Trött och lite arg

2010-07-29 @ 21:20:43 | Allmänt
DISCLAIMER: Detta skrevs när jag var otroligt trött och arg, inte en av mina bättre dagar. Ta det med en nypa salt, skrivet av någon vars bägare precis runnit över.

En av mina största läckor förutom mitt tålamod är min trötthet. Igår somnade jag återigen när jag kommit långt i en turnering, vi var elva kvar i Sverigerankingen. Paus i turneringen och jag somnar direkt. Slutade på en sjunde plats Läcka eller en tillgång kan man ju undra egentligen. Med mitt spel kan det vara enbart en fördel att jag slumrar till i slutet av turneringar, vem vet. Kanske hade åkt ut mycket tidiigare annars.
Inte fokus på poker denna vecka, bara byggande, även om det blivit en del spel på kvällarna iaf.
Räknade ut att med min förra byggfirmas sätt att ta betalt har jag på fyra dagar med hjälp av min far tjänat in 100 000 SEK.
Hantverkare är per definition idioter, skurkar och banditer, åtminstone i stockholmsområdet. Och de har en förmåga att ta bra betalt för dåligt utfört jobb. Må de alla få fula barn och skatteverket i hälarna.
De behövs lika mycket som en Caps Lock knapp på en dator. Hur man kan ta så mycket betalt för så uselt utfört arbete är för mig en gåta. Burn MF's, burn! Jag föraktar dem alla från djupet av mitt hjärta.
Enligt DN så är trenden att fler och fler gör saker själva, vilket man kan förstå, klart ingen har lust att betala skattade pengar till en totalt inkompetent idiot, för nånting man kan göra själv bättre! Hantverkare, tvi,tvi,tvi.
Tjänar mer på eget hantverkande än på pokern just nu även om även den går bra. Åkte tyvärr på fjärdeplats i Sm-kvalet då personen som senare vann paketet gjorde antingen ett idiotspel eller spelade sjukt bra. Gissa åt vilket håll jag lutar.
Så är det i poker, ibland kan tveksamma spel löna sig, både för mig och de andra fiskarna.
I söndags så gick det lite plus igen, tack vare ett finalbord på Bodog. Som vanligt sjukt övervärde i flera turrar, snart kommer storklonken!
"Play fewer hands and bluff less often and you will immediately be a better poker player"
Greg Raymer

Turneringssöndag

2010-07-25 @ 15:37:46 | Allmänt
Återigen långt mellan inläggen, men det har varit fullt upp med annat, samtidigt som inspirationen trytit.
Livs och min jakt på platser till SM på Malta fortsätter, Liv spelar i Goodiebagserien på PAF där tre platser står på spel och jag försöker kvala in på vanligt sätt.
Liv vann senaste turneringen och ligger på tiondeplats sammanlagt men har spelat en eller två turneringar mindre än de andra så jag tror hon har en bra chans. De bästa sju resultaten från turneringsserien räknas, liv har fyra resultat och sista turneringen går i slutet på augusti. Hoppas hon hinner spela sju stycken.

Ikväll är det SM-kval på PAF, ett paket för $2500 garanterat, tror inte det blir övervärde, förutom att jag ska spela då

Har spelat ganske mycket de senaste dagarna och det har gått ganska bra, ingen fullträff men en del finalbord. Gjort ett par ganska tveksamma syner, och har gamblat en del med semibluffar, hade de gått in så hade resultaten varit ännu bättre. Hoppas dragen sitter bättre ikväll.

Nästa vecka blir det mycket byggande då min far är här med en hel arsenal av verktyg, så det lär inte bli mycket poker förrän nästa söndag, men ett par turneringar då och då kanske det blir. Skönt att det ska bli dåligt väder, hoppas det blir bättre igen veckan därpå dock.

