Kräftor

2012-08-31 @ 17:33:51 | Allmänt
Det var ett tag sedan jag skrev något inlägg, inte haft något som jag har haft lust att skriva om när jag väl haft tiden.
Röstningen om min syn sist drog 287 röster vara 7 personer röstade för fold. Blev en del röster trots att de sajter som speglar bloggen inte speglar alla typer av objekt, får helt enkelt försöka komma ihåg lägga ut länkar också. Här är länken om någon ännu inte sett handen. 
http://www.pokerhandreplays.com/view.php/id/4510714
Jag tvivlade egentligen inte på hur resultatet skulle bli, kommentaren skrevs  i affekt, och som vanligt ser man annorlunda på händer när man funderar på dem efteråt, än man gör just i stunden de utspelar sig. Gäller bara att lära sig av sina misstag och inte göra om dem (alltför ofta).
 
Pokern har inte gått direkt strålande sen sist, spelade en bl.a satellit till Superweekend och blev rejält utspelad i handen som fällde avgörandet.
Tror vi startade med 10K och att jag hade kanske 11K, när gdaily höjer till 900 utg+1 och han får en syn av en kille med 9K. Jag har 88 och bestämmer mig för att höja upp, bettar 2.7K , gdaily lägger sig men den andra killen ställer in. Av någon anledning synar jag och han har AA. Bra spelat av honom och mindre bra av mig.
 
Annars har jag mest sprungit in i monster eller förlorat en hel del AK mot Ax i avgörande lägen, flipparna har inte gått min väg helt enkelt. Lär bli helt galet när det vänder. 
 
Har hunnit med ett barnkalas för Signe också, vi hade planerat vara ute då vi bjöd 22st 5-åringar, men som tur var kunde inte alla och det gick helt ok att ha det inomhus.
 
Får också gratulera en annan "pokerpappa" till nytillskottet, grattis Marcus. Visst tänker man ibland att vi skulle kanske skaffa ett fjärde barn, speciellt när man ser söta små webbisar, men nu får det räcka.
 
I helgen blir det kräftkalas i Östergötland, hade dessutom planer på att köpa på mig ett nytt pokerbord när jag ändå var i närheten av säljaren, men insåg snabbt att jag inte får plats med både det och familjen i bilen på vägen hem, så det får vänta ett tag till. Det är ändå alldeles för länge sedan jag hade pokerkväll hemma, så det får vänta ett slag till.
 
 
 

Katastrofal syn

2012-08-23 @ 21:23:17 | Allmänt
Igår blev det vinst i Startstacken (bara 8 med så den räknas knappt) och en andraplats i Lilllördag där jag förlorade HU mot skuja, vilket jag inte tar så hårt då han är, om inte den bästa turneringspelaren på SvS, så en av de bästa. Går väldigt sällan bort sig, solid utan att vara en nit, tiltar sällan i spelet även om han ibland kan verka tiltad i chatten.
Kouvalainen railade nån polare som jag slog ut med en "katastrofal syn", och  ni får helt enkelt rösta nedan:
 
 
Dagen efter mitt "Skäms ni inte" inlägg kom uttalandet från Team 5050poker, bra tajming. 
De beklagar, skäms över att ha representerat ett bolag som visade sig vara misskött, men sa sig inte varit inblandade i den dagliga driften.
Visserligen har det stått på 5050pokers hemsida under 2010 att Johan Berg, "lagkapten för Team 5050", skulle vara ansvarig för verksamheten på Malta, men det är något han förnekar genom en vän på pf.nu.
Hans inblandning bestod som mest av att ta med pärmar hem till Sverige, påstår han. Om man ska tro aftonbladets artikel har han kanske varit en aning mer inblandad än bara medlem i Team 5050:
 
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/poker/article11973667.ab
 
Det är bra att de uttalar sig, och eftersom de säger att "Vi har, på samma sätt som andra, blivit hårt drabbade av det inträffade - både som spelare och aktieägare." så är den välvilliga tolkningen att de inte fick förhandsinformation och tog ut pengar innan möjligheten försvann. Den mindre välvilliga tolkningen är att de egentligen inte ger några svar på den frågan alls
 
Som jag tidigare sagt tror jag inte att Team 5050 är anledningen till att 5050poker gick dåligt, teamet bekostade säkert sig själv i form av rake. Men jag ifrågasätter om en pokersajt ska ha så hög rakeback att de måste betala en del av rakebacken i form av resor och inköp i sina försök att dölja detta för det nätverk de tillhör. Det är uppenbarligen så att vinsten på dessa spelare är alldeles för låg och att pokersajterna istället bör koncentrera sig på att dra till sig många nöjespelare istället för några få regulars.
 
