Fler bilder....

2009-12-30 @ 08:54:08 | Allmänt
Julklappsutdelning vid poolen
Click here to see original size

Click here to see original sizeJulmiddag med Mai Tais, Margaritas och Chang istället för snaps och julöl

Click here to see original size


Strandbilder, bad, lek och mat....
Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

8 dagar

2009-12-30 @ 08:53:07 | Allmänt
Nu har vi varit här i Thailand och Khao Tao i 8 dagar, och det börjar närma sig nyår. Det är ungefär likadant väder hela tiden, c:a 30 grader varmt och ganska fuktigt. Vi kör ingen AC i huset utom på natten då vi satt den till 27 grader i vårt sovrum där nu hela familjen sover. De första nätterna sov vi med öppna fönster, men tupparna i området, kombinerat med gnisslande fönster, gjorde att vi fick börja med AC. Fläktarna i de stora rummen och på poolterassen räcker dock bra på dagarna.
Mycket bad blir det, mest i poolen, men vi har varit en del på vår lilla strand Sai Noi Beach och en gång inne på stranden i Hua Hin. Där åt jag den godaste maträtten hittills, Yam Ta Krai, stora räkor i en ljummen citrongrässallad. Grymt gott! Ingen bild dock, fullt upp med att äta. Vi har varit på nattmarknaden ett par gånger och handlat bl.a ett litet tempel till Siri och fotbollskläder till Sander. Även varit på Market Village, ett stort varuhus som har allt, både märkeskläder och utanför kan man köpa kopiorna för en tiondel av priset.
Nyår ska vi fira med buffé här på restaurangen i närheten och lite poolparty. Därefter blir det en liten utflykt till Koh Talu som ligger c:a 2 timmar söderut.
Ingen mer löpning eftersom knät fortfarande inte är tillförlitligt, men hoppas snart kunna komma igång igen

Grodor finns här gott om, denna hoppade i poolen efter att ha blivit jagad, annars håller de sig därifrån.
Click here to see original size

Click here to see original size


Signe, Liv och Siri slappar på poolterassen....
Click here to see original size

...medans Sander spelar fotboll
Click here to see original size

Lata dagar...
Click here to see original size

...spel på kvällarna
Click here to see original size

Siri letar snäckor
Click here to see original size


Restaurangbesök på nattmarknaden
Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Click here to see original size

Trötta efter besök på nattmarknaden
Click here to see original size

Click here to see original size

Thailand och födelsedag

2009-12-25 @ 12:04:10 | Allmänt
Äntligen framme, vi gav oss av på måndag eftermiddag till Arlanda. Väl framme fick vi reda på att planet var försenat en timme så vi gick och tog en hamburgare på O'Learys:
Click here to see original size

Click here to see original size

Bilderna är tagna knappt tio minuter innan Signe fick en hostattack och kräktes upp sin hamburgare.
Så vi fick starta operation sanering vilket gick ganska bra. Hade dock ingen påse att stoppa hennes kläder i och det gick inte helt att få bort allt.
Nu var frågan om det var p.g.a hostan som hon kräktes eller om det var magsjuka. Vi hoppades på det första men var beredda på det värsta. Första flyget gick bra, men eftersom vi bara hade 45 minuter mellan flygen på Zurich INNAN vi blev försenade så var det lite nervöst men de väntade på oss.
På nästa plan och på väg till Bangkok. Vi sov ganska mycket av resan allihop även om Signe var ganska orolig. Landade till sist och fick snabbt väskorna och hoppade in i den förbeställda taxin. Tog c.a 3h att komma fram lite längre än vi räknat med men huset var precis som på bilderna och Sai Noi Stranden är bättre än förväntat.
Click here to see original size

När vi väl kom fram var alla trötta men vi gick ut på den lokala restaurangen och åt. Signe hade ingen matlust och somnade i vagnen. När vi sen kom tillbaka till huset så kräktes hon igen. Tur att det kom då och inte i börjn av en tio timmars flygning. Sedan dess har även Sander kräkts en gång men i övrigt mår vi bra och Sander hämtade sig nästan omedelbart. Jag begav mig ut på en löprunda första förmiddagen men gjorde illa knät och har haltat runt rejält i två dagar nu, men det känns som det är på bättringsvägen.
Igår var det födelsedag och julafton, ganska annorlunda upplevelse här i Thailand. Vi åt revben på en bra restaurang inne i Hua Hin igår kväll efter att vi haft julklappsutdelning vid vår pool. Istället för öl och snaps blev det Mai Tai's.
Click here to see original size

Tack för alla SMS och lyckönskingar, fler bilder kommer om vi får ordning på bildöverföringen från vår nya julklapp, systemkameran.

