En dyster framtid

2011-04-11 @ 18:51:12 | Allmänt
HD väljer att inte pröva hovrättens dom att turneringspoker inte lyder under lotterilagen utan väsentligen är ett skicklighetsspel. Ett tag leker livet för pokerklubbar och pokerspelare, men sen kommer ny lagstiftning. Skatteverket tar fram nya riktlinjer för beskattning av pokervinster från turneringsspel.
Vinsterna räknas till inkomstslaget kapitalinkomst med alla dess begränsningar (inte pensionsgrundande, inte sjukpenningsgrundande m.m). Ansvaret för att betala skatt faller på arrangören av turneringen om den arrageras av en svensk aktör, medan ansvaret för att betala skatt faller på den enskilda spelare för turneringsvinster inom EU. Skatteverket lovar att vara väldigt aktiva för att se till att detta efterföljs.
Ytterligare ett halvår senare kommer en av regeringen beställd utredning som visar att poker är ett så beroendeframkallande spel att den borde regleras kraftigt. Utredningen visar också att pengatvätten på pokerklubbar är stor.
Ytterligare ett halvår senare antar Sveriges riksdag den nya lagen om beroendeframkallande pengaspel. Dessa får bara arrangeras av statligt godkända aktörer för att säkerställa att risken för spelberoende hålls på ett minimum. Olagligt arrangerande av beroendeframkallande spel bestraffas hårt med fängelse i straffskalan.

Kommentarer
★ biedermeier

Bra skrivet, hur skulle en positiv framtid se ut då tycker?

2011-04-11 kl. 20:08:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback