Reseblogg

2009-06-25 @ 21:28:05 | Allmänt
Ni som följt min blogg på www.donkr.com vet att jag vann resan till vegas och min reseblogg kommer att vara här :
http://www.donkr.com/forum/viewPost.asp?threadid=771100

Min blogg från dagen jag vann, 21 juni (inklistrad från donkr):

Bright light city gonna set my soul
Gonna set my soul on fire
Got a whole lot of money thats ready to burn,
So get those stakes up higher

Ett rungande YES löd genom Enskede när jag till slut vann HU-matchen. Jag och Liv skrek samtidigt hon från bottenvåningen där hon och barnen railade och jag från sovrummet där jag stängt in mig.

Denna dagen lär jag aldrig glömma, tror aldrig jag varit så nervös förr i hela mitt liv. En helt fruktansvärd dag fylld av väntan. Jag och min sambo Liv led oss igenom dagen. Fick skrämselhicka då qredde helt plötsligt hoppade upp åtta röster på en halvtimme. Försökte så gott som möjligt få tiden att gå. Spelade en HU SnG två timmar innan matchstart för att komma in i rytmen. Städade toaletter och dammsög vardagsrum. Allt för att slippa tänka på vad som komma skulle. Tiden sniglade sig fram. 5 minuter innan mådde jag nästan illa. Sen började det:

Qredde raisade 4ggr BB från sin knapp, min taktik var att raisa 3ggr första och andra nivån och därefter minraisa. Hade också bestämt mig för att spela drygt 80% av händerna från knappen och vara mycket tightare ur position, men tvingades bli ännu tightare än planerat, trodde inte qredde skulle höja 4ggr BB. Kändes dock helt lugnt redan efter ett par händer. Qredde försökte reraisa efter mitt continuation bet en gång ibörjan men jag synade och bettade sedan på turn och fick potten. Efter det så blev det inte så mycket reraise tack och lov. Nästa nyckelpott blev när jag synade qreddes höjning med 87off. qredde hade JJ men jag hade träffat 7an på Kung hög flopp. Qredde bettade och jag synade. Check –Check på turn och sedan kom 8:an på river. Mycket tur, men gav inte så mycket. Sedan fick jag ett par mycket bra händer som jag kunde reraisa med från BB och hade överlag ganska bra händer och träffade hyggligt. Hade också tur att jag inte förlorade mer när jag fick trissen samtidigt som qredde fick stegen. Min taktik att minraisa efter andra nivån la jag ner eftersom jag kände att det var bättre att pressa mer eftersom jag hade störst stack. Långsamt fick jag större och större stack och till sist så vann jag med K9 mot JT på ett lite väl spännande sätt. Sekunden efter att jag skrikit YES tänkte jag på qredde och hur han måste känna det. Jag vet precis hur jag själv skulle ha mått om jag inte lyckats vinna turneringen. Jag var väldigt osäker på juryn, trodde nog de lutade åt qredde och jag hade rätt, hade jag inte vunnit turneringen så hade jag fått stanna hemma. 10 minuter senare när nyheten kom upp på Donkr.com att det var klart så slog vi på Viva Las Vegas och dansade hela familjen.

Sen var det läggdags för Signe och jag själv fick lugna ner mig och chattade lite med qredde. Han tog det mycket bättre än jag hade gjort, man kan definitivt lära sig en hel del av den mannen. Hoppas inte att det var sista gången vi möttes vid pokerborden och att vi kan fortsätta att kämpa om bäst resultat.

Tack alla ni som röstat, det var på er det hängde, om vi träffas ute kan ni alltid knacka mig på axeln och säga: ” Jag röstade på dig i pokertalent” så lovar jag att bjuda på en öl.

Tack till Donkr.com och Betfriends för att jag fick chansen att vinna denna resa och inköpet. A dream come true!

Begäran om intyg om hindersprövan är underskriven och flyget bokat. Återstår hotell och elektroniskt visa. Nu ska jag fira med OLW Dill & gräslök och en öl.