Två bubblor

2010-07-21 @ 19:40:03 | Allmänt

Ber om ursäkt för att jag inte bloggat så mycket, men det är ju sommar och semester, vilket tar upp mycket av min tid.
Spelade en del turneringer i söndags, spelade ganska bra och försiktigt. Kom långt i två turneringar, $30K garatenterade på Cake (Guts Poker) och $50K garanterade på Everest. Bodog $100K garanterade gick åt pipan, så även cake $100K garanterade. Inte för att jag spelade dåligt och otåligt som förra söndagen, hade bara lite otur i avgörande lägen. Åkte på finalbordsbubblan i cake och på 15:e plats på everest. Inga stora pengar men kvällen slutade iaf plus.
Bestämde mig för att börja studera" Winning poker tournaments one hand at a time volume 2" som handlar om slutspelet efter att du kommit i pengarna fram t.o.m finalbordet. Det är en del som jag måste förbättra, har en känsla av att jag openraise-foldar för många händer, alltid kan man lära sig nånting.
Har dessutom hittat mig själv i Hendon Mobs databas. Inte speciellt imponerande resultat än, men det kommer säkerligen så småningom
Jonas Rosqvist: Hendon Mob

Har nu varit två dagar i skärgården och idag var jag hemma och satte upp gipsskivor och kollade så att elektrikern jobbade på, vilket han verkligen gjorde. Ikväll blir det lite poker på nätet, men är ganska trött så får se hur mycket jag orkar.

Men kan en enda hand få lov att stå!!??

2010-07-18 @ 01:02:18 | Allmänt
Har de senaste två dagarna spelat bra poker, lite väl aggressivt ibland, men hellre det än vekt och passivt. Tyvärr så är det fortfarande så att jag startar turneringar för sent, så på Guts sov jag mig till finalbord och till sist en nionde plats:(
Låg bättre till än så när jag somnade med 16 spelare kvar.
Idag har jag spelat flera turneringar, spelat dem bra och om och om igen fått in pengarna som klar favorit, men fisken har dragit ut iaf. Så trött man blir!! Om det finns nån rättvisa så klonkar jag stort imorgon i söndagsturneringarna. Brukar i vanliga inte bry mig nämnvärt men ikväll var det lite för många idiotsyner som fick dra ut med sin två-, tre. eller fyroutare. Man kan ju ibland undra vad folk tänker när de synar, antagligen inte alls.
Har idag påbörjat min hantverkarbana med att riva bort lite panel och slå upp lite reglar. 5 timmars jobb ger 2000 spänn i fickan skattat och klart eftersom jag slipper betala en hantverkare som jag antagligen ändå behövt övervaka medan han jobbade. Så istället för att betala en hantverkare hutlöst mycket så ger jag mig själv de pengarna i lön. Det är ju inte precis "rocket science" och eftersom jag är rymdingenjör så borde ju denna bana inte vara något problem. Gäller bara att ha tålamod och inte tappa humöret.
Precis som med pokern......

Volatile

2010-07-16 @ 09:00:38 | Allmänt

Inga trevliga pokerupplevelser de senaste dagarna. Lyckas inte med någonting, har för dåligt tålamod och mina händer vinner inte när jag har 50-50 lägen. Dags att tighta till sig igen, och få ordning på disciplinen. Åker just nu berg- och dalbana när jag spelar. Bubblade ett par turneringar på Betfair och var chipleader på Everest på bubblan, men spelade alldeles för aggressivt bubbelspel och lyckades åka som sista man innan pengarna
Skärpning!
Annars så letas det hantverkare här i Stockholm, främst elektriker. Att det varit 30 grader varmt och klarblå himmel betyder att jag och barnen badat varje dag, antingen i Flaten eller ute i Saltsjöbaden på fritidsbadet där. Getingbo både inomhus och utomhus har sanerats efter att ha suttit en timme i telefonkö till Anticimex, riktig getingsommar. Idag är det Livs sista dag innan hennes nästa semesterperiod, och efter helgen tror jag vi åker ut i skärgården. Den enda elektriker jag pratat med sa att han kunde fixa jobbet under nästa vecka så då kan vi lika väl vara på landet som att jobba hemma. Det vore dock skönt att bestämma hur vår utvändiga trapp ska se ut så jag kan börja bygga den, skulle helst vilja gjuta plintarna i helgen, men då vill det ju till att vi vet hur vi vill ha det.

