag åkte inte, någon måste ju ta hand om de små), Journey to Atlantis var blötast (jag åkte tekopparna med Signe under tiden, den var ganska läskig tyckte både jag och Signe), en kombinerad berg-och dalbana och floomride. Hann dessutom bita av en stor lagning på ett revben vid lunch, men förhoppningsvis kan det vänta att fixas tills vi är tillbaka i Sverige, det lär bli ganska dyrt annars.
Amerika är ett märkligt land, man får köpa vapen och ammunition, inga problem, men jag höll inte på att komma ut ur restaurangen med två öl eftersom det var max en per person (Please, one is for my wife). Land of the free har betydligt mer restriktioner och underliga lagar än vi har i Sverige och rädslan för att bli stämd är märkbar. Överallt varningsskyltar för de mest uppenbara saker och alla guider började med "First some safety reminders". Home of the Brave.
 
Nu är det morgonen efter, vi avslutade med kvällsdopp och amerikansk fotboll i poolen, och jag orkade se 2 minuter av Wilfred innan jag somnade som en stock. Vaknade 06.00 som "vanligt" och medan alla fortfarande sover så tog jag chansen att uppdatera bloggen lite. Nu blir det en liten tur till gymmet tror jag, så är jag tillbaks lagom till alla vaknar.

Premiär

2012-06-26 @ 00:14:59 | Allmänt

Vicariously

2012-06-25 @ 15:11:50 | Allmänt
När man själv inte är iväg än och inte har så mycket att blogga om så får man leva genom andra och sno deras inlägg: Mattias blev igår snackisen på twitter, idag blir han intervjuad i sitt älskade downtown av Pokerstudion. Se avsnitten här:
https://svenskaspel.se/img/poker/vegas_tv.html
 
Igår hade jag en typisk söndag, slogs om chiplead med chipleadern i 100K garantin på Ongame, Ställde in med KK preflop och fick syn av den riktigt hoppfulla chippien som hade KQ i spader. JT i spader kom direkt på flopp, och den dödande tredje spadern kom på rivern. Annars sprang jag in i AA med AK på Goldrushen och sedan floppade jag set i sjuor i Söndagsteken, men min motståndare hade floppat set i kungar. Sånt är pokerlivet, Italien fick iaf slå ut England rättvist. Att slå en straff som Pirlo gjorde är som när Ivey fyrbettar all-in med 32off för att han vet att motståndaren inte kan syna.
 
Idag är stora stryk- tvätt- och pack-dagen, imorgon bär det av till Californien och San Diego.

Revision

2012-06-25 @ 01:46:00 | Allmänt
Så har då den styrelsen som suttit sen mars i år presenterat revisorns revision från verksamhetsåren 2007-2009.
 
http://www.svenskapokerforbundet.se/revison-2007-2009/
 
Det är svårt att gissa sig till om de fel som begåtts berott enbart på slarv och oaktsamhet eller om det ligger mer än bara dumhet bakom de misstag som begåtts.
Att en rättsprocess går så långt att den kostar en halv miljon innan man inser att den inte går att vinna är för mig ganska otroligt. Jag var en av dem som stämde SvS 2009 och inte tusan kostade det en halv mille för att ta reda på om det fanns en möjlighet att vinna. Man undrar ju vad för advokater det var de anlitade som gav SvePoF en så felaktig bild av hur stora kostnaderna riskerade att bli.
Att man sedan under tre år går back sammanlagt en miljon kronor, samtidigt som man under 24 månader har en anställd ordförande är också märkligt.
Detta är dock inget nytt utan har ifrågasatts tdigare.
 
Att bokföringen skett med kontoutdrag som underlag och med så dålig ordning är däremot riktigt anmärkningsvärt och extra graverande att det skett under tiden man hade en anställd ordförande och om jag ska tro en del tidiga blogginlägg tidvis en del ALU-resurser också. Vad man kan läsa i revisions-PMt så har redovisning av vad pengarna faktiskt gått till varit urusel, vilket får mig att misstänka vidlyftigt representerande och liknande, sant eller osant.
Förbundet har ju haft en hel del intäkter och trots misslyckade rättsprocesser så har det funnits en del pengar att göra av med. En märklig post är att 2008 så la man 30k på guldringar vilket sedan året efter ökat till 141k.
Den nuvarande styrelsen ska nu kontakta en jurist, vilket är det klokaste de kan göra.
 
Såg att det var en person som i 2009 års årsmöte röstat mot att ge styrelsen ansvarsfrihet, men denna person verkar ha varit den enda som haft något att anmärka på hur styrelsen skött ekonomin.  Eftersom som det saknas protokoll och revisionsberättelser från de aktuella åren kan man ju undra varför årmötet röstade för ansvarsfrihet, men det kanske var så att de enda närvarande var styrelsen och deras polare. Med tanke på att man skulle ha haft 4000 medlemmar 2006, så är deltagarantalet på årsmötena få, åtminstone på de årsmöten jag sett protokoll från.
 