Sedan mina problem med att fixa resan:

Hittade en resa igår för 30k som jag bokade och betalade idag innan lunch, får 17.15 ett mail från bokningssajten att priset tyvärr var fel det var 9700kr högre, ok tänker jag då får jag väl ta det hittar ändå inget billigare. Men då finns dessa platser inte kvar längre. Tack för det FLYGSTOLEN.SE, ett uppenbarligen helt opålitligt bolag som inte bör användas av någon. Slutar med att jag får boka en resa för 46k istället. Gissa vem jag håller ansvarig för det...... Ska ring henne imorgon och skälla på henne. Är väldigt, väldigt arg. Jobbigt att jag måste göra det hos kunden.
Blir en klart dyrare resa än jag trodde, men vad ska man göra när föräldrar, extra-svärmor och Liv syster och min kusin nu åker dit. Bara att bita i det sura äpplet och börja grinda rejält. Och tycka väldigt illa om flygstolen.se


Efter att ha bråkat med sajten flygstolen.se under hela förmiddagen blev det till sist klart. Jag får en resa till Vegas för 39k och de de inte skulle släppt platserna står för merkostnaden. De insåg ganska snabbt att de inte skulle släppt platserna. Och de försökte faktiskt reparera skadan så gott de kunde. Inte helt nöjd, men, men.
Tyvärr blir det inte samma plan som Livs syster och hennes styvmor men det får gå ändå. Man får göra det bästa av en dålig situation. Det ska iaf inte få förstöra min resa.

Vi ska bo på Flamingo, ett klassiskt Vegashotell
Klicka på länken och läs mer om dess intressanta historia

Valde bland flera hotell, bland annat ett som låg lite sidan av, men ska man åka till Vegas så ska det upplevas ordentligt och då kändes Flamingo rätt.
Verkar dessutom som om hindersprövning inte behövs för giftermål utomlands.Så det verkar under kontroll.
Sista orosmolnet bör lösa sig under morgondagen med Sanders pass.

Kom gärna med förslag på galna sätt att gifta sig i Vegas!

Vilken jobbig dag det varit knappt någon energi kvar. Hann knappt jobba idag så blev inte så mycket debiterbar tid. Ska anmäla till Allmänna reklamationsnämnden sen när jag kommer hem. Men just nu så har jag ingen ork för det. Nu är det fokus på WSOP och resan.

Slutspurt!

2009-06-17 @ 16:55:43 | Allmänt

Nu är det bara 1 dag kvar till sista elimineringen i Pokertalenttävlingen. Hemma idag med Signe som är sjuk.

Idag kom juryn med sina poäng,jag fick högsta poäng vilket gör att om jag kan hålla min andra plats i röstningen så borde jag gå vidare imorgon till final.
 För att kamma hem Las Vegas resan krävs antagligen att jag vinner även omröstningen, för jag är inte säker på att juryn väljer mig. Turneringen på söndag räknas för en tredjedel av poängen också, men man måste ha två grensegrar för att vinna.  
Jag hoppas att alla som läser detta varit inne och registrerat sig på www.donkr.com och lagt till mig som favorit på www.donkr.com/pokertalent. Det kommer antagligen att handla om ett par rösters övervikt åt det ena eller andra hållet.

Tack för hjäpen på förhand.....