iPad och homegames

2010-07-15 @ 10:19:18 | Allmänt
Första bloggen som jag skriver med min nya iPad. Steve Jobs sa att för att iPaden skulle bli en hit var den tvungen att var bättre att surfa på än en dator, bättre än en ipod på musik o.s.v. Vad gäller surfningen så är den verkligen bättre än datorn, musik har jag inte riktigt testat än. Kolla film och läsa böcker fungerar också över förväntan. Nu när min macbook air är på reparation så lär jag testa den ordentligt, men tyvärr kan man inte spela poker på den så sitter ändå med min extradator rätt mycket. Letar efter ett bra terminalprogram för att kunna fjärrstyra min dator, och på det sättet kunna komma åt pokerklienterna. Det fungerar men bara tillräckligt bra för nödfall, inget man vill göra tillräckligt vardags. Men när de löser det så kan iPaden ersätta min dator. Söndagens nätpoker bestod av ett par bad beats i början av kvällen vilket resulterade i dåligt spel resten av kvällen . En stor läcka jag måste jobba på. Två homegames har det blivit, första gången med ett ganska vilt gäng i drygt 7 timmar. 200 kr i inköp, 1-2 kr no limit. Efter 5 timmar så var min stack 1500 kr, men maniacen som bluffade bort mesta delen av pengarna lyckades bluffa in i mitt tvåpar i ess och kungar. Fick in alla pengarna i mitten men han sättet sin hålstege på rivern. Blev otroligt tiltad av att totalt spelat ut honom och sedan förlorade en pott på c:a 2400 på det sättet och slutade den kvällen 600 kr back istället. Trevligt med fisk men inte när de vinner. Igår var det lugnare och mer normala potter och jag slutade plus 386 kr efter 3 timmar. Om någon läsare har lust att vara med på sms-listan när vi kör cashgame, så hör av er. Men vänta er ingen större framförhållning;)

Två Eyes Wide Shut

2010-07-10 @ 01:40:36 | Allmänt
Har nu kommit hem till Stockholm igen, 85 mils körning blev det idag. Har så smått börjat spela online igen och det har gått väldigt bra. På Guts har jag spelat 5 turneringar, 1 finalbord och två biljetter till 100K garantin på söndagarna. På Betfair har jag spelat 3 st $55 Eyes Wide Shut 4K Guaranteed och vunnit två på raken.
På PAF är jag fortfarande superkall, men har bara spelat en turre där. SvS likaså, en turre och zilch.
Skönt att det går bra online iaf, för nu gäller det att snabbt spela in pengar till nästa Vegasresa.

Hemma har det också hänt saker, dörrar och fönster är på plats och det ser ut som ett riktigt hus från utsidan. Nu gäller det bara att få dit elen så att jag kan börja göra klart väggarna på insidan. Fick en offert på jobbet från byggfirman som byggde grunden och det visar sig att jag kan gå hemma och jobba med tillbyggnaden i ett år eftersom det skulle ta ungefär lika lång tid att tjäna in lika mycket efter skatt och arbetsgivaravgifter som konsult. Gissningsvis krävs det inte ett år heltidsjobb för att få klart tillbyggnaden, så om jag gör det själv får jag en hel del tid och pengar över. Då blir det mer tid till poker vilket hittills varit ganska lukrativt. Får hoppas det håller i sig.
Det måste finnas alldeles för få hantverkare i Stockholm eftersom de kan ta 800K för att bygga en tillbyggnad på 12kvm.Man mår lite illa faktiskt.
Men innan byggandet kan börja ska vi ha helg med barnen och utnyttja att det är 25-30 grader varmt, blir nog ett bad eller två. Nästa vecka blir det några homegames och så jobbar Liv, så det lär inte bli så mycket gjort då. Förhoppningsvis så får jag mer tid veckan därpå.

