För riktiga pokernördar!

2010-10-31 @ 16:12:51 | Allmänt

Se finalbordet i Wien med Daniel Negreanu, ganska bra faktiskt.
http://eptlive.com

Turneringssidor - Svenska Spel

2010-10-31 @ 12:22:26 | Allmänt

Detta är min gamla favoritsida, numera tycker jag det är lite ont om turneringar på de nivåer jag vill spela på, men det finns fortfarande en del kvar.
Alla  är det alltid 500krs kl.20.30, en bra turnering som jag ser som min födkrok på SvS. Ibland går det långt mellan vinsterna men sen kommer de i stim. Finns många bra satelliter, även om jag tycker de kunde vara fler och att den kunde börja senare.
Finns även 300krs turneringar kl 22.00 och kl. 00.00 som jag borde spela men det blir alltmer sällan. Kanske oftare nu när jag börjar uppdraget.

Svenska Spel har även en rankingserie, som sträcker sig över hela året. Bra värde på ett sätt då jag ofta tar mig till månadsfinal, men inget extra av SvS vilket suger. Tveksam om jag spelar den nästa år.

Bästa turneringsdagen är söndagen då det dessutom är Veckopotten, den turnering på SvS som har högst inköp.

Skulle jag börja spela turneringar med liten rulle är detta den bästa sidan. 100krs turneringarna är väldigt bra värde på de lägre nivåerna. Lägre nivå än så ska man inte spela om man är seriös om man inte är beredd på galna utdragningar.

Jag e ju smart.....

2010-10-31 @ 10:41:39 | Allmänt
....eller kanske inte;( Pokerkväll på onsdag, ska bli kul, blir ett fullt bord förhoppningsvis. Men samma kväll så är det ju PAF Goldrush månadsfinal.....Hur tänkte jag där egentligen? Nåja, som tur är är jag van att multitabla, men betydligt svårare att blanda Live och online. Kan ju bli lite jobbigt för de andra vid bordet, men vi får hoppas de har överseende.

Liv har jobbat mycket senaste veckan, och även sent fredag, lördag och idag. Lite för mycket nu, speciellt när vår tre-åring är på gnällhumör. I perioder så är hon extremt enerverande och det överförs på resten av familjen. Inte så kul.

Ikväll är det turneringssöndag igen, många turneringar blir det. Förbereder mig genom att städa lite här hemma, genom att läsa "Winning tournaments one hand at a time" och kanske kolla någon film på PokerXFactor.com.

In the black!

2010-10-30 @ 12:49:51 | Allmänt
Denna månaden har inte varit rolig på Ongame, har känt mig motriggad på PAF. Visserligen är resultatet på PAF en aning bätre än nedan då inga PAF-specifika turneringar finns med (trots att sharkscope påstår att de monitorerar dem med), men det rör sig kanske om 900 dollar mer plus på sista 70 turneringarna. Inga satelliter som gått bara på PAF  är med här heller, de som gett paket till kryssningar och SM, vore intressant och se om det verkligen betalat sig att kvala. Nu är jag äntligen plus igen och jag är övertygad att även denna Ongame graf ska se ut som de andra när jag kommer upp i lite drygt 1000 turneringar. Lite drygt 70 turrar på PAF-Ongame denna månad, mindre än jag trodde, men lär bli 5-6 stycken till innan månaden är slut.

Turneringssidor - Everest

2010-10-29 @ 13:23:35 | Allmänt
Ytterligare en sida som är skattefri och dessutom ofta har övervärde på sina turneringar.
Allra bästa är deras söndagsturnering med $50 000 i garanterad prissumma och endast $100+9 i inköp som börjar 20.00 alla söndagar. Vardagar spelar jag alltid deras $100+9 kl 21.00 med $5000 i garanterad prissumma, ibland är där bara 40 personer med i den, tala om övervärde. Min lilla kassako på everest;)
20.00 går ytterligare en bra vardagsturnering $2000 garanterat med €54 inköp.
Speciellt med dessa turneringar är att strukturen är nästan sjukt långsam. Räkna med 5 timmar innan 21.00 turneringen är avslutad. Djupstackat och mycket poker för pengarna. 
Finns billigare turneringar på denna sajt också, men ofta fylls garantierna på dessa så det är inget övervärde, men mycket poker för pengarna iaf. Bra satelliter till live event finns också, även dessa nästan alltid med övervärde

Monte Carlo i Enskede

2010-10-29 @ 12:55:06 | Allmänt
De nya pokermarkerna har anlänt och de är verkligen tunga, 11kg vägde paketet. Testat att riffla lite med dem men jag är helt värdleös;) Men om man har tid att lära sig göra chiptricks då spelar man alldeles för få händer.
3 november kl 18.00 är det premiär, någon som är sugen på livepoker som inte redan fått inbjudan? Hör av er i så fall.

Sömnbrist

2010-10-28 @ 08:28:10 | Allmänt
Igår var en sådan kväll när bristen på sömn till slut blev för stor igen. Gick långt i två turneringar, två finalbord på Ongame. Den första turneringen var deras $40 000 European rebuy, kom till finalbord men åkte bland de första. Redan då hade jag börjat nicka till lite mellan händerna.
Den andra turneringen var $10 000 garantin som började 22.00, där var 8 st kvar när jag somnade på riktigt. Vaknade inte förrän klockan ringde imorse och såg då att jag till slut hamnade på en fjärdeplats.
Har absolut problem med att sova på dagarna, vet inte riktigt vad jag ska göra åt det bara.
I söndags somnade jag vid 4:a snåret ungefär, vi sov sedan till 08.00 ungefär. Sov inte på hela dagen, spelade på klubben på kvällen kom hem vid 01.00, somnade vid 02.00. Upp igen 06.45, seg hela dagen, åkte hyfsat tidigt i turneringarna och somnade vid 01.00. Upp igen 06.45 , jobbade med det sista i huset och sedan slocknade jag inatt vid 01.30 vid finalbordet. Sov mer när jag hade konsultuppdrag, så det är tur att det börjar snart igen.
Ikväll är jag ensam med barnen då Liv ska ha en stor driftsättning, så det blir hemmagjorda hamburgare till mig, Sander och Signe. Siri ska på återträff på Triangelnskolan. Ska jag orka med ikväll så måste jag försöka sova nån timme under dagen.
8 november börjar jag mitt nya uppdrag, ska bli riktigt kul, och förhoppningsvis blr det mer sömn då. Blir fortfarande poker på kvällarna men inte i samma utsträckning. De här månaderna har gett mig en högre lägsta nivå och det krävs nu fler brutala utdragningar i rad innan jag tiltar. Så om jag kan spela de mest lukrativa turneringarna så är jag övertygad om att jag kan dra in lika mycket på pokern som jag kan på mitt uppdrag, utan att behöva lägga ner alltför mycket tid.

Turneringssidor - Ongame

2010-10-27 @ 21:05:29 | Allmänt


Jag har några favoritsidor som jag spelar på för tillfället som jag kan rekommendera. Man ska dock vara medveten om att dessa sidorna passar för just de nivåerna jag spelar på även om de ofta har lägre nivåer som är bra också.

PAF - Ongame
Spelade tidigare på Betfair på Ongame nätverket och de har visserligen en bra leaderboard men då krävs det en enorm mängd turneringar för att komma i toppen. Numera blir det PAF istället då de har satt igång en rankingserie med €30 000 extra värde adderat av PAF över årets tre sista månader. De har även satelliter till bra livetävlingar, ibland nätverksgemensamma men ofta egna för bara PAF:are.
Mina favoritturneringar på PAF är:

20.00 $108 $15000 European Daily
21.00 $54   $40000 European Rebuy
22.00 $108 $10000 Holdem 
22.30 $54   $10000 Holdem Turbo
00.00 $54   $5000 Canadian Daily

Finns även många bra satelliter bl.a $1000 Championship Turbo Rebuy satelliter som man kan spela, rekommenderas verkligen. Spelar man tight och abc så får man ganska enkelt en biljett till $200 Championshipturneringen som går på söndagar 18.00 med $200 000 garanterad prissumma.
De har även en max 1 rebuy turnering 21.00 som då blir  $308 i inköp med ett rebuy och en addon, den har $100 000 i garanterad prissumma.

De har även en massa andra turneringar med lägre inköp och just nu är detta nätverk det bästa nätverket för turneringspel om man vill spela skattefritt tycker jag.

En turnering med bra värde och lågt inköp är deras Night Rehab Rebuy turnering kl 20.20, kostar $11 dollar och man bör ju då räkna med $50 i inköp som medel. Den har $15000 garanterad.

PAF Goldrush ranking går torsdagar och söndagar kl 19.30, $40+4 i inköp, är dock ensam värd att spela på PAF för. Generöst med adderat värde och det ger en extra sporre att spela i en serie.

32off

2010-10-26 @ 20:52:04 | Allmänt

Igår kväll blev det en tur till en klubb på söder för att spela deras Måndagslaxen, inköp 1100kr med 20k i startstack. Käkade hemma innan men när jag kom dit satt det några som käkade där och det såg otroligt gott ut, nästa gång får jag äta där istället. Träffade på Ola som åkte på 15:e plats i Swedish Open i helgen, 12 ITM så det var irriterande, men Ola var riktigt taggad efter att ha gjort en bra turnering.  Blev presenterad av Ola för Anders som det skulle visa sig sitta i position på mig under den första perioden.

20 minuters perioder och vi startade på 25-50.  Vid mitt bord fanns en del som jag kände ingen men inte känner, som jag spelat med tidigare på kryssningar , casinot och på de olika klubbarna.  Izak och Bison, Anders och en kille till som satt direkt efter Anders som jag kände igen men inte vet namnet på. Izak körde en ganska aggressiv stil och reraisade gärna preflop. Inblandad i många potter. Bison spelade många potter men körde mer passivt pre och desto aggressivare postflop. Anders satte genast igång och raisade så fort jag höjde. Var överlag inte lätt att få se en flopp där inte alla var med. Fick pocket sexor , höjde, bara höga kort och checkad eftersom det var tre till med, och fick lägga mot bet. Såg ett par floppar till med suited connectors men ingen träff på floppen. Sen fick jag AK UTG+1 efter att UTG limpat, höjde upp till 225, fick syn av 3 st. Floppen kom ATT, så jag betade ut 700 och fick syn bara av Izak. Checkade turn för att hålla potten låg, han betade då 2k, jag synade. Checkade rivern med planen att syna, och han betade 4k, som jag synade. Han hade KT för floppad triss.  Borde kanske ha lagt mig på rivern då jag var nästan övertygad om att han hade T, men han hade visat bluff på liknande händer innan så AK var lite för bra för att lägga. 12500 kvar av startstack. Fick AK varvet efter också på UTG+1 och höjde upp. Fick tre syn, K på floppen, jag betade och alla la sig. Fick sedan inga bra kort, men det var mycket action på bordet, så jag höll mig lugn till strax innan första paus som var efter 1 timme.

Satt på lilla mörken, och 4 stycken inklusive Izak limpade in så jag synade med 63. Floppen kom 863, jag checkade eftersom jag var tvärsäker på att någon skulle beta. Mycket riktigt, en kille betar 700, Izak synar och jag reraisar då till 2500. Första betaren lägger sig men Izak synar. Nästa kort är en K och jag betar 5000 och Izak tvekar länge men synar sen.  Sista kort en 7:a och jag går allin. Izak funderar ganska länge men synar till sist med 75off.  29K efter första paus;)

Efter pausen bryts bordet direkt och jag byter bord där jag får QT i mitten position och betar 500, en kille raisar till 1700 och han får sedan 3 syn, och jag är då tvungen att syna. Floppen kommer 873 och jag checkar men rena rama fyrverkeriet bryter ut, en raisar, nästa som är short går allin och tredje man synar precis som första betaren. De checkar turn och tredje man betar sedan river. Lilla stacken har triss, tredje man har par i 7:or.

