De hoppfulla strikes back

2011-04-27 @ 23:50:07 | Allmänt
Skorpis34 hörde ikväll till de hoppfulla, när han jagade stege och fick runner-runner färg. Att jag reraisade 4ggr och betade på flopp och turn så mycket att han bara hade en spottstyver kvar att "värdebeta" med på rivern när han till sist drog in färgen verkade inte hindra honom. Bluffsyn på flopp och turn. Väldigt optimistiskt, men jag undrar om han tänkte folda på rivern om han missade? Inte alls irriterad, WP SIR, keep up the good work!
Minnamys slog bara några minuter senare ut Liv, efter att ha synat sig all in med drygt 40BB med 22 efter en 5bet. Väldigt hoppfullt, fortsätt så!

Samlar förresten på utryck som "inte vassaste kniven i lådan", "hissen går inte hela vägen upp", "inte alla hästar i stallet". Någon som har några fler liknande på lager? Pokerpappan76 har redan vunnit förra tävlingen, så jag utlyser en ny. Priserna i denna och förra tävlingen annonseras senare.

Svårt med handhistorik

2011-04-27 @ 19:22:11 | Allmänt
Verkar inte gå att hitta något bra verktyg som är gratis att spela upp HH från SvS med. PokerXfactor visar ju inte upp moståndarnas hålkort som de ska tyvärr, HH Converter har slutat fungera sen SvS bytte format. PokerOffice fungerar inte alls, HoldemManager missar en del händer, bara PT3 verkar fungera helt ok. Får se om jag kan spela upp historiken i PT3, spela in den med Camtasia och sedan lägga upp den som en film. Som sagt lite väl mycket jobb tyvärr. Hoppas det jag lagt upp hittills fungerar ok iaf.

PokerXFactor SuperSöndag replayer

2011-04-26 @ 22:44:04 | Allmänt
Här är en länk jag hoppas ni kan kolla på:
http://www.pokerxfactor.com/HA237245/6524_20110426_164019/6524


Om inte gör jag här ett försök att bädda in i mitt inlägg


Click here to view a larger version.

Tvåa....

2011-04-25 @ 03:32:02 | Allmänt
....och vet inte om jag ska skratta eller gråta. Spelade Supersöndag ikväll med 1090 i inköp, 219 deltagare.
Spelade riktigt bra, betydligt bättre än när jag vann söndagssteken. Bra tålamod, hade bra timing (tur som inte syns lika tydligt som utdragningar). Kom till sist till finalbordet, kändes ganska komfortabelt, spelade som jag brukar, tar det lugnt tills det är sju-åtta kvar, sen öppnar jag upp lite mer. Gick bra, men det var en spelare som spelade väldigt irrationellt. Påminde om de som nästan bara spelar livepoker. Limpade gärna in och la sig nästan aldrig mot en reraise, vilket gick att utnyttja genom att alltid slå om med en bra hand. Sen blandade han detta med att göra vissa riktigt bra spel och syner. Inte lätt att läsa. (För att förtydliga, så var han väldigt svårspelad) Nåja, alla kan ju inte vara bra på allt. Till sist var det han och jag kvar, och jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig, men det började bra, tog snabbt en ledning. Tyvärr så floppade han triss i damer och jag mellanparet, och efter turn så stoppade jag in allt på en bluff då det dök upp ett tredje hjärter. Han kändes väldigt vek och efter att jag ställt in tog det 30 sekunder innan han synade, på gränsen till slowroll. Var han så rädd för färgen? 250K kvar all in mot hans 1,8 miljoner, jag T8 och han AK. Det var liksom inte meningen. Annorlunda spelstil intressant och ganska svårspelad när han hade stor stack. Grattis till HAZONA. Intressant att se hur snabbt SvS reder ut sin felaktig prissumme-fördelning (stod helt fel i klienten) och när pengarna trillar in på kontot. Betyder antagligen att denna vinsten inte märks i Sharkscope, jag som siktar på förstaplatsen på pengaligan....synd.


Tidigare under kvällen hade en Prosten fått ett utbrott. Han ställde för 25K när BB var 5K, jag och en till synade. Jag satt med AJ och floppen kom två knektar, helt ok. Jag bettade och fick syn av andra killen, men på turn när jag bettade igen la han sig. Prosten visade upp sin AQ och blev mäkta arg över min syn preflop. Det var min tur att dra ut och jag lägger nästan aldrig AJ mot en 5BB höjning allin. Tyvärr, du väntade för länge och gav mig läget att dra ut dig. Otur.
Ska kolla igenom HH och se om det är fler händer som är värda att berätta om. Om någon är intresserad av hela HH:n  så lämna en kommentar med er mailadress så mailar jag en länk så småningom....kanske....
Nu ska jag försöka slappna av och lugna ner mig så mycket att jag kan sova.

