Deepstack Extravaganza

2010-06-29 @ 11:16:30 | Allmänt
Laddade upp vid poolen på Venetian innan turneringen startade kl 12.00 lokal tid.

Därefter gick jag ner och tog plats vid bord 96, plats 2.  699 startande, $340 i inköp och det ger c:a $200 000 i prispengar med c:a $25 000 till segraren. Fick efter ett par händer KK UTG och höjer upp 3BB, får fyra syn, bl.a av ett lokalt proffs. Jag betar sedan ut på floppen som kommer bara låga och får då en syn. Checkar turn för pottkontroll, och motståndaren checkar bakom. Checkar även rivern men tänker syna en bet, och får också en bet mot mig som jag synar. Han hade 99. Tydligen så blev det lokala proffset som lagt sig tidigare lite upprörd över vad som dök upp på brädan, han la väl något som hade blivit bästa handen.
Så handen efter limpar 4 st in och jag checkar med T6 på stora mörken. Floppen kommer TT4. Jag checkar för att kunna reraisa, och den enda som betar ut är lokalproffset. Jag reraisar 2,5 ggr hans bet och han reraisar då till 3 ggr min raise. Jag väljer då att gå all-in. Han suger länge på karamellen och lägger sig till sist, ännu mer tiltad. "You got lucky on me".
Har nu c:a 17K efter att ha startat med 12K. Spelar spekulativt men träffar inte, går ner till 15, då jag får QQ. En stack på 4,5K raisar och jag ställer honom allin. Tyvärr har han AA
Nere på 12K igen. Jobbar mig sakta men säkert upp till 17K igen, många reraisar och många lyckade continuationbets. Får en fransman på vänster sida om mig som spelar ganska vilt men bra. Jag tappar ner till 12K, men får in pengarna med 99 som står mot AK och jag dubblar upp.
Eftersom jag har en tight image så får jag mycket respekt när jag höjer och lyckas ta mig upp till 27K, mörkarna är nu 800-400 på nivå 7 (40 minuters nivåer) En shortstack höjer till 2100 UTG och jag sätter honom all in med AQ, han har dock KK och jag är nere på 17K igen.
Lite senare gör samma kille ett misstag och höjer minimum på knappen eftersom han inte ser rätt på färgen på sina marker p.g.a sina solglasögon. Jag sitter på BB och både jag och lilla mörken synar.
Jag har A3 och floppen kommer A hög. Jag checkar shortstacken bettar, jag synar. På turn ytterligare ett A, jag checkar och han betar igen, Jag tror nu att jag har bästa handen och minraisar. Han vrider på sig men synar till sist. På rivern går jag allin, och han sitter länge innan han lägger sig. Attans.....men tillbaka på 27K. Jag plockar fransmannens sista stålar när han går allin mot mitt par i 99 med A8. c:a 30K nu och vi är på nivå 9. 500-1000 200 i ante. En ny kille med lite mindre än mig sätter sig två platser längre bort och även ny spelare på fransmannens plats. Mörkarna passerar mig och när jag sitter på knappen så lägger sig alla fram till mig och jag höjer då upp till 4000 på knappen med AJ i spader. Lilla mörken funderar men lägger sig. Stora mörken funderar också men går sedan allin, jag synar och han har 52off, Ess på floppen och jag tar hans stack och har c:a 60K vid middagstid, c:a 200 spelare kvar då av 699 startande.
Tar en hamburgare med Cattis eftersom Liv startat en turnering kl 19.00, 40 minuter innan. Är ganska trött, har ont i huvudet, men fyller på med socker, mat och vätska.
Back to business efter en timme.
En galen engelsman som gjort helt sjuka spel reraisar efter ett halvt varv den borttynande shortstackens (som jag försökt slå ut ett par ggr) höjning. Jag reraisar då engelsmannen som har lite större stack än mig till 25K med AK, vilket jag hoppas ska ge honom en illusion av foldequity då det är mindre än halva min stack, och att han ska pusha. Shortstacken foldar men engelsmannen pushar allin och jag tar synen med AK.
Han har bättre än jag trodde och har JJ, men A och K på floppen ger mig en stack på 120K. Fortsätter att bygga min stack och synar en allin innan en paus precis med KK, han har 77 och jag får en K på floppen, medans han för en retlig 7 på turn. 180K i stacken när nivå 14 ska börja med 1500-3000 med 400 i ante.
Byter sedan bord och hamnar ur position på en ännu större stack än min. Raisar ett par ggr på bordet och plockar upp mörkar och ante och är uppe på 200K. Får sedan AK på knappen och höjer upp, men får syn av den andra storstacken på lilla mörken. Flopp 467, han checkar och jag checkar, turn 8 och vi båda checkar igen. River en K och han betar ut 25K som jag måste syna. Han har par i femmor för en turnad stege. Suck!
Fortsätter i lugn och ro och plockar sedan upp AA i mellan pos och höjer upp till drygt 2,5 BB som jag gjort flera ggr innan. Får syn av knappen och av stora mörken. Floppen kommer Q77 och stora mörken checkar.
Jag betar ut 21K och knappen lägger sig men stora mörken ställer allin. Här borde jag lagt mig men kan inte låta bli att syna och han har naturligtvis en sjua. 70K kvar efter detta. Tvingas nu ligga lågt eftersom det närmar sig bubblan, det raisas rätt friskt från stora stackar och jag får bara skitkort. Får AA en gång höjer upp men alla foldar. Bubblan brister och jag får byta bord. Mörkarna 2,5K-5K, ante 500. En shortstack pushar från cutoff och jag synar på knappen med AQ. Han visar J2 men får både en J och en tvåa på floppen.