Direkt efter denna hand blir jag flyttade till ett nytt bord där jag återigen får AK och reraisar två andra som höjt till 600 till 2500. Får syn av bägge. Floppen kommer dam hög, jag betar ut 6K och lägger sig en av killarna. Turn T, checkar bägge, river blank, jag checkar och han med. Han visar par i fyror. Jag hade lagt dem på floppen, men det gick ju bra för honom.  Satt sedan kvar ett tag medan Bison fick fyrtal i A och fyrdubblade upp till startstack igen, innan det var dags att byta bord igen. Kom nu till Olas bord och vad ska jag säga, Ola träffade med alla kort han spelade och fick bra kort dessutom. Han gjorde dessutom ett par bra syner. Satt och väntade ett tag tills jag fick T6 i klöver i mitten position och höjde upp eftersom jag inte hade spelat en enda hand sen jag kom till bordet. Fick två syn. Floppen kom K hög med en 6:a, jag betade ut och fick två fold. Tre fyra händer senare var det dags att bryta bordet igen och sista handen betade jag igen med skräp missade floppen men tog hem potten på floppen iaf med ett c-bet. De flesta verkade mest vilja skynda sig till nästa bord så det var bra läge. Så kom till nästa bord med 26K. Där satt Legato med en liten stack 8-9K och han ställde efter knappt ett varv och jag synade med par i åttor. Han visade AK och floppen kom med AQJ, turn K och en trevlig T på rivern för splitJ

Sen fortsatte han att ställa och dubblade upp och klarade sig över nästa paus. Sen tog det stopp för honom. Kommer dock inte ihåg hur han åkte. Själv hade jag försökt ta hem några potter men fick inga kort, höjde 2,5 gg mörken men fick genast omslag all in från en kortis med 12,5K, och var tvungen att lägga skräpet . Nu började jag bli ganska kort och hade 11BB när följande hand utspelade sig, tror Ola hade kommit till mitt bord då med en jättestack.

En man, som höjt flera ggr i rad till 5K när mörkarna var 800-1600 och varje gång visat monsterhänder, limpade in UTG+1. Han fick en syn och jag satt på lilla mörken.  Eftersom det varit min plan att ställa så fort jag fick några limpare innan jag blev allt för kort, så gjorde jag just det utan att se på korten. Ställde med 18500 och UTG+1 synade men andra killen la sig. Nu blev det intressant att se vad jag hadeJ Jag hade naturligtvis nöthanden 32offL. Men UTG+1 hade synat med AT, tveksam syn eftersom det var en ganska stor del av hans stack. Direkt på floppen kom en trea och jag undvek alla tior och ess på turn och river. Easy game;) 38K nu.  Mycket diskussioner om ställ med 32off på bordet ;) Mörkarna var nu höga med ante och jag ville inte vänta för länge.

Så när det kommit tre nya till bordet och jag tittade ner på 77 ställde jag igen, mörkarna var 1200-2400 ante 200. Fick fold, men direkt alla lagt sig fick de nya reda på att ”han brukar ställa med 32off”;) Bra image att ha.
Gjorde ett ställ till några händer senare och fick fold igen efter att en kille höjt till 6k. Höll mig flytande iaf och ställde några ggr till, när jag bara låtsades titta på korten. Lättare att ställa då, om man redan bestämt sig, annars är det lätt att man ångrar sig om man ser 32off;)

Efter nästa paus var mörkarna 2k-4k, 500 i ante. 16 stycken kvar och en ganska aggro kille som kommit till bordet med storstack men nu var nere på 48K ställde, jag hade JJ och gick också all-in, han täckte mig. Han hade AJ, vilket gav mig en bra chans att dubbla upp och komma med i matchen om finalbordet,  men det kom ett A direkt på floppen. Så det blev att åka hem strax efter 01.00, ta ett par mackor och krypa till sängs. Trött i morse men det var det värt. Som alltid när man spelar live så är det riktigt kul. Ola vann, fick jag läsa på facebook idag, Esa som jag spelat med innan på klubben och i donkr live kom trea, grattis bägge två. Nästa gång är det min tur......

Poker är inte rättvist

2010-10-25 @ 09:43:00 | Allmänt

Vaknade alldeles för tidigt idag efter en lång natt. Ramlade precis på målsnöret, 13:e plats och c:a $1700 i pris var inte det jag hade hoppats på när jag fick in pengarna som superfavorit. Hade jag vunnit den potten hade jag blivit klar chipleader och legat väldigt bra till för att ta hem första priset på $34000. Man vet att man är tiltad när man den handen är det första man tänker på när man vaknar. Han blev totalt utspelad men drog ändå vinstlotten. Poker är inte rättvist.

Hemma idag med Signe som är min lilla superförkylda silver Signe, en parafras på Supersnälla silver Sara som Signe gillar.


Tur man inte har uppdrag nu, många dagars hemma med sjukt barn har det blivit den senaste månaden.
Trött som sagt och det blev väl en ok söndag. Tyvärr gick båda rankingturneringarna åt pipan. Blev nersynad av en spelare i PAF Goldrush ranking, betade 3ggr BB innan floppen, floppen kommer AT7, jag betar ut drygt halva potten, och han synar. turn en 3, jag betar igen drygt halva potten, får syn igen. Ställer på rivern som är blank. När jag får syn så är jag övertygad om att jag är superslagen, men spelaren visar A2. Jag hade naturligtvis ingenting, men jag hade aldrig synat ner för halva min stack i det läget. Tyckte det var en klockren bluff, men antagligen mot fel spelare. Nåja, nästa gång tar jag hela stacken, för med en sådan synrange så är han/hon rökt.

Sjuka händer var det gott om igår också.
Ställer in(kortstackad efter att ha ställt med 73 från lilla mörken och blivit synad av AT, ingen hjälp)i veckopotten med KT och får syn av K8, mörkarna var så höga att han inte hade nåt val. Supernöjd att ha den dominerande handen, men han lyckas få in stegen.:( Blev en 5:e plats och 6K SEK iaf.

Tunade kåk och får in pengarna för grym chiplead i Everest 50K. Killen har synat med A7 för hela sin 100BB stack eftersom det ligger ett A66 på floppen. 9 på turn ger mig kåk, men han får ett A på river. Urrk!

Spelade bra i alla turneringar egentligen utom de på Cake där jag spelade jättedåligt.
Kom till finalbord i Ongames $10K garanti men åkte på en 6:e plats för $800 i prissumma.
$200K garantin på Ongame hade 1223 spelare som satsat vars $200. Det är extremt långsam struktur och det kändes igår som om jag satt och foldade hela tiden eftersom jag hade så dåliga kort. Men det har man råd med för när man väl har en hand får man action ändå. Underlig turnering där det känns som om man kan folda sig in i pengarna. 
Lillplus igår istället för storklonk, lär gräma mig hela veckan för det där......

13:e plats "#¤&%¤&¤#

2010-10-25 @ 02:49:51 | Allmänt
Så himla arg just nu..åkte precis på 13:e plats i 200K garantin på Ongame efter att en fisk gått rakt i fällan, men lyckades ändå dra in stegen på rivern........må han aldrig vinna igen någonsin i hela sitt liv:(

Pokerbloggare, en sammanfattning

2010-10-24 @ 13:30:53 | Allmänt


http://rosjon.blogg.se

Min blogg;)

http://dybban.blogg.se

En blogg om dybbans liv och leverne, med pokern som inslag. Intressanta och underhållande ämnen, bra skriven, märks han är journalist. Uppdateras inte så ofta då dybban dessutom bloggar på Superbloggen

http://faschingseskapader.blogspot.com/

Ytterligare en intressant blogg där poker egentligen inte är det viktigaste.  Kul humor, men också sorg eftersom familjen drabbades av en förlust för inte så länge sedan. Jag som själv har barn fastnade direkt för denna blogg. Uppdateras sporadiskt, men har man inte läst innan så finns det många gamla inlägg att läsa.

 http://blogg.aftonbladet.se/19751

Hasse Eskilssons blogg.Intressant om man är intresserad av poker, fotboll och sportsbetting. Uppdateras en gång i veckan. Bra anekdoter från fotbollslivet och intressanta längre inlägg från de olika turneringarna han spelar.

http://www.indipoker.se/

Indiscreets bloggUppdateras ganska sällan, korta inlägg men ibland nån intressant historia från nån online turnering.

http://matsiremark.com/

Uppdateras alldelses för sällan. Nerlagd?

http://mickenorinder.com/

Sällan uppdaterad blogg. Oftast är reportage från turneringar och resor ganska intressanta, men när han gör påhopp på andra så är det ofta plumpt och ganska ointressant.

http://petereichhardt.blogspot.com/

En av de bästa bloggarna, tyvärr nerlagd.

http://pokerbloggare.se

 Samlingssida för pokerbloggar

http://allinbloggs.com

Samlingssida för pokerbloggar

http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman

Magda in de Betou.En av de bättre, intressanta ämnen om än inte alltid om poker. Man ska dock bortse från alla länkar då de ändå bara är reklam för PAF.

http://www.firstpoker.se/default.asp?id=4917&sida=1246

Pokerpappa76 Bra blogg, för de som inte spelat poker så länge men är intresserade av att bli bättre. Intressanta sammanfattningar av turneringar som spelats och lite runt omkring. uppdateras inte så ofta, kanske en gång i veckan.

http://www.pokerskull.com

Samlingssida med egna bloggare, bl.a Linda Godhe, Anton Wigg och Johan Lendenius.

Bloggarna är överlag väldigt bra, underhållande och intressanta, handlar om spel på klubbar i stockholm, CC, och pokerresor. Uppdateras på tok för sällan med tanke på antalet bloggare soim håller till här.

http://vegas2008.blogg.se

En av de roligaste bloggarna med kul inlägg och intressanta ämnen. Team Fagbets grundare t.ex. Uppdateras ofta!

Fagbets grundare t.ex. Uppdateras ofta!

http://www.sillidillen.com/

Cashgame blogg med handhistorik, bra blogg om man gillar cashgame, inte så mycke annat än poker. Uppdateras ofta!

http://variansbyran.se/

Nyupptäckt av mig, flera olika pokerspelare skriver inlägg här, ofta intressanta inlägg. Intressant för turneringsspelare. Lite om livet sidan om också, men mycket fokus på poker. Uppdateras ganska ofta.

http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg

Superbloggen, Jens Jadbäck, Ola Brandborn, ValterEgo och Dybbans  blogg. Ofta intressanta inlägg och uppdateras ofta. Reklam ibland, men inte värre än att man kan filtrera bort det.

http://www.pokerlistings.se/blogg/dilbas-pokerblogg

Dilbas blogg, uppdateras en gång i veckan ungefär Historier från cashgame på CC och ibland nån personlig anekdot eller reflektion, ibland ett utfall lika plumpt som norinders och då blir det ofta kommentarskrig. Ibland har hon en intressant åsikt men den dränks av tonfallet i inläggen  och kommentarerna.

http://blogg.aftonbladet.se/18282

Lina O's blogg. Intressant när det rapporteras från turneringar runt om i världen. Lite glassigt ibland, men det är väl "normale" i den umgängeskretsen. Uppdateras ofta när det är turneringar annars lite mer sporadiskt.

http://www.firstpoker.se/default.asp?id=4927&sida=1246

NPPA87s blogg om poker och livet runt omkring, ganska intressant, uppdateras inte så ofta.

http://lapproffe.blogg.se/

Arg, norrlänning? Kan vara kul, kan vara plumpt, men aldrig likgiltigt.


http://blogg.expressen.se/banktheman/

Ganska kul blogg, av en bloggare som följer highstakes och känner tydligen Isildur1. Intressant resereportage. Har nu gett sig in i bloggkriget på allvar i och med senaste inlägget. Kan väl förstå att han fick nog....

http://blogg.expressen.se/silow/
Ibland väldigt bra, men uppdateras för sällan med riktigt bra inlägg och längre inlägg

http://blogg.aftonbladet.se/24500
Williams Thorsons blogg. Lite mer aktiv nu efter att han blivit signad av SvS.
Ofta intressant, låååååånga inlägg. Bry er inte om felstavningarna, den är läsvärd. Tror inte han kan påverka SvS så mycket men han ska ha en eloge för sina ambitioner.

http://www.donrollo.se/blogs_overview.asp

DonRollos forum har också en del bloggar, bl.a hans egen.
Om jag missat nån, kommentera gärna!

Inte speciellt jobbigt egentligen

2010-10-23 @ 12:00:54 | Allmänt
På sistone stönas och stonkas det på flera håll att det är jobbigt att vara pokerspelare och man får för lite respekt för allt jobb man lagt ner på att bli bra o.s.v.  exempel på detta är t.ex:

http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg

http://blogg.aftonbladet.se/18282

http://variansbyran.se/

http://www.poker.se/artiklar/77638161/mendieta19-ska-jag-vara-helt-arlig-ser-jag-mig-egentligen-inte-som-en-speciellt-bra-pokerspelare.html

Sista länken går till en intervju med mendieta19 och han klagar faktiskt inte, verkar ha en bra inställning och det är en ganska intressant intervju, det är bara en mening som bet sig fast i mitt minne "Det är en lång helvetesresa om man ens kommer någonstans, och sen är det jobbigt att fastna i det också"

Jag har aldrig upplevt mitt pokerspelande som speciellt jobbigt egentligen.
Visst blir man trött om man spelar länge, visst är det jobbigt att ta förluster, och visst gnäller jag i mina blogginlägg. Men då gnäller jag just på att jag förlorar när jag inte tycker jag förtjänar det, mest som ett sätt att få utlopp för mina känslor.
En del beskriver det som att man måste jobba en hel del för att bli bra, säger att de flesta inte inser hur mycket jobb det ligger bakom. Vadå jobb?
Jag har aldrig sett poker som ett nödvändigt ont, jag spelar för att jag tycker det är roligt. När jag tycker något är roligt vill jag bli bättre på det, lära mig mer. Det är en del av det roliga. Jag har aldrig tyckt att det skulle vara tråkigt att läsa en pokerbok. Eller se en instruktionsfilm från pokerxfactor. Eller spela turnering efter turnering på kvällarna.
Jo, förresten en gång tyckte jag det var tråkigt. Jag körde ett rakerace och spelade Double or Nothings, Dubblar där hälften får prispengar. Allt för poängens skull. Det var inte kul, jag tröttnade och slutade.
Jag tror att väldigt få som lagt ner masssor av tid på pokern för att bli bra egentligen tycker att det var en jobbig tid. Tror de flesta har blivit så bra därför att de helt enkelt sysslat med något de tycker är kul. Och då är det ju inte speciellt jobbigt att lägga ner tid på det.
Samma sak gäller mitt dator- och systemutvecklingsintresse. Jag har inte blivit bra på mitt yrke för att jag tvingat mig själv att läsa bok efter bok eller testa ny teknik efter ny teknik. Det har jag gjort eftersom det var så kul. Ända sedan jag var 11 år och fick min första dator har jag tyckt det var bland det roligaste man kunde hålla på med. Nu delas det av pokern och några intressen till. Och  tycker jag något är kul så är det inte svårt att bli bra på det. Jag har ju så roligt medan jag lär mig. Ett tag blev jag rosspecialist, det har väl svalnat något nu, men inte var det jobbigt att plöja igenom gamla böcker om rosor eller gräva gropar och anlägga rosenträdgård.

Å andra sidan blir jag aldrig speciellt bra på saker som jag inte tycker är kul, visst kan jag tvinga mig till vissa saker eftersom jag inser nyttan med dem, men jag blir aldrig riktigt bra eftersom det finns andra saker som är roligare att syssla med. Jag lägger helt enkelt inte ner min tid i tillräcklig utsträckning för att bli riktigt bra.

Tror ni att Zlatan ser tillbaka på sin barndom/ungdom och tycker att det var jobbigt att spela fotboll? Det har jag svårt att tänka mig. Kan tänka mig att det fanns jobbiga stunder, när han kanske inte hade lust att träna när det regnade och blåste kallt, men när han väl var där var det ganska kul iaf.

Nedan är ett rätt motiverande tal om att man måste offra saker för att bli framgångsrik. Men om man tycker något är väldigt kul så känns det inte som om man offrar något egentligen. Det går liksom av sig själv, inte speciellt jobbigt egentligen.


Hur går det?

2010-10-22 @ 16:54:00 | Allmänt
Jo tack, idag blev sovrummet där uppe klart äntligen. Fast nu kom jag på att det ska målas dörr också, nåja, så klart att vi skulle kunna flytta in om vi bara köpte nya sängar. Den gamla duxsängen vi har nu är drygt 40 år gammal och har använts av ett antal generationer, men nu är det dags att den får gå sitt öde till mötes.

Hade en uppdragsintervju igår på ett väldigt intressant uppdrag, om de väljer mig så börjar jag den 1:a november och då lär jag dra ner på spelandet utom på söndagar då det blir full satsning som vanligt.

Pokermässigt är detta hittills en ganska dålig månad, går i stort sett +-0, lite miniplus, och det är ju inte riktigt vad jag hoppats på, men eftersom de två tidigare månaderna varit så bra så får jag vara nöjd iaf. Å andra sidan behövs det bara en klonk eller två så är det en helt ok månad, och det känns som om jag förtjänar det efter ganska bra spel sista veckan. Visst gör man fel bedömning i vissa situationer, men oftast så är det rätt beslut, så jag får vara nöjd. Blir väl en del turrar ikväll.

Ikväll är det bara jag och ungarna, så det blir väl film, idol, läsk,chips och burgare framför tv:n. Liv är ute och käkar tjejmiddag på Gondolen. Lyxlirare;)

Uppgradera pokermarker

2010-10-22 @ 01:29:40 | Allmänt
Har hittills använt billiga och plastiga pokermarker när jag kört pokerkvällar här hemma. Ibland har jag till och med varit tvungen att använda ungarna pokerset från M&M. (Ja, jag låter mina barn spela poker om de vill, men inte om pengar)
Nu är det dags att uppgradera och jag letar efter bra marker med valörer till ett hyfsat pris.
jag vill enkelt kunna klara av turneringar med upp till 15 deltagare och har listat ut att detta går med 500 marker om man bara tar rätt valörer.
Per spelare behövs:
8 x 25
8 x 100
4 x 500
2 x 1000


 Kanske behöver köpa på mig lite 1:or coch 5:or extra för att klara ett cashgame också.


Hittade dessa men det är lite få gröna 25:or med i paketet, men kanske kan kombinera med en väska till för cashgame:
http://www.pokershopping.se/swedish-poker-500-t
http://www.pokershopping.se/swedish-poker-500-c

eller köpa lösvikt från MagnusAnderssonAB:

http://www.magnusanderssonab.com/spelmarker.htm

I så fall är Three Crowns eller Monte Carlo aktuella (2kr/st) men måste även köpa en väska då.

Även kollat på http://www.mrchip.eu/stock_eu.htm men de är lite dyra även om deras marker t.ex Bellagiokopiorna är ganska snygga.

Någon som har något annat förslag på var man kan köpa bra marker för ett rimligt pris?

 

Hycklare!

2010-10-21 @ 23:00:25 | Allmänt
Svenska spel får inte lägga till pengar till prissumman i pokerturneringar eller garantera en viss prissumma.
Det anses kunna väcka spelberoendet och skada folkhälsan.Men det är uppenbarligen helt ok att lägga till en halv miljon extra när det gäller Oddset.
Och lägg märke till den fina "Spela lagom" loggan i hörnet. Knappt synlig...... Men en stor "SPELA" knapp kan man lägga mitt i bild.
Svenska staten säger till EU att man har kvar spelmonopolet för folkhälsans skull. Men Anders Borg var emot allt vad monopol hette ända tills han blev finansminster och såg hur mycket kulor det rullar in.
Ska man kunna hävda folkhälsoskäl med någon som helst trovärdighet så får det inte se ut så här.
Hycklare!Ny Macbook Air!

2010-10-21 @ 09:12:18 | Allmänt
Tänk på procenten

2010-10-20 @ 19:33:08 | Allmänt
Ett av de absolut bästa och nyttigaste verktygen för en pokerspelare. Enkelt, men kraftfullt. Och gratis!

http://www.pokerstove.com/

Fler gnällspikar på SvS?

2010-10-20 @ 08:40:06 | Allmänt
Läser inlägg på ett par, tre olika forum, bl.a går jag någon gång varannan vecka in på SvS forum. Vad som slår mig är att det nästan alltid är en ny tråd där trådskaparen anklagar SvS för att ha riggat sajten. Det konstiga är inte att folk gnäller, pokerspelare måste gnälla, det hör liksom till.
Det konstiga är att man inte gnäller på fisken som har tur, utan nästan genomgående på att det inte är slumpen som avgör. Att SvS är riggat.

Jag har antagligen spelat på fler sajter än de flesta som skriver dessa trådar på SvS forum, och SvS är inte annorlunda än alla andra sajter. Utdragningarna haglar inte tätare där än nån annanstans. OM jag visste att SvS var riggat med så stor säkerhet som vissa trådskapare verkar veta det så hade jag börjat utnyttja detta. Slutat spela AA och koncentrerat mig på nöthänder som 72off;)

Jag väntar fortfarande på den dagen då någon kommer med statistik som är trovärdig och visar att SvS är riggat, liknande den statistik som togs fram och visade att det fanns superuser accounts på Ultimate Bet och Absolut Poker. Då kommer jag vara den förste att ställa mig på barrikaden. Men tills dess....nää

Hur orkar dom?

Skakad

2010-10-19 @ 08:44:21 | Allmänt
Igår blev inte riktigt som jag tänkt mig då de ringde från skolan tidigt på förmiddagen och berättade att Siri skadat sig på gympan. Det blev ilfart till skolan och sedan ilfart till läkaren. De tejpade ihop Siris sår och hon fick vila hela dagen, men var så seg igår kväll att hon får vara hemma en dag till och vila. Kanske en liten lätt hjärnskakning, men får hoppas att det bara var adrenalinchocken som gjorde henne helt slut.Blev alltså inget med målning eller fogning igår, fullt upp med annat.
Blev lite poker på kvällen, två finalbord av 6 möjliga, men bara ett gav pengar. Stoppade in allt på floppen KJ5 med K9 i Everest 5K garanti. fick syn av QT!!? men han fick runner runner T. Surt. Blev likadant i European daily där jag slutade på 8:e plats efter att ha spelat AQ mot JJ. Inga toppresultat alltså. Spelade bra, utom ett par händer, bl.a ställde jag med 99 i tidigpos med 15BB, inte optimalt, fick syn av QQ och var ute. Hade dock gjort det innan och fått syn av riktiga skräphänder av en maniac på bordet, men det var lite väl riskabelt.

Drygt halva månaden spelad ingen kanonmånad hittills, behövs ett par stora klonkar för att bli lika bra som de andra månaderna. Men de kanske kommer.

Ställ med KJo på bubblan

2010-10-18 @ 13:05:52 | Allmänt
Fick en fråga i en kommentar till mitt tidigare inlägg:
"Hur förklarar du ett ställ med KJo på bubblan med 7800 marker och mörkar på 600/300. Du kunde ju lätt ha foldat två varv och då hade ju garanterat minst en av de övriga galningarna åkt. Och det var ju ändå en payback på 5k för sista ITM-platsen. Eller värdesätter du inte en "garanterad" ITM trots att den är värd 5k? Jag fattar ju att du gärna gamblar och så, men just där och just då hade jag nog faktiskt tagit det lugnt och inväntat ITM. Och definitivt inte ställt med KJo... Fast å andra sidan. Jag hade ju tidigare sett folk syna ALl-IN:s med 97o så du hoppades kanske på en sådan maniac-syn :)"

Nej, jag hoppades inte på syn. Om jag får en syn i det läget så är jag antagligen efter. Men som jag bedömer det så spelar KJ tillräckligt bra mot deras synrange, men jag hade faktiskt föredragit JT eller T9 då de mer sällan är dominerade när jag väl får syn. Visst ibland är jag krossad när de har ett monster, men sånt är livet. Jag ställer alltså inte i detta läge för att KJ är en superhand utan för att det är lätt att stjäla i denna situationen

I läget när jag ställde med KJ så var vi två småstackar med 7,4K styck  två stackar med 10K styck och sedan en på 18K och en på 39K. 6 kvar, på bubblan och liten stack då ställer jag väldigt brett om jag är först in eftersom jag vet  (och speciellt här) att de flesta synar väldigt sällan. Jag är extremt aggressiv när jag har minsta stacken vid bordet, så fort någon ligger 1 eller två mörkar under mig så växlar jag ner. Om jag varit på knappen i detta läge så hade jag antagligen ställt med vilka två kort som helst, men eftersom det kan vara svårt ibland brukar jag helt enkelt undvika att titta på mina kort i dessa lägen. Allt för att inte fega ur.

Om storstacken spelar som han borde så höjer han ganska ofta, d.v.s att denna situation inte uppkommer så ofta, att jag får möjlighet att ställa först. Min stack är alldeles för liten för att återhöja och få vik, så ska jag ställa efter en höjning så måste jag ha en bra hand. 
Desto längre jag väntar desto mindre FE får jag så för mig är detta ett självklart spel. Att jag sen springer in i AA är inget att göra åt. Jag tror inte på att folda mig in i pengarna i det läget. Det är inte heller ett alternativ att bara höja, för jag kommer aldrig att lägga mig om någon återhöjer då jag ändå kommer att få nästan 2-1 i odds då.