Om revisorerna tidigare år tillstyrkt att ge styrelsen ansvarhetsfrihet trots de brister som fanns i bokföringen så borde de väl stå till svars också. Någon sorts ansvar bör ju de ha för att revisionsberättelsen stämmer.
Jag är ingen jurist, och lagen är ibland märklig, så det kanske inte går att lagföra de ansvariga eller så är det inte försvarbart ur ekonomisk synpunkt, även om det är det moraliskt sett.
 
 Helt klart är att om de som är ansvariga för att ha gjort av med pengarna inte ställs till svars så är det inte den nuvarande styrelsens fel. De har vad jag kan se skött det den ålagts på ett bra sätt.
 
En del av ansvaret vilar på medlemmarna som inte ens orkat gå på årsmötena och bilda sig en uppfattning om läget i förbundet. Sen är väl frågan om de hade blivit så mycket klokare, jag har läst verksamhetsberättelserna som inte tar upp någonting om det ekonomiska läget.
 
Undrar jag om Lapproffe är nöjd eller om han fortfarande anser att det krävs mer av sittande styrelse? Tycker han att revisorn gjort ett tillräckligt bra jobb?  Jag  antar att vi för läsa mer om detta i ett annat blogginägg i en  annan blogg nära dig.

Snart så.....

2012-06-24 @ 09:45:50 | Allmänt
Mattias "Pokerstar" Andersson är tyvärr bust i Event #43 i WSOP, men han har gjort avtryck i pokervärlden:
 
Och medan dybban, Mattias och alla andra som rapporterar från Vegas får mig att längta dit, så händer det lite här i Svedala också. Lapproffe känner sig drabbad (förmodligen kränkt), och gömmer sina anklagelser bakom ett "förmodligen".
Don Rollo vinner 500krs på SvS efter att ha sågat SvePoF (Svs-rigg;))
 
Men framför allt: Det är stor chans att SvePoFs revisors rapport om hur tidigare styrelse skött sina åtagande släpps antagligen idag och Ripsson får ordning på tekniken. Det betyder att Lapproffes väntan är över och att han nu kan lägga korten på borden och avslöja sina siffror.

Som man känner sig själv .....

2012-06-23 @ 10:27:55 | Allmänt
Disclaimer:Ber om ursäkt på förhand om detta inlägg dyker upp flera gånger eller ser mysko ut, min bloggvärd, blogg.se har gjort en uppgradering som fortfarande lider av barnsjukdomar.
 
Reaktionerna på att Poker-SM Online ska spelas på pokerstars har varit mestadels positiva vad jag kunnat läsa mig till, men det finns alltid några som bär på en ständig misstro mot Svenska Pokerförbundet och mycket annat för den delen. Ibland är misstron berättigad men jag har svårt att förstå varför man tror att den sittande styrelsen är en hög skurkar och banditer. Ska väl ärligt säga att jag mer "känner till" folk i styrelsen än faktiskt känner dem, men vad jag hört och läst om dem ser jag inte som en anledning till misstro, och deras första tre månader vid rodret har inte heller gett mig någon anledning att misstro dem.
 
Tvärtom tycker Lapproffe, som är en av de mest frispråkiga och högljudda kritikerna vad gäller den sittande styrelsen. Jag har kanske inte all bakgrund men det mesta av hans misstro verkar grunda sig på att de föregående styrelserna misskött sitt uppdrag och av att han och Jens Jadbäck verkar vara bittra fiender.
 
Ett citat ur lapproffes blogg:
"...Svepofs nya styrelse, de fantastiska jättehästjobbarna, hade kuppat in sig i möjligheten att se över sitt eget hus, i form av anställningar/inkomster och sedvanlig inbillad maktposition"
 
Var det en kupp? Nja, en kupp vore det väl om man inte gick ut tidigt och kandiderade utan dök upp med sina anhängare först på årsmötet och fick flest röster bara därför. Om det var en kupp så var den tidigt annonserad och alla som inte ville ha just dessa styrelsemedlemmar hade faktiskt möjligheten att gå på årsmötet och rösta.
Att mötet hölls i Stockholm gör det naturligtvis svårare för alla att dyka upp, men det är svårt att lösa det problemet var man än håller årsmötet. Efteråt har det inte heller verkat som om det stora flertalet tycker att fel styrelse valdes, med undantaget för att Mattias Andersson inte valdes in.
Jag tänker inte påstå att alla styrelsemedlemmar som ställde upp inte hade en enda baktanke, det vet jag inget om, men om de får några fördelar så lär de komma av att de gjort ett bra jobb i styrelsen, inte av att de fifflat till sig av de obefintliga medel som förbundet har. Så länge de redovisar öppet vad de gör så tänker jag hellre fria än fälla. Om man anser att styrelsen begått några fel så finns alltid chansen att vägra dem ansvarsfrihet på nästa årsmöte, men att tre månader in på året börja anklaga dem för att inte göra något och att vara ohederliga är lite väl magstarkt för mig. Jag får väl vara beredd på att bli kallad nickedocka eller värre av Lapproffe, men det är alldeles för tidigt att dra de slutsatser han gör, speciellt när han gör det mestadels baserat på tidigare styrelsers meriter.
Hästjobbsdelen i kommentaren kom av att Rickard P tackade den oavlönade revisorn för ett hästjobb i ett inlägg på förbundets hemsida eftersom han gått igenom de gamla styrelsernas räkenskaper under en helg. Lapproffe väljer att se det som att styrelsen klappar sig själv på axeln för ett "job well done", därav hans ständiga hästjobbskommentarer.
 
