Bilder på HTPC:n

2008-03-27 @ 22:04:28 | Prylar
Här är bilderna nu när allt är uppsatt och klart. (saknas bara en kabelskena). Jag satte aldrig upp ljudprojektorn YSP-1100 på väggen eftersom det inte behövdes just nu, och eventuellt så blir det en ny skänk istället för IKEA PS.


480635-4

På denna bild syns TV:n, YSP:n, Wii och inne i skåpet står HFX micro Htpc:n. Som ni ser är den nästan lika liten som ett Wii.

480635-5

En bild lite närmare där man kan skönja kabelhärvan bakom HFX Micron. Till höger om HFX:n ligger IR-emittern som tillhör Digiality IR-Bender. Mottagaren till IR-Bendern ligger ovanpå YSP:n. Fungerar mycket bra när skåpdörren är stängd.

480635-6

För att få lite bättre tyngd i basen köpte jag en YST FSW-150 som gör att filmljudet  och framför allt musik låter otroligt mycket bättre. Nu är det bara lite konfigurering kvar, installation av codec:s innan allt fungerar problemfritt. 

HFX Micro, världens bästa HTPC-Chassi?

2008-03-26 @ 08:21:27 | Prylar
Fantastiskt, nu är allt fixat och det ser snyggt och prydligt ut. Får ta en bild och lägga ut när jag satt fast min ysp på väggen, varit lite lat där, men har ju varit med familjen och åkt skidor i påskhelgen så inte varit tid att fixa allt hemma. Får se om jag hinner imorgon. Chassit är verkligen litet speciellt jämför med mitt förra. Får lägga på ett kol och lägga ut den på blocket, får väl dumpa den lite billigare, återkommer med länkar och bilder.....

Inget SM men..... i alla fall en satellitplats

2008-03-23 @ 23:48:07 | Poker
Spelade idag en $50 satellit till SMkvalet på Expekt, och åkte ut efter dåligt spel. Satt i SB och synade med T7off, några hade limpat före. Träffade tvåparet på flopp betade fick syn. Var lite okoncentrerad eftersom jag samtidigt spelade ett direktkval för 165 Euro på Potraiser och la inte märke till att J och 9 kom på turn och river, endast en 8 behövdes för stege. En dålig spelare satt mycket riktigt med 8-4 suited och när jag gick allin så blixtsynade han. ByeBye rosjon. I Potraiser kvalet gick det väldigt bra till en början, träffade bra och var chipleader när det var 4 st kvar. Då kom denna pott: Jag satt med QQ och raisade 3ggr BB. En syn från en lös, dålig men tursam spelare. Inga överkort nu , tänkte jag men det kom naturligtvis en K på floppen. Jag betade dock dryg halvpott, syn från turgubben. En till K på turn, och jag tänkte att han har ingen kung så jag betade rejält igen. Han synade. Jobbig A kom på rivern men nu var det för sent, jag tryckte på han synade med.......A5. Idioten hade synat hela vägen och träffat sitt ess på rivern, äckligt. Lite smått tiltad åkte jag sedan med 66 mot en floppad triss i treor. En pott jag spelat annorlunda om det inte varit mot samma tomte. Nåja, får skylla mig själv sista potten, men jag hoppas han missade SM-platsen, för han förtjänade den inte, bara tur. Men jag lyckades kvala in mig till Simbapokers SMkval värt $320 dollar när jag vann deras söndags satellit. Kvalet spelas 13/4 20.30,  en av tio går vidare till SM i Tallin,ett paket garanterat. Förhoppningsvis blir det mindre än tio spelare så att det blir lite övervärde, men knappast troligt. Går i och för sig fler kval just den söndagen och de drar kanske fler vi får se. Ska försöka vinna lite fler satelliter, blir dyrt annars att göra direktinköp till direktkvalen, de ligger på c:a $320 dollar. Två ITM i senaste SvS turneringarna men inga höga placeringar. Snart dags att klonka igen, kanske ikväll, spelar bra och ligger bra till i 22.30 just nu.