Ställer sedan när alla lägger sig fram till mig på cutoff med 36K kvar, tittar inte ens på korten. Får syn av QJ och jag har 98. Q på turn och min saga är all. ITM men grymt besviken. Åkte ut sista nivån för dagen på 60:e plats ungefär. Fan att man inte ska kunna ta sig till finalbord.

Upplösning och bilder från Vegas

2010-06-28 @ 19:39:40 | Allmänt
I förra inlägget satt jag med KK och funderade på syn eller lägg. Jag klarade inte av att lägga mig och tjejen visade upp AA (vilket jag trodde) och Jonathan Little visade upp QQ. På floppen kom en Q och jag hade efter denna pott enbart 900 kvar och bl.a tack vare denna pott så kom Jonathan Litte i pengarna. Åkte sista handen innan paus då jag ställde med 88 UTG och fick syn av TT. Ingen WSOP-rigg för mig.

Jag ser inte så glad ut
Click here to see original size


Jonathan Little ser cool ut
Click here to see original size

Åkte med Liv och Cattis till en Outlet för att trösta mig, men det går inte direkt. De handlade en hel del iaf så de var nog nöjda.


På kvällen blev det middag på en italiensk restaurang och sedan dags att sova eftersom det var matcher kl 07.00 och både jag och Liv skulle spela vid 12.00 dagen efter
Liv vid bordet
Click here to see original size

Pavillion-rummet där de flesta spelarna satt, fanns ett lika stort rum till och detta visar endast 1/4 av pavillion, d.v.s masor av spelare och poker.
Click here to see original size


Jag spelade Daily Deepstack samtidigt som Liv spelade Event #47. Spelade löst första två timmarna och försökte träffa floppar, men ingen tur, inte samma kortsnitt som dagen innan.
Hade vid första paus 11500 kvar av 15000 och nu började jag spela tight en strategi som egentligen bara betydde att jag blindade bort mig. Hade många spelare som jag visste jag kunde trappa om jag fick en någerlunda bra hand men under 3 timmar var min bästa hand AJ. Totalt blev det 6h spel innan jag åkte shortstackad med 94 mot AQ. c:a 190 av 600 spelare. Inte min bästa turneringar om man säger så.....
Liv spelade bra men var även hon kortkall. Hon ställde till sist med 77 efter en höjning och en syn innan henne och jag kan fortfarande inte förstå hur hon kunde få syn av bägge två speciellt eftersom den hand som slog henne var A8. Så kortstackad var hon inte, en riktig tomtesyn. Men det var många som spelade märkligt i hennes event. Hade hon vunnit den handen hade hon med all säkerhet gått vidare till dag två. 2300 startande och de var 400 kvar när Liv åkte.

Dagen efter blev det shopping och show, Viva Elvis, en Cirque de Soleil show. Besökte Aria som var koolt, och direkt efter showen blev det Fremont Street Down Town. Från det nyaste till det gamla i Vegas.
Vegas är en stor finlandsfärja för amerikaner, och på She Strip så finns de som har råd att vara i Vegas, men på Fremont Street verkar de vara som spelar bort sina sista pengar. Klassamhälle, verkligen.

Bilder utanför Venetian när jag inte kunde sova kl 05.00 på morgonen
Click here to see original size

Click here to see original size
Click here to see original size
Click here to see original size

På stan, shopping, en jäkla massa fontäner
Click here to see original size
Click here to see original size
Click here to see original size

Aria, modernt, nytt, grått och designat
Click here to see original size


Fremont Street, inte modernt inte nytt, inte grått och defintivt ingen vidare design. Kitsch möjligtvis
Click here to see original size


Idag blir det en deepstack turnering på Venetian för mig, wish me luck.

Event #45 dag 1

2010-06-26 @ 17:20:22 | Allmänt
Kom till Rio en kvart innan och gick runt och tittade på de olika pokerrummen, otroligt vad många bord de har igång hela tiden.
Kom sedan till bord 15 Pavillion White och satte mig på plats 6. 3097 startande vilket gav en prissumma på $4,180,950, saftigt.

På mitt bord satt det flera som jag förstod det proffs, som går riktigt bra online, men bara en spelare som jag kände igen. Jonathan Little (WPT player of the year säsong 6, 3,5 mill inspelat totalt) satt två platser till vänster om mig på plats 8 och mellan oss satt en tjej som var klädd som om hon skulle gå ut på nattklubb.