Don Rollo i en kommentar till mitt förra inlägg:
"Pokerstars?
Haha liksom... L:s KK som har ordnat detta eller?
Tammefasiken det löjligaste jag har läst på länge. Svepoff ska väl för bövelen vara till för mer än sig själva.
Eller?
Skattefritt in my ass. Känsliga uppgifter? Som vanligt bara mörkläggning, fiffel och båg.
Nä, glöm att jag kommer att vara med...
Finns liksom inte en sucke.."
 
Ytterligare en kommentar som innehåller grundlösa anklagelser.
Har denna styrelse gjort sig kända för mörkläggning, fiffel och båg de senaste tre månaderna? Tvärtom är min uppfattning. Skattefriheten har jag faktiskt ingen aning om men jag väljer att återigen hellre fria än fälla. Skulle jag vinna SM så kanske jag sätter undan en del så att jag kan betala skatt om Pokerstars och styrelsens uppfattning visar sig vara fel, ty Skatteverkets vägar äro outgrundliga. Skulle jag vinna och det blir en tvist ser jag fram emot att ta tag i det det då.
 
Det förvånar mig inte att Pokerstars fick online mästerskapet, de har naturligtvis störst möjlighet att komma med ett bra anbud. Det är dessutom den sajt som kanske har bäst förutsättningar att marknadsföra ett SM lika bra som Svenska Spel. För vårt statliga spelbolag har faktiskt lagt ribban för hur man marknadsför ett online-SM och Svenska Pokerförbundet borde tacka dem för att de visat hur framgångsrikt ett SM kan bli för den sajt som arrangerar. Nu förväntar jag mig en bra kampanj, mycket uppmärksamhet och att man slår Svenska Spels deltagarantal.
 
Att vara sunt skeptisk är en bra egenskap, att utgå från att alla är ohederliga tills dess motsatsen bevisats är det inte.
 
 
 
 
 

Poker-SM Online 2012 spelas på Pokerstars

2012-06-21 @ 17:16:57 | Allmänt
Läs mer på Svenska Pokerförbundets hemsida:
http://www.svenskapokerforbundet.se/poker-sm-online-2012-spelas-pa-pokerstars-28-okt-5-nov/
 
Om ni har åsikter om schemat skriv här:
http://pokerforum.nu/forum/showthread.php?p=1700565#1700565
 
Angående skattefriheten säger Rickard P, styrelsemedlem:
"Det är vi så hundra på som man kan tänkas vara. Vi har konsulterat advokater och suttit i möte med såväl Pokerstars som den advokatfirma som gjort prövningen åt dom. Vi (Rickard, Mauritz och Andreas) som var med på mötet har dock skrivit under på att vi inte får föra vidare exakt vad som sades då det är känsliga uppgifter men jag är iaf övertygad."

De tre musketörerna

2012-06-20 @ 07:51:49 | Allmänt

Eftersom matchen igår kväll var totalt betydelselös så blev det jag som tog Siri och hennes kompis till Stadsteatern. Vi hade nämligen bokat biljetter för ett halvår sedan, men kom inte ihåg det förrän strax innan då grannen kom in och frågade när vi skulle gå, de bokade biljetter samtidigt. Dålig planering men det löste sig till det bästa då jag ändå bara suttit och surat om jag skulle kollat på matchen. Men garanterat var det rätt val, föreställningen var bra och inte alls vad jag väntade mig. Hade jag sett på matchen hade jag snart varit lika bitter som Andreas Bergman.
ESTA fixat, ikväll blir det öl med några kompisar, ingen poker på några dagar, och ledigt från fotbollen, skönt!

Det gick över

2012-06-18 @ 08:17:45 | Allmänt

Den långa känslan av tilt lämnade kroppen kl 16.35, när Sander satte 3-1 i krysset under sin andra match med ett sjukt snygg och hårt distansskott.
Dömde dessutom först en match och blev påmind om hur svårt det är att ta rätt beslut under tidspress.

Spelade ändå betydligt mindre antal turneringar igår, och det gick inte min väg. Gick ganska långt i flera turneringar men bubblade oförtjänt (naturligtvis;)både startstacken och veckopotten. Gick hyfsat långt i Söndagssteken, men åkte strax innan pengarna. Cashade i en 20k garanti men en dålig söndag resultatmässigt, dock nöjd med spelet. Fick dessutom en ny stalker på svs vilket alltid är kul, även om det är märkligt att de vill göra bort sig på det sättet.
Gårdagens värsta var i PPs 100k garanti. En spelare går allin med 200bb preflop, jag synar med KK, han visar AT. Flopp AAT, godnatt:)

Långvarig tilt

2012-06-17 @ 09:37:18 | Allmänt
Jag lider just nu av långvarig tilt, har svårt att skaka av mig Sveriges förlust mot England och det börjar koka i mig bara jag tittar på fotboll just nu. Att sedan skattesmitarna Grekland går vidare på Rysslands bekostnad gör det inte bättre.

