Tack iremats!

2011-03-31 @ 19:40:13 | Allmänt
När jag hade spelat ett tag så hade jag turen att i iremats dagbok på pokerforum.nu (om jag kommer ihåg rätt) hitta hela handhistoriken från hans vinst (eller var det tredjeplats) i en stor turnering. Den historiken förändrade mitt sätt att spela och hoppas någon har lika stor nytta av min HH som jag hade av Iremats. Finns en hand som jag tycker jag spelade riktigt dåligt och två till som jag tycker är tveksamma. Håll till godo,och spela upp historiken med Universal Replayer som hittas här, ladda ner java först om ni inte redan har en version på datorn:


http://www.universal-replayer.net/

Misstag

2011-03-29 @ 23:15:18 | Allmänt

Varför gör man ibland så grova misstag? Tålamod är en viktig orsak, man tappar tålamodet och blir helt plötsligt en av de hoppfulla. Man hoppas att man ska dra ut trots att oddsen talar emot det.

Jag har en läcka och det är att jag inte gillar att bli reraisad om och om igen av samma spelare. Ömtåligt ego hänför jag det till. När jag spelar som bäst så rör det mig inte i ryggen om jag blir återhöjd gång på gång. Jag vet hur jag ska handskas med det, min spelstil har sin grund i att jag med jämna mellanrum ska höja oavsett vad jag har på hand vid tillfället. Sällan jag gör det med totalt skräp men om jag känner att situationen är rätt så är jag väldigt blind för vilka kort jag har på hand. Jag förväntar mig inte att jag ska lyckas jätteofta med dessa spel, men tillräckligt ofta. När jag då inte lyckas tillräckligt ofta och samtidigt inte får en hand som jag faktiskt vill spela till rivern, så kan tålamodet tryta. Det brukar visa sig som en stor benägenhet att ta risker, att spela drag hårt, även icke nötdrag, och ibland så tänker jag inte tillräckligt många steg i förväg vilket får som konsekvens att jag commitar mig till potter med alltför svaga händer.

Ännu värre blir det då om det är en och samma spelare som återhöjer gång på gång. Det finns ju en lösning på detta och det är att minska sitt handurval man höjer med, men det alternativet ligger inte riktigt för mig. Jag försöker höja så ofta som jag kan komma undan med det.

 Men om man nu gör grova misstag, hur kommer det sig att det går så bra ibland ändå?

Ibland har man bara en bra dag och gör inga eller väldigt få och små misstag, och ibland har man tur och vinner händer trots att man spelat dem helt galet. Man har ofta en förmåga att värdera sitt spel efter resultatet av handen precis när man sitter vid bordet. Om man slår om från lilla mörken med QJs  efter att knappen försökt stjäla för 10:e gången och springer in i AA behöver det inte betyda att man spelat fel. Samtidigt betyder det inta att man spelat bra om efter att ha återhöjt på flopp med färgdrag så mycket att man blev commitad och sen lyckas träffa färgen på rivern. Man behöver gå igenom sitt spel ett par dagar efteråt och kolla på vad som faktiskt var bra och vad som faktiskt var felspelat. Men hur många gör det?

 Ibland är det som ikväll, du spelar helt rätt, får sjukt bra kort. KK 2ggr, AA3 ggr. Men inget betalt...raise...rundfold. Tills man återhöjer med sina  AA (4:e gången), får syn av höjaren som floppar en triss. Det är vid de tillfällena man "tjänar" ihop till sina utdragningar. Poker är inte rättvist, man vinner när man spelar dåligt, förlorar när man spelar bra. Jag hoppas bara att det jämnar ut sig i längden....för det vinner jag på.

Superweekend

2011-03-28 @ 18:01:24 | Allmänt

Så var helgen avklarad och man får pusta ut igen. 

I lördags blev det som jag skrev tidigare mycket pingis, men jag stannade hemma från innebandyträningen och skrev inne- och ute-listan som jag publicerade eftersom det inte blivit någon av pokerlistings. Såg senare på kvällen att de faktiskt fått upp en lista och att vi lyckats välja samma inne-lista även om ordningen var lite omkastad. 