Om det är några pokersajter jag skulle undvika är det just dessa som har pokerteam som "bekostar sig själva". Risken är alldeles för stor att sajten har för liten marginal, att vinsten inte räcker till för att täcka kostnaderna och vi har ju redan sett vad som kan hända när pengarna tryter, både vad gäller Full Tilt och nu senast 5050poker.
 
Sommaren känns som den är slut men avslutar inlägget med lite bilder.
 
Signe hamnade på första sidan på poker.se.
 
Signe i sin födelsedagsklänning
 
Kanske sista glassen sista riktiga sommardagen vid Flatenbadet
 
 Påminner alla som vill kommentera och få svar att kommentera på http://rosjon.blogg.se, annars är risken stor att jag missar kommentarerna
 
 

Han shot first.....

2012-08-21 @ 23:09:07 | Allmänt
http://youtu.be/qJlbPXZEpRE
 

Skäms ni inte?

2012-08-21 @ 20:33:28 | Allmänt
Olle Langenius och Cem Yeter, styrelseledamöter:
"Vi har inte kunnat se att det föreligger misstanke om brott utan snarare att ledningen i bolaget brustit i kompetens, kontroll och översikt i driften av framförallt det Maltesiska bolaget 5050Poker LTD."
 
Jag har inte förlorat en spänn (vad jag vet) och ändå blir jag så jävla förbannad när jag
 läser detta.
Alla vet att bolaget gjort av med 85% av spelarnas pengar, åtskilliga miljoner kronor, pengar som skulle hållas åtskilda från bolagets egna tillgångar. Ingen är så inkompetent så att man tar av dessa pengar för att betala bolagets utgifter utan att ett brott begåtts. Möjligtvis är man brottsligt inkompetent. Bara det faktum att det är möjligt att komma åt spelarnas pengar är brottsligt. Misstanke my ass! Det blir fan inte mer sannolikt än så.
 
Att påstå att det inte finns någon misstanke om brott är höjden av arrogans och ett hån mot alla som förlorat pengar när dessa brottslingar förskingrat spelarnas pengar.
Att inte avveckla verksamheten när pengarna tog slut för drygt ett år sedan och de insåg att affärsidén inte höll, utan istället hålla bolaget under armarna med spelarnas pengar kan inte vara något annat än brottsligt.
 
Att göra ett sådant uttalande och samtidigt komma med ett pressmeddelande om upphörandet av Team5050 ger inte pressmedelandet någon som helst trovärdighet:
"Under den pågående interna utredningen har det inte framkommit något som tyder på att spelarna i Team 5050 har förorsakat eller på något sätt bidragit till den aktuella situationen som 5050poker befinner sig i."
 
Först ingen misstanke om brott och sedan förväntar man sig att vi ska tro på vad man säger om Team5050? Om förhoppningen var att man genom pressmedelandet skulle minska trycket på att de som ingick i teamet ska uttala sig så misslyckades man kapitalt, genom att först påstå att det inte ens finns misstanke om brott vad gäller hur spelarnas pengar förskingrades. Jag som tidigare aningslöst inte misstänkte teamets medlemmar alls, börjar ju nu tvivla när dessa två uttalande ses tillsammans. Hur ska jag kunna veta att teamet inte fick ut sina pengar innan allt uppdagades av resten av spelarna. Det är dags för medlemmarna i teamet att uttala sig om de inte ska bli dömda i sin frånvaro. Den som tiger samtycker!
 