Grekland är verkligen ett intressant fenomen. Ett land där vänsterpartiet mycket väl kan vinna valet för att de vill omförhanda överenskommelserna med resten av länderna i Eurozonen. Skulderna skall skrivas av och Grekland ska få mycket mildare villkor för hur landets ekonomi skall reformeras. Tror inte de inser hur svårt det är för statsministern i t.ex. Sverige att övertyga sitt folk om att det är en bra idé att öka pensionsåldern till 70 år  i Sverige för att man i Grekland ska kunna pensionera sig redan vid 55, utan att grekerna har betalt skatt som de ska. Jag kan förstå motståndet hos Grekerna, de har gjort personlig konkurs, fått skuldsanering och måste nu leva på existensminimum flera år framåt. Jag känner empati, men ingen sympati.

Jag går alltså just nu runt och är arg och bitter i stort sett hela tiden, har haft ett två dagar långt poker break förutom 10 händer cashgame. Har inte bestämt mig om det blir spel ikväll eller inte, det brukar vara en ganska dålig idé att spela när man har så lätt att tilta som jag har just nu. Det handlar helt enkelt om vilken sida av mig själv som får regera. Den som skriker "Så orättvist" eller den som lugnt säger "Spela roll, fotboll är en världslig sak". Får väl ducka fotbollssidorna, fotboll på TV och vara med ungarna istället. Men helt går det inte att undvika det som påminner, eftersom Sander ska spela sin första sjumanna cup idag i ösregnet. Går det bra där så lär dock tilten vara som bortblåst och det blir fullt schema ikväll, annars spelar jag nog bara PAF Goldrush.

Så synd....

2012-06-15 @ 23:51:54 | Allmänt
Jag erkänner att jag inte tar svenska förluster i fotboll speciellt bra. Har bl.a lovat att aldrig mer dricka dansk öl i ilskan efter en förlust. Just nu har jag god lust att avboka flyget med British Air, och gud hjälpe dem om inte allting klaffar felfritt med flyget till San Diego. Har extra svårt när domaren tar fel beslut, samtidigt som två idioter kommenterar. Måste hålla med Hamrén om att Sverige förtjänade mer i denna match, och jag hoppas att England förlorar mot Ukraina. Om jag är dålig förlorare? Absolut. Sverige var bästa laget i båda halvlekarna och England hade mycket tur med de få chanser de hade. Synd att Sverige fick möta Ukraina först, för trots en förlust mot England på detta sättet om det vore första matchen, så hade Sverige haft en bra chans att gå vidare. Extra synd om England går vidare på vår bekostnad, aldrig har väl ett land så överskattat sin fotbollsförmåga på ett så självgott sätt.

Vad jag .....England

2012-06-15 @ 21:57:09 | Allmänt

Förvisad till sovrummet ser jag matchen på mobilen. Fotboll är orättvist som poker, domaren uppenbarligen riggad och har inte många rätt. Sverige har för en gångs skull spelat bra, Sebastian Larsson speciellt bra. Zlatan har tyvärr inte spelat så bra som han måste. Just nu gillar jag engelsmännen lika mycket som de hoppfulla som drar ut, just därför att det bästa laget just nu inte leder.
Signe har somnat men hellre än att gå ner till de andra, ser jag matchen själv utan att behöva lägga band på mina känslor.

Väntan och längtan

2012-06-15 @ 10:05:05 | Allmänt
Jag väntar oroligt på att Sverige-England matchen ska börja, jag väntar förväntansfullt på att Liv ska komma hem så jag kan berätta vad mer för idéer jag kommit på under dagen om vad vi ska göra i sommar. Jag väntar och förbereder mig på resan till Californien efter midsommar. Köpte en bok igår, Lonely Planets "Coastal California" med en massa tips, och det gör att man slutar vänta och börjar längta.

Ska bli kul att upptäcka San Diego tillsammans med grannfamiljen, förhoppningsvis ska vi lyxa till det i Las Vegas och bo på ett hotell med rolig pool för ungarna, just nu lutar det åt Mandalay Bay som ska ha både en Lazy River, och vågpool, men det kanske finns bättre? Flamingo var ju ok, med sin vattenrushkana, och Nugget med sin fisktank och kana genom akvariet. Någon som vet nåt annat hotell med lite mer än bara en fyrkantig pool?

En WSOP turnering blir det, det går en som jag tror passar den 2:a juli, sen får vi se hur det blir, kanske kan det bli en deepstack också eller så blir det bara lite cashgame. Hoppas väl också att Liv ska vilja spela nån turnering, så kan jag och barnen göra en egen utflykt. Lite god mat och förhoppningsvis en bra show, det känns som det är dags att introducera Cirque de Soleil för ungarna, eller kanske se en trollerishow, det borde funka så länge det inte är så mycket prat på engelska.

Jag hoppas sen kunna blanda det billiga med det dyra under vår resa längs Pacific Highway, och har fått en del tips på boende via boken, men om någon har något smultronställe längs kusten så är alla rekommendationer välkomna. Vi kommer antagligen inte att boka så mycket i förväg, vi tar det som det kommer, vilket kanske leder till några besvikelser men förhoppningsvis mest oväntade roliga upplevelser.