På min första stora mörk så lägger sig alla fram till knappen(mörkarna 25-50 startstack 4500 1 timmes nivåer) , och han höjer till 150 och jag synar, tjejen på stora mörken lägger sig. Floppen kommer KQ7, jag väljer att checka för att syna om han höjer vilket han gör till 225. Turn är en 3:a, jag checkar igen för att hålla potten nere, han checkar efter och jag är nu ganska säker på att jag har bästa handen. River kommer en 4:a och jag checkar igen med tanken att syna om han betar men han checkar efter och visar QJ off så jag tar hem min första lilla pott.
Några händer senar så plockar jag upp QQ i tidig position och höjer till 125 som blivit bordets standard höjning. Får dock 4 syn efter mig och floppen kommer A hög Ingen kul flopp och jag checkar när det är min tur, finns ingen anledning att beta alls på denna flopp, någon har garanterat ett ess och det lär inte gå att betta bort dem utan att riskera en stor del av sin stack. Knappen höjer, han får två syn, jag lägger mig. Knappen vinner till sist potten med 2 par i Ess och knektar.
Nästa stora mörk för mig så har tjejen höjt till 150 UTG, Jonathan Litte och en till synat. Jag tittar ner på AA och väljer att höja upp till 650 dvs 500 till. Tjejen UTG som jag nu inser är väldigt, väldigt tight börjar fingra på markerna och ser ut som hon vill reraisa mig, men lägger sig till sist, de andra också. Visar AA för att skapa mig en tableimage som tight. Får några händer senare TT UTG, höjer upp men får tre syn och floppen kommer KQ2. Jag betar ut men får syn, och checkar sen turn. Han betar ut och jag foldar. Ny nivå (50-100)
och stund senare plockar jag upp KK, återigen på stora mörken. Samma scenario, en höjning till 275 , två limpare och jag reraisar till 1000 och alla lägger sig igen.
Väntar lite drygt ett varv och får sedan AQ i ruter i mittenposition, höjer upp till 275, får en syn av Little. Floppen kommer jättelåg, jag c-bettar 3/4 av potten och han synar. Turn är ytterligare ett lågt kort, och nu ligger det färdig stege och två färgdrag på brädan, dock ej ruter. Jag checkar och Litte betar hem potten.

Två händer senare får jag AK UTG, och höjer upp till 275, får en syn av lilla mörken. Floppen kommer K hög med två spader. Lilla mörken checkar och jag betar 3/4 pott. Han synar ganska fort. Turn kommer ett litet kort, inte spader och jag fortsätter att beta, ungefär 2/3 pott och efter en liten betänketid så lägger sig lilla mörken.
Sitter sedan och lägger mig ett tag, men har sedan återigen stora mörken ett par varv senare. knappen höjer upp till 275, lilla mörken lägger sig och jag synar med QT i klöver. Floppen kommer KJx med ett klöver, jag checkar för att kanske få ett gratiskort eller om han betar checkraisa. Han betar ut 375 och jag raisar till 875 och han instafoldar.

Nu kommer kvällens hand:
Jag sitter på knappen och killen innan mig höjer till 250. Jag tittar ner på KK och reraisar till 750. Tjejen efter mig som suttit och foldat mest hela tiden och har c:a 3000 kvar går allin efter en liten betänketid. Direkt efter så går Jonathan Litte nästan direkt allin, med en stack på lite drygt 4500 och jag täcker honom med c:a 1000. Killen som höjde först lägger sig och jag börjar fundera. Jag får en hemsk känsla att någon av dem har AA. Vad göra?

Läs vad som hände i nästa blogginlägg.....

The Venetian, Las Vegas

2010-06-25 @ 20:15:16 | Allmänt
Så nu är vi på plats i Las Vegas, jag, Liv och hennes syster Cattis. Flygningen gick helt ok, 1h 40m till Frankfurt och sedan 11h 30m till Las Vegas. Skönt att slippa mellanlandning i USA.

 Lite annat än att flyga med tre barn också. Klagar man på långa flygresor, utan att ha barn med sig, så har man lätt för att klaga.

Åkte direkt och checkade in, helt ok rum, stora och lyxiga, men en bra bit att gå för att komma ut ur hotellet. Så fort vi installerat oss, begav vi oss till Rio och registrerade oss. Verkade inte vara lika hysteriskt som förra året, vi får se hur många som spelar. Det verkar dessutom som om de kör med 2700 spelare per startdag, så fler platser i år.
Kollade in WSOP lite, såg lite pokerkändisar:
Jennifer Harman, Mehn "the Master", Padraig Parkinsson, Jimmy Fricke

Sedan blev det lite middag på den indiska restaurangen på Rio, och nu var vi rejält trötta. Tog en shuttle till the Strip och efter en lång promenad (trots att den stannar på baksidan av Harrah's som ligger precis sidan om Venezia) så gick vi in på rummen. Inget trådlöst nätverk, så får skaffa en dongle till min Macbook Air

Somnade sött vid 20.30 efter att ha varit vaken i 24h, och sov sedan till 07.00, sen var det ju fotbolls-VM.
Sedan blev det Continental Breakfast, som inte hade nåt riktigt bröd, bara Croissanter

Snabb titt ut på the Strip och sedan en kortis vid poolen. Inte riktigt samma partyliv, tack och lov. Lugnt och skönt. Ungarna hade nog tröttnat utan vattenruschkana och allt liv, men jag tyckte bara det var skönt. Man börjar väl bli gammal.
Nu är det 45 minuter kvar till turneringen börjar, event #45. Wish me luck!