Imponerande

2011-04-23 @ 13:09:03 | Allmänt
Sitter hemma, gör inte mycket just nu, alldeles för förkyld och sänkt av halsont och snuva.
Kollar på PokerVT där JCarver har en tretton timmar lång genomgång om hur han spelar och hur han vann SCOOP på pokerstars. Han pratar om nyckelhänder och det är sjukt vad mycket han tänker på när han tar sina beslut. Man känner sig onekligen på en helt annan nivå, men det är lärorikt. Själv när man tittar igenom sin handhistorik så finns det händer som man rakt igenom spelat som en åsna, men när han någon gång hittar en hand som han inte gillar hur han spelade så handlar det om att han missade ett bett på rivern eller gjorde en raise som borde varit en syn. Själv kan jag spela en hand och inte få in ett enda rätt i hela handen. Men lite mer studier och arbete så. Men man märker också hur volymen spelar in. Ju mer jag spelar per dag, flera dagar i sträck, desto bättre kvalitet blir det på mitt spel.

En annan spelare som jag är sjukt imponerad av och som jag nog tänker börja stalka är "Skämmes". Ständigt nya framgångar, så något måste han göra rätt. Nu gäller det bara att lista ut vad. Får börja samla handhistorik, och börja dissikera.

Velar lite angående listan på de spelare som jag tycker är de bästa turneringspelarna på SvS. Ska jag, eller inte....
Det blir ingen inbördes ranking iallafall, och urvalet kommer från de turneringar som jag spelar. Hmmmm....

Ingen online poker idag, men imorgon och på måndag lär det bli mycket spel på kvällarna. Förhoppningsvis är jag friskare från min förkylning och orkar jobba lite i trädgården på dagarna. 
Ser fram emot Påskägget på måndag med 3500kr i inköp på SvS och dessutom så är det Supersöndag  med kri inköp på söndagen. Rankingturneringarna är ju alltid kul och förhoppningsvis är det lite adderat värde i ytterligare turneringar eftersom det är påsk.

Ikväll är det påskfirande med familj och släkt, tanken är att avsluta med lite poker i källaren. Alltid kul, lär ju få storstryk av lite okonventionella spelare.

Balans

2011-04-22 @ 11:41:16 | Allmänt
"Unless you're playing with complete droolers"

"You have to play unpredictable"

"An important part of advanced poker strategy"


Ett antal citat om hur viktigt det är att spela oförutsägbart och balanserat. Kanske är detta viktigt om man kväll efter kväll spelar mot samma "regs" som sitter mer Head-Up-Display och analyserar VPIP& och PFR%. Kanske....

Om man som turneringsspelare försöker spela oförutsägbart i början av turneringar så lider man bara av FPS -"Fancy-Play-Syndrome". Finns ingen anledning att spela oförutsägbart eller att balansera handurval. I början av turneringar är 90% av spelarna faktiskt "complete droolers".

Om det är en vanlig hoppfull så kommer denne aldrig att vara uppmärksam på något annat än sina egna två kort. Han har ingen koll på spelare som spelar få händer, de finns helt enkelt inte för honom Det betyder att du själv inte behöver tänka på någon djupare nivå när du spelar mot honom. Om du är typen av spelare som spelar få händer i början av turneringar så behöver du inte fundera ut någon listig taktik för att få betalt för dina bra händer. Betta på bara! Jag har dragit slutsatsen att om det inte ligger fyra kort i samma färg i följd på brädan så kan man inte lägga AA i början av en normal onlineturnering. Om du aldrig spelat mot spelaren tidigare eller redan har noterat fisk på honom så är det bara att betta på! Visst, ibland springer du in i floppade trissar eller tvåpar, sånt är livet. Att inte betta på är dock ett värre misstag. Väldigt ofta är det nämligen inte en floppad triss eller en rivrad stege. Det är ofta TPTK eller något ännu sämre.

Finns en annan kategori spelare som inte heller är särkilt uppmärksamma i början av turneringar. Den jag själv tillhör. Den som kör 6-8 turneringar samtidigt och på sidan om surfar eller kollar på säsong tre av "Being Human"
Inte de allra bästa förutsättningarna för att spela sitt bästa. Eller?