Och visst är en plats i pengarna trevlig, och hade det varit lika mycket pengar för de 5 första platserna så hade jag foldat, men tror att mitt spelsätt i det läget ger mig större chans att ta mig topp 2, vilket är vad jag siktar på i Veckopotten.

Not so happy

2010-10-17 @ 21:47:01 | Allmänt
Så var man ute ur Goldrushen, hade byggt upp stacken till runt 9K, låg tvåa, då jag floppade kåken men han lyckades rivra en bättre kåk efter att ha fått in pengarna på turn. 4K kvar, fick AA minraisade en höjning och han stoppar in resten  med 66, en 6:a på turn. Om det inte vore för fisk med tur så .............suck. Kämpar mot tilten i resten av turrarna.

Varför ICM (Independent Chip Model) suger för MTTs

2010-10-17 @ 14:54:20 | Allmänt

I cashgame kan man enkelt (nåja, allt är relativt) räkna ut ett expected value (väntevärde) för olika beslut i en viss hand om man antar att en motståndare skulle syna/ställa in med en viss handdistribution t.ex. synar med alla par och AJ+.

Dessa beräkningar bygger på att man vet vad varje chip är värt och att man har en rimlig uppfattning om vilka händer motståndaren spelar.
Att göra liknande beräkningar i turneringar är svårare då man har svårt att sätta ett värde på varje chip. Det försvåras också av att mörkarna ökar ständigt med vissa tidsintervall.

Paradigmen i turneringspokervärlden (åtminstone onlinevärlden) just nu är att kalkylera väntevärdet med hjälp Independent Chip Model och beroende på vilket val (lägga sig, syna / gå allin) som ger bäst väntevärde är bästa valet i just den situationen.

Så enkelt är det inte just därför att modellen är för enkel och man måste göra ett antal antagande för att den ska stämma.
ICM bygger på idén att en spelares vinstchans i en turnering är proportionellt mot det antal marker han har i förhållande till totala antalet marker.
Det skulle betyda att alla spelare i början av en turnering har lika stor chans att vinna, man antar alltså att alla spelar likadant, viket naturligtvis inte är sant. Det finns nästan lika många spelstilar som det finns spelare och
olika spelstilar ger olika distribution av placeringar över ett antal turneringar. Om man spelar försiktigt så bör man oftare hamna i pengarna än en väldigt riskbenägen spelare, men kanske inte komma på toppplaceringar lika ofta.Så redan när turneringen startar så är modellen inkorrekt, spelstilen skiljer och det påverkar vinstchansen i högre grad än antalet chips i början.

Men låt oss anta att alla spelare spelar likadant och alla är lika skickliga. Då borde ICM vara en ganska bra modell att basera sina beräkningar av väntevärde på?
Och visst precis i början med detta felaktiga antagandet så stämmer modellen ganska bra. Men så fort man kommit längre in i turneringen så fungerar modellen sämre igen. Man kan beräknar varje chips värde med hjälp av ICM. Det visar sig då att när man använder sig av denna modell så blir chipsen mindre och mindre värda ju fler man samlar på sig.
Det vill säga att det inte är en speciellt bra idé att riskera 1000 marker för att vinna 1000 marker till om man inte har en bra hand, eftersom man riskerar ett värde som är större än det man vinner. Det betyder att modellen förordar en tight överlevnadsstrategi istället för en mer riskbenägen strategi. ICM tar inte heller hänsyn till strukturen i en turnering, snabb som långsam.
Modellen bygger på att man antar att man vinner en turnering om man dubblar upp ett visst antal ggr, tills man har alla marker. Alla som spelar turneringar vet att så inte är fallet. Om ni är intresserade att vet hur man leder ICM i bevis läs mer på denna länk:

http://www.pokerhelper.com/articles/independent-chip-modeling-part-1-derivation-and-sample-analysis/

Tack vare detta antagandet kommer man fram till att vinstchansen är proportionell mot det antal marker man har i förhållande till det totala antalet marker. I artikeln som jag länkar till ovan försöker man även visa att det stämmer genom att simulera ett antal turneringar, men med helt absurda förutsättningar, t.ex att en spelare går allin hela tiden.
Vad modellen inte tar hänsyn till är att ett markerövertag i en turnering egentligen är värt mer än den andelen av markerna man har av det totala antalet. Enkelt sagt är att om jag har 70% av markerna och en annan spelare har 30% av markerna så kommer jag att vinna mer än 70% av gångerna. Ju större skillnaden är mellan markerstaplarna olika spelare har desto mer uppenbar blir bristen hos ICM.
Är det någon som tror att om jag har 99% av markerna att min motståndare kommer att vinna så ofta som 1 gång av hundra? Ja, kanske om det totala antalet marker är 1 miljon och mörkarna är 20-10, men hur ofta är det fallet på ett finalbord.

Det vore mycket mer intressant att ta fram en empirisk modell baserat på ett ett stort antal finalbord och se hur de olika storlekarna på de olika markerhögarna i början av finalbordet påverkar resultatet. Dock måste förutsättningarna på finalbordet vara så lika som möjligt, samma struktur, poroprtionerna mellan mörkarna och det totala antalet marker bör vara det samma när finalborden i undersökningen startar.

Men låt oss ändå anta att trots alla dessa antagande och brister så är ICM en hyfsad modell att basera sina beräkningar på.
Fortfarande återsvår svårigheten att sätta sina motståndare på en korrekt handdistribution. Beroende på hur brett en motståndare synar eller ställer in så ändras resultatet av beräkningarna dramatiskt. Det är det som är svårigheten med alla väntevärdesberäkningar.

Jag påstår följande: Om ICM vore en bra modell att basera sina beräkningar på som gav resultat som var användbara i verkligheten skulle onlinepoker i praktiken vara dödsdömt.
Då skulle man kan låta en dator beräkna det ultimata sättet att spela precis som man gör i schack. Och vad jag vet finns det fortfarande inte en enda MTT-bot.

ICM är möjligen intressant som lite hjärngympa för pokerintresserade men att basera beslut i flerbordsturneringar baserat på equity framräknat med ICM är bara dumt.
Verkligheten är mycket mer komplicerad än vad ICM tar hänsyn till, fingertoppskänsla och skicklighet är mycket viktigare än att spela enligt ett beräknat väntevärde baserad på en överförenklad modell.
Jag är övertygad om att även de som är ICM-troende inte spelar som beräkningarna av väntevärde visar att man borde, jag är högst tveksam till att det är i längden ett vinnande spel.
ICM är en kult som har anhängare som gillar att man kan beräkna vad som är rätt och fel, så enkelt är det inte, svaret på hur man ska spela en viss hand är fortfarande "det beror på" än mer idag.

Världens bästa Livan!

2010-10-16 @ 09:39:57 | Allmänt
Försökte följa Liv via SMS-rapportering igår då hon spelade fredagsturneringen på den lokala klubben på Söder, tillsamman med Rickard, Magda och 10 PAF-tjejer som brukar vara med i Magdas Goodiebag. Tydligen 72 spelare med och det gick bra i början då hon floppade stege strax innan första paus. Det var lite tunt med rapporteringen, fick ett SMS 22.41 där det stod att hon hade average men att det började bli dyrt, men då hade jag redan somnat medan jag la lilla Signe. Detta SMS läste jag kl 01.11 istället, och tänkte att hon satt väl kvar och railade någon av sina kompisar. Klockan 03.00 vaknade jag av att det kom ett nytt SMS. " Vann hela skiten, hemma nu". Så ut ur sovrummet och gratulera!

Liv hade tydligen varit extremt kort när finalbordet började men fått lite bra korrt och bra träffar och till sist varit HU med ganska stor ledning. Tappade den ledningen och när de låg lika, blev hon erbjuden en deal eftersom hennes motståndare var intresserad av rankingpoängen. Men han gjorde misstaget att inte erbjuda Liv en lite större del av kakan som kompensation för att han skulle få mer rankingpoäng och Liv är inte direkt den som tar en deal som hon inte anser är till hennes fördel. Efter detta så gick det inte så bra ett tag, och Liv gjorde en bluff som blev synad av A8 men Liv lyckades ändå vinna när hon träffade par med sin 56 i ruter. Sista handen var KT mot 87, och det kom en kung.
"Vågar man gå hem med så här mycket pengar?" frågade Liv, så hon fick hjälp, både med att ringa taxi och eskort ut till bilen, det tackar vi för, bra service! 

När vi gräver guld på PAF

2010-10-15 @ 13:34:15 | Allmänt
Efter onsdagens pokernatt/ torsdagens poker morgon och efter torsdagens fixande var jag ganska trött igår så spelade bara två turneringar. Det blev naturligtvis 500krs på SvS för det fantastiska värdet, samt PAF Goldrush rankingturneringen för sitt övervärde.

Började 19.30, 70 spelare och jag låg länge strax runt startstack innan det blev lite fart på korten. Inte för att jag fick så många monsterhänder men jag träffade bra med mina skräphänder, och jag fick dessutom spela dem nästan gratis hela vägen till träff och sen fick jag bra betalt. Nästan alla dessa träffar var mot en lös/passiv spelare som inte hade turen med sig. Han vann nog inte många händer mot mig, trots att han hade position. Men jag fick dra in stegar och trissar med 64off och 53ruter. Sen gjorde jag en bra syn med A hög med kung som kicker mot hans riverbluff. Frustrerad var han iaf och började banna mig i chatten. Jag påpekade att han skulle försöka uppföra sig som han skulle gjort live, men han påstod att om det varit live hade jag fått en 43:a i baken:-) Alltid bra när motståndarna är ur balans. Den enda spelaren som egentligen lyckades vinna potter mot mig var Pokerpappa76:(

Kom in på finalbordet som jättestor chipleader men lyckades ge bort en fjärdedel av stacken till Magda när hon ställde med 88 på QQx bräda. Jag satt med KQ, men hon lyckades dra in färgen på river:( Blev inte så upprörd dock, men Magda fortsatte att ha pokergudarna på sin sida när hon slog ut Pilen80 med QQ, floppen kom dock 55x och Pilen hade A5, men det kom en dam på turn. Inte alls underligt att det blev som det blev, båda händerna spelade sig egentligen själv, och i bägge hade Magda först rejäl otur och sedan rejäl tur. Det gick ganska fort ner till 3 spelare, sen gick det långsammare.  jag gjorde själv en Magda och drog in en 2 outare mot, otur för min motståndare.
Mina höjningar när vi var tre kvar fick ingen respekt alls, det ställdes av båda mina motståndare, Magda och Ripperjack, så fort jag höjde. Fick vänta på bättre kort och var noga med att försöka spela likadant oavsett kortstyrka. Höjde ett par ggr med bra kort men fick inget mothugg just då, kändes som om de såg mina kort ett tag där, men till sist hade jag 88 när jag gjorde en minraise och Magda ställde och mitt par höll.
HU tog också ett tag, låg under ett tag och det kändes som om jag missade varenda flopp. Sen vände det också och jag började syna med sämre händer och till sist fick jag bra betalt med en floppad stege.

Gick upp i sammanlagd ledning och fick en plats i månadsfinalen. Kul! Det är dock väldigt jämnt bland de 20 första, så det gäller att fortsätta att göra bra resultat.


1   MrSn0w   144,72
2   -danzku-   143,01
3   chincheta1   125,22
4   St.Rio   109,59
5   ripperjack18   105,60
6   pubbasmith   100,19
7   Magda Betou   95,57
8   Vuoti   91,55
9   DoogieRookie   91,32
10   yk-joukko   90,22
11   Pokerpappa76   88,77
12   turkoosi   85,58
13   MildaMatilda   79,97
14   Pachanga_32   75,55
15   maxlevis609   74,73
16   McDonera   74,52
17   Crazy_-_D   72,68
18   69love   70,38
19   Pilen80   69,92
20   Ziigzog   69,67


Ikväll ska Liv på pokerklubb och spela fredagsturneringen, själv är jag hemma med barnen och mina föräldrar. Pokeränkling.

Vem har sagt att det inte hjälper att gnälla?