Läckor och förberedelser

2010-06-20 @ 10:54:58 | Allmänt
En av mina värsta läckor är att när jag åkt ut ur en turnering vid 23.00 så kan jag inte låte bli att regga mig för " bara en turre till". Detta är väl inget problem om det inte vore för att vid 00.30 är det svårt att hålla ögonen öppna. Somnat till två turneringar denna vecka, chipleader i bägge, i den ena tog jag dock pris ändå, biljett 100K på Guts imorgon. Den andra har jag ingen aning om hur det gick i.
Har haft "ledigt" senaste dagarna, men det har varit en massa träffar med byggare, telefonsamtal och tvättande, städande och fixande.
Imorgon bär det av till Ystad på eftermiddagen, förhoppningsvis räcker två dagar för Signe att aklimatisera sig, för sedan den 24:e tidigt på morgonen så lyfter vi mot Vegas. Vi har börjat förbereda henne på att vi ska vara borta, och det låter som hon förstår, men vem vet vad som pågår i en snart 3-årings hjärna.
Pokermässigt går det som vanligt, oftast bra, 3:e plats i 500krs igår, men väldigt få deltagare, bara drygt 60 pers.
Var på gång även i Guts $7000 GTD Rebuy, låg i topp och plockar upp KK på lilla mörken. Alla lägger sig och jag minraisar chipleadern som sitter på stora mörken. Han synar och floppen kommer QT5. Jag betar ut och han synar, jag är nu i stort sett committed. Turn kommer 9 och jag betar ut igen, han ställer och jag måste syna. Han har naturligtvis fått in stegen. Nåja, inte mycket att göra, kanske försöka få till en checkraise allin på floppen, men det skulle antagligen inte ha lyckats.
Ikväll blir det nog mycket turneringar, första söndagen på Cakenätverket.

Guts and Glory

2010-06-17 @ 15:18:50 | Allmänt
Har nu bestämt mig för att flytta min betssonrulle till Guts, €1809 blev det till sist, men de har inte dykt upp på kontot än. Satte dock in $100 för att kunna spela och valde $6000 Daily Guarantee med ett inköp på $50+5 (Guarantee eller GTD betyder att spelsajten garanterar att det minst blir så stor total prissumma i turneringen, första priset brukar ligga mellan 20-25% av denna summa). Spelade även deras $2500 GTD Deepstack (extra mycket startmarker och långa perioder mellan mörkerhöjningarna), $30+3 i inköp. 15 platser betalda i båda och åkte efter ganska lång tid, kanske 3,5 timmar i 2,5K Deepstacken, JJ mot AK, på 26:e plats. Låg dock bra till och samtidigt som jag åkte så åte 16:e man ut i 6K GTD. Jobbade vidare, var ganska aktiv tidvis, men vissa perioder tog jag det väldigt lugnt. En spelare var otroligt svår att bedöma, ibland gjorde han bluffsyner på rivern och ibland spelade han väldigt bra. Han hade tyvärr position på mig och var svår att spela mot. Bestämde mig för att försöka trappa honom och denna hand utspelade sig när vi var 6st kvar. En limpare innan mig, fisken sitter på Stora mörken, jag på cutoff. Jag synar också med QT. Han höjer inte upp. Floppen kommer J98 i olika färger, trevligt med stege på floppen, han betar ut den andra spelare lägger sig, jag synar efter lite lagom paus. Nästa kort en Q och jag blir lite irriterad, typiskt att han skulle ha en tia. Han checkar dock, men jag betar ut. Han blixtställer och jag har inget val annat än att syna. Han visar upp .........A9. Ingen T på rivern för delad pott, utan han åker och jag är ganska stor chipleader. Sedan rullade det på av bara farten och till sist var vi bara två kvar och jag hade 3-1 i markerövertag. Han lyckades dock sätta några stegar och färger och ett tag var det omvända förhållandet, men jag grindade mig långsamt tillbaka och vann efter en bra spelad Headup. Skön premiär på Guts!
Lär bli fler turneringar där, bra värde p.g.a att deras garantier inte alltid blir fyllda, men tror jag skippar deepstacken, för liten garanti och för drygt att spela den. Men $6000 GTD blir det säkert fler ggr.