För mig är detta ett sätt att inte slaska för mycket, att skapa förutsättningar för att spela ett mindre handurval i början. Utan detta skulle jag ännu mer sällan orka mig igenom de första två tråkiga timmarna i en turnering. Enklare att hantera jobbiga utdragningar också eftersom jag inte kan lägga så mycket uppmärksamhet på detta, då nästa hand redan utspelas på ett annat bord. Inte den bästa grogrunden för ett glimrande turneringsspel, men som jag skrev innan så är det ändå överskattat. Eller snarare så är behovet av att inte fokusera på bara pokern underskattat. Det lilla uns av uppmärksamhet jag ger varje turnering i början räcker för att i tillräckligt många turneringar ta mig till stadiet då det börjar bli kul spännande och värt att lägga sin uppmärksamhet på.

"Unless you're playing with complete droolers" - Well, you are....

"You have to play unpredictable" - No, you don't

"An important part of advanced poker strategy" - Save it for the final table...

Men skärpning.....

2011-04-21 @ 13:17:39 | Allmänt
Den senaste veckan har mitt spel blivit slaskigare och slaskigare, framförallt i början av turneringar. Chansartade bluffar allin, syn när jag vet jag ligger efter, men är näääästan pott-comitted (jag är bara potcomitted i min egen slaskiga värld). Ligger nära tilten hela tiden, och börjar egentligen inte skärpa mig förrän jag känner att det börjar närma sig en reell chans att hamna på finalbord. Nu längtar man tillbaks till för några veckor sen då man kunde folda 5 bord i timmar utan att börja spela på chans. Jag har blivit en av de hoppfulla, inte på heltid men nog så illa.

Mår inte så bra utanför pokerborden, men allt är ju relativt....jag är förkyld och ont i halsen. Känns som det är fetvadd i hela skallen och som om man har en basketboll i halsen, men egentligen är man inte jättesjuk. Man e bara kass. Lättirriterad och svär över minsta lilla, helt enklet inte på topp. Vid dessa tillfällen ska man inte spela poker, vilket jag naturligtvis gör ändå.

Trädgården ser ut som ett bombnedslag och det lär ta ett tag att få ordning på den. Gräs på rulle finns inte tillgängligt förrän i mitten på maj, och det vill till att man gör en hel del förarbete. Kross måste beställas, singel till gångar och uteplats, ytan där gräset ska läggas ska vändas och det ska in mer matjord.

Trots detta svängiga humör och spel så går det ibland riktigt bra vid borden, några finalbord och igår en andraplats i Topp100 på SvS. Får öva lite mer HU, hade honom i brygga, men släppte upp honom, dåligt av mig även om man måste vinna sina coinflips även HU. Får jobba vidare och ta några finalbord till så är jag snart förbi ledaren, ligger på andra plats totalt nu, två månader kvar.

Fick en kommentar för ett tag sedan med förslaget om att ranka de fem bästa turneringsspelarna på SvS. Att ranka dem inbördes är svårt, finns en hel del som är ok, men sen finns det några som jag helst inte möter förrän på finalborden. Får se om jag outar några av dem i kommande inlägg.The Micros Episode 5

2011-04-21 @ 00:08:12 | Allmänt

Party at the DOJ

2011-04-21 @ 00:01:35 | Allmänt

Den sista sovjetstaten

2011-04-16 @ 20:16:36 | Allmänt
Att amerikaner inte är de skarpaste knivarna i besticklådan är välkänt sedan länge. Landet där man efter en incident då en man sköt ner barn med vattenpistoler höjde rösterna för att förbjuda vattenpistoler!!!???
Istället för att reglera väljer man att förbjuda och lagföra.
Istället för att licensiera, kontrollera och tjäna pengar på att beskatta företagens vinster så förbjuder man dem och deras verksamhet. Not so bright, typiskt amerikaner. Lär bli rejält färre spelare på WSOP i år. Det låter nästan som något normännen kunnat hitta på.

 

Nya bloggar

2011-04-16 @ 12:25:00 | Allmänt
Har med stort nöje läst flera inlägg på bloggen http://spelvandel.se som Håkan Hallstedt, Lotteriinspektionens chef skriver. Håller med honom i mångt och mycket och sen refererade dessutom till en annan intressant bloggare om spel http://spelinstitutet.se/thomas-har-ordet, som skrivs av Tomas Nilsson, psykolog. Det inlägg jag läste först var otroligt intressant som inlägg i monopoldebatten. Många kritiserar Svenska Spel remisssvar i samband med spelutredningen men hur skulle de själva agera om de var i samma situation. Thomas Nilsson skriver under rubriken OSA:

"Tänk er om vi inför en reglerad spelmarknad i Sverige där licenser på spel är till salu under en rad givna villkor. Du äger ett spelbolag, ansöker om en licens, du får den och simsalabim är du en del av den svenska spelmarknaden och omfattas av det regelverk som råder. Du vill tjäna pengar, det är därför du driver ett spelbolag. Du har konkurrenter i Sverige men de kan du leva med, spelmarknaden är fördelad. Men ve och fasa, på det oreglerade nätet finns dina värsta konkurrenter och de gör allt för att "dina" spelare ska byta spelbolag. De lockar med bättre odds, häftigare spel, mer ljud och mer ljus än du kan erbjuda pga villkoren i din licens. Vidare har de lägre kostnader än du har då de betalar mindre i skatt och de har inga förpliktelser mot vare sig svenska staten, kulturen eller föreningslivet i riket. Kort sagt, de tjänar mer pengar du gör och du upplever att de gör det på din bekostnad.