Inlägg kopierat från donkr inför finalen:
Då var det dags att sammanfatta min tid i pokertalent-tävlingen, så har dagen innan det avgörs.
Fick samtalet några dagar innan att jag blivit antagen. Var bland de sista som anmälde sig, tvekade in i det sista om jag skulle ha tiden att lägga ner på ett sådant projekt. När jag sedan fick detaljerna funderade jag ett par timmar innan jag bestämde mig. Jag vet att om jag ger mig in på något har jag svårt att göra det halvdant och blir otroligt engagerad, på gränsen till besatt. Kollade med Liv om hon var beredd på vad det innebar och att det var OK, sedan mejlade jag till donkr och sa att jag jättegärna var med och att jag ställde upp på de villkor som fanns.
1:a veckan
Eftersom jag var helt nybörjare på cashgame så kändes det som att det skulle vara största utmaningen för mig och jag började plugga cashgame. Hade sedan tidigare inköpt Harringtons cashgameböcker som legat ganska orörda eftersom jag koncentrerat mig på flerbordsturneringar. Dessa började jag läsa samtidigt som jag kollade på videos från pokercampus, främst av ebisumaru, som jag länge tyckt var en duktig spelare. Bestämde mig för att försöka spela väldigt löst och aggressivt eftersom jag märkt mer och mer i flerborsturneringar att det lönar sig på tidiga nivåer att spela lite lösare. Cashgame borde lämpa sig ännu mer för den spelstilen tänkte jag. Spelade många timmar, med max två bord samtidigt för att kunna fokusera på varje bord. Tror att spelstilen är otroligt jobbig att möta och det var otroligt kul att spela så många händer. Hade en SawFlop% på drygt 33% och en Vol. Put InPot% på ungeför 48%. Gick väldigt bra första veckan och fick högst poäng av juryn. Ingen eliminering eftersom en av deltagarna gjort av med sin bankrulle och inte kunde fortsätta.
2:a veckan
Naknemo ersatte Embleton och det blev en sämre cashgame vecka denna vecka, och dessutom ingen bra vecka i turneringen, fick 96 poäng både i turnering och av juryn, men lyckades hamna på andra plats i röstningen. Fortsatte mitt lösa spel, men började inse att det var svårt att spela så och hålla uppe spelkvaliten hela tiden. Hade en riktigt jobbig period under mitten av veckan då jag gick back rejält och fick börja om igen. Slutade dock på marginellt plus.
3:e veckan
Åkte tidigt i turneringen men var nöjd med mitt spel, var därför grymt besviken efteråt, men fick kämpa med cashgamet som gick ok. Ändrade stil denna vecka och började spela betydligt tightare. Var på Casinot med en donkrmedlem som vann min quiz och det var otroligt kul, förhoppningsvis träffas vi igen nästa gång det är pokerkväll med gänget i min källare.
4:e veckan
En otroligt stressig vecka med lite sömn och fick verkligen ta i för att hinna spela poker. Under denna perioden var det flera tillfällen jag sov mellan händerna, inte så lyckat. Hann inte med så många händer som jag velat men fick nytta av coachningen av Jon. Vann dessutom veckoturneringen, och tyckte jag spelade mycket bra och var klart nöjd med spelet. Vann sammanlagt denna vecka.
5:e veckan
Fortsatte spela tight och ville så gärna spela många händer. Hade det kämpigt med en del setups och fick hela tiden jobba i underläge men var nyttigt och jag lärde mig en hel del av denna vecka, just vad gäller tilttendenser. Gick fortfarande plus men inte så mycket som jag räknat med med tanke på antalet händer. Kände att jag hade mycket otur denna vecka. Gick bra i turneringen med en andra plats, men lite besviken att jag inte lyckades vinna.

6:e veckan
Hittat stilen för mitt cashgame och införde regler för att se till att jag inte spelade trött och irriterad. Fick dessutom lite hjälp att analysera lite händer av Jon vilket fick mig att skärpa till mig ännu mer. Färre händer men mer kvalitet. Och äntligen släppte det! Tredjeplats i turneringen efter att ha förlorat en coinflip mot qredde, var dock en besvikelse. Att gå till final och få en chans på WSOP var fantastiskt skönt!