Semester!

2009-12-19 @ 09:19:19 | Allmänt
"Då var det slut på veckan, det är dags för fredagsmys". En smart reklamgrej, men inte desto mindre sant. Sista dagen innan jul är gjord och sista veckan har varit jobbig med mycket att göra hos min uppdragsgivare, samtidigt som det var fullt upp med aktiviteter med familjen.
Avslutningar, repetitioner,vaccinationer, födelsedagsfirande för Siri som dessutom blev sjuk av sin vaccination (andra dosen är tydligen värre) , så stressen för att hinna med det viktigaste på jobbet blev större än väntat. Liv hann dessutom med att certifiera sig på .NET ramverket, så nu ligger man back.
Vi har dessutom under veckan fått bygglov för vår utbyggnad så nu ska vi sätta igång med att hitta en bra byggfirma.
Allt detta som vi lyckats med under veckan, inklusive min tredjeplats på kryssningen firade vi med en flaska champagne, Andre Clouet Gran Reserve, systembolagets mest prisvärda champagne enligt mitt tycke (249:-). Eftersom Siri fyllde år fick hon välja mat och då blev det pizza, och efter detta skrovmål gick jag upp och la Signe och somnade. Vaknade inte förrän 5.18 i morse. Somnade om direkt.Skönt att få sova ut och nu börjar vi slutspurten inför thailandsresan. Sista pokerinsatsen lär bli Donkr Live finalen på Betfair, sedan lär det inte bli så mycket poker under tre veckor. Vi har iofs internet, men vet inte om det går bra turneringar som börjar vid 17-18 tiden på kvällen här i Sverige, då klockan är 23-24 i thailand.
Förhoppningsvis blir det några bloggar från semestern och lite bilder.

Paf Sviten Lucia kryssning del 4 Finalbord

2009-12-12 @ 20:49:45 | Allmänt
Efter en kort paus kör vi igång. Eter ett par händer får jag 66, höjer den mest shortstackade nästan allin och han synar med KQ.
Mina 66 står och jag är In The Money!!!!!
5000 för åttonde platsen och 70 000 kr för första platsen. Ligger bra till också och stjäl lite till och ligger på 250k som mest.
Går långsamt neråt efter detta men får till sist AJ i tidig pos och höjer 3gg BB. Får syn av en kvinna som inte spelat en enda hand sen hon kom till finalbordet.
Hon kom dit med en rejäl stack, men finalbordet har nu pågått ett tag och hon har lite mer än 6ggr BB kvar och ställer..........med Q2.
Får A på floppen, och hon får Q på turn............men ingen hjälp på rivern. 7 spelare kvar nu.