SM-kval

2010-06-16 @ 18:12:12 | Allmänt

Nu har kvalen till SM satt igång på PAF. Borde egentligen inte tipsa om dessa, men med tanke på att det bara gäller svenska spelare och att de ska ta med 20 personer till SM så känns det som ett brott att inte tipsa. Övervärdet borde bli väldigt stort.
Läs mer här:Poker-SM PAF på Facebook

Första semesterdagen

2010-06-16 @ 12:04:10 | Allmänt
Dagen började lugnt och skönt lite senare än vanligt och jag lämnade barnen till fotbollsskola, fritids och dagis. Sen var det genomgång av tidsuppskattningar för bygget, tidrapportering och annat som skulle skötas. Nu ska jag åka till fotbollsskolan och kolla på några matcher, sen hem och kolla lite på riktiga VM.
Sen lär det bli en hel del poker ikväll, om jag bara lyckas få in pengar på Guts. Strular med Visainsättningen.
Ska ta betssondelen av rullen och flytta dit tror jag, just nu har jag för stor del av rullen på ongame. Verkar vara väldigt bra turneringar på Guts, får väl bara hoppas jag har samma medrigg där som på mina andra favoritsajter. Ska försöka hinna/orka rapportera vad jag spelar för turneringar i bloggen, får vara försiktig så att jag inte jinxar mitt spel bara

Las Vegas nästa....

2010-06-15 @ 22:52:11 | Allmänt
Nu har jag avslutat mitt uppdrag och nu börjar uppladdningen inför Las Vegas på riktigt. Kommer att spela en del på nätet och får se om jag hinner med lite spel live också vilket vore kul.
Annars är det just nu vårt bygge som tar en del energi där jag just nu är otroligt trött på ohederliga byggare med saltade fakturor och orealistiska offerter. ibland har man bara lust att gå in och röja. Och det ska jag göra imorgon, om än inte bokstavligt. Jobbiga telefonsamtal men samtidigt ett VM i fotboll att se fram emot då Sander avslutar sin fotbollsskola med en VM-turnering, hans årskull ska vara Spanien.

Bad beat sunday

2010-06-13 @ 23:35:31 | Allmänt
Ord kan inte beskriva det förakt jag känner sekunderna efter att jag som chiptrea åkt ut när chiptvåan synat med AQ efter att jag reraisat allin med AK preflop. Q på rivern. suck. nh wp sir. Sekunderna efter går jag allin i nästa turnering med två par. Får syn av hålstegen, den sitter på rivern. suck. nh wp sir. Och så undrar kompisar om jag aldrig har dåligt samvete när jag vinner mot spelare som är stora förlorare. Nej, jag har inte dåligt samvete. Jag hoppas bara att jag får chansen att vinna deras pengar, innan de lyckas spela bort allt till någon annan.

Inne i ett stim

2010-06-12 @ 09:32:32 | Allmänt
Den senaste veckan har det gått väldigt bra vid pokerborden. Flera finalbord och har gått långt i flera turneringar. Dessutom två vinster - Everest $5000 Guarantee och igår 500krs på Svenska Spel. Lovade igår att redovisa en hand från igår vid finalbordet. Floppen kom JT9 och han betade ut, kommer inte ihåg hur det var preflopp men det var en höjd pott. Han betar ut och jag ställer. Jag hade QJ.
Spelar mestadels bra just nu (visst har det varit en del "blow-ups" men relativt få) och har hyfsat tålamod vilket är en förutsättning. Retar mig fortfarande på att jag inte vann ett paket till Las Vegas med PAF, och retar mig på andra "near misses´". Men med tanke på hur få turneringar jag spelar så kan jag väl egentligen inte klaga. Nu är det bara att hoppas att det går riktigt bra i Vegas.
Igår var dessutom sista föreställningen av Momo för Siri, hon var med i 16 av 18 föreställningar och har varit otroligt duktig. Utsålt varenda föreställning utom två stycken i början, vilket är ett ganska bra facit med tanke på att det får plats 300 personer per föreställning. Det betyder att det nu bara är rivning av tält och städning kvar, så om några minuter bär det av till Margaretaparken för att riva tält.

PAF Sviten Summer Cruise del 3

2010-06-09 @ 22:13:08 | Allmänt
Glad i hågen efter att jag kommit tvåa i second chance begav jag mig till Taxfreeshoppen och shoppade godiskistor åt ungarna och en flaska champagne åt Liv. Liv och Signe hade haft en jobbig natt för just den natten jag är borta så fick Signe feber och dessutom feberkramper. Medan Liv ringde sjukvårdsupplysningen så kräktes Signe ner halva sängen och precis när Liv sanerat klart så var det dags igen men nu i andra halvan....Slutade med att de somnade vid 04.00 på morgonen på soffan i vardagsrummet. Liv var värd en flaska champagne och Signe var värd sin godiskista.
Gick sen tillbaka till pokerrummet där Noslen satt och spelade för fullt. Även Dan och freddivlol satt vid samma bord.