Väntar på att få träffa Mattias igen i Las Vegas, och se vad han tänker hitta på med FagbetTV, kan bli hur kul som helst, en liten motvikt mot SvS PokerStudion som kör igång den 17 juni. Förhoppningsvis så är även Andy "J2" där, cashgame med honom igen vore kul, tyvärr har O´Shea stängt så vi får hitta något annat favoritställe.

Undrar om Dilba ska till Las Vegas? Förra gången hon bloggade på Pokerlistings.se så fick hon spela Main Event på deras bekostnad, men när det uppenbarligen inte skulle bli en ny resa året efter så tappade hon lusten att blogga. Nu är hon tillbaka på samma sida, man undrar om det är en ny Vegas-resa på gång? Inte utan att man blir lite avis, för inte hade man själv tackat nej till ett inköp i Main som ersättning för att blogga lite. Nu får man hoppas på kval eller en stor klonk, för annars är det ett för stort inköp för min rulle.

Drygt 40 spelare kommer att spela One drop-truneringen med $1 000 000 i inköp, den går samtidigt som vi är i Vegas och jag hoppas kunna smuggla in barnen i Amazon Room bara några minuter för att de ska få uppleva känslan av att stå i ett hav av pokerspelare och höra markerna klappra. Man kan ju undra vad de annars har för inre bild av hur det är när mamma och pappa åker iväg och spelar poker? Inte för att jag tror att de kommer att förstå, bara för att de varit där, men kanske kan de tänka tillbaka på det nästa gång vi är borta.
Mattias är ju expert på att ta sig in där han inte har rätt att vara, så jag får hoppas på hjälp och några skruvade idéer.

Deppigt

2012-06-11 @ 23:12:11 | Allmänt
Urusel söndag, skulle följas av en ännu sämre måndag. Spelade ok i söndags men hade inte marginalerna på min sida, Sverige spelade uruselt ikväll, och förtjänade inte att vinna. Dags för de andra att kliva ur Zlatans skugga och in på fotbollsplan........ 

Euro 2012 och en ny ljudsoffa

2012-06-09 @ 00:46:58 | Allmänt

Checkpush.com, pokerbloggen som Jimmy Östensson och Per Linde driver har fått sig ett lyft på sistone i och med att det faktiskt skrivs något i den med jämna mellanrum. Samma Östensson som satt vid mitt bord på SM och ägde bordet tillsammans med Tureniec. Checkpush har en riktigt rolig podcast på samma format som soffan (fast utan bild) som jag länkat till i tidigare inlägg. Podcasten finns förutom på bloggen även att prenumerera på i iTunes.

Podcasten hittar ni alltså där eller på bloggen http://checkpush.com/

I det senaste avsnittet så avhandlas SM och de recenserade mitt senaste inlägg som de gillade (vem gillar inte blogginlägg om sig själv) men jag fick en liten känga om att jag ibland skriver lite tråkigt och har fel i en del saker. Får väl köpa om jag har fel vad det gäller poker, får väl erkänna att det är klasskillnad, trots min lite lätt narcissistiska läggning, då jag själv bara är en SvS reg och inte har samma resultatlista som de pojkarna, men i allt övrigt har jag aldrig fel. 
Oavsett om de snackar om mina inlägg eller ej så är det varje fall kul  att lyssna på deras podcaster, så gillade ni soffan, så kolla in audioversionen som finns i fyra avsnitt.

Annars har jag väl fortsatt att spela tveksam poker på SvS, blir lätt otålig och spelar varenda hand. Jag gissar att jag spelar alldeles för få bord just nu för att hålla min hjärna tillräckligt sysselsatt och när den börjar få långtråkigt då blir det lätt några extra syn och höjningar med tveksamma händer i tveksamma positioner, vid tveksamma stackdjup och situationer. Min enda tröst är att jag vet att jag gör fel sekunden efter jag gjort det och allt jag nu behöver få till är en lätt tidsförskjutning för uppenbarelserna.

Gick igenom en del av händerna jag spelade på SM med en av mina pokerkompisar och det var riktigt kul och ganska lärorikt, bara att berätta om händerna gör ju att man ibland inser vad man gjort fel eller rätt. Får nog försöka få till lite fler sådana samtal för min egen utvecklings skull, kanske köra några söndagar ihop med andra, vi får se.

Annars lär det mesta av kvällarna i närtiden fyllas av fotboll, två matcher var det ikväll och jag blev förvånad över att Grekland var mycket bättre än jag trodde och över att Ryssland var så bra. Det kan mycket väl bli Ryssland och Grekland även om jag hoppas på Polen istället för grekerna.

Har dessutom lyckats veckla in mig i en liten kommentarsdiskussion på http://lapproffe.blogg.se men lägger nog ner det nu, känns inte så produktivt.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHH......

2012-06-04 @ 22:47:56 | Allmänt

.....Sopa! Idiot! Bonnjävel! Lee Baxter!