2010-10-14 @ 18:58:49 | Allmänt

I vissa av mina inlägg så kan jag uppfattas som lite gnällig har jag förstått. Ett sätt att bearbeta motgångarna som funkar för mig. Igår vände det rejält, istället för sjuka setups fick jag sjukt bra kortsnitt och drog utr varenda gång jag fick in det med sämst hand. Rättvist? Inte alls, i Everest turren spelade det ingen roll vad jag hade för kort, när rivern låg stod jag som vinnare. Åtminstone ända tills jag kom HU, då min tur inte riktigt höll i sig. Spelade klart bättre då, men åkte på en del utdragningar. Men det var OK, för de bad beats jag gett folk på vägen var inte att leka med. I Sverigerankingen så hade jag helt plötsligt 53 000 när average var precis 10 000. Så fort jag spelade en hand träffade jag stenhårt och fick fullt betalt varje gång. Hade en downperiod när det var 30 pers kvar och det slutade med bara en tredje plats trots en schysst chiplead med 3 kvar.
Dessutom en ITM i European Daily gjorde att jag lyckades i 50% av turrarna jag spelade igår.

Hela dagen idag har vi byggt men har varit ganska trött, bara 3h sömn är inte optimalt. Vi närmar oss, så när som på den platsbyggda garderoben och sista målningen så är det mesta klart.

Sick

2010-10-13 @ 12:28:00 | Allmänt
Igår kväll var det mycket som var sjukt, setups, och sjuka utdragningar. Är inte riktigt van vid att vara på den förlorande sidan, jag lyckades dock kontrollera tilten hjälpligt och när jag åkte i sista turneringen så var det precis vad jag orkade med i utdragningsform.
Full av förtröstan då mitt spel fungerar bra just nu.

Tyvärr är Signe också sjuk igen, bara förkyld men igår var hon riktigt hängig, idag är det lite bättre men det är inte kul med motgångar, då gråts det lätt en skvätt. Själv uppdaterar jag konsultprofilen ochkvistlackar och  målar foder i källaren de stunder hon kan underhålla sig själv. Efter lunch blir det iväg och köpa mer färg.

Fiskarna vinner

2010-10-13 @ 00:51:04 | Allmänt
Mina AA 3inte stå mot A7 trots att floppen är 35T utan det kommer 7:or både på turn och river. 88 får inte stå mot A8, de får färg och ett A. Värst idag, en fisk som får för sig att syna min all in med enbart hålstegedrag. Han stoppade in 5000k när mörkarna var 50-100. Han träffade naturligvis. Det är en sak att de inte kan spela, men måste de ha tur också? Jäklar vad många utdragningar jag har tillgodo efter den senaste veckan. Måtte jag bara spela lika bra som igår och idag, då lär klonkarna komma så fort jag slipper oturen.
Suck......

Inte direkt nåt flyt nu.....

2010-10-12 @ 10:50:06 | Allmänt
.....varken i byggandet eller pokern. Ramlade precis ner från stegen när jag var på väg ner från att ha fäst blecket under vår franska balkong. Så nu sitter jag i soffan med småont lite varstans och rejält ont i bägge benen. Och inte lyckades jag få fast alla spikar heller. Inväntar mina föräldrar som ska komma upp i veckan och hjälpa mig med det sista. Då få vi försöka skruva fast blecket istället. 
Igår så spelade jag riktigt bra men åkte istället på sjuka utdragningar. Mycket 2outare och 1 outare som satt igår för mina motståndare. Ibland undrar man om de överhuvudtaget tänker innan de synar? Mycket konstiga syner med jättedåliga händer för stora stackar. Men visst gör man misstag själv ibland och det är ju deras misstag jag kan tjäna på. Men jag respekterar mer om en motståndare stoppar in hela sin stack först med en superdålig hand än någon som synar med en mellanhand som de måste veta är slagen. Ibland kan de ju knappt slå en bluff;)
Hade lite otur ibalnd igår också med QQ mot KK, KK mot AA, rena setups. Träffade många stegar när de fick färg och set mot överset o.s.v Dessa lägen kan man inte göra mycket åt, bara hoppas man är på rätt sida nästa gång.

Nu blir det högläge på benen ett par timmar.

Dagen efter söndagen

2010-10-11 @ 12:50:04 | Allmänt
Igår natt kändes det som om utdragningarna haglade och att pokerklienterna var emot mig. Bytte kl 02.00 till Telia 3G istället för Bredbandsbolaget och PAF Diamond blev stabilare. Många som klagade och undrade vad som hänt vid borden så om det inte var ett fel hos Boss så måste det legat ganska nära. Inte så kul när man spelar om upp till €4000 i prissumma. Det blev en ITM igår på Söndagsskalpen och en 11:e plats i Sverigerankingen och en plats i månadsfinalen som jag fortfarande är tiltad på, hade redan räknat hem topp 3 när chipleadern synade min triss med mellanpar och bara runner runner stegchans. Tröstar mig med att min spelstil kan ge mig dessa bluffsyner.  Dessutom blev det ett finalbord i €12500 garantin på Diamond och till slut en 5:e plats vilket gav €1000 och jag somnade inte förrän 05.00. Räknar man av alla inköp så blev det ett miniplus, vilket inte är vad jag siktar på, men får vara glad ändå. Tur att Liv lämnade barnen imorse, var ganska trött kl 07.00, skönt att få ligga kvar.
Gjorde en dum grej i 200K garantin, dåligt spelat, men mellanpar är inte lättspelat när man har en mellanstor stack Ibland får man gå på magkänslan och ibland har man bara fel:( Ska fundera på den handen ett tag och se om jag kan bestämma mig för hur jag borde spelat den.
Ingen lysande start hittills i PAF Goldrush, men jag är full av förtröstan, rankingserier borde vara min grej.
Ännu bättre disciplin i turneringar med långsam struktur, känna av mer när jag bör avbryta en bluff, och framför allt inte tappa tålamodet när stacken inte växer hela tiden. Med vissa turneringar har jag alldeles för bråttom.

Bytt klinga på sågen, snart ska jag iväg byta vinterdäck, sen blir det en tur till Fredells och sen är det dags att hämta hem barnen efter att jag handlat mat. Ingen rast ingen ro:)

Så tilt.....

2010-10-11 @ 01:40:09 | Allmänt
En aning jobbigt ikväll - Börjar dagen med att få mina AA utdragna av 77. Fortsatte sen i fin stil i PAF Goldrush där jag försöker reraisa och efter tre klick istället lyckas få in hela stacken. 1 klick minraise, 2 klick raise, 3 klick allin? Hallå, nån som inte tänkt när man gjorde klienten? Spelar sedan på PAF Diamonds Boss Media klient som hela tiden krånglar och startar om och låser sig. Men kom igen, hur svårt kan det vara att efter 5 år ha en säker och bra klient! Får gå allin hela tiden av rädsla för att tappa uppkopplingen mitt i en pott eller? Utdragningarna fortsätter sedan med att En kille synar sig all in på brädan KJ6 mot mina AA, vad kan man tänkas ha då när man trycker in 3K med mörkarna 50-100, jo nöthanden Q6, fin bluffsyn. Q på turn naturligtvis......
Åker sedan med KK mot AK och med färg mot kåk. Suck!
Som grädde på moset, chipleadern i Sverigerankingen Stajl synar mig på floppen 85Q efter jag bettat och han raisat och jag ställt. Jag ligger då 3:a sammanlagt. Han har 89 för mellanpar  och jag har 55 för triss. WP, han lyckas sätta sin runner runner stege.
 Fortfarande kvar i PAF Diamonds €12,500 Garanti men det hänger sig ideligen och flera sitter ut på varje bord. Märkligt att man inte kan fixa problemen, när de hållt på flera timmar, bytt till 3g nu lite stabilare. Inte bara jag har problem, en tredjedel av fältet drabbat ungefär. Ute ur allt annat. Och egentligen bara missnöjd med spelet i två turneringar, annars har det varit setups eller klientproblem.
TILT! Startar om igen, hur svårt kan det vara att göra en klient som klarar av nedkoppling utan omstart.

Fotbolls-,städ- och slaskdag

2010-10-10 @ 13:44:41 | Allmänt

Igår lördag fanns det inte mycket tid till vila, vaknade 07.30 lite småbakis efter gårdagens frosseri i champagne och löjromstoast och gick ner och gjorde välling med lilltjejen. Hade det bara varit champagnen hade det varit ganska lugnt men av någon anledning gjorde jag väldigt starka drinkar innan och drack dessutom en Leffe Blond.  Det blev iaf mer än vad min 40-åriga kropp klarar, inte så tränad i intag av alkoholhaltiga drycker.  Sen var det dags att väcka Sander 08.00, packa väskan och ge oss iväg till Enskede IP. Det var nämligen Fruktcupen och en massa fotbollslag årgång 03 spelade på konstgräset på idrottsplatsen. Enskede 03 grupp 6 ställde upp med två lag och de skulle spela 4 matcher. Första matchen gick inget vidare, mötte ett annat Enskede lag och Sanders lag förlorade med 4-0, jämnare än vad siffrorna visar. Nästa match blev en riktig rysare mot Kärrtorp, först ledde Sanders lag med 2-0 sedan blev det 2-2 i halvtid.  Sedan blev det snabbt underläge med 4-2 i andra halvlek, men med en ursinnig kämpainsats reducerade, kvitterade och vann till sist Sanders lag, 2 mål av Sander trots att han spelade back. Roligt att se att de börjat passa bollen mellan varandra istället för att alla springer på bollen, ett helt annat spel än för ett år sen. Nästa match mötte de ytterligare ett Enskedelag och vann med 3-1 men då missade jag första halvlek då jag var iväg och handlade till kvällen. Istället var Liv och Signe där. Kom tillbaka så att jag fick se andra halvlek och en grym genombrytning av Sander som tyvärr bara gav ett snyggt avslut i stolpen, 2 mål av Sander i den matchen. Sista matchen var det Kärrtorps igen då blev det återigen en rysare som slutade 5-5. Stod 4-4 med en minut kvar då Sanders lag gjorde 5-4, men i sista sekunden kvitterade de andra. Att se på matcher där ens barn spelar är nog det roligaste och mest spännande man kan göra.

Tyvärr missade jag sista matchen och fick den bara refererad, jag tog istället med mig Signe hem efter tredje matchen och satte igång att städa. Såg ut som en orkan dragit fram på undervåningen, men hann fixa det värsta tills Liv kom hem. Sen gick jag ner i källaren för att städa bort byggdammet och ta fram pokerbordet. Tog nästan 2 timmar innan det var någorlunda presentabelt, och vi hann precis käka middag innan de första pokerspelarna dök upp.

Tre kollegor(CJ, Christer och Sofia), Nelson och en av hans kompisar och PAF-Rickard var med och det blev två rebuy-grytor med både slaskigt och ibland dåligt spel av mig, precis som det ska vara.  Nelson vann bägge turneringarna, och Sofia och CJ tog vars sin andraplats. Jag missade en coinflip i första när jag var ganska short och åkte först, men fick värsta kortrushen i andra turneringen och plockade på mig de flesta markerna, men lyckades ändå åka på tredjeplats efter att ha flippat dåligt mot Nelson några gånger.  

Sen fortsatte jag utförsbacken i cashgamet med att ganska fort förlora två inköp på lite ”löst spel”  ( snäll beskrivning), men lyckades förvalta mitt tredje inköp och hade nästan dubblat när jag stoppade in allt på en bluff i sista handen. Sofia gjorde en hjälte syn med QJ  på T8J3A bräda. Trodde jag kunde få henne att lägg sig, men man ska inte försöka bluffa Sofia sista handen;-) Kanske ska skippa den sista whiskeyn också. Så utblottad och överkörd fick jag gå och lägga mig tidig morgon men förhoppningsvis var de andra nöjda när de gick hem;) Tre vinnare om jag räknat rätt, Nelson, Sofia och CJ, vi andra donerade villigt till deras bankrullar. Försökte trösta mig med att om jag inte spelat live hade jag antagligen gjort av med mer på turneringar på nätet utan framgång, men funkade inte riktigt;-) Tack allihop för igår iaf!

Nu har jag ”slaskat” av mig och kan ta tag i söndagsturneringarna på allvar. Full fokus under veckans viktigaste pokerdag.  Spelar ett kval till Grand Slam GSOP och också, men lär vara sjukt många med och bara 3 garanterade platser à $5000 var. Vore kul att spela den annars. Det blir iaf Veckopotten och Söndagsskalpen på SvS, Ongames $200K garanti och Everests 50K garanti. Sen är det naturligtvis PAF Goldrush också ikväll, den missar jag inte. Många turneringar utöver dessa lär det bli men vet inte exakt vilka, beror på hur de går i dessa, vill max sitta med 7-8 turneringar igång samtidigt.