freddivlol, Dan och Noslen


Köpte in för 2000kr och plockade nästan direkt upp KQ. jag höjer upp 3ggr BB och får syn enbart av Dan.
Floppen kommer KT7, 2 klöver, och Jag betar ut halvpott, och Dan slår om till 240, och jag börjar fundera. Gissar då att Dan kan göra så på bluff, på mellanpar, och på drag, och bestämmer mig för att höja till 770.
Dan funderar en liten stund men ställer sedan in, och jag behöver lägga in drygt 900 till för syn. Det här känns plötsligt inte alls bra:(
Hur lyckades jag hamna i en sån här pott? Jag våndas lite men lyckas efter mycket om och men övertala mig själv att syna.Vi visar var sitt kort och Dan visar T. Triss eller tvåpar är min gissing.
Ingen dam kommer på turn eller river och Dan visar upp KT. NH! Dåligt av mig....sitter sen och steamar ett tag och köper in för 1000 till.
I stolen innan mig sitter bordets värde (förutom mig då). En kille som bara av en slump letat sig in till pokerrummet. Och han ger bort pengar, synd att han inte hade mer. Noslen tar hans sista pengar med triss i tvåor och han frågar direkt efter någonstans att ta ut pengar.
Tyvärr finns ingen sådan möjlighet på båten!!! Som pokerspelare försöker man alltid ta så mycket pengar som möjligt av folk och även om han druckit en aning för mycket kanske så hade han inte varit en bättre spelare nykter. Möjligtvis mindre vårdslös.
Ingen pardon. Gick en stund till och spelar lite små potter. Bluffar bl.a bort freddivlol en gång, kommer inte ihåg vad han la men tror han sa ett lågt pocket, och floppen var en massa överkort. Hade ok drag efter turn, så hade säkert dragit ut om han synat:)
Ganska passivt bord, många limpade potter. Plockar upp QQ efter ett par limpare och höjer till 80. Alla lägger sig utom Noslen på BB som slår om till 210. Jag reraisar till 700 och han går allin.
Synar för ytterligare 900, Noslen säger: "Ojdå, så bra....nåja två outs iaf" och vi kör mörka kort innan floppen.
På floppen kommer två damer och jag slänger snabbt upp mitt fyrtal för att inte ge honom falskt hopp. Så var jag uppe på lillplus:-)
Nu dyker det upp en kille som inte fått plats vid Dealers Choice bordet och han spelar uppenbart på för låg nivå för honom.
Han tycker vi är lite löjliga som sitter där och spelar 10-10, och börjar slaska ganska rejält efter ett tag.
Jättebra, han får gärna tycka vi är löjliga om han donerar pengar;) Sitter i mittenpos med highrollerkillen på BB och har T6 i spader. Höjer upp till 40 pre, han slår om till 110, jag synar.
Han satsar nu mörkt 110 till och flopp kommer knekthög med två spader. Skönt att bara kunna syna och få en billig turn. Turn är ett spader och han betar 210 som jag synar efter lite "tvekan".
"Har du bra eller?" frågar han. Jag försöker se oberörd ut och efter ganska lång väntan betar han 800, en liten överbet. Synar ganska omgående, funderar över raise men han har varit lite "tricky"
och jag tror bara jag får syn av en bättre hand. Han har en knekt men en ganska usel kicker. Kunde jag fått mer betalt? Kanske....
Nåja, även denna session slutar plus. Dagen innan hade Dan sista handen plockat upp AA och fått rejält betalt. Vi skämtade om det inför sista handen och Dan höjer upp rejält och yttrar samma ord som dagen innan när han höjer.
Jag är inte med, tack och lov, Dan har KK och plockar återigen upp en stor fin pott.
Otroligt trevlig kryssning och får tips av Richar på PAF om att de snart startar upp sina SM-kval till SM på Malta i september. Bara svenskar får spela, och det finns en chans till bra övervärde då de ska ta med sig 20 spelare dit!
Jag lär ju spela några kval;-)
Lite synd att inte fler vanliga passagerare passar på att spela poker. Känns som om det finns en hel del personer på båten som jag vill spela cashgame med.Men tror inte de visste att det fanns möjlighet att spela.
Med lite mer aggressiv marknadsföring på plats på båten lär man kunna locka en del vanliga gäster till pokerrummet. Dela ut reklam för pokerrummet vid ombordstigning,
gör reklam över högtalarsystemet m.m. Men för att det ska ge värde så måste man lösa uttagsproblematiken. På något sätt måste folk kunna köpa in sig med betal- eller kreditkort!
På detta sätt kan man dra fler spelande gäster från de vanliga passagerarna samtidigt som man nästa gång kommer att få fler pokerspelare med sig då ryktet om värdet sprider sig.
Gissar att PAF ser detta mer som marknadsföring än som något som ska ge vinst, men ändå värt att pröva. Kombinerat med en gratis snabbkurs av Magdalena för de nybörjare som letar sig ner så kan det bli riktigt lyckad marknadsföring.

Avslutar med lite kort tagna av Pokerpappa76 under Second Chance turneringen, tack för att jag får använda dem!

Glad Magda


De två borden


Finalbordet, handen där Åsa åkte.