 Strax innan lunch åkte i varje fall jag och min dotter till pingisträningen och jag hann själv med en löprunda, välbehövligt. Sedan hem och äta innan det var dags för tävlingen kl 15.00.  Jag och Siri hade tränat pingis lite mer än vanligt inför tävlingen men det var Stockholms bästa tjejer som var där och det blev tre raka förluster i gruppspelet. Som tur var så visste Siri om att det skulle bli svårt, och jag tror hon var nöjd med sitt spel, så det blev ingen stor besvikelse, men en liten motivation till att träna mer kanske. Hur man nu ska få in det bland hennes andra aktiviteter. Om man inte vill försaka kompisar och fritid helt så går det knappt att satsa inom mer än en idrott. Redan nu när Siri bara är 10 år så måste man välja vilken idrott man vill satsa på. Inget lätt val....

 Det blev Champagne (Bollinger Grande Année)och löjrom som jag hoppats, men mina pokerplaner grusades när det visade sig vara Earth Hour kl 20.30 till 21.30. Turneringen hade redan startat, men det blev en snabb allin, nedstängning och nedsläckning och sedan spelade vi kort hela familjen till ljuset av stearinljus.

 Blev tidig sänggång då det skulle bli innebandy-cup kl 08.00 på söndagen, men eftersom klockan flyttades fram så blev det en timmes mindre sömn.

Det var tufft att väcka Sander, men vi kom iväg i tid och det var tur det. Sanders lag krossade motståndet i de två första matcherna, även om det blev jämt i slutet på den andra då Sander stod i mål. Det tycker jag han kan lägga av med, det tar för hårt på fadershjärtat, mycket värre än när han spelar ute. I sista matchen mötte de ett riktigt bra lag från Duvbo, och det såg ut som en säker förlust och stort nederlag tills dess att Sander vaknade till. 7(sju) mål av Sander i sista matchen efter en fantastisk upphämtning och matchen slutade till sist 9-6 till Enskede. Jag är väldigt engagerad under matcherna, men försöker var tyst. Svårt dock när det är jämnt.

Vi firade med en korv och en gigantisk chokladmuffin och vi åkte sedan hem.Hann med veckohandlingen, återvinningsstationen och en löprunda innan första turneringen startade kl. 16.00.Men eftersom det var en del kvar att fixa innan det kunde bli full fokus på pokern så gjorde jag hamburgare samtidigt som jag spelade. Det är ganska svårt att klicka rätt när man spelar med kladdiga händer, och när man får KK så får man helt enkelt räkna med att laptopen blir kletig. 

20.00 var det sen Mästarnas mästare, något jag inte missar då Stenmark är med. Sjukt imponerande med två vinster av en 54-åring, och inte nog med det Evy Palm, 61 vann den första tävlingen. Under tiden fortsatte pokern, såg väl ok ut ett tag men gjorde ett par spel som jag fortfarande inte kan bestämma mig för var rätt eller fel i de situationerna, men ut åkte jag. Ett par händer vet jag att jag spelade fel, men så är det ibland. Kom i säng hyfstat tidigt i alla fall. En dålig pokersöndag, men en härligt bra helg!

 

Söndagsturneringar

2011-03-27 @ 17:07:05 | Allmänt
Som vanligt blir det rankingturneringar idag, den som har mest värde är PAF Goldrush kl.19.30 där de lägger till €75000 under året i form av live-paket, adderade månadsfinalpotter m.m.
SvS motsvarighet har inte alls samma övervärde i form av tillägg, men avsätter en del av inköpet till månadsfinalerna vilket ger extravärde om man tror man är bra nog att kvalificera sig.

Mest värde tror jag dock att det är i Everests $50 000 garanti, men kommer även att spela Thorsons Supersöndag på SvS. Blir andra turneringar med, men dessa är det mest värde på, och får "måste spelas"-betyg


Inne eller ute

2011-03-26 @ 10:37:06 | Allmänt
I veckan har min och Mattias "Pokerstar" Anderssons blogg lagts ut även på poker.se, så nu finns det fler sätt att hitta hit. Kul, kanske blir det fler läsare på så sätt. Har ju varit "Proffsbloggare" på en annan sajt innan som gick i graven, vi får väl hoppas att detta slutar bättre.
Eftersom Pokerlistings inte publicerade en lista denna vecka som de annars brukar så jag gör en egen lista med lite annat fokus.

Inne:
1. Simon "dybban" Lindell goes pro

Från och med nu så är dybban sponsrad av 24h poker för att spela de EMOP-turneringar som är kvar 2011. Roligt för dybban, som dessutom lockar med en plats i samma lag för hågade spekulanter, läs här

2. Skämmes, ny topp-placering på nätet, 2:a i Sunday500.

Denna spelare har länge varit en favorit, tror första gången jag la märke till honom var 2007, så han har varit med länge online. Vad skulle man inte ge för en titt på hans handhistorik från hans segrar och finalbord genom åren. Imponerande!