Några vars tigande jag har mer förstående för är bylings och till och med Lapproffes (jag ska inte låta det bli en vana, jag lovar).Jag hoppas och tror att det är bra att de väntar med att avslöja det de påstår sig veta om turerna kring 5050poker tills utredningen kommit betydligt längre, varför ge de skyldiga chans att hitta på förklaringar, gömma undan bevis och synka sina berättelser. Jag hoppas dock att de skickar allt de vet till ekobrottsmyndigheten och ansvarig åklagare, de behöver få veta och ta igen försprånget.

SM på Malta!

2012-08-21 @ 17:49:48 | Allmänt
Poker-SM Live kommer att spelas på Casino Portomaso på Malta i år mellan 28 november och 1 december. PokerStars är huvudsponsor och kommer att garantera minst 100 spelare i huvudturneringen.
 
Det såg länge ut som om det inte skulle bli något live-SM arrangerat av SvePoF överhuvudtaget, det har varit ont om tid, men jag tror att man trots motgångar kom fram med den bästa möjliga lösningen. Jag kommer absolut att försöka kvala dit, men oavsett så lockar Malta mig, spelade förra gången SM gick där och gillade ön, åkte dessutom med PAF den gången och ett ovanligt trevligt gäng spelare. Lite senare i år, kanske är vattnet knappt badbart, men de som följer bloggen vet att det oftast inte är ett problem. Jag hoppas att jag möter upp Pokerstar där, en man jag träffat alldeles för lite på sistone. Tyvärr blir det kanske svårt att ta med barnen, men om Liv också vill spela finns det risk för att det blir tufft med barnvakt på Malta. Kanske Pokerstar kan skippa sin tighta spelstil och ställa upp som barnvakt dag 2 efter att han bustat med J2off dag 1..... 
 
Pokerfinnkampen flyttade på sig, antagligen för att inte krocka, redan när jag fick det meddelandet misstänkte jag att något var på gång. Skönt att något äntligen är bestämt och jag hoppas att SvePof får fler sponsorer till sitt Live-SM, Jag räknar kallt med att PAF skickar dit spelare efter uppehållet förra året, Betsson, Unibet och Betfair är andra som borde kunna tänka sig köra kval dit. Hoppas kan man ju alltid!

Om skon passar....

2012-08-20 @ 22:25:46 | Allmänt
Söndagens turneringar blev en salig blandning av dåligt spel, oturliga utdragningar men slutade lillplus iaf. Spelade ganska få turneringar jämförelsevis, men lär bli fler ju närmare hösten vi kommer.
 
För de som såg första avsnittet av Justice och vill se resten är här länken till alla 18 delarna:
http://www.youtube.com/watch?v=kBdfcR-8hEY&feature=list_other&playnext=1&list=SP30C13C91CFFEFEA6
 
En lustig sak har också hänt. Fick ett mejl från en pokerbekant som läst en av mina antagonisters senaste blogginlägg, som tydligen handlade om mitt förra inlägg. Jag var naturligtvis tvungen att läsa av ren nyfikenhet. Hade inte honom i åtanke när jag skrev inlägget, målgruppen var en helt annan, men den här karln verkar tro att det mesta kretsar kring honom;) Som tur var gick inlägget även hem hos dem det var tänkt för.
I vilket fall så verkar han ha känt sig träffad, och efter att ha läst hans inlägg kan jag förstå varför. I guess if the shoe fits.....
 

Internetpersonligheter

2012-08-19 @ 19:37:04 | Allmänt
Skyldig eller oskyldig, rätt eller fel, vi vet inte, men vi anar, tror, antar. På pokerforum blir trådarna snart långa. 
Att vara tvärsäker på att man har rätt är skönt, inga tveksamheter, inga tvivel. Det absolut enklaste sättet att ta sig genom livet är att helt enkelt klassa alla som inte tycker som en själv som mindre vetande.
Allt målas i svart eller vitt, inga svåra val, där man väger för och emot,  tar intryck av vad andra tycker, alla andra är ju ändå idioter som knappt kan tänka själva.
Det finns helt enkelt inte på kartan att man har fel eller att någon annan kan ha något vettigt att säga. Alla har narcissistiska drag, men det finns vissa som uppvisar ett mer extremt beteende.
Ett mer extremt beteende utmärks av följande drag:
 