Condor Air

2010-07-08 @ 23:53:27 | Allmänt
Vaknade tidigt dagen efter och kollade kvartsfinalen mellan Brasilien och Holland, missade första eftersom jag var så trött, men såg andra då Brasilien verkligen inte var bra. Vinst för Holland och för oss blev det sedan frukostbuffé på South Point. Schysst frukost där allt fanns för $7.50, vilket alltså var vad flygbolaget Condor Luftdienst kostade på oss;-) Hade jag fått betala själv hade jag varit glad, nu kändes det bara som om de slapp undan billigt.
Å andra sidan var frukosten bra mycket bättre än den sockershock vi fått varje dag på the Venetian, där Continental frukost ingick. Bara bakverk fyllda med socker gjorda av smördeg, juice och frukt. Inte en vanlig brödbit i sikte. Continental, my ......
kl. 10.45 skulle bussarna hämta oss, men vi var i lobbyn och tog en kaffe vid 10.20 då bussarna kom, så vi lastade in direkt då vi snart insåg att det skulle bli ont om plats. Två bussar till 250 passagerare med en massa bagage. Billigt för flygbolaget, stressande för passagerarna.
Kom ut till flygplatsen ganska tidigt iaf, så vi kunde ta ett par öl och kolla nästa match, Urugay-Ghana.
Hann inte se klart den innan vi skulle borda då det blev förlängning.
Flygningen gick bra, frågade flygvärdinnorna ett par ggr om connecting flights, svaret var alltid att det var ordnat.
Så kom vi till Frankfurt och vi kom till sist till Transfer Checkin för Lufthansa som tydligen skulle ge oss våra boardingkort. Det visade sig att vi var bokade på ett flyg 5 timmar senare, och att Condor hade fipplat så att vi inte kunde få våra boardingkort utan att besöka Condors biljettlucka på andra sidan flygplatsen.
Irriterade men med lite förhoppning om att kunna boka om tll ett tidigare plan så gick vi dit. Där var det kaos med fem anställda och två terminaler och en låååång kö. Kom fram efter en timmes tittande på världens mest ineffektiva människor. Man skulle velat gå fram och ta dem i nackskinnet och ge dem en rejäl utskällning. Hur #€%& svårt kan det vara? De har haft drygt ett dygn på sig att fixa det och det är rent kaos. När vi väl kom fram så sa de bara att Lufthansa hade fått allt de behövde, bara att checka in som vanligt. Tjatade ett tag men fick till sist ge oss.
Försökte checka in hos Lufthansa men de lyckades inte, och fick efter en kvart rådet att besöka Lufthansas biljettluckor. Gick dit, väntade och fick beskedet att Condor måste fixa detta, vi var tvungen att bege oss tillbaka till deras luckor.
Vid detta laget i en 35 grader varm flygplats, så var jag beredd att börja ta till våld, men när vi sedan försökte ta oss tillbaka till Condor så var hela den delen av flygplatsen avspärrad av tysk polis p.g.a bombhot!
Fick tag i tanten som skickat oss till Lufthansa och 3 timmar efter att vi börjat jakten på våra boardingkort, med förhoppning att komma hem i hyfsad tid så kunde vi passera säkerhetskontrollen. På planet och sedan hem till ungarna hos framor och farfar, otroligt skönt att få träffa dem igen efter nästan 10 dagar, en aning längre frånvaro än vi tänkt oss.
Som vanligt när vi ska till Las Vegas strular det, så det lär väl bli lite efterspel här med, men berättar mer om det när det blir aktuellt.
Sitter just nu på Jylland och åker imorgon hem mot Stockholm efter Legoland och annat. Börjar redan så smått planera nästa resa till Las Vegas. Mer poker, och mindre runt omkring då....nån som ska med?