3. 3KKroon vann GSOP-finalen

Vad ska man säga, bara att vänta på nya framgångar. gg.


Tilläggas ska att jag är avis på alla tre, vilken pokerspelare skulle inte vara det?

Ute:

1. Grebbestad-målet i Högsta domstolen

Jag tillhör dem som inte anser att pokern vinner på att klassas som ett skicklighetsspel, åtminstone inte nätpokern. Har svårt att tro att skattereglerna som kommer att gälla efteråt, om HD anser poker vara ett skicklighetsspel, kan vara till min fördel som nätpokerspelare.

2. GTO vs Explo

Intressant på ett teoretiskt plan, men betydligt mindre intressant i praktiken. Ingen spelar GTO, för ingen vet vad det är,  alla spelar explo, bara mer eller mindre bra.

3. Bloggwars

Någon mer än jag som är förundrad över hur ett missuppfattat inlägg eller en hastigt nedrafsad kommentar kan eskalera till ett ordkrig med meterlånga inlägg? Att träta på nätet är lika lyckat som på insändarsidor. Som gjort för att skapa kontroverser som kanske inte ens finns där.

Fullt upp

2011-03-25 @ 20:47:11 | Allmänt
Alltid undrat vad jag och min fru gjorde av all tid vi hade innan vi fick barn? Att ha barn är verkligen ett heltidsnöje, åtminstone när de fortfarande är så här gamla och fortfarande vill vara med sina föräldrar. Men någon borde förberett mig på hur orolig man är för att det ska gå bra för dem hela tiden.

I helgen är det sport för hela slanten. Börjar imorgon förmiddag, då det är innebandyträning, sen direkt på det, vid lunch, är det pingisträning, sen hem en snabb vända innan det är dags för pingisfinalen i folksam-talangen kl 15.00 till 18.00. Hoppas verkligen att det går bra för Siri, men tror det blir svårt.
Sen hem och käka middag (med löjrom, skaldjur och champagne hoppas jag) och förhoppningsvis spela poker tillsammans med Liv på kvällen.

Söndagen börjar tidigt kl 08.00 då innebandylaget samlas för innebandycup. Lär hålla på fram till runt tre, hoppas det går bra för Sanders lag, han förtjänar lite framgång. 

Sen är det  fokus på söndagsturneringarna, återkommer när det närmar sig vilka som jag ska spela och vilka man bör spela på grund av övervärdet.

Funderar på att lägga upp handhistoriken från Söndagssteken så att ni kan ladda ner och titta på i Poker Replayer (gratis verktyg), om ni är intresserade så kommentera!

Ikväll är det fredagsmys och mycket Singstar, fick tag i en skiva med svenska låtar till vårt nya PS3, så ungarna, jag och Liv har sjungit en hel del. Just nu tillfredställer hela familjen, utom Signe som lagt sig, våra sadistiska tendenser genom att titta på "101 sätt att åka ur en gameshow", skräptv när den är som bäst.

Förhopppningsvis finns det lite ork för en film när barnen gått och lagt sig.

Söndagsstek, mums!

2011-03-21 @ 17:11:58 | Allmänt
Som vanligt blev ingen framgång i PAF Goldrush, men inte tappar jag sugen för det;) Förr eller senare lossnar det och förhoppningsvis rejält då.

Spelade dessutom Everests $50K garanti och Söndagsteken på SvS, och det blev även lite andra turneringar, men jag gick längst i de två djupstackade.
Tyvärr blev det ingen pengaplacering i Everest, men sprang desto bättre på SvS.

Finns alltid vissa händer som är avgörande, inte alltid vackra, bl.a en del utdragningar.
Kommer ihåg speciellt en hand där jag höjer upp till 2,5 gånger BB när jag har 15 gånger BB med QJoff i sen/mittpos. Hade varit kortdöd länge då, och tyckte att jag borde få lite cred för en hand. Men blev då minraisad av en annan spelare på knappen och eftersom jag var kortstackad och inte openfoldar med 15 gånger BB så synar jag och hoppas att jag skall dra ut, jag vet att jag antagligen är efter. Oavsett flopp kommer jag att ställa in, men har tur och floppen kommer damhög. Jag har bara ett 2/3 pottbett kvar så jag stoppar in och blir blixtsynad av AA;(.....men blir räddad av en dam på turn;) Tur ska man ha också;)