-Har en grandios självbild (till exempel överdriver framsteg och talanger, förväntar sig att bli betraktad som överlägsen utan lämpliga meriter).
-Är besatt av fantasier om obegränsad framgång, makt, briljans, skönhet, eller perfekt kärlek. Tror att han eller hon är "speciell" och unik och bara kan bli förstådd av, eller bara borde umgås med, andra speciella eller högstatuspersoner (eller -institutioner).
-Kräver stor beundran. Har oresonliga förväntningar på speciella förmåner eller omedelbar respons på hans eller hennes förväntningar.
-Är interpersonellt exploativ, det vill säga utnyttjar andra för att uppnå sina egna mål.
-Brist på empati; är ovillig att känna igen eller identifiera sig med andras känslor och behov. Är ofta avundsjuk på andra eller tror att andra är avundsjuka på honom eller henne.
-Uppvisar arrogans, hotfulla beteenden eller attityder.
 
Själv har jag en aning svårt när någon uppvisar just dessa egenskaper, särskilt då dessa åtföljs av en stor dos dubbelmoral.
 
Om ni vill kommentera något inlägg och hoppas på svar så måste ni tyvärr just nu kommentera på http://rosjon.blogg.se, eftersom jag inte får någon notifiering om ni kommenterar nån annanstans, vilket gör att jag annars oftast missar era kommentarer och därför inte kan ge nån respons.
 
 
 
 

Rättvisa

2012-08-18 @ 17:42:41 | Allmänt
Får väl börja att lägga ut en länk till samma film som jag bäddade in i mitt förra inlägg då det inte syns överallt jag publiceras.
 
I'm such an awesome guy:
http://youtu.be/-GS2-hPAyQc
 
Senaste veckan har jag kollat in en förläsningsserie om filosofi, riktigt bra, och visar dessutom på hur man kan debattera saker utan att ta till personangrepp, denna serie rekommenderas särskilt till dem. 18 delar tror jag denna serie består av, jag är på del 5, där man börjar ta upp Kant. Tycker ni det låter trist? Kolla fem minuter på första så tror jag ni ändrar er....
 
http://youtu.be/kBdfcR-8hEY
 
Vad gäller 5050 så hoppas jag fortfarande på byling som verkar ha lagt ner mycket tid på efterforskningar och jag respekterar att han inte vill riskera att hänga ut oskyldiga i onödan. Jag tror att risken att han skulle bli stämd för förtal eller ärekränkning är låg, men bästa sättet är att ha på fötter innan han går ut med vad han vet.
Jag hoppas att han inte lackat ur och att han verkligen kommer att publicera vad han vet, om inte på pf.nu så någon annanstans. Bara den lilla informationen om att SvS försökt anlita 5050 för konsultation angående plattformsbyte gör att det vattnas lite i munnen. Läs hela tråden här:
http://pokerforum.nu/forum/showthread.php?p=1708978#1708978
 
Sen finns det ju alltid folk som får saker om bakfoten och försöker skapa problem där de inte finns. De påstår ofta att de vet en massa som de ska avslöja inom kort, men har alltid en "bra" ursäkt till varför de inte gör det. Rädslan för stämningar verkar vara stor, för nedstängda bloggar också, risken är i realiteten liten, under förutsättning att det man publicerar inte är rena lögner, och det kanske är där problemet ligger egentligen. Kul att det manas till tålamod när man själv inte har något.

I'm Such an Awesome Guy

2012-08-18 @ 09:27:55 | Allmänt

Låter lika bitter som jag......

2012-08-15 @ 20:15:30 | Allmänt
....enligt min fru. Annonsen är hittad på blocket
 

Kollapsad vedhög

Säljes av Per-Erik Hall. 14 augusti 17:36. Ta bort, ändra, förnya annonsen.
 