Alla ni som varit på en Hammarbymatch på Söderstadion har garanterat hört ramsan när motståndarnas målvakt ska sparka ut bollen. Från och med nu kommer den gamle AIK-målvaktens namn att följas av ett "rosjon!".

Alternativ rubrik på detta inlägg är " Faaan, vad orättvist.....eller nä inte ett dugg egentligen".

Om man nu sitter mellan en Tureniec som spelar bra och springer som han brukar, och en Östensson som exploaterar allt och alla så bör man följa dessa budord:

1. Undvika att spela potter med dessa två ( svårt iofs med tanke på positionerna)
2. Spela de potter man spelar mot de andra bra, och inte vek-passivt.
3. Dra ut så det sjunger om det när man får in det dåligt.

Bröt mot första budet redan under första nivån. Torska en stor pott mot Östensson med KQ mot hans AK på K-högbräda. Det måste ha haft med hans opålitliga utseende att göra, eller så är det bara jag som har svåra  "trust issues" ( eller så är jag bara typen som bluffsynar tre gator)

Sen foldade jag i tre timmar med lite slasksyner då och då, men träffade ingenting. Skojar inte...Det var inga större problem att få se en flopp, förutom Östenssons ideliga trebets. Drabbade inte mig, men ska man överleva så måste man utnyttja sin tighta image och faktiskt fyrbetbluffa ibland. Poker är lättare på nätet.....

Middag och 11k, och jag hade hittills inte vunnit en enda hand med bäst kort, utom en hand då Tureniec foldade på floppen AxJ (jag hade AJ).
Höjde upp med jämna mellanrum, kom ett högt kort så cbettade jag. Fungerade hyfsat ett tag men ....problemet var att jag inte fullföljde om jag fick syn. På nätet kan jag skjuta tre gator tom om läget känns rätt, idag hade jag problem att ens skjuta en gata. Öööörk säger jag bara om mitt spel. Hejdade mig en timme innan middagspausen och slutade att spela allt utom topp 10% av händerna. Vilket i mitt fall betydde inga händer alls.

Gick till middagspaus sjukt tiltad och åt en middag som var riktigt usel. Ris kokt till gröt med kycklingklubber så överkryddade av röd kryddblanding att det bara blev för mycket och dessutom var en av mina klubbor inte klar, den var nästan nästan rå under kryddblandningen. Buffé är alltid svårt att lyckas med men detta var ett riktigt nedköp, speciellt jämfört med middagsbufféerna på Paf Poker Challenge. 

Men fick ändå lite ny kraft efter att ha gnällt av mig hos alla jag träffade, och speciellt av samtalet med Liv.
Nytt mod, friskt vågat, häften vunnet, och lite fler klyschor som passar in.
Nu skulle jag våga utnyttja min sjukt tighta image ( borde haft en sådan efter en hel period plus lite tills foldande)

Men väl inne i händerna spelade jag dem .....dåligt. Visserligen vann jag första potten, men strax därefter så spelade jag en hand så dåligt att jag som Burt i "Lödder" (nån mer än jag som kommer ihåg den serien?) bara ville knäppa med fingrarna och bli osynlig. Jag blev riktigt arg på mig själv, för inte nog med att jag spelade handen dåligt, jag pajade min tighta image och ersatte den med en passive-weak image. Bra jobbat! Brutit mot budord nummer 2.

Bestämde mig i stort sett för att spela mindre vekt och mer chansartat, och stal faktiskt en pott av Östensson (han hade väl bara skräp, men det kändes jäkligt skönt iaf, mest för humöret). När sedan mörkarna höjs till 200-400 så kommer äntligen en bra hand, AK UTG, jag höjer upp. Fold hela vägen till den tighta shortstacken på BB som spelat short jättelänge. Han höjer upp, jag ska ingenstans, jag har ju antagligen som sämst en flip....men si där hade jag fel, och springer rätt in i AA. Nu är det jag som är shortstacken.

Sen väntar jag på läge att få in stacken och dubbla upp till 12K igen, ställer en gång med hyfsade kort men får fold av alla. Sen kommer ett läge jag väntat på.
Jag vet att Tureniec synar väldigt brett på BB, det hade han visat prov på ett antal gånger när han körde över bordet, och var delvis anledningen till hans monsterstack. Jag kan alltså inte ställa profitabelt med vad som helst från SB om jag får fold hela vägen, jag måste ha en hyfsad hand, men jag hade tänkt att ställa med alla ess, alla par, K4+, alla Q,J,T,9 med en kicker högre än 6. Men ett bättre läge visar sig (tror jag iaf), Östensson höjer på knappen till 900, och nu tror jag att Tureniecs synrange krymper. Jag hoppas det finns en liten chans att Östensson viker lite mer än bara de sämsta händerna, så när jag hittar 98suit så ställer jag in.
Tyvärr lägger sig inte Tureniec efter sina obligatoriska 10 sekunders stekande, nej, han sitter kvar och steker en halv minut till innan han bettar 6K. Östensson tvekar lite innan han foldar vilket får mig att tro att han antagligen ändå synat om Tureniec lagt sig, men tror att det är lättare att dra ut honom än Herr  Tureniec. Tureniec visar AT i ruter samma färg som jag naturligtvis och floppen kommer standard två AAQ och det är över redan där. Så hade jag brutit även mot det tredje budordet.