Jag och min motståndare HU

PAF Sviten Summer Cruise del 2

2010-06-07 @ 23:49:14 | Allmänt

Fick till sist en plats vid cashgamebordet, samtidigt som Dan Östman, den forne kryssningsvinnaren som skulle visa sig vara omöjlig att tas med. Han bluffade friskt och när han inte bluffade plockade han upp Essen.
Var ganska passivt spel vid bordet dock, många familjepotter, men det kändes inte som om det var något värde i att 3-beta, utan värdet fanns i att träffa floppen bra då bordet var....mmmm .....synbenäget.
Lyckades plocka hem en pott med JJ trots att det kom AKQ på brädan och gjorde lite småbluffar samt blev bortbluffad av Dan en gång. Svider alltid lite extra:(
Efter en halvtimme anslöt Noslen, som just tagit sig vidare till dag 2 i turneringen, men försökte hinna med lite spel innan pokerrummet stängde.
Det skulle han nog inte gjort då även han blev bluffad av Dan. Själv lyckades jag få in en stege och vann ett par potter där jag inte behövde visa, så det blev 670kr plus, som för mig, cashgamefisk som jag är, får anses vara ett lyckat resultat. Tråkigt att det var så få spelare med på kryssningen men extra synd att det inte dök upp fler spelare för cashgamet.
Får hoppas någon från PAF läser bloggen, för jag har några idéer som man borde pröva nästa gång. Men de tipsen kommer sist i nästa blogginlägg.

Dags att sova inför nästa dags turnering, Second Chance, som skulle börja 11.00, 7 timmar sömn hann det bli, så man var lite mosig på förmiddagen.
Inte så många spelare i "Second Chance"-turneringen, men det var late reg, så det dök upp några till efterhand som turneringen fortskred. Tyvärr var Noslen en av dem. Han hade lyckat bygga upp sin stack till 40 000 som mest, genom att slå ut två spelare nästan direkt dag 2 startade, men var nere på c:a 36K när följande hand utspelar sig. Noslen sitter på lilla mörken (1000-2000 ingen ante) och alla lägger sig fram till knappen (ungefär samma stackdjup) som höjer till 6K. Noslen sitter på A8 och bestämmer sig för att pusha. Knappen funderar länge innan han till sist synar och visar upp AT. Ingen hjälp för Noslen och han lottas in på mitt bord som spelare nummer 20.
Får en ganska bra start på mitt bord och lyckas få en hel del potter utan att behöva visa upp några händer. Eftersom det är turbo så höjs mörkarna fort, men bordet är ändå ganska passivt. Dock sitter Dan vid samma bord och åker lite berg- och dalbana med stacken. På floppen T77 får han bra betalt av Noslen som inte tror på att Dan har en sjua (kan bluffen dagen innan spelat roll?), men Noslen hämtar sig snabbt med en fin hand, plockar upp KK och tripplar. Jobbar själv upp mig till 12K och är chipleader vid bordet efter att ha träffat bra och fått hyfsade kort.
Mörkarna är höga och jag försöker mig på att stjäla lite med marginella händer men får hela tiden reraise emot mig. Dan är aktiv i detta höjande, men visar de flesta händerna, och jag är slagen varje gång.
Åsa Holmberg höjer upp från tidig position, och noslen synar. Floppen kommer J87 och Åsa ställer in. Noslen funderar och synar sedan med JT, Åsa visar upp AK. Tyvärr kommer en K på turn och Noslen åker. Som tur är (eller otur ska det visa sig) så är det cashgame på gång.
Vi är ganska snabbt nere på nio spelare och finalbord, men utan Dan som åkte strax innan. På finalbordet så har jag ganska bra koll på alla spelare, men jag har inte mycket marker, runt 12K och nu är mörkarna väldigt höga, 1200-600.
Fyra får pengar, första pris 4K. Två spelare åker ganska fort så vi är 7 kvar. Direkt efter mig sitter Åsa och därefter Magda in DeBetou. Nästa plats innehas av en tight svensk och därefter sitter det en skåning som haft ganska bra kort och spelat ganska tight också. Därefter en kompis till Fagersta
(som ni kanske kommer ihåg om ni läst gamla bloggar) och sist men inte minst dalmasen jag spelade mot på Åland, även han tight. Jag insåg nu att det var dags att lägga i en ny växel och började gå allin om alla la sig fram till mig, efter att först ha låtsas titta på korten. Enklare att ställa om man inte tittat först. Jag visste att Magda skulle spela extremt tight, men att Åsa också skulle spela så försiktigt var mer en överraskning. Kanske jättedåliga kort?
Tack vare min taktik så dubblade jag snabbt min stack utan att behöva visa en hand. Åsa åkte sedan när hon var rejält kort. Två allin innan henne och hon hade redan lagt inte riktigt hälften av sin stack som stora mörk. Hon sa när det blev hennes tur: "Jag synar, eller vänta jag måste fundera". Det blev en liten dispyt om hon hade synat eller ej, men det bestämdes att vad hon sa skulle gälla som syn.Måste hålla med om beslutet, dessutom så är det instasyn med de förutsättningarna.
Det blev till sist Magda som fick bubbla och åkte på 5:e plats. Tröstpriset blev pulsklocka, men kändes inte som hon uppskattade priset;).
Fortsatte i samma stil som tidigare och spelade så aggressivt jag kunde. Lyckades plocka åt mig större delen av markerna på detta sätt och om det någon gång blev en flopp så betade jag hårt om jag träffade eller hade drag. Men jag slog inte ut 3:an och 4:an utan det gorde min motståndare och därmed så var det jämnt inför headsup, han hade faktiskt en aning mer än jag.
Minraisade i först handen med 98, fick syn, flopp 957, han checkar, jag ställer, han synar med träff på 5:an, får ingen hjälp och han är nu rejält kort. Tyvärr så kommer det sedan tre händer där han plockar upp lite bättre händer. Jag K7, han KT. Jag A5, Han A8, Jag A9, Han AK. Så snabbt gick den headsupen och jag får nöja mig med andraplats.....
Fick iaf ihop lite pengar till cashgamet, men mer om det i del 3....
Min tilt igår berodde förresten på att jag åkte på 6:e plats i PAFs WSOP-kval med KK mot AA, jag ställer han blixtsynar. Tiltar dessutom i detta nu efter att ha åkte tidigt på finalbordet i 500krs och på 7 plats i månadsfinalen på SvS. Lite flyt nu tack!