Leaving Las Vegas.....not

2010-07-06 @ 04:14:02 | Allmänt
Så var det dags att lämna Las Vegas för denna gången. Eller? Nja, det visade sig att flygplanet som vi skulle flyga med hade ett tekniskt fel.
Men det sa de inte till oss förrän vi bordat planet, där vi sedan satt i nästan tre timmar. Under tiden som vi satt och hoppades på att de skulle kunna reparera planet så hade flygbolaget redan insett att det inte skulle gå och bokat in oss på hotell.
Så efter att ha väntat på väskor i en timme till så var klockan till sist 20.30 innan vi återigen var på ett hotell i Vegas. Denna gång blev det South Point, söder om flygplatsen, långt från The Strip. Hotellet var nytt och stort, men ett klientel bestående av försenade flyplanspassagerare och amerikanskt white trash.
Priserna på hotelet var dock betydligt billigare än på något annat ställe jag varit på i Las Vegas. Flybolaget stod för buffén, helt ok om än inte Flamingoklass. Jag fick chansen att vräka i mig amerikanska pajer som jag älskar.
Funderade ett tag på att åka in till Ceasars Palace och spela en turnering klockan 10 men valde istället att spela cashgame i South Points pokerrum - NL Holdem $1-2.
Vid bordet satt från början en hel del lokala förmågor som verkade vara inventarier. Först fick jag för mig att de var lokala grinders, proffs, men med tanke på hur de spelade så kan det inte vara fallet.
Jag köpte in mig för $200 och hade efter 30 minuter lyckats minska stacken till $60 efter en dumsyn när flushen kom på rivern, jag hade två par, och efter att ha bluffat och sedan blivit rebluffad.
Så det blev till att plocka upp $100 till så att jag hade en ok stack iaf. Tightade till spelet och spelade mer aggressivt med mina bra händer. Träffade bra och fick bra kort, så efter ett par timmar var stacken tillbaka på $300.
Vid bordet satt två stycken tyskar, som lät precis som tyska filmskurkar i en Indiana Jones film. Den ena killen satt precis innan mig, och av en händelse så fick jag alltid bra händer när han limpat in och jag reraisade honom ideligen.
Den här gången satt jag på andra position och han på UTG. Han limpade in som vanligt och jag höjde upp som vanligt till $12. Alla andra lägger sig men han synar.
Floppen kommer 35Q i spader och han checkar. Jag gör en cbet som vanligt, trycker in 20 dollar, han synar. På turn kommer spader 7 vilket ger mig triss. Han betar nu ut 45 dollar och min första instinkt är att lägga mig.
Sedan funderar jag på syn, för att eventuellt ta hem potten om brädan parar sig. Jag är nämligen ganska övertygad om att han har färgen. Men han har nog inte nötfärgen, det stämde inte att han skulle limpa in UTG och sedan enbart ta syn när jag höjde om han hade en monsterhand. Han hade tidigare betat rejält när ha hade bra händer.
Jag bestämmer mig därför för att se om jag kan vinna handen med en semibluff. Jag reraisar till $120 och han börjar fundera. I och med att han inte instasynar vet jag att han inte har nötfärgen. Frågan är om han orkar lägga sin färg. Han sitter kanske tre minuter innan han suckar och slänger sina kort i mucken efter att ha visat två mellanhöga spader.
Han frågar mig om jag hade esset och jag, mån om min vid detta laget solida image, säger att jag hade två ess varav ett var spaderesset. Och han tror mig.
Sedan lyckas jag med alla bluffar och behöver bara visa när jag har bra händer. En hel del folk som bara satte sig vid bordet och spelade bort $100 som ren underhållning och efter 5 och en halvtimme vid bordet gick jag upp på rummet med $648 på fickan. Till och med turneringsfiskar kan ha tur ibland.
Om några timmar skulle vi göra ett nytt försök att lämna Las Vegas. Det skulle visa sig inte vara helt problemfritt.......