En annan hand som gav mig en stor pott var K3. Sitter på BB och UTG limpar in, alla lägger sig men lilla mörken kompletterar. Bara checkar och floppen kommer K33. Jackpot;)  Alla tre checkar och turn kommer klöver T vilket gör att det ligger en färdig färg på brädan. Lilla mörken betar ut 2/3 pott, jag synar och UTG min-reraisar!!? Nu ringer varningsklockan att UTG kan sitta med KK, men spelar roll i det läget, jag ska ändå ingenstans.  Till min förvåning går lilla mörken allin, jag synar och även UTG. River en Q, jag stoppar in resten, och blir synad av UTG.
UTG har nötfärgen, lillamörken har också en trea, men jag tar hem potten på nästan 190 000.

Till sist är jag iaf HU och det är en del snack om att göra en deal, men det är inte möjligt på SvS. Det svänger en del, leder stort, ligger under stort och har sedan både tur och otur i HU, men till sist så:


Grattis rosjon! Vinnare av SöndagsSteken 20/3

2011-03-21
Igår körde vi SöndagsSteken som vanligt, kl 02:21 vann rosjon med A,5.

Den totala prispotten var 166 500 kr. Förstapriset som rosjon tog hem var 45 787 kr, vi säger grattis!

Här är topp 5 (pris):

rosjon 45 787,5 kr
bills 28 305 kr
3D-brillor 19 147,5 kr
Homer86 13 320 kr
Stor-jöns 10 822,5 kr

För en gång skull nöjd efter en turneringssöndag;)


Vårsöndag

2011-03-20 @ 19:15:32 | Allmänt
Första löprundan utomhus blev det idag, medan Siri tränade pingis. Tog en kortare runda än jag brukar, men är helt slut nu ikväll. Kan också bero på att jag delade säng med Signe en hel del av natten i hennes nya rum, 80 cm stenhård säng. Eller på att jag tog lite för mycket sherry efter maten igår.

Pokern började tidigt med en återköpsturnering och en freezeout på SvS 15.00 och 16.00. William Thorson hade anordnat dessa så det borde vara ganska bra värde, vilket det var, men jag åkte ändå på 8:e plats i den ena och efter 2h i den andra på okänd plats.

Nu blir det rankingturrar, och ett antal andra turneringar, vi får se hur många, då jag är så sliten och har en hård men intressant vecka framför mig.

Fridrott och kalas

2011-03-19 @ 16:06:03 | Allmänt
Lite framgång blev det iaf i slutet av torsdagskvällen, men tiltad var jag fortfarande. Bl.a därför ingen poker, förutom att det inte finns ett jätteutbud av turneringar på fredagar som passar mig. Istället somnade jag efter att ha sprungit upp för att få Signe att somna om, och kom aldrig upp igen.
Mina föräldrar är här för att hälsa på oss och barnbarnen, och de var på teater på fredagskvällen. Sen åkte de taxi hem med "Taxi Stockhom", fejkvarianten. I Stockholm slåss alla friåkare med varandra om att se mest lik ut de tre stora bolagen till utseendet. Varför? Jo, för ingen stockholmare skulle åka med friåkarna om man inte är väldigt desperat, men man kan lura de på lyset och turisterna. Åker man med en friåkare får man betala dubbelt så mycket som med riktiga Taxi Stockholm. Stockholms stad borde verkligen se till att rensa upp och hjälpa turisterna att inte bli lurade. Taxibranschen är en lika ärlig och hederlig bransch som byggbranschen.

Idag lördag var det friidrottstävling som Siri var med i. Jag var bara med som funktionär, la upp höjdhoppsribban när den ramlat o.s.v. Sen hem och laga mat till kalaset ikväll för att fira Liv och morfar Karsten, tillsammans 121 år gamla i år. Imorgon är det pingis och barnkalas, och sen avslutar jag med turneringar på kvällskvisten, mer pokersnack då....


Siri närmast på startlinjen

Sur!