Nu frågar jag, hur kommer du som ägare att agerar mot dessa spelbolag som inte har licens att bedriva spel i Sverige men ändå gör det?

Kommer du att kämpa för att inför Ip blockering av utländska spelbolag? Vill du införa förbud för banktransaktioner som sker mot spelbolag utanför Sveriges gränser? Vill du införa striktare regler för marknadsföring av spel? Kommer du att kämpa för hårdare krav för att minska spelberoende, satsa på forskning och preventionsarbete och försöka tvinga dina utländska konkurrenter att följa efter? Vill du minska din andel av bidragen till föreningslivet för att sänka dina kostnaderna och öka vinsten? Kommer du att vilja påverka svenska regeringen att sänka din bolagsskatt? Stämma du de utländska bolagen inför EU domstolen för att de inte följer EU:s lagstiftning? Satsar du miljoner på intensiv lobbyverksamhet för att få de svenska, och utländska, politikerna att förstå orättvisan i systemet?

Kort sagt, hur ska du skydda din licens mot de utländska spelbolag som via ett sugrör från rymden tar dina svenska marknadsandelar, skummar grädden av mjölken, med hjälp av det som du uppfattar som orättvisa villkor."

Vi har uppenbarligen i praktiken inte spelmonopol i Sverige idag. Åtminstone inte vad gäller spel på nätet. Vad gäller att arrangera casinoverksamhet away from keyboard så är det däremot monopol. På nätet finns det inte så stor skillnad på de möjligheter som finns för de olika bolagen att attrahera spelare, Svenska spel har visserligen restriktioner avseende pokern, som uppenbarligen anses vara det mest spelberoendeskapande spelet av alla, men pumpar för övrigt ut massor med kampanjer för att locka till sig spelare. Alltid med en litet alibi i form av  en minimal Spela Lagom logga i hörnet. Jag skulle inte ha något emot ett stopp för inbetalningar till icke-licenierade spelbolag om man faktisk valde ut 5-10 st som fick licenser. Klart de ska få ha sin marknad i fred mot att de faktiskt bidrar mer till Sveriges statsfinanser än de olicensierade bolagen. Detta under förutsättning att det står alla spelbolag fritt att ansöka om licens, mot att de lovar följa de regler som sätts upp.
Betalningsrestriktioner skulle hindra största delen av nöjespelare att spela på olicensierade bolag, men hindrar knappast lite mer drivna spelare att fiska även på andra vatten. Själviskt och lite hyckleri kanske, men realistiskt lagom.

Dessa bloggar hittade jag när jag läste Dan Glimnes senaste blogg där han citerade ett av mina gamla inlägg om poker som skicklighetsspel och beskattning. https://se.unibet.com/poker/blog/dan-glimnes-pokerblogg-1.16424/svensk-poker-pa-1700-talet-1.34470 
Kul att Dan Glimne, Sveriges gudfader inom spel, läser min blogg tycker jag!
Jag tror ändå inte att jag missuppfattat Lotterilagen, och jag tycker faktiskt att det vore rättvist att pokerspelare betalar skatt på sina vinster, men då måste inkomstslaget vara av typen pensions- och sjukpenningsgrundande, annars bidrar vi redan tillräckligt mycket till statens inkomster genom de avgifter som tas.
Räknade en gång på vad jag betalade i avgifter i procent av min vinst när jag blev ifrågasatt av en bekant, och mitt samvete är rent vad gäller skola och omsorg, ligger dessutom back på pensionsrätt och sjukpenning.