Efter att ha känt mig lite som ringbäraren i Sagan om de Två Tornen, där fast mellan Östensson och Tureniec, så lyckas jag alltså inte ta mig till Domedagsberget och kasta dem (eller var det ringen?) i elden.

Dagens behållning var när de satt och diskuterade de händer de spelat mot varandra, men tveksamt om jag tog in information nog för att få valuta för mina 10600 svenska kronor.

I detta inlägg så låter det kanske som om jag är bitter, och då är det nog för att jag är precis det, just nu;) Men det går nog över till imorgon, kanske ännu snabbare eftersom jag nu har gnällt av mig en aning. Och en liten tröst var att jag inte åkte först av poker.se's bloggare. Men bara en väldigt liten tröst. Och när jag sen läser lite senare i poker.se's blogg från Live-SM så ser jag att Östensson också åkt ut, och då blir jag ännu lite gladare. Inte för att han förtjänade det, utan för att jag är just bitter och missunsam i nederlagets stund. Litegrann iaf;)

Tureniec

2012-06-04 @ 20:04:49 | Allmänt

....äger bordet just nu, och jag spelar ännu sämre....och sen dök eichardt upp med stor stack.

Jag vill byta bord!

2012-06-04 @ 19:12:48 | Allmänt

Det enda jag gjort bra idag är att jag foldar snabbt. Vill byta bord, Tureniec och Östensson har stora stackar men inte precis dom man får betalt av.

Jag vill ha en stor check!

2012-06-03 @ 17:33:32 | Allmänt

Gick med i ytterligare ett sidoevent som började 22.00 en Turbo-Bounty turnering. Kollade in strukturen innan och det var inte riktigt en turbo, visserligen var det 15 minuters perioder men höjningarna mellan perioderna var inte stora. Började väldigt försiktigt, hade en finne jag kände igen vid bordet och tre ålänningar jag spelat med innan. Dessutom satt Magdalena In de Betou vid bordet och hon körde på i en rasande takt mellan telefonsamtalen med dottern. Snabba utslagningar och jag satt och foldade mina skräphänder.

Efter 90 minuter så var mörkarna uppe i 200-400 ante 50 och nu fick det helt enkelt vara slut på foldandet. Plockade upp Q6s och höjde upp till 1K (7,5K bakom), den ende kvarvarande ålänningen jag spelat med innan, tittar på sin hand och skrattar.
"Första handen du spelar på två timmar" säger han och foldar. När alla lagt sig visar jag handen, dags att göra reklam, en alltför tight image ger ingen action. Handen efter plockar jag upp AK och höjer upp igen, får nu ett par syn, bl.a av ålänningen. Alla foldar dock när jag bettar ut på den esshöga floppen, och ålänningen försöker få mig att visa "en hand utan ess", men jag bara muckar, svårt att göra honom till viljes. Några händer senare så får jag K9 på cutoff och raisar upp, får syn av en hårdrockstjärneliknande finne (tror han var everest pro för ett par år sedan), och floppen kommer K hög. Jag bettar 1500, men hårdrockarn återhöjer till 3500. Jag går nästan omedelbart allin, och han foldar. Han hade gjort så förr och han kan ju inte ha en hand varje gång.

Därefter uppstår det en liten dispyt mellan mig och ålänningen då han uppfattar det som om jag kallat honom lantis, medans jag bara ville veta om man kunde verkligen kunde förbeställa en taxi kl 03.00 på natten, eftersom det hade varit stört omöjligt att få tag i en taxi när vi kommit fredag morgon, och eftersom jag själv är en lantis så vet jag att man inte alltid kan räkna med dygnet-runt service på små orter. Men jag uttryckte mig antagligen lite klumpigt.
Men ålänningen tog iaf illa upp, vilket var synd, jag tappade lite fokus, men samtidigt så var han lite ur balans vilket kanske gynnade mig när jag sedan återfick lugnet. 
Efter en ganska lång stunds kortdödhet så är det en  annan, lite märklig finne, bra, oberäknelig, men urusel på att hantera sina marker, som går allin och jag tittar ner på KQ och tar synen,  börjar bli short och jag trodde jag täckte honom och var ute efter hans bounty. Han visar 77 men det kommer en K på flopp och sedan en Q på turn, så jag dubblar, men han har lite kvar tyvärr, så ingen bounty på honom.