Glömt att redovisa resultatet för september månad, det blev snäppet bättre än augusti om jag räknar Sm-paketet, snäppet under om jag inte gör det, men jag ger iaf september också betyget 7. Oktober lär bli sista bygg- och pokermånaden då bygget börjar bli klart och det är dags att börja konsulta igen. Förhoppningsvis hittar jag ett roligt och intressant uppdrag som börjar i november.  

När det ser ut så här....

2010-10-08 @ 11:11:49 | Allmänt


....så blir det till att hålla sig inomhus. Sågens syns där ute under presenningen och det är den jag skulle behöva använda. Men funkar inte när det regnar och man måste jobba med lite precision. Mina föräldrar kommer upp nästa helg och då hoppas jag att jag och min far tillsammans kan göra klart det sista ( nåja, vissa saker måste vänta, snickarna har inte tid just nu att fixa den platsbyggda garderoben) som jag inte hinner med nästa vecka.
När det regnar gör jag det här istället:

I bakgrunden ligger lite foder på tork efter att ha kvistlackats. Kvar att göra:
Måla dörr och karm en gång till, måla foder och lister

Jag lever i en vitprickig värld

2010-10-08 @ 08:51:52 | Allmänt
Eftersom det är blött ute så har det blivit jobb inomhus istället vilket betyder målning i källaren. Som vanligt tar allt längre tid än man trott, igår gick hela förmiddagen till att maska och måla. Idag blir det mer målning och undanplockning för att hinna bli helt klar. Vita prickar på glasögonen från målarfärgen gör att jag ser världen på ett annat sätt.

Igår var det premiär för PAF Goldrush, 64 spelare blev det till slut och en del kände jag igen från tidigare. Åkte tyvärr redan på 19:e plats, en början på en ganska miserabel pokerkväll, men sådana måste man ha ibland också. Borde egentligen spela turneringarna som drar igång vid midnatt också men har denna vecka reggat och avreggat mig eftersom jag varit alldeles för trött. Satsar krutet på söndag istället. Problemet är att vid 20.00 lär jag ha igång minst 10 turneringar, så det blir till att köra på två laptops ibörjan iaf.

Hade tur i en hand, men håller ändå inte med en av mina medspelares analys.
Jag sitter mellanposition i 500krs på SvS när utg+1 höjer upp till pott, 700, han har c:a 7K kvar. Jag har 2700 lite drygt och ställer in med 44. Spelaren efter mig tänker hyfsat länge och synar sedan. När utg+1 höjde pott, större höjning än vanligt så satte jag honom på en hand som är stark men som han antagligen inte vill spela efter flopp, typ AJ, AQ, 66+ eller liknande. När spelaren efter mig bara tog syn skrek det AA. Jag hade ju hopppats på fold från utg+1, men nu visste jag att jag var ganska död, det enda scenariot som skulle kunna vara bra är att de har AK båda två, men inte så troligt då storstacken efter mig bara tog syn. UTG+1 ställde in med sin stack och storstacken tog syn direkt, UTG+1 hade QQ och storstacken hade AA. 4:an kom på floppen och jag tripplade. Spelaren precis innans analys var att jag tog en chansning och jämförde när han en gång synade två allins med 88, då han drog ut precis som jag. Jag anser att det är milsvid skillnad. Han syn är så nära en bluffsyn man kan komma. När jag ställde in hade jag fortfarande förhoppningen om att få en fold från utg+1. Man kan väl säga att vi inte är överens.
Sen är väl frågan hur mycket fold equity jag har i det läget, men jag har sett folk lägga förr i den situationen.  OK spel, dålig tajming, trevligt resultat.
Hamnade tyvärr i en jobbig pott strax efter då jag fick se floppen nästan gratis och floppade tvåpar med Q9 på brädan AQ9. Min motståndare betade ut och jag satte honom på ett Ess, synade bara. Kom ytterligare ett A på turn och jag valde att lägga när min motståndare betade ut igen. Man måste ju lite på vad man får för känsla och jag kände mig slagen.

Är du verkligen så lös?

2010-10-07 @ 14:52:48 | Allmänt

Fick denna kommentar på mitt förra inlägg, tyckte den var intressant och ska försöka ge ett så bra svar jag kan:

"Morsning Rosjon. Jag railade dig i smyg mellan 21.00 och 22.30 :) Satt och skrev samtidigt och behövde ha en uppgift till :) Du spelade då Sverigerankingen och 500+50. Jag vet inte om du spelade ditt A-spel igår, men... nja... Är du verkligen så lös?
 
Jag menar, som i 500-hundringen... ställa med 86s med 1550 marker och mörkar på 100/50... Eller när du dubblade från 2500 marker till 5100 i Sverigerankingen via ställ med K6o... Jag är bara nyfiken, men hur kan du plussa så mycket med så ultralöst spel. Det krävs ju helt enkelt maxflax för att inte åka ut. Det behövs ju inte många "coinflippar" per turre för att oddsen att vinna ska bli mikroskopiska. Jag menar, fyra coinflippar vinner man bara 1 gång på 16... Inga höga odds för det precis... Jag fattar ju att du spelar för att bygga stack. Och bygger du väl stack så tja, då är ju bombarlivet enklare om man säger så. Men å andra sidan så krävs det att man spelar förbaskat många turneringar för att uppväga variansen. Men det gör ju du :) Du spelar nog antagligen lika många turneringar per vecka som jag gör på ett halvår... dvs ca 60-70 turrar. Och spelar man så många turrar som du gör på en vecka så vore det väl fasiken också om det inte blir fetestack och megaplus i en och annan turre. Men med det spelat är ju variansen grym. Jag antar att du snittar max 10-15% ITM. Själv så snittar jag 40-50% ITM, men så har jag ju en helt annan spelstil också :) Spelar man bara 1 eller 2 turrar i veckan så har man helt enkelt inte lust att åka efter 10 minuter :) Jaja, lycka till med liret, jag kommer att raila fler gånger. Ska nog förresten lira femhundringen ikväll... Blev sugen :) Så kanske syns vi runt bordet :) Ha det gött."

Svar: Ja, jag är precis så lös.......men inte hela tiden. Jag spelar periodvis väldigt tight, men kan lika snabbt slå om och spela väldigt löst.
Jag har som strategi att i stort sett aldrig komma under 10BB, hellre åka ut än att folda mig ner till 5BB. Kommer jag ner så långt så spelar ända inte uppdubblingen nån roll, när mörkarna höjs så är jag nere på 5BB igen. Så jag söker aktivt uppdubbling medan den fortfarande kan göra nån skillnad. Jag startar hellre en ny turnering än grindar mig kvar med extremt liten stack.
Så i 500krs så letade jag ganska aktivt efter en uppdubbling, är inte säker på att jag kommer ihåg handen,korrekt men gissar det var i sen position.
 Jag openraisar aldrig för att sen folda om jag ligger under 20BB, vilket betyder att jag antingen höjer 2.5BB  och sedan synar en reraise eller ställer direkt. När jag gör vad beror helt på situation och beror bara på vad jag tror kan ge mest betalt. Ställer med skräp för att få fold, eller ställer med monster för att det kan uppfattas som stöldförsök. Raisar 3ggr BB med skräp för att låtsas vilja ha action eller gör samma med ett monster för att jag faktiskt vill ha action.
I detta fall ställde jag för att få mörkarna och hoppades på fold. Och om jag inte får fold så står oftast 86s ganska bra mot min motståndares synrange så jag har fortfarande chans att dra ut. Har för mig att jag fick syn av JJ, alldeles förståeligt, och denna gång drog jag inte ut. En annan fördel jag ser med detta sätt att spela är att ju fler ggr jag gör så här och du tvingas folda desto bredare kommer din synrange att bli. Och till sist när jag får syn så har jag den bästa handen, och jag får nästan alltid betalt när jag har bra händer.

K6o, i Sverigerankingen. Den handen kommer jag ihåg mycket väl. Började SR som vanligt, spelade så många händer med potential som möjligt så billigt som möjligt innan flopp. Dubblade efter drygt en halvtimme upp med AA mot AK (Han höjde, jag reraisade, han reraisade, jag reraisade och han ställde, syn) Tror inte jag fått den synen om jag inte spelar som jag gör. Ligger på 10K tills jag floppar triss i femmor, då en nästan lika stor stack lyckas få in alla pengarna på med QQ på floppen men sätter runner,runner färg. 200 kvar. Dessa 200 lyckas jag jobba upp till 2500 genom att hela tiden leta efter situationer att dubbla upp i eller stjäla (och ha tur också när jag ställer in naturligtvis). Och detta var en typisk sådan situation. Spelaren på cutoff höjer upp till 800, jag ställer från SB med K6off i rent stöldförsök. Han väljer att syna med A9, ett 40/60 läge, fyra av tio ggr vinner jag. Helt ok odds för min del. Men hur kan jag försöka stjäla med en så dålig hand som K6o. Tja, om det vore en bra hand så vore det inte ett stöldförsök. Jag är förvånad över att jag fick syn av en så dålig hand som A9, i det fallet har jag själv (oftast) en betydligt tightare synrange.

Anledning till att jag försöker bygga en stack tidigt är att det är enklast då, och för att klara av att förlora coinflips längre fram. Precis som du säger så ska man ha mycket tur för att vinna flera coinflips på rad. Och om jag då riskerar hela min stack varenda gång så är risken stor att jag åker ut. De situationer du tar upp, med 86s och K6o är i mina ögon inte den typen av situationer, det handlar om att få in pengarna först så att du får fold equity. De coinflips jag måste vinna senare är de där man stoppar in allt preflop, AK mot par eller vice versa.

Javisst blir variansen större på detta sätt, men jag tror ändå att det är så man faktiskt vinner pengar i långa loppet. Precis som du gissar ligger min ITM% på strax över 10%, men av dessa så är en stor andel placeringar djupt in i pengarna. Säkert inte optimalt borde kanske ligga på 15-20% istället, borde kanske spela lite försiktigare, men 40-50% är alldeles för högt om du vill öka din bankrulle snabbt. Jag förstår din tankegång helt och fullt, och spelar man för nöjes skull och inte bryr sig om hur mycket man går plus då är det antagligen ett spelsätt som passar. Mycket speltid för inköpen.

Jag spelar istället för att ha så lite speltid som möjligt per vunnen krona. Topp 5 är de platser som ger pengar som ökar bankrullen, alla andra platser är totalt ointressanta, ger knappt tillbaka inköpet (nu menar jag 500krs och SR)
En sak är säker, om alla andra spelade som jag, hade jag varit tvungen att byta taktik.

Tack för en bra och intressant kommentar, raila gärna igen och ställ gärna frågor när du tycker jag spelar som en åsna;) Ibland är det precis vad jag gör. Och spela absolut 500krs, det är den turneringen med bäst värde på SvS anser jag. Spelar du så sällan som en till 2 ggr i veckan så är det den du ska spela.

Får väl pusha en sista gång för PAF Goldrush, när nu PAF har tagit fram ett så bra upplägg hoppas jag det blir många spelare. Ses vid borden!

Maltabilder

2010-10-07 @ 09:18:06 | Allmänt
Taxifärd till hotellet. Alla taxifärder gjordes med hjärtat i halsgropen, men faktum är att dödsolyckorna på Malta är lägst till antalet i hela EU.


Vi körde bakom polisens bombgrupp hela vägen, inga avstånd, men här svänger de plötsligt av. Kunde blivit "en jäkla smäll"


PAf:arna på väg in i casinot där vi spelade, cool byggnad, mindre cool placering med tanke på att vårt hotell var långt bort.


Damlaget är riktiga linslusar;-)


Dagen efter utslagningen och jag och Liv laddar om vid havet och poolen
"Walk of shame", vi tog en promenad och snackade bad beats efter att Liv blivit utslagen tillsammans med några andra PAF:are och Stefan som kvalat in via Betfair.Härligt klart vatten, med casino Dragonara på udden precis mitt emot vårt hotell. Där spelade vi våra enbordsturneringar. 


Klippbadet vid hotellet var kanon!


Så här såg det ut runt Casino Di Venezia där vi spelade SM


Finalbordet, med Ida som slog ut Liv och Peter i blå skjorta som satt vid mitt bord första dagen. Tina, turneringsledaren står och övervakar.


Intryck av Malta genom citat av Nalle Hedlund:
"Everything is yellow, paint must be very expensive here" på klingande stockholms engelska.