Kollapsad vedhög
 
Nu har jag staplat om den här j-vla HÖGJ*VELN för sista gången! Den rasar stup i ett, oavsett hur jag staplar skiten. Den består till ca 95% av nyhuggen tall och resten björk i lagoma stora och lagoma långa bitar. Igår staplade jag om halva högen, 2 gånger, i morse såg det ut som om någon terroristledare övat sprängteknik på den inatt. Pga av våran eminenta sommar så är det inte dom vackraste vedträn som ligger där, men dom är inte lika gamla och möglig som dom ser ut, FAKTISKT! Som sagt, jag ska inte ödsla mer av mitt dyrbara liv på högen utan säljer det mot självplock. Det är ca 6500 liter ved, ta det du vill ha, priset är 1500 kr oavsett om du plockar till en vedkorg eller om du tar allt. Ev byte mot nå roligt, typ en bättre sommar, längre semester, en fungerande bantningskur, en katt som inte spyr på mina mattor, 3 st femhundralappar, 15 hundralappar eller nå annat kul. Vill ingen ha skiten så komposterar jag skiten och börjar odla metmask i jorden som blir.
Står/ligger i centrala Ilsbo. Är jag inte hemma så lämna stålarna i stöveln på bron. Per-Erik 070-303 88 05
 

Tillägg: Eftersom jag mäter och räknar ungefär lika bra som jag behärskar rytmisk gymnastik så justerar jag storleken på högen, det är nämligen MER av mitt vedervärdiga hatobjekt som ligger på min gård, nämligen 10-12 kublik... Huuu... bara tanken ger mig rysningar och gåshud! Så vid jättesnabb affär så bjuder jag på en kopp kaffe och en glass! -BARA JAG FÅR BORT ELÄNDET SNART! Och, nej, jag fyller inte år, det gör jag den 12:e maj, men om du vill grattulera eller bjuda mig på gräddtårta så går det finfint det med.
 

Viktor Blom lämnar Pokerstars

2012-08-15 @ 07:20:14 |

http://www.pokernews.com/news/2012/08/viktor-blom-no-longer-with-team-pokerstars-pro-13232.htm

Signe 5 år

2012-08-14 @ 08:57:29 |

Grattis, ha en bra födelsedag!

Skiten träffar fläkten

2012-08-13 @ 20:17:52 | Allmänt

Jag får tacka för en tredje plats som Don Rollo gav mig i senaste Dra Ute-listan:

http://www.pokerlistings.se/pokerns-innelista-vecka-32-all-in-via-helboej-till-lufsebyxor-52435

Som Björn påpekade i en kommentar till ett tidigare inlägg så ska man känna sig smickrad av att hamna Don Rollos utelista.  Jag är ansvarig för vad jag skriver, men jag är inte ansvarig för att de som läser förstår vad jag skriver, och om någon är ute efter att missförstå så är ingenting att göra åt.

Ska jag vara helt ärlig så förstod jag inte alla punkter i listan, kändes som om Don Rollo drog lite interna skämt.....med sig själv. Don Rollo är en märklig person som ibland ger sig ut på stridstigen, senaste var det en väldigt märklig kommentar till ett inlägg som dybban skrev på sin blogg. Ganska omotiverat och oväntat, och dybban lackade förståeligt nog ur: http://dybban.blogg.se/2012/july/lallar-runt.html#comment  

DonR hade dock rätt när han gav tredje platsen på All Inne Listan till Lisa Odebäck som faktiskt skriver en av de bloggar jag själv tycker mest om just nu. Läs senaste inlägget här:

http://www.pokerskull.com/2012/08/att-unfolda-och-betald-terapi/

Det känns som om Lisa har en alldeles egen sajt i och med pokerskull.com, för de andra bloggarna som är knutna till sidan lyser med sin frånvaro. Mycket synd, för flera av de som skriver där, skriver inlägg som är roliga att läsa.