Åh, den ljusnande framtid är vår

2011-04-12 @ 17:27:04 | Allmänt
Hovrätten dömde, trots HDs dom att turneringsspel beror till väsentlig del på skicklighet, att poker ändå skulle lyda under lotterilagen då turelementet i poker ändå är stort. Skattefri poker! Sveriges alla turneringsspelare på nätet gick ut på balkongen och skrek ut sin glädje, ett glädjeskrik som hördes ända till Bryssel.  
Bara några månader senare ifrågasatte nämligen EU-domstolen Sveriges monopol på spel, efter att ha tagit till sig Europapolitiska forskningsinstitutet Sieps forskningsrapport om att de Svenska monopolen drivs av vinstsyfte och inte av hänsyn till folkhälsan. Även andra monopol eller begränsningar i andra länder inom EU ifrågasattes. Man meddelande ytterligare ett halvår senare, att monopol inom spelmarknaden missgynnar bolag från andra stater och strider mot flera EU-direktiv.

En våg av avmonopolisering sköljde över Europa och snart hade alla medlemstater en öppen spelmarknad. Spelbolagen fick se till att betala för en  licens för rätten att arrangera spel inom EU, men endast bolag med en sund ekonomi och godkänd strategi för att förhindra spelberoende blev godkända.
Från att ha kontrollerat att Svenska Spel och Casino Cosmopol följde reglerna, gick Lotteriinspektionen till att godkänna ansökningar från Pokerklubbar att anordna pokerturneringar och cashgame. Ingen diskriminering av någon även om kraven var hårda på arrangörerna. Flera onlinebolag sponsrade klubbar och startade också egna.

Inte nog med det, man insåg att om Svenska Spel skulle utsättas för konkurrens från andra utländska eller svenska bolag, så skulle Svenska Spel konkurrera på lika villkor. Med låga avgifter och biffiga turneringsgarantier gav man sig ut i Europa. Ingen rakeback, så inga grinders men många nöjesspelare. Ett stort nytt EU-nätverk skapades dit många bolag anslöt sig. Ett nytt uppsving för pokern i Europa.
Inspirerade av pokerns avreglering i Europa och efter påtryckningar från EU-komissionen som ansåg UIEGA-lagen vara ett handelshinder, gjordes undantag för online gambling och man tillät återigen amerikanska spelare att sätta in pengar på pokersajter. En ny pokerboom svepte över världen. Det kom fler och fler stora liveturneringar där prissummorna till stor del kom från arrangörerna och inte från spelarna själva.

Ett enda SM med satelliter både online och runt om i landet på klubbarna slog nytt rekord med 800 deltagare.

Dom enda som gick mot strömmen var Norge, där ipspärrar och förbud infördes samtidigt som Norks Tipping erbjöd endast playmoney-poker.

Åååååh den ljuuuusnande fram tid är våååååår! Hurraaaaa!

En dyster framtid

2011-04-11 @ 18:51:12 | Allmänt
HD väljer att inte pröva hovrättens dom att turneringspoker inte lyder under lotterilagen utan väsentligen är ett skicklighetsspel. Ett tag leker livet för pokerklubbar och pokerspelare, men sen kommer ny lagstiftning. Skatteverket tar fram nya riktlinjer för beskattning av pokervinster från turneringsspel.
Vinsterna räknas till inkomstslaget kapitalinkomst med alla dess begränsningar (inte pensionsgrundande, inte sjukpenningsgrundande m.m). Ansvaret för att betala skatt faller på arrangören av turneringen om den arrageras av en svensk aktör, medan ansvaret för att betala skatt faller på den enskilda spelare för turneringsvinster inom EU. Skatteverket lovar att vara väldigt aktiva för att se till att detta efterföljs.
Ytterligare ett halvår senare kommer en av regeringen beställd utredning som visar att poker är ett så beroendeframkallande spel att den borde regleras kraftigt. Utredningen visar också att pengatvätten på pokerklubbar är stor.
Ytterligare ett halvår senare antar Sveriges riksdag den nya lagen om beroendeframkallande pengaspel. Dessa får bara arrangeras av statligt godkända aktörer för att säkerställa att risken för spelberoende hålls på ett minimum. Olagligt arrangerande av beroendeframkallande spel bestraffas hårt med fängelse i straffskalan.

Inte ett steg framåt

2011-04-09 @ 12:05:26 | Allmänt
I veckan kom utslaget från HD, ett utslag som konstaterade att både flerbordsturneringar och enbordsturneringar inte bryter mot dobblerilagen, medans cashgame gör det. Turneringar - till väsentlig del skicklighet - Cashgame -not so much.

De flesta som kommenterat domen är överens om att det är konstigt att turneringspel anses vara skicklighet men inte cashgame. Just det faktum är inte så märkligt tycker jag, då det är det försvaret argumenterat för i HD. Enklaste sättet att slippa en fällande dom för en del av de åtalade var att koncentrera sig på dessa argument då de inte var åtalade för att ha anordnat cashgames.