CSLA.NET

2008-03-19 @ 15:03:45 | Programmering
Med risk för att låta som en evangelist så måste jag säga att jag sett ljuset. Det var i och för sig ett tag sedan men jag blir bara mer och mer begeistrad över detta ramverk Component-based, Scalable Logical Architecture som gör att man inte behöver uppfinna hjulet om och om igen . Här får man ett strukturerat sätt att skapa business entiteter i ett ramverk som ger så mycket gratis. Och det är otroligt enkelt att bygga vidare och utöka ramverket med sina egna funktioner som man behöver utan att behöva oroa sig för att man måste bygga om allt när det kommmer en ny bättre version av ramverket.
Jag kom i kontakt med CSLA för första gången 1999 då jag läste Rockford Lhotkas bok VB6 Business Objects och började genast använda idéerna i mina VB6  och ASP applikationer. Jag hade sedan en kort förälskelse i Java c:a 2000-2001 och sedan gick jag över till .NET 2001. Inte förrän 2006 tittade jag på CSLA igen och insåg att det här var väldigt användbart. Hade då som många andra testat olika sätt att bygga affärlagret i mina applikationer men aldrig blivit riktigt nöjd. Dataset var tungt och bökigt, typade dataset led av en buggig generator och jag implementerade därför ofta egna custom business entities som Microsoft rekommenderade som ett av sätten. Ofta krävdes det ganska mycket grundjobb och besluttagande innan man kunde börja skapa business entiteter på löpande band och ofta upptäckte man brister som man försökte rätta till efterhand. Visst blev det bättre och bättre men eftersom jag jobbar som konsult fick jag aldrig ta med mig mina ramverk till nästa kund utan fick alltid börja om på nästan ny kula. Tills jag fick möjligheten att använda CSLA.NET. Helt plötsligt föll allt på plats och jag blev mycket mer produktiv än jag varit tidigare. Visst fanns det problem att lösa och beslut att ta men forumet på Lhotkas webbplats var mycket bra och han själv svarade nästan genast på alla frågor man kunde tänkas ha. Samtidigt kom jag i kontakt med ORM (Object Role Modeling)   och utifrån kraven skapade jag en ORM-modell som jag sedan kunde använda för att generera min databas som då blev normaliserad till femte normalformen. Utifrån denna databas kunde jag sedan generera stored procedures och en stored procedure adapter som gjorde det enkelt att anropa dem. Jag kunde även generera mina affärsentiteter utfrån databasen och dessa första entiteter blev basen för mitt affärslager som jag sedan modifierade för att passa mina påtänkta klienter. Tack vare Lhotkas böcker och hans exempel kunde jag sedan snabbt använda mina affärsobjekt i olika klienter och på mycket kortare tid än jag någonsin tidigare gjort. Om någon vill ha en en timmes intro till CSLA.NET eller kanske en djupare heldagsgenomgång med övningar så hör av er. Jag lovar att detta kan spara mycket tid , pengar och bekymmer.

rosjon.nu

2008-03-19 @ 00:17:09 | Programmering
Jag har länge funderat på en idé om att utveckla en software factory för entiteter. Finns en massa för olika klienter, men ingen för det riktigt svåra, biz entities. Så nu har jag lanserat CSLA Software Factory så får vi se om någon är intresserad. www.rosjon.nu heter webbplatsen och handlar främst om CSLA Software Factory som finns i version 1.0. Läs gärna mer där....

ITM igen....

2008-03-19 @ 00:13:01 | Poker
...men bara en 18:e plats på Svs 21.00. Spelade bra och kontrollerat fram till 20 spelare men tiltade sedan efter att blivit utdragen men Q6s mot min AQoff. Dumt att tilta eftersom jag egentligen spelade handen för vekt, så jag får skylla mig själv. Spelade även Aftonbladets Pokerutmaningen och blev utdragen av en riktig dåre som synade min AJ-allin med KQ för hela sin stack. Åkte på 25:e plats där. Förhoppningsvis så tar jag mig i kragen och spelar bättre och bättre, idag är jag nöjd förutom med tilten.

Vinst i Berglusconi turneringen

2008-03-13 @ 22:32:41 | Poker
Andra vinsten  i denna turnering som startats av en kollegas bror. 1200kr eftersom det endast var 12 deltagare. Synd tycker jag, eftersom bara referaten av Berglusconi själv som brukar skickas ut dagen efter är värd att spela för. I 21.00 dubblade jag tidigt med en riverkåk med 76 mot q6 och brädan 69647.  Spelade sedan tight och lyckades som mest ha 4500. men sedan så tappade jag tålamodet och bluffade bort 3000 och till sist åkte jag på ett dåligt spel med syn med 99 mot AA och JJ, idiotiskt spelat. Men jag var en aning gtiltad då, får skylla på det. Ska titta på pokerstars satelliter till poker VM nu, skulle tydligen finnas några steps satelliter, låter intressant.