På första postion, en kille som folk kallar padrino men heter Mikael. Stor stack efter att flera ggr innan finalbordet dragit ut å det grövsta.
På andra position Gia, som jobbar/jobbat på PAF tror jag. Ganska shortstackad.
På tredje pos en Finne vid namn Johan som spelar tight verkar det som.
fjärde pos sitter Mika, finns som skällde på mig i början ,också ganska shortstackad.
Sedan sitter Jag och direkt efter mig sitter skägget som är polare med Padrino, kallas Kraclob tror jag....
Efter honom sitter Conny en kille jag känner väl igen från tidigare kryssningar.
Kraclob har varit ganska jobbig under hela tiden, varit kaxig, kommenterat andras spel och pratat i händerna med sina polare när han inte varit med i handen.
Inte slutat heller trots tillsägelser.Ingen känsla för hur man ska uppföra sig vid ett pokerbord. Typisk snorunge i mitt tycke.
Ganska osympatisk enligt mitt tycke, han lyckas få mig att önska att jag får slå ut honom iaf. Till sist går han allin och blir synad av sin polare som vinner.
Conny blir nästa man att ryka.
Tyvärr blir Padrina storstack på kuppen. Antarna och mörkarna är höga och jag är totalt kortdöd. Försöker mig på en bluff mot padrino och höjer upp med 52off från lilla till 48K, stora mörken är 16k anten 1k.
Han synar tyvärr...Floppen kommer AJ5 och jag betar ut 60k, med förhoppning att jag ska få cred för ett ess. Icke sa nicke,padrino ställer och jag måste lägga mig.
Nere på 150k igen ungefär. Spelar nu tight och får bara enstaka bra händer, höjer och får antar och mörkar vilket är ganska mycket. Shortstackarna dubblar på de andras bekostnad och det blir mer och mer jämnt.
Får KK på stora mörken en gång efter att Mika återigen blivit shortstak men han viker på lilla mörken och jag får en walk. Varför tittade jag på korten innan? Brukar vänta till det är min tur och om jag får en walk brukar jag inte titta alls eftersoim det gör ont att inte få spela bra kort.
Några händer senar synar jag hans allin med A5 från stora mörken. Den står och vi är 4:a kvar.
Inte långt tills vi är i hamn nu och det ser ut att bli tight med tid. Johan slår ut padrino och handen direkt efter ställer jag och får syn av Gia. Jag har T5 och hon har A4 som står. Kortstackad ställer jag in handen efter men turen är slut och jag åker ut på tredje plats.
Trevligt med 30000 iaf! Och många gratulationer och folk kommer fram och tycker jag spelat bra. Kul!
När båten lägger till tar jag taxi till Siris skola där hon ska ha födelsdagsdisco för sin klass tillsammans med granntjejen Alva, Liv skjutsar hem mig, Signe och Sander och nu ligger jag här i sängen och nattar Signe, trött men glad. Ingen vinst men största framgången live isf.

Paf Sviten Lucia kryssning del 3 Dag 2

2009-12-12 @ 20:48:43 | Allmänt
Kl. 10.00 vaknar jag av att The Office ledmotiv klingar ut ur min iphone. Sovit från kl 2.30 tills nu. Dushar och går och köper frukost. Går ner till turneringen i konferenscentret precis innan 11.00, kontrollräknar mina marker. Samma bord som igår. Kommer inte ihåg alla händer men en del, och kommer kanske inte ihåg dem helt rätt men ber om ursäkt i förväg till de inblandade. En av de viktigare av händerna är när jag sitter på stora mörken med A9. Killen innan mig raisar 2,5 gg BB och jag synar. Träffar mellanpar på floppen T93, två klöver. Han ställer och jag funderar länge innan jag bestämmer mig för att syna. Han har J5 i klöver, och på turn kommer en 8 så inför sista kortet har han öppet stegdrag och färgdrag. Men min hand håller och jag är uppe på runt 70K. Ligger där ganska länge, många åker ut runt mig och tre nya spelar kommer till positionerna precis innan mig. Närmast sitter en kille som är solid och orädd som vann kryssningen för några ggr sen. Innan honom är platsen tom eftersom en kille inte lyckats vakna i tid till 11.00. Efter den tomma platsen sitter en lösaggressiv spelar i 20 års åldern. De spelar många potter och efter ett tag dyker snubben upp som försovit sig.Han har ett rejält skägg och visar vara ytterligare en i kompisgänget till den lösaggro killen. Liknande spelstil allihop.
Försöker inte bli överkörd och efter ett tag är jag ute och petar i en pott jag inte borde peta i. Försöker bluffa men han (skägget) går allin efter att jag betat flopp, ham minraisat och jag återhöjt mini en gång till.
Tappar ner till c:a 45-50k och ligger kvar där ett bra tag. Tightar till mig rejält eftersom de återhöjer eller synar de flesta potter. En gång höjer skägget mig från knappen och jag ställer med A9, men annars kommer jag inte ihåg så mycket. Försöker sno lite då och då och lyckas ganska bra. Det tredje bordet bryts och nu är vi bara 18 personer kvar. Det har flyttats om folk och sidan om mig hamnar en riktigt agrressiv kille, tror jag, men det visar sig att han antagligen bara har bra kort. Han visar iaf bara bra händer.
En viktig pott utspelar sig nu. Ålänningen från mitt första bord höjer 3gg BB när jag sitter på stora mörken. Nya aggrokillen ställe allin på smallblind och jag tittar ner på KK. "Allin" säger jag direkt och ålänningen funderar ett tag innan han lägger sig. Lilla mörken visar QQ och jag visar mina KK.
Jag vågar inte titta på floppen men förstår på ljudet att i dörren(första kortet dealern visar när han lägger ut floppen) så är det en dam, men tittar då upp och ser att nästa kort är en Kung. Yessss! Har Ungefär 95k efter den handen och nu känns det ganska bra.
Aggrokillen bygger ny stack tills nästa hand utspelar sig. Sitter på stora mörken med A8 när han raisar mig från lilla mörken, alla har lagt sig fram till honom. Jag gissar att han kan göra detta med en massa händer och väljer att ställa. Han kvider men synar.......med T7. Konstigt men jag är glad. En 8 på floppen och sedan kommer K på river och turn och tillsammans med kungen på floppen har jag kåk och 150K i stacken. Vi är därmed framme vid finalbordet. 9 spelare till finalbordet bara 8 får pengar, jag ligger bra till, chiptvåa eller chiptrea och det är ett par shortstackar vid bordet. ......Forts följer