Vad har jag lärt mig?
Jag vet nu att jag kan vara en vinnande cashgamespelare. Återkom om 40 000 händer till så ska jag tala om hur vinnande. För jag kommer att fortsätta på betfriends, tänkte låta rullen vara kvar och försöka bygga vidare med samma bankrulle krav som under tävlingen. Fortsätt följa min blogg, från low-stakes till Highstakes;-)
Man måste analysera sitt spel! Har haft licenser tidigare på PO 1 och 2 för att analysera mitt turneringspel, men då mest använt möjligheten att spela upp hela turneringar igen. Det gjorde mig till en bättre turneringsspelare. Men för cashgame är PO riktigt bra. Man såg läckor i sitt spel otroligt tydligt, vilket var en stor anledning till att jag förändrade mitt spel. Måste säker förändra mig i fortsättningen också och anpassa mig till olika nivåer och det är betydligt lättare med ett verktyg.
Det är nyttigt att experimentera. Jag testade olika spelstilar under dessa veckor och det lär jag göra igen. Tror det gjorde mig till en bättre spelare än om jag kört samma stil rakt igenom. Dessutom måste man testa för att hitta sin stil och lära sig anpassa den till omgivningarna.
Inför finalen
Liv är lika engerad i det här som jag och är inne på donkr.com för jämnan. Idag har därför barnen varit på skansen med Liv och mormor och morfar. Jag har varit hemma och övat HU, mycket nyttigt. Väldigt skoj att spela HU, viktigt att man är helkoncentrerad annars är det lätt att göra misstag. Ska bli väldigt spännande att få spela med qredde på söndag.
Har försökt skruva ner barnens förväntningar lite, det är mycket små marginaler på söndag och det krävs att man inte har otur i turneringen. Svårt, men vi har gjort upp lite alternativa planer för att inte det ska bli pyspunka på sommaren om det inte går som vi vill.
Skulle det gå som jag vill och att jag lyckas ta mig till WSOP så tänker jag defintivt ta till vara på chansen. Full fokus på turneringen och pokern fram tills dess. Eftersom jag är flygrädd så lär jag inte sova en blund på flygresan, så det lär bli en hel del pokerböcker och pokerfilmer. Målsättningen är att gå långt och spela mitt bästa spel där.

pokertalent

2009-06-16 @ 18:20:07 | Allmänt
www.donkr.com/pokertalent

Tilt och gröna lund

2009-06-14 @ 01:14:39 | Allmänt
Igår vid midnatt var tilten ett faktum. Hade lite otur i ett par händer vilket gjorde att jag spelade sämre efter det. Stoppade dock tvärt och la av. Skrev ett desperat mejl till Jon och bad honom kolla på mina sessioner. Vaknade sedan imorse och insåg att för att få hjälp så borde jag kanske inte skicka hela sessionen utan välja ut de händer som jag själv hade svårt att analysera. En av händerna som jag skickade borde jag själv insett var resultat av tilt och egentligen inte så svår analyserad, men insåg inte detta förrän jag fick svar ikväll. Ibland måste det självklara komma från någon annan för att man ska inse det. Bra hjälp fick jag i alla fall, hoppas jag kan hålla tilten under kontroll.
Om det var vanliga omständigheter så hade en dålig session inte spelat så stor roll, men med den begränsade tid man har att visa vad man går för i pokertalent,får varje hand ett otroligt värde. Pressen att prestera är större än normalt och viljan att lyckas är också enormt stor, vilket gör att jag blir enormt besviken när jag gör en dålig session. Tur att man haft en bra vecka fram tills dess iaf.

Efter mejlandet bar det iväg till Gröna Lund för en företagsaktivitet med familjen. De flesta som jobbar på mitt företag är småbarnsföräldrar och på något sätt måste man kompensera familjen för att man ibland jobbar mycket eller är väldigt engagerad i sitt uppdrag. Vi försöker därför ha en aktivitet per säsong.
Denna gång blev det Gröna Lund vilket var väldigt kul trots regnet under eftermiddagen.


Mina förväntansfulla barn på väg till grönan
alt
Click here to see original size


Liv och Signe på gott humör
alt
Click here to see original size


Nyckelpigan
alt
Click here to see original size


Mellanfrittfall
alt
Click here to see original size


Högst upp
alt
Click here to see original size


Tekopparna
alt
Click here to see original size


Jag är själv inte så förtjust i att åka karuseller, men åkte faktiskt slänggungan med Sander (förutom lilla fritt fall). Ungarna vågade också åka en betydligt vildare berg-och-dal-bana än nyckelpigan, medans jag själv höll mig på marken.