Nya vinster.....och förluster

2008-03-13 @ 13:16:17 | Poker
Åkte ut på 33 plats igår från 21.00 turneringen på Svenska Spel. Ingent ITM placering på hela veckan på dessa turneringar. Sprang in i AA och QQ med KJ på handen när jag blivit shortstacked. Felet var hur jag blev shortstacked. Läste min motståndare fel och han fick kåk på turn. Jag spelade mitt färdrag aggressivt, missade min färg på rivern men fick då topparet och synade en höjning. Får bli lite mer restrektivmed mitt aggressiva spel på färgdrag (kanske). Vann  dock lite SnG på pokerstars och är upp lite till, ligger på $820 på pokerstars.
Ikväll blir det Berglusconi cup, privat turnering på Svenska Spel kl.20.45 och kanske 21.00 turneringen också. På fredag blir det nog inget spel då skall jag laga mat till min svärfars födelsedag.

.NET SmtpClient och Mcafee VirusScan

2008-03-13 @ 12:36:52 | Programmering

Sedan i måndags har systemet jag jobbar i ute hos kund haft stora prestanda problem med låsningar när systemet skall skicka mail från webbapplikationen. Vi har testat att göra samma sak fast från en windows applikation ochdå går det c:a 100ggr snabbare. Boven i dramat var Mcafee VirusScan 8.0. När vi startade om de olika delarna från VirusScan konsolen så slutade mailandet gå långsamt, från 40 sekunder till 0,4 sekunder. Kan rekommmendera programmet WireShark för att sniffa nätverkspaket, ett utomordentligt hjälmedel för att titta på all möjlig nätverkskommunikation. Tack vara det upptäckte vi att webbservern höll på med något dumt mella skickandet av de olika SMTP-paketen.

YSP-1100 Yamaha Sound Projector

2008-03-11 @ 09:00:32 | Prylar
Nu har jag äntligen gjort slag i saken och beställt min "datorhögtalare" till Htpc:n. Den ska eventuellt hängas under Tv:n på väggen om den inte går att gömma under TV-bänken. Men det får jag kolla när den kommer. 6990:- kostade den från Hallbäcks och den kommer förhoppningsvis i början på nästa vecka. Har tidigare beställt och lämnat tillbaka JAMO 300 datorhögtalare eftersom ena kanalen inte funkade när jag fick den, men även därför att den inte fick plats under TV-bänken. Den var snygg och hade bra ljud under den timme bägge kanalerna funkade, men jag tror att denna lösning är betydligt bättre eftersom jag nu kan ta ut ljudet digitalt från datorn, och sedan finns det en inbyggd förstärkare. Jag slipper dessutom placera ut 5 stycken högtalare i rummet med alla de sladdar det medför. Bild och recension kommer när allt är uppsatt och klart.

Inget SM än

2008-03-11 @ 00:52:00 | Poker
Potraiser ställde in sin satellit och det gick inget vidare i Unibets. Ingen ITM på de senaste MTT:erna på Svenska Spel, men upp c:a $100 på pokerstars turbo sngs. Snart dags att öka inköpet. Får se om jag spelar Nordic Bets satellit på torsdag, mycket pengar ,$320. Simba har också lanserat en satellit $320 den 13/4. Får se när pokerducks lägger upp sina satelliter.

Beställt

2008-03-09 @ 23:11:14 | Prylar
Nu är HFX Micro HTPC beställd, snart dags att lägga in annons på blocket för att bli av med den gamla. Får även beställa någon sorts dvi/spdif till hdmi adapter så att jag kan köra HDMI till TV:n. Men det får vänta tills testat hur det funkar med VGA. Sedan får jag också skaffa mig en Yamaha Sound Projector så att jag kan få lite schysst ljud. Ska genast börja leta efter den bästa och billigaste modellen.