Sen går det ju att argumentera för att turneringspel är precis lika mycket skicklighet, men med mycket större varians. Jag själv spelar mycket hellre  turneringspoker med en cashgame specialist än med en turneringsspecialist, och cashgame anser jag inte vara min styrka, alltså spelar jag inte cashgame mer än på skoj.

Många av de som kommenterat anser att denna dom är ett steg i rätt riktning. Det är något jag inte kan förstå.
För mig är skattefrågan mycket viktigare än om pokerklubbar får lov att arrangera turneringar. Mitt sista hopp står nu till att man i hovrätten dömer att man brutit mot lotterilagen, att turneringspoker faktiskt anses vara så pass mycket slump att det fortfarande anses vara ett lotteri.

Vad skulle bli konsekvensen om hovrätten friar?
Exakt vad det innebär är ju svårt att sia om, men man kan enkelt dra slutsatsen att någon form av beskattning kommer att ske på vinster från turneringspoker. Det betyder att alla som vinner ska betala gissningsvis 30% i skatt på sina sammanlagda vinster under året, online och live. Man kanske får dra av för utgifter men denna avdragsrätt lär bli ganska begränsad. För onlinespel, där man inte har så mycket utgifter kan man kanske dra av 10-20 tusen per år. Inga större summor för någon som spelar en del. Men det kanske inte är ett så stort problem för de flesta som redan idag undanhåller skatteverket skatt på vinster på sajter utanför EU. Att spela på SvS och vinna går ju bort, istället kommer fler att spela på andra sajter där man kan undanhålla skatteverket sina vinster.
Har förstås ingen aning om de flesta faktiskt deklarera sina vinster på utom-europeiska pokersajter, men min gissning är att så inte sker, speciellt efter att ha läst stora skattetråden på pokerforum.nu.
Livespelare får ju dra av mer om man reser mycket runt i europa och om man går plus minus noll på sin poker inklusive sina resor så kommer det inte bli skillnad. Men varje år man får en storklonk går en stor del av vinsten till skatteverket, men de år man inte klonkar så försvinner möjliga avdrag i tomma intet.
Min gissning är att framgångsrika pokerspelare likt idrottsstjärnor flyr landet och bosätter sig i länder där skattelagstiftningen är gynnsammare, som Peter Eastgate när klonken närmade sig. Det ligger inte i de flesta människors natur att frivilligt betala skatt när man vet att man nästa år kan förlora samma summa och inte få ett dyft tillbaka.
De som går på klubb eller casino och spelar poker live i stockholm har inga resor att dra av, möjligtvis tunnelbanebiljetten. Ren förlust affär, eller så flyttas risken för åtal från de som driver klubben till de som spelar där och inte deklarerar sina vinster. Kanske blir det handel med inköpskvitton för att minska skatten, köp kvitton av andra som spelat i turneringar man själv inte spelat bara för att minska den beskattningsbara vinsten. Risken för fiffel ökar, den minskar inte.
Jag är mindre rädd för lotteriinspektionen och polisen än skatteverket, vilket alla pokerspelare borde vara. Det är naturligtvis annorlunda för de som anordnar turneringar.
Väldigt många anser att det är en fördel att kunna dra av kostnader för resor och dylikt, men att betala skatt kommer alltid att vara sämre ekonomiskt än att INTE betala skatt. Spela roll om jag kan minska min beskattningsbara vinst med avdrag, i slutändan ska det ändå betalas in mer pengar till svenska staten. Och jag tycker redan jag bidrar mer än nog med avgifter till SvS.

Läs Dan Glimnes kommentarer:
http://se.unibet.com/poker/blog/dan-glimnes-pokerblogg-1.16424/hd-s-domslut-nast-sista-ronden-1.33855


Dybban tycker så här:
http://blogg.aftonbladet.se/pokerblogg/2011/04/sa-ratt-men-sa-fel#comments

Lina Olofsson:
http://www.poker.se/proffsbloggar/77959311/ett-steg-i-ratt-riktning.html

Full storm

2011-04-09 @ 01:27:30 | Allmänt

I torsdags drog vi till fjälls igen, mitt under stormen som drog fram över södra och mellersta Sverige. Kom till sist fram efter en turbulent resa och träffade resten av Ecru-gänget med familjer. 43 personer varav 1/3 barn på konferens i Orsa Grönklitt. Blev en trevlig kväll och jag missade PAF Goldrush för första gången, men med tanke på hur sugit det gått i den serien, så spelar det nog ingen roll. Alldeles för lite tålamod just nu så det får bli en pokerpaus tills på söndag.

Förmiddagen fredag var det dags för hundspann och sedan skidåkning utför, mycket sorbet på sydsidan men förvånansvärt bra backar i de andra väderstrecken. Körde 3 timmar och sen efter lunch blev jag avbytt av Liv och konfererandet började på allvar.