Anna Dabrowskis senast inlägg http://blogg.aftonbladet.se/annadabrowski/2012/08/bara-en-sasse-forsvarar-statens-dubbelmoral visar ytterligare en gång att vissa människor inte har problem med att jämföra äåålen och päron. I detta fall så tycker Anna att det är reklam att visa upp vilka som sponsrar sändningen, och dubbelmoralen består i att man inte kallar det reklam? Dubbelmoralen kanske består i att man tillåter sponsring i SVT? Jag förstår helt enkelt inte vad "Såssar" och dubbelmoral har att göra med att sponsring av sportsändningar i SVT. Jag är bara tacksam för att SVT sänder OS och inte en reklamfinansierad reklam typ TV4 eller TV3, så att det faktiskt finns tid att visa sport och inte bara tvättmedelsreklam.

Tråden på 2+2 byggs på med inlägg efter inlägg:

http://forumserver.twoplustwo.com/29/news-views-gossip/matt-marafioti-samer-rahman-allegedly-conspire-hack-other-poker-players-1231581/

Tråden är nu upp i drygt 80 sidor, och man kan väl lugnt säga att det inte bara är intressanta inlägg, men en hel del har kommit fram och indicierna hopar sig. Matt Marafioti verkar onekligen ha en skev bild av sig själv, här demonstrerad av hans "vän" William Reynolds skärmdump på deras konversation.

Om ni vill se lite mer om denna knäppa människa se dessa tre delar av piloten till en dokusåpa han skulle medverka i....

http://vimeo.com/6518934

http://vimeo.com/6519505

http://vimeo.com/6520635

Om ni inte orkar/vill läsa tråden finns här lite mer koncentrerad info:

http://www.svenskaspelare.com/poker/nyheter/1088-svensk-ryktas-vara-del-av-spelskandal

http://pokerfuse.com/news/media-and-software/high-stakes-player-finds-unwanted-limelight-connection-swedish-hacking-scheme/

http://pokerfraudalert.com/forum/showthread.php?2025-Matt-Marafioti-and-Samer-Rahman-plotting-to-cheat-and-scam-others/page2

http://www.highstakesdb.com/forum/619823/more-top-named-poker-players-caught-cheating

Rykten har gjort gällande att utredningen av 5050poker skulle lagts ner men "5050 Poker-utredningen har självfallet INTE lagts ner på Ekobrottsmyndigheten i Göteborg. "Den har knappt börjat!" som man idag sa på avdelningen som handlägger utredningen. De välkomnar fler anmälningar mot 5050 Poker."

Läs mer i tråden hur man bör göra anmälan:

http://pokerforum.nu/forum/microgaming-prima/67464-5050-poker-i-konkurs-21.html  

En stor eloge till de som faktiskt gjort något i härvan bl.a dooley123. Sånt behövs, och jag uppmanar alla som har pengar på 5050 att anmäla, det kostar lite tid och engagemang, men det är det värt.

När jag själv tillsammans med några till stämde Svenska Spel för några år sedan var skepsisen stor och av 15 potentiella spelare så var det enbart 5st som valde att "orka" gå vidare. Det borde varit fler och de som inte orkade har bara sig själv att skylla. Gör inte samma misstag med 5050poker.

Väntar nu på vad byling på pf.nu har att komma med om 5050poker. Dessutom har Lapproffe även han lovat skriva dess historia. Tyvärr lovas det runt och hålles tunt på den fronten, så mitt hopp står till byling......

 

 
 
 

Rykten och lögner

2012-08-09 @ 20:05:17 | Allmänt
Första veckan tillbaka på jobbet och jag har landat springandes. Första prodsättningen i kväll, hittills inga telefonsamtal vilket bådar gott. Trösten i det sommargråa har varit lite cashar i poker och mitt glas röda som jag tagit på kvällen. Avundsjukan över resten av familjens ledighet är stor, men det är ju bara fyra månader kvar till jul.
Dessutom väntar en företagskonferens i Istanbul och förhoppningsvis live-sm i poker under hösten så visst har jag en del att se fram emot. Dessutom är det ju två nät-SM, Svenska Spels och Pokerförbundets i höst, ska bli intressant att se vem som vinner det slaget. Det borde inte vara något problem för SvS att surfa vidare på framgångsvågen från tidigare SM, men  ingen räknar väl bort Pokerstars som arrangör. Kan det vara så att fler svenskar har konto på Pokerstars än på SvS?
 