2011-03-17 @ 21:48:06 | Allmänt

Ett par händer innan la jag en triss mot en rivrad stege, bra läggning om än inte alltför svår. Kan det ha påverkat? Jag vet inte,men nu höjer en spelare 3 ggr BB till 600 UTG. Jag steamar lite och tittar ner på TT och har 3950 kvar. Påminner mig om mitt mantra, hellre för aggressiv än för passiv och väljer att ställa. Alla lägger sig fram till han som höjde "Under The Gun", första pos efter givaren.
Nu väntar jag , mig antingen en blixtsyn eller en fold.....ingen blixtsyn, ha, han höjde för mycket UTG med skräp;).
Va!!?? Han synar efter lång betänketid.....vad har han !!!!???? AJ!!!!???? Han har 8K och synar halva sin stack med AJ UTG??!!!  Vad tror han det betyder när någon återhöjer allin efter att någon höjt UTG?. I Vilket läge tror han att han leder med AJ?  TT är i botten av min range och han leder inte ens mot mina sämsta händer. WP, du otroligt hoppfulla spelare, hoppas det straffar sig att vara så ....."hoppfull"..... Men det gör det inte, naturligtvis, jag spelar ju på PAF, de hoppfullas paradis. En knekt på floppen och en till på turn för att riktigt gnida in det....

10 minuter senare i 16K Daily European på PAF så synar en spelare min reraise på floppen (höjer till 900 efter att han fortsättningsbetat 300) efter att dessutom ha blivit reraisad preflop och synat. Turn kommer Q¨, jag har ett dubbelt hålstege drag och betar ut rejält, potcommitted och får syn av QJ. Med QJ synar han en reraise pre och en reraise på floppen med endast två överkort och inget drag, inte ens hålstege.....missar draget och är ute. Så
otroligt uselt spelat, och ändå så väl belönat. Orättvist och otroligt vanligt, och otroligt upprörande.
SvS 5 minuter senare så drar en spelare ut med färgdraget, efter att ha dumjagat färgen efter satsningar från mig som gett honom helt fel odds att syna. Och sen tar han inte ens betalt på river. Suck...som vanligt....
et
Ibalnd känns det som att man bara kan vinna ur underläge, som igår när jag i 60-40 underläge flera ggr  vann
för att till sist komma trea i TOPP100. Klart, på PAF känns det aldrig som man ska vinna, oturen sitter ingraverad precis som Bajen Forever i SM-bucklan....kan någon slipa bort den, tack....
I vanliga fall hade jag svurit högt, men nu lägger jag Signe så det blir bara tyst krampaktigt slitande i tempurmadrassen.
Jag blir så jäkla sur, tror ingen fattar som inte spelar poker hur förbannad man kan bli på de "hoppfulla", spelare med mindre chans att gå plus i långa loppet än jag har att vinna ett WSOP-armband i sommar. Varför ska de tura just mot mig för.

Att trösta sig med att "det är de hoppfulla som står för dina vinster", "i längden går du plus på deras spel", hjälper inte mycket när hjärtat går i 180 och man håller på att att slita madrassen i bitar. Man vill bara införa en ny regel:
Spelar du så sugit så får du bara inte ha tur. De ska bara förlora, de fattar ju ändå inte vad de gjort.
Själv kan man ibland skämmas som en hund när man gör vissa spel som visar sig vara käpprätt åt hel...., jag skäms ibland trots att jag spelat helt  enligt min taktik/strategi. Men inte de hoppfulla inte, de spelar bara vidare och är nöjda med att ha vunnit handen, säkert nöjda med sitt spel.

Man får bli, sur, det är bara naturligt, konstigt vore det annars, man bryr sig ju. Men man får inte låta det påverka sitt spel. Men lite slitande i madrassen och några fula ord och "lyckönskningar" går för sig. Synd om Liv bara.....

Läste Magdas blogg häromdagen, http://blogg.aftonbladet.se/pokermamman/2011/03/vardag.
Har letat igenom hela min HH från Ongame efter min AA hand mot 88 som floppade triss, men hittar den inte och kommer om jagbara ihåg den vagt, kanske Magda kan återberätta. Gissar att jag betade hårt minst två gator, allin till sist. Kommer inte ihåg hur stor stack jag hade, men jag ska vara väldigt djup om jag lägger AA i Goldrushen, oavsett vad motståndaren gör. Det är betydligt vanligare att man leder i det läget än att man ligger under mot en floppad triss. Ibland måste man betala av, för att inte missa de gånger du har din motståndare krossad.

PS3, The One och en 19:e plats

2011-03-14 @ 19:08:48 | Allmänt
Igår var det fullt upp med undanplockande, sorterande och flyttande. Hann med en tur till tippen också. Ingen rolig dag, men klart tillfredställande att bli av med en del och få lite bättre ordning.
Idag kom jag så hem till det städade huset och det var otroligt skönt, och kändes otroligt lyxigt.