Ingen blogg....

2010-06-06 @ 23:48:42 | Allmänt
....idag pga tilt.

PAF Sviten Summer Cruise del 1

2010-06-05 @ 23:16:03 | Allmänt
Hemma igen efter ett kul dygn på sjön, rejält trött och sliten. Svårt att hålla ögenen öppna just nu. Ska försöka orka med ett första blogginlägg. Denna gång var första gången på länge jag inte ensam, eftersom en pokerpolare Noslen hängde med. Noslen skriver dagbok här, har som mål att dra in en miljon på ett år och spelar på heltid. Först var det tänkt att han enbart skulle spela cashgame men han köpte in sig på turneringen också.
Som vanligt hade jag kvalat dit och fick den nya Play Among Friends huvtröjan, drink- och matbiljetter vid incheckningen. Många kända ansikten på plats. Jorma med fru, som vanligt med en irish coffee i handen och Pilen80 som vann 6(Sex!) kryssningspaket. Satellitkungen! Nu vet de iaf vem som är MrSn0w på PAF, inte visste jag att det nicket gett upphov till så mycket upprörda känslor.Utdragningarnas konung (undrar om man kan byta nick på OnGame).
Började lugnt och försiktigt på samma bord som Pilen80. Målet var att få se så många floppar som möjligt billigt, men eftersom det blev lite väl mycket limpande ibland så tog jag chansen och höjde rejält med lovande händer som jag iofs inte hade haft något emot om de synade, men som jag lika gärna tog hem potten utan att se en flopp med. Hade KK två ggr under första två perioderna men ingen action. Pilen80 lyckades dock få AA 4 ggr under de 4 först perioderna, varvat med andra högklassiga händer. Han vann dock inte med alla så han hade ungefär dubbla startstacken när första bordet bröts och vi fick nya spelare till bordet.
En av dem var freddivlol som jag spelat mot i kvalen på PAF. Har även honom till viss del att tacka för tredjeplatsen på lucia kryssningen då han gjorde en monsterläggning(enligt honom själv vid tidpunkten) när jag reraisade honom med skräp efter att han höjt lite väl ofta. Hade själv som mest 18K (startstack 15 K) men den sjönk långsamt och när jag bytte bord efter 3,5h var mörkarna 800-400 och min stack var runt 12K. Hyfsade kort men dåliga floppar var huvudanledningen. Flyttade till Magdas bord och där fann en rejält stor stack medans de andra hade ungefär samma stackdjup som jag själv.
Denna hand utspelade sig direkt när jag satt mig ner vid bordet.Storstacken höjde till 1600 i tidig position och jag synade med QJoff. BB synade också och floppen kom QT8. Träff på damen och öppet stegdrag. Frustrerad efter sista timmens kortkallhet bestämde jag mig för att spela handen fullt ut. BB betar ut 1000, storstacken lägger och jag betar ut 3000. Då slänger BB in drygt 10K och jag börjar fundera på vad han kan ha. Ingen read på honom eftersom det är första handen. Bättre dam? Då har jag iaf outs. Kikar bort till cashgamebordet som precis dragit igång, det finns en plats ledig. Syn!
Tyvärr har BB J9 och jag drar halvdött......men blir mirakulöst räddad av en nia på rivern för split pott!
Magda spelar sedan en hand med AK mot AQ som hon förlorar och tappar ner till 1100. Hon lyckas dock bita sig kvar ändå.
Sitter nu och väntar på en hand. Mörkarna har precis gått upp till 600-1200 när jag, efter att mittpos höjt till 2700, tittar ner på AQ. Yes tänker jag, bara att ställa. Tyvärr har killen direkt efter mig hittat AK och synar. Ingen hjälp för mig och jag är ute. Precis lagom till att cashgamet är fullt. Noslen som tidigt tappat till halv startstack fortsatte att ånga på som tåget i turneringen och jag fick gå och vänta på en ledig plats.
Och till sist var det min tur.........
Läs mer om cashgame, second chans turren och annat i nästa blogg........