Sjuka

2010-10-06 @ 19:30:22 | Allmänt
Signe gjorde sin första dag på dagis idag, har redan slocknat helt slut. Siri och Sander såg riktigt hängiga ut i eftermiddags så när vi tog tempen efter middagen hade de feber bägge två. Marsch i säng och sjukstuga här hemma imorgon. Hoppas Signe är pigg och kan gå på dagis annars blir det svårt att få nåt gjort imorgon.

Sverigeranking ikväll och en hel del fler turneringar blir det nog. Raila gärna och skäll på mig när jag spelar dåligt!
Liv ska spela goodiebagen ikväll eftersom hennes driftsättning blev uppskjuten, ska se om jag kan få henne att kvala till Goldrush också.

Angry Birds och Goldrush

2010-10-06 @ 15:43:49 | Allmänt
Precis kommit hem efter att ha handlat och hämtat Sander. Vi satte oss och spelade Angry Birds ihop, riktigt kul faktiskt, otroligt svårt att sluta spela, väldigt beroendeframkallande.


Idag har jag städat källaren eftersom jag tänkte måla klart allting därnere. Hann så långt så att det är maskerat men sen var det dags att åka till skolan för utvecklingssamtal med Sanders lärare. Det var ganska dammigt därnere efter att rörmokaren borrat genom väggen så städningen tog längre tid än väntat, men får hoppas det går snabbt att måla imorgon. Uruselt väder ute så det är inte riktigt väder att stå ute att såga, men kanske bättre imorgon. Lite foder och socklar ska sågas nämligen.

Har som andra man anmält mig till torsdagens PAF Goldrush rankingturnering kl 19.30, ta chansen ni andra också, man kan kvala in eller köpa sig in för 40+4. Kvalen har redan börjat, ska nog spela några själv också. Känns som om det kan bli bra värde på denna turnering i och med att PAF addar en massa olika paket, så spelar ni inte så får ni skylla er själva. Alla som spelar SvS Sverigeranking borde spela PAFs också, betydligt bättre värde. Har retat mig länge på att jag fastnat i att spela SvS ranking då de inte ger något till vinnare, borde egentligen spela annat för bättre värde. Nu kan jag få både serien och värdet, trevligt. Och ju fler vi är desto mer värde addar PAF.

Här är prisstrukturen som den ser ut nu, kan bli mer då de reserverar sig för att de kan stoppa in mer:

http://secure.paf.com/Page.event?page=poker.xml&resource=3128

Det ungefärliga adderade värdet i oktober är €5000 och totalt på året är det ung €30000 ifall 100 spelare spelar varje kval. Vid 50 är det €25000 och vid fler ökar det väldigt snabbt.  Och då räknar jag bara det som PAF adderar. Möjligheten finns till SJUKT bra värde! Gäller bara att vi är tillräckligt många som spelar.


Igår blev det en ITM, kom bland de 20 bästa i European Daily, men blev brutalt utdragen på Everest återigen. SvS försökte jag mig på en bluff som inte gick hem. Inte så mycket spel igår, mer ikväll och imorgon.

Vi ses  i Goldrushen?

PAFs Damlag

2010-10-05 @ 19:02:04 | Allmänt

Dessa damer var det som försvarade PAFs färger på Malta i helgen:


Utsikt från vårt hotell (snodd från prosharks blogg, glömde fota från vår balkong, men de måste bott i rummet bredvid)

PAF Goldrush

2010-10-05 @ 18:55:47 | Allmänt
Nu har det kommit info om denna rankingserie:
http://secure.paf.com/Page.event?page=poker/pokertournament


Är du redo att ta dig an övriga spelare och kämpa om ära och berömmelse? Paf Gold Rush rankingserie är exklusiv för Paf Poker och kommer i längden visa vem som är den bäste turneringsspelaren 2010. Vinnaren lägger inte bara vantarna på den första skinande guldmedaljen. Vinnaren får också sköna prispengar och ett Paf Live event paket till GSOP Budapest och Paf Poker Challenge 2011 för ett totalt värde på 3 300 euro.

Gold Rush rankingserie 2010 består av två rankingturneringar per vecka, 3 månadsfinaler samt en årsfinal i Januari 2011. Paf adderar 10% av prispotterna i rankingturneringarna direkt till finalerna. Paf adderar dessutom i varje månadsfinal Live-paket till ex. Midnight Sun i Helsingfors och GSOP Live Malta. Club Paf och Paf poker adderar också ytterligare vinster varje månad.

Så här fungerar Gold Rush:
Mellan 4 oktober och 31 december spelas Paf Gold Rush rankingserie på Paf Spade Poker.
Två gånger i veckan (torsdagar och söndagar) avgörs de rankinggrundande turneringarna. Varje månad spelas en månadsfinal och i början av nästa år en årsfinal. Paf adderar 10% av prispotterna i rankingturneringarna direkt till finalerna. Paf adderar dessutom varje månad Live-paket till Midnight Sun i Helsingfors och GSOP Live Malta. Månads- och årsfinalerna är helt gratis för de kvalificerade spelarna.

Rankingturneringar
Varje torsdag och söndag kl 19:30 CET spelas de rankinggrundande turneringarna som kostar 44 dollar att vara med i. Rankinglistan, som uppdateras kontinuerligt på Paf.com och Facebook bygger enbart på dessa turneringar. Vid årets slut delas pris ut till vinnaren av Paf Gold Rush som ett bevis på att han eller hon är vår bästa turneringsspelare online. Förutom de sedvanliga penningpriserna kvalificerar sig top 5% i varje rankingturnering till månadsfinalen (se nedan).

Kval till rankingturneringarna
Du kan kvala in till rankingturneringarna via kval som spelas tre gånger om dagen (17:05, 18:35 och 20:35) samt två ytterligare samma dag som rankingturneringen (15:35 samt 17:35) och inköpet i dem är 5,50 dollar. En 44-dollarsbiljett är garanterad i varje kval.

Formeln för rankingpoängen ser ut så här:
5 * √ √B + 1 * (N - 1) / P

5 = Startpoäng
B = Inköp
N = Antal spelare
P = Placering

Månadsfinaler
5 procent av deltagarna (avrundas uppåt) i varje rankingturnering kvalificerar sig automatiskt till månadsfinalen. Månadsfinalen spelas den första onsdagen i månaden (ex. oktober månads rankingturnering leder vidare till månadsfinalen i november osv).
Från varje rankingturnering adderar Paf 7% av prispotten till nästföljande månadsfinalen. Månadsfinlen är gratis att spela och det går inte att köpa in sig, utan den är exklusivt för de bäst placeradespelarna i rankingturneringarna. Månadsfinalens startlista och nuvarande prispott uppdateras kontinuerligt på Paf.com.

Paf Poker och Club Paf adderar dessutom ytterligare priser i månadsfinalerna.

Man kan bara vinna en plats till månadsfinalen, och kan man inte delta utgår ingen ersättning. Det går heller inte att byta till en senare månadsfinal. OBS: Spelaren måste själva registrera sig till månadsfinalen genom att använda den biljett man vinner genom att komma Top 5%.

Årsfinal
De 100 högst rankade spelarna kommer att göra upp i Paf Gold Rush årsfinal. De 3 vinnarna av månadsfinalerna i Oktober, November och December är också de automatiskt med i årsfinalen.
3 procent av prispotten i varje rankingturnering adderas av Paf till årsfinalen, vilken spelas i början av 2011. Årsfinalens startlista och prispott uppdateras kontinuerligt på Paf.com.

Vinnaren av årsfinalen vinner, förutom prispengar, ett Paf sponsorkontrakt till GSOP Budapest i Februari och Paf Poker Challenge i Maj 2011, totalt värde 3 300 euro. Paf Poker och Club Paf adderar dessutom ytterligare priser i Årsfinalen.

Man kan bara vinna en plats till årsfinalen, och kan man inte delta utgår ingen ersättning. OBS: Spelaren måste själva registrera sig till årsfinalen genom att använda den biljett som Top 100 och månadsfinalernas vinnare får.

Stolt!

2010-10-05 @ 10:05:49 | Allmänt
En av anledningarna till att jag spelar är att jag älskar att tävla, och om det går bra är det ännu roligare. När jag inte ligger i högst upp i Sverigerankingen längre så tröstar jag mig med detta. Larvigt, jag vet, men lite stolt ändå.
Och tack sharkscope.com för att jag slipper hålla reda på all min statistik själv!

Byggstopp

2010-10-05 @ 09:03:07 | Allmänt
Igår måndag skulle byggandet satt igång igen. Rörmokararen har varit här och fixat det sista, nu ska han bara komma förbi och gå igenom det sista så jag förstår hur golvvärmesystemet funkar. Sen är det bara en hantverkarinsats kvar, den platsbyggda garderoben, sen gör jag resten själv. Men just nu så är Signe hemma eftersom hon är dunderförkyld, tappade till och med rösten och var rejält hes i helgen. Så inget byggande, funkar inte att börja på något och sen avbryta mitt i, det är inte så långa stunder hon kan och vill vara själv. På onsdag hoppas jag komma igång igen, det är inte så mycket kvar nu, men det som är kvar tar ganska lång tid, speciellt för mig som inte har så mycket erfarenhet. Blir i stort ändå rätt nöjd med resultatet;) Efter att ha varit rejält sur på allt vad hantverkare heter har jag efter mycket om och men fått tag i tre bra firmor. Synd att det ska vara så svårt att hitta dem bara. Tror de är ganska få. Nu vet jag vem jag ska ringa när jag behöver hjälp iaf och om ni vill ha tips så får ni höra av er.

Efter SM så hade jag en dålig söndag. Inga "i-pengarna-placeringar" alls, och jag avbröt mina inköp i förtid efter att ha tiltat efter att ha åkt ur GSOP Main Event och Mini-eventet. Man ska inte spela när det inte känns bra.

Tog nya tag igår kväll (tight omstart) och spelade bl.a Septemberfinalen i Sverigerankingen och lyckades vinna den. Så det blev lite återbäring från SvS;-). Gick även bra i European Daily på PAF/Ongame och blev till sist en 5:e plats, men jag hade förtjänat mer, men alla händer kan ju inte stå jämnt. Hade dessutom lite ITMs i andra mindre turneringar, men blev rejält bad-beatad i everests turneringar. Jag ser det däremot som ett bra tecken, om jag blir bad-beatad så har jag fått in pengarna som favorit, och det är det som är viktigast. 
För att bli bättre behöver jag spela lösare live och tightare online, så enkelt är det.

Snart börjar PAFs Goldrush, en rankingserie med mycket mervärde, den kan jag rekommendera.  På PAF nickar jag MrSn0w, enda sajten där jag inte heter något med rosjon, om ni sitter vid samma bord eller railar så får ni gärna hojta till i chatten. Ska försöka få Liv att spela med, men hon tycker ofta att det blir för sent att spela turneringar på vardagkvällarna, hoppas dock hon gör ett undantag.

Malta dag 3

2010-10-04 @ 11:59:36 | Allmänt

Knack,knack,knack! ”Hello,hello”. Vad är det som händer, tänker jag när det skarpa ljudet från metall mot trä väcker mig. Inser snart att det är någon som knackar med en nyckel eller nåt mot dörren på rummet. Klockan är 08.30 och jag är klart irriterad på mig själv över att jag glömt hänga ut ”Do not disturb” på dörr handtaget, men inte trodde vi väl att de skulle städa så tidigt en lördagmorgon. Snubblar upp lite groggy och öppnar, och ber dem återkomma senare, ”Later, please”. Skadan redan gjord, både jag och Liv är vakna och vi beger oss ner för ett morgonbad i det kristallklara vattnet innan vi tar frukost.

Sätter mig sedan och surfar och svarar på mejl i lobbyn, och skriver klart ett blogginlägg. Sen drar vi ner till klippbadet igen, träffar nästan hela gänget där och efter lite prat och bad där så sätter vi oss alla vid poolbaren och tar ett par öl. Jag och Liv velar lite huruvida vi ska spela €200-turneringen som börjar 16 eller ej men till slut bestämmer vi oss för det och går upp och dushar innan bussen går till casinot 15.00. Ringer hem efter att vi registrerat oss och lilltjejen är superförkyld, håller på att tappa rösten. Blir till att vara hemma från dagis på måndag. Barnen har varit på muséet och tittat på den kinesiska terrakottararmén som är på besök från kina och låter som om de haft väldigt kul hela tiden vi varit borta. Skönt!