Paf Sviten Lucia kryssning del 2 Dag 1

2009-12-12 @ 20:47:33 | Allmänt
Efter maten som var supergod och gratis p.g.a matbiljetten som ingick så gick jag till hytten och tog igen mig en halvtimme innan det var dags för start.
Hamnade på plats 7 på bord 6 med 3 spelare jag kände igen. "Bränna" som är solid och Franke som är
lös aggressiv och vann kryssningsturneringen för 2ggr sen.Den tredje var PAF kvalare som åkte med sin också pokerspelande fru, tror han varit med på alla kryssningar jag varit med på.
Spelade inte en hand första nivån, och andra nivån så hade Franke loosat det mesta av sin stack till en triss med 66 på handen.
UTG (en ganska tajt finne) höjde tre ggr BB till 300, franke ställde för 600 till, och jag har DD och höjer till 2000 ungefär.
UTG Reraisar till 4k, jag tänker länge känner att han kan ha KK eller AA, men trots den fantastiska strukturen vill jag ända se en flopp.
Floppen kommer 735. Tajta finnen betar och jag ställer. Han blixtsynar och visar AA. Men som den fisk jag är drar jag ut med en dam på turn.
Det roliga (tyckte jag, inte han) var att jag sa att damen skulle komma innan den kom. Sedan var jag kortdöd men var inne och petade i många potter.
När mörkarna var uppe på 400-200 med 50 i ante hade jag loosat ner till c:a 25k. Speciellt en Ålänning med position på mig hade spelat väldigt aggressivt och jag hade missat mina floppar. Dessutom satt en finne på bordet som tyckte jag tog för lång tid på mig när jag raisade och satt time på mig en gång.