Igår var det som vanligt många turneringar på programmet, gick inte bra i någon av dem, förutom 50K garantin på Everest. Mina AA sprang in i trissar, mina KK sprang in i AA och mina drag drog inte ut. Blev iaf en biljett till the ONE satelliten värd 336 dollares och en 19:e plats i 50K garantin. Finns det något värre än att missa finalbordet efter så många timmar. Man är inte nöjd, det kan jag lova. Blev lite pengar iaf, men man räknar ju redan då med några tusen, inte några hundra. 

Mellan tippen och undanplockandet igår hann jag skicka in en motivering till varför just jag var värd ett Playstation 3 med Singstar, ett pris man kunde vinna på Svenska Spel om man deltagit i deras Schlagerpoker, vilket jag gjorde i lördags. Ingen vinst då, men det kom ett mejl i eftermiddags med meddelandet om att jag vunnit ett Playstation 3:) Berättade för Liv, som berättade för ungarna, som blev överlyckliga. Siri har velat ha Singstar ända sen en kräftskiva med mitt bolag i samband med att vi startade och Sander kommer till att lägga alla sina pengar på NHL11. Och jag ser fram emot att få kolla blue-ray filmer. Jag litar på att Lars-Erik på mitt jobb kommer att guida mig fram i PS-djungeln.

Melodrama

2011-03-12 @ 17:16:03 | Allmänt
Idag var Signe på kalas hos grannen, något hon sett fram emot ända sen hon blev inbjuden. Jag var med Sander på innebandy där han rök ihop med en annan kille, hann inte riktigt förstå vad som hände men Sander var jättearg, och det tog ett tag att kyla ner honom. Han blev glad då han fick hänga med en annan kompis hem och leka. När jag sen kom hem hade Signe precis kommit hem och det bestående intrycket var att de hade fått godis och ballong. Ett tips till alla föräldrar, ett kalas är aldrig dåligt så länge barnen får en godispåse och en ballong med sig hem. Vad som händer på kalaset är mindre viktigt;)

Annars håller Signe just nu på att driva oss till vansinne med att inte ha ett enda dugg tålamod. Allting ska hände med en gång, vilket inte alltid är lätt att få till.
Jag beställde storstädning till på måndag och städning varannan vecka i fortsättningen för vi hinner inte med annars allt som ska göras och då prioriterar vi oftast bort städningen. För att det ska bli bra på måndag måste det vara undanplockat och då måste vi få klart omflyttningen av alla rum. Så fullt upp att flytta runt möbler och föröska få någorlunda undanplockat.

Sen ikväll är det melodifestivalen, något jag egentligen är måttligt intresserad av, men eftersom jag förra året spelade på rätt låt utan att någonsin ha hört den så följer jag mitt recept från förra året, med en liten förändring. Eftersom det verkar jämnt mellan Saade och the Moniker så spelar jag på dessa som topp två utan inbördes ordning. Dessutom så spelar jag på Linda Bentzing som sist, eftersom hon verkar få minst publikröster och jag tror hon får få röster av den utländska juryn.

Förhoppningsvis hinns det även med lite poker ikväll, Långlördag brukar ju både jag och Liv spela, men vi får se, nu ska det lagas mat. Hörs!

91 st kvinnor

2011-03-10 @ 19:42:31 | Allmänt
91 st kvinnor spelade igår Magdas Goodiebag. Visst, inköpet är lågt, men att få ihop 91 kvinnor i samma klient är imponerande. Själv tycker jag det är väldigt roligt att raila Liv, även om jag blir sjukt tiltad när det går dåligt för henne. Vissa som spelar denna turnering skulle behöva ett varv till i Magdas pokerskola, kanske är dags att köra en online variant? För väldigt många behöver inse att man ska höja mer än minraise;) Men blandat med dessa hoppfulla finns det en hel del kvinnor som jag spelat med både live och online som jag har grym respekt för.