Dagen efter, Route 66

2010-07-06 @ 04:07:35 | Allmänt
Dagen efter att jag åkt ut ur $340 Deepstackturneringen på Venetian var jag fortfarande rejält besviken. Bestämde mig dock för att försöka förtränga allt som hade med poker att göra och försöka hitta på något annat att göra.
Vi bestämde oss för att gå och se en show till eftersom vi inte var helt nöjda med Viva Elvis. Vissa delar av den var riktigt bra, de delar som var Cirque de Soleil, nycirkus. Men även om man känner till rätt många Elvislåtar så är man inte ett jättefan. Det fanns det rätt många andra av i publiken och det var rätt bra drag i showen.
Kul med amerikaner som tjoar till lassojonglerande cowboys på scen, inte direkt det man förväntar sig om man går i på något likande i Sverige. Yeehaw!
Eftersom jag blivit helt frälst i Cirque de Soleil efter att ha sett Love förra året (Årets show i vegas 2008,2009 och 2010) så vill jag gärna se något annat bra av Cirque. Fastnade för Ká som går på MGM Grand. Passade bra också eftersom vi gärna ville gå på en bättre restaurang och Joel Robouchon - "Chef of the Century" har två restauranger där. Vi valde den mindre formella L'Atelier och bokade bord.
Sedan blev det köande vid Tix4Tonight där man kan få tag i biljetter för bra mycket billigare priser än ordinarie pris, men endast till samma kvälls föreställningar. Fick tag i riktigt bra biljetter längst fram.
Låg sedan vid poolen och inte bara solen brände utan även nederlaget från gårdagen sved. Otroligt svårt att släppa förlusten. Men jag tror att jag blivit en mycket bättre pokerspelare på denna resan och ju mer erfarenhet man får desto bättre.
Efter en liten stund vid poolen var det dags för match som vi såg på baren Stadium by Lagasse. Lagasse är en kock som även har Delmonicos på Venetian. Denna sportbar är den bästa jag någonsin varit på ur flera perspektiv.
Det finns tv-apparater överallt, man ser alltid en skärm oavsett var man befinner sig, till och med på toaletterna, så att man inte ska missa en sekund av det evenemang man tittar på. Stora tvskärmar ute i lokalen, den absolut största HD-skärmen jag någonsin sett. Där skulle man se varenda fotbollsmatch man kollade på. Lägg sedan till att det är otroligt bra mat, Amerikansk-Mexikansk Crossover och ovanpå allt detta så är det prisvärt, vilket man inte kan anse allt vara i Las Vegas.
Ofta är det väldigt bra men ändå alldeles för dyrt. Men denna sportbar som anses vara en av amerikas 10 bästa är helt och hållet prisvärd. Defintivt värd ett besök om man är i Las Vegas.
Efter matchen blev det en tripp till Premium Outlets, Liv och Cattis gillar att shoppa och jag tröstade mig med att köpa nya skjortor och skor på Kenneth Cole.
Hem, byta om och sedan blev det taxi till MGM Grand. Sedan blev det middag på L'Atelier. Liv hade glömt sina glasögon på hotellet och vi fick därför läsa menyn högt för henne, för att hon skulle kunna välja. Orutinerat.
Eftersom jag är galen i foie de gras från anka efter en resa till Air sur l'Adour i södra Frankrike där de nästan alltid hade det på menyn, valde ut två tapas och en varmrätt där denna ingrediens ingick i allihop.
Först halstrad Foie de Gras och sedan två miniburgare gjorde på anklever och till sist vaktel stoppad med anklever.
Jag var helnöjd med mina rätter men tror inte de andra var lika nöjda. Tyckte dessutom att servicen var sådär, det finns nog mer prisvärda restauranger om man inte är ankleverfreak som jag.
Men desserten var en riktig höjdare, ett riktigt konstverk!
Click here to see original size

Sen var det dags för Ká. Går knappt att beskriva, måste upplevas. Fortfarande är Love den bästa Cirque de Soleil jag sett, men Ká är verkligen bara snäppet under på andra plats. Fantastiska kostymer, otroligt cool scenografi och häpnadsväckande artisteri. 5 av 5 solar (Love får 5,5 av 5).
Istället för taxi hem så tog vi sedan monorailen och passerade bl.a Flamingo där vi bodde förra året, en liten nostalgitripp. Gick förbi pokerrummet och kollade om finalbordet var avgjort, och de två återstående spelarna hade precis gjort en deal. En av de två var killen som satt vid mitt bord och till sist slog ut mig, storstacken.
Vet att det var mycket poker kvar när jag åkte, men det svider inte mindre för det. Lär ta ett tag innan jag kommer över den missen.

Dagen efter hyrde vi bil och åkte till Hoover Dam och South Rim på Grand Canyon. Vi avverkade 560 miles på en dag och hann ändå med en halvtimme Hoover Dam och två timmar Grand Canyon. Tog en jäkla massa bilder, men det går liksom inte riktigt att förstå hur djup och enorm Grand Canyon är genom att titta på bilder. Bästa sättet är att åka dit och gå så nära kanten man vågar. Det skakar i benen, det kan jag lova.
Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size
Click here to see original size
Click here to see original size
Click here to see original size

Click here to see original size
Click here to see original size