På kvällen hade det blåst upp igen, men vi tog en snövessla till en stuga inne i mörkaste skogen och käkade grillbuffé. Gott vin med, Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon Reserva, passade bra till grillat.
De flesta här i Grönklitt som vi bokat aktiviteter blir förvånade att det är familjer med på konferensen, de förväntade sig 43 it-konsulter, men det dyker istället upp en hop barnfamiljer. Enklare att få åka iväg om man tar de närmaste med sig, och många av barnen känner varandra sen tidigare och har jättekul ihop.

Nu är klockan snart halv två på natten till lördag och jag är uppe för att stackars Sander kräktes ner hela sin säng. Sanering av Sander och sovrum, inklusive väggen, och sen var man pigg igen. Utanför blåser det storm, men förhoppningsvis har vinden mojnat lite till imorgon då konfererandet fortsätter och det dessutom ska bli en tur i Björnparken.

Aggressiva Ibovic och arg rosjon

2011-04-05 @ 21:00:36 | Allmänt
Igår blev jag rejält knäckt av ibovic på SvS, tilten sprutade ur öronen. KK för tredje gången i månadsfinalen, första gången förlorade jag mot  AT i ruter som synade mina bet hela vägen och lyckades dra in runner-runner färg. Uruselt spel, men jag hade fortfarande 4K kvar så bara bra att identifiera donatorer i början av turneringen. Andra gången vann jag, höjde pott till 105, och en spelare minraisade till 180? Jag slog om till 580 och han synade. Floppen kom JT3, jag betade och han la sig. Hmmm, vad kan han ha haft där? Sista KK så höjer ibovic till 175 UTG+1. Jag sitter i mittposition och återhöjer till 600. Han synar och floppen kommer T9J, två ruter. Ibovic går allin med 5200 till drygt 100BB och han täcker mig. Tänker ett par sekunder, men tror att jag har bästa handen, han antagligen ett väldigt bra drag. Synar.....han slänger upp.....96off. Oj, väldigt hoppfull. Med all rätta, en 6:a på turn, all over.

Spelade resten av turneringarna igår dränkt av en våg av tilt, dåligt men väldigt aggressivt. Ute snabbt ur allt. Ingen poker ikväll, dåligt omen. Tappade min iphone på vägen till jobbet idag, men fick hemservice av  http://iphonereparation.se/hemservice/. Bytt front glas på en halvtimme för en tusenlapp. Fick sedan kostnadsförslag på att laga min macbook air, 7500kr. Ingen poker ikväll.

Istället blev det igår Inside Job, en dokumentär om svindlarna och finansmännen i USA som gjorde krisen möjlig. Sjukt vad mycket pengar de tjänat på att lura och bedra andra. Värsta snubben fick $485 miljoner dollar i bonus samtidigt som han ledde banken mot kortsiktiga vinster, men säkra långsiktiga förluster. Och han fick behålla pengarna medan bolaget gick under tillsammans med massor av låginkomsttagare. Ibland undrar jag hur folk kan komma undan. Måste väl finnas någon som är hämndlysten? För mycket att förlora antar jag. Bra film, se den, bli upprörd.
Läs dessutom Dagens Nyheters serie om skolan och förfasas. 10 stavfel på 14 meningar i nian på Nationella proven är på gränsen till väl godkänt. Ingen som inser att något är fel? Kommunerna sparar in på skolan, medan man ger skolan fel signaler genom att uppmuntra till ett felaktigt beteende till men för eleverna genom märkliga bidragsregler.
Så mycket som är fel, så få som blir arga. Men jag är arg, mycket arg.
Senaste undersökninge om akutsjukvården, vad skriver man om? Jo, den andra största orsaken till långa väntetider är att folk åker till akuten av fel orsak, man är för frisk eller inte akut sjuk. Hur svårt är det att fixa det? Smäll upp en stor klassisk koloss till vårdcentral sidan om och skicka de felsökande dit. Enkel lösning, så slipper husläkarna slåss om oss som de gör nu.
Vad man inte skriver om eller eller inte slår upp är att den främsta anledningen till att man har långa väntetider är för få läkare. Finns en enkel lösning där också. Kriminalisera och konfiskera äckliga bonusar till oförtjänta finansvalpar som producerar ingenting. Det är inte ok att banker gör höga vinster på att sänka räntor mindre när reporäntan går ner och sedan inte höja inlåningsräntan när den går upp.  Det är inte ok med fallskärmar och bonuspaket utan rimliga gränser. Det finns bara ett sätt att stoppa girighet, reglera, lagstifta. För väntar man på att branschen ska sanera sig själv väntar man förgäves. Beskatta elbolagens orimliga vinster till 100 procent eller reglera elmarknaden. Marknaden har visat att den inte klarar av situationen utan att utnyttja den. Vackert-väder-kapitalism när den är som värst. Håva in storkovan när priserna är höga, sänk dem inte när priserna faller utan skrik som grisar om omkostnader som inte finns. Sluta lura folk bara för att ni kan och visa lite vanlig hederlighet. Använd pengarna till att anställa fler läkare.