Om nu Magda lyckas dra 91 st spelare till sin turnering, varför dyker det inte upp det dubbla på PAF Goldrush? Bättre värde får man leta efter och det är bra mycket roligare att spela i en serie turneringar än bara enstaka turrar, och det måste vara fler än jag som tycker så eftersom SvS lyckas dra tredubbelt antal utan ett enda öre extra. Ibland önskar man att man kunda ta tag i varenda spelare i Sverigerankingen alias Topp100, skaka om dem och få dem att fatta att de kunnat spela billigare på PAF och dessutom fått extra värde.....
Jag är inte sponsrad, jag får inte ett öre av PAF, själv är jag en stor donator, så även om detta verkar som reklam så är den välmenad och uppriktig. Precis likadant känner jag för Everest som ger bort c:a  $7 000-$10 000 i veckan i extra värde i sina $109 turneringar.

Zombies

2011-03-09 @ 22:33:46 | Allmänt
Ikväll var de hoppfulla ute och spelade poker. Precis som zombies som utan hjärna jagar hjälten var de ute efter mig. En hoppfull gav mig alla sina chips efter 10 minuter i en deepstack med A7 mot mina QQ. Träffar man mellanpar är det ju svårt att lägga. Man gapar av förvåning och undrar hur han tänkte där.
Men det har man ju ingen nytta av för nästa hoppfulla som synar med QJ, efter att ha höjt 3 ggr bb och jag reraisat allin med KQ, drar in färgen. Nejdå, jag är inte bitter.....eller jo det är jag visst det, med all rätt. För man inser att det stora flertalet människor är just hoppfulla. Och det går väl an i poker när det bara är ett spel, men de är lika hoppfulla i verkligheten. Och då blir jag rädd.......

Och som vanligt motrigg för Liv på PAF AA mot 99, en nia på rivern. Men vem har sagt att poker är rättvist.
Mycket bittert:(

Men det hjälper om man får dra ut tillbaka..... AQ mot KK  ...flopp KJ9, turn T och en liten 7:a....känns genast liiiite bättre. Men det hade varit roligare om Liv någon gång fick springa så bra som hon förtjänar.....

Minderåriga ska inte spela poker

2011-03-09 @ 18:06:28 | Allmänt
Vet att jag spelat poker med folk som är under 18 år, men bara om några euro, och jag hoppas jag inte bidragit till något spelberoende. Men den här killen hade verkligen tur och sedan otur.....

http://www.mpcpoker.com/who-won-the-...father-or-son/Undrar om pokerstars hade betalt tillbaks några pengar om det hade varit 500k förlorade pengar istället, jag gissar att så inte varit fallet.

Inte igen.....

2011-03-09 @ 08:07:02 | Allmänt
....men jodå. Vid frukostbordet så hostade Signe till och allting kom upp igen. Kaos naturligtvis, de andra två barnen försvann illa kvickt och operation sanering påbörjades. Hemma hela dagen, jobb igen imorgon.
Signe är förpassad till soffan med en burk om det skulle komma mer....

Beyond the felt

2011-03-08 @ 21:47:27 | Allmänt
http://www.youtube.com/watch?v=A4txUDkExk0

Busto!

2011-03-08 @ 20:22:39 | Allmänt
Kolla in de här korta dokumentärepisoderna:

http://robustothemovie.com

Chocken!

2011-03-07 @ 10:15:32 | Allmänt
Glömde ju berätta att medan jag fegade mig ner i två svarta backar tillsammans med mina mycket modigare barn åkte Liv Chocken, som är nordens brantaste pistade backe. Speciellt med denna backe är att den inte blir brantare och brantare utan det finns en kant och ett stup, snacka om Chock. Endast för avancerade åkare stod det på skyltar på vägen dit. Hade jag vetat hur farlig den var hade hon aldrig fått åka den!


Hemma nu på förmiddagen med min illamående dotter, och summerar söndagen med en 4:e plats i Goldrush, med plats i månadsfinalen. Godkänt men inte mer då en av de värsta konkurrenterna fanns kvar:(
ITM precis i Everests $50000 garanti, 50 betalda platser, jag kom på just 50:e plats.

Inget bra spel direkt, lätt-tiltad igår, blir så när man inte har tillräckligt stor volym. Måste höja min lägsta nivå, men är ganska nöjd med min högsta nivå just nu. Skulle bara behöva spela på den nivån oftare. Svårt att skärpa mig i början av turneringar, går mycket på autopilot, eller gamblar för mycket. Något att tänka på tills nästa pass..... 