SvS VD har annars ljugit TV för inte så länge sen:
 
 
 
Tyvärr saknas en del i klippet vad gäller vad Norge gjort ( där det bl.a talas om blodspengar)för att förhindra spelberoende men Norge har tagit bort alla spelautomater, under ett tag kunde man inte spela på "enarmade banditer" alls, men har nu börjat ställa fram maskiner med maxgränser på spelet kopplat till det spelkort alla som vill spela måste ha. På frågan i Aktuellt om varför Sverige inte infört liknande åtgärder svarade SvS VD Lennart Käll att forskning visar att frivilliga metoder är mer effektiva än tvång, och hänvisar till bl.a Folkhälsoinstitutet och Spelberoendes förening.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/svenska-spels-vd-hanvisar-till-forskning-som-inte-finns

Dessutom har jag hittat en ny propagandakanal som SvS använder sig av för att föra ut sina tokigheter:

http://blogg.svenskaspel.se/spelrum/

Här kan man läsa en massa andra lögner (medvetna?) och logiska felslut, nästan så man drar paralleller med en annan blogg. Lär få anledning att återkomma med lite kommentarer till de inlägg som finns där, men det får vänta. Det kanske låter som jag är emot monopol, men det är jag faktiskt inte (spelmonopol på nätet finns ju i realiteten inte), men jag gillar inte att man hycklar med varför vi har monopolet, och jag gillar inte den typen av reklam som SvS håller på med, den senaste där man framhåller att vinsten bolaget gör minsann går till vård och omsorg, är ett nytt lågvattenmärke. Blodspengar kanske inte var så fel uttryckt av Norska Spels motsvarighet till Käll. "Ta ett extra järn ikväll, så kan Faster Agda få en ny höftprotes"  låter väl inte som något det goda monopolet Systembolaget skulle kläcka ur sig.

Det finns dock hetare nyheter just nu, en ny fuskskandal, en svensk och en amerikan anklagas för att ha planerat att stjäla pengar med hjälp av trojaner:

http://pokerforum.nu/forum/showthread.php?p=1707487#1707487 och

http://forumserver.twoplustwo.com/29/news-views-gossip/matt-marafioti-samer-rahman-allegedly-conspire-hack-other-poker-players-1231581/

Otrevliga rykten även om det handlar om mindre pengar än 5050.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mellanlandning

2012-08-02 @ 22:14:36 | Allmänt
Mellanlandar i Stockholm, men vi drar vidare ut i skärgården imorgon. Körde de dryga 60 milen och var framme strax innan 17.00, hann precis lyssna klart på när Håkan Dahlby tog sitt silver.
Vi tog det ganska lugnt i Ystad de sista dagarna vi var där, vattentemperaturen sjönk dagligen och det var ganska kallt när vi väl åkte hem, men Liv och barnen badade varje dag.
 
Jag hann med att träffa en gammal kompis, lite shopping, lite träning, jag och Sander klippte oss och sen var vi dessutom vid Ale stenar....
 
...men det största som hänt är att Signe lärt sig gunga, vilket betyder att det blir många besök i lekparker.
 
 
Förutom att vi ska åka till landet imorgon så är det dessutom Sanders födelsedag så det är mycket förberedelser nu. Jag stekte min egen variant av Mini Sliders eftersom det är Sanders favoriträtt just nu, samtidigt som jag med köttfärssmet på fingrarna försökte spela mina AA i GWH på SvS. Var tvungen att folda på floppen JT4 då två stycken reraisade mig allin, tänkte att någon träffat set, men det visade sig att en hade QQ och en hade stegdrag. Men trots att jag då egentligen borde ställt själv så valde jag "rätt", det kom en dam till på turn, och jag kunde mentalt släppa handen lite lättare. Det var värre att få bort köttfärsen från styrplattan. Precis när jag torkat av händerna fick jag AA igen i European Daily på Ongame, fick in allt mot KK som drog in fyrtalet. Miniburgarna blev klara iaf.
 
Roffe, som tycker jag är en stalker, har nu skrivit sitt tredje inlägg dedikerat till mig. Man skulle ju kunna undra vem som stalkar vem:)