Sen kör vi igång igen och jag bestämmer mig snabbt för att försöka slaska lite mer än i Main, orka sitta och folda mer. Kändes inte heller som om den tighta stilen var så lönsam i sällskapet, men det får vi aldrig veta. Det tar knappt en nivå innan jag är nere på 1400 (!) efter att ha startat med 7500. Om man nu ska slaska så bör man åtminstone ha turen på sin sida och min motståndare floppade stegen på BB med 86 och jag lyckades få in pengarna med öppet stegdrag och två överkort. Spelade mot honom i turneringen dagen innan och jag hade goda skäl att tro att han var tom, men hade fel denna gång.  Men han åkte ändå innan mig och jag lyckades arbeta mig upp till strax under startstack igen med hjälp av TT och AQ, och genom att stjäla så mycket som möjligt när tillfälle gavs. Försökte titta på floppar så billigt som möjligt, men träffade aldrig. Spelade mot de spelare där en träff på floppen var guld värd då man kunde få bra betalt, men icke-sa-nicke. Till slut satt jag där med K7 i hjärter på lilla mörken med 3,5K plus 150 så när cutoff höjde till 800 så ställde jag in då jag var helt övertygad att få vik av rätt många händer men han valde att syna med A3. Typiskt att man inte kunde haft A7 istället. A på floppen och jag fick raila Liv istället.  Liv åkte drygt en timme senare då hon kortstackad  ställde med 87 i hjärter, men fick syn av både QQ och KK. Ingen tur där.

Vi åkte istället in till centrum och tog en god middag och gick sedan hem till hotellet.  De andra i PAF-gänget spelade enbordsturneringar, men vi kände att det räckte, nu gällde det att sova så att vi är pigga när vi kommer hem till ungarna.

Sammanfattningsvis så spelade vi inte vår allra bästa poker på Malta, även om jag är nöjd med mitt spel i stort så finns det en del händer jag borde spelat annorlunda. Men förhoppningsvis har både jag och Liv blivit lite bättre spelare än vi var innan vi åkte. Men framför allt har vi lärt känna en massa nya trevliga pokermänniskor och PAF lyckades att skapa lite lagkänsla mellan oss alla. Mycket poker, mycket snack, trevligt folk, precis som vi pokernördar vill ha det.

Poker SM Malta Dag 2

2010-10-03 @ 17:38:23 | Allmänt

Liv startade aggressivt på sitt bord då hon fick hyfsade kort i bra positioner, själv stod jag utanför området och fick bara iaktta på långt avstånd vilket var lite frustrerande. Det höll i två nivåer sen ställde Liv med JJ efter att en annan tjej Ida höjt upp. Ida visade AK och tyvärr kom det ett ess på turn.  Synd att det inte gick vägen denna gång. Liv hade även hon klart sämre kortsnitt än vad man måste ha för att ta sig långt i en sådan turnering och ändå lyckades hon ta sig till dag 2. Återigen bästa placeringen i familjen, precis som i VMs sidoevent och på PPCn där hon var den som vann något ;( fast egentligen:)

Här är inlägget Magda gjorde om Liv på sin blogg, av den får man en ganska bra bild av vem Liv är: http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman/2010/10/vilken-fodelsedagspresent

Wild West turneringen började kl 18.00 och jag tog ett par öl på en restaurang i närheten av casinot tillsammans med andra spelare från PAF-laget och med Stefan som kvalat via Betfair, vi bytte alla historier om hur det gått i turneringen och analyserade händer och pokervärlden i allmänhet. Sen åkte de andra hem medan jag satte mig vid bordet. Det blev verkligen en vild turnering, där jag hamnade i position på en kille, Tomas tror jag han hette om jag inte minns fel, som jobbade på Malta för Betway med  ”allt möjligt,  pokerlärare, support, ja allt möjligt” och det var kul att få höra lite om Malta och Malteserna. Det blev en rejält vild turnering där ett bord utmärkte sig genom att det gjordes 1300 Euro i rebuys av tre personer. 5 minuter in i turneringen satt en kille med 80000 i marker och då startade vi med 4500 i marker. Vilt och galet spel, men jag lyckades ta mig ur med endast en rebuy och en addon, sammanlagt 20K efter rebuyperioden.  Strukturen var rejäl turbo, så jag spelade alla händer som inte var bara skräp och hann inte med mer än tre händer innan jag lyckades floppa tvåpar med min JT. Fick in markerna och min motståndare som hette Christian om jag inte minns fel, hade AA. Tyvärr kom A på rivern, Christian täckte mig och jag var ute. Inte kul;( Hörde sen att de som köpt in för så sjukt mycket till slut kommit 1:a och 3:a, så denna gång gick det vägen, men tror inte det är en vinnande stil i längden. Tomas kom tydligen också i pengarna vilket var kul, han var en solid spelare, det märktes. Men jag hade inte en monsterhand när jag reraisade honom direkt efter paus, jag var helt tom, men det var antagligen han med ;-).

Drog sedan till Casino Dragonara med Juhamatti som precis åkt ut ur Main Event på 20:e plats. Bra spelat av Juhamatti! Bara Peter kvar av Paf:arna och han lyckades bubbla på en 17:e plats. Han fick då ett tröstpris till Superweekendturneringen som Nordicbet anordnar i Tallin, men tackade nej.  Varje gång någon var all-in på bubblan låtsas-drog de i båttutan och sa att de var på väg till Tallin, men Peter slapp åka dit, då PAF istället fixade ett PPC-paket till honom. En bra idé med lite bubbelförsäkring för spelarna då de inte behöver ”fegspela” lika mycket som andra på bubblan, vilket iofs inte hjälpte här (och antagligen inte påverkade Peter ett dugg, han är inte typen), men faktiskt kan hjälpa kvalspelare att nåbättre placeringar än annars. Bra initiativ av PAF!!

Några ord om Peter och Juhamatti, båda med finskt påbrå. Bra spelare bägge, Peter älskar att syna och dricka Vodka-Redbull, Juhamatti dricker precis vad som helst. Vad som är otroligt för mig är att de överhuvudtaget kan lyfta korten från bordet med tanke på deras otroliga intag, men de verkar knappt påverkade Finnarna måste ha en speciell gen;) Frågan är hur de hade spelat om de var nyktra, men det lär vi aldrig få veta. De skulle antagligen inte alls spela lika bra.

På Casino Dragonara så mötte vi upp resten av Paf:arna som varit ute och ätit och nu spelade enbordsturneringar.  Otroligt kul att få spela och umgås lite, så det blev två stycken, ingen framgång för mig men Liv tog hem en andra plats, och jag fick chansen att agera hejarklack. Magda tog en andra och en tredjeplats och visade att taktiken för enbordsturneringar är ”Tight is right, Tighter is Righter”.  Hon hann dessutom med att köra sin typiska ”på med väskan, resa sig upp, sucka lite” när hon gått allin. Ett säkert tecken på en monsterhand, be warned.

Efter att både jag och Liv åkt ur den andra turren så gick vi hemåt genom festkvarteren på Malta, med lite ångest för att våra egna barn kanske snart är på liknande ställe och festar med sina kompisar. Jag hoppas bara att vi hinner ge dem sunda värderingar och rätt inställning innan de hamnar i dessa miljöer, för de lär tyvärr inte kunna undvikas helt. 

Poker SM Malta dag 1 del 2

2010-10-02 @ 10:59:49 | Allmänt

Efter att ha förlorat en tredjedel av min stack så fick jag tighta till mig rejält.  Misstaget jag gjorde var att jag spelade alldeles för stora potter i början. Lyckades hålla mig knappt flytande, dippade ner till 7000 men kravlade mig upp till 11k igen.

På  4h fick jag ett(1!) pocketpar i åttor, höjde, fick syn. Flopp t76, betade, fick syn. Turn 5 och jag ställde in. Han studerade mig i säkert 2 min innan han la sig. Förutom detta par var hittills AJ min bästa hand. Efter middagspaus fick jag lite bättre kort, fick par i åttor igen och återhöjde Lena som la sig och visade par i treor. Fick sen AK ett par ggr och återhöjde varje gång eller betade rejält om jag var först in i sen position. Ingen syn. Pilen80 som jag tampats med en del på kryssningar och online på PAF flyttades till mitt bord och fick platsen till höger om mig, inte bra. Han byggde sin stack stadigt med många syner av höjningar och lyckades alltid (nästan) ta hem potten till sist. Jag låg och harvade mellan 12 000 och 16 000 i marker, kom ingen vart, fick ingen syn när jag ville men återhöjningar när jag försökte stjäla.

Näst sista perioden, 7:e timmen så började Lillie spela fler händer och hon spelade dem stenhårt. Frustrerad och kortdöd tog jag till sist syn med KQ när hon höjde. Floppen kom 23K och Lillie höjde 5000 och jag ställde in mina sista 8500. Ingen instasyn så det kändes rätt bra om hon steker för en syn av 3500 till som borde vara en lätt syn. Tyvärr så synade hon och visade upp AA. Min vana trogen drog jag dock ut med en dam på rivern. Så fick man skämmas liteL. Uppenbarligen hade hon en hand när hon spelade.

Nu hade jag en ok stack och bara nån hand senare får jag 88, höjer och får syn av Lilie som sitter på stora mörken.  Floppen kommer K87 två klöver, Lillie checkar och jag bestämmer mig för att beta, men har återigen fel och hon lägger sig.

Ytterligare ett par händer senare får jag KK i första position och betar ut 2,5 ggr floppen och får fyra(4!) syn., bl.a. av Pilen80. Floppen kommer QJ3 och  stora och lilla har checkat så jag betar ut 5K, får bara syn av Pilen80. Ytterligare en dam kommer på turn och jag svär inombords men av någon underlig anledning gör jag om min hand till bluff och ställer med KK. Pilen80 funderar ett kort tag men synar sedan med AQ. Dåligt spel av mig, men hade bara 16K kvar när jag ställde och var för frustrerad över kortsnittet för att lägga mina fina kungar.

Fick 1200 kvar som jag stoppade in handen efter med J7 mot Lillies AK, så hon fick åtminstone lite återbäring. Ingen bra turnering för mig.

Satt sedan ett par meter bakom Liv och railade och läste ”Hypnotisören”, mycket bra bok, kan rekommenderas. Liv höll sig flytande på ett aggressivt bord där hon bl.a spelat mot trefaldige svenske mästaren Ferit Gabrielsson. Hon slutade dagen på 15300, dag 2 skulle börja med mörkarna 500-1000 och 100 i ante så en uppdubbling tidigt dag 2 behövdes.

Hem till hotellet där damlaget hade debreifing medan jag gick direkt upp och la mig, helt slut.

Första tanken jag hade på morgonen var ”Fan, jag åkte ut med KK”. Samma känsla som jag hade när jag åkte ur Venetians Deepstack i somras, även om den var 10ggr svagare nu så kände jag direkt igen tilten över att ha åkt ur en stor turnering.

Vi gick iaf upp och tog ett morgonbad i medelhavet, otroligt klart vatten vid klippbadet och minst 25 grader varmt, perfekt!

Dag 1B SM på Malta del 1

2010-10-01 @ 11:10:26 | Allmänt

Upp tidigt 04.10 och tog taxi till Arlanda, fasttrack genom säkerhetskontrollen och in i planet. Somnade efter starten, helt slut. Vaknade av att fruktosten serverades så blev bara 20 minuters sömn. Kände mig rätt pigg ändå när jag landade och sen åkte med en galen Formel1-wannabe (finns inga andra typer av förare på Malta kan man konstatera).

Väl framme på hotellet mötte jag upp Liv och vi tog en kaffe innan det var dags att ta bussen till Casino di Venezia.
Snabb registrering, lite foto på terassen och sen en pasta vid ett av haken bredvid. Sen var det dags för start och jag lottades på ett hyfsat bra bord tycket jag dock  2 spelare från PAFs damlag, Lilie, yngst med lite live-erfarenhet men väldigt aggressiv när hon väl spelade en pott, och Lena, en pokerräv som vet vad hon sysslar med. Två lite lösa, aggressiva spelare direkt i position på mig och det blev svårt att spela allt för löst.
Lyckades dock bluffa bort 2500 (startstack 15000) mot den enas KK (kunde funkat om han inte just dåp hade haft ett monster;() och sen blev jag rivrad när mitt tvåpar blev utdraget på river en annan ganska tight kille träffade sin dam. 10K efter två perioder, två timmar, och inte ett par, bästa hand AJ. Vad är det som händer?????

Nu måste jag hoppa i havet, innan jag ska tillbaks för dag 2, fortsätter rapporteringen om dag 1 senare.......