Strax efter åker ålänningen mot Magda på en coinflip, lite lätt tiltad.  Nu slår de ihop borden och lottar om, och jag hamnar i position på hårdrocksfinnen men ur position på bordets chipleader. Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad som händer men jag plockar bl.a upp AK, samtidigt som chipleadern, som nu tappat sin chiplead  plockar upp AJ, han går allin och jag synar. Plötsligt är vi bara 5 kvar och jag har en kraftig ledning.
En rktigt tight ålänning är helt kortdöd och blöder marker, men jag dubblar upp honom med min AT mot hans 55. Tappar min chiplead, hårdrockaren åker, vi är fyra, bubblan seg och jag är supertrött. Har en rejäl svacka men till sist åker ålänningen när jag  slår ut honom, bubblan är över och vi är tre i pengarna. Jag och en ung finne har lika mycket ungefär, medans Magda är ganska short.
Strax därefter kommer kvällens sjukaste hand. Jag sitter på BB och hör Magda säga "Allin", samtidigt som jag kikar på min hand som är KK. Väntar bara på en fold från den unge finnen då han säger "Allin" han också!!??!
Jag inser ju direkt att jag måste syna men jag reser mig,  tar en liten runda, och sätter mig igen, "Don't know why I'm thinking about this, I call". Magda visar AQ, finnen visar även han AQ och de blockerar varandras outs.
Min hand håller och jag får alla marker utom en hundring av finnen. Handen efter tar jag den sista marken.

Nöjd och glad går jag tillbaks till hotellrummet, klockan är nästan 03.00 och det tar ett tag att varva ner och somna. När jag ligger där och funderar tänker jag på att jag borde fått en stor check. Jag och Liv tävlar ju mot varann och hon är den enda av oss som har en seger på Krukan och en stor prischeck från ett event, nu hade jag ju chansen att ta hem en check spela roll om det inte var från ett gigantisk event. Men jag blev den enda sidoeventsvinnaren utan check under PPC:n så jag ligger fortfarande back.

Sitter nu och kollar på livestreamen från finalbordet på PPC Main Event, två kvar, en svensk leder just nu men det svänger. Bra bild, bra produktion, men tyvärr ingen kommentator vilket gör det lite svårt att hänga med ibland. Svensken gjorde precis en sjuk syn med KQ på en låg flopp, tyvärr såg jag inte om det var en färg eller om det var en hjältesyn, en kommentator hade varit bra i det läget.

Imorgon jobb och sedan CC's pokersm.
 

En gång till.....

2012-06-02 @ 20:39:10 | Allmänt

Så var man ute igen, på 23:e plats, ställde osett på SB, mörkarna 800-1600, ante 200 så 4400 i potten, och jag hade 21k. Ställ med vilka två kort som helst i det läget är ett måste och i längden mycket profitabelt, att syna med AJ i det läget är också ett måste, utan att steka i 3 minuter och sätta time på sig själv;) Jag väljer att ta det som en komplimang att jag byggt min tanke image rätt.

Nu väntar jag på nästa sidoevent och railar Liv i Ladies Eventet som dragit hela 33 personer. €90+10 i inköp och Liv har en titel att försvara, en titel som hon haft i 2 år, sist var det 11 st spelare.
Svårt att argumentera mot att PAFs tjejsatsning är lyckad mycket för att de kör Magdas goodiebag på onsdagarna och premierar de som spelar bra utan att utesluta de som är nybörjare. Ett koncept som är så bra att om det inte efterapas av andra sajter tyder på att de andra sajterna har trångsynta poker managers.

Och just nu så tog finn(jäveln) som slut ut mig en plats på finalbordet. Om inte om varit.....

Sidoevent

2012-06-02 @ 10:42:13 | Allmänt

Finns inte så mycket att rapportera från Main, så hoppas få ihop en lite material under sidoeventet idag kl 14. Liv åkte ut sent inatt, in med allt med KK får en syn av AQ och typiskt nog ett ess på floppen. Den gång hon har lite flyt så lär hon gå långt, men poker är tyvärr inte rättvist.

Kul att träffa alla gamla bekanta igen och kul att få lära känna nya. Gemytlig stämning på PPC:n och med något så ovanligt som 14% kvinnliga deltagare, och då är ändå inte Linkan här;) PAF har lyckats intressera många kvinnor för poker, det finns nu en stor skara trogna, nu gäller det att hålla i det.

Nu ska jag och Liv ut i regniga Mariehamn och leta presenter till barnen.

Alla vet.....

2012-06-01 @ 20:42:19 | Allmänt
....att när jag postar denna hand så betyder det att jag ute ur PPC:n. En hand jag kanske skulle kunnat lägga, jag vet inte, vad tycker ni? Jag har tappat till 21000 men det är ingen fara på torpet, mörkarna är 150-300 och 25 i ante. En finne som spelat många händer sitter på seat 4. Har hittills på 4:e nivån inte lyckats med en enda hand egentligen och börjar bli lätt frustrerad. Kunde inte få till röstningen när man återskapar en livehand, men skriv gärna en kommentar, det uppskattas, oavsett sågningen eller hissning.
 Ska se om jag kan få till en röstning, roligare då det är fler som gör sig hörda.

Snart framme

2012-06-01 @ 12:21:11 | Allmänt

Tog färjan mot Åland tidigt i morse, frukost och sedan sovit så mycket som möjligt, för det blir spel sent inatt, förhoppningsvis. 03.30 ska sista nivån på dag 1 av PAF Poker Challenge vara spelad och jag hoppas båda jag och Liv är kvar då.
Fick hjälp av Casino Cosmopol också med att lösa problemen med mitt konto, så på måndag blir det SM dag 1B. Kul, första gången jag spelar SM på CC.

Ni kan följa mig på Twitter eller Facebook, försöker posta lite på båda ställena.