Full-fart-söndag

2011-03-06 @ 14:11:39 | Allmänt
Kom hem igår kväll på min fru Livs födelsedag, hon fick bl.a inköpet till PAF Poker Challenge i födelsedagspresent, om hon nu inte lyckas kvala dit av sig själv. Ska skynda mig att boka rum dock så att vi är säkra på att bo bra. Sen får vi se om det blir inköp eller kval, men vi ska dit iaf.
Veckan har annars varit full av skidåkning, sjukt bra väder utom en dag då det blåste lite, då var jag bara ute en kort runda och lämnade barn i skidskolan. Annars blev det en halvdag med barnen i skidbacken och sen en halvdag med Signe i stugan/pulkabacken/barnbacken. Badande på kvällen, och bara poker då det var nödvändigt.

De skulle iaf behöva en 3G mast i Idre, pokersessionerna var minst sagt riskiga.  Jag spelade rankingtävlingar och Liv spelade Magdas Goodiebag, efter att jag optimistiskt reggat mig till flera söndagsturneringar, men sen inte kunnat spela dem iaf:( . Varannan minut tappade vi uppkopplingen så det blev lite annorlunda spel, var man väl med i en hand så spelade man den till slutet.

Fegade mest när jag åkte utför, har ju avslitna korsband och benen är inte alltid att lita på även om jag har skydd på bägge. Blev mest glidaråk i Västbacken, utom när man blev utlockad i svarta backar av barnen som är lite mer "på" än jag. Specialen och Västbranten blev mina avklarade utmaningar i år.I liften


Robocop
Signe och Liv på toppenSiri på After-Ski på Pernilla Wibergs hotell


Sander och kusinerna, 3år och uppåt.Den äldre generationen. Karsten, 82 år var ute och åkte längd och tog några åk utför också några dagar.


På både uppresan och nerresan blev det kräksjukt/åksjukt och oväntade pauser, så det tog en stund upp och ner, men överlag så gick resan bra, skönt att vara hemma dock.
Fyllde bilen med skräp och skrot i förmiddags och drog sedan till tippen, åkte sen hem och hämtade upp barnen och åkte till Farsta för klippning och veckohandling. Nu blir det städning av huset och sedan fullt fokus på turneringar ikväll:

Måste spelas:

Everest $50000 garanti 20.00 $109 i inköp - räkna med 5k-6k i övervärde
PAF Goldrush ranking 19.30 - numera lägre inköp, $28 men lika mycket addat.

Borde spela:

20.00 GSOP Event 8 Deepstack $350000 garanti - $200 inköp
 - kanske kör GSOP mini också som startar samtidigt 

SvS  - Söndagssteken, 500krs, Topp100

Så trött!

2011-03-03 @ 20:28:18 | Allmänt
Så trött på motriggen på PAF! Hatar att vara före hela vägen och bli utdragen på rivern. Så trött på att floppa A med AK när det samtidigt kommer en äcklig femma för triss för motståndaren. Så orättvist! Varför ska de hoppfulla ha tur.......

Ett citat från Valteregos blogg som känns väldigt passande idag:
"När förståelsen för variansen fullkomligt havererar hos den mest förstående av spelare. Alla har nog en gräns för hur långt oturen kan dra en." En otroligt bra beskrivning på tilt.....

Goldrush!

2011-03-02 @ 13:51:02 | Allmänt
Såg precis att de sänkt inköpet till PAF Goldrush, men inte sänkt det tillagda värdet. Hoppas fler spelar nu, alla som spelar på SvS ranking borde spela även dessa turneringar, där de inte lägger till ett dugg. Jag menar, vem kan säga nej till 75 000 Euro i extra tillagt värde. Månadsfinaler, år-, kvartals- och månadsranking med extra priser. Och ju fler som spelar, desto bättre värde....

Offline

2011-03-02 @ 13:41:48 | Allmänt
Är uppe i fjällen denna vecka med extremt dåligt internet. Testade att spela lite turneringar på söndagskvällen, men var till slut tvungen att spela allin eller fold då jag ofta blev nedkopplad mellan bettingrundorna. Försökte avregga när jag upptäckte hur dålig uppkopplingen var, men då var det omöjligt att ens ta sig in. Ska försöka spela rankingturneringarna, och Liv ska försöka spela Magdas Goodiebag då det tydligen ska vara något sorts kval till PPC:n.

Bandbredden tillåter ingen uppladdning av bilder, men vi har det bra allihop i vår stuga. Vädret är fantastiskt, sol och 5-10 minus, Åker förmiddags- eller eftermiddagspass i backarna, och har hand om Signe andra halvan och hon trivs bäst inne i stugan. Siri och Sander har skidskola varje dag, och sen har det badats nästan varje kväll.