Hemma med sjukt barn

2009-06-12 @ 13:10:24 | Allmänt
Vi tog en liten sovmorgon idag barnen och jag, vi sov ända till 07.30. Skolan är ju slut nu så Siri hade ingen tid att passa, och de behövde sova ut. Ungarna fick frukost i soffan och vi mös tills dess att vi skulle till dagis och skola. Vi gick dit och det var ganska kallt. Sedan åkte jag och Signe och handlade inför fredagsmyset ikväll. Enkel mat blir det, köttfärsås och spaghetti. Inte Sanders favorit, men det ska nog gå bra. Efter handlingen gungade Signe i en timme med sin docka och sin elefant.
alt
Click here to see original size

Hon älskar att gunga och har nu kommit på ett nytt sätt att göra det mer spännande, blunda medans man gungar.
alt
Click here to see original size

In och leka lite grand, rester till lunch och sedan ut i vagnen för att sova. Ösregn men parkerade vagnen under parasollet.
En helt fantastiskt lugn förmiddag förutom att jag hela tiden loggade in på min iPhone för att kolla röstningen. Tack för alla röster!

Så här kunde det sett ut om inte det störtregnar som det gör nu. Taget för nån vecka sen då det var supervarmt. Min patenterade frappe står på stolen i vårt hav av Alliumbollar, under äppelträdet.
alt
Click here to see original size


Och redan då var gunga det roligaste Signe visste
alt
Click here to see original size

Röstfiske.........

2009-06-09 @ 23:22:29 | Allmänt
Som ni vet tävlar jag ju om en resa till poker-VM i Las Vegas. Vi är nu bara 4 st spelare kvar och motståndet hårdnar. Har nu efter att i tre veckor haft flest röster tappat ledningen och ligger två röster efter den som numera har flest röster. Hoppas därför att det är någon som läser detta som inte röstat eller har bekanta som är villiga att ställa upp och göra dem en tjänst. Jag behöver röster så gå gärna in på www.donkr.com och registrera er och lägg sedan till mig som favorit på www.donkr.com/pokertalent. Alla röster uppskattas och är välkomna!

Förra veckan

2009-06-08 @ 19:59:47 | Allmänt
Hann inte med att blogga igår men vill gärna sammanfatta min vecka idag istället.
Jag var som sagt i Barcelona och har nu tömt min iPhone på bilder. Ganska bra sammanfattning av resan.

alt
Click here to see original size

Stora drinkar hade de på hotellet som var jäkligt schysst, Hotel MurMuri. Denna typ, en GT drack jag otaliga gånger under resan, en klar favorit. De kom ut med glaset fullt med is och en flaska tonic och en flaska bra gin och blandade vid bordet.

alt
Click here to see original size

Sagan om ringen mitt i Barcelona, Sagrada la familia av Gaudi, helt fantastisk. Inuti var det en arbetsplats för den beräknas inte klar förrän 2030, är som att titta upp i trädkronorna på en stenskog

alt
Click here to see original size

alt
Click here to see original size

alt
Click here to see original size

Mycket Sagan om ringen vibbar fick man, otroligt cool kille Gaudi.

Eftersom han var så cool var det kul att se hans park, den var också otroligt häftig

alt
Click here to see original size

alt
Click here to see original size

alt
Click here to see original size


Skönt var det sen att komma hem till familjen och få en sommarkväll vid sjön
alt
Click here to see original size


Sedan var det slut på värmen och jag stressade för att få in lite pokerhänder.
Tightare spel, men det har egentligen inte gått bättre. Ska fortsätta tight ett tag till men sedan får jag väl ta mig en funderare. Å andra sidan bör man ju komma upp i en 10-15k händer innan man kan dra några slutsatser kanske.
Skön vecka med försmak av sommaren, nu är man tillbaka i verkligheten igen. Mer poker också hoppas jag.
alt