Segt DM

2011-04-03 @ 09:59:30 | Allmänt

I regn, rusk och kyla begav sig Sander till Hagsätra IP och spelade fotbollscup. Det var skitkallt, men det verkade inte direkt störa Sander med kompisar. Första matchen förlorades i sedvanlig ordning innan de övertända 7-åringarna ( och föräldrarna) fick ordning på spelet. Sen gick det på räls, vann alla matcher efter det och Sander hoppade in som förstärkning i ett par matcher hos det andra enskedelaget. Idel vinster och många mål av Sander som har en otrolig förmåga att alltid få bollen på mål, ofta otagbart för målvakten.

Sander i sitt nya matchställ


Fokuserad efter målet.

Själv stod jag vid sidlinjen och hejade. Varje match är dubbelt så spännande som en VM-final mellan Sverige och Brasilien. Glädjen vid vinst lika stor som sorgen vid förlust. Fattar inte hur jag ska klara av att kolla på matcher när det börjar gälla nåt.

Vi hann mellanlanda på kalas med "danske smörrebröd" innan vi var hemma igen och kunde ta tag i DM på Svenska Spel. Hade inte kollat så noga på strukturen, spelade en massa andra turneringar och tänkte inte på hur segt det gick. Men detta var en turnering som skulle ta lång tid, en turnering jag önskar jag hade åkt ur tidigt i.
Satt istället och harvade fram till 05.30 innan jag till sist åkte på elfte plats. Hann faktiskt sova en timme också och hade ändå en helt ok stack kvar när jag vaknade igen. Värdet fanns i turneringen, antalet hoppfulla var stort, fanns till och med några kvar som turat när jag åkte. Men 10 timmar med endast 278 deltagare. Nej tack säger jag nästa gång. För långa perioder, anten började försent, för låga höjningar, seeeeeegt helt enkelt.
När sen fyllechattarna droppar in vid fyrasnåret är det skönt att kunna stänga av chatten.

Insnöad

2011-04-02 @ 08:28:50 | Allmänt

Passar väldigt bra med tanke på mitt nick på PAF, MrSn0w

Grattis till min fru som vann en turnering igår på SvS!

Sitter och spelar och upptäcker att jag gamblar otroligt mycket i början av turneringarna just nu, skärper inte till spelet förrän/om jag lyckas få ihop lite marker. Bra eller dålig strategi? Arnold Snyder skulle nog säga bra, de flesta andra är lite mer konservativa. Tror jag ska gambla mer i vissa turrar, och mindre i andra.
Tålamodet tryter, då känns AJoff som en rätt ok hand UTG ändå, för att inte snacka om 78s.

En utmaning

2011-04-01 @ 17:17:10 | Allmänt
Sveriges Bästa Pokerbloggare 2011 På onsdag den 6 april drar Pokerpappas Mini Goldrush igång på Paf Spade Poker. En turneringsserie på sex turneringar där en totalvinnare kommer att utses och adderade priser även kommer att delas ut till de bäst placerade, såsom fina priser från Paf.com

De pokerbloggare som vågar anta utmaningen kommer att spela Pokerpappas Mini Goldrush, men förutom den ordinarie rankinglistan, så kommer alla pokerbloggare även att ha en egen rankinglista där vi efter sex turneringar kommer utse: Sveriges Bästa Pokerbloggare 2011!

Ära och berömmelse kommer att finnas i potten, men eventuellt även lite andra fina pris. Ju fler bloggare desto bättre, gissar att dagböcker på pf.nu också är ok, men fråga pokerpappan. Mer detaljer om hur man anmäler sig här på pokerpappan76s blogg:
http://www.firstpoker.se/default.asp?id=5179&sida=1246

Bäst av allt, om man anmäler sig på rätt sätt så bjuder PAF på inköpet för bloggare. Nice....

Jag lär ju bli sist, inte nog med att jag har motrigg på PAF, jag spelar som en kratta där också. Tur det går bra på andra sajter.

En annan utmaning, utse den sämst spelade handen i min vinst i Söndagssteken och den bäst spelade handen.  Vinnaren får ett hemligt pris och jag lovar det är bra.......