Till slut bröts bordet med en timme kvar att spela och jag hamnade på bord 2. Inga direkta kändisar även om jag kände igen ett par som jag spelat mot tidigare. En kille var stor chipleader.
Första handen höjer UTG ( en unge kille med norrländsk brytning) till 1750, jag sitter direkt efter med AA på handen. Reraisar till 4000."Ska du göra så första handen?" säger han. Han tänker länge men synar sedan.
Floppen kommer K hög och jag betar ut och han lägger sig nästan genast.
En runda senare höjer jag från cutoff till 2000 och knappen, en annan ung kille som jag gissar är från stockholm ställer. Jag synar med AQ och han visar 66 som står hela vägen och jag är nere på 17k igen.
Strax därefter höjer chipleadern till 2500 när jag har 54suited på knappen. Jag betsämmer mig för att gå allin då jag tror han han inte har så bra och nte vill rsikera sin stora stack.
Han täner länge,länge, räknar upp en syn och lägger till sist och visar............JJ. Puh! Dagens andra misread men även där klarar jag mig.
Får sedan KQ på BB och knappen höjer till 2400 precis tre ggr BB, det är sista nivån för dagen. Jag synar. Floppen kommer KJ3 och jag checkar och hoppas få ett bet mot mig av den tysta finne (han som klagade innan som spelat ganska tightaggro.
Han checkar dock. Turn ett A. Jag pausar extra länge innan jag checkar och han checkar efter. River ett A och jag betar ut och han lägger sig. 19k i stacken.
Får sedan AQ på knappen och raisar till 2100. Small och Big Blind synar bägge. Floppen kommer AJ7 och jag betar ut 6k, och de lägger sig.
Nästa hand är sedan sista för dag 1.Hittar AA på cutoff och raisar till 2100 igen. Knappen reraisar till 5k (samma kille som snodde halva min stack med 66 tidigare), jag reraisar igen till 10k efter lite hollywoodande.
Han synar efter lång betänketid och när floppen kommer K hög ställer jag för mina sista 10k och han lägger sig efter lång betänketid. SLutar dagen på 40050 i marker, 34 spelare kvar av 70, Average ungefär 30k.
8 priser, första pris 70k, 8:e pris 5k. Trött men ganska nöjd....

Paf Lucia Sviten kryssning Del 1

2009-12-12 @ 20:46:21 | Allmänt
Sitter just nu och tar en öl i baren på färjeterminalen. Nästa gång hoppas jag någon annan hänger på som jag känner, kanske kan jag övertyga liv om att det är dags igen nästa gång nu när Signe börjar bli stor.
Lite trist att åka själv får väl se om jag träffar på några under resan som jag känner sedan tidigare. Första ölen efter en jobbig vecka är bäst, och den här gången ingick fyra drinkbiljetter i PAF-kitet. Undrar hur det ska gå, spelar alldeles för löst när jag fått mig en(1) öl, undrar hur det blir med 4 drinkar innanför västen. Kan bli åka av.

Ute ur SM

2009-12-05 @ 20:25:15 | Allmänt
Ute strax innan paus, lite väl aggressivt spelat med AQ mot KK. Sånt är livet kan inte spela på topp varje gång. Synd att man inte kan göra det när det verkligen gäller.....irrterad på mig själv. Dubblade i andra hande då jag träffade trissen på floppen med 33. Sedan gick det stadigt neråt, handen som gjorde mig lätt tiltad var när jag träffat par i knektar och det ligger tre kungar utöver knekten på brädan. Killen har naturligtvis träffat K.
Men mest irriterad är jag över Livs otur. Träffar hon triss får den andra stege, har hon KK blir hon synad av en fisk med Q8 som träffar två par på turn....
Att hon inte redan är ute visar hur bra hon är. Jag hade varit ute för länge sedan med hennes händer.

3:e plats och idag börjar SM Main Event

2009-12-05 @ 16:25:44 | Allmänt
Gick bra i torsdags i Sverigerankingen, kom på en tredjeplats, men alldeles för långt upp till täten för att ha en chans. Siktar dock på att klättra så långt jag kan och ta pengar i månadsfinalen och årsfinalen. Igår var jag ensam hemma med ungarna, blev Tacos och Natt på Museumet 2. Själv såg jag aldrig filmen då jag la Signe, och lyckades åka ur en turre på Svs väldigt fort samtidigt. Spelade sedan 500krs och var chipleader efter en timme då jag somnade som en stock. En jobbig dag tog ut sin rätt.
Ikväll spelar både jag och Liv SM, första SM turneringen denna veckan på SvS som valt att lägga starterna för sidoeventen kl.19.00. Smart SvS, har nog tappat en del på det. Ikväll är det huvudturneringen, gissar på runt 2000 deltagare.

Ställning Sverigerankingen:

1 dybban 18486,20
2 sponi 18292,96
3 Johnny10 17946,30
4 yatzy14 17742,09
5 Hurvabock 17403,01
6 rosjon 16640,85
7 octo 16329,80
8 Mikey666 16235,50
9 ROSEKING 15540,78
10 EDMAR 15530,40