HFX Micro

2008-03-07 @ 09:08:19 | Prylar
Nu har jag hittat den ultimata HTPC:n! Just nu har jag en Zalman HD160XT med 7'' touchscreen, som är mycket snygg och tyst förutom att den är c:a 50 cm djup ( med sladdar därbak) och 20 cm hög.
image3


I denna har jag 500GB hårddisk, 2 st TV-kort, snabb processor och 4GB minne. Helt tyst byggd av Pyrotech.
Men den är STOR! Så stor att jag måste köpa en ny tvbänk och det har jag inte riktigt lust med. Den måste ju vara så djup.

Men nu har jag hittat mitt nya chassi!
image2
Kan inte trycka in lika stor hårddisk i den, men jag har ju ända en server i källarn som jag streamar det mesta från så 250 GB bör räcka. Dessutom blir det bara ett TV-Kort men eftersom jag redan har digitalbox inbyggt i TV:n så behövs det bara ett för inspelning. Vet inte riktigt var jag ska köpa den men sen får jag sälja min gamla Zalman billigt (25000 nypris). Så är någon intresserad så hör av er!

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

30 manna SnG på Svenska Spel

2008-03-07 @ 08:47:53 | Poker
Igår vann jag ytterligare en 30-manna SnG på Svenska Spel, och Mathias77 skrev "tomte tomte tomte rosjon tomte" efter min utdragning. Gick All in från knappen med c.a 4000  när mörkarna var 350-700 som ett rent steal försök. Borde haft en tight image, för jag hade spelat få händer och bara visat bra händer. Dock fick jag syn av Mathias77 som hade KJ!!? Jag hade tyvärr J8 och var rejäl underdog, men 8 kom på floppen och det stod hela vägen. Efter det var det inga problem, ganska mediokert motstånd.

Mål för pokerspelandet

2008-03-06 @ 15:28:16 | Poker
Förra året (2007) så gick jag c:a 60 000kr plus på mitt spelande, satte in 3000kr på Svenska spel i januari och hade vid slutet av året 27000 kr på kontot där. Gick 1400 dollar plus på Bodog efter bland annat en 15 plats i deras 100 000 dollar guarantee  och plussade 3000 dollar på PokerStars under året. Yttterligare 900 dollar plus på olika små sajter som Simba Poker och Paradise Poker där jag spelat turneringar med stort övervärde.
I år har det börjat med en turneringsvinst på Svenska spels 21.00 100kr turnering samt ett antal ITM placeringar i 21.00 och 22.30 turneringarna. Dessutom klonkade jag en plats till PAF WinterCruise i en satellit på PAF, och på kryssningen kom jag ITM och vann 5800kr.
Så fram till den sista februari hade jag gått plus cirka 12 000 kr + 400 dollar på PokerStars
Jag spelar mest MTT på SvS och då spelar jag nästan uteslutande 21.00 och ibland även 22.30.
Dessutom spelar jag lite Turbo-SnG på PokerStars mest 16 dollars. Har varit uppe och kört 60 dollars TurboSnG ett tag förra året men kände mig aldrig bekväm. Gick bra i början men till slut ramlade jag ner under mitt bankrullekrav så att jag körde 27 dollars istället, men det var inte kul efter att ha kört på högre nivåer så jag tog en paus från PokerStars och SnG:andet. Körde dock igång igen i början av detta året och satte in 300 dollar. Har spelat sporadiskt och är nu uppe i 700 dollar. 30ggr inköpet ska det finnas på pokerstars innan jag går vidare till nästa nivå (27 dollar).
Mål för 2008: Kvalificera mig till fler Live event och spela mer Live. Först och främst kvalificera mig till Poker-SM i Tallin. Försöka öka årets vinst till 80 000 kr.
Hur? Spela fler satelliter och finansiera det med SnG spelande. Försöka spela upp mig till 60 dollars nivån igen på PokerStars.

Välkommen till min nya blogg!

2008-03-06 @ 13:44:30 | Allmänt
Då var det dags att börja blogga ordentligt hoppas jag. Programmering, prylar och poker blir ämnena antagligen, men jag tar mig rätten att avvika från spåret ibland. Första tiden kommer jag att jobba hårt på att få min blogg att se ut som jag vill, men som vanligt vet jag inte hur jag vill att den ska se ut än, vi får väl se.........