8 juli Isturitz - Saint-Jean de Luz

2015-07-12 @ 12:38:29 | Allmänt

Idag var det ingen vanlig dag, för det var Jakobs födelsedag. Och lite sämre väder, så det blev besöka grottor, med grottmålningar och hela middevitten.  

Vi fick engelska häften att läsa för guidningen var på franska. När man inte längre bara behöver att förstå vägbeskrivningar eller meny inser man ännu mer vad ens fyra i franska är värd. Fyra barn och en tonåring som måste lyssna på långa utläggningar på ett språk som de inte förstår är en utmaning i sig. Grottorna var som tur var underhållande i sig själva.


Halvkassa bilder eftersom det rådde fotoförbud i grottan (copyrightskäl) som jag bröt mot mest för att fånga lite av stämningen. Efter grottan blev det den obligatoriska glassen innan vi åkte och tog lunch.

Lunchen var nog den bästa hittills, svårt att beställa som vanligt, men då vi var ute på riktiga landsbygden blev det också mycket billigare än i t.ex. Biarritz. Tog en Tournedo Rossini med Foie gras på toppen, riktig höjdare.
 
Vi åkte sedan hemåt via byn Espelette där områdets peppar kommer ifrån, de torkar den på husväggarna i byn.
 

Vi chillade innan vi åkte till Saint-Jean de Luz och käkade middag på en riktigt bra och åter igen billig restaurang (tack tripadvisor) Bodega Koko
 
Fick sedan en lektion i att ta selfie av mina barn, de hade väldigt roligt och jag själv såg bara mer och mer galen ut för varje foto vi tog
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback